Automatická převodovka - mýty a fakta

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto vronk01

vronk01 26.06.2012  22:18

pravda a nesmyls

pročítám články a diskuze k automatickým převodovkám a zajímaly by mě vaše zkušenosti. narazil jsem na jeden článek, kde mne zarazil bod č.5. Dodneška jsem si myslel, že se olej v automatické převodovce mění olem těch 200 tisíc km, ale prý existují i převodovky bezúdržbové a dokonce takové, které vydrží 500 tisíc km. [odkaz]
    • 00 Reagovat !

foto Barrichello

Barrichello 26.06.2012  23:11

« Re: pravda a nesmyls

Nesmysl.
      500 tis to bez výměny ATF a filtru nenajede ani omylem a těch 200 tis je pak na repas převodovky c cenách 30-90 tis dle typu.

U většiny převodovek je mikropísmem psáno, že doživotní náplní se rozumí 160 000 km.....

A je jedno zda je to převodovka ZF, Mercedes nebo nějaká úplně jiná.

Jinak automat je super, měl sem 2x 4stupnový, 1x pětistupnový W5A580 a ted mam 6ti stupnovou ZF.
      • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 26.06.2012  23:44

Ahoj, mám zkušenost jen s převodovkou s hydrodynamickým měničem a to je hodně takové pohodové, prostě to moc nevystřelí, spíše pluje. Zkoušel jsem i DSG, ale tam mi připadá, že to ta spojka při rozjezdu moc nezvládá, hlavně v terénu nebo na sněhu. Jak řeší přenos rázů? U měniče je to jednoduché, ten sám je tlumičem rázů a takový automat i v off-road umožňuje luxusní pohodovou jízdu. Jak se chová spojkový automat třeba ve 4x4 na sněhu? Co rozjezdy?
        • 00 Reagovat !

foto Barrichello

Barrichello 28.06.2012  21:24

« Re: Re: pravda a nesmyls

Nevím, s DSG sem nikdy nejel a ani po tom nějak moc netoužím.

DSG má výhodu že nabídne dobrý zrychlení a spotřebu, ale to dnes umí 8st. HDM taky. Další vžhody už DSG nemá, spíš nevýhody - ne akždý servis je umí opravit a ceny sou taky zajímavý
          • 00 Reagovat !

foto vronk01

vronk01 28.06.2012  21:30

kolik stojí třeba oprava DSG převodovky, popřípadě funglo nová?
            • 00 Reagovat !

foto Barrichello

Barrichello 29.06.2012  11:25

Na fungl novou se radši ani neptej, oprava podle toho co, tak tak od 40ti výš pokud se bavíme o repasi převodovky. Záleží na zančce a typu, u šáde to bude za méně, u Porsche logicky za více. Není dvojspojka jako dvojspojka že >:D

Oproti tomu repase starých 4st HDM začínaj někde na 20ti
              • 00 Reagovat !

foto vronk01

vronk01 06.07.2012  11:11

no já mám 6ti stupňovou DSG na dvojkové oktávce. najeto nyní 176 tisíc. mám k tomu něměcvkou servisku a nevím, jestli tam byl měněný olej v převodovce. nějak se v tom nevyznám.
                • 00 Reagovat !

foto Barrichello

Barrichello 11.07.2012  16:46

Tak ho dej vyměnit a máš klid
                  • 00 Reagovat !

foto vronk01

vronk01 01.08.2012  17:12

tak vyměněno, cena 3200 Kč v autorizovaném servise. Olej se má měnit po každých 60 000 km.
                    • 00 Reagovat !

foto Barrichello

Barrichello 07.08.2012  14:25

No vidíš... :yes:
                      • 00 Reagovat !

foto vronk01

vronk01 02.09.2012  10:55

teď mě čeká kompletní výměna olejů. to už za 3 200 Kč nebude :-)
                        • 00 Reagovat !

foto BroukJ

BroukJ 05.09.2012  12:20

to máš pravdu, bude to za míň. podívej se na netu, kolik stojí oleje a pak to porovnej s cenou u autorizáku. Nejde jim o nic jiného než o napálení zákazníka.

Platí rovnice: Drahý auto = drahý olej = spokojený zákazník, protože když hodně zaplatil, bude to určitě hodně dobrý...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…