Audi S5 - manuál nebo automat?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Audi
"-- skrytý --" 06.04.2011 17:44
Audi S5 - manuál nebo automat?
Chci si kupovat jeté S5. Nevím zda se mám rozhodnout pro manuál či automat. Má někdo názor? Má smysl vyhledávat S5 s "drive select"? Díky za rady-
"-- skrytý --" 06.04.2011 19:33
« Re: Audi S5 - manuál nebo automat?
Na to se nedá poradit nic jinýho než "běž do bazaru, najdi si nějaký Audi s manuálem a pak nějaký s automatem a vyzkoušej si to." Převodovky a motory maji ty velký audiny stejný.
DriveSelect je spíše hračička, než že by to bylo potřeba. Ale je u toho adaptivní podvozek, kerej za to může stát.-
"-- skrytý --" 06.04.2011 20:56
« Re: Re: Audi S5 - manuál nebo automat?
Vyzkoušený to mám, ale ne ve spojení s takovým silným autem :-) Spíš by mne zajímaly názory jiných, co by zvolil někdo jiný a proč.
Jinak jsem měl na mysli samozřejmě adaptivní podvozek, myslím, že na našich silnicích by mohl mít nějaký význam :-)-
"-- skrytý --" 06.04.2011 22:33
« Re: Re: Re: Audi S5 - manuál nebo automat?
Máš jedno, jestli silný nebo slabý auto. Moderní automatické převodovky fungujou perfektně v obojím. Já bych bral automat, můžeš mít ruce furt na volantu. Manuální řazení v automatu je (teď budu asi ukamenován) nepotřebná hračička. V mercedesu E500 7G-tronic jsem si zkusil řadit automat ručně. Vydrželo mi to asi minutu, než jsem to proklikal zpátky na D a nechal to dělat co to dělat má.