Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.07.13  11:02

« Re: Nové téma - oficiálně

wl: Třeba právě Accord jsem neměl možnost zkusit. Podstata stejně ale tkví v tom, že pokud si někdo kupuje střední mainstream s nafťákem, o žádného atleta rozhodně nepůjde. Jo, bude to hezky zrychlovat, na dálnici pojedeš (když si dobře vybereš) rychle a pohodlně, i ty zatáčky to zvládne a budeš jezdit za přijatelný peníze, ale ať z takovýho auta probůh nikdo nedělá "sportovce". ;-) Důležité je vědět CO a PROČ kupuješ. Benziňáky jsou na tom povětšinou lépe, a ještě lepší je, když se výrobce udrží v rozumných mezích rozměrů - v mainstreamu už téměř neznámý pojem, ale příkladem je třeba Kizashi. To by byla vůbec zajímavá "srovnávačka" - Kizashi, nová Mazda 6 a Accord s podobnými motory, pochopitelně benzínovými, a s manuálem. A proti nim jednoho mainstreamového zástupce Evropy.
  • « 00 Reagovat !

foto Fotosoutez-Moje-auto-cz

Fotosoutěž Moje auto.cz 09.07.13  10:28

« Nové téma - oficiálně

Vyhlašuji nové téma pro měsíc Červenec 2013 - "MOJE AUTO V ČASE PRÁZDNIN A DOVOLENÝCH". Přihlašovat fotky můžete tradičně od 15.dne v měsíci a já doufám, že tentokrát bude účast na úrovni. ;-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 09.07.13  09:28

« Re: Nové téma

Áno, samozrejme to je z toho posledného výletu, prvé foto je z Grossglockner, druhá zachycuje prefláknutý Passo Stelvio - v pravom hornom rohu dokonca môžte vidieť ako bielu bodku karavan, vďaka ktorému fotka vznikla - nechcelo sa mi za ním plaziť, tak sme si dali pauzu, že mu dáme náskok. :-) Samozrejme, za minútu sme boli zasa za ním. >:D

wl- tiež som si to všimol, bude to asi tým, že auto je odfotené takmer presne zboku a hlavne preto, že stojí za "horizontom" cesty a teda nevidíš kolesá umiestnené na ceste a ani auto nevrhá žiadny tieň. Inak som si pri pohľade na tie dve fotky spomenul na našu debatu, keď na jednej fotke proti slnku vyzerá tá modrá dosť tmavo a vcelku nezaujímavo, na druhej na slnku sa ale celkom rozžiari a ožije (a gumy vyprašivejú). :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.07.13  08:58

@Legacy: pekné, ale ako tradične si skúpy na akékoľvek informácie: to je z toho istého výletu na Grossglockner, čo si dal naposledy súťažnú fotku, alebo je to niekde inde?
    Ad Štiavnica - na spojke medzi Žarnovicou a B. Štiavnicou cez hory je momentálne taká rozbitá cesta, akú som na Slovensku ešte nevidel, des. Ty by si sa na 18kach pekne ponatriasal.
    Ad téma: k woodyho návrhu nemám výhrady, môže byť.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.07.13  23:47

Leg
    Pěkné..., na tom druhém odkazu to působí, jako když ve PhSh vložíš auto do obrazu, kterým mu vytvoříš atraktivní pozadí. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 08.07.13  23:37

Za mňa téma OK. Musím sa pochváliť:
    [odkaz]
    [odkaz]
    a ako bonus
    [odkaz]
    :-)
    ...
    V Štiavnici som bol na jeseň 11 a ešte boli cesty relatívne v pohode aj na moje dosť tvrdé auto

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.07.13  23:32

« Re: Očista

w-a
    Jj, ta přerostlost středního mainstreamu byla vidět i při tom našem společném parkování, kde Mondeu k dlouhému (i na poměry vyšší střední) allroadu chyběly jen centimetry a v nejnižší poloze (Dynamic) bylo Mondeo dokonce vyšší, než allroad...
    Líp než SupERB je na tom s obratností Passat, zejména s benzinovými R4, ale docela překvapivě i s větší (V)R36.
    A v této třídě je hodně dobrý (právě v této disciplíně) Accord.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.07.13  23:25

Ron: Jasně, mně šlo jen o to vyjasnit pojmy. Když si vezmeš kam se rozměrově a váhově posunul střednětřídní mainstream - Mondeo, Insignia atd. - vždyť chybí pár centimetrů do 5 metrů - tak to samozřejmě ovlivňuje chování na silnici. Nemůžeš chtít všechno - stabilitu na dálnici v rychlostech kolem 200 km, komfort limuzíny, prostor pro párek slonů afrických i s mláďaty >:D , kufr zvící Macochy a zároveň hbitost lasičky. ;-) Hlavně tedy, když si chceš ještě dopřávat zátah "vodspoda" při spotřebě Babety.

Takže Passat je ze hry ? No, myslím, že pro něj slzy Ronit >:-[] nebudeš... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 08.07.13  22:10

woody: No podle mě to trochu Rohypnol přepískl, má sice už dost aut odjeto, ale spíše opatrně, což šlo vidět, i vlastně až poté, co jsem jel já a šlapal Superbu hodně na krk a Ja Prvni 123, který ukázal v podstatě profi jízdu (inu přes 1M km najeto a 3 sezony autokrosu jdou poznat), tak dostal odvahu a hledal více limity.
    Já tu těžkopádnost cítil opravdu hodně, ale to se dá s touhle třídou čekat. S Mondeem nemůžu srovnávat, ale 508 GT mi přišla přecejen hbitější, ale hodně hbitější byl Superb s 1,8 TSI, lae ten byl i v kombíku, takže vyváženější... Nemluvě třeba o Laguně s 4C podvozkem, ta už se do zatáček i docela vrhá.
    Jak jsem psal už jinde, tak právě dorážím gumy, takže hledám právě limity Laguny bez pocitu provinění... a tento týden jezdím do práce sám bez spolucestujích, o to více možností bez nadávek kolegyň.
    Trochu mě ale limituje evidentně labutí píseň tlumičů, auto nějak více plave a do podzimu musíme měnit.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.07.13  21:22

woody
    S tématem souhlas...! :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.07.13  21:21

« Nové téma

Takže já navrhuji "Moje auto v čase prázdnin a dovolených", což je téma vyloženě bezbřehé, a pokud do zítřka nikdo nevznese zásadní námitku, tak to vyhlásím oficiálně. Přihlašovat se bude normálně od 15.7. a dále budeme postupovat podle situace, resp. počtu přihlášených. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.07.13  21:15

iudex: Život je prostě plný absurdit. Benzínové Mondeo najezdí cca 2x více kilometrů než naftové a ještě "žere" míň ;-) , a v novém Světě Motorů (no já vím, berme to s rezervou) znovu "výběhové" Mondeo 2.0 TDCI předčilo modernizovaný Superb. Se Supem po F/L jsem ještě nejel, ale závěry testu se celkem vzato shodují s nedávnou mojí "srovnávačkou" pod recenzí Mondea. A tím spíš znovu (poprvé přímo na blogu)musím zpochybnit dojmy rohypnola z testování ve Vídni, kde o naftovém Superbu snad z přehnaného nadšení napsal něco v tom smyslu, že pocit neohrabanosti a těžkého předku vůbec nepřipadá v úvahu. No to tedy sakra připadá. Při těchto rozměrech (převisech), rozvoru, těžkým nafťáku na předku a celkovém rozložení hmotnosti to je cítit jak v Mondeu, tak samozřejmě i v Superbu. Mondeo toho zvládne hodně, ale musí se na něj tlačit. O nějakém "vrhání se do zatáček" nemůže být řeč. Když budu srovnávat nesrovnatelné a trochu to přeženu, tak mu Swift na prvním kruháči nadělí půl kola >:D .
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 08.07.13  21:01

Woody: To je fotka! Jako ze žurnálu :yes:
    všichni: O Jarkovi jste zřejmě pravdivě napsali vše co ho honosí, ale to není vše. A pak to není zcela ryzí obrázek ;-\ A nejde přeci jen o nějaké osobní záležitosti, do kterých nikomu nic není. Ale o věci veřejné..Pak bude obrázek dokonalý. :yes:
    Ale doufám, že mi věříte, že vše co píšu mylsím v dobrém - bez hněvu a upřímně. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.07.13  19:55

kua, jaké jízlivé poznámky ?? ;-) :-)

Jen jsem si občas lehce rejpnul, tady rejpete neustále do kdečeho a kdekoho, tak to přece není žádný problém, ne? >:-[]

Přes léto je to celkem pochopitelné, že není o fotosoutěž moc zájem, takže se tomu ani moc nedivím. Ani na Facebooku Driverswebu (plus paralelně na webu DW) to nyní není moc slavné, ale takticky jsme červen spojili s půlkou července a druhou půlku července se srpnem. Rozdíl je možná v tom, že tam se o to správce více stará, než jen slibuje ;-) A taky je to přehlednější...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.07.13  17:55

« Konto "woody" - účetní uzávěrka

Aktuální/konečný stav konta "woody":

20.6.: = 12.590,- Kč
    8.7.: + 760,- Kč
    ---------------------------------
    8.7. : celkem = 13.350,- Kč
    =====================

Konečná částka 13.350,- Kč bude odeslána na woodyho účet, který následně v diskusi potvrdí její přijetí.
    Ještě jednou děkuji všem za finanční podporu konta "woody".

P.S. Téma "lidská solidarita" se sice ve fotosoutěži příliš nechytlo, ale hlavně, že se tu chytlo v reálu. :yes: :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.07.13  16:37

Tak co třeba:

"Moje auto a (letní) prázdniny...!" ?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.07.13  14:02

woody: pekné, vidím, že už máš čas aj na takéto nepodstatnosti a to je dobré znamenie. :-)
    Ja čas (a zdravotný stav) na to nemám, hoci obe autá by si to zaslúžili. Ale aspoň sa utešujem, že Mondeo robí to, na čo je určené: veľa jazdí; aj tento predĺžený víkend sme pobehali horské cestičky v okolí Banskej Štiavnice a okrem toho, že boli pekne zakrútené, boli aj brutálne rozbité, tak som aspoň využil moje balónové základné pneu (215/55 R16) na tlmenie výtlkov.
    A tému by sme mohli vymyslieť spoločne (keďže nie sú žiadni víťazi), resp. ktokoľvek, nech to tu úplne neupadne (a Thomasino aby nemal dôvod na škodoradostné poznámky). Navrhujem nejakú ľahkú, univerzálnu tému typu Moje auto a dovolenkové cesty; dajte aj vy niečo do placu, nech sa to rozhýbe.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.07.13  13:26

« Očista

Tak jsem včera po dlouhé době použil wapku i na něco jiného než na povodňové bahno a vzal jsem si do parády Swiště. A proč právě jeho ? No protože je zdaleka nejmenší. >:D A zhruba po hodince jsem si mohl (stejně jako to dělá zásahová jednotka >:-[] ) zařvat: ČISTO !!!! [odkaz]

A zde velmi výstižný slogan: Značky, kterým můžete důvěřovat. :-) [odkaz]
  • « 01 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.07.13  13:18

« Re: Hmm

wl: A mimo jiné také (aspoň mám dojem) mistr republiky ve Scrabble. ;-) :yes:

PS: HugoBoss má pravdu, měli bychom to se soutěží nějak vyřešit.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.07.13  21:41

« Re: Hmm

woody
    Jj, jak se o "Jarinovi" píše i v úvodu skvělé životopisné knižní novinky od Dany Čermákové:
    "Zpívající básník, aristokrat folku, ikona českého písničkářství, bohém, filozof, člověk velmi inteligentní, moudrý a sečtělý, slezský patriot, který přebásnil Mozartovy opery - to všechno je Jaromír Nohavica. Jeho jméno představuje už třicet let pojem nejen v rámci folku, ale i v celé české hudební tvorbě."

[odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…