ypsilon 21.10.11 10:10
« Re: přihlašování do Fotosoutěže 2011
matheas-hele a kdyz chci prihlasit fotku,kterou jsem nefotil ja,ale jinak je na ni me auto a drzi se tematu?..protoze jestli je to fotosoutez pro nas jako "fotografy",tak asi ne,ze ano..to by bylo vuci ostatnim celkem "unfair"..ale zase kdyz si vzpomenu na jednu soutezni fotku essex boye,jak zhavi gumy nekde na polygonu,tak asi taky nerekl nejakemu kolemjdoucimu:"hele na tady jsou klicky,projed mi poradne tady tu zatacku a ja si te blejsknu!"..takze bych pridal nejake pravidlo nebo nevim :-)
p.s.:vim brandone,jsem blb,ze jsem se prasknul,ale nedalo mi to >:D -
Thomasino 20.10.11 10:49
« Re: přihlašování do Fotosoutěže 2011
Já jel naštěstí fotit už před dvěma týdny, když byl ten poslední hezký pěkný den ve čtvrtek, od té doby už zima, chcanec... Ale pak jsem v neděli odpoledne na projížďce kolem Pálavy udělal dalších pár fotek a jedna mi přijde že je na dané téma celkem slušná, tak mě napadlo to zaměnit. Ale když to nepůjde, tak se nic neděje, nedělám si stejně nějaké ambice, jen jsem chtěl obohatit účast :-)
Kdyžtak vám ji sem prdnu jako "mimosoutěžní" pro inspiraci >:-[]
Thomasino 20.10.11 10:23
« Re: přihlašování do Fotosoutěže 2011
No raději se ptám... Pravidlo 13 o odkazu a umístění fotky na zdejším webu taky neplatí jak jsem zjistil a fakt nevím, co zde máte zaběhlé a co ne, koukám sem jen občas a nestíhám číst všechny diskuze ;-) >:-[] Líná huba, holé neštěstí >:D >:D Tak počkám co na to správce.
Brandon, snad se nebojíš větší konkurence?? ;-) >:-[] >:-[] Ale zatím jsi fotku ještě nedal, šup sem s ní :-!
P.S.: Nebo že bych přihlásil dvě fotky, když zde máme dvě auta? ;-) -
Thomasino 18.10.11 17:14
« Re: přihlašování do Fotosoutěže 2011
Ono se tam ta zmrzlá břečka drží i bez zástěrek, i se zástěrkama :-( :-O
Vždycky před vjezdem do garáže vystoupím, nechám nastartované aby se zchladil motor, jdu "okopat" kola a podběhy tam kde bývají zástěrky, opadá spousta sněhu a sra.ček (případně opatrně ometu sníh z auta) a pak teprve jedu do garáže, abych si tam nevozil bordel. Ale to jistě všichni znáte...
Já si letos zbaběle pořídil přední zástěrky, aby se mi tak neprasily dveře a nešpinilo auto. Naštěstí pro Golfa nejsou moc velké a není to moc vidět. Jak tam mám nyní ty kola vytažené hodně ven, tak se samozřejmě auto v dešti špiní jako kráva!! 8-s 8-s -
woody-alien 18.10.11 14:21
« Re: přihlašování do Fotosoutěže 2011
iudex: Vy normální zase dřete kolo o zashlé bahno na zástěrce. ;-) Ale vážně, i v otázce praktičnosti to není úplně stoprocentně ve prospěch zástěrek. U Vitary i Jimnyho byly pro mě tabu především proto, že bys je při prvním náznaku terénu utrhl. -
matii 17.10.11 05:47
« Re: přihlašování do Fotosoutěže 2011
iudex ... palec hore :yes: :yes: :yes: , fakt dobrej nápad .... jen tu velikost fotky nepřeháněj, máme v práci pomalej NET, takže to ráno zapnu a v devět na kafe mám zobrazenou horní půlku :-).
Číms to fotil? Když na to koukám, vybaví se mi jedna reklama:
"Ostrý tooo, jakokdyžsekákosa". -
woody-alien 16.10.11 09:38
Matheas, super :yes:
Tak já bych tedy s dovolením svůj výtvor nahrál ve velikosti (rozlišení) poštovní známky. Tak jistě lépe vynikne ta bezprecedentní kvalita snímku. ;-) >:-[]
PS: Vzpomínáte na výstavu Miniatury : Uko Yeshita ? :yes: >:D -
Thomasino 15.10.11 23:54
To víš, placebo efekt je sviňa !! >:D >:D >:D
Ale drobné rozdíly v tlaku pneu už takové placebo není, když se mi to následně potvrdí při měření ;-) Stačí když mi v pneuservise napumpují kola o trochu více než jim řeknu, což je u nich naprosto běžné... -
Thomasino 15.10.11 23:48
« Re: Zítra přihlašování do Fotosoutěže 2011
To jestli cítíš tu gumu jak se ti podvaluje v agresivně projížděné zatáčce a trochu více to plave na užším nebo širším disku pár hodin po sobě neovlivní typ disku ani ET... Pokud je pneu stejné... Aspoň podle mě...
Prostě mám rád, když jsou disky v daném doporučovaném rozpětí možných použitých disků spíše širší než užší. Mám lepší pocit z auta a mohu se o tu gumu více "opřít" >:-[] >:-[]
Ale na dnešních často rozbitých silnicích se taky člověk musí dívat jestli tam nejsou díry nebo hrby, aby nedostávalo auto moc zabrat, při tom opírání :-O :-( Tzv. neustálé čtení silnice... -
white label 15.10.11 23:46
« Re: Přihlašování do fotosoutěže zahájeno
Tak to klidně udělej, větší rozlišení tu používám nejen já s iudexem a matii, ale třeba i Matheas a určitě i někteří další...
Osobně bych větší rozlišení povolil i na DW, je to soutěž, kde jde přece primárně o fotky, to je jakobys někomu zakazoval fotit zrcadlovkou, protože je ve výhodě proti kompaktu... -
white label 15.10.11 23:40
« Re: Zítra přihlašování do Fotosoutěže 2011
No právě, čím je tuhost bočnic vyšší, tím víc pro otevření lamel rozhoduje jejich úhel závislý na šířce disku... ;-) Nikde (na rozdíl od tebe) netvrdím, že rozdíl pouhých 1/2" znamená nějaký zásadnější rozdíl.
Takže jsi kaprfíld... >:-[]
P.S Jediný rozdíl mezi těmi disky určitě nebyla jen šířka 1/2", co výrobce, materiál, váha, ET... -
Thomasino 15.10.11 23:36
« Re: Přihlašování do fotosoutěže zahájeno
Mě je to jedno. Ale rozhodněte se tedy co platí, správce by to měl pak ale opravit, aby i "my" nově soutěžící věděli co a jak. Pokud se může dávat odkaz na vyšší rozlišení, což je bez debat značná výhoda, pak bych udělal samozřejmě to samé :-) Však jsem se ptal, jestli to platí nebo ne...
On je už rozdíl mezi zdejší max. šířkou 800 bodů a třeba na DW šířkou 1024 bodů. Viz.:
Thomasino 15.10.11 23:32
« Re: Zítra přihlašování do Fotosoutěže 2011
Jestli je to na disku 7,5" nebo 7" nemá podle mě vliv na samočištění lamel, na to jsou ty bočnice moc tuhé ;-)
Mám zkušenost jen s diskem 7,5"x 17" a pneu 225/45 (letní a zimní pneu) a diskem 8"x18" a pneu 225/40 (letní a semislicky na okruh na předku), ale rozdíle jsou teda zásadní. Hlavně si hodně dobře pamatuji, když jsem před 3 lety vyměnil pneu 205/55 16" z disku 6" na 6,5" na Fordovi a bylo to opravdu dost poznat. Možná jsem ale "citlivka", poznám rozdíl v tlacích na kolech jednu desetinu :-)
P.S.: Na jaře si můžeme na chvilku vyměnit auta, ať si to vyzkoušíme. Na stejném rozměru pneu máš 7,5" a já 8" :-) Ideální sorvnání na podobných autech. Nebo si na to půjč to šestkové GTI a bude to srovnatelné.. ALe budou jiné pneu, takže 100% ne.. -
white label 15.10.11 23:26
Th
Nedělej si zbytečné iluze o tom, že při stejné! (srovnáváš v jednom případě letní/zimní, ve druhém 17"/18" ;-) ) pneumatice o šířce 225mm poznáš rozdíl (na jinak zcela shodném disku) mezi šířkou disku 7,5" a 8". Nejsi "kaprfíld", takže se s tebou klidně vsadím o co chceš.
U toho mírně užšího disku v zimě nejde jen o lepší ochranu ráfku, ale taky o lepší funkci a "samočištění" lamel, které tak nejsou tolik uzavřené. -
Thomasino 15.10.11 20:05
« Re: Zítra přihlašování do Fotosoutěže 2011
WL - mám nyní 225 široké pneu na disku 8" a je to akorát. Nyní to lépe sedí v ostře projížděných zatáčkách ;-) Ale vím, že je běžné spíše těch 7,5" ;-)
Na zimu mám (a před tím jsem měl i na léto) 7,5" na šířku 225mm a ty pneu na bocích mírně "přetíkají" a v zatáčkách cítím mírné "sunutí" se pneu do boku, takže 215 na tuto šířku ráfku rozhodně není špatně. Sice nebude na boku taková rezerva na parkování a snadněji se mohou disky odřít, ale on je hlavní problém ve výběru těch disků a jejich dostupnosti :-( :-( Pokud mají být šedé nebo černé, tak prostě není z čeho vybírat. Zvláště aby nebyly ty disky moc otevřené a nedostávalo se dovnitř kol na brzdy moc sněhu a břečky. I tyto disky jsou takový kompromis a není to úplně ideální. Kdyby je měli 7" široké, klidně zvolíme na zimu tyto (na léto bych to už tak nedoporučoval).
Jinak souhlas, ty letní jsou asi špatně zvolené, spíše tam měli dát 235/40 18", pokud používají 235/45 17" 8-s
P.S.: A až budu muset kupovat nové zimní pneu, asi půjdu do 215/50 (nebo 55) 17" a dám na stávající disky 7,5"
white label 15.10.11 19:37
Th
>:D Ty s tím snad nedáš nikdy pokoj ("protože 7" mi přijde na šířku 215 málo"), zapiš si jednou pro vždy za uši, že to prostě málo není, zvlášť na zimu! Nesnaž se být chytřejší, než výrobci aut, pneumatik a kol. ;-)
Jinak máš ale s těmi alternativními rozměry pravdu, Ford (podobně třeba i Suzuki u SX4) je v tomto ohledu trochu mimo, mírně menší obvod zimní kol se sice dává i k vůli případné aplikaci řetězů, ale k 235/45/18 je aternativa 215/50/17 opravdu hodně málo (otázka je, jestli není nevhodně zvolen spíš ten letní rozměr 235/45/18").
Třeba na allroadu mám podobný letní rozměr 245/45/18 a zima 215/55/17 a je to pohoda, navíc i doporučená přímo výrobcem... -
Ronault. 15.10.11 19:24
« Re: Zítra přihlašování do Fotosoutěže 2011
Thomasino: Však já ji vyměnil dle trendu. 2x jsem teď z Brna jel Mondeem a jednou Golfem VI 1,4 TSI. Ať žije jízdomat! >:D
Ale štve mě to. Když to před třemi roky měnili díky tomu rozvoďáku (já to taťkovi říkal, že to nemá riskovat a měnit), tak se oprava prodloužila, protože jim to někde profukovalo a museli hlavu brousit dvakrát. Je otázkou, jestli přitom opětovném sundání hlavy pak dali nové těsnění.... vzhledem k tomu, že nám ho neúčtovali 2x, tak mám silné podezření, co je příčinou problémů. ;-\ -
Ronault. 15.10.11 19:16
« Re: Zítra přihlašování do Fotosoutěže 2011
iudex: Ty jeden potvoráku, tak ty nám to tajíš a ani se nás nezeptáš na názor? No jo, teĎ mi je jasné, přoč se ti v Brně v tom Mondeu tak líbilo! >:-[]
Koukám, že tu bude brzy přemondeováno :-)
Tak ať slouží a brzo doufám bude recenze (i když já asi nemám co buzerovat, rok připravuju receni na Lagunu a 207 8-s )
A abych přišel i já s novinkou, tak mám taky něco nového a ne zrovna malého. Nové těsnění pod hlavou motoru >:D Mám podezření, že když jej před 3 lety v servise měnili společně s 12 ventily po prasknutí rozvoďáku (ano, zanedbaný servisní interval), tak někde museli udělat chybu, protože 50t je trochu málo na těsnění 8-s -
woody-alien 15.10.11 19:10
« Re: Zítra přihlašování do Fotosoutěže 2011
Tak je vidíte, Slováky. Na Mondea to mají, ale než by půjčili Zorbovi nějaký to euro, to si radši připlatěj za předčasný volby. 8-s >:D >:-[]
iudex: tak ještě oficiální gratulace. :yes: Málem jsi mi vyfoukl rezervní nápad, ale moje zpracování je hodně odlišné a navíc doufám, že vyfotím ještě něco jinýho. ;-) -
Thomasino 15.10.11 18:42
« Re: Zítra přihlašování do Fotosoutěže 2011
Já teď pomáhal kamarádovi vybrat nějaká kola a pneu na zimu na jeho nové bílé Mondeo liftback Titanium S. Na jeho 18" kola nemělo smysl dávat 18" zimní pneu, takže jsme řešili jestli 16" 215/55 nebo 17" 215/50 dle techničáku. Ale když jsem kouknul do velkého techničáku a v konfigurátoru kol zjistil, že proti jeho 18" 235/45 by mu klesl o 11mm podvozek blíže k zemi (a změnšil se poloměr kola), tak vzhledem k zimnímu období a jeho sníženému sportovnímu podvozku jsem mu vybral 17" kola a pneu 215/55 místo 215/50 :-)
Což bude stejný poloměr kola jako má nyní ty 18-tky. Mají ty možné alternativní rozměry vůbec nějaké divoké... Jak 235/45 R18, tak 235/45 R17... Pneu jsme vybrali Contíky 830P a kola kvůli dostupnosti Autec Zenit anthrazit 7.5" šířky (místo doporučených 7", protože 7" mi přijde na šířku 215 málo)
Myslím, že kombinace tmavě šedých kol k bílému autu bude vypadat dobře a navíc to trochu zamaskuje relativně vysoký profil pneu na zimu ;-) -
iudex 15.10.11 11:01
« Re: Zítra přihlašování do Fotosoutěže 2011
No a hlavne ako organicky som tam prilepil tie LEDky od Číňanov. ;-)
Áno, nechcel som dopredu hovoriť, vieš, koľko to trvalo woodymu (ten ako "bratr v triku" to vedel dopredu). Je to na prevozných značkách, čaká ma tortúra na dopravnom inšpektoráte.
P.S. vraj si woodymu poradil rovnaké zimáky, ako som kúpil i ja. ;-) -
white label 09.10.11 14:10
« Re: TÉMA na měsíc ŘÍJEN Fotosoutěž 2011
w-a
No, tak to mě teď zrovna napadlo, že taková "Tálie", která je doma u Tálinského rybníka, může být velmi zajímavý scénář pro tohle soutěžní kolo... >:D
P.S. Škoda, že ten rybník není ve tvaru dámského kosočtverce, vlastně jsem chtěl napsat ve tvaru démantu... -
woody-alien 09.10.11 12:26
« Re: TÉMA na měsíc ŘÍJEN Fotosoutěž 2011
matii : A nemá tvoje žena nějakou dohodu s vyššími mocnostmi ? Nepřistihl jsi ji náhodou někdy jak v koutku píchá jehly do nějaký figurky ? ;-) >:-[]
Vzpoměl jsem si na tebe, když jsem to počasí viděl. Smůla. ;-\
A dneska je taky hnusně, chtěl jsem jet fotit a takhle budu muset něco doma dělat.

BTW to je dosť zaujímavá garáž, zdá sa, akoby skoro všetky steny boli otvárateľné/posuvné; som z toho akýsi zmetený, súdruh generál. ;-)