Automatická převodovka - mýty a fakta
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
Barrichello 29.06.12 11:25
« Re: Re: pravda a nesmyls
Na fungl novou se radši ani neptej, oprava podle toho co, tak tak od 40ti výš pokud se bavíme o repasi převodovky. Záleží na zančce a typu, u šáde to bude za méně, u Porsche logicky za více. Není dvojspojka jako dvojspojka že >:D
Oproti tomu repase starých 4st HDM začínaj někde na 20ti -
Barrichello 28.06.12 21:24
« Re: Re: pravda a nesmyls
Nevím, s DSG sem nikdy nejel a ani po tom nějak moc netoužím.
DSG má výhodu že nabídne dobrý zrychlení a spotřebu, ale to dnes umí 8st. HDM taky. Další vžhody už DSG nemá, spíš nevýhody - ne akždý servis je umí opravit a ceny sou taky zajímavý -
superkutil 26.06.12 23:44
« Re: pravda a nesmyls
Ahoj, mám zkušenost jen s převodovkou s hydrodynamickým měničem a to je hodně takové pohodové, prostě to moc nevystřelí, spíše pluje. Zkoušel jsem i DSG, ale tam mi připadá, že to ta spojka při rozjezdu moc nezvládá, hlavně v terénu nebo na sněhu. Jak řeší přenos rázů? U měniče je to jednoduché, ten sám je tlumičem rázů a takový automat i v off-road umožňuje luxusní pohodovou jízdu. Jak se chová spojkový automat třeba ve 4x4 na sněhu? Co rozjezdy? -
Barrichello 26.06.12 23:11
« Re: pravda a nesmyls
Nesmysl.
500 tis to bez výměny ATF a filtru nenajede ani omylem a těch 200 tis je pak na repas převodovky c cenách 30-90 tis dle typu.
U většiny převodovek je mikropísmem psáno, že doživotní náplní se rozumí 160 000 km.....
A je jedno zda je to převodovka ZF, Mercedes nebo nějaká úplně jiná.
Jinak automat je super, měl sem 2x 4stupnový, 1x pětistupnový W5A580 a ted mam 6ti stupnovou ZF. -
vronk01 26.06.12 22:18
« pravda a nesmyls
pročítám články a diskuze k automatickým převodovkám a zajímaly by mě vaše zkušenosti. narazil jsem na jeden článek, kde mne zarazil bod č.5. Dodneška jsem si myslel, že se olej v automatické převodovce mění olem těch 200 tisíc km, ale prý existují i převodovky bezúdržbové a dokonce takové, které vydrží 500 tisíc km. [odkaz]

Platí rovnice: Drahý auto = drahý olej = spokojený zákazník, protože když hodně zaplatil, bude to určitě hodně dobrý...