Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 22.09.13  19:07

« Re: Přihlášení 09/13 - white label

>:D >:D >:D

gero, WL, w-a: >:D :yes:
  • « 10 Reagovat !

foto white-label

white label 22.09.13  18:48

« Přihlášení 09/13 - white label

Tak jsme dnes slavili už 95! let naší babičky (matka mého otce), čehož jsem se rozhodl využít i pro aktuální téma fotosoutěže. Na fotce jsou i dvě poměrně jasné indicie, které znalým napoví, kterým známým, mimochodem velmi vydařeným, reklamním videem bylo tohle soutěžní foto (do značné míry) inspirováno:
    [odkaz]

P.S. Kdo na to nepřišel sám, nebo vzpomínané video neviděl, tak tady je k němu odkaz:
    [odkaz]

• « 10 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 22.09.13  18:47

« Re: Btw

eliot: >:D Jedeš vzhůru do kopce bahnitou cestou , rveš to abys nemusel zastavit, lítáš ze strany na stranu a bahno už pokrylo celý auto včetně střechy.....když náhle X3 stáhne okna a otevře kufr. Užij si se mnou Freude am Fahren.... >:D :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto eliot

eliot 22.09.13  17:53

gero,woody:
    Jako hlavní omezení(možná jediné,zato dost značné) budou v mém případě ty silniční pneumatiky(ještě z výroby) ,sice zdaleka nejezdím jen po silnici ,ale mimo silnice mi zatím vcelku postačovaly,tak jsem si je nechal. [odkaz]
    Jinak by to byla zcela určitě na poměry SUV paráda , je to tak ,jak píše gero ..stabilizace je zcela vypínatelná , má to el. náhražku samosvoru, ano a balony >:D ,ale pochybuji ,zda-li by upuštění pneumatik pomohlo trakci zrovna u mých pneu .. Chci sice zkusit něco náročnějšího než jsem doposud (mimo sníh) zkoušel ,ale zase to přímo pokoušet jak v případě 406ky radši ne, ještě by se mi pak otevřela okna a byl bych celý od bahna >:-[] (PS nedivím se ,proč pro jistotu nejsou tvrdší offroady tak přecpané elektronikou)
  • « 00 Reagovat !

foto gero

gero 22.09.13  16:59

w-a:To je pravda a pak se strašně diví ,jaktože mohli uvíznout..Ale např. X3 má úplně vypínatelné ESP a prý s dobrým typem pneumatik může zvádnout až středně těžký terén. Navíc eliot má na X3 balony ,což je určitě do terénu lepší než kdyby měl 19" ráfky.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 22.09.13  16:19

gero: Tady je ovšem největší kámen úrazu. Majitelé SUV (teď nemyslím konkrétně eliota) si často myslí - mám čtyřkolku, to vyjede všude. Zapomínaj, že v terénu tě hodně limitujou silniční gumy a taky třeba nevypínatelné ESP.
  • « 00 Reagovat !

foto gero

gero 22.09.13  11:36

wl: Ta fotka je trochu zkeslená , kola byla prakticky stejně vysoko a jak píše eliot ,stejně to na tom bahnu nepomohlo.
    eliot: Může to být tak ,že s obyčejnými kombíky/sedany to prostě umíš a máš je v malíku , ale třeba s offroadem bys paradoxně uvízl. Něco jako ,když je někdo opravdu výborný řidič autobusu,ale v malém autě je nešikovný...Ale na druhou stranu ,když se ti podařilo v terénu vymáčknou z kombi maximum (samozřejmě rozhodlo tak trochu i štěstí) ,tak to jsem teprv zvědav na ty výkony v SUV! >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto eliot

eliot 22.09.13  11:22

white label : Je to asi tak,jak píšeš , jenže ona ta kola mohla být klidně ve stejné výšce,ale na tom bahnu to stejně nemusí příliš pomoct. ani v mírném kopci a ještě tomu "napomáhá" otevřený dif..
    poterienko: To je dost možné. Zkrátka vyzkouším a uvidím , v nejhorším se budu muset nechat vytáhnout.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 22.09.13  10:38

eliot: Já mít X3, tak se na to auto dívám takto - do těžšího terénu se nepouštět, ale vklidu přejedeš obrubník, menší kmen, nějakou horší polňačku, V podstatě něco jako Allroad auta.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 22.09.13  00:41

eliot
    Hezky ses nám tu na noc rozepsal. >:-[] ;-)
    Ta SX4 měla právě přesně ten problém jak píšeš, tedy, že se tráva rozjížděla na bahno, viz galerie:
    [odkaz]
    To PP kolo co prokluzovalo bylo zřejmě navíc níž (více ze svahu), než LP kolo, takže to díky pouze otevřenému difu a pouze 2WD stačilo k tak nečekaně velkému problému.
  • « 00 Reagovat !

foto eliot

eliot 22.09.13  00:27

white label , poterienko, gero:
    Uvíznout na mokré trávě v mírném kopci se nepodařilo ani mě s Touranem v předokolce , s ním jsem často uvíznul jinými způsoby (nejčastěji podvozkem >:D ) ,s mokrou trávou nebyl moc problém ,ale nejhorší bylo ,když se tráva rozjížděla hlouběji do bahna ..
    S X3 si raději na nic extra netroufám ,kromě jízdy na sněhu se spíš chovám tak opatrně ,jako bych měl stále předokolku ,takže projedu úplně všechno >:-[] ! Na sněhu si "vzpomenu" ,že mám čtyřkolku a naopak jedu skoro do všeho >:D . Mám v plánu zkusit jet tam ,kam bych za sucha s předokolkou nezkusil jet a to mám ten práh docela daleko ...Třeba s 406 mám za sebou slušný "offroad" , většinou středně hlubokým bahnem a pár většími kameny do kopce na jednu samotu. Spolu s náma jel ještě Grand Cherokee předminulé generace a BMW X5 první generace . Ze začátku to po rovině docela šlo ,ale jakmile přišel po zatáčce ten kopec ,tak jsem si říkal ,že to je můj , resp. 406-ky konec ,že to auto úplně oddělám , v lepším případě pouze uvíznu.. Nechal jsem ty dva "teréňáky" kus před sebou a rozjel jsem se , co to dalo a ono to naštěstí pořád jelo, ale měl jsem sakra co dělat ,abych nevyletěl z tý cesty(to nebyla skoro cesta ,ale spíš velmi široké rozryté cosi uprostřed louky) nebo nevjel podvozkem na nějaký kámen a modlil jsem se, at pod tím měkkým bahnem nejsou skryté ostré kameny. Když jsme měli za sebou zhruba tak 2/3 kopce , tak najednou rychle doháním X5-ku a ta mi přitom spolu s jeepem před tím docela rychle ujížděla ,hned , jakmile mé počáteční rozjetí bylo zpomaleno tím bahnem a musela na rozdíl od nich zabírat jen jedna náprava.. Bylo to tím ,že X5 vjela do ještě hlubšího bahna a zboku byl navíc velký kámen, takže ten úsek nemohla vyhnout a nezbývalo málo a uvízla by a já taky ,protože bych musel zastavit a nerozjel bych se. Naštěstí se pohnula o pár metrů a já se ještě stihl vyhnout tomu nejhlubšímu bahnu a radši jsem to stočil k Cherokeemu ,který neměl jediný problém. X5 jak popojela ,tak se zastavila znova ,ale na delší chvíli(no jo no ,s rozjetím je vždycky problém) a Jeep taky zastavil s tím ,že by jí jel vytáhnout. Ale nakonec se BMW rozjelo a dál už nemělo nejmenší potíže...Pak mě ještě Jeep stihl předjet..No chápete to? Peugeot 406 a offroad??? >:D >:D Když jsme dojeli nahoru ,tak jsem jí trochu prohlídl ,ale k mému potěšení to nevypadalo na nějaká poškození ,ale zábava to byla i směrem dolů z kopce. Samozřejmě brzdit nikomu moc nešlo a 406, jak má měkký a houpavý podvozek tak vždycky na každém hrbu vyskočila a pak jsem cítil ,jak se náraz kolikrát tlumil přímo podvozkem (naštěstí)o měkké bahno. Pak ale přišla ta levotočivá zátočina pod kopcem. K tomu ještě ten pocit ,že nemůžu vůbec zabrzdit. Nejdřív jely opět SUV-čka , Cherokee chtěl zvolit nejlepší stopu ,ale měl docela velké problémy , aby zůstal jakš takš pod kontrolou . Jel zhruba uprostřed ,ale nějaká nerovnost ho vychýlila směrem k vnitřku zatáčky natolik ,že málem vyjel úplně z cesty,nakonec se otočil na poslední chvíli a hned u vnější strany se opakovalo totéž ,ale zvládl to. Mezitím se docela velkou rychlostí přiřítila k zátočině X5-ka a na poslední chvíli se pokoušela brzdit(moc to nefungovalo) ,ale podařilo se jí pomalu zatáčet a jak to bahno klouzalo ,tak nakonec z toho byl takový obří drift , to nečekal ani její řidič...A 406? Naštěstí se mi podařilo si udržovat celkem nízkou rychlost ,ale narozdíl od předchozích auto to vůbec nechtělo zatáčet ,nakonec se 406 rozhodla zatočit těsně po vnějším obvodu zatáčky a naštěsí bez divokých nechtěných obratů... Od této doby mám rád offroad >:D . (PS po velmi důkladné servisní prohlídce se ukázalo ,že 406 je stoprocentně OK-jen jeden půlcentimetrový škrábaneček u blatníku!)...

S X3 něco zkusím ,ale bude to opatrnější - není to samozřejmě pravý offroad(ani 406 Offroad) a něco o tom pak napíšu...Doufám ,že paradoxně s 4x4 neuvíznu. >:D ,ale chtěl bych vyzkoušet všechno(pak by mi zbyl jen okruh ,ale to je s tímhle motorem nesmysl ).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.09.13  23:44

pot
    Dnešní generace koncernových "haldexů" (4motion apod.) už se berou jako fulltime awd.
    Navíc nemají žádné manuálně volitelné režimy (2WD/auto 4WD/lock 4WD) jako SX4.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 21.09.13  23:16

Já jsem si říkal, že by měl prcek SX4 fulltime awd, když to nemá ani Passat nebo Q3.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.09.13  22:40

gero
    Shodou okolností má SX4 s AWD moje ségra, takže pokud vím, tak to 4x4 je tam prakticky jen přiřaditelné, takže ten rozdíl ve spotřebě by měl být znatelně menší, než u stálé 4X4.
    A u zrychlení z místa má zase čtyřkolka lepší trakci, což ale bude u atmosferických 88 kW výhoda jen do určité rychlosti, samozřejmě na suchu.
    Podle Suzuki je rozdíl ve spotřebě 0,3 l a u zrychlení 0,8 s.
  • « 00 Reagovat !

foto gero

gero 21.09.13  22:29

wl:Uvízl jsem jen jednou! za celou dobu ,co SX4 mám. Jenže čtyřkolka u Suzuki by přidala dost na spotřebě a ubrala by něco málo na zrychlení. Taky často jezdím po dálnici ,takže by se ten rozdíl ve spotřebě a svižnosti ještě víc projevil. 4x4 bych stejně využil jen výjimečně ...Ovšemže,kdybych na to měl ,tak si koupim rovnou Range Rover nebo alespoň novej Jeep....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.09.13  22:07

gero
    Jak vidím, zadní pneu SX4ky úplně čisté, tady si někdo nepřiplatil za 4x4 a hned se mu to vymstilo. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto gero

gero 21.09.13  21:48

Auto bylo cca jen týden staré(takže i nové pneu)...Chtěl jsem se na slepé polňačce otočit ,ale nebylo na ní místo ,tak jsem musel nacouvat po trávě k vjezdu u jedné zahrady a ta tráva byla mokrá . Ale samotnému se mi nechtělo věřit tomu ,že téměř na rovném povrchu se prostě nemůžu rozjet ani o cenťák .,kola se furt protáčela a nic... Přivolal jsem nějakého místního ,který mi s traktorem auto vytáhl ,ale až napodruhé! Poprvý prasko lano a auto se stejně o nic nepohlo .. Takže pan traktorista přines řetěz , připevnil jsem ho k autu a už bylo venku... Od tý doby mám strach vjet na mokrou trávu i když by to bylo na rovině. >:D
    A taky s sebou vozím už 2 lana pro jistotu , řetěz jsem si ještě nepořídil >:D .
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 21.09.13  21:30

Gero: Uvízl na té zahradě? To jsi měl úplně sjeté gumy a bylo mokro? >:D >:D

Jo s A4 si furt podvědomě myslím, že projedu všude :D. V zimě je to paráda, kdy auto jede furt, ikdyž (jako každý rok) v Budějovicích nehrabou. Většinou jen stačí šlápnout na plyn a auto se prostě vyhrabe. Ale třeba včera jsem sjížděl z obrubníku popředu a jak se předek zhoupnul pod těžkým motorem a auto drclo o obrubník, hned mi to připomnělo, že musím dávat pozor.
  • « 10 Reagovat !

foto gero

gero 21.09.13  21:25

Později jí sem dám ,ještě jí totiž nemám v počítači.
    Tak já taky jezdím na focení občas tam ,kam by se nemělo,ale tobě se to lehce dělá ,když si měl a zase máš čtyřkolku. Já uvízl i tady: [odkaz] a to jsem tam ani nejel kvůli focení.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 21.09.13  21:05

gero: Já si myslím, že by jsi to sem měl dát. Už jen pro to, jak jsi to dovedl do dokonalosti a navíc je mi sympatické to, že jsi měl stejný/podobný nápad. Navíc pro webovou velikost by to mělo jít nějak "pohonit" :).

ps: Ad ježdění tam, kam auto nemá. S LC jsme to vůbec neřešili a prostě se zajelo tam, kde se mělo fotit - [odkaz]
    Cesta okolo rybníka, přes malý potok a dvě pole :D.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…