Octavia I nebo Octavia II
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
Vcelkyn 15.02.13 21:12
« Škoda o1 2003 1,6 75kw
Dobry den mám takovej problém škrtnul jsem drátama + a - na rádiu o sebe a najednou mi nefunguje ručička rychlosti a počítání kilometru a spotřeba ručička paliva se furt hýbe nahoru dolu a rozsvítí se rezerva a zase zasne otacky v normálu a teplota taky nevíte co to muže být?? -
Fisi 23.01.13 00:51
« Octavia
Ja byt tebou,pokusim se najit Octavii II,1,9TDi PD 77kW s manualni prevodovkou.Myslim,ze na Nemecke strane se nejaka zachovala najde (jukni na: www.mobile.de).Je jizdne jinde nez jednicka,motoricky je to pouze vyvojovy stupen 74kW verze starsiho motoru a prostorove,ergonomicky a bezpecnostne,je od starsiho modelu hodne vpredu.Poruchovost je stejna,zalezi hlavne jak s tim kdo zachazi.Dalsi vec je,ze je to koncern a tak bych se osobne poohlizel treba i po Golfu,ten je preci jen v programu VW vyse,cemuz odpovida vybava i zpracovani.Ma ale mensi kufr. :-) -
chetoos 26.11.12 13:35
« Rozhodně octavia I
Já osobně bych zvolil Octavii I řady. Má spolehlivější a motoricky propracovanější motory převzaté z VW passat. Je i spolehlivější co se týče motorů,elektroniky a všech ostatních části motoru (např podvozek). Dvojková Octavia je už dosti kazová. nejčastěji dochází k poruchám elektroniky a má i pár špatných motorů, které se spíše opravují, než aby jezdily 2.0 TDI 100Kw A další jimi podobně, tyhle motory bych určitě nebral. Na závěr jen tohle. Octavia II je modernější, nabitější moderními prvky, ale pokud hledáte spolehlivé a výborně jezdící auto, zvolte octavii I
-
"-- skrytý --" 27.02.11 11:21
« Octavia I nebo Octavia II
Zdravím, ač jsem pročetl možné nebo možné, pořád řeším dilema. Přemýšlím nad koupí ojetého vozidla, buď Škoda Octavia I. generace(popř. Tour) s nájezdem do 100t km a naftovým motorem(1.9 tdi 81kw,96 kw,74kw u Tour) nebo Octavia II taktéž s dieselem(1.9 7tdi 77kw)a s nájezdem do 140t km. Je mi jasné, že co se týče jízdních vlastností je jasná Octavia II, ale cenový limit je 180 000,- Kč a nevím právě, zda se za tyto peníze dá Octavia II s tímto motorem slušně pořídit. Pokud je to nízký cenový limit, tak pak se mi nepodařilo rozhodnout, který z uvedených motorů pro Octavia I je nejvhodnější..Benzín v žádném případě nechci. Díky za rady..