Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• 00 Reagovat !

foto eliot

eliot 15.09.13  23:11

« Autosalon Frankfurt

Do fotosoutěže mám jen takovou nouzovku,kterou pošlu později ( počasí už bohužel asi nebude nic moc)...Moc času jsem poslední dobou neměl ,ale na jednu věc jsem si čas udělat zkrátka musel - na frankfurtský autosalon :-) . Pokud chcete, můžete se kouknout na pár fotek .
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 15.09.13  11:45

« Přihlašování září 2013 - Babí léto

Tak máme dnes termín a já se hlásím. Bohužel jsem fakt netušil, co si mám představit pod babím létem, protože podle wiki je to teplo v době od 25. září a trvá asi týden :D. Takže jsem to pojal jako hledání posledního slunce.
    Soutěžní - [odkaz]
    Bokovka - [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 14.09.13  22:53

« Re: Pár čísel a bilancování

w-a: Díky za to, že nám tak hezky přeješ... ;-)
    Ta nehoda s tím kamiónem, to je strašné. Člověk tomu vlastně ani nemůže skoro nijak zabránit, jenom může čekat, co se stane. Když jedu po dálnici a mám jet kolem kamiónu, vždy jsem jak na trní a říkám si: vjede mi tam? Co když mi tam ten pitomec vjede. Kéžby kamióny nemohly vjíždět do levého pruhu. A kéžby těm, co je řídí, to došlo včas a dodržovali to pak. >:D Jenže jak by pak předjížděli ještě pomalejší vozidla? Třeba nějakou naloženou avii, která se plouží sotva 80? 8-s Jó - chtělo by to tři pruhy..
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 14.09.13  13:09

WL: :yes: >:D Jojo.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.09.13  22:45

w-a
    To víš, tady je Maďar exotický cizinec ve srovnání s domorodým Korejcem. :-O >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.09.13  18:48

Thomasino: Skoro. Byl to Maďar. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.09.13  17:45

Jako že ten kamion byl korejský ?? >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.09.13  09:23

wa
    Takže se dá říct, že se ti v posledni době stáváji osudovymi různé formy přitažlivosti "domací" korejské produkce. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.09.13  08:18

« Pár čísel a bilancování

Chystám se v pondělí na servis s H1kou a při té příležitosti jsem si trochu zavzpomínal a započítal. ;-)

Začnu mým ročním nájezdem, který tady občas bývá zdrojem všeobecného veselí. Ono všechno je relativní. H1 za rok najela (se mnou za volantem) 17.000 km, Mondeo (do ročního servisu zbývá 1 měsíc) 12.000 km a Swift za pět měsíců provozu 6.000 km. Z toho zcela jistě minimálně 2.000 jdou na můj vrub. Sečteno a podtrženo, za rok jsem najel 31.000 km. Takže takovej víkendovej jezdec zase nejsem. >:D

Řidičák mám 22 let a protože jsem si ho dělal z nutnosti (auto bylo a potřeboval jsem jezdit) a nepadal na něj prach někde ve skříni, můžu si dovolit tvrdit, že roční nájezd mezi 20.000 a 25.000 km je reálný. Prakticky od začátku své řidičské "kariéry" jsem ovšem během roku střídal více aut, čili zatímco já jsem oježděnej jak kolečkový brusle, má auta jsou stále jako nová. >:D

Z toho všeho vyplývá, že se dostávám k (nebo už jsem překročil) hranici půl miliónu najetých kilometrů. Docela pěkný číslo. Za tu dobu mě postihly celkem čytři nepříjemné události.

1. Coby čerstvý (a blbý) majitel ŘP jsem si myslel, že s naloženým přívěsným vozíkem za Š120L si můžu hrát a povedlo se mi v jedné zatáčce špatně připevněnej náklad prken "sundat". Obešlo se bez větších škod. Rozbité levé zadní světlo a částečně promáčklej blatník. Velké poučení.
    2. Stále ještě se Š120L se mi nepovedlo ukočírovat smyk na uježděném sněhu (nutno ovšem dodat, že k tomu manévru jsem byl donucen vytlačením od protijedoucího řidiče) a v nízké rychlosti jsem nabořil zadek u kraje zaparkovaného auta.
    3. Můj Ford Transit byl vinou řidiče kamiónu, který vjel do křižovatky na červenou, zdemolován. Pokaždé když si na to vzpomenu, děkuju tomu tam nahoře, že to dopadlo aspoň takto. Dvě operace ramene to spravily a od té doby mám jisté schopnosti předpovídat počasí. >:-[] Škoda na autě totální, určitou dobu jsem měl i velmi nepříjemné pocity při nucené jízdě poblíž jakéhokoliv kamionu.
    4. Při rozjezdu z křižovatky jsem vinou náhlého zabrzdění přede mnou jedoucího řidiče (a pochopitelně i vinou nedodržení bezpečné vzdálenosti z mé strany) opřel Vitaru o zadek i30 kombi. Minimální rychlost, jen pochroumané plechy a plasty. Škoda až překvapivě vysoká.Další poučení.

Toť vše. Od té doby, a musím to zaklepat, se mi zatím nepříjemnosti vyhýbají. A to včetně neplánovaných poruch na autě. Tak ať to vydrží. A totéž přeju Vám. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 10.09.13  22:56

« Re: Až se zima zeptá...

8" je na 225 plast porad uplne v pohode, ale taky mne prijde 7,5-8" jako optimum. 225/40 R18 vozim jak na 7,5, tak i tech 8" rafcich. 225 na 7" sirokych kolech je ale taky uplne v norme, naopak tak plast tlumi treba mnohem lip, nez na tom 8" rafku. Zalezi i na konkretnim plasti, kazdy ma pres stejny rozmer jinou sirku behounu, jinak tvrdou bocnici atd., nic nejde tvrdit tak kategoricky. Nekdo vlastnosti plaste zabije i tim, jak spatne ho na konkretni auto nafouka.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.09.13  16:57

takto vypadá pneu 225/40 R18 na disku 8"x18" (ET tuším 48, čímž to vylezlo více ven):

[odkaz]

- další 3 fotky
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.09.13  16:54

Jde o to, že v zimě ve sněhu a břečkách má užší guma lepší tlak na cm2 a tudíž lepší záběr ;-) Samozřejmě pneu 225/45 17" jsou o poznání levnější, ale na oba rozměry je dobré mít jiné disky. Na 225mm by jsi měl mít 7 - 7,5" disk.
    Na zimu od VW je doporučován ten 205/50 R17.

Ve velkém techničáku k šetskovému GTI je tohle:

6x 17" ET48,5 205/50 R17 ,
    nebo 7x17 ET54 nebo 7,5x17 ET51 225/45 R17 91W
    - volil bych 7,5" disk na 225mm.
    Na léto jsem měl na OZ kolech dokonce 8" šířku na pneu 225/40 18" aby to dobře sedělo. Ale stačí asi i těch 7,5" šířka. Ale 7" mi přijde už málo, ta guma se bude "vozit" ze strany na stranu, pokud pojedeš v zatáčce rychle
    >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 10.09.13  16:40

woody: no pozeral som letmo, favorita nemám, ale v zásade sa mi najviac hodí nekomplikovaný dizajn (5 lúčov, skôr rovné, ostrejšie línie, žiadne kudrlinky). Každopádne v kombinácii s gumami je to slušná pálka, už teraz ma bolí peňaženka. >:-[]
    Inak dnes som hovoril s webpajom a čumel som, ako dokázal ten stlačiť cenu na svoje dve nové autá, musím sa ním inšpirovať a možno ušetrím aj na to obutie. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 10.09.13  16:33

iudex: prostě šedivá, no, co bys chtěl... ;-) Tohle už je lepší. :-) [odkaz]

A když řešíš gumy, tak co disky ? Už máš v 17" nějakého favorita ?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 10.09.13  13:21

Thom: pozeral som, že rozmer 205/50R17 je často drahší, ako 225/45R17, takže to by som si nijak nepomohol tenšími gumami.
    Inak tá limestone vyzerá tak obyčajne, fádne, takže ju vylučujem: [odkaz]
    [odkaz] Prečo len VW nespraví nejakú výraznejšiu, sýtu farbu, napr: [odkaz] [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.09.13  20:45

Thomasino: Ta Limestone nevypadá vůbec špatně, jak už jsem ostatně psal. I když u těhle "nádechových" barev to stejně člověk musí vidět na vlastní oči. Iudexova Lunar Sky mění na fotkách vzhled neustále a ta moje "zelená" vlastně taky. Když jsem nedávno řešil se svou polovičkou barvy na HH a její výběr Rallye Green pro Octavii RS komentoval slovy "vždyť už jedno zelený auto máme", tak se mi vysmála a poslala mě na vyšetření zraku. Jak prý můžu tu khaki-šedivou vydávat za zelenou... >:D

Nj, ale stejně si stojím za tím, že CSG je pro GTI nejlepší...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 09.09.13  15:59

Rozměr 205/50 R17 na zimu je přímo ve velkém techničáku, pokud se nemýlím. Mrknu se ti pak. Ale jsem si tím téměř jistý, také WL tento rozměr má a doporučuje, pokud vím >:-[]

Jinak tady máš odkaz na 4 fotky Golfu VII který je prý dle popisu za sklem v barvě Limestone. Je tam nádech do kávové, ale třeba se ti to bude líbit. Teď jsem se vrátil z umývání auta, zase je tam spousta černých teček od asfaltu :-O :'-( Příští barva prostě nesmí být moc světlá, ale spíše tmavší ;-\

[odkaz]

- a další 3 fotky za ní
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.09.13  13:37

Thom: popravde mi ani nenapadlo, že by som mohol ísť až na takýto rozmer. Viem, že na GTI sú základ 225/45R17 a extra 225/40R18 (resp. i 235/35R19), neviem ale, či môžem dať 205/50R17; podľa nejakej prepočítavacej tabuľky, čo som našiel je akceptovateľný rozdiel v obvode pneu do 2% a 205/50R17 je úplne identická, t.j. nulová odchýlka, ale neviem, čo dovoľuje výrobca (a to je rozhodujúce pre STK či políciu). Každopádne tie ceny gúm daného rozmeru ma moc nepotešili (napr. i posun rýchlostného indexu pri rovnakom rozmere znamená pneu drahšiu o desiatky eur).
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 09.09.13  12:27

Na GTI rozhodně nějaké z těch TOP pneu, navíc to poznáš i na komfortu či hlučnosti. Taky bych volil asi ty Contíky 850, ale šel bych do rozměru 205/50 R17. Měl jsem na GTI na origi discích 17" 225/45 abych je mohl použít a zbytečně se od toho špinilo auto. V zimě není nutné mít na efekt ty kola až tak ke krajům, takže bacha na číslo ET ;-)
    Viz. fotosoutěž DW. Vysvětlil jsem ti to tam pak, nejdříve to vypadalo na slabou účast a pak se ukázalo že pár lidí jede v prvním týdne na dovolenou, tak jsme posunuli a ve finále během posledních dvou dnů se přihlásilo spousta moc pěkných fotek.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.09.13  11:55

Th: už som tam hlasoval. Inak to fungovanie a zverejňovanie fotiek je tam dosť neaktuálne, ja som dal zo solidarity a do počtu takú slabú fotku, mysliac si, že sú prihlásení len dvaja, ak si uvádzal a napokon vysvitne, že je desiatka zaujímavých fotiek z alpských výletov. 8-s
    Ad gumy: tiež som sa rozhliadal, aké zimné 17ky na Golfa a sú v zásade len dve možnosti: človek chce šetriť a uspokojí sa s pneu typu Matador/Barum, alebo chce to najlepšie (Continental, Dunlop, Goodyear) a tam sú ceny veľmi vyrovnané a teda najlepšie je voliť podľa výsledkov testov (kde väčšinou vyhráva Conti CWC 850).
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 09.09.13  11:28

pro ty, komu je to tady dlouhé a polomrtvé (když WL odjel na dovolenou a zbytek asi taky nemá čas), se mohou podívat na druhou fotosoutěž na DW. Je tam pár opravdu povedných kousků, včera jsme uzavřeli vkládání fotek.

[odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 08.09.13  10:41

Ron
    Ve tvém rozměru je výběr velký, doporučil bych aktuálně několikanásobného vítěze srovnavaček ContiTS 850. Pokud bys trval na jiné značce, potom ještě starší, ale výborná Dunlop 3D.

Woody
    Ve tvém rozměru ti nedoporučim nic (např. CWC 810 je slabota), jdi raději do 185/60/15", kde se nově nabízí také Conti TS850. Na vyškrábání do zasněženého kopce je výborná i starší TS800, ale není celkově tak kultivovaná jako TS 850 za podobnou cenu.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.09.13  20:03

[odkaz]

a můžeš změnit období na zimní a rok na 2012 nebo 2011 ;-) Dlouhodobě jako NEJ na zimní pneu je GoodYear, Continetal a Dunlop ;-)

P.S.: Jinak facelift Meganu je celkem zdařilý, alespoň co se týká R.S. modelu. Nejlépe se povedla ale verze GT, ta vypadá fakt pěkně. U normálního Megana překombinované LED svícení vedle mlhovek.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.09.13  19:14

A já se ptám taky, ale na rozměr 205/55 R16,požadavky malá hlučnost, dobré chování na sněhu a v břečce... zatím to vidím na Michellin, ať si nemusí Megane převykávat.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.09.13  18:40

« Až se zima zeptá...

No a už je to zase tady. Musím koupit zimáky na Swifta Nesport. >:-[] Rozměr 175/65 R15. Tak Vás zkušení "gumaři" (snad to nezní urážlivě ;-) ) žádám o radu. Co požaduji: Velmi bezpečné jízdní vlastnosti hlavně na směsi mokrého sněhu a vody, zkrátka v takových těch mydlinkách nebo v břečce. Ostatní parametry (hlučnost, opotřebení) vzhledem k užívání ustupují trochu do pozadí. Co nabízím: Část obsahu své kreditní karty a slušné zacházení. Pravidelné venčení a údržbu. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.09.13  18:30

« Re: Depeche Golf

iudex: ;-) Hlavně až se budeš na nějaké pěkné a točité okresce kochat jízdou, nezapomeň Get the Balance Right. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.09.13  18:05

:yes: :yes: >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.09.13  17:57

woody: :yes:
    Pýtaš sa: What´s your name? Som Golf. Golf GTI. Nie som žiadna Little 15, mám už 37 rokov. Napriek tomu sa nemusíš Nothing to fear. Zanechaj všetko In your room, so mnou Ti nebude nič chýbať, tak Leave in silence a nasadni. Naštartuj a vychutnaj silu 230 koní, cítiš to? Vravíš, I feel you a tak to má byť, auto a jeho šofér, človek a stroj, keď ma šoféruješ, si Somebody. Len so mnou Everything counts. Vyrazme a ukážem Ti World in my eyes. So mnou nikdy nebudeš musieť povedať: It´s no good. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.09.13  14:18

iudex : V tom případě už nelamentuj nad lepším zvukem Focusu ST a Enjoy the Silence v GTI. Koneckonců dobře víš, že People are People a stačí nevšímat si jejich Blasphemous Rumours. Občas si s Golfíkem zahrajete na Master and Servant a určitě to nebude žádná Strange Love. Je jen A Question of Time, kdy dokážeš Shake the Disease a ještě rozespalej a Stripped nasedneš. Zašeptáš Never Let Me Down Again a pak si Behind the Wheel užiješ svojí Black (CSG) Celebration a bude se ti zdát že Just Can´t Get Enough. GTI bude tvůj Personal Jesus, zkrátka Love, In Itself. ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.09.13  08:11

Jj, jasné automobilově zraješ jak kvalitní cognac. :yes: ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.09.13  23:06

« Depeche Golf

Posledné dni ma chytila depešácka nostalgia, tak vychutnávam napr.: [odkaz]
    I preto začínam byť so svojou auto-voľbou viac stotožnený: [odkaz] :-)
  • 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 06.09.13  22:23

« :-D

• « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 06.09.13  21:37

« Re: Jednička

Leg: Ano, jak jsem říkal před týdnem v příspěvku o M135i - ta mohutná vyboulená příď s těmi světly a tím kusem plechu vypadá v základu blbě, em-paket je na tom o 200 % líp - [odkaz] (ty „wikipeďácký“ odkazy nějak blbnou)
    ... no, tady už se dá vážně uvažovat, dokonce jsem to použil jako tapetu na iPad.

woody: Souboj hot-hatchovských filozofií...

Jinak mně se ten nový mégan docela líbí. Akorát mi trochu připomíná MG: [odkaz] [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.09.13  15:30

iudex: Souhlas, Fiesta i podle mě vypadá v 5dv.lépe, zrovna tak jako třeba Corsa. Je ale třeba říct, že ten tvůj odkaz je nejmilosrdnější ze všech možných. Daleko víc rozpaků ve mně vyvolává toto: [odkaz] a tam jsou na tom 3.dv. i 5.dv. fakticky stejně. Nicméně stejně jako ty předpokládám, že jízdně (tedy hlavně po stránce dynamiky) bude FieSTa určitě o značnej kus před SSS. Uvidíme jaký budou moje dojmy, jestli ve mně ten stáletáhnoucí turbobenzín převálcuje živou atmosféru natolik, aby zcela přehlušil sympatie k jisté líbezné staromódnosti SSS. ;-)

PS: Facelift Megana by mohl zaskočit neznalého, Ronault o něm věděl, takže myslím, že nějak zkroušenej z toho nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.09.13  14:32

Ad Fiesta: ja to vnímam tak, že ten kontroverzný rozšafný dizajn sa u malej Fiesty dá akceptovať skôr, ako u väčších áut. Osobne si myslím (na rozdiel do wl), že FieSTa vyzerá lepšie v 5dv, ako 3dv.: [odkaz] škoda, že sa u nás 5-dverák ST nepredáva.
    Ale hlavne u FieSTy je to ešte viac o emóciách a jazde, ako u väčšieho (a univerzálnejšie úlohy plniaceho) Focusa ST. Ako som už písal, "môj" predajca Fordu bol z FieSTy nadšenejší, ako z Focusa ST a hovoril, že za jej volantom sa nesmierne bavil. Osobne si myslím, že to, o čo zaostáva Fiesta dizajnom za Swišťom, viac ako dostatočne vynahradí dynamikou a vodičským zážitkom. Ale to nám zrejme potvrdí až woody, keď vyskúša.
    Edit: Už je vonku nový/faceliftovaný Megane; Ronaulta to zrejme pár dní po kúpe nepoteší: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.09.13  13:02

Thomasino: Těžko říct, Swišť je vyšší, to je pravda, ale zase je výrazně rozkročenej. Tady přímé srovnání s Fabií.[odkaz] SSS pak ještě opticky rozšiřují nástavce prahů a spojlery, není to sice žádná placka ale nějakej nepatřičnej pocit z něj nemám. To Fiesta je na tom hůř, předek ani po nepovedeném Aston F/L tak hrozný není ale zadek je hodně opticky vysazenej nahoru, skoro jak u nějakýho MPV. To mi vadí. Ale tím nechci říct, že bych FieSTu jenom kvůli tomu vylučoval ze seznamu kandidátů. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.09.13  12:01

S Fiestou ST a stejně tak se Swištěm mám podobný problém, působí na mě moc úzké a vysoké :-O :-O Tady by SSS ta černá střecha možná opticky dost pomohla a nechal bych vzadu jen ten bílý "C" sloupek ve tvaru žraločího ocasu ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 06.09.13  11:24

Ja si myslím, že jedným z prvkov, ktorý je charakteristický pre Suzuki Swift poslednej generácie je, že pomocou čiernych A a B stĺpikov sa opticky predné a bočné okná zjednotili. Podobný efekt je použitý na Fabii, na Mini ide dokonca okolo celého auta. Problém je, že ak k tomu pridáš čiernu strechu, tento nízky pás sa ti rozuteká ešte hore a tento dizajnový prvok stratí pointu. Tým chcem povedať to, že to čo funguje u väčšiny áut, teda optické spojenie predného okna, strechy a prípadne zadného okna do jednoliateho celku tu fungovať až tak nemusí, pretože predné okno už je opticky spojené s bočnými. Nemusí to nutne vyzerať zle, ale výsledok nebude pôsobiť tak prirodzene a kompaktne ako na labelovom GTIčku, napríklad.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 06.09.13  10:58

Leg: :yes: za všímavost. U Suzuki takoví trotlové přece jen nejsou : "Kromě rozšířené výbavy je charakteristickým rysem speciální edice také dvoutónové lakování karoserie. Tento atraktivní designový prvek je nabízen v pěti výrazných barevných odstínech, které jsou vždy kombinovány s bílou metalízou Cool white pearl. Spojení bílé střechy a kontrastního odstínu na zbylých částech vozu je zajímavou alternativou, nikoliv však nutností." ;-)

Pod Swiftíkem jsem si o tom psali s wl. Ona ta bílá střecha (dříve byla v nabídce i kombinace karoserii v černé perleti a střecha v červené perleti) hlavně přesahuje až k horním okrajům oken, což se mi moc nezdá. [odkaz] Vypadá to jako hrnec s pokličkou. >:D Tohle na odkazu od wl už je lepší (pokud se bavíme o střeše) [odkaz]

Ale popravdě, myslím že SSS v bílé perleti a na origo 17" kolech nic takového nepotřebuje. [odkaz]
    To s Fiestou ST je větší potíž, tam aby sis pozval na pomoc slona jako ve známé reklamě na P206. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 06.09.13  10:11

Šmoula: Chris Harris, toho mám rád, a vôbec celý /DRIVE projekt. A toto je asi jeho najvydarenejšie video, úplná špica. :yes:
    ...
    Podľa mňa problém jednotky nie je v tých svetlách ale vo veľkej prázdnej ploche, čo je pod nimi na normálnom nárazníku. Pri M nárazníku je táto plocha rozbitá prelisom a tu už je to podľa mňa celkom v poriadku: [odkaz] vs. [odkaz]–_Frontansich… />
    Thomasino: mám dojem, že v článku sa píše, že tá strecha sa má lakovať práve perleťou. Tak či tak, na Swifta by som bielu ani čiernu strechu nedával ...
    ...
    Zdravím do Álp a natrhni tam všetkým tým germánskym črepom ... no veď vieš čo. :-)

white label: zdravím pre zmenu do Turecka, obľúbenej to destinácie miestnej fotosúťažnej komunity. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.09.13  09:18

« Re: Zase tie hotheče

...ale tak zase je to dobrej návod, jak za 4 litry zku.vit SSS, když na bílou perleť dáš obyčejnou bílou střechu !! >:-[] >:-[] Samozřejmě že lesklou ;-) >:D

P.S. Tady v Alpách je asi o hodinu nebo o dvě méně, protože jsem dříve utahanej a chodím spát v deset místo o půlnoci >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 05.09.13  18:49

white: Jó, z tou střechou jsem si taky říkal. A Style a Sport, to je taky trochu rozdíl, ale nechtěl jsem iudexe otravovat dotěrnými otázkami.
  • 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 05.09.13  18:46

« Jednička

Tak jsem se těšil, že se při faceliftu zbaví těch kontroverzních světel a dostane podobné, jako bude mít dvojka, a ono asi nic. [odkaz]

...

4:45 - z Chrise jde strach: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.09.13  18:41

Jen Občas večer. Je tu o hodinu více.
    Jinak ta bila střecha na Swiftu woodyho .asi moc zajímat nebude, když u SSS uvažoval hypoteticky o bílé perleti.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 05.09.13  18:31

white: Ty mě nestíháš překvapovat. Když už nediskutuješ, tak to alespoň sleduješ... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.09.13  18:12

Taky vas sledují na mobilu, ale psát se mi z nej moc nechce. Je tu WiFi zdarma, ale s kolísavým signálem. More i vzduch teple jaksvina. Všechny zdravím.

• « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 05.09.13  18:00

Tak ses tu, Thomasino, nakonec objevil. :-) Za sebe jsem došel k názoru, že by měli místo Limestone prodávat Limetone: [odkaz] :-) >:D Ne, fakt. Nějakou dobu už to držím v hlavě.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.09.13  17:18

iudex - dneska jsem tady v Alpách viděl u prodejce nový sedmičkový naleštěný Golf v Limestone barvě (pak zkusím dát nějaké foto) a na sluníčku pro mě mírné zklamání :-( Ono je to s takovým hnědým nádechem, spíše šedo-hnědá než šedá :'-( :-O To co jsem viděl před časem asi nebyla Limestone, nebo to tady měli blbě popsané :-O Takže na GTI bych ji nebral, asi bych volil taky tu CSG ;-\ Prostě výběr barev na pytel !! :-! Každopádně tady v Alpách je to samej němčour, buď VW, nebo Audi či BMW a MB. Občas nějaká Škoda, Suzuki Swift 4x4 (hold nejlevnější čtyřkolka do hor), čas od času Mazda nebo Renault. Jen za dnešek jsem viděl černé pětkové GTI, šedé (nebo šedomodré) šestkové GTI, šestkový černý Golf R, předchozí Polo GTI, Scirocco v R-linu apod..
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.09.13  16:34

@woody: tak už máš možnosť bielej strechy na SSS priamo od výrobcu: [odkaz]
    A je to plnohodnotný lak, žiadna potenciálne sa odlepujúca fólia.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 05.09.13  15:09

Aha, takže white se válí kdesi na pláži s nějakým sultánem Solimánem. A Thomasino taky někde chytá bronz? No, aspoň je vidět, jaká je tu bez těhle dvou nuda.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.09.13  13:32

« Zase tie hotheče

Je tu nejak mŕtvo, odkedy label dovolenkuje v Osmanskej ríši, tak prihodím najnovší test GTI: americký Road&Track, kde sa dá očakávať istá preferencia Fordu, napísal:
    If last year’s Focus ST raised the bar in terms of handling, the new GTI has just knocked that bar out of the park. The GTI nearly matches the Focus’s willingness to turn without the unpredictable snap oversteer... The GTI is far more composed, far more predictable, and far faster... it’ll take back the crown for the best hot hatch available in the United States.
    To je akoby Svet motorov uznal, že Ceed je oveľa lepším autom, ako Octavia. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 04.09.13  21:09

« Re: True Colors

woody: Jó, jó, nachytal se chlápek :-) Má prodávat společně se Suzuki i Fordy tak jako u nás v Třinci a nemluvil by báchorky. Já mám čtrnáctiletou slečnu a taky jsem se ještě nemusel vracet vlakem. Ba ne Ford je Ford a ať si říká kdo chce, co chce, pořád ho lidi kupujou a jsou nadmíru spokojeni. Hlavně řidičsky :yes: A to je táhne znova a znova k Fordu. >:D >:D
    Jinak už bych taky raději vyměnil za nové, čtrnáct let je čtrnáct a může se stát cokoli. :-O I když v tomto případě by to už ostuda pro auto nebyla, ale zažít to nechci 8-s :-) .....
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.09.13  18:48

Bud: Jen pro pobavení. Dnes jsem se stavoval u Suzuki a mluvil s prodejcem. Btw. jsem si naživo poprvé prohlédl a prolezl novou SX4 S-cross nebo jak se to jmenuje. Dojmy určitě dobré. Ale ten prodejce se ptá co já a Swift Sport, kdy budem objednávat. >:D Já na něj, buďte v klidu, je tady celá řada konkurentů. Třeba Fiesta ST. A on odpověděl : "Hmm Ford, tak na to pozor, to my máme techniku vychytanou" >:D >:-[] Ještě jsem nadhodil, že už dva roky jezdím Fordem a ještě jsem nemusel použít železnici a on tam mumlal něco o vyjímkách co potvrzují pravidlo. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 04.09.13  18:28

>:D >:D Jó máš to u mně. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 04.09.13  16:21

Hmm. Tak zajímavé to určitě je, i když asi nebudu první, koho to napadlo :-( Ale řidiči fordů se zajisté řadí mezi ty dobré...
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 04.09.13  16:04

No, jó.. A já už myslel, že se dozvím něco nového a zajímavého a dokázáného >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 04.09.13  15:25

Bud: Vycházel jsem z obecně známých faktů a svých poznatků. Takže spíš horoskop. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 03.09.13  22:07

Woody: No fotky nějaké jsou, brzy budou, musím si s tím pohrát. Manželka má rozumný vkus, to se musí nechat...
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 03.09.13  20:39

šmoula: to bylo jako někde zjištěno, nebo to je horoskop? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 03.09.13  17:51

Skvělý vkus, tvoje manželka není typ barbieny v růžovém aygu, blondýna v bílé kvé-sedmičce, ani příliš nehledí na praktickou stránku.

Kdosi říkal: „Ukaž mi své auto a já ti ukážu, jaký jsi člověk“. Tvoje žena bude zřejmě přirozeně inteligentní, bude to mít v hlavě srovnané, i když taky bude možná trochu od rány.

Já se jednou ptal jisté paní, která to v životě zatím nejspíš moc jednoduché neměla, jak je spokojená se svou fialovou fiestou. Ženské auto roku, nejobratnější podvozek pro jízdu po městě, ... Odpověděla mi, že ten malý motor vůbec netáhne a jen žere a že se toho do auta moc nevejde. A pak se rozpovídala o tom, jak se jí hrozně stýská po načipované Octavii 1.9 TDI... ženský nelze házet do jednoho pytle, ta oktávka k ní opravdu seděla.

Prémiovky řídí buď petrolheadi, nebo naopak úplní autopitomci. Řidiči italských a francouzských aut jsou naopak velmi upřímní. A dalo by se pokračovat dál...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.09.13  11:28

woody: manželka je evidentne žena s vkusom, skoro vo všade sa s ňou zhodujem. ;-) (teda až na to: jéééé, Fiesta!)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.09.13  11:15

« True Colors

Tak jsem se chytil Šmoulova nápadu a nechal promluvit cítění Ženy. Při lahvince červeného vína jsem svojí "nebožce" předhodil vybrané hot-hatche a nechal ji (čistě hypoteticky) vybírat barvy. Snažil jsem se auta dohledat na fotkách a nespoléhat se na "barevné obdélníčky" v katalozích. A zde je výsledek. V závorce je přibližný komentář.

Golf GTI - bílá ( takový vážný auto...ale pěkný. No jo, ale jenom šedá, středně šedá nebo tmavě šedá. Ta modrá je cirkus a na červený není vidět ta linka. Takže bílá. Jaká perleť? To nevím, prostě bílá...)
    Focus ST - modrá spirit (no to je zase výběr. Musej všude cpát tu příšernou stříbrnou ? Žlutá ? To ani omylem, taková mucholapka. Ta červená není špatná ale nejvíc se mi líbí ta modrá. Není moc tmavá a má takovou hloubku....a dolej mi.)
    Fiesta ST - červená race (jééééé Fiesta, tak tady je to jasný, jen červená to může být, tibidabatibidabadabta, ta oranžová je fujtajblová)
    Swift Sport - bílá perleť (a jé je, náš mazlíček, to mi zas budeš cpát tu bílou, co ? No jo, ale taky co jinýho, ta červená metalíza už tady není a jinak je to děs a hrůza, ježíši, ta hnědá nebo ta hořčice, to je šílený- no dobře, tak bílá...)
    Megane RS - Crépuscule Blue - barva z edice Red Bull Racing (no to auto se mi nelíbí, ale tahle barva je supr, taková nejednoznačná, trochu petrolejová - a zakrývá v sobě ty černý plasty co tak bijou do očí na světlý barvě )
    Octavia RS - zelená rallye (no konečně trochu odvaz a to furt říkáš jaká je Škodovka nuda. Nejvíc mi na ní sedí ta modrá ale koupila bych si zelenou, to je řacha ...prostě paráda)

Toť hlas Ženy. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.09.13  10:22

« Re: Nové téma

Ron: Ofis neofis, už sem hoď nějaký fotky... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 02.09.13  23:03

WL: Jen se obávám, že tenhle design je k mání jen 17" a já zatím spíše vzhledem k touze po co největším pohodlí a přebytku letních gum asi budu zůstávat na 16", i když design by byl vynikající...
    To už bude v podstatě druhý facelift, co má přijít a ten bude výraznější. Ten první, co mám já poznáš hlavně podle nového nárazníku, kde už nejsou ty odporné plastové pruhy, co snad sloužili francouzům při parkování... a taky se změnilo třeba autorádio a přibyly (i ubyly na čr trhu) motory atd.
    Megane IIi fase I: [odkaz]
    Megane III fase II: [odkaz]

A office je jen na několika PC v špitále, to víš, je to moc drahé, používáme open officy.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.09.13  22:49

Ron
    Ani Microsoft Office Picture Manager?
    Jo, tyhle kola jsem myslel, ty vypadají líp, než ty na fotce. Nárazník před face bych asi u Meganu nepoznal, ale facelift má být až teď, ne? Nebo to už bude další?
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 02.09.13  22:39

wl: To není moje auto, ale tos jistě poznal podle předfaceliftového nárazníku :-)
    Kola mám jiná, taky pitomá jako tyhle na fotce, i když možna krapet hezčí, tahle jsou moc designově těžká na již tak boubelatý desing.
    [odkaz]

Kdybych si mohl vybrat, tak bych nejraději tenhle design:
    [odkaz]

Vložil bych nějakou fotku do ringu, něco už mám nafoceno, ale sloužím a tady v tom PC žádný pořádný program na úpravu, byť jen zmenšení fotek není...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.09.13  21:55

:yes:
    Zrovna téhle fotky by byla (s tak malým rozlišením) škoda.

P.S. Myslel jsem, že tam bude mít Ron jiný design těch 16"ek.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.09.13  21:01

Tak už je to lepší ? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.09.13  18:45

wl, šmoula: Protože jsem mamlas... >:D Kliknul jsem na rozlišení, bylo tam nějakých 800x533, tak si říkám to bude dobrý a asi jsem to blbě stáhnul a už si to pak neověřil. Dělám deset věcí najednou, kafe, stáhnout fotku, rohlík, účetnictví, rychle nahrát a dát fotku jako hlavní, uložit, cigaretka na dva ťahy, bankovní příkazy, příspěvek do fotosoutěže, přehledy pro zdravotní a sociální pojišťovnu, podpis, razítko a jdeme od toho... >:-[]

Večer to opravím.
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 02.09.13  18:25

Nové téma: MOJE AUTO, BABY A LÉTO? Což o to, léto možná ještě nejaké bude, ale jak sehnat ty baby? :-O
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.09.13  15:24

Proč je ta fotka v tak malém rozlišení?
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 02.09.13  15:05

Tak především gratuluji vítězům!

Pak děkuji za tu čest vystavit toto auto na titulce :-)

iudex: Diskutoval jsem to s Berustinou, ten folii na nárazníku chválí, nějaké detaily se na kráse najdou, ale zase méně než oťukaná kapota po zimě... to mě vždy irituje. Šlo by jen o čirou, nemělo by to jít vidět a pak jsem leda přemýšlel o černém lesku na střechu, ale to je jen taková úvaha... ještě uvidím, sbírám reference, zjišťuju ceny.

woody: jo. je to návykové :-) Včera jsem překročil 1000 km, spotřeba dle PC 4,9 a to jsme jeli ve čtyřech po dálnici. Sportovní to není, ale pohodlné ano :-) SSS bych jako druhé auto bral hned, ale když já mám sotva na jedno auto, natož na dva :-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 02.09.13  13:22

:-) Tak tak. Fotka vypadá skvěle; jak z katalogu. Jen to rozlišení by mohlo být větší. :-(
  • « 00 Reagovat !

foto Fotosoutez-Moje-auto-cz

Fotosoutěž Moje auto.cz 02.09.13  12:55

A na počest jednoho ze zdejších uživatelů a jeho zbrusu nové káry jsem vybral i náležitou "titulku". ;-) Hodně šťastných kilometrů bez nehod. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Fotosoutez-Moje-auto-cz

Fotosoutěž Moje auto.cz 31.08.13  11:27

« Nové téma

Úspěšní soutěžící z minulého kola se bleskově dohodli na tématu pro měsíc Září 2013 - MOJE AUTO A BABÍ LÉTO (Indian summer). Přihlašování fotek začne 15.září 2013. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 30.08.13  18:19

« Re: Vyhlášení výsledků

anti99, iudex: díky. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 30.08.13  16:20

« Re: Výsledky

wl: Souhlas, ostatně není od věci, aby auto (když na něj nespěchám) bylo vyrobeno až v roce 2014.
  • 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 30.08.13  13:22

« BMW M135i aneb Zapomenutý král hot-hatchů

Včera jsem opět študoval hot-hatche. Už asi potisící si přečetl srovnávací test Volkswagenu Golf R, Seatu Leon Cupra R, BMW 130i M-Paket, Mazdy 3 MPS a Audi S3 Sportback v AutoTIPu Sportscars.

Tentokrát jsem se chtěl podívat pečlivěji na zoubek 130i, jelikož se mi po asi miliónu let začalo trochu líbit, asi netřeba zdůrazňovat, kdo měl design na starost. Řekl jsem si, že by to mohla být zajímavá volba, když pod kapotou trůní spolehlivá třicítka. Dokonce se mi podařilo zjistit, že nejlepší byly starší verze, a to nejen díky lepšímu řízení, ale i oné spolehlivosti (k čemuž mi posloužilo SM s bazarovou recenzí minulé trojky - s těmi označeními motorizací to nakonec není tak hrozné).

A jak to tak bývá, člověk dřív nebo později zakopne o novější generaci, o které jsem věděl jen to, že v základu vypadá naprosto tragicky a má větší kufr a víc místa na kolena. Leč protentokrát jsem zakopl přímo o Zlatý grál - M135i. Věděl jsem, že 1 M bylo hodně chváleno i hodně kritizováno a že M-Paket se u starší generace povedl, takže mě to docela zaujalo. Stejně jako design. Napodobení stylu onoho slavného designéra dopadlo poněkud zvláštně, světla i maska byly u základních variant hodně mohutné a skloněné vpřed, což mělo možná odkazovat na starší báva, ale s tím malým nárazníkem to vypadalo jak potrhaná boxerská rukavice. Ale paketový nárazník vše rázem obrátil k lepšímu. Mimo nemetalické bílé, která dělá z jedničky stylovou nákupní tašku a která se mi po dlouhém rozmýšlení nakonec líbí nejvíc, je na výběr neotřelá stříbrná (kovový odstín), jež si hezky rozumí s titanově šedými a matně černými doplňky, černá - „vlk v rouše beránčím“, sexy šedá a provokativní modrá s oranžovou.

A pak jsem narazil na test, nebo spíš dva od PJ, kde auto vychválil skoro do nebes, jen řekl, že na konečný verdikt počká, až se mu pod ruce dostane manuál, jinak že by skalního fanouška BMW mělo odradit snad jen řízení proměnným převodem, turbo a menší ochota driftovat na suchu. V testu na Nordschleife nakonec napsal, že s manuálem je motor o výkonu 320ti koní ještě lepší a že na okruhu funguje řízení naprosto skvěle.

No jo, Janda, mrknu se na zahraniční testy. Leč chvála i zde nemá konce. Chris Harris jen tak mávl na Audi svou opičí tlapou na konci srovnávačky s RS3... A Clarkson výjimečně doporučil hatchback. Večer koukám na autofun, tam test A 45 AMG. A popleta Vavera u konkurence na bavorák zapomene. Není jediný, Machala ze Světa motorů to samé. Ještě si rozkliknu Auto Express, jéé, BMW M135i review, se divím, že jsem nedostal škytavku... S automatem a nejspíš i runflaty, ale bávo bere pět hvězd. Neuvěřitelné. Stejně jako to, že na jejich okruho zaostala jednička jen o půl vteřiny za výkonnější čtyřkolkou A 45 AMG, kterou si mimochodem stejně jako pětidveřovou karosérii a ZF s osmi stupni můžete dokoupit...

Taky jsem včera navštívil konfigurátor, poté co jsem asi tak sto let instaloval odpovídající verzi Javy, která dneska stejně zase nefunguje... Poměr cena/výkon je skvělý, ale i tak jsem se musel uskromnit, abych se vešel do miliónu a čtvrt: [odkaz]

Takže jednou, třeba za deset let, asi ano, ale trochu mě štve, že už BMW nemontuje 30i a 25i je čtyřhrnek. 35i totiž není kdovíjak spolehlivé, i když emková verze bude mít lepší komponenty. Myslím, že minimálně vstřikovače budou mít za deset let dost. Nechci ani vědět, kolik stojí takové dvoukomorové turbo. 8-s

Jsou tu ale i dobré vyhlídky. [odkaz]

Supr fáro, co, chlapi?

[odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 30.08.13  12:45

iudex: Jistě, tak korejské kompaktní "fluidum" ,to je jiná váha >:D , ale kromě hmotnosti a točivého motoru SSS pomáhá i dobře poskládaná převodovka. Když už tak těžce emisními předpisy zkoušenou atmosféru zlikviduješ ještě "úspornými" převody - výsledek je jasný.

Turbo tomu samozřejmě dá grády, a navíc s ním můžeš (jak trefně píše LV v testu FieSTy) jezdit obojím způsobem - buď jako s nafťákem nebo ho honit podobně jako atmosféru.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.08.13  11:38

iudex
    Osobně bych to v podobném případě nechal na jaro, ideálně tak na duben.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…