Vyzrávání Laku
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
MAP2009 24.10.11 19:51
« Re: Zrání laku
Lak skutečně zraje, nebo tomu aspoň tak bylo v době kdy z linek sjížděli nové žigulíky a škody 105. Tenkrát se skutečně nedoporučovalo to nové ani mít a počkat pár měsíců. Jenže tenkrát laky neuměli dělat a nebyli takové technologie jako dnes. To o čem ty patrně mluvíš pozoruji na každém autě po prvním umytí. -
Milenius 17.10.11 11:29
To je podle mne blbost, barva se vypéká při vysoké teplotě a nějaké zrání neexistuje. To jsou jen výmluvy. Podle mne to umyli v nějaké ne moc šetrné myčce. Osobně do myček vůbec nejezdím a meju to jen VAPkou nebo houbičkou.
To samé platí o různých voscích na ochranu laku. To jsou taky jen marketingové kecy, aby to lidi kupovali. Ano vosk dodá laku lesk, ale rozhodně ho nechrání, už vůbec proti mechanickému poškození. Lak je ochrana karoserie, budeme chránit ochranu, chránit ochranu ochrany atd.? -
gtv6 08.02.11 23:12
škrábance ? rozepiš se detailněji. Abraze - opotřebení - poškrábání laku, může se stát jednoduše, auto bylo zaprášeno otřelo se nějakým hadrem, asi normální stav, na sluníčku - teplem se vše může srovnat, nebo leštěnkou rozleštit. Pokud je odřená barva až na plnič - plnič je bílý, tak to nic nezachrání. -
"-- skrytý --" 08.02.11 11:34
« Zrání laku
Zdravim,
Před měsícem jsem si koupil nový Fiat Bravo barva červená pastelová a při koupi jsem si všiml jakoby drobných škrábanců. Na prodejně mi řekli že to je normální, že brava potřebuje vyzrát a časem se to zarovná. Jaké s tím máte zkušenosti vy?
Děkuji