ZA KOLIK JEZDÍTE S DIESELEM?
caddysek 15.05.12 08:36
« Diesel vs TSi
Dobrý den, tak jsem si přečetl Vaší diskusi o spotřebě dieselů a udělali jste mi velkou radost! Koupil jsem totiž nedávno VW Caddy s benzíňákem TSi a říkal jsem si, zda jsem neudělal kravinu - že jako to bude žrát mnohem víc než diesel. No moje TSíčko má po půl roce dlouhodobou spotřebu 5,7 litříků a to jezdím v Praze, pravda většinou po Jižní spojce - konkrétně z Černého Mostu na Pankrác a zpět + něco po dálnici, ale přesto většinou potkám frontu popojíždějících aut, kde spotřeba stoupá... Říkal jsem si, zda jsem si neměl připlatit nějakých 50 000 Kč za diesel, ale teď mohu být v klidu! Ano, možná bych měl s dieslem cca o litr menší spotřebu, ale to bych těch 50 000 Kč na té spotřebě vyrovnal snad až po mé smrti ze stáří... :-) Všem dieslům ZDAR a TSi NAZDAR! :-) -
Ragnotti 08.01.12 12:44
« Renault Mégane Grandtour 1.5dci 74kw/100k
Zdravím Vás, pri najazdených 239tis km spotreba v meste 4,8 - až 5,5 podľa štýlu jazdy. Mimo mesta sa dá pri defenzívnom /ale plynulom a predpisovom t.j. 90kmm/ štýle jazdy s prázdnym autom za 3,7 svižnejšia jazda mimo mesto 4,2-4,4l. Mám len 5 kvalt, diaľničných 130 jazdím za 5 prípadne 5,2 keď ideme štyria. Uvádzam reálne spotreby, palubný počítač ukazuje v závislosti od toho či sú pneumatiky zjazdené alebo nové, o 0,2 - 0,4l menej. -
krokodyl.usaty 06.01.12 06:27
« citroen c5 2.0 HDI 120 kw
po najetych 7500 km prumer 5,8 L /100 km
na jednu nadrz pravidlene i 1100 km nez mi zacne svitit hladove oko. Po doplneni a pocitani zjistuji, ze pocitac je presny na jednu desetinu litru coz jsem necekal. kratkodobe pocitadlo nuluji vzdy po vyjeti nadrze a tam mam 5,7 plus/minus 0,2 L/100 km.
vubec me to auto velmi prekvapilo >:D :yes:
je fakt, ze ve meste a pri kratkych pojizdkach by to bylo okamzite o 2 litry nahore, nicmene jezdil jsem ty same trasy a kilometry s koncernovym 2.0 TDI CR 103 kw a prumer dle pocitace byl 6,2 l/100km a minimalne půl litru nahoru fixloval, takze cca o litr vyssi spotreba v aute, ktere bylo o nejakych 200 kg lehci. -
stanco 01.01.12 09:55
« Re: spotreba vw jetta us
chcel som iba poradit, ak to chce niekto urobit nech tak spravy. Na prispevok typu wikinko nebudem reagovat lebo mam vysie IQ ako je izbova teplota, na rozdiel od takzvanych odbornikov . Ak chce dat niekto radu, tak dakujem. PS: Idem si nasporit na plnu nadrz, dobra rada nad zlato,ze,wikinko? -
wikinko 31.12.11 20:40
« Re: spotreba vw jetta us
ty mas to auto a my ti mame povedat aku to ma spotrebu? dsg to inak asi nema, zrejme to ma iba obycajny tiptronic, kedze vw je v usa lacne lowendove auto pre mexicanov. skus si nasporit na plnu nadrz, prejdi ju, daj naspat doplna, a pocitaj. ak vies. asi nevies, ked tu davas taky prispevok :-) -
J_Design 21.11.11 22:41
« Laguna 1999 1,9dTi
Stará Lagunka... jezdím pořád nadoraz...přece jen ten výkon není takový aby si člověk mohl dovolit ubírat >:D
v létě kombinovaná 7-7,4l na 100km
v zimě se pohybuje okolo 8l na 100km
auto má přemapovane ECU, upravené sání, TD, výfuk a pár kobylek navíc...
Minima byla 3,3l MB>Krkonoše dědkovskym stylem jízdy a Krkonoše > Brno v plně obsazeném voze dle předpisové rychlosti 4,7l
Jinak viděl jsem zde příspěvek vtipálka 2,0TDI 103kW při 230 >:D no to asi ne...
Palubní PC beru s rezervou a při jízdě na dálnici rychlostí rovných 200 ukazuje 12,5l a to mu nežeru jelikož palivo dost ubývá >:D -
Nikiton 20.11.11 12:21
« Mercedes-Benz E 220 CDI
mam Mercedes E 220 CDI z roku 2004 auto koupeno jako nove a od te doby jsme najel 290 000 km. Auto se ve spotrebe postupne uklidnovalo, uplne nove zralo 8L na 100 km a ted zere 7L na 100 km smiseneho provozu. Nadrz 80 litru a dojezd jak kdy, nekdy 900 km nekdy 1200 km :-)
Absolutní dosažené minimum 4,6l/100km 400km velmi volné jízdy, na dálnici 110km/h (nechápu jak z toho vyždímali v top gearu 3,8 >:D )
na tento výkon a permanentní 4x4 podle mě ujde :-)
-> caddysek - malé TSíčko ve VW umí být krásně úsporné. S turbomotorem hlavně záleží na tom jak se s ním jeden, ani ne tak kolik má normované spotřeby. Aktuálně jezdím s benzínovou imprezou WRX2,5T a spotřeby se pohybují od 9 do 15l podle jízdního stylu. (každopádně 5,7 z 1,4TSi je hezké číslo, jen nezapomenout občas profouknout trubky :-) )