rsion="1.0" standalone="yes"?> CAS.sk {literal}

Jaké auto pro ženu s dětmi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 08.03.12  19:28

« Re: Mercedes G

Dobrý joke. Paní chce nové auto za půl milionu a ty ji předhodíš MB G >:D >:D
  • 00 Reagovat !

foto kubass11111

kubass11111 08.03.12  16:18

« Mercedes G

Je to tank na kolech s rámem. Vtom bude rodina v bezpečí, až budu mít rodinu G bude jasná volba, obvzlášť teď když jsou silnice plny magorů...
  • 00 Reagovat !

foto dmonster

dmonster 08.03.12  15:56

« Mercedes B

Osobne by som ten B Mercedes nevylucoval. Najma ak by mi islo o prevadzkove naklady a zostatkovu cenu. Neviem, ako to mate v Cechach ale momentalne je na Slovensku akcia kde je v cene MB havarijne a zakonne poistenie na 3 roky, ako aj servis na 160.000 km, alebo 6 rokov. To si vela ludi neuvedomuje, ale je to celkom slusna cena. Ked si to clovek zrata, tak len to havarijne poistenie predstavuje na 3 roky cca 2.000 EUR naklad, servisna prehliadka sa podla mojich skusenosti pohybuje od 200 EUR vyssie.
    Co sa tyka vybavy, tak MB B v zaklade predstavuje celkom slusny standard, napriklad len taky BT na telefon, jazdne asistenty a bezpecnost deti.
    Osobne mam Tourana 1,4 TSI a som s tym autom velmi spokojny. skladba tych ciest, co spominate by ste dokazali urobit za papierovu spotrebu 6,8 l/100 km, pri plusovych teplotach (v mraze to naprekvapenie zralo trocha viac, ale pricina moze byt aj hojnom vyuzivani nezavisleho kurenia)
  • « 00 Reagovat !

foto Xylo

Xylo 07.03.12  22:18

« Re: Re: Toyota

Meriva je také fajn. Jezdil jsem s ní víkend někdy na podzim a je to překvapivě dobré auto .... Trochu jsem se zhrozil, když mi pán v Hertzu ve Vídni dal "upgrade" z golfa a nabídl mi Merivu nebo Kiu Venga :-) .... jedinou výhradu jsem měl k motoru, byl tam diesel a fakt nic moc, takže souhlas s benzínem .... U Toyoty byl se nebál krádeže ani problému s kvalitou/servisem.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.03.12  22:05

« Re: Toyota

:yes: úplně jsem zapmněl na šedou myšku, ale jinak dobré auto
  • 00 Reagovat !

foto Xylo

Xylo 07.03.12  20:34

« Toyota

Ještě bych asi okoukl Toyotu Verso. Ve výbavě Sky s 1,6 nebo 1,8 benzínem ....
  • 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 06.03.12  22:41

« LPG a Ford

Jak jsem slíbil, tak píšu.

Z Ford Autokora mi odpověděli, že záruka platí i při přestavbě na LPG, jen musí zákazník jezdit na servis k nim, což je jistě z Brna trochu daleko. To by byl asi takový největší problém. Pár detailů, co se mi nelíbily by se taky našlo, ale nic vážného.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 05.03.12  12:08

« Re: Prosím poraďte

Kupovala ještě tu starší Merivu, ta má dveře normálně. Pokud jde o LPG, tak je to zajímavá alternativa, ale nesmí se s ním do některých tunelů a do podzemních garážích, kterých je stále více a to i třeba u obchodních domů. U LPG je také trochu horší startování v zimě a nádrž sebere v kufru dost místa. Ale dá se dát místo rezervního kola a pak je potřeba vozit sadu na provizorní dojezd, která se ale u bočně proraženého kola nedá použít.
  • « 00 Reagovat !

foto alambert

alambert 04.03.12  23:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosím poraďte

já sem si říkal, že by ford přece takovou blbost nevyráběl... >:D ale na chvíli jsi mě pěkně zmátl... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 04.03.12  23:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosím poraďte

No jo, máš recht! Uctivě se omlouvám >:D
  • « 00 Reagovat !

foto alambert

alambert 04.03.12  23:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosím poraďte

mimochodem, co to vlastně meleš, vždyť b-max má zadní dveře posuvné... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto alambert

alambert 04.03.12  22:58

« Re: Re: Re: Prosím poraďte

k těm slevám u Fordu vám toho moc neřeknu, nemám s tím zkušenosti. ale určitě bych smlouvání zkusil...

jinak cena Fordu je možná trochu vyšší, ale je to moderní auto se skvělým motorem a slušnou i základní výbavou. navíc se do něj dají koupit i takové hightech vychytávky jako to automatické parkování nebo hlídání mrtvého úhlu...

a když se pustíte do toho smlouvání, to platí obecně, radši si třeba vytiskněte ceník a zkontrolujte si, jestli vás prodejce nebalamutí. někteří méně poctiví prodejci sou schopni tvrdit, že vám dávají 50% slevu a přitom jet podle ceníku...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 04.03.12  22:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosím poraďte

Ještě jste se ptala na ty provozní náklady. Já na žádné prohlídky nechodím krom STK, to vás s novým autem bude zajímat až za 4 roky a i tak je rozídl jen v tom, že STK je o cca 100-200 Kč dražší, takže nic závratného.

Vezmu modelový příklad třeba tu Merivu. Pokud budete jezdit tady v centru Brna, tak spotřeba podle mě bude kolem 7,5 litru benzínu, čili (7,5x36)/100= 2,70 Kč/km.
    LPG byste vzala cca 8l na 100km a možná 0,5l benzínu na starty, takže ((8x17) + 0,5x36))/100= 1,54 Kč/km, čili opravdu zhruba kolem 1-1,3 Kč/km.

Vás ale nemusí trápit, kdy se vám zaplatí investice do LPG, protože to auto i s LPG přece bude kupovat dědeček a ten by tím pádem hradil i přestavbu ;-)

Proto si myslím, že je to hodně zajímavé.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 04.03.12  22:47

1) Tak já jsem Merivu zkoušel nějak loni na jaře a popravdě jsem to po prvním trochu smíšeném pocitu nemohl odsoudit.

2) To jsem rád, dalšího icescenta ale tentokrát od Fordu už bych nedal >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 04.03.12  22:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosím poraďte

Podívej, spousta lidí se toho bojí, ale naopak spousta lidí to chce. Já když předloni hodil inzerát na Favorita na LPG, tak se mi o to vyloženě poprali a měl jsem v garáži dražbu. ;-) A i teď, když zvažuju prodat svou Lagunu, vidím, že jsou o 10-20t dražší ty s LPG proti benzínu.

O tom, že se mají rušit zy zákazy jsem četl, ale tabulky všude stále jsou 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto alambert

alambert 04.03.12  22:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Prosím poraďte

1) já vím že jdou otevřít samostatně. myslel jsem to tak, že si přední a zadní cestující musí překážet...ale zase z pohledu těch dětí je to možná tak lepší...nevim...

2) to, že s tím přichází ford neznamená, že to ode dneška začnu milovat. ford mám rád, ale zas takový bezpáteřní fanatik nejsem... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto alambert

alambert 04.03.12  22:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prosím poraďte

co se týče toho parkování, to už by snad neměl být do budoucna problém...

[odkaz]

ale trochu bych se toho možná bál z důvodu následného prodeje, protože by to mohlo způsobit pokles ceny. spousta lidí se LPG totiž bojí...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 04.03.12  22:34

« Re: Re: Re: Re: Prosím poraďte

To, co píšeš je dáno jen tvou neznalostí. Samozřejmě dveře se dají otevřít i zvlášť, navíc Opel to konstruoval právě s ohledem na bezpečnost vystupování dětí, takže tohle má pojištění více než dobře. Mimochodem teď s tím přichází B-Max, takže bys měl jako fanoušek Fordu změnit názor >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto alambert

alambert 04.03.12  22:30

« Re: Re: Re: Prosím poraďte

mě to upřímně připadá jako úplný nesmysl. snaha se odlišit za každou cenu...

jednak se musí složitě nastupovat, i z toho důvodu jak říkáte.

navíc pokud by se třeba dětem povedlo zatáhnout za páčku dveří za jízdy, normální dveře nejdou ve vyšší rychlosti kvůli proudění vzduchu v podstatě otevřít. tyhle se podle mě musí okamžitě otevřít, na dálnici bych se nedivil ani kdyby se urvaly... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 04.03.12  22:29

Vidíte, já jsem vlastně taky Brňák, bydlím v centru, tak se stavte na kávu :-) :-!

Vemu to postupně. Jelikož se taky rozkoukávám po novém autě, tak mám docela přehled.

K LPG, to je asi nejzajímavější. Spotřeba oproti benzínu stoupne na LPG zhruba o půllitr, maximálně litr, ale díky novým systémům sekvenčního vstřikování jsou ty rozdíly opravdu minimální a ani při jízdě nejste schopna poznat na které palivo jedete, toho se opravdu nebojte. Problém s LPG nastává pouze s parkováním v podzemních garážích, kde správně s LPG nesmíte. Osobně nálepku o tom, že mám auto na LPG, nemám, takže když je nutnost, zaparkuju i tam. Udělal jsem to třeba tak loni ve Florencii, občas to dělám v Campus Square v Bohunicích :-) Problém může být to, že nádrž se dává místo rezervy a pak je nutné mít buď lepící sadu nebo dát rezervu do kufru, což trochu kufru přecejen ukrojí. Proto je lepší volit buď kombík nebo právě MPV, kde je kufr dostatečně velký i pro tu rezervu. Pro ježdění po městě a do práce doporučuju klidně lepící sadu, na nějakou dovolenou do zahraničí bych už do kufru dojezdovou rezervu dal.
    A pak je tady otázka záruky. Právě Renault u Pokorného záruku ponechává, byl jsem tam před měsícem a to mi tvrdili a to včetně pětileté záruky. U Fordu je s lpg problém. Ty nejnovější Ecoboosty se přestavět moc nedají a ty starší motory potřebovaly jednu drobnost (tzv. Flashlube, to už by vám každý odborník řekl). Nicméně našel jsem jednoho prodejce Fordu ve Valašském Meziříčí, který auta na LPG přestavuje. Tady jsou např. dva jeho Focusy [odkaz] [odkaz] U toho druhého píší, že má plnou záruku. Já jsem tam včera večer psal mail a ptal se na detaily ohledně záruky, takže jakmile mi odpoví, tak vám dám klidně vědět. ;-)
    Co se týče čerpání LPG, tak v Brně opravdu problém není, je tu pomalu více plniček LPG než benzínek, kdybyste se rozhodla pro LPG rád i doporučím mé oblíbené.

A teď k těm francouzským. Můj taťka si koupil předloni v prosinci Peugeota 207 SW v dieselu v moc pěkné výbavě, když kliknete na můj nick, tak tam najdete i odkaz na jeho recenzi. Jezdí zatím bez jediného problému a je z něj nadšený. Podle mě není problém si koupit francouzské auto nové, má záruku, připlatit si na 5 let(doporučuji všude), výjde možná levněji a jak skončí zárzka, tak auto prodat, což máte vlastně v plánu. Reálně spíše s fr. auty problém je, že více klesá cena než u neměckých aut. Těžko kalkulovat, protože jsou z druhé strany většinou levnější a zloději o ně tak velký zájem nemají.

K té Merivě. Jde nastupovat najedou dopředu i dozadu, navíc výhoda je v tom, že když budete vy vystupovat zepředu a otevřete dveře, tak dítko, které by se uvolnilo z pásů třeba samo, tak musí vystupovat směrem k vám, takže ho můžete lépe zachytit aby nevlítlo třeba pod auto. Právě pro tento bezpečnostní účel to Opel takto konstruoval. :-)

Jinak chápu, že se Vám Touran nelíbí, popravdě ani mě, ale jinak je to dobré auto.

Když byste auto měla opravdu jen těch 5 let, tak by vzhledem k nákladům možná šlo zariskovat a vzít dieselový motor. Je to těžké dilema.

Když jste zmínila ten Mercedes. To je těžko říct, lidi jsou závistiví a chápu, že Mercedes může působit snobsky, z druhé strany jsou to prostě dobrá auta a je škoda, že tenhle image jim to kazí. Ale chápu vás. ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…