woody-alien 24.07.12 22:24
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
WL: Jj, dlouho jsem to vymejšlel, tak jako GTI, aby to nakonec všechno do sebe zapadlo, vysvětlilo a závěr byl podle mých představ. A teď si beru golu a jdu tam ten šroub přišroubovat, jinak se to ještě do rána rozpadne... >:-[] -
Leg 24.07.12 22:22
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Vidím, že sa tu rozmohla zmrzlinovo-fordovská ohnivá diskusia.
Čo sa týka toho Forda musím povedať, že som s nimi žiadny ale skutočne žiadny problém nemal, tak neviem o čom točíte. Treba ale dodať, že som ani nikdy žiadny Ford nevlastnil. :-)
A čo sa týka tej vody, ako neprofesionálovi mi pripadá nehorázne v plnom podniku vysedávať pri malej zmrzline a pomaly cucať liter vody. Inak ja som vždy za točenú vodu zadarmo, v zahraničí je pomerne bežné, ak si človek objedná jedlo, fľašu vína a fľašu vody, že mu donesú vodu z vodovodu, ktorú si neúčtujú. V tomto prípade je ale splnená podmienka, že tam nechám adekvátnu tržbu. Je to problém stavu trhu, kde si zákazníci aj podniky snažia pre seba utrhnúť čo najviac a zvlášť v oblasti gastronómie sa akosi predpokladá určitá miera veľkorysosti jednak voči zákazníkovi ale aj naopak od zákazníka k podniku (napr. tým, že dám dýško alebo práve tým, že uňho nebudem "kvasiť nasucho"). Každopádne chce to veľa citu a diplomacie.
Mimochodom, nedávno som v Ríme navštívil údajne najstaršiu rímsku zmrzlináreň, mali tam veľa stolov a len bokom bol stolík s "točkou" a plastovými pohármi, kde si každý načapoval vody koľko chcel. Pravdou ale je, že tam mali len zmrzlinu, žiadne nápoje. -
Mates81 24.07.12 22:17
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Když něco z auta odpadne, stačí zachovat chladnou tvář a jen zmínit, že i největší hvězdy v rally a F1 se snaží co nejvíc odlehčit auta >:-[] >:D Jak říká jeden známí, správnému opraváři po opravě musí vždy něco zůstat >:D -
Ronault. 24.07.12 22:15
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
WA: Kutálející šrouby jsem měl často ve Favoritu, to byly ale opravdu z palubky. Pak jsem pátral, kde to vypadlo... ale pravda, ta 15t kč 15 let staré auto snese nějaké drobné detailíky. V Laguně nic nevypadává. Interiér Laguny totiž není spojen dohromady šrouby, ale mám pocit, že je "secvaknutý". Vlastně skoro vše je do sebe nějak zacvaknuté, asi proto aby se to rychle na lince montovalo... ale to je problém spousty dnešních aut 8-s
woody-alien 24.07.12 22:09
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Ron: Ta akce se myslím jmenovala : Neposlušné tenisky... >:D Ty si z toho děláš srandu, ale včera jsem v podvečer luxoval v zadní části Mondea a najednou...tý vole, tady leží nějakej šroub, odkud to doprčic vypadlo, já se na to vybodnu, auto za 3/4 mega a ani nejsou schopný dotáhnout šroub, nakonec je to ještě o těch Fordech pravda...až pak mi došlo, že je to šroub, kterej jsem den předtím osobně vymontoval z H1, chodil do fotobrašny a musel mi při vyndavání foťáku nějak vypadnout. >:D -
woody-alien 24.07.12 22:01
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
WL: I kdybych si myslel, že je to nehoráznost, přece ti to nenapíšu v předvečer hlasování ve fotosoutěži. Na to si toho šestého až desátého místa moc cením. >:D >:-[]
Ale vážně. Lidská vychčůranost je bezmezná. V pohostinství sice nedělám, ale i v příbuzném oboru si užívám svoje. V podstatě jako majitel osciluješ mezi snahou vyjít zákazníkovi vstříc a potřebou nenechat ze sebe dělat úplnýho vola. Sklenka vody - v pohodě, ke kávě, na zapití růžového štěstí (ibalgin), prosím. Už půllitr začíná být přes hranici a žádat další rundu je na vyvedení za flígr.
Na druhou stranu klidně naliju deset litrů vody do kanystru chlápkovi, kterýmu vaří auto. Jednou jsem i jedné roztržité zákaznici nalil do nádrže trochu benzínu, aby dojela k pumpě. Konrolky asi měla za roztomilé osvětlení. >:-[] -
Ronault. 24.07.12 21:53
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Woody: Že tys skočil na akci "Ke každému Mondeu pár sportovních tenisek zdarma?" >:-[] >:-[]
Mates: On to WL napsal špatně, ze stovky Fordů se nepokazí jen deset >:-[] Renaulty se nekazí, Renaulty jsou briliantní vozy, nikdy se nekazí, maximálně je něco v "diamantu" >:-[] >:D
Myslíš si, že do práce pojedeš autobusem kvůli čtení? Já si myslím, že do práce pojedeš autobusem proto, že ti to nebrzdí, ne? >:-[] >:D -
white label 24.07.12 21:39
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Spolehlivost vozů koncernu VW a vozů Ford je zcela vyrovnaná! Z tísicovky vyrobených vozů VW se pokazí maximálně deset vozů a ze stovky vozů značky Ford, se jich pokazí shodně také maximálně deset... >:D -
white label 24.07.12 21:32
Mates81
Až bude mít i Ford tak vymakané navigace jako koncern VW a Renault, tak můžeš také jezdit i poslepu. >:D
Do servisu Fordu trefíš hned a určitě i bez navigace, příbývá jich jak hub po dešti, na rozdíl od autosalonů Ford, někdy mám pocit, že Ford jen předělává showroomy na servisy... >:-[] -
Ronault. 24.07.12 21:28
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Mates: Netýká se to Fordu, ale konkrétně německých značek. Teď jsem příjmal na odddělení servisáka od Škodovky, od práce na TSI motorech mu ruplo v zádech a teď je na kapačkách >:D Ale jen 1,2 TSI, zbytek je prý v pohodě.
Pokud k servisu Fordu netrefíš, tak zajdi k sousedovi, v každé obci nad 50 obyvatel se najdou minimálně 3, je to dobrý job >:-[] -
white label 24.07.12 21:26
Ron
No jo, ten Fordův pověstný cit v řízení, který už nemá žádné běžné sériové auto (natož s FWD) nejmíň dvacet let, tak ten je u současných Fordů nenahraditelný..., když jednou rukou tlačíš a druhou řídíš, pak je doslova k nezaplacení... >:D -
white label 24.07.12 21:22
Bacha, je tu Mates81, takže Forďáci už tu jsou v přesile... :-O >:-[]
Spousta podniků dnes čepuje levnější náhražky Kofoly, takže i tady si musí dát člověk pozor.
Kofola teď udělala podstatně pěnivější sudovou kofolu, takže si dá original identifikovat poměrně snadno. Navíc je teď ve vybraných podnicích (včetně našeho) akce, ke dvěma velkým točeným Kofolám nalepovací "pěno-knír" zdarma. -
white label 24.07.12 21:14
Ron
V případě Fordu je už úspěch dojet až tam, dojet i zpátky to už je náhodný bonus, který se pak dlouze rozebírá/opěvuje na diskuzních fofo ("fordfórech", neplést s ftipy o fordech). >:-[]
Proč si myslíš, že Forďáci jezdí na výlety zásadně do hor, no protože zpátky (z kopce) už jim to jede i bet motoru... >:D -
Mates81 24.07.12 21:11
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
wl - Za mě určitě vše v pořádku, bohužel někteří lidé si často myslí, že si zaslouží být dotovaní a vše je zadarmo nebo za úsměv :-) Ale nejvíc mě vždy nasere, když někde dostanu teplou Tesco limonádu (tu za 3 kačky), a pak po mě chcou 25 kč, raději to ani nepřepočítávám na výdělek a procenta :'-( Na druhou stranu nemám problém dát 30 kaček za studenou a dobrou kofolu... :yes: ;-) -
Ronault. 24.07.12 21:05
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
WL: Tohle jsme spolu už rozebírali a v naší zemičce to je prostě problém, stejně jako dýško, které někteří nejsou schopni pochopit. Osobně ho dávám často i vyšší, když je dobrá obsluha. Když ne, tak ani korunu.
Důležité je, jestli je v Kohutce vlaková stanice - Fordem tam a vlakem zpátky >:-[] -
white label 24.07.12 19:38
Ron, w-a
Já byl zase v Ostravě v Shoping parku, kde přímo před vchodem prodávali točenou (taky vanilka, čokoláda a míchaná) a na tak frekventovaném místě o ni nebyl evidentně téměř žádný zájem. Tak jsem chvilku počkal, než uloví nějakého nováčka a za chvíli přišla paní pro malou míchanou. Už od pohledu to byla samá voda, vanilková byla tak vodová, že byla pomalu průsvitná a čokoládová byla spíš béžová, než hnědá. Samozřejmě, že zmrzlina byla (díky vysokému obsahu vody) "předpisově" zmrzlá až úplně tuhá, takže vypadala doslova jako maketa z vosku... 8-s
P.S. Na druhou stranu je pak člověk snadno jednookým králem mezi slepými... -
white label 24.07.12 19:25
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Už delší dobu se rozmáhá móda pítí kouhoutkové vody (zdarma) v barech, kavárnách, restauracích...
Pokud je to ke kávě, džusu apod., nevidím v tom problém, ale jak už to v našich končinách bývá, podáš prst a hned berou celou ruku. Dnes si např. několik lidí dalo pouze zmrzlinu a řekli si o kohoutkovou vodu do půllitru, přičemž si pak objednali ještě jednu "rundu" půllitrové vody z vodovodu. Podotýkám, že to bylo v době, kdy bylo o každé jedno místo velký zájem. Když jsme jim ve finále naúčtovali za půllitr vody deset Kč, tak jedna paní prohlásila, že je to nehoráznost, chtít za obyčejnou vodu tolik peněz. Pouze s dílčím úspěchem jsem se ji snažil vysvětlit, že to není cena za samotnou vodu, ale za celkovou službu (obsluha, umytí sklenice, možnost toalety apod....). Připadá vám to (jako neprofesionálům v oboru) taky "nehorázné", myslím chtít za to něco, když už to někdo (k mé nelibosti) mermo mocí vyžaduje? -
Ronault. 24.07.12 17:53
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
TO já dneska cestou z práce zastavil na zmrzlinu u cesty na silnici č.43 v obci Lažany. Lidem s podobným nápadem doporučuji nezastavovat, protože takovou ledovou drť v kornoutu jsem nezažil dlouho 8-s :no: Jedné spolupracovnici chutnala, tak jsem musel vysvětlit, jak má správně chutnat zmrzlina.... Inu po WL zmrzlině je problém být spokojen se zmrzlinou. -
iudex 24.07.12 13:56
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
WL: možno tento víkend zoberiem famíliu na Kohutku, tak je šanca, že konečne ochutnám osobne Tvoju mrazenú delikatesu. :-)
P.S. Odkedy mám v blízkosti točenú zmrzlinu, intenzívne ju chutnám a pripravujem si chuťové poháriky na schopnosť porovnať rozdiely (mal si pravdu, majú tam trojpákové stroje). -
woody-alien 24.07.12 10:36
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Jak by řekl kolega kubass : Přihlašuju totok ;-)
Někdo holt tu káru musí táhnout, když tady matii momentálně není.
"Matii je v prachu
ale tvorba, které přál
jako slunce září dál.
Glóry, glóry, halelúja...." >:D -
Ronault. 23.07.12 22:38
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
WA: Ono to je v podstatě jedno, pokud je to nafťák starší cca 7 let bez filtru, tak je to s téměř jistotou na vnitřní cirkulaci vzduchu, jen ti koncernisti poslední dobou, co jezdím pravidelně stejnou trasu, jezdí nějak agresivněji.
Korunu tomu nasadil v pátek majitel Octavie I. Jeli zřejmě s druhou "dýmovnicí" Passatem "závody". Mezi koncem Lažan a začátkem Lipůvky je asi asi 1km a celý je do prudkého kopce s dvěmi pruhy. Jelikož tam všichni předjíždí kamiony, tak Oktávkář vzal ty "pomalé sráče v benzíňácích" přes dva pruhy protisměrem... a sotva začla obec, tak to zašlápl na 45 km/h tachometrových, takže místo kamionu jsme se všichni vlekli pro změnu za ním... Netuším jaký měl ten manévr smysl... jestli udělat ze sebe vola, tak to zabralo.
Když jsme u té 307 HDI... tak tu má kolegyně. Snažil zamachrovat, že už mám na Laguně 300t km a ona "no to já už mám 360t"... tak nevím, ale dle Ádových statistik je dojetí do práce naprosto nemožné. >:D -
woody-alien 23.07.12 21:53
Ron: >:D Úplně vidím tu slavnou "lokotku" Fábii na okruhu. >:-[]
Na koncernové vozy po důchodci jsem už zvyklej, ale na semaforech mě "vyškolila" i naftová 307-ka. Takový oblaka dýmu, v nichž mi doslova zmizela, jsem opravdu nečekal. Majitel zřejmě dobře "poladil". >:-[] -
Ronault. 23.07.12 20:08
Woody: >:D >:D :yes:
PS: Já se dneska opět nechal předjet týpkem s TDI zanechávajícím za sebou dehtovou černou clonu, vidím li v zrcátku nalepený znak koncernu, tak s předstihem zapínám vnitřní cirkulaci vzduchu... a pokud je zrovna dvojta plná, tak o to rychleji. Možná by Renault měl ten jejich systém sledování jízdních pruhu Vision spíše dávat za auto a automaticky by to spouštělo tuhle funkci >:D -
woody-alien 23.07.12 18:35
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Ronault: Dobrá, nedáváš mi jinou možnost. Konec uhlazených řečiček, rukavice jdou dolů. Ale protože bych něco podobného nevymyslel, pomůžu si jako obvykle citátem. Tentokrát z jiné diskuze na jiném serveru, když majiteli Fordu Focus ruply nervy a očastoval druhého uživatele (jenž se mu celkem citlivě snažil sdělit, že FoFo II s 1.6 benzínem skutečně není nejlepší auto na světě) touto intelektuální perlou:
"Počkej až pojedeš kolem Chomutova, ty buzerante, rozmlátím ti držku...." >:D >:D >:D :yes:
PS: Mě nemůžeš rozhodit, majitelé Vitar (i bývalí) jsou pohodáři a btw dnes jsem se v Mondeu klidně nechal předjet Xarou Picasso, tak to uznáš, že jsem hodně velkej kliďas. >:-[] -
Ronault. 23.07.12 17:38
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Woody: Co to jsou ty zkratky?MHD, ČD, ČSAD? To je něco z těch vašich klubových stránek nebo z návodu použití?
MHD - Mondeo hard destruction?
CD - Control Demolition
CSAD - Car safety auto destruction? >:-[]
A ano, na Mondeo se rychle zvyká, ale co by se lehce nezvykalo po Focusu nebo nedejbože Vitaře >:-[] >:-[] -
Leg 23.07.12 12:03
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Sorry iudex, vlastne som ti chcel hodiť nejaký koment na tie fotky a nakoniec som točil úplne o inom >:D . Tie fotky sú veľmi pekné, hlavne sa mi páči táto [odkaz] . Len mi prídu trošku moc tmavé. Som zvedavý čo nakoniec vytasíš, v každom prípade budeš asi u mňa bodovať vysoko -
Leg 23.07.12 11:54
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
No jo, na dobré sa ľahko zvyká. Ja som si nedávno párkrát zrovna zo zrejmých dôvodov vyskúšal aj ten autobus, tak to nezakríkni :-) . Pravdupovediac to ale pre mňa nebol nejaký kultúrny šok, myslel som, že to bude horšie. Mimochodom, ja po dialnici nejazdím, nemám ani známku. -
iudex 23.07.12 11:29
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Presne tak, proces spracúvania a výberu je krušný a stále nie som na konci; pár fotiek som už ale hodil do svojej galérie u konkurencie: [odkaz]
P.S. Dnes som šiel po veľmi dlhej dobe Focusom po diaľnici (FoFo slúži ako mestské auto, odkedy je FoMo) a bol som skoro zhrozený, ako to hučalo: vysoké otáčky, slabý záťah, hluk od motora/kolies, no evidentne som sfajnovel pri tichučkom Mondeu. Asi by som mal začať znovu chodiť autobusom. >:-[] -
woody-alien 23.07.12 10:58
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Legacy: Neber si to osobně, ale mně se udělalo zle asi po 10 vteřinách. >:D Hodně zajímavé ztvárnění tématu, byť z nouze. A jinak neboj, iudex vybírá ze stovek fotek a někdo se jistě ještě přidá. A co já ?
>:D >:-[] :yes: -
Leg 23.07.12 10:31
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Woodyho čary vcelku fungujú a účasť je zatiaľ pomerne vlažná, skúsim to tu teda trochu rozprúdiť a vložím sem svoj pokus. Síce som vplyvom čiernej mágie prišiel o auto, ktoré je stále v oprave, ale ja som nič nenechal na náhodu a nafotil som niečo ešte pred odjazdom do servisu. Keďže jednotka zvonku moc fotogenická nebola a ani nebol priestor jazdiť s rozbitým autom hore-dole a hľadať nejaké scenérie, rozhodol som sa prvýkrát takto verejne odhaliť interiér svojho tátoša :-) . Hľaď, tu je fotka s podtitulom "Ako si Jednotka nebo predstavuje":
Každopádne všetko zlé je na niečo dobré a vďaka tomuto som trochu preskúmal úskalia fotenia displejov zblízka a toto je kreatívne aj technické maximum, čo som z toho dokázal behom pár minút dostať. Upozornenie: nedívajte sa ta tú fotku na displejoch väčších ako 24" dlhšie ako 10 minút, bude vám zle. True story! 8-s >:D >:-[] -
Ronault. 21.07.12 17:03
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
white label: Tak tak, s Fordem nedojedou, zatímco já jsem u tebe co chvíli :-) Hlavně to iudexovi nezbašti, dobře víme, že rodinka jde do ZOO, ale tatínek jede s Fordem do servisu. To víš, my majitelé fr. aut se dálek nebojíme a na zmrzlinu dojedem.
Mimochodem vanilková, cos mi nabalil, sklidila u taťky velký úspěch. Prvně řekl "hmmmmm.... tady se vanilkou nešetřilo" a pak se do toho pustil a téměř celý kelímek spořádal, tedy ten zbyteček tam nechal jen "aby se neřeklo". Mirka si pro změnu pochvalovala čokoládovou :yes:
Woody: No mám pocit, že v autě jsem teď pořád. Ale příští týden by měla jezdit kolegyně, ta má 307, takže jsme dle povídaček dvojka, která dojede do práce s nejmenší možnou pravděpodobností >:D Jj, pánové "velcí"... -
white label 21.07.12 00:44
iudex
"Špatná" volba, ale zase to z Blavy budete mít blíž do St. Martins a v Blavě se domluvíte Slovensky. >:-[]
Chtěl bych tam někdy vyrazit, čím dřív, tím líp...
Jaké tam bylo v sobotu počasí?
P.S. K té zmrzlině už žádné doplňující dotazy? -
iudex 21.07.12 00:23
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
A ani tentokrát Ford nedôjde: z voľby ZOO Zlín vs. ZOO Bratislava na nedeľu zvíťazila naša metropola. Inak v sobotu som bol v St. Martins a započul som tam moravskú češtinu, pozerám, chlapík asi štyridsiatnik, ťažšia váhová kategória, normálne som mal podozrenie, že si došiel až tak ďaleko na juh. >:D -
woody-alien 20.07.12 23:52
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Ron: Tý jo, tak hlavně, aby ti zbyl taky čas na nějakou tu felčařinu. Dneska jsem koukal na reprízu té Šípovy talkshow a byli tam samí elitní lapiduchové - Pirk, Kotík a Cimický. Docela bavili. No takže stejně jako jim tobě vtipnost neschází, tak ještě ty podružnosti - léta praxe, zachráněný životy, nějaký ty stáže, mezinárodní koncilia k záchraně nějakýho známýho diktátora, čestný doktoráty, pedagogická činnost, charitativní činnost a tak podobně. ;-) -
Ronault. 20.07.12 22:39
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Woody: koleduješ si koleduješ! A hlavně díky mé vytíženosti spojené s obrovským počtem najetých kilometrů ti nestačím odpovídat... pokud se nepletu, tak od počátku měsíce jsem už najezdil více jak 2300 km a nebýt toho nekvalitního paliva, tak bez problémů. Tak abys na sebe něco nepřivolal, mé auto je teď zbaveno kletby... >:-[]
I když... dneska mi zase někdo poškrábal auto, tentokrát dveře do kufru, vypadá to jako by to někdo vzal zrcátkem 8-s 8-s ;-\ -
white label 20.07.12 21:58
iudex
Zásadní rozdíl v celkové kvalitě zmrzliny není primárně o tom, jestli je zmrzlina umražena ve stroji na kopečkovou, nebo na točenou (tzv. "SOFTovou") zmrzlinu, protože tento proces je v obou strojích velmi podobný, podstatnější rozdíl je jen tehdy, když je stroj na točenou zmrzlinu (ne všechny) vybaven zubovým/i čerpadlem/y, které plní obdobnou funkci jako kompresor u spalovacího motoru, do mrazícího prostoru totiž pod tlakem vhání směs zmrzliny (ještě v tekutém stavu) a vzduchu, v důsledku toho (zejména u smetanových zmrzlin) je pak konzistence hotové zmrzliny příjemně hladší, vzdušnější/lehčí, "krémovitější"..., naopak nevýhoda systému s čerpadly je v tom, že zmrzlina nemůže obsahovat žadné kousky, které by ucpaly trysky zubových čerpadel.
Nejpodstatnější rozdíl mezi kopečkovou a točenou zmrzlinou (kromě toho, že u třípákového stroje je možnost míchané zmrzliny, tedy dva druhy v jednom) tedy spočívá v čerstvosti zmražení zmrzliny, kdy se točená zmrzlina dostane k zákazníkovi obvykle velmi rychle po samotném namražení, kdežto kopečková obvykle/častěji až po několika hodinách (v horším případně i dnech a v ještě horším - týdnech, nebo dokonce měsících 8-s ). A takový několikadenní pobyt kopečkové zmrzliny na "čerstvém" vzduchu jí na kvalitě logicky nepřidá. Když se třeba ráno vypouští kopečková zmrzlina ze stroje, má stejné chuťové vlastnosti jako ze stroje na točenou zmrzlinu (bez zubového čerpadla), ale už večer je v prodejní vitrině její kvalita znatelně nižší. Samozřejmě, že primární je (jak u kopečkové, tak u točené) kvalita vstupních surovin, protože i tady platí, že z hov.na bič neupleteš...
P.S. Dvoupákové stroje nebývají, buď jednopákové (jeden druh zmrzliny), nebo rovnou třípákové (dva druhy + míchaná). -
iudex 20.07.12 14:49
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
No chróm vieš vždy aftermarketovo vyriešiť, Čína to istí. A na fotke to dáš do b&w a nik si nič nevšimne (prípadne budeme musieť podplatiť labela ako známeho skúmača detailov). Za rozumnú protihodnotu považujem napr. dvojitú točenú zmrzku od labela, to unesieš ;-)
Inak v kinách je už nový film Tvojho "nickodarcu" Woody Allena; videl si? Jeho posledný film Polnoc v Paríži bol fajn. -
iudex 20.07.12 12:15
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Plne sa stotožňujem s woodym a Legacym. Doterajšie tri dni na hlasovanie stačia, predĺženie by šlo na úkor vyhlasovania témy a neprinieslo by IMHO vyššiu účasť pri hlasovaní. Najdlhší čas by som dal na samotné fotenie, to je to hlavné.
Tiež súhlasím s Legacym a zverejnením témy, často to Matheas nestíha, víťazi tvrdia, že mu tému poslali a ešte tretieho nič. Teda ak to nevyhlási správca do 1., môžu tému vyhlásiť víťazi.
woody: za rozumnú protihodnotu Ti postúpim tak 30 fotiek Mondea, dáš záber spredu a nik si nevšimne, že to nie je kombi. >:-[] -
Leg 20.07.12 11:56
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Matheas: nechal by som to tak ako to je, čiže čo najdlhší čas na fotenie, po novom by to bolo 15 dní na fotenie (relatívne krátko, navyše téma sa spravidla nestihne vyhlásiť načas) a 10 na hlasovanie (zbytočne veľa, utrpel by si hlavne ty, že by si sa musel prehrabávať kopou balastu). Myslím že tri dni bohato stačia na to, aby človek zahlasoval.
Čo by som možno inovoval je práve vyhlasovanie témy, ktoré sa často preťahuje. Dajme tomu tak, že by tému do konca mesiaca musel vyhlásiť víťaz (po dohode s ostatnými dvoma). Ak tému nevyhlási do polnoci 31./30., nastáva režim "kto skôr príde, ten skôr melie" a tému môže od polnoci prvého vyhlásiť ktokoľvek (resp. ktorýkoľvek účastník predchádzajúceho kola) - čo by jednak donútilo troch víťazov dohodnúť sa na téme včas a jednak by to mohlo priniesť trocha vzrúša aj pri vyhlasovaní témy :-) -
woody-alien 20.07.12 11:19
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Matheas: Tuším že ti to už kdysi psal WL, podle mě je tedy deset dní na hlasování naprosto neúměrná doba. Jestli myslíš to udělat jednorázově přes léto kvůli dovoleným apod., tak prosím, ale jinak si nemyslím že by to mělo smysl. Ke konci třetího dne prakticky žádné další hlasování už nepřibývá.
A ještě něco, ten "odpad" co se navrší v příspěvcích při hlasování za tři dny, by vystačil na několik popelářských vozů. A ty by ses chtěl probírat deseti dny ? No potěšpánbůh... ;-) >:D -
Matheas Ropak 20.07.12 11:13
"Auto a nebe"
přihlašovat se můžete od 15.7.2012 do 25.7.2012
Nově zvažuji prodloužit hlasování na delší dobu aby stihli hlasovat všichni.
Můj návrh
vkládat od 15 do 25
hlasovat od 25 do 5
domluva na nové téma od 5 do 10
10 vyhlášení tématu
? co vy na to -
woody-alien 20.07.12 10:56
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
iudex: to ti tedy závidím, já mám zatím prd....obloha je šedo šedá kam se podívám. Budu to nebe muset pojmout trochu jinak, asi jako Mates, seženu pár lehce (ne)oděných dívčin, dobré pití, kvalitní oblek....prostě nebe konzumní společnosti. >:D
V souvislosti s tvým dotazem na WL navrhuju vytvořit několik poddiskuzí Fotosoutěže. Mezi již tradiční a zdomácnělá témata zde patří např. poezie, zmrzlinové stroje, espressové peklo nebo Ronaultovo (taky tradičně) nefunkční auto. >:-[] -
iudex 20.07.12 09:37
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
No veľa tu toho zatiaľ nie je, molodci. Ja mám opačný problém ako obvykle: mám príliš veľa fotiek (za tri dni som nafotil 130 fotiek), tak teraz ma čaká náročné spracovanie a ešte ťažšie rozhodovanie, ktorú jednu z nich dať do súťaže.
P.S. pre labela: v čom je (má byť) točená zmrzlina kvalitnejšia, ako kopčeková? Pýtam sa vážne, myslím to najmä z hľadiska zloženia, výrobného procesu a výslednej kvality (všimol som si včera, že blízko mňa otvorili točenú zmrzku - majú dva dvojpákové talianske stroje).