woody-alien 27.07.12 10:24
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Matheas : Myslím, že si tady všichni zúčastnění uvědomují, že tím tlacháním okolo ( které je ovšem bezva ;-) ) ti to komplikujeme. Ale jak už jsem zmínil, většinou za to může Ronault. >:-[] Co ten nápad odesílat zároveň s přihlášením i SZ do Fotosoutěže ? -
Mates81 27.07.12 10:04
Moje hlasování -
1) iudex
2) woody alien
3) M4Touch
--------------------------------------… />
Jelikož fotek je málo, doprovodím je menším komentem ;-)
Moje foto - Tak chtěl jsem něco originálního, snad se povedlo...
Kubass - Líbí se mi kompozice, oblohy je tam opravdu hafo, bohužel, vím že se ti to líbí, ale ta zrnitá úprava tu fotku degradovala...
M4Touch - Dost povedená fotka, všechno krásně barevné, modrá barva auta tam pěkně sedne. Škoda jen že obloha není trochu dramatičtější.
woody alien - Krásné prostředí, auto tam pěkně pasuje, bohužel to samé jako o jeden koment víš, chybý trochu akce na obloze :yes:
iudex - Zasloužené prvenství, tomuto se opravdu říká trefit téma >:-[] z fotky úplně srší to napětí "ticho před bouří"...
Legacy - I přes to že jednička má pár "šrámků", nevzdal jsi to a fotil. Musím dát :yes: za nápad >:D
Trochu mě překvapila slabší účast, na to jaké bylo téma....ale i tak, všichni kdo soutěží si zaslouží :yes: -
Matheas Ropak 27.07.12 07:36
M4Touch - [odkaz]
woody alien - [odkaz]
iudex - [odkaz]
Můžete začít hlasovat.
PS : Díky za zpětnou vazbu nic se měnit nebude :-)
PS1 : Díky Vám všem za teb BORDEL odkazů mezi kterýma jsem se musel prokousat takže pokud jsem někoho přehlédl smůla.
přístě kdo se bude přihlašovat napíše na začátek příspěvku
PŘIHLAŠUJI SE a pak až text !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
white label 26.07.12 13:27
iudex
Nejhezčí Focus je pro mě jednoznačně tento: [odkaz]
Dvojkový hb byl sice proti tomu současnému trojkovému krasavec, ale kam se oba hrabou na to, co je vidět na odkazu. ;-)
Přehnanou glorifikaci těžšího, a na HH příliš "spodového" R5 z většího Volva, jsem nikdy úplně nepochopil, pár dnů zpátky jsme se o tom u mě bavili i s Dinarem, který má benzínový R5 v S80ce a jeho téměř "dieselový" (vše zajímavé se odehrává dole a uprostřed) charakter rovněž nepovažuje za nijak zvlášť vhodný pro auto typu HH. Jako pozitivum pro ST vidím u této implantované jednotky zvuk v nízkých, nižších a středních otáčkách (na R5 poměrně charismatický) a zátah ve středních otáčkách, naopak ve vyšších až vysokých otáčkách je jeho celkový projev jasným mínusem, a to nejen akusticky...
P.S. Jinak souhlas s woodym, dvojkové ST raději v, pro něj typické, electric orange, případně v bílé, než v modré (nedej bože s "rychlými" pruhy) a tovární tuning dvojkového RS už je na mě taky trochu zbytečně okázalý, chybí mu jistá umírněnost jedničkového RS, a nakonec nejen v designu... -
woody-alien 26.07.12 12:28
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
iudex, Legacy : Co se to tam u vás k čertu děje. To si chcete opravdu nas.rat sousedy ? Doposud byl klid, penízky se "odkláněly", přesouvaly v kŕabicích na víno atd. a kdyby něco, tak IMUNITA. Tohle nám sem nezavádějte... 8-s >:D >:-[]
iudex 26.07.12 12:03
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Matheas, riešiš to čo už bolo vyriešené a k čomu sme sa už vyjadrovali, väčšina odsúhlasila zachovanie statusu quo. ;-) Inak woody vraví (tradične) múdro, link na prihlásenú fotku do SZ Ti v pohode môžeme posielať, aby sme Ti uľahčili Tvoju záslužnú prácu. ;-) -
woody-alien 26.07.12 10:56
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Matheas : K tomu už jsme se vyjadřovali, řekl bych, že většina je pro to status quo. ;-) Jen by možná vzhledem k množství příspěvků při přihlašování (třeba Ronault tady má spousty zbytečných anti-fordovských spamů ;-) ) mohl každý, kdo se přihlašuje, poslat zároveň SZ s odkazem na Fotosoutěž, abys v tom pak neměl takovej guláš. >:-[] -
Mates81 26.07.12 10:50
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Za mě bych to nechal při starém formátu...jelikož při novém by bylo na focení cca 15dní (možná někdy i míň, záleží kdy by se vyhlásilo téma). 3 dny na hodnocení jsou dostačující ;-) Možná kdyby si stěžoval třeba iudex, který má zajímavé komenty, beru to, ale stíhá to v klidu. Ale pro ostatních 90% hlasujících typu 1,2,3,4,5 musí 3 dny vystačit i kdyby co bylo ;-) Teď máme na focení minimálně vždy 20 až 25 dní a to by mělo zůstat prioritou. Navíc už to tady někdo zmínil, poslední den hlasování už stejně skoro nikdo nehlasuje :-) Jedinou úpravu bych viděl v posunu, viz. dnešní případ. Spozdilo se nám o den ukončení, tak o den bych samozřejmě posunul i konec hlasování :yes: Toť můj názor.... -
Matheas Ropak 26.07.12 10:31
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Omluva pánové včera mi předělávali internet a nějak mi to nefunguje jen z mobilu :-( tak nevím zda to ted aktualizuji a spustím , ale večer by to mělo být vše OK.
Nicméně stejně chci změnit hlasování a to na více dní můj návrh je
15 až 25 vkládat
25 až 5 hlasovat
5 až 10 nové téma
Co vy na to ? -
Leg 26.07.12 09:56
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Podľa mňa to vedúci nejako dáva dokupy, ale kým sa prederie všetkým poeticko-kávovo-zmrzlinovo-forďáckym balastom, tak bude koniec mesiaca. :-)
Čo sa týka rýchlych Focusov II, za mňa je v tomto prípade menej viac a ST mi sedí viac. Farba performance blue, aj keď modrú na autách moc nemusím, ale niektorým HH proste sadne. Každopádne polemiky o štvorvalci či päťvalci sú úplne zbytočné, poriadny hothatch má valcov aspoň 6 :-! >:D -
iudex 26.07.12 09:27
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Vážení, treba Vám trochu otvoriť oči a ukázať skutočnú Pravdu: najkrajší Focus je FoFo druhej generácie po facelifte (ktorú úplnou náhodou vlastním), ale vo verzii ST v modrej metalíze Performance Blue (prípadne s bielymi fofrpruhmi): [odkaz] :-) Všetci majitelia trochu rýchlejších Golfov tajne snívali o päťvalcovom eSTéčku a nahlas svoju voľbu Golfa (so štvorvalcom) obhajovali nejakou univerzálnosťou použitia či čo. >:-[]
P.S: Už skončilo prihlasovanie, tak by sa to malo dať nejako dohromady, nie? Kde je vedúci, dovolenkuje? Poďme poďme, musím dnes odhlasovať, bo zajtra odchádzam obdivovať krásy Valašska. :-) -
Leg 25.07.12 20:17
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
white label - máš pravdu, s Fokusmi to ide nejak z kopca. A to prvé ereso bol jedným z mojich dreamcars - v zmysle že som po ňom nejak moc netúžil, ale hrozne sa mi páčil
woody - na tú Fiestu zozadu som najprv pozeral, že jej niekto ukradol kolesá. Až potom som si uvedomil, že to nie je brzd. kotúč, ale puklica :-) . Kombinácia biela farba + malé kolesá + kinetický dizajn je často vražedná. To íčko ale na tom nie je o moc lepšie 8-s -
Leg 25.07.12 15:46
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Nice one, osobne som tiež trochu viac naklonený ten fotke "na stojáka", ale obidve sú super. A auto je tiež pekné. Krásne nie, to tu nevlastní nikto z nás (okrem mňa >:D ), ale pomyselný dizajnový tieň dvojkového Focusu nedokázal prekročiť ani jeho nástupca. Otázkou je, či je to spôsobené dizajnovými kvalitami dvojky alebo nekvalitami trojky :-) -
woody-alien 25.07.12 14:46
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
iudex : Jak se dalo (i na základě zveřejněných snímků) čekat. :yes: Zvolená soutěžní fotka je vysloveně reprezentativní pro dané téma, obloha dramatická jak rozprava ve Sněmovně >:-[] pro mě bez chybičky. V současným rozpoložení bych já nejspíš zvolil tu druhou, vyloženě optimistickou. Obloha přátelská, příznivé počasí a krásné auto (ano, krásné, vy koncernovo-alianční rejpalové >:D ) na horizontu, paráda. ;-) -
iudex 25.07.12 13:27
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
No keďže musím aj trochu pracovať, dám svoju súťažnú fotku; vyberal som dlho a nakoniec zvolil "totok": [odkaz]
Je to samozrejme HDR (pravé HDR, zložené z troch fotiek s rozdielom expozície 2 EV - tam sa samozrejme nedá na 100% spraviť rovnaký záber vzhľadom na časový rozdiel a vietor, ktorý fúkal, preto na detailoch je vidieť posun, napr. na listoch kukurice)); vďaka búrkovému obdobiu bola obloha zaujímavá, mraky viseli nízko nad zemou, cez to občas presvitalo slnko. Nafotil som množstvo záberov s oboma autami, táto sa mi zdala taká najviac reprezentujúca danú tému (páčila sa mi aj táto, ale tam tá obloha nie je taká dramatická: [odkaz] ). -
iudex 25.07.12 11:19
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Presne tak, najbezpečnejší spôsob, ako zaistiť, že Ti do Forda nenatečie, je neísť s ním v daždi von. >:-[]
To mi inak pripomenulo staré časy, keď sme ako pubertiaci s čertstvým vodičákom išli na bagrovisko kúpať sa a prekonávajúc v Škode 120 nejaké terénne jamy plné vody sme si máčali nohy vo vode na podlahe auta. ;-) Takže Fordu treba ten pokrok a kvalitu uznať, žiadny bazén sa nekoná a to je predsa na veľkú pochvalu, no nie? >:D -
Leg 25.07.12 10:50
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
iudex, presne tak, toto sú kecy teoretikov, ktorí nikdy Ford nemali. Ako som už povedal ja som tiež nikdy "Forda" nevlastnil a práve preto a len preto som s Fordom nikdy žiadnu závadu nezažil. :-)
A teší ma, že ti dnes behom prietrže nenatieklo do auta. Keď sa vyčasí, môžeš s kľludným svedomím otvoriť garáž a so suchým autom vyraziť do práce >:D -
iudex 25.07.12 09:12
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Ako tu tak čítam tie akademické povzdychy nad nekvalitou Fordov, musím povedať, že ide výlučne o ľudí, ktorý žiadny Ford nevlastnili a teda nemajú skúsenosti. Ak by ste vážení nejaké skúsenosti mali, nemohli by ste povedať na Ford ani slovo; napríklad ja dnes ráno som sa presvedčil o mimoriadnej kvalite vypracovania Fordov, keď u nás je prietrž mračien a dovnútra auta mi ani nenapršalo a motor nezhasol. >:-[] To svedčí o mimoriadnej kvalite konštruktérov a precízne odvedenej práci Arbeiter aus der Turkei. ;-)
wl: čo je na kohutke zaujímavé? No Ty si mi lokálpatriot asi ako ja, niežeby si sa tešil devízovým cudzincom, čo prídu míňať eurá na Moravu, ešte ich aj odrádzaš.
A k téme voda zadarmo: u nás to až tak rozšírené nie je a možno i preto to ľudia nezneužívajú. V pár reštikách naokolo, kde chodievam na obed, mávali k menu džbán vody s citrónom, v jednej to ale už aj zrušili. Mne to tiež príde blbé pýtať si vodu (hoci pijem normálne neperlivú minerálku, čo je tak nastejno) a myslím, že nejaký "servisný poplatok" za to je dôvodné pýtať. Je to otázka miery; kto si dá zmrzlinu a k tomu chce dva pollitráky vody zadarmo, je to trápne; kto si objedná pečenú kačicu za 30 eur, voda by mala byť grátis. -
woody-alien 24.07.12 23:17
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
WL: To já taky ještě na střední "programoval" NC vrtačku. To byla krása, když to udělalo, co mělo. :yes:
Málem bych pro ty "plechový kraksny" zapoměl na událost týdne. Když pominu precizně fungující Centrální registr vozidel >:-[] , musím s hrdostí oznámit, že po 10 měsících a 22 dnech se Vojta postavil na vlastní nohy. :yes: Po fázích "pasení koníčků" , "meresjev" a "cosi se nám plete pod nohama rychlostí zvuku" je to další milník na cestě životem. ;-) -
Mates81 24.07.12 23:08
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Ron: Počítač? Jak to vypadá a co to dělá? >:-[] Na odpovědi fordu vždycky čekám cca 3 až 5 dní, záleží jestli poštovní holub letí "po větru" nebo "proti větru" >:-[]
Ženatý naštěstí nejsem, jsem rád že uživím Forda a vlak >:D
Teď mě napadlo, že nejhorší manžel je servisák od Renaultu, dojde dom z práce, první co udělá je, že rozebere ledničku, zavrtí hlavou, pak rozebere televizi, zavrtí hlavou a jen prohodí "oba do šrotu" >:-[]
No jo, deformace z práce >:D >:D -
white label 24.07.12 23:08
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Bývalí majitelé Fordů nepotřebují další auto, skončí buď jako aktivní sportovci (závodní chůze, běh přes překážky apod.), nebo instruktoři ve fitnes centrech apod..
Jak napsal už Jozef Pribilinec: "Všechno vlastně začalo tím, že jsem si koupil své první (a zároveň poslední) auto značky Ford... >:D -
Ronault. 24.07.12 22:53
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Mates: Nevím jak u Ford ve 21. století, předpokládám kliku místo startéru a místo alternátoru dynamo, ale Renault už řadu let montuje do svých aut řídící jednotky, které když připojí servisák k počítači, tak ví, co s autem je. Ale u Fordu se beztak na centrálu posílají telegramy a vedení Fordu implantaci pal.pc. do auta zamítlo s odůvodněním, že děrovací štítky zaberou moc místa. >:D -
Mates81 24.07.12 22:49
Jednoduché přirovnání servisů ;-) závada v motoru -
V servisu u Fordu nejdřív hledají manuál jak rozdělat motor (ještě to nikdy nepotřebovali dělat). Pak raději volají na centrálu servisu, tam samozřejmě taky neví, proto volají na montážní linku a postupují obráceně než při montáži.
V servisu Renault se mechanik mrkne na model, bez otevření kapoty si připravý všechen potřebný vercajk do posledního klíče a s ledovým klidem začne svou práci. Po půl hodině je rozmontováno, šrouby šli lehce, jelikož auto už bylo jednou rozdělávané před 14 dny >:D >:-[]
Je to jednoduché, když něco děláte desetkrát denně, už nad tím nepřemýšlíte a děláte to automaticky >:D :yes: -
woody-alien 24.07.12 22:48
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Legacy: Zajímalo by mě, jestli má Mates v autě taky někoho na posilování řízení, na posilování brzd, někoho kdo zabrání zablokování kol a někoho kdo mu přibrzdí kolo v zatáčce. Ten jeho Focus bude asi pěkně narvanej...když nevěří technice ale živým lidem. >:D -
white label 24.07.12 22:46
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Pro stávající majitele červených Golfů prý VW připravil tzv. "home servis packet", kdy je jen jedno nalévací hrdlo a speciální čtyřcestný ventil po detekci pošle příslušnou provozní kapalinu na příslušné místo... >:-[] -
Leg 24.07.12 22:41
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
woody-alien - poznám ten pocit - človek umýva čistí, vysáva, voskuje a nakoniec si s pocitom (nenaplneného) uspokojenia uvedomí, že je to fajn, ale už to bude len horšie. V tomto sú výnimkou jedine tuneri, ktorí dokážu svoje káry v čase zlepšovať. Teda aspoň si to myslia >:D -
woody-alien 24.07.12 22:39
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
Legacy : K tomu nevěřícnému kroucení hlavou nad Lagunou má Ronault i velmi pěkné a výstižné foto, myslím že to bylo téma : Auto a akce. Akce spočívala ve velmi rychlém pohybu paží svírajících palici směrem k motoru Laguny. >:D :yes: -
Ronault. 24.07.12 22:36
« Re: Přihlašování - Fotosoutěž červenec "Auto a nebe"
U VW to utěšování funguje jinak. Tam když dáváš auto do servisu, tak ti říkají: "Pan Bobe, ta kompletní výměna motoru není nic podstatného. Vemte to z té lepší stránky! Máte možnost vyzkoušet i jiné naše modely, které máme na výběr ze široké nabídky náhradních vozidel" >:D
Legacy: Majitel Renaultu nikdy nevěřícně nekroutí nad otevřenou kapotou hlavou, majitel Renaultu své auto pod kapotou dobře zná >:D >:-[] Minimálně kam se dolévají kapaliny, to někteří majitelé koncernových vozů, obzvlášť červených Golfů, nezvládají. >:-[] >:-[] -
woody-alien 24.07.12 22:34
Legacy, Ron, Mates : >:D >:-[] :yes:
Na mě včera při focení přišla taková nostalgická nálada, koukám na nablejskaný Mondeo, Labe si poklidně teče, slunce pálí na hlavy vodáků a nebe (bohužel) téměř bez mráčku....povzdychl jsem si : Takový krásný auto, škoda že nejspíš nevydrží. >:D >:-[]