woody-alien 25.11.13 22:00
« Přihlašování
No tak já tedy budu ctít barona Coubertina a přihlašuji taky takovou znouzectnost. Je to už klasika, nápadů bylo tentokrát dost, realizace nevyšla. Takže foto s podtitulem "Město aneb popelnice na popelnici". ;-) [odkaz]
Seřazeno zleva dle důležitosti. >:D -
šmoula nešika 25.11.13 21:43
Kubass: Tak k tomu snad jedině...: [odkaz]
I když... prvně jsem ji slyšel jako úplnou novinku alba Inzerát (první od konce). No, dobrý, říkám, tohle by moh´bejt slušnej hit. A taky že jo. Ale trvalo to. A teď, když si všichni vyzpěvují, já strkám prsty do uší, kolikrát to mám ještě slyšet?! 8-s :-!
Tak když už, šoupneme tam nějakou parodii. [odkaz] -
kubass11111 25.11.13 21:21
« Re: 24 hodin do konce přihlašování
Tak já se teda taky hlásím, ale páč mi téma teda nesedlo, tak dávám jednu dopočtovou.
Ftip měl být v naleštěnym autě mezi Euroškatulema ktery jsou špinavy, a jak je oproti nim maly, ale né zrovna 2x se mi to povedlo, navíc lidi blbě koukali >:D
takže přihlašuju totok :-)
eliot 25.11.13 14:45
« Re: 24 hodin do konce přihlašování
Přiznám se ,že tohle téma mi vůbec nevyšlo a nesedlo ,nebyl jsem schopný něco dobrého vytvořit , ani moc příležitostí nebylo ,protože ruchem (velko)města moc často neprojíždím...Ještě mám sice pár hodin ,ale brzo jedu vyzkoušet X5 ,takže už asi nestihnu splácnout ani ohyzdnou nouzovku. -
white label 25.11.13 00:32
« Přihlášení - white label
Vzhledem k tomu, že nebydlím ani v Praze, natož někde v L. A. apod., uvažoval jsem o variantě tohle kolo vynechat. Pak jsem si ale řekl, proč hned házet flintu do žita, když skoro každý víkend jezdíme na pár hodin do nákupního centra některého z okolních krajských (moravských) měst, kde je ruch (velko)města (zvlášť teď, měsíc před Štědrým dnem) nezpochybnitelný... a tak mě nakonec napadlo zvěčnit jeden z takových "městských úlů" zvenčí. A když šlo (v tomto konkrétním případě) o motiv kruhů, nemohl u toho chybět (alespoň staticky) ani allroad, viz foto (snad ho tam najdete, když tak zvětšit fotku):
šmoula nešika 24.11.13 08:40
« Re: Nový mobil
woody: Jj, jen tak se mnou laškuje, ale zas raději kdyby se fakt urazil... To jste vy fordisti - dlouho upřímní, a pak najednou přijde ostrá ironie. Jak ty někdy rok zpět v diskusi ke škodovce. To bylo hodně přesvědčivé i se smajlíky. ;-) -
woody-alien 22.11.13 21:03
« Re: Nový mobil
šmoula: Mám dojem hraničící s jistotou, že mrkacím smajlíkem by zhrzený a uražený iudex svůj text nezakončil. Vždyť má dost nadhledu na to, aby mohl vlastnit hned dva Fordy, to už vyžaduje na diskusích kůži hroší. ;-) >:D A o barvách se tady můžem bavit donekonečna a stejně budem mít názory různé. A to je dobře, nerad bych se dočkal doby, kdy budou jezdit auta jenom v mých okulibých barvách. Ztratil bych pomyslného nepřítele a neměl bych se vůči čemu vymezovat - hrozná představa. 8-s >:-[] -
Dylan McKay 22.11.13 19:25
« Re: Nový mobil
Jel jsem si dnes koupit mobil, a... nekoupil. Vyzkoušel jsem si S4 ZOOM, a ten by se mi hodil. Na palubě lodi, na dovolený, kdekoli. Tahám s sebou mobil, tahám foťák, teď i kameru (Toshiba Camileo revolver). S4 ZOOM je vše v jednom, navíc micro SD může být opravdu maxi.
Čtu recenze, koukám na youtube, a přemýšlím... -
šmoula nešika 22.11.13 19:18
« Re: Nový mobil
iudex: Mně tahle role vyhovuje. Ale až někdy uploaduju tu jednu fotku že Sungu, to se teprve pokocháte... A s tou barvou - napsal jsem, že není hezká pro mne, hlavně jelikož vím, že jsi puntičkář a pokoušíš se o objektivitu, a celkově nemáš stejný vkus, já se snažím být uctivý, ne jako "prosťáček" GTI - pokud jsem tě nějak urazil, pak se omlouvám. -
Mates81 22.11.13 15:40
« Přihlášení fotosoutěž Listopad
Ahpjte všichni >:-[] po letní odmlce nastalo opět trochu volnější časové období, inu ráno si tak vztanu, a první co je, rozhodnu se, že dám něco do fotosoutěže (velká pochvala všem co to tady udržují, hlavně admin :yes: za příkladné aktualizace a dodržování termínů), mrknu na MACZ na téma, no přiznám se, moc mě nepotěšilo a už ráno jsem věděl, že fotit budovy či normální město určitě nechci >:-[] po chcilce bádání mě to trklo...opět sem to pojal trochu v uvozovkách >:D ale na své dílo jsem patřičně hrdý >:-[] bohužel počasí ani technika zatím nepřeje lepší kvalitě, ale jelikož se konec vkládání bliží, není nač čekat >:-[] PS: Při nakládání komparzu do auta, si rodiče mysleli, že sem narvaný jak autobus do Kyjova a nevím co dělám >:D
Inu, doplňuji tedy řady soutěžících pro tento měsíc >:-[] aneb - "auto a maloměsto"
PS: Vozidlo s číslem 3 je samozřejmě Renault, v pravo s kloboukem kdo jiný než Chuck Noris a nad vozidlem číslo 3 je vietnamská trhovnice >:-[] -
šmoula nešika 21.11.13 23:31
« Re: Nový mobil
Dylan McHybrid (neboj, tak zákeřný, abych psal Mc*ay, zas nejsem): Přeneseně řečeno jsem se dopracoval od 1.9 D XUD9 R4 k 1.4 TDI PD R3... A rád bych někdy alespoň 4.2 FSI V8...
woody: Jojo, až na tu malůvku na zdi a pro mě dost nehezkou barvu focusu byla iudexova fotka výtečná. -
Dylan McKay 21.11.13 07:53
« Re: Nový mobil
Karel už je minulost, teď se mi líbí jeden kavárníček vod Radhoště, je takovej akorát do ruky... ;-)
Hele, vy nemilovníci hybridů, copak jsou vaše mobily na naftu? >:D
Jinak hybrid je i S4 ZOOM, ale máš pravdu. Projde slečna, S4 v kapse zazoomuje, a ona si bude myslet, že je snad hezká... -
white label 21.11.13 01:40
DMcK
A to si představ, kdyby ti v té kapse začal ještě sám od sebe zoomovat... :*) >:D
Osobně bych o tom ZOOMu ani neuvažoval, NOTE 3 je jako "hybrid" mobilu a tabletu velmi dobrý, což ty jako známý milovník hybridů (a tím teď opravdu nemyslím tvého "uštipačného" milence Karla) jistě oceníš... >:-[] ;-) -
šmoula nešika 20.11.13 23:08
« Re: Nový mobil
McDylan: Není to tak dlouho, co my, prostí obyvatelé měst, mixovali infantilní melodie ve svých Ericssonech. Dolů kontakty, nahoru offline slovník, vpravo tenisová gameska, vlevo hudba... A na piktogramu k internetu imaginární vykřičník - sem neklikej, nebo tě oškubou. A po nich konečně přišly smartphony. Ty šťastnější předtím okusili první dotykové Nokie - na půl cesty k chytrým telefonům. A my všichni byli úplně vyplesklí z těch Samsungů s velkým dotykovým displejem, fungujícím na bázi el. náboje prst, snadným připojením k Wi-Fině, inteligentním kalendářem, počasím, spoustou aplikací... Bohužel, největší výhodou i prokletím samsungů je Android. Ten se začal časem víc a víc kurwit, aktualizace nezhoršily, ale ani nezlepšily onu pomalost. Jeden kámoš, dříve nadšenec a nyní majitel jiné značky, řekl: "Než se mi to načte, můžu si dojít hodit bobek (čest památce zesnulého Pavla Bobka)". A není jediný. Sám to vidím bledě, se svými průměrnými nároky asi podědím jen nějaký lepší model Korejce. Teď je to půl hodiny, co píšu na svém Y tento příspěvek, není to žádné terno.
Ale ač nejsem kdovíjaký pamětník, na nerozbitné Saaby 9000 v plastu od Nokie mám ještě v živé paměti, stejně jako Alcatel alias Alkasráč Hluchoněmý...
iudex 20.11.13 13:28
« Re: Nový mobil
Dylan: tak keď máš rád veľké mobily, moja Xperia Z1 je to pravé pre Teba. To už je také veslo, že by sa uživila aj na mori. :-) Popravde tých 5" je už naozaj dosť, aj s mojimi dlhými prstami mám problémy a väčšinou si musím mobil prechytiť. Tých 4,65" u Samsungu Nexus bolo také optimum; menej (napr. iPhone) dosť obmedzuje prezeranie a viac už ide na úkor ovládateľnosti.
Tiež som zvedavý na fotky zo Z1, senzor má veľký ako bežné kompakty či ultrazoomy, svetelnosť tiež výbornú (f2,0), ale zabili to brutálnymi 20 megapixlami. Tak uvidíme, či to za niečo stojí. -
Dylan McKay 20.11.13 07:43
« Re: Nový mobil
Ahoj, představte si, já mám stále ten Samsung S2! Za tu dobu co ho mám jsem koupil 5 aut. Vydržel mi tedy nejdéle ze všech mobilů, už mu běží třetí rok. Koupil jsem jen novou baterii, ale nebylo to potřeba. Nahrál jsem do něj ovládání S3.
Včera jsem přemýšlel co jiného. Je jedno co, ale hlavně Samsung! Buď NOTE 2 nebo 3, a nebo extrém S4 ZOOM. Mám rád velké mobily. -
iudex 19.11.13 10:25
« Re: Nový mobil
Leg: Terra Parna je super v tom, že tá moderná budova vinárstva je zasadená priamo v krásnom vinohrade, inde tie vinohrady nevidíš: [odkaz] Vína si už nejak presne nepamätám, pamätám si len tie vinárstva, ktoré ma prekvapili buď výrazne pozitívne, alebo výrazne negatívne a Parna nebola ani jedno. Takže určite slušný priemer. Vinárstvo samotné ale treba vidieť. -
anti99 18.11.13 01:43
« Re: Přihlašování zahájeno
skvela fotka :yes:
pozrel som aj tvoju galeriu a zistil ze zijes v NCaroline...
prave som bol s rodinkou na tripke po blueridgeparkway; zacali sme u Cherokeesov a vcera sme presli Shenandoah co je uz koniec a zajtra sa ide do Virginia Beach na male deJAVU po 12 rokoch.
Mimochodom okolie Ashvillu mi pripomina okolie Banskej Bystrice hlavne cast pri Nemeckej a Dubovej. -
šmoula nešika 18.11.13 00:30
« Re: Nový mobil
... a brácha, náročnější uživatel, se u svého fajnovějšího sungu po ukončení distribuce nových aktualizací onoho tragického softwaru naštval a koupil si iPhone. A nemůže si ho vynachválit. Tomu se říká rychlost, intuitivnost a nadčasovost... -
šmoula nešika 18.11.13 00:23
« Re: Nový mobil
Nejsem zrovna odborník přes mobily, ale rozhodně bych nikomu nedoporučil kombinaci Samsung + Android. Párkrát jsem měl i lepšího sunga v ruce, jednoho už dva roky vlastním a je to bída, jediný, co obstojně fungoval, byla týden stará S4. I po aktualizacích se to seká, s přibývajícím věkem víc a víc, foťák mám u lidového Y naprosto příšerný. Obrázky se otevírají půl hodiny, při aktualizacích stojím s prsty v puse v obavách, jestli mobil neupadne do kómatu... A co update aplikací? Za rok mobil sám od sebe nekvákl, hledám, hledám, na něco kliknu, jejda, z Android market se stal Obchod Play, po nějaké době se to přihlásí, aktualizuji YouTube, super, dnes už nefachá... A když jsem chtěl uploadovat tu hroznou mazanici z galerie, přestal program reagovat. Ano, je to dva roky starý lowend v rukou amatéra, přesto nemohu být spokojen. -
woody-alien 17.11.13 20:31
« Re: Nový mobil
iudex: Já sice smártfouny nepoužívám, ale taky jsem po předchozích zkušenostech vybíral vodotěsnej, prachotěsnej a nárazuvzdornej model. >:D V testu ho přejeli autem, hodili tuším ze 4.patra na chodník, topili ve studené i vroucí vodě a stejně pořád fungoval. To je mobil přesně pro mě. >:-[] -
iudex 17.11.13 16:31
« Re: Nový mobil
Leg: toto som presne od Teba čakal ;-) , ale stalo sa to doma ešte pred odchodom na akciu. Mimochodom tá vínna cesta bola neskutočne dobrá akcia, absolvovali sme asi 20- 30 vinárstiev v 7 mestách a dedinách; okrem moderných špičkových vinárstiev ako Elesko a Terra Parna bolo prekvapivo najlepšie v tých malých zapadnutých domácich pivniciach, hlavne vo Vinosadoch.
@AnGeor, Vranis: vitajte, najmä AnGeor fakt pôsobivá premiéra, s týmto iste zaboduješ vysoko.
Kubass: Windows mobile som mal kedysi v Lumii 800 a vrátil som ju, fakt mi to nesadlo. Zostanem len pri Androide. Teraz hlavne skúsim zistiť, či sa mi niekde v gmaili alebo kde nezálohovali aspoň telefóne čísla.
Edit: tak objednaná je Xperia Z1 (vodotesná >:-[] ) -
kubass11111 17.11.13 10:25
« Re: Nový mobil
Co takhle něco s Windowsama? Vyzkoušel sem ledasco a je to to zdaleka nejlepší co sem zkusil, můžeš to spárovat s pc, takže na něm budeš mít to co v telefonu, jsou tam plnohodnotny office, pravda na Marketplacu nejní zatím tolik aplikací jako v Google marketu, ale všeho do času :-).
Jinak mám Nokia Lumia 710 ;-) -
Leg 17.11.13 09:31
« Re: Nový mobil
iudex: vidím, že vínna akcia nedopadla úplne nevinne. 8-s :'-( Hlavne že vieš heslo do auto.cz, to bude teraz tvojim spojením s reálnym svetom. A výhoda smartfónu spočíva hlavne v tom, že môžeš mať všetky dáta spoľahlivo zálohované niekde v klaude alebo ak si paranoik aspoň doma na počítači. >:D ;-)
Bully: ja mám TS830, ale prvé dojmy sú viac-menej podobné s tým čo píšeš. U mňa to ale bude spôsobené menšou šírkou a cítiť to hlavne vzadu - asi je
AnGeor, Vranis - vitajte! -
iudex 17.11.13 08:39
« Nový mobil
Tak sa mi včera zadarilo a môj mobil skončil 2 metre pod hladinou vody, kde ho nik nedočiahol. Nech mu je voda ľahká. >:-[]
Výhoda smartfónu spočíva v tom, že keď oň prídete, prídete o neskutočné množstvo dát, ktoré nikde inde nemáte. Cítim sa ako holý, ani neviem, čo ma v pondelok čaká v práci, keďže všetko som mal v kalendári v mobile. 8-s
Tak čo vybrať? Vodotesný Sony Xperia Z1? Ten by mal napríklad tú výhodu, že ak by mi spadol do studne, môžu mi naň stále volať, kým sa nevybije baterka. >:-[] -
Ronault. 16.11.13 13:40
« Re: Gumárske postrehy
Když jsme u těch prvních dojmů z nových pneumatik, přidám něco málo do krámu.
Asi 2 týdny mám už taky přezuto z letních Michelin Energy Saver na Conti TS850 205/55 R16, takže beze změny rozměru. Pravda, první zimní akce ještě nezačala a najel jsem tak cca 1500 km zatím spíše jen dálniční štreky, tkaže brzo.
Mohu však hodnotit hlučnost. Zatím mi na suchu TS850 připadají tišší než letní, obzvlášť na betonu typu D1, možní i při stejném rozměru lépe filtrují nerovnosti, což potvrzuje Bullym zmíněnou měkčí bočnici, takže toto beru jako plus. Zatím jsem jel jen jednou v dešti a musím trochu projevit zklamání, ani ne tak s přilnavostí, ta byla dobrá, ale ravda, díky vysokému provozu jsem nějaké skopičiny nedělal, ale hlušnost. Od nějakých 80 km/h pískavě hučí a oparvdu jen na mokrém asfaltu, přitom i kaluže zvládají dobře.
Uvidíme, co první sníh.... ale kdo ví, jestli něco řídit budu... už jsem týden neseděl za volantem... to je tak, když to má člověk 50metrů chůze do práce... ale ne, kecám, včera jsem doprovodil kolegu k jeho Orlandu, tak mě nechal k mému bytu řídit, takže 300m jsem šel a 400m řídil... >:D -
Bully_ 16.11.13 00:49
« Re: Gumárske postrehy
Ad Conti TS850- aby se vam taky nezdaly "poddajne". Sam jsem si je koupil loni a maji neuveritelne mekkou bocnici, jeste jsem se s takovou zvykackou nesetkal. Pri normalni jizde to asi drtiva vetsina lidi oznaci jako za komfortni pneu, urcite to ma i obrovsky vliv prave na grip, vybornou prilnavost za ruznych podminek. Kazdopadne je to pro me dukaz, ze rozdilne plaste udelaji z jednoho auta podvozkove 2 uplne jine vozy. Mam je na CTR a s vypnutou stabilizaci se z auta stala na mokru docela pretaciva hracka. Reaguje pozdeji na pokyny volantem, zaklekava a ustreluje. Ale vsechno je citelne, predvidatelne.
Predchozi Dunlop WS 3D byly v tomhle uplne jine. Asi bych do nich (TS850) dneska uz nesel, nebo bych je hledal minimalne ve verzi se zesilenou bocnici. -
iudex 15.11.13 22:31
« Re: Gumárske postrehy
Leg: no plánujeme vybehnúť do Pezinka, tam je toho (spolu s Modrou) najviac a keďže nik sa nechcel obetovať a šoférovať (celkom pochopiteľne), ideme vlakom (vlakom po tejto trase som naposledy išiel pred vyše desaťročím ešte do školy), resp. taxíkom. Takže iné mestá/dediny zrejme nedám a v Trnave to u Mrva&Stanku asi zakončíme.
Ad gumy: ja túto zimu chcem vypustiť (chcem GTI rovno na letných a jazdiť), ale podľa testu ADAC sa dobré javia byť aj Bridgestone LM32, ktoré skončili druhé hneď za Contíkmi TS850 a keďže tie nie sú v rozmere 205/50R17, asi by som bral tie Bridgestony. Čo ma prekvapilo, je, že pravidelne na horných priečkach sa objavujúce Dunlopy a Goodyeary sa s novými modelmi (Wintersport 4D a Ultragrip 8) neumiestnili najlepšie, nedosiahli ani na trojhviezdičkové hodnotenie, pritom ich predchodcovia (WS 3D a UG 7) bodovali vždy vysoko. [odkaz] -
Leg 15.11.13 21:53
« Re: Gumárske postrehy
iudex, ja som tiež busy a preto som DOP tentoraz vynechal. Iba dnes som na chvíľu vybehol pozrieť známych, čo sa toho aktívne zúčastnili. Boli sme v Elesku - klasika, nátresk jaxviňa, potom je dobrá štácia Vína z mlyna v Doľanoch a u nás je fajn Fuggerov dvor. Ty máš výhodu, že po ceste sa môžeš rozbehnúť u Mrvu a Stanka (tam som bohužiaľ nikdy nebol, lebo je to od ruky) a takisto môže byť zaujímavá Terra Parna v Suchej nad Parnou. Inak u nás je participujúcich vinárstiev/vinárov tuším päť.
woody: jojo, 830P, keby som ostal u 225-tiek, mohol som mať 850. Fakt ma celkom prekvapila poddajnosť na zadnej náprave, pravdupovediac som takýto rozdiel nečakal. Inak čo sa týka jazdenia na snehu so silnou RWD, tak po minuloročnej výdatnej zime môžem smelo konštatovať, že je to celkom pohoda, kým sa auto hýbe. Ak zastavíš, môže sa ľahko stať, že sa nerozbehneš ani v miernom kopčeku - vlastná skúsenosť, keď som ostal bezmocne stáť na úplnej rovine len preto, že obe zadné kolesá zastali naraz v malej jame. Veľká výhoda RWD je, že vždy vieš, na akom povrchu práve ideš - zadná náprava svojou nervozitou upozorňuje na námrazu na ceste.
A gratulujem bratovi, k nemeckým gumám na kórejskom voze, ja mám zasa v lete kórejské gumy na nemeckom aute. :-) -
woody-alien 15.11.13 21:20
« Re: Gumárske postrehy
iudex: Ty můžeš v klidu šponovat dealery, to nám guvernér ČNB zřejmě zařídil brzkou změnu cen. Možná kdyby se objednalo hned....ale jinak to vidím na zdražení o cca 30.000 Kč. Ale já mám teď stejně myšlenky jinde. Busy je v mém případě spíš eufemismus. ;-) -
woody-alien 15.11.13 21:11
« Re: Gumárske postrehy
Leg: A jaké gumy vlastně porovnáváš ? Zůstal jsi u těch CWC TS830 a rozdíly jsou tedy dané jen změnou rozměru ? Rozhodně zajímavé postřehy a rozesmála mě moje vlastní nesoustředěnost, kdy jsem si při tvém konstatování "a oproti letným sú užšie o jeden cm vpredu a štyri vzadu " v první vteřině pomyslel - ty woe, kónický gumy, to jsou věci. >:D Pro tvůj případ RWD + silný motor budou ještě zajímavější poznatky na břečce (obzvlášť oblíbené přejíždění přes nános uprostřed vozovky třeba při předjíždění nebo objíždění překážky) a samozřejmě na souvislé vrstvě sněhu.
Já mohu zatím jen přispět hodnocením 15" Pirelli SnowControl III a to na suchu ale v poslední době většinou na mokru. Ačkoliv tyhle Pirellky nepatří k nejužší špičce a mnohem raději bych vzal CWC TS850 (které jsem btw. doporučil i bratrovi a tak ten před nedávnem zdvojnásobil tržní cenu svojí ix20 instalací právě těchto zimáků >:-[] ), zatím jsem s chováním za sucha i mokra spokojen. Rozměrově jsou stejné jako letní a samotná měkčí zimní směs zjevně nestačí k tomu, aby bylo možno zaregistrovat nějaké rozdíly v tvrdosti podvozku. Spíš mě ty pneu mile překvapily v zatáčkách, čekal jsem trochu žvýkačku, ale držej se dobře. Brzdění na mokru a suchu taky dobré a průjezdy kalužemi vody nebo jízda za stálého deště jsou plně srovnatelné s letními. Jedině, kde je trochu cítit rozdíl, je jízda za sucha - auto jakoby se mírně lepilo k silnici. Na druhou stranu hlučnost je nižší než u letních Continentalek. Spotřeba taky zůstala v podstatě stejná. A když vezmu v potaz, že já jezdím se Swiftíkem hodně jiným stylem než hlavní uživatelky a především mi šlo o bezpečné chování během jejich jízdy, tak jsem zatím spokojen. Ale zima ještě žádná nebyla, takže uvidíme. -
iudex 15.11.13 21:03
« Re: Gumárske postrehy
Leg: Predpokladám, že sú všetci busy. Aspoň ja mám taký blázninec, že zajtra ešte len idem robiť to, čo som mal mať hotové už včera a každý chce všetko hneď. Nápad na fotenie mám už od začiatku, ale jednoducho nie je kedy ho zrealizovať.
Ad GTI: predajcovia VW ma aktívne obvolávajú, kedy už objednám, ale s ohľadom na skrátenie lehoty na výrobu GTI som objednávku odložil na december. Ale aj od takého BMW dostávam pravidelne ponuky; dnes mi prišla ponuka množstva skladoviek s 20 až 30% zľavami. Čo však z toho, keď sú to zásadne dízle či SUV rady X. Ak by bola nejaká ponuka na benzínové 1er s takouto zľavou, možno by som sa na to aj vážnejšie pozrel.
Inak zajtra sa chystám do Tvojich končín, idem trochu degustovať vínko na Deň otvorených vínnych pivníc Malokarpatskej vínnej cesty. A pozerám, že aj od vás sú tam dve vinárstva, tak uvidím, kam doputujem. ;-) -
Leg 15.11.13 17:50
« Gumárske postrehy
iudex si konečne vybral vysnený hothatch, čas zmrzliny už skončil a akosi tu ostalo mŕtvo, bo nie je o čom diskutovať. :-)
Ja som včera prezul (resp. dal prezuť - btw konečne som našiel pneuservis, ktorý by hádam mohol poskytovať služby bez prúserov typu odratý disk alebo naopak obutá pneumatika..) na nové zimáky v nielen whitelabelom odporúčanom novom rozmere 205/50 R17. To zanamená, že pneu sú o dva cenťáky užšie ako predchádzajúce zimáky - a oproti letným sú užšie o jeden cm vpredu a štyri vzadu + disk je o palec menší. Prvé suché dojmy? S kŕčovitosťou spôsobenou mojim lajckým šoférskym umením by som to popísal asi takto: predok je trošku gumovejší, skôr ako menšia šírka sa asi prejavuje menší priemer a vyšší profil, čo si dokážem spomenúť, tak oproti širším zimným v podstate nevidím rozdiel. Kde je však rozdiel cítiť značne je zadok, ktorý po zatočení ako keby počkal, čo sa bude diať a až po zlomku sekundy vyrazil za predkom. Tam sú holt 4 cm šírky a 15 percent profilu cítiť. Celé auto tak pôsobí o dosť vláčnejšie, nie je také isté ako na 18'', samozrejme, nehovoriac o nezvykle často blikajúcej kontrolke kontroly trakcie. To sa ale bavíme o relatívne agresívnejšom spôsobe jazdy, pri normálnom jazdení v toku premávky je auto akurát menej tuhé a o čosi komfortnejšie. Povedal by som, že na suchu boli staré zimné gumy svojim prejavom niekde uprostred, možno kúsok bližšie k letným.
Som zvedavý ako si budú viesť pri jazde na kaši a aká bude trakcia na snehu, ak by došlo k zlepšeniu v týchto pre mňa podstatných parametroch, decission was right, napriek tomu, čo som napísal vyššie. -
anti99 09.11.13 00:29
« Re: novy fotak
totok bolo robene nikonom 35mm f1.8G, lacny a vraj kvalitny objektiv aspon podla reviews. to rozostieranie bolo dorobene vo W8.1 nejakom predinstalovanom prehliadaci a editore obrazkov ;-\ , ale pobavil som sa ked som zbadal ze to auto moze vyzerat aj dobre na nejakych MOJICH fotkach >:-[]
woody-alien 01.11.13 21:07
« Re: Hot-hatch here, hot-hatch there...
wl: Souhlas. Předchozí CRS jsem krátce jel a dá se o něm mluvit jako o stroji opravdu zaměřeném jedním směrem. Ve své třídě unikum. Ono je hezké, že máš doma "krále malých HH", ale třeba zrovna dnešní moje pojížďky po městě bych s ním absolvoval nechtěl. To ani ta současná FieSTa není tak vyhraněná, turbo jí přece jen dává jinej charakter. Současný CRS si ,když budu mít možnost, vyzkouším. Ale je fakt, že ta cena nebezpečně zespodu atakuje větší HH, takže i z toho důvodu CRS moc šancí u mě nemá. Argumentace výbavou + automatem (kterej třeba u GTI dělá nemalých 60 tisíc) je málo platná. Z větších HH jednoznačně preferuju GTI (Focus si ovšem chci taky alespoň zkusit), no a kdybych byl nucenej šetřit, tak mi v tom zrovna CRS moc nepomůže a rozhodoval bych se mezi charakterově odlišnými auty, z nichž ovšem obě maj něco do sebe - tedy FieSTou (tam je ovšem velká potíž to 3-dvířko) a SSS. 208GTi mám sice taky předběžně domluvený na zkoušku, ale je to stále ten samej problém. 3dvířko a za výrazně vyšší cenu než FieSTa. Tak či tak, nevypadá to na rychlé rozhodnutí - uvidíme co bude za půl roku.
edit: Stačilo krátce mrknout a vidím, že už se ceny 208GTi začínají sunout dolů. [odkaz] -
white label 01.11.13 14:44
w-a
Současné CRS to nemá lehlé, logicky bývá srovnáváno s předchozí generací a to zejména po stránkách, ve které minulé CRS třídně velmi výrazně vynikalo. Předchozí CRS byl takový sportovně tuhý (výhradně třídveřový) "monolit", dnešní uživatelsky přívětivější (naopak výhradně pětidveřové) CRS je (nejen) v tomto ohledu jiné, přičemž určitě nejde o to, že by bylo pomalé, ale mnohem spíš o pocity za jeho volantem. Dost mu v tomto ublížila i dvojspojka, ovšem ani tak ne samotným faktem, že jde o dvojspojku, jak se většina (zejména diskutujících) ráda domnívá, ale tím jaká ta dvojspojka konrétně je, resp. jak se v CRS chová (zejména v nemanuálním režimu). Na druhou stranu je veřejným tajemstvím, že manuál v předchozím CRS měl do etalonu také dost daleko. Problémem samozřejmě může být i relativně vysoká cena aktuálního CRS. -
woody-alien 01.11.13 14:13
« Re: Hot-hatch here, hot-hatch there...
wl: To samozřejmě. Ačkoliv kdybych už jednou manželku nenasr.....štval >:D 3-dv. Jimníkem, možná by mi to i prošlo. A druhá věc je, že mě opravdu baví obecné, řekl bych až topperovské ;-) názory, které GTI i kdyby se rozkrájelo budou považovat za nudný a nezábavný lidovůz. Tohle mi ale opravdu žíly netrhá....dokonce mě to přivedlo k myšlence vyzkoušet i všude možně šmahem odstřelené Clio RS. Aspoň ze zvědavosti... -
iudex 01.11.13 13:24
« Re: Hot-hatch here, hot-hatch there...
Tak včera som nakráčal do salónu VW s tým, že keď sa vyskytne slušná ponuka, možno hneď objednám. Po klasických debatách v štýle: cena GTI išla hore, viete to vykompenzovať zľavou, sa ponuka ustálila na 10% zľave (z doterajších 8%). Naviac som zistil, že Technik paket, kde statické bixenóny v balíku s keyless access stáli menej, ako samotné bixenóny, sa dá nakonfigurovať aj s natáčacími bixenónmi a teda namiesto cca. 1560 eur za bixenóny je to cca. 1420 za paket. Tak som už pomaly vyťahoval pero, keď predajca povedal, že doba výroby GTI sa skrátila z 13 na 8 až 10 týždňov. Teda by som auto potenciálne mohol dostať ešte tento rok, resp. začiatkom januára, čo rozhodne nechcem. Takže zase čakám ako Penelopa na Odysea a objednávku odkladám cca. o mesiac. Ale aspoň je šanca, že nastane ešte nejaký cenový posun. ;-)
Inak predajca hovoril, že u nich si ešte nik GTI ani len neobjednal; majú iba pár objednávok na GTD. -
white label 01.11.13 11:07
Leg
Woody byl v tomto ohledu zřejmě bystřejší, já jsem si nebyl úplně jistý, co tou barevností přesně myslíš, možná kdyby to GTI (cos viděl) bylo třeba červené, bylo by mi to jasnější dřív.
Jj, to třetí oko rozhodně není žádná velká ozdoba, u nás jsem to na Golfu ještě neviděl, ale v "západní" Evropě to až taková rarita nebude, protože tam na tento prvek výbavy často pojišťovny poskytují slevy. U nás by si to někteří neznalí motoristé mohli plést s měřícími vozy v civilním "maskování", takže by ho mohli (třeba na dálnici) raději pouštět před sebe.
Mě na novějších generacích vozů (obecně) vzhledově vadí hlavně ty "břichaté" kapoty na údajnou ochranu chodců. Jinak třeba ty zadní světla 7 g. Golfu významně prospěla, myslím zejména ve srovnání s předchozí generací. -
woody-alien 01.11.13 10:21
« Re: Hot-hatch here, hot-hatch there...
Bully: Takových už bylo....mohli si dovolit luxus nepraktického auta, chtěli auto pro radost a lidový vůz jim byl málo. No a teď jezděj i30-kou. >:D
Iudex je na tom (aspoň to tak celou dobu chápu) velmi podobně jako já. Ženatý se závazky a praktičnost pro nás není nedůležitá. Nehledáme auto na víkend, ale pro každodenní nasazení a musíme počítat s tím, že využití zadních sedadel nebude sporadické. Čili opravdu spíš ten hot-HATCH než nějaké kupátko. ;-) -
Leg 01.11.13 06:56
« Re: Hot-hatch here, hot-hatch there...
Prišiel som na to jednoducho tak, že od prvého príspevku evidentne vieš, čo mám na mysli (a zrejme to pochopil aj woody, súdiac podľa jeho reakcie), napriek tomu si tu rozvinul pomerne dlhý príspevok o tom, čo je farebné a čo nie.
Kurz und gut, proste som tým chcel povedať len to, že sedmičkové GTI mi od začiatku na fotkách nepadlo do oka tak ako mk5 či mk6. Mal som ale za to, že živý dojem bude o kus lepší, ale nebol, naživo na mňa pôsobí presne tak isto. Samozrejme, v mnou preferovanej tmavosivej by bol dojem o kus lepší ako v relatívne neobľúbenej bielej, to už je ale trochu iná story. :-)
BTW To tretie oko vo forme radaru v nárazníku by pre mňa bol dôvodom, prečo zásadne nebrať adaptívny tempomat a inú výbavu s tým spojenú. -
white label 31.10.13 23:53
« Re: Hot-hatch here, hot-hatch there...
Teď stačilo napsat, že pod pojmem "farebné rebrá..." jsi měl původně na mysli lakované v barvě vozu (ve tvém případě v bílé), žes původně (omylem) prohodil černou barvu žeber s lakovanou (bílou) plochou nárazníku (podklad žeber) jsem samozřejmě pochopil už po tvé první reakci na můj dotaz. Prostě mi nedošlo, že takto píšeš jen o lakovaném (v barvě vozu) podkladu těch žeber. Ovšem netuším, kdes přišel na to, že mám primárně potřebu chytat tě (zbytečně) za slovo. :-O ;-)
Jinak tvarově je ta "výplň" předního nárazníku hodně podobná (včetně žeber/fousů) G6 GTI, kde ovšem byla celoplastová - bez částečného lakování. To se mi ale taky úplně nelíbilo, tak velká plastová plocha působila trochu lacině a tělo nárazníku působilo zepředu jako rám pro celoplastovou vložku. Pro mě je tedy v tomto ohledu ještě lepší variantou G7 GTI v tmavě šedé (nebo černé), kde lakování rozbíjí velikost plastové plochy/vložky nárazníku a nárazník opticky "vyztužuje", přitom ale nevytváří lehce tunerský kontrast světlejšího laku a tmavých žeber u světleji lakovaných G7 GTI.
P.S. Fotky doporučuji zvětšit, zejména druhý a třetí odkaz.
Věřím, že kdybys (naživo) místo bílé viděl (čistou!) CSG, byl by tvůj celkový dojem poměrně výrazně pozitivnější.