Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.07.13  20:47

« Re: Soutěž

iudex: A už ho tam máš, jeden dislike, ty zpátečníku. >:D Žeby to byl pokus o přilákání "uprchlíků" mojita a spol. zpátky, když se jim FB tolik zamlouvá...? ;-)
  • « 10 Reagovat !

foto Leg

Leg 03.07.13  20:22

Ale to najdôležitejšie, páni správci (aj keď plurál pôsobí vzhľadom na matheasovu "účasť" trochu nemiestne - teraz mi zrovna napadlo prirovnanie Matheasovho návratu k uvedeniu nového veľkého sedanu Alfa-Romeo: už stokrát ho ohlásili a ... furt nič :-! )...
    ...
    ale to som odbočil, takže k veci páni správci: čo so súťažou? nová téma? stará téma? letné prázdniny? Kontumačné víťazstvo užívatela Legacy? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 03.07.13  20:07

iudex: a dá sa tu nielen likovať, ale aj dislikovať. A viete čo to znamená? To znamená, že sme zasa o krok pred nimi! :-!

woody: na nárazník zatiaľ dlabem, nechce sa mi naťahovať sa so servisom, aby mi to potom niekto zasa robil, aktuálny sa neohrial ani rok. Dám si to ako projekt na zimu. :-)
  • « 11 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.07.13  14:38

Pozrimeže, aké to novinky, "lajkovanie" príspevkov. :-O Tuším, že pomaly "fejsbúkovatieme". 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 03.07.13  11:39

Thomasino: Já vím, jen bych docela chtěl vidět jeho výraz, až mu někdo řekne, že se nový Renault Clio Cup stal obětí downsizingu a pádlovaté převodovky.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.07.13  21:11

Leg
    Ještě než jsem si pořídil větší rodinu (a allroada k tomu), jsem to měl hodně podobně, i když jen s R4 a fwd.
  • « 10 Reagovat !

foto white-label

white label 02.07.13  21:10

Leg
    Ještě než jsem si pořídil větší rodinu a allroada k tomu, jsem to měl hodně podobně, i když jen R4 a fwd.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.07.13  21:06

Legacy: Nj, prostě se v tvém případě protly tvoje potřeby (dvě děti by ti ukázaly co je tuhost karosérie a kolik prostoru je potřeba >:D ) a tvoje touhy v jediném autě. Je to skoro zázrak ale stane se. Taky jsi ale rovnou začal modlou mnoha plakátových kovbojů. BMW, benzínovej třílitr, šestiválec a RWD - to by rozbušilo srdce nejednoho začínajícího jezdce. ;-) To se to pak hraje na skromného chalana. >:-[]

Když už jsi nakousl to druhé auto do zimní břečky a třeba i do velkoměstské džungle, jak to vypadá s tím poškozením, o kterém jsi psal. Ještě to necháváš nebo už máš opraveno ?
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 02.07.13  20:48

woody, mojito: no vidíte, a mne zrovna vystačí to moje jediné auto. Jasne, deti nemám a manželku mám viac ako tolerantnú, takže tuhosť auta a stiesnený priestor nie sú zásadnou prekážkou. Takisto v zime nepotrebujem často šplhať na zasnežené kopce a teda RWD ma zásadne nelimituje a ak hej, v kufri mám reťaze. A zrovnatak na cesty naprieč Európou nepoužívam auto, takže ani tie náklady a nepohodlie ma nijako nelimitujú. Na podnikanie auto nepoužívam, nepotrebujem sa reprezentovať prémiovým sedanom a v kompaktnom hatchbacku sa necítim menejcenne, okruhy sú pre mňa "vyšší dívčí", ktoré som ešte neokúsil a na amatérsku rallye mi chýba absencia pudu sebazáchovy. V podstate jediná príležitosť, kedy by som ocenil druhé auto sú hnusné čľapkavé zimy, kedy mi je môjho miláčika ľúto ťahať do toho bordelu vonku. :-)
  • « 02 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.07.13  17:49

to testovali tady kluci od nás, žádnej šklebící se tlusťoch >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 02.07.13  17:42

Thomasino: Dobrý nápad.
    P.S. Co na to Clarkson?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.07.13  17:29

Počkejte si na příští číslo SPEEDu a na test Clia RS Cup, Fiesty ST a Pažouta 208 GTi na Ringu. Něktěří možná budou i překvapeni ;-) Pro mě osobně mají testy ve Speedu mnohem větší vypovídající hodnotu než na ACZ a podle mých zkušeností s danými auty (nemyslím teď tyto 3 pidi-hothatche) se s těmi testy lépe ztotožním.
    To třeba dříve neplatilo vždy o testech v AutoCaru, kde Miro Mihálik mi přišel občas lehce mimo >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.07.13  11:26

Legacy: Jo, to máš pravdu. Jako druhé (třetí) auto pro rodinu se mi Clio zamlouvalo, RS bude ovšem "trochu" něco jiného. Já bych to shrnul asi takto. Vlastně drtivou většinu aut, o kterých bych byl ochoten uvažovat nemám vůbec projetou. Kdybych měl teď takříkajíc "od stolu" volit mezi malými HH - koupím Fiestu ST. Recenze a ohlasy na ni jsou zdá se dostatečnou zárukou, abych nelitoval, že jsem si nepřiplatil třeba za to Clio. Cena je výborná, jedinej problém vidím v tom, že bych se musel přemlouvat pokud se týká vzhledu. Zrovna včera jsem byl se Swištěm ve městě a vedle mě přistála stříbrná Fiesta. Jasně, nebylo to ST, ale základ je danej. Takže jsem si poodstoupil a poměřil ty dva prcky spolu, já ve fádní červené ale na docela vzhledných hliníkách, on v šedostříbrné metle ale na plecháčích. Pokusil jsem se na to pohlédnout nezaujatým okem, ale výsledek byl i tak zdrcující. Bože můj, možná že asijskej ale vyloženě svěže vypadající Swift vedle nabubřelýho evropskýho knedlíku Fiesty. I z toho důvodu bych jako konkurenta proti Fiestě ST postavil Swifta Sport. Ten mám vyzkoušenej a teprve po jízdě s Fiestou bych učinil rozhodnutí, jestli je jízda s ní o tolik lepší abych zvládl "překusovat" ten její vzhled včetně interiéru.

No a mezi HH nižší střední bych měl jediné dilema - GTI se mi vyloženě líbí a zatím soudě taky jen od stolu to není vykoupeno zaostáváním za schopnostmi Focusu ST. Možná že i naopak. Čili by zbývalo posoudit to na vlastní kůži. Náskok GTI v mé hlavě se sice o něco zmenšil díky radikálnímu snížení absurdních českých cen FoSTu, ale přesto tam je a to celkem zjevnej. O hot-kombi vůbec neuvažuju, čili by se Focus musel hodně dobře předvést, abych si zvykl na jeho "mořské plody" a další líbeznosti. ;-) Ostatní víceméně pomíjím... a kupátka typu Subota nebo RCZ jsou pro mě už trochu za hranou přijatelné (ne)praktičnosti. Ale kdo ví, co bude za pár měsíců..
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.07.13  11:02

« Re: HH na pokračovanie

mojito: Svatá pravda ;-) ,proto mám dodávku (se 6 místy), rodinnej naftovej kombík (ale příliš malej, jak soudí moje žena :-O >:D ) a ještě benzínový "pískle" do města. Všechny je mám rád, žádné z nich nezlobí...Ke spokojenosti mi tedy chybí jediné auto - to OPRAVDU MOJE. >:-[] I když tys to možná myslel trochu jinak. Něco na okruh, něco na okresky, něco pro levej pruh dálnice a něco na "osmičky" na parkovišti před Lídlem. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 01.07.13  21:47

wl: >:D >:D >:D

Taktéž jsem v cliu nejel, ale stížnosti novinářů docela chápu. Minulé R.S. byl hothatch tělem i duší, dvoulitrová atmosféra, Recara... - v testu AT Sportscars se Cup o první místo dělil s krásným DS3 Racing. A teď - žádné vyboulené blatníky, žádné anatomo/skořepiny, k tomu turbomotor, jakási dvojspojka, žádný hlasitý výfuk... Určitě ještě krátké měkké pružiny a našponované stabilizátory, takže to bude německé dálnice žehlit jedna radost, ale na českých tankodromech bude poskakovat a na okruhu projede první zatáčku rovně... Staré Clio R.S. mělo pověst poctivého kusu staré techniky pro skalní fanoušky hothatchů. U nového se holt nemůžu ubránit dojmu, že je kompromisem, že je stavěné jen pro zájemce o svižný malý vůz. Což je smutné, jelikož k tomuto účelu slouží různé edice nebo pakety, a ne legendární sportovní varianty. Tedy alespoň za mě.
  • « 00 Reagovat !

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 01.07.13  21:38

« Re: HH na pokračovanie

Ono je to ale hlavně tak, že neexistuje auto, které řidiči splní všechna jeho přání,takže potřebuješ minimálně 2 (lépe 3-4), ale to nepíšu nic novýho, to většina ví, nebo to časem zjistí. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 01.07.13  15:25

Veru, tiež mi to pripadá ako auto.cz vs zbytok sveta. A ako hovoríš, každý má právo zavolať si do Renaultu, požiadať o zvezenie a spraviť si názor sám. Inak toho obľúbenca mám zafixovaného tuším ešte z čias výberu tvojho auta do mesta, kedy ti Clio myslím celkom sadlo. Aj keď rs bude "asi" trochu iné auto. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.07.13  14:27

Souhlas.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 01.07.13  14:17

Legacy: Oblíbenec, neoblíbenec - ta kritika se mi zdá až přehnaná, dvě hvězdy v rámci konkurence - to mi spíš připadá, že měl autor zrovna "své dny" a s autem si vyloženě nesedl. Ale nechci soudit, když jsem nejel. Jinak Clio RS to asi teď bude mít v testech složitější při srovnávání s předchůdcem, což ovšem vůbec nemusí znamenat, že by mi nevyhovovalo. Já přece nehledám žádnej sportovní "hárdkór". Na druhou stranu v konkurenci Fiesty ST a 208 GTi Cliu značně přitěžuje sebevědomá cena, a to si řekněme na rovinu je docela podstatná věc. To, že CRS "naloží" 208GTi při sprintu je pro mě celkem nezajímavé, svojí cenovku musí obhájit jiným způsobem. Ledaže by reálná cena byla někde úplně jinde, pokud totiž CRS pořizovací cenou zespoda téměř atakuje G-GTI, pak není o čem mluvit.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 01.07.13  14:05

wl: Nj, právě proto píšu "fajnovější"- po roce 2002 pojišťovny všechny platné pojistky týkající se povodní vypověděly a nadále se dá proti povodni pojistit jen ve velmi omezeném rozsahu. Např. omítky ano, jakékoliv zařízení ne. Proti požáru pojištěni jsme, avšak kdyby jim někdo "náhodou" ;-) poskytl fotku dokazující majitelovo lehkomyslné počínání s otevřeným ohněm, tak je výsledek zřejmý. >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…