Ford Kuga

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 27.11.10  20:53

« Re: Nevíte co je to za motor 2.0TDCI 120kW, co začali dávat do Kugy?

když ukecáš prodejce, koupíš Tiguana levněj nebo stejně draho jako Yetiho a mně přišlo, že Tiguan je o třídu vyšší auto, jak Yeti.

Já jsem prostě po dlouhém výběru vybral Tiguan, ale ber to tak, že nemusím nikomu v okolí nic dokazovat, jak auto působí na sousedy nebo jak mi sedí k pleti jsem ve výběru neměl. Čistě, jak mi sedlo do ruky, jestli do něj sbalím rodinu a aby nebylo zbytečně drahý... Jo a chtěl jsem benzín.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.10  12:24

« Re: Re: Nevíte co je to za motor 2.0TDCI 120kW, co začali dávat do Kugy?

Jestli s koupí nespěcháš, tak ti nemůžu doporučit nic lepšího než [odkaz]

Já to taky nevynechám.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 27.11.10  10:25

Moik: Teď se se spotřebou Mondea pohybuju někde kolem 6,5 litru a jde to dolů. Mám totiž dilema, Mondeo se konečně umoudřilo, nic nezlobí, jezdí dobře. Jen už má najeto 120tis. Když si ho nechám ještě 2 roky, bude mít najeto 190tis.km a 6 let stáří. Dnes mi nabízejí odkup za 180tis.Kč, je otázkou, za kolik to prodám za 2 roky.

Taky se trochu bojím kvality Forestera, dnešní móda snižování nákladů dělá z moderních výrobků čínské krámy. Jinak počítám se spotřebou 7-7,5 litru.

Potřebuju 4x4 a je mi jedno co to bude. Jen aby to moc nežralo a trochu jelo.

Myslíš, že je Tiguan neb Yeti lepší jak Forester?

• « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 26.11.10  17:25

IMHO:
    Je to strašná koza, má měký podvozek a dlouhé převisy.. viz testy a osobní zkušenost... leccos zachrání 4x4, ale ne vše. Vnitřek auta je pro mě Korea na počátku 21. století, ovládání klimy po Japonsku a PP tlačítkem kdesi na budíkách. Forester SH s Foresterem SG (předchozí) snad nejde ani srovnávat. Diesel rozhodně nebude dlouhodobě jezdit po 6, pokud jezdíš po dálnici. A Tobě soudě dle Mondea ani pod 7. Impreza diesel po 20 tis usmažená spojka po 60 výměna turba. Pokud by přišla výměna vstřiku, motor musí ven z auta apod.

Možná to teď tak působí, ale nehaním Forester, stále je to můj oblíbenec, neříkám, že bych ty věci nepřekousl, ale proč a taky proč si připlácet?

Jinak není důvod, aby Forester projel víc v terénu, jak Tiguan/ Yeti já měl sice Forestera bez ESP, ale jízdu s dvěmi koly odlehčenými zvládl Tiguan, Forester ne.

Foretser - Kuga rozhodně Forester.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 26.11.10  15:16

Moik: To mě zajímá, proč jsi do výběru nezahrnul Forester 2.0D? Všude na něj slyším jen tu největší chválu, jak je neutrální, jak projede všude, jak má malou spotřebu a velké zrychlení. Jak není skoro poruchový. Jak má hodně dobrou výbavu. Soused má toho staršího v benzínu a taky spokojenost, jen dolévá benzín a mění olej. A má větší kufr jak Kuga. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.10  14:01

Ty auta v testu určitě neměly stejný pneumatiky, a na těch záleží asi tak nejvíc ze všeho...
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 26.11.10  13:55

Kuga je neuvěřitelně malá... jak vepředu, tak vzadu tak v kufru. Myslím za nejlepší prodejní cenu dneska seženeš Tiguana... akorát se čeká. Yeti taky není špatnej...

Haldex 4 není všechno, ještě záleží na zbytku, na programování elektroniky okolo a proto je Yeti/Tiguan s Haldex 4 podle testů v terénu lepší, jak Kuga.

Já jsem prodal Forestera a novej se ani do výběru nedostal, Kuga-Yeti-ix35-Tiguan vyhrál bez zaváhání Tiguan. Jednak byl z nabízených nejlevnější (prodejce dal velkou slevu) je nejtišší, je i největší a opravdu variabilní a má překvapivě výborné jízdní vlastnosti - to bude zásluha toho haldexu. Kuga je asi designově povedenější, ix mě neoslovilo ničím.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.11.10  12:11

Kuga je akorát jinak karosovanej Focus (taková obdoba Seatu Freetrack). Forester spíš bude mít ty dispozice, po kerých koukáš.

No a co se píše o haldexu je akorát nafouknutá bublina. Já jezdím s první generací od roku 2005 a pořád bez nehody, po zrádnosti ani stopa. Má to i pozitivní dopad, kerej by podle kritiků, co to ani neviděli jet okolo, vůbec neměl bejt - mám na všech kolech stejně sjeté gumy (letní mají nalétáno cca 80.000 a ještě zbývá 5 mm, zimní mají cca 30 000 a zbývá 7 mm).

Nehledě na to, že Haldex 4.0 funguje od základu zcela jinak a chová se jako stálej pohon. Zatímco starší Haldexky dokázaly zejména reagovat, verze 4 pracuje tak, aby pokud možno k ničemu nedošlo. Běž se s tim projet (současné golfy, Tiguany, octavie, Yeti, seaty, audi A3/TT, Ford Kuga, Opel Insignia, Saaby, současná volva snad krom XC90 - to má tuším ještě 2. generaci). Asi budeš překvapenej.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 25.11.10  11:03

Ptám se pro to, že potřebuji 4x4 a váhám mezi Kugou a Foresterem. Ještě bylo ve výběru Mitsubishi ASX, ale to je ještě menší. Většinou budu jezdit po silnicích a jen o víkendu mimo silnice. Jde mi o to, že u Haldexu jsou stížnosti, že při připojení zadku auto změní chování a že je to nepředvídatelné. Všichni mi doporučují auto s možností ruční volby přiřazení (třeba Suzuki Vitara Grand nebo Subaru). Pro Forester hraje i to, že má nižší spotřebu jak Kuga a že má stálé AWD. Ale cena je o dost vyšší a auto mi připadá dost bakelitové. Na silnici Kuga vítězí, ale mimo ní nevím. Potřebuju průchodnost mokrou trávou, bahnem, pískem a sněhem. Nerad bych skončil takto [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.11.10  10:19

No tak jako ne že by Tiguan neměl stejnej Haldex 4.0 jako Kuga ;-) To je spíš o pneumatikách a světlý výšce.

Honda nikdy neměla viskózní spojku. Ty měli dycky ten DualPump, což je taková obdoba Haldexu 1.0, akorát úplně bez jakéhokoli řízení. Tam se ti ty kola musí protočit fakt drsně a dlouho, aby to seplo. Haldex 1 je proti tomu aspoň 10x rychlejší (přenos se realizuje už po cca 6° protočení) a je elektronicky řízen, což přináší řadu dalších výhod.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 25.11.10  07:48

Pokud byl v testu německý vůz, nemohl být test objektivní, Němci už dávno zapomněli, jak vypadá objektivita, na to se u nich vyrábí příliš mnoho aut..... Nedělají to schválně, to už je taková nemoc, když v něčem žiješ, tak to začínáš vnímat jako normu a vše ostatní je špatně.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 24.11.10  11:43

To byly celkem nezávislé německé testy, kdy porovnávali 4 vozy. Kuga nejlepší na silnici, ale v terénu velké zklamání. Navíc problémy na písku, trávě, těžkém terénu. Prostě ten haldex to nezvládal včas zapojit. Koleos i Tiguan úplně v pohodě. Sám jsem kdysi viděl Hondu s viskózní spojkou která se na zasněženém parkovišti po nočním lyžování totálně zahrabala a majitel odešel pěšky. Prostě se chtěl rozjet, zabral předek, ten se zahrabal a pak zabral zadek a zahrabal se taky. Pak už to bylo o ležení na břiše. Ostatní odjeli v pohodě.

Ale tohle vypadá dobře [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 24.11.10  07:46

Testy jsou velmi subjektivní...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 23.11.10  21:19

Nemáte někdo zkušenost s Kugou v terénu? Co se tak dozvídám, tak je super na silnici, ale v terénu je to velká bída. Už jsme našel 3 testy, kdy Kuga totálně zklamala, neprojela to co Koleos, Honda a Tiguan. Prostě ten pohon 4x4 selhává, nedokáže pohánět jen jedno kolo. Dost často se zahrabe.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 08.09.10  20:46

Ten max krouťák se sice může zdát malý, ale je víc naladěný odspodu, takže od volnoběhu nebude taková díra a bude se s tím dobře jezdit v městském provozu.
    Jinak jsem zvědavý na ten nový diesel hybrid v peugeotu. Myslím ale, že cena bude u nás hodně vysoko, žádného zvýhodnění se stejně u nás nedočkáme, kdo by krmil kasu???, když by žral tak málo!
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.09.10  10:21

• « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 07.09.10  22:16

Ten motor 103 kW je DW10B Euro 4, zatímco ten 120 kW je DW10C Euro 5. Vzhledem k novému DW12 (150 kW, 2,2 TDCi) je to zcela dostatečné, navíc je motor spočítán na kombinaci v diesel-hybridu, tam bude mít celkem150 kW a 500 Nm, bude na výběr (tedy tato kombinace bude k mání u Peugeotu a Citroënu, nevím, co chystá Ford, jestli se na tom bude podílet, myslím ale že se na tom bude podílet Land Rover).
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 07.09.10  21:25

Motory se liší hlavně rozsahem otáček max. momentu, moment bohužel o moc vyšší není:

103kW/3750ot a 320Nm/1750-2750ot

120kW/3750ot a 340Nm/2000-3250ot
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 07.09.10  21:01

Na ten motor už jsem se díval, jen škoda, že se bude dávat jen do čtyřkolky. Jen jsem zvědavý, jestli v reálu bude za těch šest litrů jezdit...
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 07.09.10  11:42

« Nevíte co je to za motor 2.0TDCI 120kW, co začali dávat do Kugy?

Do teď tam byla 2.0TDCI jen 103kW.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…