Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 04.11.12 15:30
« Re: Nové téma
Motáš dohromady různé věci. To, že to Mathesas dlouhodobě prostě nestíhá je naprosto zřejmý fakt, stejně jako to, že si to není schopen přiznat a rozhodnout se jestli to bude dělat pořádně, nebo vůbec, něco mezi tím nedává dlouhodoběji žádný smysl. Proti Matheasovi osobně nemám vůbec nic, ale to co jsem napsal je pravda, ať by to takhle dělal kdokoli.
Jestli jsi ty ochoten dělat to naopak pořádně (jako svědomitý a pečlivý dobrovolník co umí, mimo jiné, i bezvadně počítat) a věnovat se tomu, klidně takovou změnu velmi rád podpořím.
Že ses k tomu vyjádřil je naprosto v pořádku, ale já si také rád podobně počkám, jak to tu zkvalitníš i ty (tedy nejen my), ale tím, že dáš jeden návrh a budeš reagovat dotčeně, když náhodou neprojde, to dokážeš dost těžko.
Stejně tak zhrzeně ublížené reakce po hlasování/vyhlášení tady většinu případných soutěžících (nových i starých) naopak spíš odradí. Mám v dokonale živé paměti jaké tu ještě před pár lety probíhaly trapné žabomyší "knoflíkové války" o hodnocení recenzí a o to kdo je/není v topce, jak dlouho a proč. Jednalo se hlavně o dva nesmiřitelné tábory/kmeny, přičemž jednoho z nich jsi byl nepsaným aktivním "náčelníkem"/mluvčím. Tehdejší dusno na MACZ bylo jedním z hlavních důvodů, proč jsem neměl motivaci dávat sem vlastní recenzi a následně se případně řídit nepsanými pravidly o vracení bodů za recenze, hádat se o hodnocení, donekonečna řešit fejky/nefejky, hate listy a podobné praktiky na úrovni mateřské školky. Věřím, že nám podobně dětinsky ješitný vir nezamoří současnou fotosoutěž na podobnou (tvými slovy) "sra.čku" i přesto, že v ní jde v podstatě o "hov.no", tedy o stejné "hov.no", o které šlo/jde při hodnocení recenzí.
A že je tu někdy hodně malá účast, pokud se sám účastníš úplně každého kola, hoď (nejen) po mně kamenem, přiznávám se dobrovolně, že já v tomto ohledu čisté svědomí nemám. ;-)
P.S. Jestli mi něco na tvém jednaní vadí, pak je to fakt, že hrozně rád něco řešíš s křížkem po funuse, když se navrhuje nějaká změna, ať už to byla možná účast ve fotosoutěži bez recenze, nebo teď ta změna termínu pro přihlašování fotek, nebo otázka toho, jestli by to měl dělat Matheas dál i s aktuálním přístupem k organizování fotosoutěže atd.
Když se ti něco zásadně nezdá, řeš/napiš to hned. Takže příště klidně vznes jasný protest proti prodloužení termínu přihlašování fotek a pokud se k tobě kodokoli přidá, tak se to prostě neprodlouží. Teď (s křížkem po funuse) to bohužel vyznívá/vypadá tak, že ti to vadí hlavně proto, že díky prodloužení termínu pro přihlášení nejsi první, protože zrovna já s woodym jsme ti, kteří to prodloužení využili.
Kdyby bylo tohle kolo celé podle původních pravidel, soutěžil bys tu sám, ale první místo bys jisté měl (viz i někdejší reakce iudexe), proč mám takový divný pocit, že bys byl zřejmě v takovém případě spokojenější?
Proto navrhuji vyhlásit za dalšího vítěze kola, tzv. podle původních pravidel, TEBE! -
Dylan McKay 04.11.12 13:16
Já se k tomu pouze vyjádřil. Chybí nápad a hlavně diskuse o zlepšení fotosoutěže. Na jiný názor se slítnete jako mračno pomatených supů.
Oháníte se pravidly soutěže, ale nestihnete udělat fotky, tak přesunete přihlášení fotek, a k tomu všemu napíšete, že kdo ze soutěžících nehlasuje, tak ho diskvalifikujete, a nakonec se zase nestihnou spočítat body, tak se toho ujme dobrovolník co neumí počítat...
Jestli jde tedy ve fotosoutěži o hov.no, tak z toho nedělejte sra.čku.
-
white label 04.11.12 10:45
DMcKay
A jak to tady chceš zkvalitnit ty? Myslíš, že jedno téma s podmínkou cizího vozu to tu vytrhne a přiláká desítky nových soutěžících? Co když to bude naopak a spíš to odláká ty dosavadní soutěžící, neříkají ti nic (v tomto směru) zatímní reakce na tvůj návrh (moje, woodyho, matiiho a iudexe)?
Já jsem pro bodové hodnocení u prvních 3 fotek hlavně k vůli jednoduššímu sčítání, jinak s bodovým hodnocením 5 fotek v principu taky žádný problém nemám (při vyšší účasti +10 soutěžících), není to nic co by nějak zásadně mohlo ovlivnit kvalitu soutěže/hodnocení.
-
white label 04.11.12 10:13
Že by Dylan McKay, nebyl aktuálně O.Kay? >:-[]
Právě tohle kolo si snad (nejen) na moje hlasování nemůžeš vůbec stěžovat (naopak, podobně jako v kole s tvým ježkem)) a pokud sem dáš (v jiných kolech) jen nepřirozeně "ořezanou" (působící jako vystřihnutá z původně širšího záběru) 911ku, tak se nemůžeš moc divit, hodnotí se fotka jako taková, ne značka/typ vozu na fotce.
Nenapadlo by mě stěžovat si na bodové! hodnocení od kohokoli (včetně tebe), zvlášť v soutěži která je primárně o zábavě a hraje se v ní o "zlaté trenky" je to (velmi mírně řečeno) dětinské. :*) ;-)
Navíc je systém postavený tak, že pouze jedno/dvě hlasování nemůže zásadně ovlivnit celkové výsledky, navíc tu máš svůj logický funclub pčátel z BH 90210. >:D -
iudex 04.11.12 09:37
S teóriou o odplácaní a inými konšpiračnými teóriami o spiknutí či mafii prichádzaš výlučne Ty. ;-)
Každý vie, ako hodnotím a že na technickú stránku fotenia (kompozícia, expozícia, ostrosť, farby) kladiem nemalý dôraz. Zrovna Ty máš obrovskú komparatívnu výhodu v peknom a fotogenickom Porsche a veľmi rád by som ho videl pekne odfotené, to, že to nedokážeš využiť a spravíš len výcvak hybrida mobilom, z toho ma neobviňuj. Napriek tomu dokážem oceniť dobré nápady, i keď sú nie sú najkvalitnejšie odfotené (často napr. Mates). -
woody-alien 04.11.12 09:36
Šviháku, že tobě choděj na konto nějaký "love" od auto.cz a snažíš se to tady trochu "rozklikat"... ;-)
Řeknu ti to stručně a zřetelně jako v Nejisté sezóně : Nemáš pravdu. Tady se nehodnotěj recenze stylem já na bráchu, ode mě jsi schytal první flek, zrovna tak jako v případě tvý slavný ježkofotky. Když BW velmi originálně a povedeně sladil barvu nehtů s lakem kastle, měl to u mě taky za plnej počet, Labelova "sebevražda u pumpy" i překrásná scenérie zapadajícího slunce nad Allroadem - to samé, Matheasova "akce" zastřelení při kradení stromku zasloužila totéž, Poustnikovo mytí nohou v Mazdici jakbysmet, Wiičkův bavorák v pohybu nebo iudexův focus v limitované edici VVG (Vincent van Gogh) :-) nemlich to samý, matiiho skoro destrukce 308ky prostřednictvím stavebního stroje, Matesova námraza nebo kubassův orosený Fiátek samozřejmě taky a tak bych mohl pokračovat donekonečna. To ani nemluvím o krásných fotkách z období, kdy jsem tady ještě nebyl - viz. Mojito, Fefe a další. Myslím, že je zřejmé, že nápad hraje v hodnoceních dost důležitou roli a víceméně si nemá nikdo (kromě mě až doposud - teď už mám splněno >:D ) nač stěžovat. -
Dylan McKay 04.11.12 09:14
Vidím, že to sleduješ, a proto je tvé hodnocení vlastně oplácení. Hodnotím co se mi líbí, nápad, kvalitní fotky jsou v katalogu. A zrovna u tebe ty nápady postrádám.
Label je jiný kafe, ale poslední foto se mi moc nelíbilo- na nové téma ale slíbil pořádnou erotickou podívanou, dokonce si prý oholí nohy! ;-) -
iudex 04.11.12 08:47
Tiež som teraz riešil výber nového telefónu a vybral som neobľúbenú a kritizovanú Nokiu s jej OS Windows: Lumiu 800 (820ka s Win8 nie a nie prísť na trh, už sú jak Ford s Mondeom). Snáď to nebude také zlé, aby som ju musel vrátiť. ;-)
P.S. téma je dobrá; nenechajte sa odradiť nejakým fešáčikom z Beverly Hills, evidentne mu dlhodobý pobyt v teplej vode kúpeľov nerobí dobre. >:-[] -
white label 04.11.12 01:22
Th
Z toho co je už na trhu: androidový HTC One X, nebo specifický iPhone 5
Pokud chceš něco ušetřit, tak ze starších kousků s androidem nikoli Samsung Galaxy S II, ale nejen mnohem lépe zpracovaný Samsung Galaxy Nexus od Googlu, aktuálně s andr. 4.1 (mám ho od konce minulého roku a baterie mi při běžném používání vydrží 2 dny v pohodě).
Pokud nespěcháš, počkej na brzké testy novinek HTC One X+ (andr. 4.1) a hlavně na další nový Nexus od Googlu - LG Nexus 4 (andr. 4.2!), případně dalších brzkých novinek (se starším androidem 4.0) - LG Optimus G, Motorola Razr HD, Asus Padfone 2, Sony Xperia T. -
Thomasino 03.11.12 23:18
To tak vypadá, že ten ONE S z něj vychází, jen má novější Android, je možná o chlup lepší a má novější procesor. Taky prý skvěle fotí:
[odkaz]
Velikost na mě asi ideální, třeba Galaxy S III mi přijde už moc velká, ikdyž tento je jen o chlup menší (ale hlavně šířka je o 5mm menší).
[odkaz]
P.S.: Ale ten Sense.XE má běžnou SIM kartu, kdežto ONE S má tu microSIM a to by mohl být u nás neřešitelný problém aby mi ji vyměnili.. -
Matheas Ropak 03.11.12 23:05
Tome tak to mrkni na teno je to starší model je levnější a výkonově je jak Samsung galaxy SII uvažoval jsem o něm ted lituju měl jsem ho vzít kámoš ho má a je lepší ne ARC S.
Je trošku výkonově pozadu s RAM 765MB oproti 1024MB coč nepoznáš pokud ho fakt nebudeš používat na složitější aplikace .procesor je stejný dvoujádro 1,5Ghz
Já vybíral Sony ericsson , Samsung , HTC
HTC jsem tam zařadil jen díky tomuto modelu Sensation XE je to ( né že by byly špatné HTC to ne) , ale jsou všechny stejné již několik let jen drobný facelift (někomu se líbí , ale mělo by to mít trochu šmrnc) jenže ten Sebsation je jiný barevně a fakt se povedl však mrkni
Rozdíl je 2.700,-
HTS Sensation - [odkaz]
Tuto barvu jsem myslel - [odkaz]
A mrkni ještě na toto srovnání právě ONE S , Sensation XE Galaxy SII a Sony S , výsledky jsou téměř totožné takže záleží kolik chceš utratit.
[odkaz]
:-) -
Matheas Ropak 03.11.12 19:32
TH
mam xperii arc s a muzu rict ze vyhovuje , nabijim kazdy den , ale tel používám flatovy tarif tzn fakt delam všeho moc a vyhovuje pokud bych chtel s netem pracovat nknstop pracovně vemu s2 nebo s3
guru mFie váha
na jednu stránku to muze byt zajímavé spestreni ktere obohatí něčím novým
na druhou straanu listopad ma tak nádherné barvy a kouzlo....
fakt nevim
pište sve názory ma toto vic hlav vic vi
nebo to udelat zaraz ?
-
David Silver 03.11.12 19:15
Thomasino: Na výdrž bývají oproti Ťamťungu lepší HTC, zkus se porozhlédnout ;-) Já mám dva měsíce One V a jsem nad míru spokojen. Nabíjím jednou za dva dny s použitím za den 1h hry, 1.5h internet, 5x SMS, 1x volání. Připojení permanentně na 3G
Woody: Kde chceš v tomhle počasí pěkně vyfotit pěknou slečnu? >:D ;-) -
woody-alien 03.11.12 18:00
Pánové, ještě to můžem probrat, ale jsem zásadně proti tomu, aby bylo podmínkou nepoužití vlastního auta. To je absurdní. Když chcete fotit neokoukaná auta, jsou v zásadě dvě možnosti.
1. Můžete to neokoukané auto nacpat do záběru s alespoň částí auta vašeho
2. Anebo si můžete koupit auto nové, neokoukané ;-)
Požadavkům na větší zajímavost a pestrost fotek se dá vyjít vstříc i vhodně zvoleným tématem. Takže navrhuji téma Moje auto a krása nesmírná (nebo podobné), jež vám umožní vyfotit spolu s vaším autem třeba nový Hjondéé >:D , krásnou ženu, 5 v českých na stole, zurčící potůček, jarmark v Beskydech nebo půllitr orosenýho piva. :-) -
Thomasino 03.11.12 16:18
Tak ono nikde není napsáno, že ho musíš řídit a musíš si ho půjčit ;-) >:-[]
Stačí prostě vyfotit pěknou fotku s cizím autem :-) Aspoň tady nebudeme koukat na stále stejná auta, tisíckrát jinak, ale při tom pokaždé stejné 8-s
P.S: Přemýslím nad novým mobile, ten můj už se okuše nějak moc často. Koukal jsem dnes u Samsungu na Galaxy S II, Galaxy S III, Galaxy S Duos a také Note II (ale to je už moc velké pádlo). Také jsem si chvilku hrál se Sony Xperia T. Máte někdo s těmito mobily zkušenosti? Nejvíce se mi líbil co do velikosti a odezvy Galaxy S III, ale je drahý. Spíše to vidím na Galaxy S Duos, má menší rozlišení 800 b., jen jednojádrový procesor, je o málo pomalejší než SIII, ale dá se to asi přežít >:-[] -
iudex 03.11.12 15:49
Ja zdieľam rovnako ako matii skeptický postoj k tomuto návrhu; určite si kvôli fotosúťaži nepôjdem požičať nejaké auto, ani obchádzať autosalóny (no, taký Aventador ako vyskúšal dinar by som neodmietol, ale ten mi ani nik neponúkne >:-[] ). Ale víťazi rozhodujú a je to ich Jalta/Trianon. :-! -
Bud 03.11.12 15:10
« Re: Dojmy z fotosoutěže
Jo, horalé, po našemu Goroli. Něco jako: silné paže a rudé tváře. Nevím jak se horalé vnímají u vás, ale ve Slezsku (někdo s tím nemusí asi souhlasit) se jeví takto: Já mám lán a ještě půllán. Zdělil jsem chalupu a mám grunt!! A v hoře buky. A znám se ze starostou! A můj synek Lojzy robi u městskééé! Tak co tu chceš ty cype z bloku (paneláku)? Ať už tě tu nevidím ! ... :-)
Myslím to však upřímně a samozřejmě se to nevztahuje na všechny. Mimochodem, když Nohavica pěje o Frantovi Šiškovi, tak mnoho lidí od nás neprotestuje..Nemůžeme říct, že lže >:D >:-[] A Český Těšín je trochu severněji. Ocelové město je víc do hor. Pak už jenom Bystřice, Jablunkov a Dolní Lomná....A tam bydlí moji předci..... >:-[] >:D -
white label 03.11.12 12:32
Proč zrovna prémiových značek? A pokud náš na mysli tu "Thomasinovu" Toyotu, tak od kdy je Toyota prémiová značka? :-O
edit - Ještě počkej se závěry, je to jen návrh, který jsem zatím nepodpořil, takže bych počkal co na to řekne vítěz kola. ;-) -
Dylan McKay 03.11.12 11:51
« Nové téma
Na podporu Thomasinovo fotky bych navrhl kolo soutěže s CIZÍM AUTEM!
Fotosoutěži by PROSPĚLO, kdyby se po letech dalo pokochat jinými než okoukanými vozy.
Co na to mafie fotosoutěžácká? :-! -
Bud 03.11.12 11:26
No co jsem měl dělat? Byla to asi nejlepší fotka, co jsem udělal, musel jsem to vše stihnout za minutu, auta tam teď jezdí víc kvůli pracem na hlavní cestě a nesměl jsem tam zavazet. Už tak se na mně Goroli dívali s podezřením, co tam před jejích baráčkama dělám a nechtěl jsem dostat od některého z nich do pysku >:D . -
Matheas Ropak 03.11.12 09:59
ahoj diky white labele za uzavření souteze , a zároveň bych se chtel zeptat jake tema jste vybrali pro nový měsíc ?
at to muzu vyhlasit a můžeme se opet rozdovadet se svými fotoaparáty
Matheas
byl jsem ted zdravotně indisponovan ale uz jsem OK tak snad jste me neodepsali CO ?
-
white label 02.11.12 15:42
švihák
Ještě nemáš všechno zaplaceno ani za to poslední vítězství s tím infantilním ježkem, tak se hoď do klidu, nebo ti dáme stopku minimálně na 3 kola. :-O :*)
Pokud si prohlížíš soutěžní fotky na mobilu, pak to vysvětluje nejen tohle zhrzené hodnocení
s křížkem po funuse... >:D
P.S. Navrhuji (placenou) výjimku pro šviháka, aby mohl bodově hodnotit i svoje fotky.
Je někdo z fotomafie proti? >:-[] ;-) -
Dylan McKay 02.11.12 15:26
« Dojmy z fotosoutěže
Poslední kolo soutěže jsem hodnotil stručně. Teď se rozepíšu podle pořadí příspěvku na který reaguju (stačí kliknout na modrou šipku).
Bud- až najdeš cestu bez záplat, tak to pořádně oslav.
Kubass- tu značku jsi rozkopat nemusel, když se ti to nepovedlo.
Dylan- bravo chlapče, nebýt tady ta mafie fotosoutěžácká, tak jsi první!
Thomasino- díky téhle fotce by se mohla změnit pravidla. Když můžou soutěžit i bezrecenzáci, tak by mohla i auta který jsme někde vojeli...
woody- jestlipak si uvědomuješ, že z takové kaluže pijou ptáčci? Není ti to ani trošku líto, že kvůli jedné fotce pijou bláto?
matti- hoď na to žlutou folii a je to jako Pikaču- napiču.
Brandon- to jsou ještě slzy ze svatby?
white label- na displeji telefonu jsem se divil, proč fotíš pole. Teprve na tabletu jsem si všiml nějaké Felicie v kombíku. -
white label 02.11.12 13:18
« Re: Technická
w-a
Tolik chyb si můžeš dovolit, jen jako majitel Fordu, ale vzhledem k tomu, že vlastníš i produkt tradiční, "ryze české", automobilky, jsou tvé četné přešlapy v českém pravopisu skandálně nepřípustné/nepřípustně skandální... >:D
P.S. Škoda(teď nemyslím auto), že taky nemám aspoň jednoho Forda, mohl bych se totiž zeptat, proč ne "logicky" za první místo 1 bod, za druhé 2 body a za třetí 3 body. :-O >:-[] -
woody-alien 02.11.12 10:54
Tak uš judexe nechte bít. Vlastnictvý Forda (nebo dvou) přetse automatycki neznamená, že je ten človjek ňejak zaostalej nebo neumý potšítat, psát a vijadřovad se k vjecy. ;-) >:D
PS: Jsem fšema osmy prsty pro bodování prvních třý. A abi to vlastníkúm Renoltú a íbrvágnú bilo jasný: 1.mýsto - 3 body, 2.mýsto - 2 body, 3. mýsto - 1 bot, ostatní mýsta bes bodu.Hau.. -
Thomasino 01.11.12 22:25
člověk tady chvilku není a už je tady všechno jinak !! >:D >:D
Navrhuji ještě přepočítat bodování ke správnému datu vkládání fotek, aspoň budeme mít ještě čtvrtý nebo pátý výsledek! ;-) >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
Komise by to pak mohla vyhodnotit, spočítat a váženým aritmetickým průměrem udělat další a definitivní výsledek :-!
P.S.: Hlavně k tomu nepouštějte iudexe 8-s -
iudex 01.11.12 21:04
Ron: to vieš, na niektorých úradoch štátnej správy majú zamestnanci už časom zdeformovaný pohľad na spravodlivosť: pravdivé a spravodlivé je to, čo ako také označí predseda a strana, ktorá ho do funkcie nominovala. Aj Ty časom pochopíš, že správna je vždy diagnóza primára, nie Tvoja.
A tiež rovnako ako v štátnej správe asi aj tu platí, že každá iniciatíva je po zásluhe potrestaná. ;-)
Dylan: (konečne) hovoríš mojou rečou: ja som od začiatku bol za tri bodované fotky a som stále ochotný toto podporiť. Potom ani takí iniciatívni blbci (horší triedneho nepriateľa) nespravia pri sčítavaní chybu (snáď). ;-) -
Ronault. 01.11.12 20:24
Podle mě je to totální nesmysl a jaksi nechápu, že iudex podstatou svého zaměstnání může takto nespravedlivě počítat. Možná si pletu právo a spravedlnost dohromady >:D
Pokud někdo hlasuje jen pro 3 hlasující, tak logicky 5/4/3.
Nebo snad čekáte, že když v závodě F1 dojedou do cíle jen 3 jezdci, tak dostanou jen polovičku bodů za ten závod? 8-s -
iudex 01.11.12 20:21
Tak teraz sa jasne ukázalo, kto mal na základnej jednotku z matematiky. :-) White label si práve vyslúžil post správcu fotosúťaže a zaslúžene obdržal pochvalu pred naštartovanou Vétrieskou, najvyššie to vojenské vyznamenanie. Ja sám seba odsudzujem za moju trestuhodnú iniciatívnosť na prísny, ale spravodlivý a zaslúžený trest povinného vypitia pohára Tramínu červeného, neskorý zber, a to do dna! Už nikdy sa nebudem montovať do remesla múdrejším a krajším.
Naviac, keď som svojimi zlými prepočtami tak pomotal poradie, keď bol prvý woody, druhý wl a tretí Dylan... sakra komu som to vlastne ublížil? ;-) -
white label 01.11.12 17:08
Takže konečné výsledky (voleb), body v závorce jsou při bodování systéme, 3/2/1 u těch co hlasovali pouze pro první tři místa:
1. woody-alien 46b (42b)
2. white label 44b (40b)
3. Dyl.McKay 32b (28b)
4. Mates81 23b
5. iudex/matii 20b (18b)
6. Thomasino 7b (5b)
7. M4Touch 5b
8. BrandonW. 3b
9. Bud/Kubass 0b
Hrozně se při počítání pletou nicky matii a Mates81. 8-s ;-) -
white label 01.11.12 16:15
Ano, to už je správně (ale měls tam těch bodových překlepů víc i na dalších místech - Mates81, iudex, matii), iudex musel vynechat hodnocení matiiho, navíc špatně spočítal vítězství u jednotlivých hlasujících, protože i woody a Dylan měli každý celkem 4 vítězství, tak jako já a i při systému počítání 3/2/1 u hlasujících pouze pro tři, měly být body na prvních třech místech takto:
1. 42 b, 2. 40 b, 3. 28 b.
Když od toho odečtu body za hodnocení matiiho jsem na původním (špatném) součtu iudexe. :-)
30.10. 05:44 matii
1) Dylan
2) woody
3) w-l
4) mates81
5) M4Touch -
Mates81 01.11.12 14:30
Já jsem uletěl při počítání u wl dokonce 10 bodama ;-\ tím se i vysvětluje můj středoškolský reparát z matematiky >:-[] Přejel sem to narychlo očima, a je to tak....
wl: 44b
wa: 46b
Tím pádem sám dobrovolně rezignuji z postu počtáře fotosoutěže a nominuji se na svačináře >:-[] ;-) -
white label 01.11.12 13:24
S tím souhlasím, ať si každý udělá třeba i pořadí u všech, ale bodovat by se měly jen tři první místa, ať je v tom stálý systém a dá se to snadno spočítat. Teď jsem pečlivě spočítal jen sebe a ani jeden z nich to nemá (i když zohledním systém jakým to počítali) dobře spočítané.
Takže ještě dnes to spočítám na 100% sám. Co si člověk sám neudělá, to nemá dobře. 8-s >:-[]
P.S. Systémem 5/4/3 mám 44 bodů, systémem 3/2/1 mám 40 bodů, do čehož se netrefil ani jeden z počtářů. -
Bud 01.11.12 13:10
Aha a já už na pravidla dávno zapomněl, tak jsem se řídil podle jiných hlasujících a připadalo mi běžnější dávat hlas prvním třem. Myslel jsem, že ti kteří dávají hlas ještě 4 a 5, tak tak činí proto, aby pochválili ještě jiné fotky, které se na bednu nedostaly, ale netušil jsem, že je to bodováno... -
white label 01.11.12 13:05
Tak to si nemyslím, naopak je zcela nelogické, aby mělo jednou 1. místo hodnotou 5 bodů a jednou jen hodnotu 3. bodů, to by byla matematická "diskriminace" hlasujících i soutěžících. ;-)
Naopak vynechání 4. a 5. bodovaného místa nikoho přímo neznevýhodňuje, navíc podstatná je stejně hlavně bedna. -
iudex 01.11.12 12:53
woody na to prišiel (prekvapivo sám): rozdiel spočíva v odlišnom počítaní bodov pri tých hlasujúcich, ktorí hlasovali iba pre 3 namiesto 5 účastníkov; ja som to počítal systémom 3-2-1 a nie 5-4-3. Zdá sa mi to logickejšie, kedže predpokladám, že ak niekto hlasuje iba pre troch, chce dať body iba trom a teda bodovať systémom 3-2-1. Rátanie sposobom 5-4-3 poškodzuje ostatných, lebo tí nedostali tie chýbajúce 2 a 1 bod. A i bez toho kvalita sa prejaví, woody je stále víťazom.