Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 13.08.13  20:40

« Píseň pro Lagunu

Kolik aut můžeš mít rád tak opravdu z lásky ?
    dvě nebo tři - to už ne, i jedno je dost
    je skoro půlnoc a centrálu tón mi noc připomíná,
    půjdu tě mejt a inzerát dám, co bude dál ?

Chtěl jsem to ráno, kdy naposled řídil jsem s tebou,
    ti říct, že už tě brzo prodám
    pro jednu pitomou káru, co vodspoda táhne
    podved jsem všechno, o čem v servisech sníš.

Teď je mi to líto..... ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.08.13  16:14

« Re: Návrat z dovolené a trocha počtů

Přesně tak. Ta modrofialová střecha to hodně změnila, auto vypadá rázem jinak. A až ho budu prodávat (nebo posuneme k rodičům), tak tam ta modrofialová střecha zůstane, jen tu linku nechám předělat na středně šedou, nebo jinou barvu. Většinou se to lidem líbí :-) Původně jsme přemýšleli o autech jako DS3, Mini nebo Brouk - aby auto mělo podobné barevné úletové ladění z výroby, ale tohle byla výrazně levnější varianta a svůj účel rozhodně splnila ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.08.13  15:08

Th - bl.
    Ke tvému: "Nedejbože ještě nějaké běžné barvy na běžném autě", mě jako příklad napadá třeba stříbrná i30. >:D ;-)

P.S. Vím, vím, ty odvážné modro-fialovo oranžové polepy (ve stylu rozinkové DELI) to zachránily. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.08.13  14:32

woody - naprosto souhlas! :yes: Oktávek jezdí tolik, stejně jako Fábií, že je to fakt hrůza :-O Ikdyž teda docela dost začíná jezdit i těch i30 a Golfů 8-s 8-s
    Taky nějak moc nemám rád, když mám stejné auto jako mraky dalších lidí :'-( Nedejbože ještě nějaké běžné barvy na běžném autě :-( :-(
    Vůbec jsou výrbci s těmi barvami málo odvážní, ikdyž někde se již začíná blýskat na lepší časy ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 13.08.13  11:20

Ron: No to se ti nedivím. Do Octy 1.6 TDI a ještě skoro bez výbavy by mě asi museli hodně nutit. Třeba je to jen můj pocit, ale na Octavii - jinak dobrém autě - mi prostě téměř nepřekonatelně vadí ta šílená četnost. Nemusím se odlišovat za každou cenu, ale prostě bych se hodně snažil najít něco jiného. Obzvlášť když ceny nových Octavií nejsou bůhvíco a v nabídce jiných výrobců se dá najít ledacos zajímavého.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 13.08.13  10:39

Woody: Tak nějak, rád bych nové, u Škodovky by to byla 1,6 TDI 66 kW v holobytu, kde z výbavy je jen man. klima a tonovaná okna, nic více... a to se mi nechce...
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 13.08.13  10:38

Bud: Ano, není to u Škofinu špatné, ale v podstatě je to všude dost podobné, to co dostaneš jako slevu u financování, to přeplatíš, čím méně půjčíš, tím méně přeplatíš, čím kratší doba, tím méně. Já konkrétně nepřeplatím ani korunu, protože mám nastavenou docela velkou akontaci a krátkou dobu splácení. Další leda přes SZ ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 13.08.13  10:25

Thomasino: I u tak řekněme "užitkového" auta jako je Grand Vitara konstatovali testeři v Auto Bildu po ujetí 100.000 km, že interiér nese naprosto minimální známky opotřebení a že kdyby to auto někdo stočil o 70.000 km, tak se to nepozná. Samozřejmě, jsou i jiné znaky, ale představ si, kdyby k následnému prodeji někdo takhle rovnou přistupoval. Ví že bude mít auto něco přes rok a že ho stočí na minimum kilometrů. Hodí na sedačky nějaký potahy, na volant nějakej návlek atd. a protože ani nepůjde na první servis, jsou kilometry vysloveně v luftu.

Kdybych já teď svoje Mondeo pořádně vypulíroval, můžu 2 letý auto téměř bez uzardění vydávat za nový, který stálo někde ve skladu. A když jsem nedávno jenom zkoušel, za kolik bych prodal 3-letou dodávku, všichni jenom zírali v jakým je dokonalým vizuálním stavu, a to včetně ložného prostoru. Bez bouchanců, škrábanců, podlaha i boky chráněné. Že má už cosi odjeto a že odvezla stovky tun materiálu a zboží na ní vůbec nepoznáš.

Takže ano, jediná jistota je nové - ale Ron má pravdu, že auto prodávané dealerem, u kterého bylo koupeno a servisováno už je zajímavá nabídka.
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 13.08.13  10:16

Rone: I když ti už tu Octávii prodali, jaké tam bylo to financování. Nechal jsi si to už aji spočítat, nebo jsi to ještě nestihl? Myslím jaká byla akontace a jaké splátky. Četl jsem, že financování nového auta v naší zemi je nejvýhodnější právě na Škody (přes Škofin) a na Volkswageny. Při splácení do 4 roků se přeplácí pouze 20tis. u obou. Zbytek přeplatku jde totiž na havarijní poj. a pov.ruč.. U ostatních automobilek to bylo myslím kolem 50 a 60 tis. navíc. Nevím právě jestli se to týká i těch ročních vozů..
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 13.08.13  09:49

Thomasino: Nedělej blonďáka... samozřejmě, nic není ideální na i mírně ojetém autě, ale je rozdíl kupovat auto u autorizovaného prodejce, který ti prodává auto, které bylo u něj servisováno, resp. bylo u něj koupeno, má jasnou historii a v tomto případě další více jak 3 roky záruky oproti tomu, když koupíš roční auto za podezřelou cenu z bazaru nebo od nějakého neautorizovaného servisáka, viz ten Megane... mrkni na to prostředí, kde je to foceno. To je servis... proč bylo auto s 2900 km v servisu? Napadá mě jedině bouračka... a dělá se to tak často, že v bazarech končí bouraná roční auta, která jsou opravená. Taky jsme měli takovou nabídku před 3 lety, když jsme kupovali Peugeota.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.08.13  08:24

Takže už žádná jetá Oktávka, ale nové auto? :yes: Správně, není nad to, když si člověk přebírá voňavku a máš 100% jistotu, že to někdo netrápil když to bylo nové :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 12.08.13  23:09

Thomasino: Nebuď naivka, nepoznáš nic. Naše Laguna vypadala na 80t km a měla 180t km... a to je Renault z přelomu tisíciletí. V pátek jsem jel Octavii II s 206t km, v interiéru ani vrznutí po D1 do Vyškova, kůže jako nová, nic, tipoval bych do 80t km, možná i méně, i volant jako nový... a ty chcešě věštit něco mezi 2900 a 30 000 km...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.08.13  22:55

S tím Meganem GT se dá slušně jezdit i pod 8, když na to šlapeš jen lehce. A s tvým platem doktora? A za rok primáře? Nějaké náklady na benzín přece žádný problém ;-) Petrolhead pro své koníčky něco obětuje ;-) Tak hold nebudeš tahat ženský tak často do šantánů, ale jen na vyjížďky do přírody :-)
    Ale 3900 km je dost málo, asi stál někde dlouho na saloně. Nebo ho někdo lehce ztočil, ale podle sedadel, šaltrpáky a pedálů se dá mnohé poznat.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 12.08.13  22:50

Thomasino: Jak už zmínil WL, i30 se sice 10 let nevyrábí, zatím pokud vím jen 8 a je v podstatě jedno, jestli ji tou dobou budeš nebo nebudeš mít. Ale spíše nebudeš, nebude to asi nic moc auto, když už mi ho teď nabízíš ke koupi... takže ne, děkuji, kdo ví, kde jsi všude tentokrát lil brzdovou kapalinu >:D

RS3 je určitě zajímavá, ale Audi... no nevím nevím.

Megane GT určitě super, ale jak píše WL... za rok 2900 km a za cenu, která je pod tržní, kde je problém? Bourané a opravené?? Stočený tachometr? Samozřejmě, asi bych měl tohle jinak výborné auto uživit...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.08.13  22:33

Ten MéGT by ho ale možná (bez přestavby na plyn) "sežral". Chtěl bych reálně vidět někoho, kdo po roce prodává auto (za podobnou cenu) s pouhými 2900 km..., samozřejmě nemyslím na tachometru, ale reálně...
    :-O ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.08.13  22:13

A teď o něco vážněji. Tady by sis ani nemusel měnit Nick:

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.08.13  22:08

Rone, tady máš jedno zajímavé auto se slušnou přeravní kapacitou a jako bonus zajímavý zvuk ;-)

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.08.13  21:35

Tak dlouho jsem auto nikdy neměl a s i30 to ROZHODNĚ neplánuji !! >:D >:D
    Od začátku byla plánovaná jako druhé auto, nebo auto pro dočasné řešení s možností posunutí rodičům :-) A pominu ten detail, že druhá generace i30 se po 10-ti letech bude prodávat mnohem snáze než stará Elantra po 10-ti letech. Ale to nemá cenu tobě asi vysvětlovat, že? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.08.13  21:15

Th - bl.
    My mladí (duchem) si nemůžeme pamatovat doby, kdy jsi byl ještě mladý (duchem) i ty. Někde snad tvrdím, že se i30 deset let vyrábí (i když Elantra jako i30, název jako název)?
    Opět jsem zřejmě přecenil tvou schopnost, pochopit psaný text. Takže znovu a polopatě:
    Svou otázku: "A kolik musíš zaplatit aby si ji odvezli ??" polož sám sobě v případě, že by jsi i30 prodával až po cca deseti letech, ale možná už i mnohem dřív... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.08.13  21:02

w-a
    :*) >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…