2.0TFSI ..::&::.. Filtr Pevných Častic.
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Audi
- 2.0TFSI (147kW-200PS) ..::&::.. Filtr Pevných Častic. 17.01.2012 20:43
-
-
WinDiesel 17.01.2012 21:00
« Re: 2.0TFSI (147kW-200PS) ..::&::.. Filtr Pevných Častic.
To jste mne tedy dostal.
Vysvětlení může být na této bázi: přímý vstřik benzínu generuje saze (částice) a proto je ve stávajících emisních normách limit pro pevné částice nejen u dieselů, ale i u benzínů (s přímým vstřikem paliva).
Je možné, že extrémně ekologicky smýšlející Němci si nechávají filtr pevných částic (tzv. otevřený - víceméně neovlivňující výkon vozidla, nevyžadujcí víceméně žádnou údržbu) - domontovat, případně že to může ovlivnit získání ekologické nálepky nejvyšší úrovně (nejlevnější).
V Německu se navíc koupě "retrofit filtru DPF" dotuje, takže ............. asi tak - to je mé vysvětlení.-
"-- skrytý --" 19.01.2012 21:53
« Re: Re: 2.0TFSI (147kW-200PS) ..::&::.. Filtr Pevných Častic.
Děkuji za reakci a fajn popis, WinDiesle.
Taky mě 'DPF' v benzínu dostalo. Já „chci jen svých 147kW“ vyzkoušet s DSG, ale nabývám přitom pocit, že čím později ten vůz koupím, tím hůř (pro změny povedených motorizací k "lepšímu".) Zkusil jsem dnes mejl do Audi CZ, tak, až během pár dnů obdržím odpověď, doplním ji sem.-
-
"-- skrytý --" 21.01.2012 19:39
« Re: Re: Re: 2.0TFSI (147kW-200PS) ..::&::.. Filtr Pevných Častic.
Odpověď obden dorazila. Jednoduchá a stručná, čímž tohle téma i uzavřeme.
I z oficiálního e-mailu od Audi cz je naštěstí potvrzeno, nedorozumění. (viz. prosím níže). Jelikož se v dnešních (TSI,TFSI,CR-DPF atd) motorizacích tolik nevyznám, dovolil jsem si (před koupí) se raději 2krát zeptat a ubezpečit. A za obě tvé reakce, WinDiesle, ještě jednou děkuji.
„ From: infolinka Audi (infolinka@audi.cz) / To: (xy)@hotmail.com /
Vážený pane, (xy),
děkujeme za Váš dotaz. Zřejmě se jedná o nedorozumění, neboť u benzínových motorů TFSI není filtr pevných částic používán. Montován je pouze u vznětových motorů.
S přátelským pozdravem
(yx)
Infolinka Audi
Tel.: 800 19 00 50,
infolinka@audi.cz
www.audi.cz “
-
-
-
-
white label 14.01.2013 22:56
« Re: 2.0TFSI (147kW-200PS) ..::&::.. Filtr Pevných Častic.
Není to první ani poslední "blbost", co na mobile.de (a podobných inzertních webech) byla, je a bude.
Pokud by to někdo dlouhodoběji sledoval, už by to jistě vydalo na menší knihu.
Je možné, že se časem něčeho obdobného (jako je DPF) dočkáme i u benzínu, ale než to bude realita i na mobile.de apod., tak tnějaká voda v řekách ještě určitě uplyne.
-
chci vás prosím požádat o radu/vysvětlení ohledně „Filtru Pevných Částic“ pro benzínové motory ?!
Jsem rozhodnut pro koupě vozu A3 Sportback (8P) 2.0TFSI (automat). Problém, který pramení z mé neznalosti je v tom, že u novějších benzínových vozů se v konfigurátoru na mobile.de objevuje:
„Filtr Pevných Částic“ ?!
DPF ve spojitosti s dieselovými motory, z negativních ohlasů a krátké životnosti znám.
„Filtr Pevných Částic“ u benzínových motorů ne.
A nechci se dožít toho, že budu mít v garáži cokoliv s příp.označením „2.0TFSI DPF“.
Proto, moc děkuji za případné vysvětlení.
ps:link na mobile.de na ukázku
[odkaz]