Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.13  21:47

« Re: A zase ty HotHatche

Leda by byl Sport o hodně tvrdší než v G6 GTI... Druhou větu jsem nepochopil :-O
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.13  21:42

Th
    Právě komfort v poloze comfort u DCC je teď údajně ještě komfortnější. Zrovna mně přijde naprosto dostatečně komfortní už DCC G6GTI. A to tu přitom tvrdíš, jaký nejsi proti nám (petrolheadský) tvrďák!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.13  21:41

Ale možná by tu bylo řešení ;-) A časem se dá i ten výkon poladit :-)

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.08.13  21:14

Ron: Zase to nepřeháněj...chválit Mondeo. :-O >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.13  21:12

Ten mezistupeň být musel, někdy třeba vysvětlím. Oboje má nějaké mouchy (GT86/Me RS Cup), takže uvidíme za nějaký ten týden po osobním pořádném testu. Pak budu vědět více, jestli upřednostnit spíše zábavu z řízení v GT86 (ale nižší rychlost i na okruhu), nebo Megane RS 265 Cup (rychlejší na okruhu i okreskách, ale o něco málo méně zábavy - ikdyž zase o kousek íce než s GTI, stále je to větší rošťák).
    Ono, upravit nové GTI VII Perf. by asi bylo lehce úchylné, ale takových úchyláků je hodně >:-[] >:-[]
    P.S.: Mám teď novou trasu do práce s lepší silnicí, ale stále je možnost jezdit přitvrzené auto na 17" s vyšším profilem a na okresky + okruh obout 18-tky. Ale taky se dělají pořádné štelovací podvozky s větším rozsahem nastavení, než má GTI ve 3 modech z továrny. Na malé změny režimů adaptivních tlumičů jsem si "stěžoval" od začátku, jestli se pamatuješ ;-) Proto nyní ušetřených 25 tisíc za adaptivní tlumiče raději investuji do stavitelného podvozku od KW, např.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.08.13  21:09

Thomasino: Odpovím ti za sebe. JEDNOZNAČNĚ každej prostě hledáme jiný auto. Není vůbec nic divného pobavit se s tvrdým CRS a chválit ho za jízdní schopnosti, když ho mám "půjčený" na 20 minut a pak si zase dřepnu do svý "uspávací" káry. Já bych taky Clio RS minulé generace jako denní auto nechtěl, zrovna tak jako podle tebe výrazně méně hardcoreový MRS. Jeho naladění se totiž stále neslučuje s tím, co od takového auta vyžaduju. Nechci být štvancem svého auta v tom smyslu, že musím stále jet "pilu" a okruhové kroužení mě moc nezajímá. Naopak chci přesně to, co se v testech píše o GTI a Focusu ST. Auto, které má schopnosti "vtáhnout tě do hry" a pobavit a zároveň ti bez problémů poslouží pro přepravu z bodu A do bodu B. Jestli jsem kvůli tomu menším petrolheadem nebo jím nejsem vůbec, je mi u zadele. Já totiž o sobě moc dobře vím, že mám řízení a auta rád a nějaký nálepky k tomu nepotřebuju. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 19.08.13  20:44

Thomasino: A nechceš si radši počkat na erko? [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 19.08.13  20:41

Do nastavení podvozků kecat nebudu, to je věda i na mne. :-) Ale ono je to všechno se vším. Tvrdý podvozek ti zhorší trakci na nerovném, vlnitém nebo kluzkém povrchu. Tedy podobně jako se širokým pneu. S tím prvním se na Severní smyčce pravděpodobně nesetkáš. To ostatní snad nebude v případě golfu tolik vadit jako u ferrari řítící se třístovkou po rovince. Na druhou stranu je třeba říct, že tužší odpružení nebude tak zaklekávat, což má příznivý dopad na brzdění. Na okruhu to bude OK, ale v lednu, v břečce...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.13  20:38

Th
    G7GTI (naštěstí) nijak výrazně nepřitvrdilo, myslím především ve srovnání s předchozími dvěma generacemi, viz testy u iudexovy postřehy. Naopak na tom bude s možným komfortem (s DCC) zase o poznání lépe. Do teritoria MRS CUP se nepříbližilo tvrdostí/ulimativností ani celkovým charakterem. Má "pouze" významně lepší trakci (díky aktivnímu difu) a větší/odolnější brzdy a nižší hmotnost (běžná verze má ještě o 30 kg méně, než perf.).
    Podobně přitvrzovat zrovna nové, charakterově relativně kultivované, GTI pro použití i na okruhu mi přijde poněkud "dětinsky úchylné".
    Není to tak dávno, co sis tady "stěžoval", že ti přijde G6GTI (zejména příi jízdě po Brně) ještě moc tvrdé, a to i na 17"kách s DCC v poloze comfort. A najednou chceš přitvrzovat i neadaptivní podvozek na 18"? Znovu mám tedy pocit, že hlavní problém je v tom, že přesně nevíš co vlastně chceš, a nebo stále (marně) hledáš "vše v jednom". Mimochodem, co ta GT86, k vůli které si vyměnil GTI za i30? To pořád ani nevíš, jestli chceš RWD s atmosférou, nebo FWD s turbem? Pokud nakonec půjdeš do MRS CUP (podle toho, co píšeš to tak nejspíš vypadá), pak jsi mohl rovnou vyměnit GTI za MRS CUP, a nemusel ses trápit (a ztrácet další prachy) s i30.
    0
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.13  20:05

Kdyby jsi s GTI jezdil občas po okruhu, tak by jsi věděl že není ;-) Je stále hodně měkké a v zatáčkách se naklání jako dodávka >:-[] Vím, jak hned WL namítne, není to auto určené pro okruh, což je pravda, ale mě to na tom okruhu prostě baví a čas od času tam auto chci vzít, pilovat čistou stopu, brzdné body apod. Co jsem měl možnost posoudit z místa spolujezdce, tak Megáne RS Cup se tam chová o poznání lépe (je celkově tužší s nižším těžištěm).
    Nebo-li využít nově objevené (vyvinuté) schopnosti GTI Perf. a posunout jeho charakter ještě o trochu dále. Takových lidí je spousta, nepřijde mi to zase až tak divné >:-[] A chci auto, se kterým bude zábava jak v Alpách, tak bude zábavné a schopné i na Ringu. Prostě nehledám dálniční raketu ;-)

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 19.08.13  19:57

Thomasino: Není trochu zbytečné přitvrzovat sportovní podvozek? Tužší sada ti už nejspíš trakci nezlepší. A s kratšími pružinami možná trochu přikrčíš ten vysoký zadek (osobně se mi golf zezadu líbil jen u 1., 3. a trochu 4. generace, u lepších verzí 6. a 7. to alespoň trochu zachraňují LEDky), snížíš odpor vzduchu a celkově auto zhezčíš, ale na prvním českém výmolu si vylámáš zuby z huby.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 19.08.13  19:45

Woody: Tak tak, dieselpower sobě! >:D Konečně jsem se zbavil černobílé televize >:D Já ti snad i to tvé Mondeo pochválím, pravda, motor jsem chválil opakovaně :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.13  19:43

WL - ano primární zaměření GTI je výrazně více na komfort, ale jak trefně zmínili i v testu AMS, jeho schopnosti verze Performance se posunuly na obě strany spektra (nyní stejně rozdělené na dvě verze jako u Megana, jen Megane je zřejmě v obou verzích tvrději naladěné), tedy se přiblížil do teritoria také Megána RS Cup. A jak názorně vidíš, najdou se i blázni, kteří jsou ochotni přemýšlet o obou autech s využitím především na okresky a občasné návštěvy okruhu ;-) A občasné delší cestování. Až je obě projedu krátce po sobě, napíši ti své dojmy jak moc daleko jsou od sebe nebo ne. O GTI uvažuji jen za předpokladu, že se výrazně přitvrdilo a jeho přenos krouťáku a výkonu je znatelně lepší a je min. těsně kolem úrovně Megana RS Cup. Proto bych ho nyní konfiguroval v nejlehčí variantě 3-dvířka Performance, samozřejmě s manuálem a bez adaptivních tlumičů, aby se dal podvozek dále upravit a přitvrdit (KW, HR, Eibach, Blistein apod). Jen mám stále vnitřní problém s tím jeho vysokým zadkem :-O :'-(

P.S.: Vy tady všichni píšete jak je Megáne RS Cup tvrdý, ale kolik z vás s ním opravdu jelo delší dobu? Buď jsem já větší "tvrďák" (nebo natvrdlý?? ;-) - pěkná nahrávka pro WL ), nebo jste měkouši ;-) Clio RS Cup je výrazně tvrdší a jak ho všichni opěvují pro jeho schopnosti. Megáne RS Cup je naladěn o něco méně hardcore, stále se s ním dá ale běžně denně jezdit (taky díky většímu rozvoru oproti Cliu), ale GTI je samozřejmě o trochu jinde :-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 19.08.13  19:24

A teď na to někdo vymyslete rovnici. :-)

P.S. Slyšel jsem, že má MRS hodně tuhé silentbloky...
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 19.08.13  18:42

Renault Mégane 265 Trophy vs. Volkswagen Golf GTI Performance
    výkon: 195 @ 5500 vs. 169 @ 4700-6200 - kW @ ot./min.
    točivý moment: 360 @ 3000-5000 vs. 350 @ 1500-4600 - Nm @ ot./min.
    0-100: 6,0 vs. 6,4
    vrtání x zdvih: 82,7 × 93 mm vs. 82,5 x 92,8 mm
    pneu: 235/40 R18 vs. 225/45 R17
    pohotovostní hmotnost: 1350 vs. 1382 kg
    objem nádrže: 60 vs. 50 l
    rozvor: 2636 vs. 2631 mm
    vstřikování: vícebodové vs. přímé
    průměr brzd: 340/290 mm vs. 340/310 mm
    přední náprava: náprava s dělenou těhlicí vs. McPherson
    zadní náprava: torzní příčka vs. víceprvkové zavěšení

[odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.08.13  18:38

iudex: Samozřejmě že chápu. Atmosféra je při takovém měření v nevýhodě, s ní se prostě musí jezdit jinak. Nicméně ani se 4.v. nafťákem se nejezdí tak, že bys zarval plyn do podlahy a na šaltpáku padal prach. >:D Musí se mu taky trochu pomoct.

A taky jistě neplatí - dvojnásobný krouťák, dvojnásobná rychlost. >:-[] Já nicméně reagoval na Thomasinovo : "To na tom budeš s tou rychlostí ale stejně "průměrně" (mizerně) jako ta moje i30 1.6i se skromnými 120 koníky, nižší váhou a zrychlením za 10,5 sec " a to při vší úctě by platilo jedině tehdy, kdyby Ron vzal Thomasina na lano. ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.13  17:41

Jak moc se přiblížil času cupového MRS 265 Trophy je otázka (třeba pro mě docela nepodstatná), ale podstatné je, že to nebyl primární požadavek na GTI Perf., které v žádném případě není laděno tak okruhově, jako CUPová verze MRS. Perform. je především o efektivitě při zachování tradičního charakteru GGTI, kdežto CUP verze je primárně o ještě větší ultimativnosti (než u běžné verze) a času na ringu, naopak komfort a celková uživatelská přívětivost/denní použitelnost je odsunuta na vedlejší kolej.
    Už dnes (i bez dalších předváděček) bys mohl (poměrně jasně) vědět, jaký charakter (z těchto dvou poměrně rozdílných) má pro tebe osobně větší prioritu, a nějaký rozdíl časů na ringu by na tom neměl nic podstatného změnit.

P.S. Už podle těch naměřených hodnot je celkem jasné, že MRS nemůže ujet GTI Perf. tak rychle, jako na videu, kde nevidíš jak zařazenou/ počáteční rychlost a polohu plyn. pedálu, tak ani to, o jaký Golf se vůbec jedná, a nejen to...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.13  17:20

Já taky netvrdím, že to má být věrohodné video a že to tak musí ve finále být. Taky záleží na tom kdo má jaké otáčky v danou chvílu, pro někoho ta výchozí rychlost může být výhodnější, pro někoho naopak (ikdyž na začátku se pohnulo GTI dříve a pak stejně nestačilo - což se dá ale tak nějak i trochu čekat vzhledem k rozdílnému výkonu o 15% ). GTI Perf. bude skvělé auto, o tom nepochybuji, ale nečekal bych, že bude na slušných okreskách až tak rychlé jako Me RS Cup. Možná na těch hodně rozbitých >:-[] >:-[] Ono čas na Ringu také o nečem svědčí a VW se jen vyjádřilo ve smyslu, že verze Performance je na Ringu rychlejší o X (už nevím kolik) vteřin než "základní" GTI bez samosvoru (což je pochopitelné). Ale vzhledem k tomu, že se nikde už nechlubí jak je na Ringu rychlé, je jasné že se k času 8:08 Megana RS 265 Trophy (což je stejné jako nynější RS 265 Cup na 19" kolech) nepřiblížili :-(
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 19.08.13  17:12

Teď mě napadlo podívat se do SM, co o méganu vůbec psali v rubrice Bazar. „Ronovo“ 1.6 dCi tam s ohledem na to, jak dlouho se montuje a kdy článek vznikl, pochopitelně není. Píše se tu alespoň o 1.5 dCi, které má prý přes modernizaci klikového mechanismu stále sklony k vylágrování. Má se to však týkat jen hodně ojetých služebáků. U předchůdce 1.6 dCi, 1.9 dCi doporučuje autor častější výměny oleje z důvodu již zmíněného uložení kliky, které je zde starší. Po stránce jízdních výkonů asi jako 1.9 TDI PD - po prodělaných emisních normách už ne tolik, ale pořád hodně silný motor. Za skvělou volbu pak považuje benzinové 1.4 TCe od Nissanu. Testovaná benzinová šestnáctistovka nejela moc pěkně, ale vynikala slušnou spotřebou. Vozu byl vytýkán hlavně nízký výkon klimatizace, průměrná prostornost vzadu u hatchbacku, odezva na sešlápnutí plynu a velký důraz výrobce na prodloužené intervaly výměn oleje. Pochvalu si vysloužilo zpracování, prostornost kombi, komfort na velkých nerovnostech, velký zavazadelník nebo nízké riziko podvodu či krádeže. Autor také neopomněl vysvětlit rozdíl mezi verzí Generation a dražšími variantami. Levnější se vyrábí v Turecku staršími technologiemi, má robustnější mechaniku a jednodušší elektroinstalaci nebo měkčí podvozek. A nejjednodušeji se pozná podle analogového rychloměru.

P.S. Jinak velká gratulace celé Fotosoutěži za dosaženou metu 10.000 příspěvků. :-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.13  17:05

iudex
    No, a právě Thomasinova atmo 1,6ka má s tvým případem ve Focusu nemálo společného... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.13  17:00

iudex
    A cos teda konkrétně očekával jiného po přečtení testů G7GTI a přitom si to nenašel při předváděcí jízdě?
    A byla ta předváděčka absolvována za takových podmínek, abys to případně vůbec najít mohl?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.08.13  16:25

Woody: ale chápeš pointu, že pri meraní, kde z rovnakej rýchlosti a podobných otáčok zatlačíš u turbodízlu a atmobenzínu plyn, je atmosféra v značnej nevýhode (pri turbobenzínoch, prosím, to je kóšer), lebo nafta bude mať maximálny krútiak, zatiaľ čo benzín bude tak tisícku či dve pod jeho maximom.
    P.S. A sú potom autá, ktorým nepomôže akékoľvek podradzovanie, ideálne otáčky, nič, ako môj Focus 1,6, ktorý je proste slabý a hotovo. >:D :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.13  16:21

w-a
    Jj, souhlas.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.08.13  16:12

wl: Zrovna jsem to chtěl napsat. Dieselu vhodným přeřazením přece taky pomůžeš při zrychlování, čili srovnávat pružnost na jeden stupeň u nafty s přeřazováním u atmo benzínu je vůči naftě nefér. Jistěže točák není všechno, ale u těhle konkrétních motorů 1.6 dci vůči 1.6 MPI je ten rozdíl propastnej a pochopitelně se projeví nejen v diskusích, ale i na silnici.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.13  16:03

Th
    Tím odkazem na mimořádně "věrohodné" video jsi dosavadní diskusi poslal na úroveň první třídy ZŠ. 8-s Hlavně, že přitom nevěříš profi měřením renomovaného AutoZeitungu, kde byly rozdíly v pružném zrychlení (MRS vs. GTI) pouze v rozmezí 1-2 desetiny! sekundy ve prospěch MRS
    60-100km/h (na 5. ps) : 6,4s vs 6,5s
    80-120km/h (na 6. ps): 8,5s vs 8,7s
    Jinak rozdíl +35PS (teda pokud je reálný a nejen papírový) určitě není nedůležitý, zvlášť u podobně orientovaných aut stejné třídy.
    Z 0-160km/h je MRS lepší o 0,4 s, ale už u 0-180km/h je rozdíl pouze 0,1s, tedy stejně jako u 0-200km/h.
    Samozřejmě, že exaktně naměřené hodnoty nemusí mít mnoho společného s charakterem vozu, který na tebe zapůsobí po první předváděčce (viz iudex), zvlášť když právě Golf GTI umí (na poměry hh záměrně) maskovat skutečnou rychlost a dává přednost určité kultivovanosti a uživatelské přívětivosti, před rebelstvím".
    Stačila by "díra" do výfuku, přidat na tahání za volant s prkennějším podvozkem a hned bude většině připadat rychlejší už do první chvíle za jeho volantem.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.13  15:07

iudex
    Ale každopádně nelze takto přímo porovnávat hodnoty pruž. zrychlení naměřené na jednu rychlost, s hodnotami s podřazováním, protože i tomu turbodieselu může podřazení výrazně zlepšit výsledný čas.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.08.13  15:01

wl: je mi to jasné, ja som skôr reagoval na tie slová o dvojnásobnom krútiacom momente. A tie cifry som dal pre ilustráciu, k i30 som presne Tomovu motorizáciu nenašiel, ale ak chceš, Ronov budúci motor áno: [odkaz] ten má pružné zrýchlenie zo 60 na 100 za 6,0s. Je zrejmé, že turbodízlu s 96 kW a 320 Nm nemôže atmobenzín s 88 kW a 150 Nm konkurovať, to je jasné.
    Avšak s metodikou ADACu s meraním pružného zrýchlenia nie na jednom stupni, ale s prípadným radením sa naopak stotožňujem, ono to stiera tie papierové rozdiely pri meraní zrýchlenia len na jednom stupni, ktoré logicky znevýhodňuje atmosféry. Naopak ich metodika je bližšia reálnemu životu, pretože ak chceš s benzínom prudko zrýchliť povedzme z tej 60ky, tak nestlačíš pedál na podlahu pri štvorke a 2000 otáčkach, ale si zaradíš vhodnejší stupeň, aby bol motor v ideálnych otáčkach. Ak nejaký odchovanec TDI ide na atmobenzíne, ktorý má max. krútiak pri 4400 otáčkach a pri 2000 to zadupe do zeme, samozrejme má pocit, že "to vôbec nejde, vole". ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.13  14:52

iudex
    Nepřijde mi, že by tu někdo rovnou "fetišizoval" krouťák turbo dieselu. Spíš mi připadá, že tě Thomasino svým dětinským srovnáváním částečně nakazil.
    Samozřejmě, že na to jeho "notářsky ověřené" anonymní video z netu se "nechytáš" (hlavně, že přitom nevěří naměřeným hodnotám renomovaného AZ), to je rovnou na diamantový ventilek. >:-[]
    Srovnání o kterém je řeč se týká atmosférického benzínu s 88kW/6300ot./min. a 156Nm/4850ot./min. s turbonaftou o výkonu 96kW/4000ot./min a 320Nm/1750ot./min.
    Tedy nejen krouťák (ten zásadně), ale i výkon je vyšší na straně turbodieselu.
    Nevím proč tě napadlo argumentovat zrovna tým turbo benzínem (to je poněkud jiný svět, než benzínová atmosféra kterou má Th. v i30), když máš doma i atmosférickou 1.6ku.
    Th. navíc nemá ani turbo dieselovou 1,6, ani 1,6 GDI/99kw, ale ještě slabší 1,6/88kW.
    A srovnávat pružné zrychlení (na jeden převodový stupeň) se zrychlením, kdy můžeš naopak řadit dle potřeby, to už nápadně připomíná Thomasinovo srovnávání nesrovnatelného.
    ;-)
    Ani ten papírový rozdíl ve zrychlení (u 0-100km/h je to 1,1s, v reálu může být i o něco větší), nebo u maximálky (8 km/h) mi nepřipadá nějak zanedbatelný, nehledě na to, že směrem nahoru se bude rozdíl ve zrychlení zvětšovat. A co se pružného zrychlení (samozřejmě klasicky na jednu rychlost) týká, tak tam to bude více, než jasné.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.13  14:47

• « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 19.08.13  14:25

« Re: A zase ty HotHatche :-)

No jo, diesel, ale teď si představte, že člověk jede do práce pouze 3 Km. a z práce leč řádně unaven, jen tak pro radost 5 Km. >:D Někdy, když zůstává síly více tak 10-15Km. Jinak se člověk dál projede akorát na výlet- když vyjde volný weekend, nebo když si chce ve volnu trochu zajezdit. Ale nebylo by toho dieslu škoda na tak krátké vzdálenosti a tak malý počet Km? Max. 10tis./rok. Akdyž si vzpomenu, když jsem zkoušel nového Rapida 1,2 TSI , spotřeba poměrně vysoká,ovšem teď si už nevzpomínám kolik, určitě však nebyla větší než 10l. Ale trať byla velice krátká asi 10km. Byl jsem sice překvapen, jak svižně dokáže vyjet na hlavní a pak i zrychlovat, myslel jsem, že to je skoro srovnatelné s mojí 1,6, ale když jsem to pak jel vyzkoušet na stejném místě, zjistil jsem, jak jsem se mýlil. Ono to chce opravdu hned porovnat. Na stejně razatní výjezd stačilo jen trochu sešlápnout pedál plynu a auto bylo v porovnání s 1,2 TSI velmi tiché. V tom okamžiku jsem si uvědomil, že ten zvuk TSI mně jaksi ošálil a zdálo se mi to razantnější, než ve skutečnosti bylo. Taky jsem musel tlačit víc pedál plynu, jinak bych se tak rychle na hlavní ve špičce nedostal. Takže ono by to asi chtělo už fakt aspoň tu 1,4 T (TSI atd.), aby byl výsledek lepší, než 1,6 i. Otázka zní, jestli to je pak cenově srovnatelné, např. rozdíl do 20 tis. , nebo by bylo nutné za stejné auto, ale s turbem připlácet třeba 50 tis. Zřejmě by záleželo na konkrétním kusu. A hlavně na stavu peněženky kupujícího. >:D A taky možná na momentální situaci- akce, slevy atd. Třeba u takové Astry je rozdíl 30tis. za 103 kW. Ta slabší oturbená 1,4 88 kW je dražší pouze o 20 tis., ale na zrychlení to (podle papírů), nemá vliv. Ani na spotřebu. Zatímco ta silnější je o dvě sec.na stovku rychlejší a osobně jsem zkusil, že to tak je. Takže za ten požitek by to i stálo. Kdyby ovšem neměla místo volantu joystick. >:D >:-[] Tak to jen tak, zamyšlení vzhledem k použití auta.....
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 19.08.13  12:06

woody: Aha. :-) A já už myslel, že Ron už něco tajného ví, co se někde v zákulisí dozvěděl.... >:D Ale když už jsme u toho, ono to v dnešní době jinak možná nejde. Snižuje to náklady a navíc co se motorů Renaultu týká, mají dobrou historii a dostatek zkušeností. Je pravda, že se mi jaksi nelíbil a zatím ještš nelíbí Citan, ale využít dobrých věcí pro svůj prospěch a navíc je zamaskovat, jako v případě použití motorů, nebo i jiných komponentů, je věc jiná. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.08.13  10:56

« Ronaultov výber a trochu o pružnom zrýchlení

Keď už tu všetci riešia Ronaultov budúci motor, môj názor je, že Ron vybral skutočne dobre, v danej cenovej kategórii rozhodne najlepší motor (aspoň podľa testov, nešiel som ním). Všade chvália jeho až nečakanú dynamiku a to pri výbornej spotrebe, sám by som sa radšej vzdal nejakého prvku výbavy, ale rozhodne uprednostnil 1,6dCi pred 1,5dCi. O jazdenej Octavii TDI som sa už vyjadril. ;-)
    Ad súboj nafta-benzín v pružnosti: Ono netreba ten krútiaci moment dízla fetišizovať, ide o výkon na kľuke; na kolesách so zohľadnením príslušného prevodového pomeru to bude iné, rozhodne tie rozdiely ani v pružnosti nie sú také dramatické. Len pre zaujímavosť moja 1,6EB v Mondeu (240 Nm) spraví 60-100 kmh za 5,5s a dízel 2,0TDCI (320 Nm) to spraví za 6,4s, hoci krútiak by napovedal opačný výsledok.
    A aby sme sa bavili konkrétne o i30: s najsilnejším dízlom 1,6 - 94 kW spraví i30ka 60-100 za 6,8s: [odkaz] zatiaľ čo 1,6GDI - 99 kW to spraví za menej - za 6,4s (ale s radením): [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto idam-i

idam.i 19.08.13  10:30

« na porovnanie

Pozri si aj tabulku nameraných hodnôt:

[odkaz]

Pokial zvolíš 1,6 tak určite budeš spokojný(aj keď 0.5 sec. nie je priepastný rozdiel).Len si daj pozor pri brzdení tam ti tie 3 metre môžu chýbať. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 19.08.13  09:52

Thomasino: Kecy z lavic ZŠ, ty že máš řidičák? ;-)
    Krátký se mi vůbec nelíbí, má málo místa vzadu a neplánuju zůstat do 45 sám a mít jen auto ;-)
    Ad rozsah použitelných otáček, koukni na videa, kde je 1,6 dCi použitelný, ale to je na diskuzi plakátového kovboje trochu těžké téma ;-)

A neštengruješ mě, spíše ze sebe děláš blba ;-) Viz reakce ostatních
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.13  09:33

Takže pro tebe nebude problém to pak vyzkoušet a porovnat, že? ;-)

Krouťák je samozřejmě mocná zbraň, ale taky je ten rozsah využitelných otáček omezený, jen je u dieselu posunutý dolů. U atmosféry je zase nahoře a musí to tam člověk držet. Ano, pokud ta dálnice bude hooodně dlouhááá, tak mi s tím tvým o něco málo ujedeš, ale nebude to o moc. On ten údaj o zrychlení z nuly na sto taky o něčem vypovídá, víš >:-[] A rozdíl 10.1 versus 10.9 sice nějaký je, ale ne moc velký.
    Ale celá ta debata je samozřejmě zbytečná a ničem, ale aspoň je nějaká sranda tě tady štěngrovat >:D >:D Kdyby jsi byl co k čemu, koupíš si to aspoň v krátké verzi a ještě lépe si koupíš něco zábavného. Jsi mladý, nepotřebuješ zatím takové auto. Za 10 let si budeš říkat, proč já si tehdy více neužíval auta. Teda pokud jsi aspoň trochu petrolhead ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.08.13  07:11

Bud: Jj, to byl jen takovej vtip na adresu "vysvětlovačů" jak je možné, že prémiový výrobce se zahazuje s mainstreamem, a to ještě francouzským. 1.5 dCi se dává do Áčka a Béčka, a teď pozor - 1.6 dCi 96kW přijde do Vita a do C-klasse. Tam se samozřejmě musí upravit pro podélnou zástavbu. Každopádně po přečtení zdejší diskuse jsou teď ve Stuttgartu trochu na vážkách, jestli tam místo dCi nemaj použít raději 1.6 MPI od Hjondéé, když je to takovej TDI-killer. >:D

PS: Thomasino - ten dvojnásobnej krouťák s maximem už v 1750 otáčkách je pro i30 1.6 smrtící koktejl, to se můžeš třeba uřadit. Jasně, chápu, je to hrozná nuda šlápnout na plyn a vyrazit kupředu....ale na silnici ti prostě když bude chtít, jak se říká nedá ani čuchnout. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto anti99

anti99 19.08.13  07:00

gratulacia Ronaultovi k vyberu noveho / predvadzacieho/ ,lepsie ako jazdenka. A kedze je uz rozhodnuty tak iba informacne jeden inzerat s fotkami:

-cena 3000$
    -vyroba 2010
    -srdce jak byk
    -smerovky jak hovado
    -spotreba nema konkurenciu
    -imidz v CZ uplne bez konkurencie
    -funfaktor vyzaruje z kazdeho pohladu nan, hlavne z predu
    -pravidelny servis kazde 4 mesiace
    -vsetkych na ceste schova alebo odstavi

[odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 19.08.13  00:57

Thomasino: Nesnaž se tady jako had vykroucet, od samotného počátku jsem psal o 2,0 TDI, ani jednou jsem o 1,6 TDI nemluvil, protože o něm jsem ani neuvažoval a tady se nezmínil, projdi si zpátky diskuzi, na tu jsi reagoval, že mu na dálnici stíháš, teď najednou jen do 160 km/h. A povím ti to takhle, jel jsem ve středu 1,6 TDI v Octavii III a nestíhal bys jí ani kdyby sis to podřadil až na zpátečku. A rychleji po dálnici nejezdíš proto, že to ani rychleji nejede, a když se najde dostatečně dlouhé klesání, tak pak vydržet ten kravál, to je nad lidské uši. Já to znám, já na atmosférické 1,6 má nacouváno více než ty naježděno. ;-)

Co tobě bylo jasné, to by se tu nikdo z nás nesnažil ani luštit z křišťálové koule, pokoušet se tipovat, co Thomasinovi dojde či nedojde, to je jak tip do loterie.

Ad tvá výzva srovnání tabulkových hodnot. Na tvou o vteřinu pomalejší i30 dodávám, že je to 156 proti 320 Nm, což je více jak 2x tolik - slabší nebiju, pak pláčou. ;-) 1,6 dCi by tvé Hyundai sluplo jako tyčinku Deli >:D

Prosím tě moc, kup si už zase něco silnějšího, ať můžeš na pískovišti zase machrovat s největší bábovkou, když se o to pokoušíš bez soudnosti s tím málem, jsi pro smích ;-)

PS: Už to vidím, jednou Thomasino soutěžil na D1 s Octavii 1,6 TDI a byl nadšený, že jí stíhá zatímco řidička za volantem si právě dodělávala make up v zrcátku a vytočené i30 si řidičem hryzajícím volant si ani nevšimla >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.13  00:32

Nikdy jsem nepsal nic o tom, že drtí dvoulitrové TDI. Máš buď špatnou paměť, nebo špatné oči. Skákni si ke kolegům na vyšetření ;-) >:-[]
    Jen jsem psal, že nemám problém stíhat na dálnici Oktávkám TDI v táhlých kopcích, což je fakt. Že to vyžaduje občasného podřazování a držení se ve vyšších otáčkách je taky pravda, ale taky mluvím o rychlostech do 160-ti, protože rychleji po dálnicích většinou nejezdím. Nemám přehnané iluze o rychlosti a zátahu té moji mrdky, ani se o tom nesnažím nikoho přesvědčit. Kdyby byla tak rychlá jako GTI či Me RS, těžko bych o ní psal že je to dočasné řešení a nepokukoval už po nástupci nebo druhém autě. Ale s tebou je to marný, je to marný, je to marný >:-[] >:-[]
    Ale bylo mi jasné, že když napíši něco ve smyslu, že 1.6 diesel v Megane kombi na tom nebude o moc lépe než 1.6 benzín v i30, že se chytneš ;-) Nezklamal jsi :-)
    Ale jestli chceš, až zajedeš motor, můžeme to na dálnici zkusit, jestli mi ujedeš nebo ne >:D A stejně tak pak na okresce ;-) Jen doufám, že to budeš mít pojištěný >:D

P.S.: Pokud chceš porovnávat, tak musíš být přesnější a brát těžší kombi, který má 10.1 a ne 9.8 jako máš v té srovnávací tabulce ;-) A samozřejmě jsem měl před tím na mysli dvojkové Kokty a dokonce jsem ani nespecifikoval jestli 2.0 nebo 1.6, protože to z označení TDI na zádi není poznat..

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 19.08.13  00:20

Thomasino: Nikde mě při ničem nechávat nemusíš, já na rozdíl od tebe mám soudnost, neporážím tady s dýchavičnou jednašestkou dvoulitrové TDIčka, takovou zoufalost jsi schopný vyplodit jen ty. Příště to Hjoundí poníci nandají Megane RS a nakonec rozdrtí (zaparkované) Porsche >:D Školka jede... ještě bys mohl udělat analýzu, které auto je nejrychlejší podle toho, kde mu končí tachometr :yes: ;-)

To je na zlatý ventilek, 1,6 v i30 drtí dvoulitrová TDI v táhlém dlouhém >:D

Ale pokud jsi na tabulky a papírové hodnoty: [odkaz]
    Tady je srovnání tvé fantazii bližší: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 18.08.13  23:57

Ach jooo, ty naivko >:-[] Ale nechám tě při tom, určitě to bude dálniční raketa !! Už to zrychlení z nuly na sto tomu odpovídá ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 18.08.13  23:10

iudex: Dnes se na to vyspím a ráno řeknu definitivní rozsudek, jestli 1,5 dCi nebo 1,6 dCi, ale asi budu volit silnějšího brášku, trochu turboefektu přežiju výměnou za kultivovaný chod a trochu větší výkon. A mělo by to být nové, ne roční. Roční jsem prvně zvažoval u Oktávky, ale ta by byla v podstatě základní výbavě rok stará jako nový Megane 1,6 dCi v Dynamique, což nedává moc smysl.
    No a nabídka místního prodejce Renaultu je úderná, v podstatě za cenu menší než 1,2 TCe nabízí 1,5 dCi 81 kW a za cenu 1,2 TCe v Dynamique mi nabízí 1,6 dCi.
    No ještě negratuluj, až zítra budu rezervovat a objednávat a pak budu chvilku čekat :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 18.08.13  22:59

Thomasino: Dobrý joke >:D 320 Nm vz 130 Nm, to je oprovdu srovnatelné :-) Jel jsem oboje, jak 1,6 od Hyundai (dokonce i lepší 1,6 GDI) i 1,6 dCi v Meganu a 1,6 dCi je jiná liga, konkurenčně výkonný motor ani do i30 nedávají ;-) Mrkni na auto.sme.sk na srovnávačku dieselů a pochopíš.
    Jel jsem ještě v rámci posledního rozhodování v sobotu krátký Megane 1,6 81 kW, který už byl zajetý - 90t km, což je konkurent pro tvé Hyundai, tyhle motory jsou dneska spíše brzdou provozu :-)
    Když chceš mluvit o jednašestce, která konkuruje mé chystané, tak 1,6 THP nebo Ecoboost, to už je jiná liga než to ořezávatko na tužky, co máš v i30. Vím, že teď naběhne řada vysvětlujících vět proč jsi volil i30 atd., my to víme, tak se s tím sžij a nesnaž se nám vsugerovat, že to je super uber auto.... Taky jsem do dnešního rána jezdil pomalý a slabým autem, ale nedělal jsem z něj nikdy raketu, která konkuruje v táhlém dlouhém 2,0 TDI, to bych se za takový názor musel stydět :-) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 18.08.13  21:26

woody: Aha a já myslel, že díky spolupráci to budou do MB dodávat :-) Jak to Ron myslel s tím MB?
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 18.08.13  21:23

Ron: Tak pokud ti to vyjde, bude to supr a hlavně mladší >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.08.13  21:21

Bud: Do Áčka pokud vím dávaj 1.5 dCi, pochopitelně prémiově úplně překopanej, tam nezůstal na kameni kámen... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.08.13  21:18

« Re: tema srpen

iudex: No vidíš, konečně má tvoje Mondeo hezkou barvu. Od toho množství zeleně chytla Lunar Sky odstín jako Parkside ve stínu. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.08.13  21:08

Rovnako ako woody: cvaknuté mám (z dnešného výletu), ale originalita nula bodov, takže to dávam ako nesúťažnú (ak sa ale nepodarí do deadlinu zrealizovať nápad, ktorý mám v hlave a má i nejakú pointu, tak ju pretransformujem na súťažnú): [odkaz]
    Ron: tak to veľká gratulácia, stál si na okraji priepasti zvanej mierne jazdená Oktávka f TéDéÍčku a skoro si do nej spadol, ale našťastie si to zvrátil. >:-[] >:D :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 18.08.13  21:04

No a jak je to s tím motorem od Mercedesu? Snad to, že to budou dávat i do Mercedesu A?
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.08.13  21:00

Kubass: Já už mám. Téma splněno ale nápad nebo moment překvapení veškerej žádnej. ;-\ Tak si to nechávám v záloze a ještě zkusím něco jiného.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.08.13  20:57

Thomasino: To víš, Renault není Hjondééé, ten se o třídu výše vyloženě urval z řetězu a nasadil těžkej kalibr - 1.7 CRDI. :yes: >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.08.13  20:52

iudex: Pod recenzí na Ronova Fanouše se dnes objevilo:
    "Tak a jsem bez auta... právě si ji odvezl nový majitel... no, něco mále přes 60t km spolu, 2,5 roku... a těch pěkný a i nepěknějších vzpomínek... fůůůha...

No co, jdeme dál... a tentokrát do NOVÉHO vozu Pokud vše klapne, tak už tento nejpozději příští týden budu opět motorizován."

Woody - private investigator, k Vašim službám. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.08.13  20:28

Ron: takže keď zosumarizujem informácie, ktoré tu po troche púšťaš, kupuješ Megane Grandtour 1,6dCi, asi rok starú predvádzačku?
  • 00 Reagovat !

foto kubass11111

kubass11111 18.08.13  20:10

« tema srpen

tož co, kdo už má odfocíno?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 18.08.13  18:59

Ale tak aspoň trochu to pojede, když to má 130 koní (96kW), 320 Nm a z nuly na sto za 10,1 sec ;-)
    Provozní hmotnost 1395 kg je taková normální.. Jaká barva a výbava?

Ale dívám se, že se dělali i silnější diesel ;-)
    [odkaz]

P.S. To na tom budeš s tou rychlostí ale stejně "průměrně" (mizerně) jako ta moje i30 1.6i se skromnými 120 koníky, nižší váhou a zrychlením za 10,5 sec ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 18.08.13  18:38

Thomasino: Jo, u nás ano, v Německu je ještě dvoulitr. Tohle má ale 320 Nm, což je stejně jako 2,0 TDI a jízdně se to i tak chová... jel jsem to tak před rokem a byl jsem překvapený, co to umí. Mrkni na testy, třeba na auto.sme.sk

No uvidíte, pravděpodobně během příštího týdne by mělo auto už být, do té doby to nějak přežiju i pěšky, když to mám 50 m do práce :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 18.08.13  17:39

To jako že ta 1,6 je nejsilnější v nabídce ?? :-O
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 18.08.13  17:20

Bud: Tak vypadá to, že zůstanu věrný značce s nejsilnějším dieselem v nabídce :-) Taková nabídka se asi nedá odmítnout :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.08.13  14:51

Thom: možno je čítanie priveľkého množstva testov, kde spievajú chválospevy na GTI nakoniec kontraproduktívne: Potom pôjdeš nabudený s prehnanými očakávaniami na testovačku a možno nakoniec trochu sklamane zistíš, že to auto je len o niečo lepšie, ako Tvoje staré GTI. Aspoň ja som išiel na predvádzačku s podobnými očakávaniami a nakoniec sa žiadne očakávané K.O. smerom k ST nekonalo (teda až na K.O. v interiéri).
    Sám sa budem pred definitívnym rozhodnutím musieť ešte raz na obe autá pozrieť.
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 18.08.13  14:03

Rone - tak co to vlastně kupuješ? ... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 18.08.13  10:05

WL - díky. Ten Megane RS byl obyč, nebo Cup?
    Tomu skoro stejnému zrychlení sice moc nevěřím, protože u GTI uvádí oficiálně 6.4 (pak se dá neměřit jako vždy o 2 sec lépe, viz. test AMS - u mého taky uváděli 6.9 a Autocar naměřil 6.7) a Megane RS uvádí 6,0 sec, ale v praxi se dá naměřit bez problémů 5,8 sec. Ale to jsou stejně relativně malé rozdíly, je dobré sledovat zrychlení na 160 km/hod.
    Ohledně toho výkonu není až tak důležité jestli je výkon 230 nebo 250 koní, příp. 265 koní v režimu Sport u Megana, důležitá je taky váha, krouťák, průběh výkonu a krouťáku, zpřevodování apod. Rozhodně to ale vypadá, že se GTI Performance hodně povedlo, takže se už těším na testovací jízdu :-) Sice ten zadek stále vypadá vysoký jako dodávka (ikdyž je nyní GTI o chlup nižší a širší), ale třeba bych to znovu překousl (v tmavší barvě to vypadá lépe než ve světlé). GT86 vypadá mnohem "sportovněji", stejně jako se mi líbí Megane RS o dost více než GTI (jen zepředu GTI vypadá o poznání lépe). Z malého výběru barev u GTI jsem ale opět zklamaný, ale u Megana je to podobné, teda až na tu zářivou žlutou - to se trochu odvázali. Bohužel ta pěkná modrá už objednat nejde, tu si asi šetří na ostřejší verzi Megana RS, která podle všeho ještě přijde.

edit: pružné zrychlení GTI Perf. versus Me RS:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.08.13  08:31

Ron: 5 litrů je hezkých, o to nic, ale moc s tím nepočítej. Teď když si budeš moct dávat Octávky jako předkrm ;-) ,tak toho taky využiješ. Taky bych mohl jezdit za 6,5 litru a jezdím minimálně o litr víc....to ti nedá. Ale je fakt, že tahle 2.2 není moc úspornej motor, s webpajou jsme probírali, že 2.0 TDCi 120kW je schopnej jezdit o víc než litr úsporněji a přitom jízdně už moc nezaostává. Ale řečeno slovy písně J.Dědečka:

"Mně to nevadí a já se nezlobím
    a já se nezlobím
    ten motor je můj Řád a tím se ozdobím
    a tím se ozdobím." >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.08.13  08:16

wl: No a teď, když si k tomu připočítáš, že GTI7 v testech boduje i velmi sympatickou spotřebou (budiž, u podobných aut to není primární požadavek, ale potěší), tak musíme konstatovat, že VW nejspíš při konstrukci a výrobě GTI uzavřel smlouvu s ďáblem podepsanou MaxxMotionem 100. >:D ;-)

Btw. níže zmiňovaná Astra OPC sklidila od Jandy chválu za spotřebu při jízdě na doraz, ale úsporně jezdit neumí. Běžná kombinace se pohybuje mezi 11 a 12 litry. Jasně že nic strašnýho na 280k auto, ale když jsi psal hodnoty vašich GTI5 a GTI6, tak to je rozdíl cca 2litry, možná i víc.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 18.08.13  02:52

woody: To mi trochu vnuko myšlenku, že bych mohl na novém autě realizovat buď našeho prvního Favorita béžová s červenou linkou a nebo rovnou zázraka a dát ho do celofolie v jeho barvě :yes: >:D

No ono to má tuším v názvu energy na druhou, takže to nebudu žádné ořezávátko :-! Pravda, závodit s Tebou raději nebudu, maximálně ve spotřebě, očekávám, že po zajetí budeme kolem 5l/100km, héééč :-! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 18.08.13  00:42

Ron: Nj, na barvu to nejezdí a když tak dáš nějaký polepy....třeba modrej s nějakou vkusnou linkou. ;-) >:D

Pořád bych si spíš vsadil na Pažouta 200/450 než na Horáčka (Rendlíka) 130/320. Někdo si holt tu energii musí dát aspoň do názvu a někdo ji tam prostě má. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.08.13  00:03

Th
    Na nové Scirocco už teď ve Frankfurtu klidně zapomeň, letos určitě nic konkrétního nevyjde.
    Větší srovnávačka s podrobnějším měřením vyšla začátkem července v AutoZeitungu.
    G7GTI Perf vs MRS vs FoST vs ARGQV.
    Celkově vyhrálo GTI, ARGQV propadla. FoST byl druhý a jen těsně za ním celkově třetí MRS. GTIčko bylo jen velmi nepatrně pomalejší, než MRS a například z 0-100 dosáhli v reálu shodné hodnoty 6,0 s a 0-200 byl MRS rychlejší jen o jedinou desetinu s (22,1/22,2s, pro srovnání FoST 24,2s) ), z 0-60 byl zase o desetinku rychlejší Golf. Max speed MRS-254, GTI-250, ST 248. Když vezmeš v potaz výkonový deficit GTI (na ST mu chybí 20PS a na MRS dokonce 35 PS) tak je to skoro neuvěřitelné, kdyby mělo GTI motor naladěný taky na 250-265 PS (což by nebyl žádný větší problém, viz 300PS u S3/GR), pak by v těchto měřených disciplínách muselo snadno sfouknout i MRS.
    Brzdy mělo v testu nejlepší GTI, za studena se mu ještě MRS na chlup vyrovnal, ale za "tepla" zastavil ze stovky Golf na dráze jen 33,78 m dlouhé, tedy o 1,62 m kratší, než MRS (proti ST o 2,02 m a proti ARG dokonce o 4,22 m kratší), což není žádný zanedbatelný rozdíl.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 17.08.13  21:33

Woody: Potřebuju aby mi to někdo namaloval ve photoshopu, jestli démant nebo hvězda...
    Napadá mě ještě jedna veze, na masce démat a ne špičku kapoty si dám hvězdu :-! >:D

Jsem netušil, že policajti mají ty pasaty i v šedozelené :-O >:D Trochu mě jen mrzí ta barva, holt ve skladovkách si člověk nevybere...

Dostaneš se k předváděčce mého energy motoru a budeš mít jasno... :-! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 17.08.13  21:30

Thomasino: MegRS mě nijak neláká, zrovna tak jako překvapivě "levná" Astra OPC. Ta má btw. velmi rozporuplné testy - od neuvěřitelného chvalozpěvu na Autoforu (Janda) až po velmi smíšené pocity (hoooooodně rychlá ale hůře ovladatelná) na driverswebu. V případě varianty 2 (auto víceméně pouze pro mě) bych řešil spíš volbu mezi 3-dv GTI Performance (současné Šíro 2.0 TSI mi ve srovnání s GTI7 Perf. nedává moc smysl) a mezi nějakým "naštvaným" prckem. Ale kdo ví, třeba se dostanu ještě k nějaké předváděčce jiného kandidáta a ještě svůj názor pozměním.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 17.08.13  21:21

Ron: To se ví, jenom diamant na kapotě přelepíš hvězdou a nikdo nic nepozná... ;-) Hezky v levým pruhu a svoje limity poznáš teprve až tě dojede šedozelená obluda s jakousi modrou šiškou na nechutně chromované masce. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.08.13  21:11

Tady je konečně test kde je mimo jiné GTI VII a Megane RS :-) Jen neumím německy :-( Vydávali ho i v čechách, ale už jsem ho dlouho neviděl.

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 17.08.13  20:59

chyba
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 17.08.13  20:58

Tak to vypadá, že od zítřejška už nebudu R(e)onault... :-) Ale vypadá to, že zase opět se jim stanu... ;-) Ještě to není definitivní, ale asi to tak bude... :-) Ale v podstatě budu mít s motorem Mercedes >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.08.13  18:21

« A zase ty HotHatche :-)

Tak jsem si dnes koupil A-M-S (číslo září 2013) kvůli tomu testu sedmičkového GTI Performance, Focusu ST, 125i M paket a A250 Sport. Právě jsem ho dočetl a především podrobně zkouknul výsledky naměřených hodnot (snad se jim dá aspoň trochu věřit). Fakt na tom GTI Performance něco bude ;-) :yes: Taky jsem si pročetl popis funkce toho aktivního diferenciálu u GTI Perf. a slabiny které mi vadily u šestkového GTI jsou zřejmě odstraněny. Jako třeba slabší krouťák a malá trakce na výjezdech z ostrých zatáček v serpentýnkách v Alpách, tady výrazně vyšší krouťák pomůže a hlavně půjde díky samosvoru o hodně lépe přenést. Taky lepší a větší brzdy jsou fajn, zvláště když se koukám na porovnání brzdné dráhy ze 160-ti a ze 190-ti, tak je na tom GTI vždy nejlépe. Naměřený čas 0-100 za 6.2 sec je dost slušný, to se už skoro blíží Meganu RS 265 Cup s 5.8 sec. Chtělo by to nějaký pořádný test GTI Perf. s Megánem RS 265 Cup, ten by mě hodně zajímal.
    Ale tak nejdůležitější je stejně vlastní pocit a vnímání, takže do měsíce budu mít lepší porovnání. Už si domlouvám zapůjčení Megana RS 265 Cup, taky budu mít v brzké době konečně možnost svezení se sedmičkovým GTI Perf., stejně jako na celý den zapůjčenou GT86 ;-) Plánuji to vše plus mínus na stejnou dobu v rozmezí max. 2 týdnů, aby porovnávání bylo k něčemu. Ideálně se snad domluvím znovu i na projetí s mým bývalým šestkovým GTI pro "kalibraci" zážitků :-)

P.S: Třídvířko se mi u šestky moc nelíbilo, u sedmičky je na tom o něco málo lépe. Ale stále to není úplně ono. Více zešikmená zadní část ve stylu třídvéřové A3 nebo Megana RS se mi zamlouvá o hodně více. Ještě jsem hodně zvědavý na nové Scirocco, možná ho představí zanedlouho ve Frankfurtu. Ale než bude verze Scirocco R, to si ještě minimálně rok až 1.5 roku počkáme :-( Ale kdyby bylo k sežrání, možná bych vydržel, to je pak jasné že do něj promítnout techniku z GTI Perf. U normálního Scirocca 2.0 TSI předpokládám ten samosvor nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.08.13  17:03

« Re: new tires

Th
    My naštěstí tolik nejezdíme po Brně, takže nám neklepe nic (mám na to svědky i tady).
    Taky nejsi woody, který má větší rodinu. Dovolit si to určitě můžeš, stejně jako sis mohl v klidu dovolit třídvířko už u GTIčka. Zrovna včera jsem narazil na staré video s Clarksonem kde pěje velkou chválu na G5 GTI a dělá si naopak prd.el z G4 GTI. Prý se z jedničkového GTI stala postupně koupelna v podobě G4 GTI. >:-[]
    A k pětkověmému GTI měl taky trefnou hlášku, prý hlavně si ho nekupujte v červené! Ten chlap má skoro vždycky pravdu... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.08.13  16:34

Tak uchylaci jsme oba, ja se tim zase tak moc netajim ;-) Obcas dat nejakou fotku pekne zenske mi zase tak divne neprijde :-)
    Uvolnene a klepajici zadni pate dvere jsem mel i v GTI, ale to se da vetsinou nejak nastelovat a upravit. Obcasne zavrzani v interieru bylo po dvou letech i v GTI a u Megana si nedelam falesne nadeje, ze by tomu melo byt jinak, spise to bude rychlejsi nebo horsi, castecne i dan za tvrdsi naladeni. Uz chci spise auto na zabavu nez na image a univerzalnist, ale samozejme trochu univerzalni zustat musi. Doba ale pokrocila a i pres mensi prakticnost si uz asi mohu dovolit tridvirko nebo kupatko ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.08.13  15:22

Th
    Ty si ten pravý, kdo může psát o chlípných sklonech. Svou chronickou zálibou strkat všude své nemravné odkazy jsi proslulý nejen na fb. Už se mě dokonce pár lidí ptalo, jestli nemáš aspoň nějakou babu, že jim to nepřipadá ve tvém věku normální. :*) >:D >:-[]

P.S. Pokud vím, tak woody o MRS neuvažuje vůbec. Pro jeho potřeby příliš nepraktický (rádoby "coupé", vypadá sice spíš jako 3dv. hb, ale neprakrický je spíš jako coupé) a relativně nekomfortní.
    Ale ty si ten CUP, konečně KUP místo i30.
    A kup si k němu i nějakou gumu na klepající zadní/třetí dveře, což bývá častější problém MRS.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.08.13  15:00

Sice dobrej pokus, ale všichně tvé chlípné sklony známe :-) A ještě to na sebe takto nabonzuješ ;-) >:-[]

Ale raději bych si zase početl na téma HotHatchů, např. co woody říká na toho Megána RS v základu (xenony, aut.klima, park.čidla, 18" kola atd.) s cenou kolem 600 tisíc s dph po slevě ;-) Podle mě stále velmi dobrá volba, ikdyž Cup je Cup :-)

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.08.13  11:50

Th
    Zkus u těch reakcí aspoň trošku přemýšlet a nereagovat jednoduše podle pravidla:
    "Podle sebe soudím tebe!" :*) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.08.13  11:11

WL - tak si ho pořád nehoň >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.08.13  10:43

Mě "nuly" neberou, proto beru jedničku..., je to pěkná honička, být tu pořád jednička! >:D ;-)

205/65/16" je atyp jaksviňa i v Evropě, Buď se zbláznila Mazda, nebo anti. >:-[]
    Normální rozměr je buď 205/60/16", nebo 205/65/15".
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…