Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Leg 24.06.12 13:19
« Re: Fotosoutěž červen VKLÁDÁNÍ
White label, to široké sklo máš parádne, ja som sa nedávno pokúšal o niečo podobné, ale pri 28 mm (ekv. na kinofilm) som z toho nič moc nevytrieskal. A čo sa týka čistoty áut, tak v tomto sú evidentne fotky milosrdné, moje auto rozhodne už v dobe fotenia do súťaže čisté nebolo a až na detaily (hlavne plasty a pneu, ktorým okrem špiny "pomohlo" aj nízke zlatisté svetlo) je to ešte znesiteľné
Thomasino, dík moc za info, je to pekná štreka a trochu (dosť) sa bojím, že v polke augusta to bude jedna veľká cyklotrasa doplnená o karavany, motorky a kopec áut :-(. Každopádne určite tam pôjdem. -
Thomasino 24.06.12 11:20
Dá se to stihnout za jeden den od Lago Di Garda na Stelvio, ale chce to vyjet opravdu brzo ráno a pokud pojedeš přes Passo Di Gávja jako my, tak je to trochu adrenalin, ty silnice jsou místy úzké jen na jedno auto a při vyhýbání motorce musíš dávat hodně bacha. Tady máš kdyžtak mapku kudy jsme jeli. Zpátky jsme to vzali již pro zrychlení po dálnici, abychom stihli do osmi večeři
[odkaz]
Tady video z té jízdy, zastav si to na 1:43min a uvidíš varovnou ceduli s 30-tkou a nějakým italským nápisem. Od tama hodně úzké cesty, ale dá se to. Jen měj plnou nádrž, ať se nebojíš jako já že ti někde v liduprázdných horách dojde benzín ;-) Do Bormia jsem pak "doplachtil" s prázdnou nádrží, dojezd mi to ukazovalo jen 15 km :-!
[odkaz]
-
white label 24.06.12 11:17
w-a
Jo, je to na tom místě, jen jiné auto a stojí naopak. Koupil jsem nové široké sklo a trochu s ním experimentoval. když se podíváš pozorně, tak je na fotce GTI dlouhé jak limuzína, zadek je "nafouklý", přední kolo vypadá menší než zadní, a je v jiném úhlu, jako bys auto trochu zkroutil. Navíc se na auto dostala spousta okolních odrazů z budov včetně kostela, který přitom stojí až před autem. Další fotku (viz galerie na rajčeti) s tímhle objektivem jsem dal na DW, tam se mi zase (opět hlavně díky tomu objektivu) podařil "nafouknout" disk kola a ještě toho dostat do záběru neuvěřitelně hodně.
P.S. To auto vypadá na fotce čistší, než ve skutečnosti zrovna bylo. :-) -
Leg 24.06.12 08:57
Thomasino, dík za tip, Stelvio som samozrejme chcel absolvovať, len som si nebol istý, či sa to dá za jeden deň tam aj späť. Asi dá. :-)
Ronault, super pokec, napísal som Ti k tomu krátky koment, nech to tu nezaspamujem
white label, pekne ako všetci ostatní, vypadá to, že toto kolo sa budem potácať na chvoste :yes: -
woody-alien 24.06.12 07:04
Ano, Ronaultův cestopis po Itálii se již dávno zařadil ke zlatému fondu české humoristické literatury, proti němuž i dílka páně Haška či Vančury tají jak padlý sníh. >:D :yes:
A zaplatit si parkování v Pratu u Florencie na DEVĚT dní se nedá považovat za nic jiného než za výraz nezměrného volnomyšlenkářství a snad i bonvivánství samotného autora, jenž do té doby proslul především hapenningem známým pod názvem "Fazole z Kauflandu". >:-[] -
Ronault. 23.06.12 23:03
Legacy: Já byl v Itálii v "septembri" předloni, navštívil jsem Benátky, Pisu, Florencii, Veronu, Lago di Garda. Kdybys potřeboval nějaká data, tak se zeptej, kdyby sis chtl přečíst cestopis, dnes už je to tak rozšířil, že je to téměř legendární >:D , tak jej najdeš v novinkách recenze na Favorit.
Každopádně Lago di Garda je nádherné, voda průzračná, ale v září to je... no, mě studenější voda nevadí. Problém spíše je, že na západním pobřeží slunko zapadne poměrně brzy za hory (hory kolem mají cca 1600m a hladina jezera leží v 40m n.m.) a ve stínu už to na ležení u vody není. KAždopádně mohu doporučit, protože je to jedno z nejkrásnějších míst, co znám. Byl jsem v Limone sul Garda a moc pěkné městečko... -
Thomasino 23.06.12 21:44
U Lago Di Garda jsem byl před 2 lety, krásné prostředí. Jezero zasazené na kraji Alp, kolem krásná historická městečka, kousek od tama moc pěkná Verona a Miláno :-) Jeden den jsem od tama podnikl parádní výlet přes Passo Di Tonale až na Stelvio, bylo to na celý den, ale stálo to za to! :yes: -
Leg 23.06.12 21:02
Neboj, bez boja to nevzdám >:D
Fotky som si samozrejme preklikal hneď a našiel v ňom takisto podľa mňa ešte lepších kúskov ako je táto. Každopádne parádny výlet, aj ja sa chystám do Talianska autom. Vidím to na pamiatky v severnom taliansku + kúpanie pri Lago di Garda + ako bonus nejaký ten alpský priesmyk :-) A samozrejme moja obľúbená talianska kuchyňa :-! Len ešte neviem či pôjdeme v polke augusta (miliarda turistov vrátane domácich) alebo začiatkom septembra (ktovie či to bude na kúpanie v jazere) -
woody-alien 23.06.12 18:43
Thomasino: :yes:
Opravdu krásné fotky ve velmi atraktivním prostředí. I když (jak už se řešilo u matesovy fotky) s Golfem možná až příliš dokonalé. ;-) >:-[]
Jako soutěžní by se mi ještě o něco víc líbila ta třetí od konce, kde je GTI samostatně. Ale v téhle sérii fotek těžko sáhnout vedle, takže ještě jednou :yes: -
Thomasino 23.06.12 17:56
Legacy, ale no tak, nemusíš :-) Ono nafotit v Dolomitech pěkné fotky není opravdu žádné umění, maximálně mít trochu cit pro kompozici ;-)
Kdyby ses chtěl podívat na další, tak tady je zbytek:
[odkaz]
P.S: Příspěvek 5666 !! Do mých oblíbených čtyřech šestek ale jedna chybí
:-( -
Leg 22.06.12 17:49
Ja pridávam svoj kúsok: [odkaz]
Tak mám svoje auto rád ja, keď ho "nablískané" vezmem za teplého letného večera prevetrať na nejakú peknú cestu. To je idea fotky, realita bola taká, že tá cesta by bola vhodná skôr pre X5 a že behom hľadania vhodného miesta na neho nasadala asi milimetrová vrstva prachu :'-( -
Leg 18.06.12 10:06
Téma sa dá pochopiť hociako a v tom je to čaro, tvorivosti sa medze nekladú. Či ho odfotíte na obľúbenej ceste, na obľúbenom mieste, s obľúbeným objektom alebo z obľúbeného uhla je jedno. Proste myšlienka bola zachytiť svoje auto tak, ako sa naň najradšej dívate :-)
Brandon: >:D áno aj tak sa dá, len či nemá Leon výfuk moc nízko. Keby si bol bezradný, môžeš použiť hrdlo nádrže >:D -
white label 10.06.12 13:51
« Re: NÁVRH NA SLOUČENÍ ČERVENCE A SRPNA !!!!!!!!
w-a
Mě se tyhle dvě barvy taky celkem líbí (Parkside o poznání víc), šlo mi hlavně o název, Lunar Sky bych prezentoval spíš jako šedou, než hnědou... ;-)
Jinak s tím mytím je to opravdu tak, praktická stránka tmavších barev (tedy to, že na nich není špína tolik vidět, zejména za mokra) může být při mytí "nepraktická". -
woody-alien 10.06.12 11:32
Je fakt, že Lunar Sky ale i třeba Parkside mi připomínaj tónování černobílých fotek. Prostě jako šedej základ šmrcnutej tu do hněda, tu do zelena...nicméně každej vybírá podle sebe a tak to má být. Mně se zrovna tyhle dvě barvy na Mondeu líbily nejvíc a o tom, že třeba líp kryjou špínu jsem moc nepřemýšlel. Ale WL to trefil s tím mytím, už se mi taky stalo, že po umytí auta a jeho uschnutí jsem zjistil, že jsem kousek vynechal.
-
woody-alien 09.06.12 23:52
iudex: V katalogu na ford.cz je ta tvoje barva nazvaná jasně "hnědá Lunar Sky". ;-)
[odkaz]
Jinak jsou ovšem tyhle barvy opravdu těžko určitelné. A hlavně na fotkách, když ještě ke všemu zkresluje i foťák. Tady mám asi nejjasnější příklad změn barvy na jednom záběru. Čumák zalitej vycházejícím sluncem a zadek ještě ve stínu.Rozdíl je opravdu markantní.
[odkaz]
-
white label 09.06.12 01:09
Poustník
Jo, já souhlasím, že z té (a nejen z té) Forďácké nabídky se vybírá barva laku hrozně špatně, takže ten výběr nakonec chápu, co naopak nechápu je, proč Ford nemůže mít v nabídce např. jednu barvu opravdu hnědou..., jako většina ostatních automobilek. ;-) -
Poustnik 09.06.12 00:21
white label -
Che! Tak my postupovali vyřazovací metodou - základní forďácké barvy se nám nelíbí - bílou nechceme, protože auto meju já a nebudu ho přeci na stará kolena mýt dvakrát častěji a ta jejich červená a modrá je pěkně hnusná. Takže zbývají ty jejich příplatkové metalízy a nejdřív jsme chtěli jednu z těch stříbrných, ale pak jsme usoudili, že tmavší Grand C maxu sluší víc. Já nechci jen černou nebo bílou, jinak mi je to celkem šumafuk. Už jsme měli dvakrát modrou, dvakrát červenou, zelenou, šedivou barvu, teď bude hnědá, no.... ;-) -
Matheas Ropak 08.06.12 15:56
Velice se omlouvám za meškání nového tématu , ale v práci mám teď nějaké těšké časy..
Legacy mi poslal návrh a shodli jsme se na něm oba .
Po přečtení veškeré diskuze se NEBUDE slučovat žádný měsíc , ale vše zůstane jako dříve i červen tzn , že začátek vkládání je od 15tého do 25ho to je dost času nafotiti jednu fotku , teda pro toho kdo opravdu chce ten kdo nechce nenafotí nic an i kdyby na to byl měsíc.
Pokud bude účast o prázdninách slabší no tak bude co s tím chleba levnější nebude a pokud bude někdo na dovolené a něco nafotí může mi to klidně poslat na e-mail a já to za něj rád přihlásím :-)
ještě k Hlasování
nic se měnit nebude pokud bude více účastníku bude se hlasovat pro 5 pokud bude méně tak jen pro tři. Myslím si , že při větším počtu soutežících je to lepší i objektivnější.
Něktwré staré návyky je potřeba obnovit a né se pořád vymlouvat , že kdysi to bylo tak a tak jo bylo , ale ted to je tak.
Stejně je to se vším mám staré auto jsem s ním maximálně spokojen. Pak si koupím nové a ze začátku mi taky bude připadat jiné................. -
Ronault. 08.06.12 13:50
iudex: Nežer to tak, s tvým přístupem a mým nickem bych se tu musel zbláznit ;-) >:D
Jak píše WL, tmavé barvy nepraktické, bílá praktická, černá hrozná. Za mě je ideál stříbrná, s tou jsem na Laguně extrémne spokojený, jen kdyby to nebyla tak nezajímavá barva... ale zase asi lepší než... -
white label 08.06.12 12:21
iudex
Což o to, u nás se Fordy dlouhodoběji prodávají jak teplé rohlíky, ale u vás na Slovensku jsou prodeje Fordu téměř "exotické"... ;-)
Jinak je ale bílá praktičtěšjí než úplně černá. když myješ hodně tmavé auto, tak mokré vypadá čisté, ale jak uschne může to být hrůza. Na bílé barvě (i když je mokrá) při mytí krásně vidíš každý mm2, ktrerý jsi vynechal, což je velká výhoda, když si jdeš třeba auto (ještě než špína úplně zaschne) jen ostříkat na "wapku". :-) -
Leg 08.06.12 09:31
iudex - no asi to už tak vyzerá, posielal som Matheasovi nejaký návrh, ktorý bol ale celkom všeobecný a otvorený. Takže ja som tiež za voľnú tému.
A tomu antifordizmu sa nedivím, až teraz prichádza obdobie, kedy môžem s čistým svedomím povedať, že som si zvykol na Mondeo a keď som videl prvé fotky aktuálneho Focusu, skoro som odpadol. Pravdou ale je, že ten Focus vyzerá naživo celkom OK. Každopádne Fordy sú solídne autá za veľmi solídne ceny, takže nič proti nim nemám, len ten dizajn musím vždy nejako rozchodiť. -
Leg 08.06.12 09:19
Tiež som za to zahodiť všetky predsudky pri výbere auta. Odmala ma to tak nejak ťahalo japonským autám (pravda, toto sa týkalo hlavne devädesiatych rokov, potom bolo čím ďalej ťažšie im "fandiť") a tým, čo si kupovali olietané bavoráky som sa v duchu smial. No a teraz mám ojazdené BMW v garáži a som viac ako spokojný :-)
Ja tú hnedú moc nemusím, príde mi to ako módna vlna, veď ešte pred pár rokmi bola hnedá len okrajová záležitosť (oprávnene - na mňa je zbytočne "živočíšna")). S odkazom na horný odstavec ale musím napísať, že treba mať myseľ otvorenú, takisto sa mi na autách všeobecne nepáči ani modrá a ako som dopadol ... pre mňa je Le Mans Blue pre 130i optimálna farba. -
iudex 08.06.12 09:12
Vidím, že diskusný antifordizmus je tu taký rozšírený ako salónny socializmus na západe. Ako ale realita ukazuje, tie otrasné nespoľahlivé škaredé obludy si aj tu kupuje čoraz viac ľudí. ;-)
P.S: Ako už písal woody, my, čo netrávime mladosť každodenným leštením "praktických" farieb á la biela, si vyberieme tie "farby špiny" a sme s prípadnou kritikou vyrovnaní. ;-)
P.S: Tak čo teda s týmto mesiacom? Dáme voľnú tému? -
Ronault. 08.06.12 00:18
woody: A to jsem s parkside green nezavzpomínal na jednu kolejní akci, kdy jsem zkoušel, co se stane, když budu celý večer pít ve velkém pražskou a hanáckou vodku zapíjenou pivem... >:D 8-s (Ach jo, je to tady, nostalgicky vzpomínám na svá studentská léta, poněkud brzo... >:D ). Jinak Ford je velký barevný experimentátor, občas mám pocit, že je problém najít nějakou "normální" barvu krom bílé, třeba něco ve stylu tmavě šedé metalízy či čistě stříbrné. -
woody-alien 07.06.12 23:49
Poustnik: Ty doletíš na Měsíc, já s tou svojí barvou tak maximálně do parku... >:D (Parkside Green). Mno, nechci tě nijak ranit, ale Grand C-Max tedy (nejen) zezadu taky žádnej elegán není, a to jsem se vyjádřil kulantně. Ale je pravda, že Mazdu 5 zezadu zmrvili úplně. Když jsi chtěl šoupačky, což vyřadilo většinu přijatelný konkurence, tak se ještě nabízela Alhambra a Sharan. To už bylo pro vás moc velký ? Promiskuitu při výběru auta nicméně plně podporuju. Není nad to nenechat se omezovat přehnaným fandovstvím. Tak tedy ať Vám dobře slouží... :yes: -
Poustnik 07.06.12 14:07
Jo,máš pravdu iudexi, je to Lunar sky, možná, že s touhle barvou to doletí i na měsíc....???? >:D Já nejsem starší a moudřejší, ale chtěli jsme zase posuvné dveře a možnost sklopit druhou řadu sedadel a ono na výběr toho moc není. Nová Mazda 5 je uvnitř stejná a prdelku jí úplně zkazili, takže se ženě nelíbí a Toyoty se ženě taky nelíbí no a Ford se jí prostě líbí, tak budeme mít Forda. My jsme prostě rodina co se týká značek promiskuitní.....i když v USA jsme už jednoho fordíka měli.....[odkaz] -
iudex 07.06.12 10:58
Pustníku, vítam Ťa do rozširujúcej sa rodiny Fordistov! Je vidieť, že zreješ ako gouda, si starší a múdrejší a prichádzaš na správne myšlienky >:D Obzvlášť cením Tvoje rozhodnutie ísť do EcoBoostu, ja som s ním maximálne spokojný a keby mal woody dosť odvahy, tiež by nejazdil ropákom. >:-[] A hnedá farba, to môže byť u Fordu len Lunar Sky, ako mám ja.
-
Poustnik 07.06.12 00:42
Jezuskote! Já napsal s- max! Nee...Grand c - max! Motor benzín 1.6 EcoBoost 110 kW a barva taková hnědá metalíza, výbava je nějaká skoro všechno, co jen nás napadlo.....úúú ;-\ >:D Oni mají tady v Bruselu jiné stupně výbavy a teď ty papíry hledat nebudu. Manuál, 6 stupňů, nějaké senzory dokonce parkovací, tempomat a tak..... :-) -
white label 07.06.12 00:22
Poustník
Tak určitě..., v termoboxu to dojde klidně až do Bruselu, kde si to zase hezky znovu zmrazíte! :-O >:D
P.S. FORDa S-MAXe schvaluju a aktuální "forďák" woody určitě taky! >:-[]
Jakou jste vybrali konfiguraci (motor, výbava, barva atd.)? -
Poustnik 06.06.12 23:57
To byla ale jen platonická nevěra...!!!!!!...., jen jsem čas věnoval jiným věcem než počítači.....jste tu príma parta, ale čím jsem starší, tím míň mám času.....to znáš.....mám se dobře, příští týden budu v Praze, protože se budu snažit prodat našeho Peugeota. Objednali jsme si nové rodinné auto - Ford s - max a potřebujeme penízky.... :-) -
Thomasino 06.06.12 17:18
šviháku, čemu říkáš alibisticky "paskvil" ?? Že když se sejde hodně fotek, že se hlasuje pro 5 ?? To není žádná velká změna... Samozřejmě když se nesejdou soutěžící, hlasuje je se jen pro 3, ale minule nebylo málem ani tolik soutěžících :-O :-O
Takže se nevymlouvej a koukej se taky zúčastnit >:-[] -
ypsilon 06.06.12 12:15
zdravim lumpici :-) ..tak jsem myslel,ze se po dlouhe dobe opet pripojim a tady je zasejc nejaky slouceni,tak ja uz tomu nerozumim 8-s ..sice chapu,ze ucast je mizerna,ale snad delate to kazdy mesic hlavne pro sebe ne,aby jste se/jsme se trosku pobavili..

[odkaz]