white label 29.12.12 20:00
« Re: Fotosoutěž Prosinec 2012 - výsledky
Th
Čekal jsem, že se na to chytneš, ale že až tak rychle... >:D
Zajímavější nevím, ale pro většinu bude líbivější, to je něco jako s designem u iHyudaie... >:-[]
Ale nic proti Nošovicím, pivo tam dělají slušné pořád... ;-) -
Thomasino 29.12.12 19:28
« Re: Fotosoutěž Prosinec 2012 - výsledky
Gratulace vítězi a také bedňákům :yes: :-)
P.S.: WL - já proti Fordům (nejlépe ST a RS) a Renaultům nic nemám, ikdyž by měli pocházet ideálně z Dieppe ;-) Alespoň vývoj, když už ne v dnešní době výroba :'-(
P.S.S.: WL - mimochodem ta fotka z podkroví na noční náměstí byla mnohem zajímavější :yes: -
woody-alien 29.12.12 17:31
« Fotosoutěž Prosinec 2012 - výsledky
Ronault, iudex : Já už se dlouho těším, že se k nám přidá i nějaký majitel jistého korejského zázraku techniky, jehož název z odkazu snadno odhalíte. Název písničky je údajně inspirován chováním podvozku na českých silnicích. ;-) >:D
woody-alien 29.12.12 12:14
« Re: Fotosoutěž Prosinec 2012 - Hlasování
iudex : Ronault tady v případě Clia dělá předčasně účet bez hostinského. ;-) Čerstvá novinka, nevychytaný mouchy, no nevím nevím... >:D
anti99 je muž se srdcem střelce. Jedno kolo se zastřeloval a v druhým už to trefil. Já než jsem trefil desítku, vyplýtval jsem několik zásobníků a terč mám děravej jak řešeto - bohužel hlavně na krajích. >:-[]
Jinak já při hodnocení fotek na značky nehledím, ale modrá (oválná) je prostě dobrá. To se nedá nic dělat. ;-) :yes: -
Ronault. 29.12.12 00:44
« Re: Fotosoutěž Prosinec 2012 - Hlasování
iudex: Inu, je po 22h hodině, přecházíš do zvířecího útoku.
Ovšem moc jsi netrefil ta teplá objetí.
Ano, Renault se nebrání spojení svého loga s tím druhým (samozřejmě první jsou oči) pro muže nejzajímavějším orgánem ženského těla, viz tato reklama.[odkaz]
Samozřejmě Ford svým oválem a heslem Go Further - jdi dál/hlouběji, jasně dává najevo, který otvor a teplejší objetí je mu bližší: [odkaz] >:D -
iudex 29.12.12 00:18
« Re: Fotosoutěž Prosinec 2012 - Hlasování
Ron: No vieš, my Forďáci nepestujeme žiadne okaté nadŕžanie či teplé objatia, ako by si si to predstavoval Ty v rámci komunity "nosičov vulv... ehm diamantov na kapote". A dúfam, že woody ani ako majiteľ Renaultu neskončí s inými Renaulťákmi takto: [odkaz] >:-[]
P.S. Ešte že tu nik nemá Opel Astra či Insignia, pre nich mám tiež jednu peknú podobizeň zo živočíšnej ríše: [odkaz] >:D -
Ronault. 28.12.12 23:46
« Re: Fotosoutěž Prosinec 2012 - Hlasování
iudex: Vím, že jsi to dosud nepoznal, proto to tápání ohledně neohodnocení tvé fotky, nicméně ti pomohu: "Jsem krutý, ale spravedlivý" >:D
PS: Od kdy jsem já fanda Porsche?
mates81: Ještě mnoho motorového oleje vyměníš ve svém Focusu než si vyžehlíš u mně tu kritiku (neříkám, že nebyla oprváněná) Thalie... leda by sis teď jednu koupil, s Woodyho Cliem byste teď atakovali příčky vítězů každý měsíc... a protože my Renaulťáci držíme pospolu, tak bychom my tři byli včele pořád... zvaž to, i když tu jste 3 forďáci, tak to nefunguje dle představ >:-[] >:D
WL: Píšu si to >:-[] -
iudex 28.12.12 23:34
« Re: Fotosoutěž Prosinec 2012 - Hlasování
Mates: jaké zavďačovanie? Si Fordista? Si! Jediné, čo sa toleruje, je trocha taktizovania á la woody, že Ford úplne vynecháš, aby sa aj vlk (Ron) nažral, aj ovca (Ford) ostala celá. :-) Ale ako nad touto svojou brilantnou logikou rozmýšľam, nejak nefunguje, keď ja som na fotku ani nedal Forda, ale Porsche (!) a p_d z toho. >:-[]
wl: jasné, podvodnú, dažďovú či snehovú tému! Má to jeden háčik: sklá vodotesné nemám. 8-s >:-[] A mal som K-r. -
iudex 28.12.12 23:15
woody: chvíľu som nad tým Gretzkým rozmýšľal, kým mi zaplo. >:D :yes:
Ad Mates: no nazvať fotku takto, to by si nebol nielenže strieborný, ale ani bronzový, hanba takéto zapredanecké myšlienky! A dlho som rozmýšlal, či nedať labela druhého a Ty takto... >:-[]
wl: no samozrejme som zostal pri Px, len upgradol na vodotesné telo a 100% pentaprizmatický hľadáčik (K-30). Aspoň zase nemusím chvíľu čistiť senzor od prachu. ;-) -
white label 28.12.12 22:56
Ron
Prostě nepočítal jsem s tvým hlasováním v tak těsném závěru, takže jsem tímto směrem ani neinvestoval, jak tady funguje zdejší mafie přece víš, stejně jako její opozice vedená Švihákem... >:-[]
P.S. Příště napiš jasně, např.:" Nemůžu tam tu vánoční atmosféru najít, nechceš mi s tím nějak pomoci?" :-O :*) >:D -
iudex 28.12.12 22:49
« Re: Fotosoutěž Prosinec 2012 - Hlasování
Rovnako gratulujem medailistom, najmä American rookie anti99 to berie útokom a odsúva nás starých harcovníkov do role štatistov.
Ja som nakoniec rád, že nie som úplne posledný (a ani potenciálne antiho body - ak by zmenil svoje hlasovanie - by na tom nič nezmenili). Môžem sa utešovať, že je to kvôli tomu kompaktu (nie, nechajte ma v tom omyle ;-) ) a nabudúce s novým strojom od Ježiška to bude určite útok na zlato. :-) Tak od víťazov očakávam nejakú vhodnú tému typu Moje auto a bokeh. >:D -
Ronault. 28.12.12 22:23
« Re: Fotosoutěž Prosinec 2012 - Hlasování
Gtatulace všem, hlavně těm na bedně.
WL: Tak já netuším, že ty dobře víš, kolik bodů kdo má, víš kdo nehlasoval, máš mé telefonní číslo, finančně na tom až tak špatně snad nejsi, i když je ta krize... a přesto neraguješ... tvé mínus >:-[] -
white label 28.12.12 22:14
Ron
Ono se to dalo od tebe (jako aktuálního "armosféráka") čekat... >:-[]
Mimochodem, kdyby se do toho (na poslední chvíli) nes.ral, mohl jsem být druhý spolu s woodym. :'-( >:D
P.S. Pokud by to mělo být od Matese opravdu reálné gesto "pověšení produktů Fordu na hřebík", dal bych ho samozřejmě na první místo... :yes: ;-) -
woody-alien 28.12.12 22:11
« Výsledky - Fotosoutěž Prosinec 2012
Takže, pánové - hlasování určilo toto pořadí.
1. anti99 - 19 bodů
2. woody-alien - 15 bodů
3. white label - 13 bodů
-------------------------------------<… />
4. Mates81 - 11 bodů
5. Matheas - 6 bodů
6. iudex - 2 body
7. Kubass - 0 bodů
Gratulujeme novému vítězi a díky všem za účast. Vítěz a jeho společníci na bedně se jako obvykle domluví na tématu pro následující měsíc - tedy Leden 2013. ;-) -
Ronault. 28.12.12 21:02
Tak a teď zahlasuji já:
1) woody-alien
2) anti 99
3) white label
V první řadě nutno uznat, že nebylo snadné vybírat. V druhé řadě mě mrzí, že nikdo nedokázal ocenit můj příspěvek do fotosoutěže... inu technika minimalismu není pro každého, navíc pro Vás amatéry >:D Každopádně již příští měsíc bych mohl toto téma opustit, od Ježíška jsem dostal nové baterky do foťáku, takže konečně můžu vyfotit více jak jednu fotku na jeden pár baterek >:D
woody - atmosféra, atmosféra, atmosféra
anti - atmosféra, atmosféra, atmosféra
white label - ani dva turbomotory v tvé garáži na dvě atmosféry nahoře bohužel neměly >:-[]
Matheas - pěkná fotka, taková ze života majitele nachipované octávky na 125 kW či kolik jsi to měl, ale na stupně vítězů to nevidím
iudex - jsem u tebe zvyklý na vyšší kvality, navíc dát dětem na hraní obludu jako Cayenne...?
Kubass - má přítelkyně by krásného psa jistě ocenila, ale ta tu bohužel pro tebe nehlasuje >:-[]
Mates81 - koukám, že jsi konečně dospěl a pověsil jsi Fordy na hřebík, jen tak dále :yes: >:-[] -
iudex 28.12.12 20:39
« Re: Hlasování
wl: Tak som sa s tým skúšal pohrať i ja a máš pravdu, farebná verzia tomu sadne lepšie. Pri b&w sa zo slnka stane iba biely prepálený fľak a tá teplá žltá farba tomu chýba; aj keď sa zvýrazní kontrast a "kaligrafickosť" konárov, nie je to ono.
B&w v princípe viac sadne ľuďom: [odkaz] prípadne výrazným tvarom vecí: [odkaz] a zrejme najviac architektúre: [odkaz] a menej krajinkám; aj pri nich sa samozrejme b&w dá, ale vyžaduje to výraznejší tvar objektu: [odkaz] -
white label 28.12.12 19:25
« Re: Hlasování
iudex
b&w jsem zkoušel a nedopadlo to dobře (si to zkus upravit), ztratí to "prostorovost" a do značné míry i celkovou atmosféru a určitou zajímavost, protože pak chybí "kontrast" černých obrysů stromů s "barevným" pozadím.
Jednoduchá konverze "digisnímku" na čb verzi většinou nedopadne dobře, na čb fotografii byla lepší klasika (čb kinofilm apod.)... -
iudex 28.12.12 15:34
« Hlasování
Môj pohľad:
anti99: minimalistické a napriek tomu výrečné. Páči sa mi tmavé ladenie scény i odlesky na tmavej kapote a maske; jednoduché a efektné.
Matheas: podobný hračkársky nápad ako ja, vtipné a tiež dobrá realizácia, akurát tie Vianoce tam vidím iba v tom nápise.
woody: toto je možno až príliš vážne a duchovné na fotosúťaž, každopádne to má hlbokú myšlienku a oslovuje to.
white: sneh sa k Vianociam hodí, cením tiež, že si vybehol do prírody, samotná fotka je kvalitne prevedená, možno na zvýšenie Tebou spomínaného kaligrafického dojmu by som uvažoval o b&w, každopádne páči.
ja: opäť domáca núdzovka, zrealizovaná narýchlo za 5 minút dvanásť, možno trochu stereotypná (stromček), tak som sa snažil aspoň realizovať to bez chýb (nasvietenie, kompozícia, rozmazanie pozadia).
kubass: tak tu sa evidentne niekto tešil z darčeku, možno to ale chcelo krajšie prostredie.
Mates: tradične vtipný nápad, ako je u Teba už dobrým zvykom.
-----------------
1. anti99
2. Mates81
3. white label -
Dylan McKay 28.12.12 14:40
« Re: Hlasování - Fotosoutěž Prosinec 2012
To máš pravdu. Když zrovna nedělá krále silnic v Audi, tak asi dělá dementa v Octavii... ;-)
Ne, prostě kvůli některým exemplářům mám někdy chuť jezdit tankem.
Wl, ty jsi už rozumný chlap, a dle fotek stejně jezdíš s Audi po poli... >:D -
white label 27.12.12 21:37
« Re: Hlasování - Fotosoutěž Prosinec 2012
Mezi uměním a kýčem může být někdy hranice opravdu tenká...
To tvoje "pohodlný" (v uvozovkách) se dá chápat třeba jako pohodový?
Mně na té mé fotce připadají zajímavé ty kontrastní "2D" černočerné (jako nakreslené černou tuží) obrysy stromů, které působí spíš jako z obrazu, než z normální/běžné fotky. To bylo první, co mě napadlo/zaujalo, když jsem ji otevřel na větším monitoru.
Jinak souhlas, iudexova fotka není vůbec špatná, balící papír se mi taky líbí, k tomu tradičně dobrá práce s hloubkou ostrosti..., ale když máš vybrat jen tři, není to snadné. Mates81 tam zase "nacpal" nějaký ten jeho bláznivý nápad a to se obvykle taky cení... ;-) -
anti99 27.12.12 21:26
« Re: Hlasování - Fotosoutěž Prosinec 2012
10 krokov pre Teba a obrovsky skok pre "ludstvo"
som si spomenul na Carlu, lebo som videl jej foto na facebooku par dni dozadu- no a ked som zbadal tvoju fotku, tak som mal hned s cim porovnavat- tie zabery by mohli byt takmer rovnake. Jej foto mi pripadalo az prilis gycove - ale co je vlastne gycove? keby to bol este ihlicnan so slnkom na vrchole, je to gyc alebo skvela foto; zalezi iba na tom kto sa na to pozera a kedy :-! no a tvoj zaber mi pripadal v porovnani s jej trochu "pohodlny", ale nie gycovy ;-) , preto som ho v porovnani s ostatnymi hodnotil najlepsie.
,ale Iudexov zaber je velmi dobry / cerveny baliaci papier alebo obrus s bielymi stromami , na nom biele porche -osvetlene spredu svetlom s modrym nadychom a v pozadi nezaostreny stromcek s krasnymi teplymi ziarovkami ;-) / mne sa to paci :yes: -
white label 27.12.12 20:33
anti99
Kdyby jsem udělal 10 kroků do slunka, tak by to bylo "najviac" co? Kýčovité, nebo naopak lepší?
Jo, Carla to umí taky hezky, i když mi občas trošku leze do zelí..., to je tak, když ti tvůj žák začne pomalu přerůstat přes hlavu... :-O >:D
anti99 27.12.12 15:27
« Re: Hlasování - Fotosoutěž Prosinec 2012
uplne najviac by to bolo, keby si urobil asi 10 krokov do slnka >:-[] a stlacil spust :-! , bolo by to uz totalny gyc a to uz neviem ako by som hodnotil.
vlastne som ocenil kreativitu spojenu s pohodlnostou ;-) a samozrejme sneh, ktory sa objavil iba na tvojom zabere a na titulke. -
Bud 27.12.12 11:28
« Re: Hlasování - Fotosoutěž Prosinec 2012
iudex: mně se tvoje fotky taky nenačítají. Ale zkusil jsem to opakovaně a pak to šlo. Trvalo to sice dlouho, ale přece. Jinak osobně jsem kromě antiho fotky (že je hezká) nehodnodil myslím žádnou fotku. Pouze jsem zadal pořadí prvních tří. Ale předpokládám, že ti ani nešlo o moje hodnocení typu: jéé, ta je hezká, takovou jsem chtěl udělat taky ;-) Ale pokud by náhodou šlo, tak je taky hezká, líbí se mi, že to pozadí je tak rozostřené. Téma měsíce splněno dokonce i s autem, ovšem na bednu se mi zdály jiné. Jestli ti takové dětské hodnocení něco říká.... >:D -
iudex 27.12.12 11:02
« Re: Hlasování - Fotosoutěž Prosinec 2012
No u nás teda napadlo snehu požehnane; neskôr to kompletne zamrzlo a teraz sa to ešte stále topí: [odkaz]
Inak pre mňa ako pre závisláka na čokoláde sú tiež Vianoce spojené s týmto: [odkaz] a i nad tým som uvažoval, ale nakoniec som sa rozhodol dať na fotku aspoň nejaké auto (čo evidentne nikoho neoslovilo). >:-[] -
iudex 27.12.12 09:55
« Re: Hlasování - Fotosoutěž Prosinec 2012
Ako tak čítam, tak zasnežené Labelovo spravilo veľký dojem, to naozaj inde v Čechách nemáte sneh? >:-[] Ja ho teda už mám po krk; stále ho treba odhŕňať, prípadne padá v nečakaných chvíľach zo strechy. >:D [odkaz] prípadne aj s nejakými miestnymi obyvateľmi: [odkaz]
Inak ako vidím, moja fotka nestála nielenže za bod, ale ani za okomentovanie (čo ma mrzí viac) a jediný, kto ju chcel okomentovať (anti) ju nemohol načítať >:-[] Rozhodne vianočnejšia je táto fotka: [odkaz] ale to som sa zase bál reakcie Slobody zvierat. >:D -
anti99 27.12.12 05:16
« Hlasování - Fotosoutěž Prosinec 2012
1/ white label
2/ Mates81
3/ woody-alien
1/ takto nejako som si predstavoval vsetky fotky a trapil sa co ja uz tu „in the middle of nowhere“ vymyslim- pre mna asi najviac vianocna foto v sutazi - musi byt so snehom.... skoro gycove/ keby to bolo fotene spred krovia tak asi je / ale iba skoro preto 1 miesto
2/ sviecky, stuhy, hviezdy, tuje, kluce a polystyren- inovation #1 /toto asi nikto iny nevymysly/
3/ toto som robil aj ja s tatkom ked som bol maly- pekne tuhe
4/ Matheas- dobry napad, ale nie su tam vianoce ...
5/ Kubass – ze jakeeee vaaanoce :-|
6/ Iudex- neviem nacitat asi nejaky „chlpaty“ obrazok, lebo to mam cenzurovane, ked sa to nacita a bude tam co ocakavam, tak to bude urcite #
1 >:-[]
Bud
tesim sa z priazne umelcov, dik
Panove, premyslam co sa to so mnou deje ? sedim tu za compom o 22 a ocumujem fotky vianoc . :-! -
Bud 27.12.12 01:17
« Re: Přihlášení fotky na Prosinec...
No, nápad je velmi důležitý. Ale když si představím, že na mé recenzi bude celý rok a třeba i déle vždy nějaká jiná fotka, než právě toho daného auta, která je v recenzi, jak pak se v tom má případný host stránek vyznat. Když jsem hledal recenze aut před koupí a obrázek nekorespondoval s názvem recenze, bylo mi to nějak divné a šel jsem pryč a hledal jinde. To je škoda. A to mi jaksi dává stopku. Raději bych výherci poslal s ostatními pár stříbrných, nebo zlaťák na pivo, což by bylo lepší, ale změnit možná na trvalo fotku u recenze je nepřekonatelné. 8-s
Kdyby nebylo třeba měnit u recenze fotku, není co řešit. Prostě bych se o něco pokusil a čekal na hodnocení ostatních, je to takové příjemné pobavení. Ale pak ti zas nějak neštimuje vlastní recenze.., něco za něco. Zahraješ si, ale musíš změnit svou recenzi.. ;-\ A jak potom pozvat do soutěže ostatní kluky, když pak na ně čeká toto. Mám obavu, že se víckrát nezůčastní a pak je už zvát nepůjde. -
Bud 27.12.12 00:52
« Re: Přihlášení fotky na Prosinec...
wl: Jo je to tak, dostat se nahoru opravdu není tak jednoduché. Např. ve velké soukromé, nebo spíš zahraniční firmě stačí makat, být fakt dobrý a loajální.( Právě to mi kdysi u soukromníka stačilo, víc po mně nechtěl a já měl plat skoro dvakrát větší, než druzí.) Ale ve velké státní, či polostátní organizaci ani náhodou. Jedině politika, kamarádství, pomoc při rozebírání majetku a chlast. ;-\ . A udržet se tam, když se tlačí další a další? ¨To je snad nad lidské síly. :-) -
woody-alien 27.12.12 00:41
« Re: Přihlášení fotky na Prosinec...
wl: Když už jsme u těch "oponentních" hodnocení, nechal jsem prohlédnout fotky i "nebožku" >:D a dceru a výsledek je tento (s vyloučením mé fotky) :
manželka :
1. white label
2. Matheas
3. anti99
dcera:
1. Kubass (takovej krásnej pejsek ;-) )
2. anti99 (proč nemáme taky tolik žárovek na stromečku)
3. já už nechci nic říkat, pustíš mi Dobu ledovou ? >:-[] -
Bud 27.12.12 00:37
« Re: Přihlášení fotky na Prosinec...
No ty jména jsou dost podobná. :-) Jinak ta paní Šenková, musím uznat že není tuctová, jezdí za ní pro šaty i z daleka, dceru má v Paříži jako modelku, tak ví nejen co se nosí, ale taky co půjde atd.
Jinak jsem před nedávnem taky vyfotil vánoční náměstí a doufám, že už není mázlá, jak ta předtím. Jestli chceš, můžeš se podívat, je to ta poslední.
white label 27.12.12 00:27
« Re: Přihlášení fotky na Prosinec...
Tak teda jasně vidím, že tvoje dcera má nejen vlastní názor, ale hlavně velmi správný vlastní názor! :yes: :yes: >:D ;-)
P.S. Vážně to vystihla...a pozdravuj paní Šenkovou, moje sestra je taky Schenková, foneticky je to vlastně úplně na stejno. -
Bud 27.12.12 00:12
« Re: Přihlášení fotky na Prosinec...
Jo, dcera chodí k určité paní Šenkové a učí se kreslit, nějaké ty dětské soutěže už vyhrála, některé ne. Má teprve 16. Ta paní je jinak i návrhářka a nechává šít šaty pro menší smetánku a nevím co ještě. :-) Jinak říkala, že se jí líbila tvoje fotka, že má "duši", Mates měl dobrý nápad a anti ji měl pěknou, takovou velkolepou, ale bez duše. Snad to tak nějak říkala. >:D -
white label 26.12.12 23:46
Bud
Pomyslná piha na kráse nemusí být zrovna piha, třeba taková Tereza Maxová má výraznější nos, díky němuž je mnohem osobitější... bez něho by sice byla (svým způsobem) dokonalejší, ale i mnohem běžnější typ, vlastně méně "zapamatovatelná" modelka.
Histogramu se klidně drž, jen se z toho nemusí dělat nějaké úplně obecné dogma.
Takže tvoje dcera je výtvarnice..., a co výtvarného konkrétně dělá?
A nevíš, koho by ještě dala na bednu (případně proč)?

Neplatí to samozřejmě vždy, ale dost často ano. Na prémii musíš počítat s velkou rezervou na příplatky, jinak to nemá cenu. Jen vlastně nevím, proč to vykládám zrovna tobě. ;-) >:D