< původní příspěvek < Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž přihlášení
wl....ve 120 se Yaris cítí nejlíp a kravál v interiéru je v normě. Tož kdybych jel tach. 140, tak bych tam byl o něco dřiv, ale na D1 je to pořád samá 80 a na 6 do KV se to nějak kalit taky nedá. Takže pohoda.
Ještě k tomu dortu Pavlova. V Austrálii nebylo pochyb o tom, že Pavlova je Australian cake. Korpus se dal koupit i v supermaketech a ve dvou velikostech. Nedaleko našeho byl supermarket Safeway se svojí pekárnou a tam pekli i korpusy na Pavlovu. Čerstvá Pavlova nemá chybu. Ta KV nebyla letos nic moc, protože (myslím?), že doprodávali zásoby z film. festivalu a korpus byl už suchý/tvrdý. Taky ho tu dělají jinak. Jsou to spíš placičky ve dvou i více vrstvách nad sebou. Kežto v Austrálii to byl vysoký korpus s s křupavými okraji, vrch i spodek a uprostřed byl měkký sníh zvaný (marshmallow). Peklo se to ve speciální plechové formě s otvíráním. Podobnou formu jsem viděl i tady.
Pavlova is a meringue-based dessert named after the Russian ballerina Anna Pavlova.[1] It has a crisp crust and soft, light inside, usually topped with fruit and whipped cream.[2] The name is pronounced /pćvČloŠvY/, or like the name of the dancer, which was /ČpQĐvlYvY/.[3][4][5]
The dessert is believed to have been created in honour of the dancer either during or after one of her tours to Australia and New Zealand in the 1920s.[2] The nationality of its creator has been a source of argument between the two nations for many years.[6]
'The pav' is a popular dish and an important part of the national cuisine of both Australia and New Zealand, and with its simple recipe, is frequently served during celebratory and holiday meals. It is a dessert most identified with the summer time, and popularly eaten during that period, including at Christmas time; however, it is also eaten all year round in many Australian and New Zealand homes.[2]