Fiat Punto Actual
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 21.07.11 20:00
« Re: Ráfek
Jj to chapu :'-( ja to zatim resit nebudu,mam tam misto rezervy lekarnicku,lano,hadry,lano,trojuhelnik atd. coz je pekne schovany a v kufru se mi nic nevali jak ve starym :-) coz je dle me vetsi plus,na spotrebu to podle me vliv mit nebude :-! -
jenik1 21.07.11 17:46
« Re: Ráfek
Tak to já měl větší smůlu, jednou mi na okresce v lese na neznámém místě někde u Mohelnice praskla bočnice u zadní gumy a podruhé jsem píchnul trochu "lépe" ....ráno bylo prázdné přední kolo, ale pro změnu v Rakousku v horách. Tak se nelze divit obavám.
Ale zase je auto významně lehčí, lépe tím jede a méně žere. Nevím kolik ta rezerva s tím vším váží, ale lehké to není. Ráfek, pneumatika, hever, klíč na kola, klika na hever plus ten bakelitový kryt..cca možná 15 kg. -
jenik1 20.07.11 20:12
« Re: Ráfek
No tak to je rozhodnuto. Navíc jsem se díval na netu, že na GP má ráfek rozteč šroubů 100 mm a na Pandu 98 mm. Tak by to ani nešlo nasadit. Rozteč šroubů asi bude vzdálenost os protilehlých otvorů pro šrouby ne?
Nechá se to najít na [odkaz]
Teď jsem to byl měřit a ty dva milimetry tam opravdu chybí
:'-( -
gtv6 20.07.11 18:40
« Re: Ráfek
jo bude, máš to přece na dojetí do servisu, ne ? Protože jiní to nemají jinak, co myslíš, že dělají ostatní se 17" na autě, tak velkou rezervu rozhodně nemají. Jen musíš dbát aby rezerva byla jen na zadní nápravě, protože pokud by byla ve předu, tak by ti auto táhlo na stranu, v nejhorším případě musíš přehazovat kolo 2x, sundáš zadní, dáš rezervu a zadní kolo dáš dopředu, kde je píchlý. -
jenik1 18.07.11 09:26
« Benzín
Jaký do toho dáváte benzín?
On ten motor Fire je hodně předělanej. Má nově tvarovanej spalovací prostor, jinak tvarované vačky (asi ostré :-) ), výfukové kanály, ale hlavně velkou kompresi 11:1. Všude jsem se dočetl, že od této komprese je lepší používat benzín s oktanovým číslem 98 a vyšším. Ovšem Fiat doporučuje i přesto 95 oktanů. On má ten motor i nové čidlo klepání motoru, takže by to mělo být OK.