Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Bud 29.08.13 13:09
« Re: Koniec telenovely alebo je vybrané
Rone: Chvilku počkej a uvidíš. :-) Jsou sice lidé, kteří koupí rychle a jsou spokojení, ale ze skušenosti vím a neustále vidím, že promyšlená koupě, která po dlouhou dobu "neutuchá", ale naopak stále přetrvává, přínáší pak spokojenost dlouhodobě, ne pouze na "chvíli" - jak to jde vidět u některých jedinců ženského pohlaví. :-O :-) Určitě pak vybereš dobře ;-) -
šmoula nešika 29.08.13 12:08
« Autofólie
Barevných polepů bych se nebál. Jsou elastické, takže nějaký ten štěrk odrazí, navíc se dělají ve spoustě odstínů, takže si člověk může auto z bílé metalízy změnit na bílou perleť či extrémně lesklou černou, chromovou nebo něco barevného. Technologie pochází z motorsportu, takže to pár let vydrží. Tedy pokud je značková a nalepená od někoho, kdo je šikovný nebo s tím má zkušenosti, což platí o větších tuningových úpravách obecně.
Čirého polepu bych se u světlého laku asi trochu bál. Všechno to sice bude nejspíš mít UV ochranu, ale když tak vidím ty fólie mezi prahy a zadními blatníky, co se u spousty aut montují sériově, tak bych optimismem neoplýval. Zde by to chtělo opravdovou kvalitu. Dobře si totiž dokážu představit, jak by vypadal kus silikonu na kapotě o teplotě nějakých 50°C...
Černé lesklé fólie na střeše vypadají opravdu hezky. Jen je mi krapet nevolno, když vidím amatérky nalepené matné, které tam jsou jaksi křivě, navíc všichni z fyziky víme, že matně černá pohlcuje tepelné záření ze všech barev nejvíc, čímž se na ní nadělají boule a možná se tím i zahřeje interiér. Tady bych řekl, že je nejlepší lak, a pokud se někdo nechce autem vysloveně chlubit a používá ho hlavně na ježdění, tak je to možná zbytečný risk.
Takže v případě Rona a jeho světlého laku bych se rozhodně snažil získat zkušenosti od majitelů čirých fólií, případně zainvestoval do celoplošného barevného polepu. Předpokládám, že z estetických (lakovaná vs. polepená místa) i nějakých těch legislativních důvodů by byl lepší odstín podobný odstínu karosérie. Černý lesklý polep střechy bych na jeho místě rozhodně zvažoval, jestli zvolí černá nebo dvoubarevná kola, taky psal, že bude míň jezdit...
Rozhodně si nemyslím, že by se měly kvalitní fólie po pár dnech odloupnout, ale že vydrží víc jak devět deset zim, to bych nesázel. Polepy jsou oblíbené u pražských taxikářů, kteří mají auto žlutě polepené, černá nebo plastová zrcátka jim prosvítají, a po pár letech ji sundají, stočí tachometr, dají do kupy čalounění a auto je jako nové. Jak jednoduché... -
šmoula nešika 29.08.13 11:27
« Re: Vyhlášení výsledků a zase ty hot-hatche
woody: Ještě většího chvalozpěvu se dočkal MB A 45 AMG 4Matic Edition 1. A opět Machala, o němž se kdosi vyjádřil v jedné diskuzi, že vypadá jak oholená ženská. Ale jinak to je opravdu ultimátní kára. 360 koní na všechna kola u hatchbacku, k ten tomu čtyřhrnek...
Mně se i30 docela líbí. Tedy zepředu. Dál je do bída nadruhou, ty jakoby dvoutvaré zadní svítilny jsou už trochu kýč, kombík zase vypadá dost těžkopádně a otekle...
Cee´d mi zprvu vůbec neseděl, ale pak u nás na sídlišti začal jeden parkovat a zalíbily se mi zalíbily ty chromové obroučky kolem oken. Opět mám problém se zadkem, bohudík jen u hatche. Naopak kombík v bílé s dvoubarevnými koly vypadá skvěle, tady musím souhlasit i s topperem [odkaz]
To GT, no nevím, už v základu je předek dost odvážný, a když přidali černou masku, plaketu a ty diody, tak to celé jaksi, dle mého názoru, přeplácali. -
šmoula nešika 29.08.13 11:06
« Re: Vyhlášení výsledků
Gratulace whitovi a iudexovi za nejlepší nápady a matiimu za nejlepší prostředí. A samozřejmě Plzni, i když mě skoro víc zajímá, jak si dnes povedou naši. :-) Za vedlejší soutěž také patří gratulace woodymu, dopadlo to přesně, jak jsem chtěl. :-) -
woody-alien 29.08.13 07:29
« Vyhlášení výsledků a zase ty hot-hatche
Jen tak na okraj. Náhodou se mi dostal do ruky SM s testem Ceedu GT. Neuvěřitelnej chvalozpěv od začátku do konce, včetně designu. Popravdě, ty čtyři LEDky na každý straně nárazníku tvořící jakýsi čtyřlístky mi přijdou přes čáru, jinak Ceed špatně nevypadá. Např. ve srovnání s i30 úplnej krasavec. Kdyby byla možnost, neváhal bych ho v rámci "spravedlnosti" vyzkoušet. -
woody-alien 29.08.13 07:06
« Re: Vyhlášení výsledků vedlejší soutěže
Leg: Jj, dobře jste mi s wl ohledně kol poradili. :yes: Viděl jsem už Swifta mnohokrát na after-market 15" alu a dost často to končí blbě. Buď nehodící se nuda nebo absurdní výstřelek.
Čirou fólii na předek jsem přiznám se zvažoval u Mondea, ale vyprdl jsem se na to. A při nedávném pečlivém mytí jsem zjistil, že kupodivu po dvou letech na předku žádný otlučeniny nemám. Možná je to tím, že se za někým, kdo by na mě mohl házet šutry, dlouho nezdržím. >:D
K polepům střechy jsem spíše skeptický. To je ale zase dáno tím, že nevěřím příliš svému vkusu a než to zmrvit, to radši nic. Uznávám, že labelovo GTI vypadá s tou střechou výborně, ale těžko se mi to představuje u jiných aut. -
Leg 29.08.13 00:51
« Re: Vyhlášení výsledků vedlejší soutěže
Takisto gratulujem zaslúženému víťazovi! :yes:
A na vedľajšiu stokorunovú súťaž som úplne zabudol! 8-s
Ronault: na na čo to, prosím, chceš obuť? Akosi som tu v tejto zmeti príspevkov prehliadol info, čo to vlastne dorazí, ale na základe útržkových informácií mi vychádza béžový Megane Grandtour 1,5 dCi ... a na akých kolesách ešte dorazí, to je otázka.
Ak by si chcel nechať šestnástky, rozhodne ti odporúčim to, čo som odporúčil aj woodymu a to je voliť jednoduchý celostrieborný dizajn, rôzne výstrelky a dvojfarebné kombinácie na relatívne malom priemere a veľkom profile pneu budú pôsobiť snahou spraviť s malým gašparom veľké divadlo (ono sa to občas podarí, ale väčšinou je to skôr smiešne). Tmavé zasa budú pôsobiť ešte menšie. Pri sedemnástkach platí skoro to isté, ale je tu šanca sa trochu odviazať. Ja by som ale aj tak zostal verný nejakému klasickému dizajnu, predsalen béžové kompaktné kombi je dosť usadlé a mohla by z toho kričať snaha zaujať za každú cenu. Z tebou vybraného osudia by som teda takto narýchlo z fleku volil celostrieborné P58, trebárz. Jasne, nie je to nič extra, nič, čo zaujme na prvý pohľad, na druhej strane by asi pekne korenšpondovali s charakterom auta a rozvíjali jeho dizajn.
A na fólie sa vykašli - ako bolo spomenuté, číra na predok so sebou prináša dosť problémov, ak to nechceš nechávať prelepovať každú sezónu, čo je tiež blbosť. Čierna strecha by ale trochu auto oživila, to je pravda, len ju prosím nedávaj do karbónu, wole! >:D -
white label 28.08.13 22:49
« Vyhlášení výsledků vedlejší soutěže
Správný počet byl 250 ks (25 tis. Kč). Tipujících moc nebylo, ale nejbližší tip měl woody (pokud ne, tak mě klidně opravte) s 200 ks bankovek, bylo jich sice ještě o dost víc, ale nikdo víc jak 200 (pokud vím) netipoval. Takže poukázku vyhrává woody, který mi do SZ pošle doručovací adresu na kterou bude poukázka zaslána.
Původně jsem si myslel, že by mohlo stačit pouhých 100 ks bankovek, ale to bylo jako když plivne. Pak jsem si zase říkal, že bych nahradil ty 100ky, většími (také zelenými) bankovkami v hodnotě 2000 Kč. Jenže to bych při stejném počtu bankovek potřeboval půl milionu v hotovosti... a teď si představte ten pocit, kdyby se zrovna zvedl prudký vítr! To by byla neplánovaná/nedobrovolná "charita" jaksviňa. >:D >:-[] -
woody-alien 28.08.13 22:15
« Vyhlášení výsledků
Tak pánové, jistě nebude žádným překvapením, že zbývající zbytek soutěžního pole doslova převálcovali (a nutno říct, že zcela po zásluze) dva soutěžící. A jak to tedy dopadlo ?
1. white label - 29 bodů
2. iudex - 26 bodů
3. matii - 9 bodů
-----------------------
4. woody-alien -8 bodů
5.-6. Bud, honzamo - 2 body
7. poterienko - 0 bodů
Kubass získal v hlasování 2 body, ale protože nehlasoval , neuvádím ho ve výsledcích.
Gratuluji vítězi i ostatním na bedně a díky všem, kdo se zúčastnili soutěže nebo hlasování. :yes: