woody-alien 26.10.11 22:19
Tak do práce ;-)
1. White Label
2. Thomasino
3. Ypsi
WL- zírám na tu fotku a nemůžu oči odtrhnout, technicky výborně zvládnutá (náskok díky technice ? >:D ) a hlavně má neskutečnou atmosféru. Mohla by být v katalogu cestovní kanceláře : "Vemte svýho Allroada a přijeďte si dát veget...Alpy nechte neurotikům." >:-[]
Thomasino - Pěkná fotka bez pompézností, a mimochodem se mi líbí víc než ta, kterou jsi jí chtěl nahradit.
Ypsi - Kdybys přihlásil tu druhou fotku, jejíž odkaz mi už nevím proč nefunguje, byl bys druhej. Jak psal NoSwear, tam je ta radost z jízdy opravdu nakažlivá. :yes:
Těsně pod čarou mi skončil iudex: nápad OK, mě tam dost ruší ten stín na vratech a možná chtělo vrata ještě trochu zvednout a Mondeo malinko vystrčit. To by se ale muselo vidět, takhle se mi to od stolu hezky kecá. ;-) -
Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 26.10.11 20:33
1.white label - čistá,prokreslená i výborně technicky zvládnutá fotka
2.thomasino - tato se mi líbí víc,než ta z konkurenčního webu,nevidím na ní nic,co by mi vadilo
3.ypsi - pro tebe charakteristická,poslední dobou se mi líbí dynamické snímky -
woody-alien 26.10.11 19:29
« Re: OT: Queez
WL: :yes: :yes: :yes:
Já věděl, že zrovna ty, známý detailista, si toho hned všimne. ;-)
Když jsem viděl auto poprvé, nejdřív jsem kontroloval motor a lak, těch ližin jsem si všiml až po pár minutách při focení. To bylo v sobotu a dealer ani vedoucí tam nebyli. Takže jsem na ně mohl "naběhnout" až v pondělí. Nejdřív jsem odmítl auto převzít (a zaplatit), pak jsme se dohodli na příslušném předávacím protokolu s poznámkou o provedení nápravy. A taky jsme auto komplet zkontrolovali dle specikace výbavy Enterprise, aby zas nebylo nějaký překvápko.
Nevím, čí je to chyba. Dealer tvrdil, že jejich ne, ale zase si auto takhle převzali, že jo. Prý volali na Ford ČR a tam jim řekli, že jim proplatěj ližiny ale práci ne. Nakonec ale ustoupili. Každopádně jsem kvůli tomu musel dvakrát do servisu, protože napoprvé byla ta jedna ližina špatně vytvarovaná, či co. Tak dneska to konečně klaplo. Už doufám bude pokoj, takovej "porod" s dodáním auta jsem ještě nezažil. -
white label 26.10.11 18:20
« Re: OT: Queez
To je lehké, stříbrné "ližiny".
Můj známý měl kdysi stejný problém u Passatu B4, objednal si highline a taky tam měl černé, místo stříbrných. Pravděpodobnost, že by to spletli z výroby je hodně malá. Buď je to předělané titanium/titaniumS (možná si nemohli dovolit, abys na výbavu EP ještě dál čekal), nebo se jen nějakému známému od dealera líbily víc stříbrné, tak mu je "čenžnul" s tím, že si toho nový majitel (ty) nevšimne.
P.S. Ale jinak, zvlášť na fotce zezadu, vypadá ten odstín laku fakt dost dobře. :yes: -
woody-alien 26.10.11 17:09
« OT: Queez
Dnes se mi konečně podařilo dotáhnout do konce jistou reklamaci na Mondeo. Nějak jsem to nechtěl ventilovat, dokud to nebude hotové. Nicméně jako jisté odlehčení hlasování vám vnímavým předkládám kvízovou otázku.
Něco na tom autě nehraje. Ale co ?
Nápověda : Exteriér, Enterprise
Řešení : Až večer -
iudex 26.10.11 09:14
« Re: Hlasování do Fotosoutěže 2011
Ypsi, NoSwear: vidím, že doba pokročila a študenti tu jazdia bežne na M3 a 330i :-) (tí chudobnejší na Francúzoch strednej triedy s dvojzmyselným znakom na kapote >:-[] ). Ja som školu vychodil poctivo na autobuse (plus ešte nejaký ten rok po škole). Ale ako hovorím, doba sa mení; aspoň sú tu zaujímavé fotopríspevky (ypsilon to podľa mňa prevalcoval všetko). :yes: -
Poustnik 26.10.11 00:11
« Re: přihlašování do Fotosoutěže 2011
Taky půjdu na kutě. Ale teď jsem si pouštěl seriál Zašlapané projekty o Škodě 720 a je tam v diskuzi dobré zamyšlení co by kdyby od autora Jiříka -
S tím Renault vs. VW souhlasím taky. Nicméně, koncernu VW patří i Audi či Seat - a koncern VW zase patří Porschům. Saab a Opel dojíždějí na začlenění do General Motors a vnucený převod know-how na GM (a musejí mu platit licenční poplatky, pěkné svinstvo). Kteří soudruzi to *** tam? Není to náhodou tím, že si kapitalisti vymysleli globalizaci? ;-)
No a to s tím "třeba" je u Škody opravdu jen hra na "kdyby". Ona totiž Škoda nikdy nebyla tahounem automobilového průmyslu u nás - na prvním místě se za první republiky střídaly Praga (25 % trhu) s Tatrou, Škodovka byla hodně za nimi s nějakými 15 % trhu a bezmála se dělila o místo s Aerem. Měli jsme tu ještě brněnskou Zetku, dnes Zetor - mimochodem krásné automobily Z jsou taky zašlapaný projekt a zasloužily by si samostatnou reportáž!
A kdo dnes něco ví o Orionech, Waltru, Wikovu, KAN, ...
Dobrá, zahraju si na KDYBY: předpokládejme, že Američani došli až do Prahy a nekoná se únor 1948. Praga obnovuje výrobu eren a trolejbusů, osobní auta ne (vybombardováno) - zbytky kapacit postoupeny "přes ulici" do Aera. Škoda rozbíhá malé náklaďáky, tudory, superby a autobusy. Tatra ze svých čtyř závodů chrlí hadimršky, osmičky, devítky, stojedenáctky, osmsetpětky, tramvaje i trolejbusy, Aero ve Vysočanech vyrábí malé osobáčky a dodávky. Jawa zavrhuje osobní auta, brněnská Zetka kooperuje s Aerem. V 50. letech se všechny automobilky snaží o minivozy, úspěšné jsou Aero, Tatra a Zetka. V 60. letech Tatra dělá tři typy nákladních a čtyři typy osobních aut (2x motor vzadu, 2x klasika), Škoda dvě řady osobních a jednu dodávku - obojí v klasice, Aero se věnuje předohrabům ve třech řadách osobních aut. Zetka nevydržela a zanikla, kupuje ji Ringhoffer a mění ji na montážní závod aerovek střední třídy. Začátkem 70. let Tatra končí s výrobou tramvají a trolejbusů, ropná krize ji pak nutí ke spojení s Aerem, v téže době se koncerny Škoda i ČKD-Praga věnují už jen užitkovým vozům. V 80. letech koncern GM odkupuje Škodu od její plzeňské matky a obnovuje výrobu osobních aut, Praga se spojuje s DAFem a vyrábí už jen autobusy, koncern Aero-Tatra pod vedením rodiny Ringhofferů dál úspěšně odolává pokusům o (nepřátelské) převzetí, výroba expanduje po celé Evropě a v 90. letech se dokonce dočasně obnovuje výroba trolejbusů v kooperaci se Škodou Plzeň, po pěti letech ji definitivně opouští a autobusovou továrnu ve Vysokém Mýtě odprodává Pragovce - ta se začátkem 90. let spojila s Volkswagenem a ten v ní po roce 1995 obnovuje výrobu osobních vozů.
Alternativní rok 2008: Ringhofferové vyrábí dvanáct základních modelových řad osobních aut ve značkách Aero, Tatra a Zetka, dvě řady vysokoprůchodivých a tři řady silničních nákladních vozů. Škoda staví čtyři modelové řady OA a dvě dodávkové. Praga se věnuje autobusům a trolejbusům a vedle toho luxusním, ale málo prodávaným limuzínám. Výrobu tramvají zajišťují drobné firmy. -
Matheas Ropak 25.10.11 23:31
přijde Kalousek za prostitutkou a ptá se :
k."kolik to u vás stojí slečno?"
p."zepředu je to za 1.000,- a zezadu za 1.220,-"
k."zepředu za 1.000,- a zezadu za 1.220,- aha a za co je těch 220,- ? "
p."přeci daň z obratu ty noumo"
Poustnik 25.10.11 23:01
« Re: ukončení přihlašování do Fotosoutěže 2011
woody - Já teď na vás chlapci opravdu neměl čas, ale obden jsem si na vás vzpomněl! Jistě jste škytali! I minulý měsíc jsem nafotil nějakou plevu do fotosoutěže, ale nestačil jsem ji ani nahrát a pak už jsem se na to..... :-)
Mně se podařilo zatím jen motorovkou si proříznout botu na špičce, takže zatím mi všechno drží na správném místě.... >:D P.S. Jestli Mickymouse nebyl taky od dřevovýroby, ten má na každé ruce jen čtyři prsty! -
NoSwear 25.10.11 22:55
« Re: přihlašování do Fotosoutěže 2011
Ale tak to vše přijde časem :-) Já se stále pozvolna přeučuju z 4x4 na zadokolku no >:D těch 2.5 roku striktně v autech se symmetrical AWD (takže Subaru >:D ) se nesamžou za týden :-) . No hele třeba by jsi po tom dnu jezdil plynule na Strahově všecko ;-) Je mi jasný, že to je z brambory velkej rozdíl i jak jsi mi to říkal v Mostě, ale je to stále zadokolka a BMW, takže to není uplně uplná nula >:D Pokud ano, prokousávám se z těžkého mínusu >:-[] -
ypsilon 25.10.11 22:47
« Re: přihlašování do Fotosoutěže 2011
noswear-strahov je asfaltova plan,takze v poho ;-) ...nerekl bych,ze ji dostavam do rukou,to jsi vubec netroufam napsat,zatim jsem nulovej,zacinam od znova a mam se hodne co ucit..spis bych napsal,ze je to stesti zacatecnika,buhvi,jak by mi to slo,kdybych tam krouzil jeste dyl ;-) -
NoSwear 25.10.11 22:26
« Re: přihlašování do Fotosoutěže 2011
Poustnik: Hele neměl v tom led právě >:D Borec řezal na zahradě s cirkularkou, ufikl si prsty a misot aby zavolal sanitku nebo jel s rodinou na šití, tak si pozbiral prsty do pytliku, pridelal si ho na zapesti aby mu krev tekla do nej a šel k nám aby se mu na to táta kouknul >:D Ten mu sice prsty hned dal chladit atd, ale nakonec se to uplně nepovedlo bohužel. Nicméně sousedoj to nevadí a ve svém věku to vzal ryze sportovně ;-) -
NoSwear 25.10.11 22:06
« Re: přihlašování do Fotosoutěže 2011
Tak to jsem Ypsi rád, že ji takle rychle "dostáváš do rukou" :-) Je mi uplně jasný, jak jsi si to užíval! No ono je rozumný v nejlepším přestat, přeci jen, by to byla jinak neskutečná škoda. Trošku mě mrzí, že jsem z Mostu vypadnul tak rychle, ale ještě před najetím na okruh jsem se dozvěděl, že musím domu dříve, než jsem si přál :-( Já se jinak hrozně těším na zítřek >:D Je tu všude taky voda a mám podobný plán jako ty :-) nejprve se dovezu do školy a pak po jedné nepříjemné přednášce si pujdu vylepšit náladu projíždkou na Ještěd >:-[] Na okruhu se mi moc líbilo a pěvně mě to přesvědčilo o tom, že auto na zimu zazimuju, protože mu tu radost, kterou mi dává, nemohu oplatit cestováním v břečkách po zdejším okolí :-) Kdyžtak mi prosimtě pak pošli na mail nebo někam fotky společný, díky moc :yes:
Jinak abych trošku vkročil do debaty wl a Ronaulta ......Ronaulte, ta barva je stejná, jako když máš někde v sluncem osvětlených prostorách pytlík krve ;-) Prostě stejná barva, jako když za tátou přišel soused , na ruce přidělám pytlík plný krve s tím, že jde za tátou (je doktor), protože v tom pytlíku plavou jeho 2 prsty 8-s (To jen pro představu té barvy na živo :-) ) Ale je jasný, že když máš infuzi s krví někde v prostorách nemocnice, tak ta krev je tmavší, to bezesporu :-) -
Thomasino 25.10.11 21:59
« Re: přihlašování do Fotosoutěže 2011
V Žabinách ale najdeš hospodu Rosnička, hned vedle ulice České je velké Moravské náměstí a taky kostel Svatého Tomáše ;-) , a na Kraví hoře, kam jsem chodil chvilku na vysokou, jsem potkával krav poměrně dost >:-[] >:-[]
V Pisárkách můžeš svoji potřebu naštěstí vykonat v poměrně velkém parku a je tam hodně zeleně, bordel je akorát s těmi Židenicemi a je tam poněkud přičmoudlo 8-s 8-s Takže bych nepřizpůsobivé občany přemístil příznačně do Černovic, rovnou za zeď do blázince a ty zdi ještě zvýšil !! >:-[]
Jo a ten velký ču... na náměstí je připomínka toho, jací politici tady na kraji a městě vládnou :-) >:D -
Poustnik 25.10.11 21:54
« Re: přihlašování do Fotosoutěže 2011
Ahojte mazáci z maczu! Že na vás vůbec nemyslím??!.....No pravda, nebyl jsem tu nějakou dobu.....dneska jsem rychle nafotil jedno foto k tématu, ale je už po uzávěrce. Ale stejně nemá jinou hodnotu nežli dokumentární, tak abyste neřekli, že jsem vám dal úplně košem.... [odkaz] -
Ronault. 25.10.11 21:08
« Re: přihlašování do Fotosoutěže 2011
WL: Bacha, v Černovicích bydlí Mojito a kupodivu tam je docela bílo... to bude asi tím, že tam bydlí více holých lebek >:-[]
Vůbec Brněnský místopis je poněkud zvláštní.
U zastávky Tábor je čínská restaurace (s-mikova oblíbená).
V Pisárkách není žádný veřejný záchodek, když už měli možnost tam alespoň pro pisoár tak typický pyj postavit, tak jej dali raději do centra na náměstí: [odkaz]
Hlavní ulice v Moravské metropoli se jmenuje Česká.
V Žabovřeskách nepotkáš žábu, Kraví hora je stavilně bez krav.
A v Židenicích je více černo než Židů. -
ypsilon 25.10.11 20:31
« Re: přihlašování do Fotosoutěže 2011
wl-no to je jasny ;-) ,ale tezko rict,jestli to bude letos,kdybych nemusel byt v sobotu v praze,tak jsem se za tebou mohl stavit z okruhu..no nebo doraz v patek na masarykuv okruh a je to vyreseno ;-) ..kazdopadne na zmrzlinu tak ci onak prijedu >:-[] ..aha,to jsem nevedel,ze ji mas od bychla..jinak jak pises,je nazivo vice podobna te na faceliftovane e46 coupe ;-) ..
woody-moc dekuju ;-) :yes: ..no to jsem celej ja,hlavne kdyz litam na oblacku,tak se rad kocham >:D ..
noswear-presne,realita je vzdy lepsi a je tam jak doma ;-) ..btw. dnes v praze mrholilo a ja mel mezi seminarema 2hodky volna,takze jsem vyrazil na strahov,naprostej nesmysl >:-[] ..naucil jsem se je konecne ciste vracet,staci jen pomalu vracet volant,tam kam chces jet,teda po nekolika pokusech jsem to dal ciste dvakrat za sebou a pak radsi jel,abych si nezkazil,tak skvele vylepsenou naladu :-)..
ronault-dekuju chlape :-) :yes: ..no zatim vypada vse v cajku,hlavni oleje vymeneny(motor,prevodovka,diferak) a zitra asi pujdou svicky a pak uz se bude jen vylepsovat,doufam teda :-) ..
Ronault. 25.10.11 20:28
WL: To mě ani nenapadlo, jak mají naše "obory" relativně blízko >:-[]
Myslím si, že Matheas napsat NE umí, ale není tady ;-) Popravdě se mi nechcee primárně překračovat pravidla a spíše to měla být taková ochutnávka. V Brně jsem teď poměrně dlouho a oba auta jsou doma, takže leda bych vyfotil tady nějaké z ulice ;-) -
white label 25.10.11 20:17
Ron
Když se ožerem, tak z toho hned máme společné téma: "chlast v krvi"... >:D
Na některé věci se člověk prostě neptá a musí se rozhodnout sám, i upřímnost může být "kontraproduktivní". Co ti na to jako má Matheas napsat? NE napsat asi nechce a ANO napsat ani nemůže, vytvořil by se tím jasný precedens, navíc třeba prase muselo taky svoji starou fotku vyměnit, jak by k tomu přišlo, vlastně přišel. Prostě tu fotku na kterou ses ptal dej bokem a dej sem jinou "aktuální" a bez ptaní... -
Ronault. 25.10.11 18:24
WL: Přemýšlím, jestli to nemáš náhodou lepší.... :-O >:D
Matheas a další: Přihlásil bych fotku, ale musím přiznat, že není z tohoto měsíce, nýbrž malinko starší. Tento měsíc jsem se pořádně domů ani nedostal. Bylo by to moc velké porušení pravidel? -
Ronault. 25.10.11 18:16
« Re: přihlašování do Fotosoutěže 2011
WL: Dobrá, s tím Portským je to komplikovanější a přiznávám, že v něm nemám takový přehled jako ty, ale zároveň ty nemáš takový přehled v tom, jak vypadá žílní krev ;-)
Na síle vrstvy záleží i u té Imoly, když ji naředíš ředidlem, taky bude světlejší. ;-) Prostě obecná představa vzhledu krve je spíše ten sprcháč, protože do huby už dostal každý a když mu to z ní teklo naředěné slinami nebo tkáňovým mokem, tak to bylo světlé ;-)
Thomasino: Jo a pak to bude fialovo-zelené, zeleno-žluté, žluté a pak to zmizí. Klasická modřina a degradace hemoglobinu, možná ze základky pamatujete na bilirubin, biliverdin.... -
white label 25.10.11 00:12
Ron
Jasně, že až tak tmavá není (to už je skoro hnědá), ale taky záleží na síle vrstvy a světle: [odkaz]
A třeba tahle krev je světlejší: [odkaz] >:D
S tím portským se pouštíš na tenký led, nenapsal jsi jaký druh/barvu/značku portského máš na mysli třeba: Ruby, Tawny, Pink, White (neplést s white labelem)... >:-[]
Třeba tohle tawny má do barvy krve na tvém odkazu hooodně daleko...
Thomasino 25.10.11 00:09
« Re: přihlašování do Fotosoutěže 2011
To ti pak přejde do tmavě fialový, mám to tak na palci na noze už dlouho. Při tenise po asi dvou hodinách hraní na turnájku jsem si utrh půlku nehtu >:-[] >:D
P.S.: Jestli tady chudák Matheas někdy dohledá ty soutěžní fotky, to bude mít chudák dost práce! :-O -
woody-alien 25.10.11 00:03
Ronault: Přecejen existuje vyšší moc. :yes:
Za to věčný rejpání jsem se dnes opravdu důkladně praštil kladivem do ruky, nejspíš mi sleze nehet na palci, nebo podle sytě černé barvy možná rovnou upadne celej palec.
Spokojen ? 8-s >:-[] -
white label 24.10.11 23:33
Ron
Ještě si tu barvu auta naživo ani neviděl a už víš jaká není, to jste celí vy, francouzi... >:-[]
Mě šlo hlavně o ten rozdíl, prostě klasická červená (třeba Thomasinovo GTI) je jako krev okysličená (arteriální/tepenná), Imola Red, jako krev neokysličená... ;-)

Ale stejně, ty toho naděláš. Do obrovského množství Fabií zapomněli namontovat čtvrtý válec a nikdo si nestěžoval... inu koncernu projde cokoliv 8-s >:D