lakované nárazníky?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Posezení u baru aneb pokec jen tak
-
fikovnik 11.04.13 13:14
« co vy na to?
Ahoj, tak jsem si vzpomněl na situaci před několika lety na sídlišti. Přijedu (Fabia), najdu si parkovací místo o zaparkuju do řady podélně. Nebylo toho místa moc kolem (nejak mi to tehdy s tou fabkou šlo líp) no prostě zaparkuju a jdu. Další den venku u auta mě osloví dáma, co parkovala přede mnou (Fabia) ž emě viděla jak parkuju a jak si to představuju, že má úplně odřený nárazník a že v servisu jí řekli, že to bude stát ... peněz (bodejť by ne, lakovaný v metalíze) zkrátka byla fakt nepříjemná a asi to myslela upřímně. Já jsem jí odpověděl "Vážená paní, normálně jsem zaparkoval, opatrně abych nedělal velké nárazy, vlastně jen na dotek, a vašeho nárazníku je mi upřímně líto, ale je to nárazník a proto tam je."
To mě po letech znovu přivádí otevřít tohle téma. Parkovací asistenty, nesmysly, pojišťovny, marketing, byznys a člověk je vlastně až úplně ten poslední.
Co si myslíte o držácích SPZ, které se spolehlivě rozkřupnou při první příležitosti a přitom poškrábou všechno s čím přijdou do kontaktu?
Co si myslíte o lakovaných ochranných lištách na náraznících?
A vůbec proč vlastně lakujeme nárazníky? Stejně je to celé jen umělá hmota, která nepotřebuje zvláštní ochrannou vrstvu.
A když má někdo odřený nárazník je to špatně nebo je to prostě jeho riziko? Proč ho má nalakovaný? Anebo to není nárazník?
Taky mám nalakované nárazníky, ale co si o tom myslíte vy? Vlaky nárazníky nalakované nemají :-)
Přelakování i v kosmetických servisech a lakovnách typu [odkaz] by nemělo stát víc jak 2.5-3.5K (bez opravy prasklého plastu).
Ona každá umělá hmota potřebuje ochrannou vrstvu, je-li vystavena nějakým ztíženým podmínkám.