iudex 11.03.11  21:59

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- Auto a historická památka

matii: za dva mesiace 16 kíl dole? Tak to si borec. :yes: Ja som naopak dve nabral, tak len dúfam, že svalstva. >:-[]

white label 11.03.11  21:58

matii
    fakt, za takovou "chvilku"... :yes: ;-)

matii 11.03.11  21:57

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- Auto a historická památka

Jedu v létě na dovču do Liptovského Jánu, tak sháním po všech fórech někoho, kdo mi dá tipy na výlety. Proto se ptám.

white label 11.03.11  21:56

matti
    Mít v 90 letech 193 cm, to se hned tak nevidí, kolik by pak musel mít cm třeba ve dvaceti... >:-[]

matii 11.03.11  21:56

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- Auto a historická památka

Já začal s cvičením 1.1.2011 a poctivým úsilím jsem se dopracoval prozatím ze 100,5Kg na dnešních cca 84,5Kg. Ale je to dřina.

iudex 11.03.11  21:55

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- Auto a historická památka

Mám to i v profile: Trnava ("malý Rím", sídlo napr. závodu PSA Peugeot Citroen). ;-)

matii 11.03.11  21:54

wl: >:D >:D >:D

white label 11.03.11  21:53

Iudex
    Na chvíli jsem dokonce zaváhal, jestli těch 90 nebyl jen údaj o tvém věku... >:D

matii 11.03.11  21:53

Ludex : Okud si?

iudex 11.03.11  21:51

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- Auto a historická památka

wl: čistá svalová hmota, nie pivný mozoľ. >:-[]

matii 11.03.11  21:51

193/90 sakra tobě bych se nechtěl dostat do pazourů >:D >:D >:D

white label 11.03.11  21:51

Iudex
    Výšku máš stejnou jako já, jen si o poznání nižší váhová kategorie... >:-[]

iudex 11.03.11  21:49

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- Auto a historická památka

matii: to som práve dnes riešil s niektorými pevnejšími chlapmi, ako som ja, v posilovni. Tam ma vehementne presviedčali, že dobrá facka dokáže divy pri jednaní. Akurát keď tá facka má za následok 3 vybité zuby a zlomenú sánku, je to tak na 6 mesačnú podmienku. A ani naopak by sa mi to moc nepáčilo, teda mať o tri zuby menej. Preto som i pri svojich 193/90 zvolil taktický ústup. >:-[]

white label 11.03.11  21:44

Iudex
    Asi jo, i když ono je to vlastně (ve finále) docela relativní... >:-[]

Věk bych s ní klidně měnil, jen jestli bych pak nebyl v pokušení vyměnit i ji... >:D

matii 11.03.11  21:44

« Fotosoutěž Březen 2011- Auto a historická památka

Změnil jsem nadpis. ;-)

white label 11.03.11  21:43

matii
    Kdybych ji opravdu hulil, tak mě určitě nic podobného ani nenapadne... >:-[]

iudex 11.03.11  21:42

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

wl: tak to je tá lepšia kombinácia, než naopak. >:-[]

matii 11.03.11  21:42

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Ludex ... tak to si zaváhal ... mohl sis s předstihem nafotit téma "Auto a trestný čin".

white label 11.03.11  21:41

Já už docela starý jsem, ale ta "moje" ne... >:-[]

matii 11.03.11  21:37

WL - už tu marjánu nehul >:D >:D >:D

Otázka je co je historická památka. Co třeba stavba jako Ještěd? Je či není?

iudex 11.03.11  21:37

Na to sme my ešte príliš mladí, to necháme starším a pokročilým (žeby Ty?) >:D

white label 11.03.11  21:36

Jsem zvědavý, koho tu první napadne, udělat fotku se svojí "starou"... :-O >:D

iudex 11.03.11  21:34

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

matii: presne to je ten problém pri tejto téme: keďže pamiatku nikto nemá na záhrade, nutne sa stretneš s problémom, že keď si fotíš svoje auto pri nejakej pamiatke typicky v centre mesta, ľudia Ťa obchádzajú v lepšom prípade so zdvihnutým obočím. Ja som fotil v takej bočnej uličke centra a začali si ma všímať nejakí squatteri z neďalekej rozostavanej stavby, tak som to radšej rýchlo zbalil a fičal preč. >:D

white label 11.03.11  21:33

matii
    Co by, pomáhám (a chráním) těm (ty), co chrání (a pomáhají) nás (nám)... :-)

matii 11.03.11  21:30

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Já teda ne, nápad mám, jen nemůžu najít v okolí historickou památku před níž bych slušně bez účasti čumilů zaparkoval. Co když si stoupne před auto můj 90letý kámoš z domova pro seniory? Taky leccos pamatuje. :-)

iudex 11.03.11  21:28

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Tiež som už viackrát konštatoval... 8-s ;-) Teda späť k téme, kto už má odfotené?

white label 11.03.11  21:27

zipe
    Ještě ke tvé odpovědi Ronovi
    MACZ opravdu není jen pro "majitele" vozů, kteří zde mají nějakou uživatelskou recenzi, takže v této souvislosti jsi s tou (i pro mě velmi překvapivou) poznámkou o (ne)slušnosti, až trošku "(ne)slušně mimo"... ;-)

matii 11.03.11  21:26

Ty vole co to tu proboha řešíte? >:D >:D >:D

white label 11.03.11  21:14

zip
    Nikde nepíšu, že tvrdíš že OSVČ je právnická osoba, jde jen o to, že od začátku píšu, že mám allroada napsaného na svou firmu/živnost, jako fyzická osoba (OSVČ) a proto jsem logicky jeho jasný a jediný majitel (s čím si od začátku nesouhlasil) a nemá to nic společného s případem, kdy je majitelem vozu naopak právnická osoba, např. nějaká forma společnosti.
    Možná jsem opravdu první OSVČ o které víš, že má přiděléné IČ, ale to nic nemění na faktu, že jej má přiděleno každá OSVČ u nás...

"Identifikační Číslo ekonomického subjektu (IČ nebo IČO) je v České republice unikátní osmimístné identifikační číslo:
    - právnické osoby
    - podnikající fyzické osoby (OSVČ)
    - organizační složky státu."

"OSVČ má tato práva a povinnosti:
    - podniká pod svým jménem (například Josef Novák - účetní)
    - ručí celým! svým majetkem
    - do určitého obratu (dáno zákonem) může účtovat v soustavě daňové evidence, dříve jednoduchého účetnictví
    - do určitého obratu (dáno zákonem) nemusí prokazovat náklady, ale může je uplatňovat paušálně
    - do určitého obratu (dáno zákonem) nemusí být plátcem daně z přidané hodnoty
    - na rozdíl od právnických osob nemusí být zapsána v Obchodním rejstříku "

iudex 11.03.11  21:07

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

To Ťa musí celkom nadvihovať, keď aj v konkurenčnej fotosúťaži na driverswebe, kde sa zúčastňuješ, sú hlasy za zrušenie pravidla o potrebe recenzie: [odkaz] >:-[]

zip2016 11.03.11  17:53

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

WL: já netvrdím, že OSVČ je právnická osoba. A zárovň ani netvrdím že máš auto napsané na firmu, pouze jsem napsal, že si to myslím, což je moje právo, ale klidně se můžu mýlit. Fakt si nevzpomínám, že bych tu napsal, že OSVČ je právnická osoba a pokud ano, tak jsem to asi popletl, to se omlouvám. A když nad tím tak přemýšlím, tak seš asi první OSVČ o kterém vím, že má přidělené IČ, ale to je jen můj malý rozhled.
    Rone, ano!! Pojďme upravit pravidla tak, aby mohlo soutěžit co nejvíce lidí, ale pokud to uděláme, tak je nutné ty pravidla dodržet a ne za měsíc vymýšlet jak je upravit aby se dalo zase něco ojebat. Mě se například zamlouvalo pravidlo, že se může zúčastnit pouze uživatel, který tu má na dané vozidlo recenzi a není to kvůli tomu, že bych se bál, že prohraju. To vůbec. Ale příjde mi to trošku jako slušnost na servru plném recenzí majitelů aut.

Ronault. 11.03.11  00:55

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Zipe: Tys to vůbec nepochopil. Však se klidně s fotkou tanku přihlaš, ale porota, čili ti, co přidělí své body, už sama rozhodne, jestli ten tank vůbec tvůj je. Ono ta spravedlnost si svou cestu najde, tak to platí jak tady ve fotosoutěži, kdy vždy vyhrál ten, komu auto patří (i Kysky, i když ten zase vypění, ale já jej respektuju, jen ty cholerické výbuchy hormonálně ještě nedospělého bejčka třeba krotit) a udělal nejlepší fotku. Zvítězí nejlepší, legálně a morálně po právu, tak třeba v TOP10, kde taky žádný fake není. Ty pravidla už pomalu zavání spíše obavami těch, co tu mají recenzi, že by je WL či dokonce já mohl jejich pozici ohrozit.

A pochopil jsem tě správně, chápu stále. Prostě zaujmi jasnou pozici, ne, že to budeš přehlížet a zároveň nadávat, že totéž dělají ostatní. Prostě napiš, že se mají pravidla zliberalizovat, tak jak to píšu já např., pak se jimi můžeš s klidným srdcem a myslí řídit, ale nesnaž se z nich vykličkovat, což se ti nelíbí. Dostali jsme možnost pravidla upravit, což je pochvala pro Mathease, tak si řekněme, co by se dalo zliberalizovat, uvolnit, povolit a co přitvrdit.

white label 11.03.11  00:46

zip
    Pravdu právě nemáš, protože náš spor je od začátku o tom, že já jako fyzická osoba (OSVČ) jsem jediný a jasný majitel svého vozu, což ty od začátku zpochybňuješ, takže situace, kdy je vozidlo naopak majetkem společnosti t.j. právnické osoby se mého případu vůbec netýká, takže to teď s nějakou "přehazovačkou" na právnickou osobu opravdu zbytečně nezkoušej... ;-) >:-[]

zip2016 11.03.11  00:35

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

WL: To ale pořád neřeší to, že pokud je vozidlo majetkem společnosti, t.j. právnické osoby, tak nemůže vystupovat jako majetek fyzické osoby, což je pro náš problém důležité. Takže vlastně mám pravdu? ;-)

white label 11.03.11  00:33

Iudex
    Ale i v tomto případě je rozdíl mezi právnickou a fyzickou osobou. Ve tvém případě totiž "ručíš" pouze svým vkladem a majetkem společnosti, kdežto u fyzické osoby veškerým svým majetkem...

white label 11.03.11  00:29

Poustník
    Zrovna ten evangelický kostel (viz odkaz Iudexe) není v areálu skanzenu, ale zase je oplocený... ;-)

white label 11.03.11  00:23

zip
    Ano, termín soukromá a fyzická osoba jsem použil k odlišení fyzické osoby nepodnikající, tedy ne OSVČ a fyzické osoby podnikající - OSVČ. Proto jsem dal slovo soukromá do uvozovek (při prvním použití).
    Jednak tady do toho zbytečně pleteš pojem DIČ, což je daňové identifikační číslo, tedy jednoznačná identifikace plátce daně (daňového poplatníka), které nemá společného s formou vlastnictví vozu vůbec nic a pak vozidlo které právě není ve vlastnictví žádné "společnosti" (tedy právnické osoby), pokud ho vlastní fyzická osoba, ať už nepodnikající, nebo OSVČ a to je právě to, co pořád nechceš pochopit.
    Fyzická osoba - OSVČ, nemůže být zároveň "společností", což má i jazykovou logiku (viz jazykový význam slova společnost).

V ČR jsou běžné následující právní formy podnikání:
    OSVČ - osoba samostatně výdělečně činná, tedy tzv. fyzická osoba podnikající na vlastní účet a zodpovědnost! (živnostník, samostatně výdělečný umělec apod.)
    sdružení podnikatelů - sdružení několika OSVČ fakturujících pod jedním jménem, jinak převážně samostatní
    obchodní společnost
    v. o. s. - veřejná obchodní společnost, sdružení několika OSVČ vystupujících pod jedním jménem
    k. s. - komanditní společnost, dva druhy společníků (komandisté a komplementáři)
    s. r. o., někdy též spol. s r.o. - společnost s ručením omezeným, právnická osoba ručící určitou upsanou částkou
    a. s. - akciová společnost, je vedena správní radou, nejvyšším orgánem je valná hromada akcionářů
    e. s. - evropská společnost
    evropské hospodářské zájmové sdružení
    družstvo - sdružení fyzických i právnických osob ručící členskými podíly a vystupující převážně jako právnická osoba, vedeno je předsednictvem, nejvyšším orgánem je členská schůze.
    nadace, neziskové organizace apod. - zvláštní typy podnikatelských subjektů, zpravidla definované zvláštními zákony, často plnící sociální a humanitární funkce.

zip2016 11.03.11  00:21

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Na této diskusi je vidět, že není ochota cokoli bez výhrad respektovat. :no: :no: :no: Než aby se diskutovalo o kanstruktivním řešení jak věc pozvednout a zlepšit, tak se tu budeme dohadovat o tom, že věci (pravidla) vlastně nejsou až tak směrodatná jak by měla být a že vlastně ani nejsou až tak nutná pro fungování této soutěže. Pokud si toto myslí většina pravidelných účastníků soutěže, tak se na mě nezlobte, já jsem myslel, že se tu pravidla mají dodržovat. :-( :-( :-(

zip2016 10.03.11  23:58

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Roault, asi si mě správně nepochopil. Já si neodporuji. Já netvrdím, že to, že se účastníš fotosoutěže ty nebo WL je správně, já se k tomu stavím vlastně nezúčastněně. Tím, že jsi v soutěži ty nebo WL, já žádná pravidla neporušuji, naopak jsem, jak ty píšeš, liberálnější a neodsuzuju to i když je to proti pravidlům i když bych asi měl. Takže si nemyslím, že bych měl být brán za pokrytce. Prostě se to tak děje, tak budiš, já téhle soutěži nevelím a nerozhoduji o ní. Myslím že je to dost uvolněné gesto. Přesto si myslím, že to není správně. A netahej sem policejní stát, to je dost mimo. Ani ty a díky bohu ani já, nedokážeme posoudit co je nebo není policejní stát, na to nemáme ani jeden dost zkušeností a příslušný věk. A podle mě zákon, nebo pravidlo není nesmysl. Je to hranice, kterou by neměl nikdo překročit, v tom zase tak benevolentní, podle mě být nemůžeš.
    PS: Omezená pravidla? Co je to za nesmysl? >:D A porota by měla rozhodovat o fotkách, které splňují podmínky soutěže a ne o tom jestli se nějaká fotka do soutěže může či nemůže přihlásit. Všechno pramení z toho, že pokud nebudou jasná pravidla, tak se sem můžu přihlásit s fotkou tanku a nikdo mi nedokáže dát takový argument, abych s tou fotkou nemohl soutěžit. To mě štve a to bych chtěl nějakým způsobem redukovat.

foto Fotosoutez-Moje-auto-cz

Fotosoutěž Moje auto.cz 10.03.11  23:34

« Fotosoutěž Březen 2011

Téma "Historická památka"

>:D

Ronault. 10.03.11  17:26

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

zip: Pravidla by tady měla být jen omezená, třeba, že na fotce by mělo být auto, které řídíš, máš k němu nějaký vlastnický vztah atp. a měla by být přihlášená do jistého termínu. O tom, jestli uživatel porušil psané či nepsané pravidlo o fotce, tématu, to rozhodne porota, čili ti, co hlasují.

Jsem liberálnější, policejní stát nepotřebujeme, už jsme zde měli StB, lidové milice i soudy. A třeba ty tvé dopravní předpisy se porušují i v zemích, kde nikdy žádný komunismus či totalita nebyla, stejně tak se tam činí jiné zločiny.

EDIT: A promiň, ale příjde mi to trochu pokrytecké v jednom příspěvku tvrdit zároveň, že se pravidla bezmezně musí dodržovat a současně, že nic vlastně proti účasti WL (nebo i mne, páč na Lagunu zatím recenzi nemám) nemáš. Nelíbí se mi zákony, změňme je, ne bezhlavě za každou cenu každý nesmysl dodržovat.

zip2016 10.03.11  17:21

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Rone, v tomhle s tebou prostě nemůžu souhlasit. Pravidla jsou pravidla a měla by se dodržovat. Právě že ta doba, kdy byla pravidla k tomu aby se porušovala už je dávno pryč. Nyní je tu doba, kdy se pravidla budou muset dodržovat bez vyjímky.
    Máš pravdu, že tady jde o prd, ale potom nemusíme mít žádná pravidla, dokonce ani téma by nemuselo být, prostě nic. Jen doporučení, že např. fotka má být vyfocená a né nakreslená. A to já nechci.

Ronault. 10.03.11  15:08

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Pánové, obzvlášť Zipe... řeknu vám to slušně, relativně, ve fotosoutěži, kde jde o fekálie, jsou tyhle detaily pravidel a jejich řešení pěkná vulva.

Zipe: Srovnávat stopky a tuhle fotosoutěž, je trochu rozdíl. Když porušíš pravidlo tady, nic se nestane, lautr nic, vesmír funguje dál, nikdo není nijak fakticky ohrožen či omezen, postižen či zneužit, když porušíš dopravní předpisy, v lepším případě se nestane nic, v horším příjdeš o život nebo někdo jiný. Nedělejme tady z komára velblouda. Totalita už tady byla.

matii 10.03.11  14:13

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Teda s vlastnictvím foceného auta problém nemám. Já bych tu lajnu postavil tak, aby fotka mohla být auta, s nímž dotyčný jezdí. A to ať už jako řidič, tak i pasažér (auto rodičů atd.). Je na rozumu soutěžících, že se nenechá svézt se sousedovic Lambo a pak si ho vyfotí do soutěže že.

iudex 10.03.11  11:41

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Poustnik: no to je ten problém: pamiatok je kopec, ale väčšina na pešej zóne alebo inak autom ťažko dostupná a ak je, máš v kompozícii okrem svojho auta 300 ďalších (jedine že by si tam šiel o tretej v noci). Takže aj ja som cvakol len takú obyčajnú fotku v meste (a aj to na mňa okoloidúci dosť divne pozerali... >:-[] )

Poustnik 10.03.11  11:34

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Ludex, to jsem zvědav, jestli má WL takovou protekci, že by mohl vjet do skanzenu. Pravda o trzích tam v klidu jezdí prodejci, tak by se tam mohl nenápadně propašovat, že tam jede pro ty hrábě.....)))) /Já tam před asi 4 roky koupil dětské dřevěné hrábě pro holky, dodnes mě mrzí, že jsme nevzali aspoň troje....Foto z Rožnovského skanzenu by se mi líbilo, jsou to fešné dřevěnice, >:-[] Já pojedu dneska na dvě hodinky na obhlídku Bruselu, v centru, kde je nejvíc "starožitností" se skoro nedá zaparkovat, běžná pokuta 100 Euro, navíc dneska je hnusně. Když v pondělí a úterý svítilo slunko, neměl jsem ani půlhodinu času.... 8-s ;-)

foto Chobot

Chobot 10.03.11  11:18

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Právnické okénko v recenzi o focení na webu o autech. Tomu teda já řikam mnohoúčelovost >:D >:D

zip2016 10.03.11  10:58

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

WL tak nevim kdo z nás si co plete, protože právní řád platný v ČR zná pouze fyzickou a právnickou osobu. Žádná, jak ty říkáš, soukromá osoba v žádném zákoně nikdy nefigurovala. Ale budiž. Předpokládám, že máš na mysli rozdíl mezi fyzickou osobou jako jsem třeba já a fyzickou osobou, která je OSVČ. Pokud bude vozidlo majetkem SROčka, tak je úplně jedno jakej mají jednotlivý spolumajitelé základní jmnění. Pokud je firma v "úpadku" tak se nejdříve jedná o majetku samotné firmy a až potom o základním vkladu spolumajitelů. Takže o to auto by firma, potažmo spoluvlastníci přišli stejně. To jak píšeš že máš přidělené IČ (DIČ což je tvé rodné číslo), je právě ten fakt, kdy je rozdíl ve vlastnictví. Fyzická osoba je uvedena jako vlastník pod jménem, příjmením a trvalým bydlištěm, kdežto osoba jenž má přiděleno DIČ je uvedena jménem, příjmením a právě tím DIČ popřípadě IČ a potom je vozidlo ve vlastnictví té společnosti, která má přidělené ono DIČ (IČ) a né té konkrétní osoby. Alespoň takto to vysvětlují odborníci na právní řád a prováděcí vyhlášky platné v ČR. Ale neříkám, že to nemůže být jinak, nicméně tohle mi příjde dokonce i logické, což se nedá říct o všech právních normách.

iudex 10.03.11  10:57

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

A ešte by som to mohol zipovi skomplikovať so situáciou, keď je auto na spoločnosť, napr. s.r.o., Ty si jediným spoločníkom a konateľom. Vlastníš teda 100% obchodný podiel v spoločnosti a tá vlastní vozidlo. Ako držiteľ vozidla si zapísaný Ty a aj ho reálne užívaš. Tak máš právo o takomto aute vyhlásiť, že je Tvoje? De iure nie, de facto ale jednoznačne áno.
    Ale opakujem, vytvárame problém, ktorý reálne nebol a doteraz to v poho fungovalo. Tak to netreba riešiť tak... policajtsky ;-) , ale zaparkovať svoje auto trebárs sem: [odkaz] a odfotiť.

white label 10.03.11  10:38

zip
    Nemusíš mít vůbec obavu, v žádném případě se mě to "nedotklo", ale opravdu nevím o tom, že bych tu někdy osobně nějaké změny pravidel navrhoval, maximálně se vyjádřím k nějakému návrhu změn, takže rozhodně nejsem typ, který má k pravidlům nějaké své "původní" námitky.
    V těch firemních vlastnictvích máš ale přece jen trošku hokej. Pleteš si fyzickou osobu - "podnikatele", se "soukromou" osobou "nepodnikatelem" a fyzickou osobu s právnickou.
    Když se vrátím k mému případu, tak GTIčko je napsané na "soukromou" osobu, tedy nemá nic společného s mým podnikáním/firmou. Allroad je napsán na mě, jako fyzickou osobu - podnikatele/firmu, tedy vlastně také na moje jméno (název fyzické osoby/podnikatele začíná jeho celým jménem). Občas jezdím třeba s LTéčkem, které je naopak napsáno na SROčko (právnická forma) a tam platí to co jsi psal mylně ty o firmě-fyzické osobě.
    To že mám přiděleno IČ (názec IČO už se delší dobu nepoužívá a DIČ je vlastně rodné číslo fyzické osoby), nemění nic na faktu, že auto je moje a bude! případně podléhat insolvenčnímu řízení, stejně jako ostatní majetek firmy-fyzické osoby. To si právě pleteš s firmou-právnickou osobou, např. mnou uvedený příklad s SROčkem, kde každý "spolumajitel" ručí jen do výše svého vkladu..., na rozdíl od fyzické osoby, která "ručí" celým svým majetkem.
    Takže pokud to slovně zjednoduším, auto může být budˇ na soukromou osobu, fyzickou osobu, nebo právnickou osobu. V prvních dvou případech je auto jasně jediného majitele a může být použito/zastaveno v případě jeho dluhů, stejně jako ostatní majetek firmy fyzické osoby, podobně jako jeho majetek soukromý.

zip2016 10.03.11  10:11

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Spíše auto které užíváte. Je jedno jestli jako řidič nebo spolujezdec. Ale potom by se tu mohlo objevit i spousta autobusů a podobných bestijí. Proto bych určitě trval na tom, že to mohou být jen auta s recenzí, ale to už není na mě.

foto Mates81

Mates81 10.03.11  09:29

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Tak jediné co mě napadá, je změnit první pravidlo -

1. Na Soutěžní fotografii musí být auto, od kterého máte klíče a jezdíte sním (aspoň kousek) ! :-) >:D >:-[]
    :yes: >:D

zip2016 10.03.11  08:49

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

WL, tak přesně tohle jsem čekal.
    1) Napsal jsem, že si myslím, že tvoje auto je napsané na tvou firmu, né však, že je to pravda. Stejně tak jsem napsal že si zřejmě vlastnil A3, ale opět, že si to jen myslím, nebo že to tuším. Jestli se tě to doklo, tak se ti omlouvám. A pokud jde o mé znalosti, tak ty jsou v pořádku, nemusíš mít strach. Pokud mě můj mozek a jeho závity neklamou, tak je dost velký rozdíl jestli je vozidlo napsané na fyzickou osobu (konkrétně na tvou) nabo na právnickou osobu (což by byla tvá firma). I když by náhodou nesla název stejný jako tvé jméno, tak je to pořád jen firma, která je idintifikovatelná podle IČO a ne podle jména, příjmení a data narození jako je tomu u fyzické osoby. Z tohoto logicky vyplívá, že pokud napíšeš své vozidlo na firmu (IČO) tak opravdu není tvoje, nebude např. podléhat insolvenčnímu řízení, pokud ty jako fyzická osoba vyhlásíš osobní bankrot, ale zůstane stále majetkem firmy, kterou duchapřítomě přepíšeš na manželku atd. Dál, pokud vezmu výynam přivlastňovacího zájmene "můj" ve všech jeho možných variacích, tak se pořád nedobírám toho, že by auto, pokud patří firmě, patřilo nějakým způsobem tobě.
    2) Nepotřebuju zjišťovat jak je to s tvým majetkem a jestli jsou auta tvoje nebo ne. Dokonce je mi to jedno. Nepsal jsem tu nic co by směřovalo proti tobě, pouze jsem tě použil jako příklad. Jestli budeš nebo nebudeš soutěžit je mi srdečně jedno, ale budu rád když ano, protože se mi tvoje fotky líbí, ale nemyslím si, že by to mělo být záležitost většinového názoru. Měl by si stejně jako všichni ostatní respektovat pravidla, bez ohledu na to, jestli je někdo ochoten tě tu mít či nikoli.
    Určitě sis všiml, že já jsem nikdy nenapsal, že by se měli pravidla nějak mněnit. Já je respektuju tak jak jsou a tak jak budou. Proč to ale respektuji já a několik málo soutěžících a ostatní to něčím omlouvají, jako "Firemní auto je taky moje", "nemám recenzi, ale proč bych nemohl soutěžit", "auto je rodičů, takže je vlastně i moje" apod. Já nechci říct, že by tito uživatelé nemohli soutěžit, jen mě už od začátku zaráží, že se tu ty pravidla tak dlouho ojebávají. Jestli se takhle ojebávají i stopky na silnicích, rychlosti v tunelech, technické prohlídky na našich miláčcích, tak se potom nedivme že ja na silnicích takový stav jaký je. Pravidla se přece mejí dodržovat a nejde o nich říkat "tyhle pravidla jsou jen k fotosoutěži, to nejsou důležitá pravidla a můžou se lehce obejít" - NEMŮŽOU. Všechny pravidla jsou důležitá. Můžeme se domluvit a zmněnit je, ale nemůžeme je obcházet! Nebo se mýlím?

Tak, toť můj názor.

iudex 10.03.11  08:12

« Menej kecať, viac fotiť

Vážení, menej riešiť (nejestvujúce problémy) a viac fotiť; kto z vás už má niečo nafotené? ;-)

Poustnik 10.03.11  02:05

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Tak znovu.....Ta věta nedává smysl, proto jsem tam dal to políbení. Komu se to nelíbí, tomu se to holt nelíbí.....jsi asi chtěl napsat. Hold je vzdání pocty a chybí ti tam podmět. Nebo jsi psal o vzdání pocty? Tou fotkou na 48 hodin? Já to fakt nechápu.....Ale je pozdě, tak je to fakt jedno. >:D

Matheas Ropak 10.03.11  01:05

NE
    komu se to nelíbí tomu se hold nelíbí ........políbení je KDE? 8-s

Poustnik 10.03.11  00:49

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Už chápu. Šlo mi jen o třetí větu. Prostě komu se to nelíbí, ať si ..... políbí. :-)

Matheas Ropak 10.03.11  00:40

? no budiž

Tak jsem si tak pročítal diskuzi a velmi děkuji Zipovi2016 , že mě vrátil na zem.Diskuzi jsem sice vyhlásil , ale až po tom co byly pořád nějaké připomínky tak jsem chtěl slyšet Váš názor.
    Ne , bude to jak to bylo. Komu se nelíbí tomu se hold nelíbí.

Jde o ho.no bavíme se zde fotíme kravinky tak těch pár kritérii snad zvládnem co doposavaď nebyl problém tak nevidím důvod aby to nefungovalo?

Poustnik 10.03.11  00:27

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Matheasi, napiš ten koment ještě jednou, ať je jasné, co tím chtěl básník říct!!!! Posím. :-)

Matheas Ropak 10.03.11  00:23

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v prdidlech

Ne bude to jak zo bylo komu se nelíbí tomu se hold nelíbí.

Téma
    " Auto a Historická památka "

Pravidla fotosoutěže

1. Na Soutěžní fotografii musí být vaše auto (aspoň kousek) !.
    2. Fotka se musí držet tématu a musí být vytvořena v daném měsíci daného roku.
    3. Fotomontáže a koláže se nepřijímají do fotosoutěže! (úprava HDR není fotomontáž)
    4. Fotka se přihlašuje od 20:00h 15.3 do 25.3 2011 v daném měsíci do 20:00 hod přesně!!.
    5. Fotka se přihlašuje vložením odkazu na ni do diskuze přihlašuje se pouze jednou.
    6. Netoleruje se zpoždění přihlášek
    7. Hlasuje se od 20:00h 25.2 do 20:00h 27.2 a to formátem viz níže
    8. Formát pro hlasování

1 - místo – xxx
    2 - místo – yyy
    3 – místo – zzz

Případný komentář až po tomto hodnocení !!!

9. Nevyhlašujte průběžné výsledky!!
    10. Vyhlášení konečných výsledků probíhá od 20:00h 27.2 2011 do 20:30hod 27.2.2011 vyhlašuje správce nikdo jiný !
    11. Téma na další měsíc vybírá vítězná trojice na bendě
    (domluva přes SZ vždy do konce měsíce).poslat správci SZ s novým tématem
    12. Nové téma se vyhlašuje 1 den v měsíci pro který je určeno
    13. Soutěžní fotka musí být uložena na macz netoleruje se použití odkazu na jiné stránky (je možno zaslat na můj e-mail)

white label 10.03.11  00:19

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v prdidlech

Tak aspoň nějakého toho naháče..., ale to by si vlastně spadal hned do obou skupin najednou.... >:D

Poustnik 10.03.11  00:11

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v prdidlech

Já sám jsem hroznej pes......moje žena má na psy alergii, takže bohuželkužel.....

white label 10.03.11  00:08

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v prdidlech

Doufal jsem, že máš nějakého psa... >:-[]

Poustnik 10.03.11  00:03

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v prdidlech

Já tam chodím sledovat obě dvě skupiny, jsem voayer všechnober..... ;-)

white label 09.03.11  23:51

Poustník
    A že to tam tak znáš, za kterou skupinu tam chodíš...? :*) >:D

Poustnik 09.03.11  23:25

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v prdidlech

Dalo by se říci......je to dle pověsti údolí, kde se vrhla ze skály Šárka, když tak ošklivě přelstila Ctirada. Teď tam chodí pejskaři a úchylové....

white label 09.03.11  23:21

Ron
    Dnes už jen Šárka Vaňková, která tak vlastně sdružila pražskou Šárku s brněnskou Vaňkovkou... :-O >:-[]

Ronault. 09.03.11  23:18

Poustník: To je údolí, kde Šárky dávají (dobrou noc)? >:D

Poustnik 09.03.11  23:17

Rone, já znám ještě Šárecké údolí v Praze, to mi taky není cizí. >:D

Poustnik 09.03.11  23:13

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Kysky, Kysky.... 8-s .....achich ach.....prostě není nad slušnost, i když se ti názor druhého nezdá.

foto woody-alien

woody-alien 09.03.11  23:07

No, koukám že je tady veselo. 8-s

Můj názor je ten, že stanovená pravidla jsou v pořádku a není nutné je nijak měnit ani rozšiřovat. Na druhou stranu nemám nic proti tomu na některých bodech (recenze, moje-tatínkovo-firemní auto apod.) tolik nebazírovat, a to v zájmu soutěže samé. Vyšší účast, větší konkurence...

Nemělo by se prostě zapomínat, že tu jsme, aspoň doufám, pro zábavu a vysoutěžit lze nanejvýš pochvalnou poznámku od ostatních. :-)

Ronault. 09.03.11  23:05

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

WL: :yes: Ještě bych dodal, že tento server je o uživatelských recenzích a má sloužit jako sdílení informací a zkušeností uživatelů aut. Je mi vcelku jedno, jestli se majiteli Audiny pokazilo to či to, byl s tím či oním spokojený, a bylo to na autě napsaném na fyzickou či právnickou osobu. Podle mě tento server není tady od toho, abychom se pochválili, co máme v garáži, ale něco nového se dozvěděli.

white label 09.03.11  23:04

Kysky
    Jak píše Ronault, logické argumenty se jen "silnými" slovy nahradit nedají... ;-)

white label 09.03.11  23:01

zip
    Žádnou A3 jsem nikdy nevlastnil, pětkové GTI není psáno ani na mou firmu, ale přímo na mě, podle SPZ, která je (stejná) na všech fotkách GTIčka, si to můžeš (služebně) ověřit. Allroad je psaný na firmu, ale ne na žádné SROčko apod., ale jen na mou (fyzickou) osobu, tedy zase na mé jméno (taky si můžeš ověřit). Jestli si myslíš, že když si napíšu auto na svoji vlastní firmu, tak tím pádem není moje, tak si doplň znalosti třeba od kolegů v práci.
    Jinak tvůj názor samozřejmě respektuju, ale do této soutěže jsem se nijak nevnutil/nevetřel, účast mi byla nabídnuta, ale pokud to bude v rozporu s většinovým názorem jejich pravidelných účastníků, nemám problém zůstat jen pasivním hlasujícím, jako kdysi...
    ;-)

Ronault. 09.03.11  22:48

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Kysky: Nesmysly hledej ve svých vlastních slovech, věř mi, že má jsou v porovnání s tvými jako čistá a průzračná logika. Možná pro tu argumentační slabotu sem chodíš o tolik méně a ne pro ty ostatní. Ono je to snažší hledat chybu v ostatních než v sobě, ale makat na sobě, to je o něčem jiném.
    Jak by řekl místní klasik: Makej na sobě, uč se jazyky a jednou z tebe bude prémiovej eurodrzek >:-[] (I když no... tady to bude chtít ještě hodně práce)

foto David-Silver

David Silver 09.03.11  22:30

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Ronault: no jasný ty chytrej. Jsem rád, že sem už moc nechodím, aspoň se denně nesetkávám s takovým nesmyslem jako jsi právě ty.

Ronault. 09.03.11  22:30

Poustník: Šária je ti cizí. A co Šárka? Znám jednu Šárku, co mi není cizí >:-[]
    Tak tak, buď se to vsákne a nebo uhnije a upadne. >:D

Ronault. 09.03.11  22:29

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Kysky: S tím dodržováním zákonů a la poslanci jste tady vyběhli vy dva se Zipem. Slušné chování je základem úspěchu ve společnosti, kdo jej nemá, je křupan.
    A problémem není má argumentace, ale tvá. Prostě jestli chceš trvat na přísném dodržování zákonů u ostatních, tak je musíš sám dodržovat, jinak jsou tvá slova prázdná.

foto David-Silver

David Silver 09.03.11  22:25

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v pravidlech

Ronault: nebudu se chovat slušně, když se do mě chceš pustit. Hlavní zpráva je ta, že když tu nemá uživatel recenzi, těžko se prokáže, jestli je to jeho auto nebo ne. Takže nebuď hned jak nějakej zesranej poslanec!

Poustnik 09.03.11  22:22

« Re: Fotosoutěž Březen 2011- změny v prdidlech

Šaría je mi sice cizí, ale budu dělat jako že nic....mrtvýho brouka...ono to časem nějak vyhnije.... >:D