Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 18.09.13 11:17
« Re: Prihlasujem seba
Leg
Zase mi ten odkaz nejede, zkusím to ještě na druhém compu.
Pokud občas v zimě jezdíš i na šněhu/ledu/břečce (nebo dokonce výjimečně použiješ i řetězy), šel bych klidně spíš do těch 205tek všude.
Na 530d v Mpaketu máme na léto vpředu 235/45/17 a vzadu 255/40/17, ale na zimu na 16"kách už všude stejná šířka 225mm.
-
Leg 18.09.13 10:40
« Re: Až se zima zeptá...
Keď už sa bavíme o pneu, ja sa pridávam k tým, čo budú túto sezónu kupovať nové pneu a riešim dilemu ohľadne rozmeru pneu. Doteraz som mal CWC TSUNA (čítaj: Teraz Si Už Nepamätám Aké) na 225/45 R17. BMW odporúča vpredu 205/50 a vzadu 225/45, čo mi príde vcelku v pohode, nerád by som sa ale vzdal možnosti prehadzovať pneu medzi nápravami. Kvôli lepšej trakcii (ktorá je v mojich podmienkach občas problém) na snehu by som možno volil 205/50, len neviem, či to zasa na mokrú podchladenú cestu a 195 kW nebude moc úzke. Techničák hovorí jasne, 205/50 na všetkých kolesách alebo alternatívne 225/45 na PREDNEJ náprave. 8-s
Čo myslíte, mám zostať pri 225 alebo skúsiť 205?
PS pre Ronaulta: tu je zaujímavé video o ochranných fóliách [odkaz] . Chlapík sa tvári, že tomu celkom rozumie, čoho dôkazom je aj zmieňovaná cena za tento job okolo $1500. -
Leg 18.09.13 10:20
« Prihlasujem seba
[odkaz]
Vinohrad, nastávajúce vinobranie, to je to, ako vnímam babie leto ja. Je to taká z núdze cnosť s mnohými technickými (prepaly, kompozícia) i formálnymi (neumyté auto, "nebabioletové" počasie) nedostatkami. Som ale rád, že sa mi podarila aspoň toto, už to vyzeralo, že ďalšej mojej účasti zabráni buď nepriazeň počasia alebo iná okolnosť. Keď som ale dnes ráno uvidel modrú oblohu, neváhal som a chytil príležitosť za pačesy. >:D Potom som zistil, aké ťažké je nájsť trochu fotogenický neoplotený vinohrad, kam by sa dalo dostať s nie práve offroadovým podvozkom a pneu s profilovým číslom 35. No, nakoniec sa podarilo, aj keď medzičasom sa na obzore objavili mračná.
A ako suvenír som si odviezol offroadový look, viď moja bokovka: [odkaz]
A to som nemal to srdce fotiť koberček, ktorý kvôli viacnásobnému presúvaniu auta získal podobnú patinu. -
woody-alien 17.09.13 21:50
Bud: Ohledně gum nám opravdu nic radit nemusíš, tuhle osvětu už máme dávno za sebou. >:D
Ale co se týká pneumatik, rád si poslechnu názory ostatních. ;-) Chtěl jsem dát na názor wl a vzít CWC TS850 v rozměru 185/60 R15. Bohužel to nejde zapsat do techničáku (nebo by to byla hrozná anabáze) a kdyby došlo k nějaké nehodě, mohla by se po mě pojišťovna vozit. A v rozměru 175/65 R15 jsou jen CWC TS810. Takže jsem nakonec vzal Pirelli Snowcontrol 3. No, uvidíme. -
Bud 17.09.13 01:09
Rone: Tak ty už jsi asi rozhodnutý ;-) Tak co víc k tomu. Jen se při výběru podívej, které z nich dopadly posledně dost mizerně, oproti předešlým dobrým výsledkům, abys nevybral zrovna je. A co se rozměrů týká, opravdu teď nemohu posloužit, okna máme sice vyměněné, máme vymalováno, ale ne úplně, tedy i uklizeno neúplně a zítra mi přijdou montovat žaluzie a síta do tří balkónových dveří a ventilaček a hned někde po nich by měl přijít kolega malíř poopravit, či dokončit své dílo >:D Vám přeci není nutno nic radit ohledně gum, spíš jen připomínat, to co všichni více čí méně známe, ale bohužel již taky zapomínáme..... >:D 8-s CHA, CHA. -
woody-alien 16.09.13 09:22
« Přihlašování září 2013 - Babí léto
Tímto děkuji poterienkovi za úvodní příspěvek :yes: a považuji přihlašování za ZAHÁJENÉ.
Přihlašovat fotky můžete do 25.září / septembera, a to až do 22 hodin / hodín. >:-[]
Jen jsem zvědav, kde ti z nás, co doposud nic nevyfotili, asi tak seberou babí léto. Ale co, hlavně aby bylo pěkně (sucho) v sobotu. Nerad bych jim to GTIčko někde "opřel". ;-)
Ad foto: aká núdzovka, plnohodnotná fotka, evidentne si naplno využil vinársky región, v ktorom bývaš. Ja zrejme nedám nič, nič nemám a terajšie počasie (ráno len 4°C) moc s letom spoločné nemá.