Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 27.04.12 22:04
« Re: HLASOVÁNÍ ve Fotosoutěži / Duben
iudex, w-a
Samozřejmě to není fotomontáž (to by bylo v rozporu s pravidly), ale ani nikdo jiný podobný nápadně Walterovi, je to můj syn, kterému jsem vyrobil/vytiskl masku Waltera a přelepil jí oboustrannou lepící páskou na jeho čelo a nos. Vytiskl (a následně vystřihl) jsem si jí z téhle fotografie:
[odkaz]
Když se to zvětší (rozlišení je slušné, zkuste si to pro představu jen zvětšit) a následně vytiskne přes celou A4, dostane se z toho hlava/obličej v životní velikosti, takže jsem ani nemusel zapínat druhou větší tiskárnu formátu A3+.
;-) -
iudex 27.04.12 20:30
Moje hodnotenie:
kubass: človeče Tebe ide v poslednej dobe karta. Toto je jedna z absolútne najlepších fotiek, aké som tu vo fotosúťaži kedy videl ( a popravde sa divím, že Ťa niektorí nedali ani do bodovanej päťky), kladiem ju na roveň s legendárnou samovražednou fotkou wl na pumpe. ;-) Nebyť krivého horizontu, je to dokonalé. Ale i tak nápad absolútne originálny, aj tá zvýraznená HDR tonalita tomu svedčí a plný počet máš tiež za námahu prezliecť sa a vyjsť niekam do polí a spraviť (asi zo statívu) takúto kompozíciu. Jasný víťaz!
matii: to naozaj vyzerá na typického matiiho a jeho dokonalú starostlivosť o svojho vždy nablýskaného tátoša. ;-) Len by som dal buď väčší detail, alebo naopak celé auto do záberu, takto trošičku vadí ten odrezaný zadok.
prase: nehodnotím pre nesplnenie kritérií, sorry. Inak by to bola fajn fotka.
jpor: milý potomok vždy zafunguje, aj táto fotka má takú príjemnú rodinnú pohodu. Len technicky je to slabšie, zdá sa, že sa Ti ostrenie chytilo na tie steblá trávy a nie na malého.
Thomasino: výborné, takto zohnať Božích bojovníkov a presvedčiť ich, aby prekonali odpor k individuálnemu vlastníctvu. >:D Dal si si námahu plus originálny nápad, jasný medailista.
mates81: super nápad, vtipné a originálne, plus model je perfektný. Nablýskané auto, pekné farby, malinký nedostatok vo forme odrezaných piatych dverí ani moc nevadí. Máš len tú smolu, že v tomto kole dal kubass svoju fotku, inak by si bral zlato. Výborné!
woody: dcéru máš krásnu, len to chcelo pre ňu primeranejšie prostredie (Mondeo!)
explode: toto je trošku fádnejšie, chýba tomu esprit, i stredová kompozícia s oči priťahujúcou mlákou vpredu nie je to pravé.
white: to nie je fotomontáž? Ja som vážne myslel, že si si prilepil hlavu W. Rohla, ale asi je to origo (otec?). Inak výborné svetlo, aj odlesky na aute, až na ten stĺp a dráty.
Matheas: tu mi trošku uniká pointa (ale možno je chyba vo mne), kompozične to vieš tiež podstatne lepšie (krivý horizont).
Brandon: fajn, také voľné pohodenie áut á la porovnávací test 5th Gearu.
A bodovanie som mal tentokrát dosť jasné:
1. kubass
2. mates81
3. Thomasino
---
4. WL
5. matii -
Thomasino 27.04.12 17:16
Matheasi - to malé oranžové kolečko mi tam popravdě taky trochu vadí, ale nechtěl jsem retušovat, nebylo by to férové, nesmí se to. Jinak je to dohasínající žárovka blinkrů a ne přepal (na pravém světle díky jinému odrazu světla to vidět skoro není), protože jsem tam stál před radnicí "na prase" s blikačkama a snažil se trefit dvěmi fotkami mezi blikání blinkrů ;-) To jen na vysvětlenou. Ale k dokonalosti má fotka daleko, tohle bylo jen využití situace, ukecání kolemjdoucích husitů a rychlé aranžmá a focení >:-[] Ale co bych pro tu srandu a fotosoutěž neudělal, že? >:D -
woody-alien 27.04.12 11:38
Tak já hlasuji :
1. Thomasino
2. White Label
3. matii
4. Kubass
5. Mates 81
Thomasino - moc pěkná momentka s "náhodně" kolemjdoucími husity. ;-)
White Label - trochu ponurá atmosféra, kapota delší než Lovosice a odraz vrchního (el.) vedení - hodně zajímavej úhel, scéna jako z Film Noir. :yes:
matii - čisté, čisté, čisté. Čistota je půl zdraví a synonymem matiiho fotek. Všechno je čisté, život je fajn, jen kdyby mi ty zatracený šutry neotloukaly auto. >:-[]
Kubass - perfektní stylizace, povedlo se. :yes:
Mates 81 - aneb jak je důležité míti svého hasiče. >:D Většina tvých soutěžních fotek v sobě má nějakej vtip, a to se cení. Mimochodem, co ti to tam visí za dres ? Týpkové s pověšenou miniaturou dresu jsou mi vždycky podezřelí. >:D
Těsně pod čarou Matheas a Brandon Walsh. -
Matheas Ropak 27.04.12 09:54
Tak i já zde zanechám své hodnocení
1.místo - Kubass
2.místo - matii
3.místo - Thomasino
4.místo - Mates81
5.místo - Brandon Walsh
Kubass - Hele tak zde bylo jasno hned po přihlášení :-) Víš , že tyto strojené akce já můžu :-) supr práce.....(jedna z nej fotek v historii fotosoutěže)
matii - u tebe je kvalita jasná provedení na jedničku a kompozice opět zajímavá bohužel Kuba to zabil :-) takže až druhé místo
Thomasino - Hezké výstižné fotogenické :-) dobrý nápad ...jen to malé (přepal) červená tečka v levém světlometu >:D mě ruší
Mates81 - Super práce >:D
Brandon waslh - Hele fotka jak s Top gearu :-) -
Brandon Walsh 26.04.12 08:44
1. Kubass
2. matii
3. jpor
-----------
4. woody alien
5. explode
kubass-zavidim ti ako dokazes ohnut lavy clenok, u mna snad o rok, pozor na zlomeniny >:D
matii-zaujimavejsie by bolo keby ti takto kreslil klucom na kapotu niekto iny
jpor-krasna rodinna pohoda
woody-vid o riadok vyssie
explode-neviem co napisat,pekne -
Fotosoutěž Moje auto.cz 26.04.12 08:35
Dobré ráno všem :),
Jsem to hlava děravá či oko slepé zapoměl jsem na hrdinu seriálu svých náctiletých let sira BRANDONA WALSHE. Za což se mu velice omlouvám :-) a posílám pozdravy z Hradu :-)
Kubass - [odkaz]
matii - [odkaz]
prase - [odkaz]
jpor - [odkaz]
Thomasino - [odkaz]
Mates81 - [odkaz]
woody-alien - [odkaz]
explode - [odkaz]
white label - [odkaz]
Matheas - [odkaz]
brandon walsh - [odkaz] -
woody-alien 26.04.12 07:16
BW : Což o to, já o něm vím. Po svém zranění ho tak honíš, že je z toho i na tý fotce celej orosenej.... >:D Ale kdo se dostane jenom k hlasování a nečte ty plky před tím, tak by ho mohl přehlídnout.
PS: Tohle je docela nedávný příspěvek z diskuze pod H1.
"Hele, na to už jsem jednou málem skočil, viz. Roudnická fatamorgána výše, a co z toho bylo. Jedno ouvrbůstem vyděšený Hádéíčko (pardon Tédécéíčko) a zajížďka 5 km. >:D
Dneska jsem zase pro změnu naháněl Hájedničkou Zina alias BW kousek za Děčínem. Takovej pěknej Kroniak žltý a seděl v něm pán s vizáží Helmuta (nebo Horsta ?) z Teleshoppingu. To asi nebyl Zino. >:D " -
Leg 26.04.12 00:03
1. Kubass
2. Mates81
3. matii
4. jpor
5. Thomasino
jpor - táto fotka by sa dala nazvať oslavou života - prebúdzajúca sa jarná príroda a malý chlapec, čo má život pred sebou sa krásne zladili (tričko + východ/západ slnka)
Thomasino - kde si ich splašil, že Ti takto zapózovali?
Ja som mal nápad (nijak zaujímavý), ale bohužiaľ som klasicky realizáciu odkladal až kým som nezistil, že to už proste nestihnem, ani keby som sa rozkrájal. -
-
Mates81 25.04.12 22:25
« Re: Začátek vkládáni fotek do Fotosoutěže Duben
Mé hlasování
1) Kubass
2) Thomasino
3) matii
4) white label
5) Matheas
Pár komentů -
Kubass - Jak už bylo zmíněno, trocha zajímavější pozadí a je to úplně špica. Ale i tak, má fotka své kvality :yes:
Thomasino - Tady není co vytknout, za ty ostatní auta nemůžeš.....
matii - Nikdy jsem neviděl práci chirurga, díky MACZ sem se dočkal >:-[]
white label - Za nápadité provedení :yes:
Matheas - Taktéž oceňuji hlavně nápaditost a odlišnost....
prase - Tvá fotka je hodně zajímavá a má atmosféru. Bohužel ikdyž si to udělal šalamounsky, nedám tě na body ;-\ Pravidlo aktuálního měsíce je jedno z nejdůležitějších, proto by se mělo dodržovat :yes:
explode - Pěkné místo na focení, fotka by měla šanci, škoda že tam stojíte jak v řepě >:-[]
PS: I já jsem na své fotce použil figuranta a nešel se svou kůží na trh >:-[] -
-
-
white label 25.04.12 21:18
« Re: přihlášení do soutěže na duben
Ještě mi prosím dovolte (mimo soutěž) přihlásit čestnou fotku vozu někoho, kdo s námi dřív diskutoval (hlavně na auto.cz, ale i na macz)l, ale už bohužel není mezi námi živými a většině z nás bude velmi chybět.
Na fotce je vůz, který stihl rozdat radost svému majiteli jen velmi krátce, ale zaplaťpánbůh i za to..., tomuto autu chybí jeho člověk nejen na fotce, takže dané téma i přes absenci člověka na fotografii, splňuje s mnohem větší hloubkou, než všechny naše soutěžní fotky dohromady...
Krispos - [odkaz] -
Brandon Walsh 25.04.12 19:06
« Re: přihlášení do soutěže na duben
prvy nocny plan nevysiel kvoli fotografke, bola jej zima, druhy denny plan nevysiel kvoli pocasiu, prsalo stale, tak aspon do poctu jedna zo vcerajsieho zrazu, kiez by som mal opat 20 rokov, prve auto a na starosti iba aku fotku si dat na facebook >:D
prihlasujem sa
brandon walsh - [odkaz] -
woody-alien 25.04.12 18:22
« Re: Přihlášení do Fotosoutěže Duben
Já včera skoro 20 minut čekal na majitele tohohle krasavce, že bych ho ukecal k pózování, ale nedočkal jsem se....
[odkaz]
Takže jsem byl nucen zbaběle se uchýlit k tomu nejjednoduššímu řešení. Přihlašuji tedy tuto slečinku. ;-)
[odkaz]
Kdyby někoho zajímalo, jak vypadám, tak v levé části brýlí z vašeho pohledu je můj celkem slušnej odraz. Omluvte, prosím, mé třídenní strniště. >:D >:-[] -
Thomasino 24.04.12 21:38
Woody - musím říct, že na jihu Čech se nám líbilo, zvláště silničky od Lipna na Volary a pak také přes Kubovu Huť, přes Vimperk na Strakonice byly velmi pěkné. Také rychlejší úsek od Lipna na Český Krumlov není špatný, jen se člověk nesmí nechat moc unést, pak jsou na tachometru nepublikovatelné hodnoty :-O Ale je to hodně přehledné a otevřené...
Také zajížďka k řetězovému mostu mezi obcemi Stádlec a Dobřejice pod Táborem stála za to, fotky od tama jsou bezva (ikdyž posledních pár km byla katastrofa a chudák podvozek - musel jsem jet skoro krokem)
[odkaz]
[odkaz]
-
Thomasino 24.04.12 21:23
WL, ano, lehká chybka, máš pravdu předsedo ! Je to Panasonic řady Lumix, konkrétně model TZ5 a objektiv je Leica. Jinak kamarád ho měl před rokem (nebo dvěma?) půjčený v Keni a po tom co dovezl skvělé fotky si koupil jeho nástupce TZ7 a je s ním také max. spokojený. Panasonic řady TZ s objektivy Leica jsou pokud vím mezi špičkou a jejich koupí rozhodně člověk neprohloupí, pokud potřebuje malý kompakt co umí ve dne skvěle fotit. Za zhoršených světelných podmínek je rozdíl mezi mým druhým foťákem Canón G11 poznat, ale venku při normálním slušném počasí ty rozdíly jsou dle mého názoru minimální. Ale musím přiznat, že většinou fotím s oběma na inteligentní automat, občas nějaký přednastavený režim (třeba tanec na režim Sport), jen udělám více fotek a ostřím na různá místa (pak vyberu tu nejlepší fotku >:-[] ).
Ta fotka byla mimochodem focena tím TZ5, ale na rozlišení 1024, na které jsem musel zmenšit pro vložení na DW, to je skoro jedno... Na FB to pak vypadá o dost lépe...
P.S.: Díky za pochvalu, myslím že tentokrát se celkem povedlo a z tohoto prodlouženého víkendu jsem si dovezl spoustu pěkných fotek ;-) Ale taky jsem se snažil >:D -
kubass11111 24.04.12 20:30
Vždycky sem fotil na telefon (Nokia N73) , ale co jsem podstoupil downgrade a koupil si legendu 9500 s foťákem co má 0,3Mpx tak už to tak dobře nende :-D. Zajímalo by mě jak fotí ta nová Nokia se 41Mpx, ešli už to nejní moc >:D -
woody-alien 24.04.12 11:57
Thomasino ;-) :yes: Ale jinak na husity bacha, mohli by chtít tvoje GTI do společného vlastnictví... >:D
A vůbec, jak se ti na Jihu líbilo ? Já tam jezdím hrozně rád a dost často, ubytovávám se většinou poblíž Písku u Zvíkovského Podhradí. Je to takovej strategickej bod pro výlety do všech stran. Tábor, Jindřichův Hradec, Třeboň, Písek, Hluboká, Budějice, Krumlov atd. Krumlov je vůbec kouzelnej, motaj se tam dohromady haldy Japonců s vodákama, cizinci i "tuzemáci", jíst se dá draze i levně, spousta kavárniček a obchůdků, muzeum tortury a všude je to kousek pěšky. :yes: -
Leg 24.04.12 11:44
iudex: a čo na tú S100 hovoríš? Chcel by som druhý malý foťák do vrecka na cesty a tento sa mi vcelku pozdával.
Tieto zabudnuté nastavenia sa už párkrát vypomstili aj mne (nech hodí foťákom ten, komu nie :-) ), preto som sa naučil mať pri odkladaní foťáku určitý defaultný set nastavení (RAW, ISO max 200, priorita clony cca 8.0, auto WB, AF...) a takisto pri zapínaní toto na displeji skontrolovať -
iudex 24.04.12 09:37
Tome, tak o tom náhodnom prepnutí foťáku viem tiež niečo. Manželke som špeciálne kvôli ceste na Island kúpil šikovný malý foťák (Canon S100) a ona si nešťastne po pár fotkách prepla citlivosť na maximálnu (ISO 6400), čím zničila všetky inak zaujímavé fotky. 8-s
P.S. Inak fotka výborná, po dlhšom čase boduješ (aspoň u mňa budeš vysoko). :yes: -
Thomasino 23.04.12 21:51
No já si toho všiml až po celém dni focení, naštěstí jsme fotili na dva foťáky a tím "mým" lepším jen malou část fotek. Naštěstí většinu dne po Českém Krumlově jsme fotili na menší Panasonic řady TZ (kompakt, ale s objektivem Lumix) :-! -
Ronault. 23.04.12 21:43
Thomasino: Ty sis alespoň všiml včera... já si taky takhle jednou přepnul foťák a pučila si ho má přítelkyně na týdenní výlet někam se školou a ona jaksi nepoznala, že je to mám nastavené jen na tohle rozlišení... to pak létalo blesků na mou hlavu 8-s >:-[] >:D
No já doufám, že mi do zítra vyrobí, to co jsem si objednal a možná to odfotím, ale to jen tak cvičně, žádné soutěžní touhy :-)
No škoda, že jsi to nestihl, moje body bys měl jisté >:-[] -
Thomasino 23.04.12 21:38
To zkoušeli, ale nestihl jsem vyfotit >:-[] >:-[]
Tady je ještě jedna mimosoutěžní na dané téma, bohužel v malém rozlišení, protože mi S-MIKE omylem před týdnem přepnul foťák do rozlišení 640x480 a všiml jsem si toho až včera večer :-O :'-(
[odkaz]
-
woody-alien 20.04.12 12:50
No tak, milé prase, nebuď nedůtklivé... ;-)
Jak píše WL, pro mnohé z nás by bylo velmi snadné vytáhnout z "archivu" fotku přesně pasující na zvolené téma. Nedávno se to tady řešilo s Thomasinem, kterej měl PC narvaný krásnejma momentkama z Alp, ale použít je nemohl....Já bych se toho držel, nejde o žádnou buzeraci, ale o to přimět účastníky soutěže k aktivnímu focení. Jak by jistě řekl Jack Sparrow "Pirátskej zákoník taky není zákon, ale spíš jen pokyny.." A ani my tady vysloveně nebazírujeme na dodržování všech pravidel a záleží i na domluvě. Ale právem by se ti, kterým byla fotka z jiného období odmítnuta, mohli tázat, proč se měří každému jiným metrem. -
white label 19.04.12 21:55
Prase
Za Colomba i baloňák... :yes: >:-[]
Jinak ano, nikdo (včetně mě) tu opravdu neřekl/neříká, že se nedá měnit pořadí fotek v galerii, i proto jsem se tě pouze slušně zeptal, jestli je ta fotka z tohoto měsíce..., mohlo se totiž klidně stát, že můj dojem, že už jsem tuhle fotku viděl podstatně dřív, je mylný.
Pokud nemáš čas fotit auto dle měsíců (jak sám píšeš), nemám k tomu komentář (nejsem admin) a opravdu by nemělo smysl hádat se zrovna tady pod dobrovolnou amatérskou fotosoutěží, na tom se shodnem každopádně. :-)
P.S. K úpravě fotek je v pravidlech pouze bod 3.: "Fotomontáže a koláže se nepřijímají do fotosoutěže! (úprava HDR není fotomontáž)", takže nevím, kdes přišel na to, že by zrovna tvoje fotka cokoli po této stránce nesplňovala.
Na jednu stranu máš pravdu, že tu nehrajem o zlaté trenky, takže tu v podstatě o nic nejde a proto je zbytečné bazírovat na aktuálnosti fotek, kterou ani většinou nelze přesně kontrolovat..., na druhou stranu už má většina z nás tak bohatou galerii z minulých kol, že by stačilo jen tahat z ní vhodné fotky k danému tématu, ale nebylo by to zase až příliš jednoduché/pohodlné (i když samozřejmě nejen časově mnohem méně náročné pro všechny soutěžící)...? -
Prase 19.04.12 17:58
Važení přátelé bílá nálepko a mateasi,
nejprve bych chtěl říci, že ze kdy je fotka vím jenom já a miniak. Ze mě tu informaci nedostanete :-)
Bílá nálepko tvůj argument je zajímavý seš takřka druhý kolombo, ale má to háček chybí ti baloňák a nikdo neříká, že i nová fotka může být v galerii jako obrázek číslo 55,100 nebo 1, fotky lze libovolně měnit a dávat na různá pořadí dle chuti, což bys možná vědel, kdybys tu měl recenzi,ale bohužel máš tu kulový :-)
Dále nevím jak Vy, ale já mám svých problémů dost např. v práci, takže se na ostatnách místech chci hádat co nejméně.Dále nemám čas fotit moje auto dle měsíců,hlavně když ho z garáže dostanu cca 3x ročně a v neposlední řadě většina mnou přihlášených fotek do této soutěže nikdy všechna nesmyslá kritéria nesplňovala a stejně jsem byl vždycky zařazen.
Také bych rád uvedl, že tato zmiňovaná fotka nesplňuje z jiného důvodu proč být zařazena, což vám uniklo.. To vám klidně řeknu dle výluky odstavec 10 paragraf 3c řádek 2 je zakázano fotky přihlášené jakkoliv upravovat tato je upravená od miniaka asi ve photoshopu ono tam to rámování samo nedoskákalo >:D
Jestli fotku ze soutěže vyřazujete dovoluji si přihlásit novou focenou dnes v 17-55 a do galerie zařazanou na konec, která splňuje vše...
[odkaz]
Děkuji za super pokec a možná zase za rok se rád přihlásim do soutěže Prase :-) -
white label 17.04.12 20:54
Což o to, fotka je to určitě pěkná, ale je pořízena teď v dubnu, když je už v hloubi galerie k recenzi na Karkulku?
Měl bych taky jednu podobnou fotku, dokonce "autobiografickou", ale ta by mi jako aktuální prošla těžko... >:-[]
[odkaz] -
woody-alien 17.04.12 11:47
iudex: Vítej v klubu ;-)
Já jsem předevčírem ráno na okresce v rychlosti kolem 100 km /h svedl souboj se zajícem. Víc jsem kličkoval já, ale stejně se od předního nárazníku ozvala temná rána. Zastavil jsem a šel jsem to omrknout, zajíc nikde (ani přilepenej zespoda >:D ), žádná krev, tak snad přežil. V garáži jsem zkontroloval nárazník, je tam menší rýha, ale zespoda, tak to zamáznu opravným lakem. Hlavně že se nikomu nic nestalo. :-)

Vzhledem k tomu , že dnes končí hlasování a vychází to dle mě blbě (sobota večer) kdy každý nesedí u PC (ani já né) a nehlasovali všichni , rozhodl jsem se navrhnout prodloužení do zítřejšího večera do 22:00h Co vy na to bude to někomu vadit ?
návrh : konec hlasování fotosoutěže Duben - 29.4.2012 v 22:00h ?