Plasti dip
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Tuning
gld 29.10.2012 11:36
« Re: Tekutá guma Plasti dip alebo fólia?
Čo viem, tak tie "gumoplastové nástreky" sa dávajú (väčšinou) len na disky. Neviem ako by to dopadlo na celej karosérii. Myslím z hľadiska opotrebenia.
Mimochodom, 1000 eur za komplet auto do fólie nie je zlá cena. Stačí porovnať, koľko by stála profesionálna striekačka do laku.
plastidip 01.11.2012 14:37
Dip
No ale práve toho sa bojím, že neviem aká je to fólia a iných ako tých "TOP" sa bojím. Čo sa týka opotrebenia - myslím, že viac namáhané to bude na tých kolesách. Neviem kto to už má najdlhšie na aute, ale čo som prezeral zahraničné fóra, tak som videl ĺudí, čo to nejaký rok aj pol a nikto nevykazoval nejaké značné problémy.
Pre tých čo to ešte nepoznajú:
" Gumový ochranný náter PLASTI DIP ,alebo aj ``Tekutá guma`` . Plasti Dip je syntetický gumový náter v matných farbách s možnosťou použitia v interiéri aj exteriéri, ktorý schne na vzduchu a nanáša sa najčastejšie striekaním ,ale aj natieraním ,alebo namáčaním. Vytvára izolačnú, ochrannú vrstvu, je dokonale vhodná aj na tlmenie, tesnenie, označovanie aj ako protišmyková zábrana.
Najväčšou výhodou Plastidipu je možnosť ho kedykoľvek pomerne jednoducho odstrániť bez poškodenia pôvodného laku a materiálu. Nie je nutné po strhnutí podklad ani čistiť ako je to pri demontáži Wrap fólii."
A video: [odkaz]
Som vážne na pochybách lebo keď kúpim:
5 litrov....... [odkaz] 199e
pištoľ.........[odkaz] 79e
+ nejaké somariny čo ešte by som potreboval k tomu, tak som na sume 300E čo je dosť veľká úspora. Garáž mám vyhrievanú takže si to viem nastriekať aj cez zimu (trojka bude zazimovaná). Fakt sa neviem rozhodnúť, takže babo raď! Ďakujem za každý príspevok.