Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.12.13  22:03

« Re: Obeta na oltár fotosúťaže

woody: Vidíš, kápl jsi na to... to kouzelník Žito se pomstil za mou kritiku a poslal mě do Žita >:D

Mé štěstí bylo, že jsem nejel rychle. Většina jede rychle a pak se to snaží srovna a doletí až k těm stromům, já to zašlápl a vybral si ten nejmělčí cestu... i když možná s nějakým Fordem a jejich zázračnými jízdními vlastnosti bych to vybral a ani si zatáčky nevšiml... >:D teda já si ji všiml v momentě, když jsem byl 5 metrů před ní...
    https://www.google.com/maps/preview#!d… />
    Jo, letos mi takhle umřel spolužák, ještě nedávno jsem ho po dlouhé době potkal na srazu a pár měsíců na to neustál nějakou přechozenou anginu... 26 let...už se začíná kácet v našem lese... 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.12.13  21:10

Ron: Tak to mě mrzí i za tebe... 8-s Něco podobného se mi stalo kdysi dávno, ovšem s tím rozdílem, že místo toho tvého vjezdu do pole pro traktory tam byla panelovka ukončená betonovejma zátarasama. A mně se podařilo to ubrzdit.

Je to škoda, ale aspoň že jenom ty nárazníky. A to ani nemyslím na větší rychlost a ty stromy. 8-s Dnes jsem mluvil s jednou svojí zákaznicí, paní cca 60 let a vprostřed hovoru jí najednou vyhrkly slzy. Nabídl jsem kapesníčky a než jsem vůbec stačil něco říct, tak mi povídá, že jí umřel vnuk. První co mě napadlo byla nějaká nehoda, ale prý mu selhalo srdce a už ho nestihli oživit. V květnu měl maturovat. :'-( Jsem rád, že můžeš i nadále "děkovat a odcházet". ;-)

PS: A aby to nebylo takové truchlivé, tak trocha černého humoru. Chápu, že tě svezení v Mondeu trochu rozhodilo (skoroprémiová střední třída, nenaděláš nic...), ale nemusíš hned kvůli tomu Megana házet do žita. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.12.13  19:49

Woody: Tak mě toto téma postihlo daleko hůře... 8-s Mohla z toho být i fotka, ale přiznám se, že jsem teda neměl chuť to v noci fotit jak jsem díky protijedoucímu autu a neoznačené zatáčce, která pokračovala rovně do pole jako vjezd pro traktory... do trávy... 8-s Odnesl to zadní nárazník a kus předního... jinak naštěstí nic, ťuk ťuk... 8-s Přesto zatím materiál 25t...

Prý v té zatáčce skončí cca 10 aut ročně, z toho velká část doletí až do kousek vzdálenějších stromů... já jsem jel pomalu, takže jsem se i vrátil zpět na asfalt...

Ale přesto... toto téma nepřináší zatím moc štěstí...
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.12.13  18:02

iudex: Vždyť to říkám, to je prokleté téma...zlaté "Vánoce jak je vidím já" z loňska. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.12.13  17:03

« Obeta na oltár fotosúťaže

Woody: tak ten nemecký vietor dorazil až k nám, našťastie bez veľkých následkov. Ja som ale zaznamenal stratu; dnes som sa vybral skúsiť cvaknúť niečo postapokalyptické - silný vietor a občasne poletujúci sneh sa zdali byť dobrou kulisou. Pri fotení mi však sfúklo foťák na statíve a foťák skončil v polozmrznutom blate. Foťák našťastie prežil (nech žije Pentax a jeho vode- a prachuodolné zrkadlovky!), statív ale to šťastie nemal a odišiel polámaný do večných lovíšť (tak už aspoň viem, čo si mám želať na Vianoce - poriadny statív, žiadne ľahké hliníkové napodobeniny). A ako tak pozerám na výsledné fotky, za tú obeť veru nestáli a majú hodne ďaleko od mojej apokalyptickej predstavy. ;-\
  • 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.12.13  16:22

« poterienko,vem tě ďas

;-) . Začínám věřit na nějaký to pokoušení osudu, dráždění karmy a vůbec rouhání se. Poterienko navrhl téma o konci světa a já už se celkem zamýšlel jak ho realizovat. No a ve čtvrtek v noci, bum, konec světa je tady. Velkou část Děčínska a Ústecka (v řádech desetitisíců domácností) postihl black-out. Nejspíš to mělo souvislost s tím vánkem >:D , co k nám přišel z Němec. A protože po povodních si hodně lidí pořizovalo ekologické, na elektřině závislé, kotle - dalo by se společenství obyvatel naší obce nazvat "Bratrstvem zmrzlých drštek utápějícím se ve tmě". >:-[] Oprava byla dokončen a zhruba před dvěma hodinami, otřel jsem tedy z noťasu jinovatku (pamatujete Apollo 13 ;-) ) a poslal tuto zprávu zdalekého Severu.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 05.12.13  15:20

« Re: Nové téma - Prosinec 2013

šmoula nešika STOP ekošovinismu!
    23.10.
    17:04

« Re: Přihlašování do soutěže
    To byste příště mohli dát téma Moje auto a Chanov aneb Kdo dojede bez povšimnutí nejdál... vyhrává.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 05.12.13  11:54

Mám nápad na toto téma - co nejdražší auto a u něj hromadu cikánů...apokalypsa jak Brno.
  • « 00 Reagovat !

foto Mates81

Mates81 05.12.13  11:32

Mohli bychom dát do pravidel, že se nesmí nové téma vybírat přes víkend, kdy nejspíš "vybírači" tématu byly pod obraz >:-[] >:D jinak si to nedokážu představit >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 03.12.13  13:35

« Re: Re: :D

Neboj, FB ani nic podobného nemám, ACZ mi jako zabiják času stačí. Ale tohle se dostalo až ke mně.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.12.13  09:18

šmoula: tuším to tu začínaš ťahať smerom k facebooku. ;-) Keby si radšej zobral aspoň rodičovské auto a niečo cvakol; určite by sme prižmúrili oči nad tým, že nie je Tvoje.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 02.12.13  21:04

mmm...
    [odkaz]

... taky dobrý :-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.12.13  20:30

iudex
    Slušné "Verneovky"...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.12.13  20:26

?
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 02.12.13  20:20

:-P
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 02.12.13  20:15

iudex: To zapíchneš do trávy, počkáš na západ slunce a máš to. ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.12.13  19:43

« Re: :D

To je Zeman, nebo Clarkson? ;-)
  • 10 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 02.12.13  17:07

« :D

Viděli jste už tohle? [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 02.12.13  15:02

K tejto téme sa mi dokonale hodia fotky jedného chalaniska zo Slovenska (Peter Cakovský, nick Cako), ktorý sa zameriava aj na takéto postapokalyptické fotky:
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    celé portfólio tu: [odkaz]
    Žiaľ je to všetko montáž/koláž a Photoshop, teda pre našu fotosúťaž nepoužiteľné. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Vranis

Vranis 02.12.13  10:39

Chvalim vyber temy, ja osobne uz presne viem co a ako urobim >:D
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 02.12.13  07:14

WL: Hádač uhodl správně :D.

anti99: Ano, je to trochu nešikovná formulace, ale někteří blázni by mohli "Moje auto po konci světa" své auto polejt kyselinou a nechat rozdupat krávou, což jsem nechtěl riskovat. Takto můžete auto zasadit na nějaké na pohled postapokaliptické místo, nebo pro něj najít nové využítí po konci světa (třeba v seriálu Revolution si udělali z Pruise květináč), případně okolo naaranžovat mutanty...je to na Vás a já sám ještě nevím, jak to zpracuju.

A nebo někdo může být frajer a udělat toto - [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto anti99

anti99 02.12.13  04:46

gratulacia vsetkym a hlavne vitazovy; zaujimavo vyslovena nova tema / z prveho pohladu sa tema sama vylucuje "moje auto vo svete po konci sveta" , tomu po konci sveta rozumiem ale "moje auto vo svete" to som zatial nijako neuchopil >:-[]

prave som sa vratil z vyletu: 3 tyzdne, 6059 mil, jedna pokuta za speeding a jedno oskrete zrkadlo >:-[] / zrkadlo sa oskrelo az ked som zastavil pri dome a moja lepsia polovicka otvorila dvere >:-[] >:-[] >:-[] vlastne je to asi moja chyba, ze som nemyslel na vsetky mozne a nemozne situacie >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.12.13  21:43

:-O Kdo z vás tří to vymyslel, přiznejte se! Tipuji to na poterienka... a slabou účast. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 01.12.13  21:30

« Nové téma - Prosinec 2013

Téma je vybráno. Je trochu zvláštní, jsem vážně zvědav, jak si s tím poradíme. ;-)

"MOJE AUTO VE SVĚTĚ PO KONCI SVĚTA". Nebo po apokalypse, jak je komu libo.

No, myslím, že navštívit Luník IX by nebylo od věci... :-O
  • 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 01.12.13  21:17

« Re: Zase ty hot-heče

Mám tu pohromadě SPEEDy z letošního října a listopadu. Skvělé čtivo, proti mému předplatnému SM nebe a dudy... Nic pro olizovače palubních desek, ale poctivé petrolheadovské zarývání pat do koberce. A nejvíc mě pobavila reakce redakce na dopis jedné čtenářky:

Proboha... Podle jména a skloňování je to opravdu žena. Má Alfu Romeo a jezdila na motorce. Čte Speed. A ani zmínka o manželovi. Že bychom udělali dražbu její mailové adresy?

No, že by tam toho o těch hatchích bylo, to taky ne, a beztak to tu určitě všichni čtete. Jen se mi po tomhle předmětu poněkud stýská... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 01.12.13  21:03

« Re: Vyhlášení výsledků

Takže téma je s ostatními vybráno a zasláno Woodymu :).
  • « 00 Reagovat !

foto AnGeor

AnGeor 01.12.13  20:49

Diky vsem za body :yes:

iudex: jj je to LV, Charlotte je takova vesnice, neco jako Praha ;)

leg: ja mam ten originalni drzak na auto a mel jsem ho na aute ve 80mph a drzel :-)

ted honem na vyber tematu pro prosinec :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.11.13  21:34

« Re: Moje (ne)hodnocení

šmoula
    Více si ji můžeš prohlédnout třeba tady:
    [odkaz]

Nebo to zkus tady:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.11.13  21:34

double
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.11.13  21:26

« Re: Víťazná fotka

Jj, velmi podobný hotel tomu, na kterém jste nedávno spali v Rožnově... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 30.11.13  21:13

Jojo, pěkný hotýlek a pěkná detektivní práce. Hned jsem si vzpomněl na ten film, kde jela parta kámošů do Vegas v nádherném starém méďovi, druhý den zjšťovali, co za tu noc napáchali a domů se vraceli v hromadě šrotu s mafiány v patách...
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 30.11.13  19:07

iudex: Jj, takovej klidnej rodinnej penziónek. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.11.13  16:19

« Víťazná fotka

@AnGeor: nezaregistroval som, či sa tu spomínal pôvod Tvojej víťaznej fotky, ale celkom ma to zaujíma. Na prvý pohľad by som tak konvenčne tipol, že Las Vegas, potom ale pozerám, že bývaš v Severnej Karolíne na východnom pobreží a to je to LV dosť od ruky, tak som myslel, že foto je zrejme Charlotte, kde bývaš, čo je už solídne veľkomesto. Ale teraz čítam Tvoju recenziu a píšeš o svojom road tripe East Coast to West Coast a LV máš zhruba po ceste. Takže je to Las Vegas alebo nie?
    EDIT: tak som to našiel: je to z Las Vegas. :-) [odkaz] Vyzerá to byť taký malý rodinný hotelík >:D [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 29.11.13  14:36

>:D Njn, už jsou nějaké ty prázdniny potřeba. :-)
    Ale Heru s láskou, Heru na pečení jsem zrovna nemyslel, to spíš
    Hero s láskou, Hero na focení. >:D

Konkrétní model uvedl Geor níže, jen bych podotkl, že mají edici i pro lejbla. [odkaz] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 29.11.13  14:10

Šmoula: Díky za útěchu. ;-) Ale ať dělám, co dělám, žádnou skvělou Heru na boku nevidím. Ty už jsi z toho vánočního pečení nějakej zmatenej... ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.11.13  09:42

« Výsledky

Gratulujem AnGeorovi k presvedčivému víťazstvu i poterienkovi k striebru. Hoci sa mnohí vyjadrili, že im (mnou navrhnutá) téma nesadla, nakoniec umožnila vznik jednej z najlepších fotografií vo fotosúťaži vôbec. Poteší aj účasť nováčikov, notabene keď nie sú len do počtu, ale zdvihnú úroveň fotosúťaže.
    Rovnako ďakujem za hlasy a medailové umiestnenie, hneď sa mi v tej posteli leží o niečo spokojnejšie, že to malo zmysel. >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 28.11.13  23:44

« Moje (ne)hodnocení

No jo, nestihl jsem to. Nakupila se mi práce a na začátku jsem s ní nebyl schopen hnout. A včera jsem málem dostal surfařský mikrospánek. Chtěl jsem si v klidu sednout ke compu a něco milého sesmolit.

Tak alespoň strunčně na dobrou noc a ať není woody smutný.

Čekal jsem, že budete svými děly obléhat noční Pražský hrad, a byla to tu samá nouzovka (to jsou ta moje přirovnání ze sprchy). Možná tu nebudu jediný, komu před Vánoci nejde nic od ruky.

AnGeor - zasloužené vítězství; kombinace dlouhých amerických avenue a Hera na boku je prostě skvělá.

poterienko - super, ale ta černobílá mi tam tolik nesedí. Mám rád světelné proudy a body, když se jedná o večerní/noční ruch.

iudex - takhle jsem si to představoval, má to ten správný švih, no místy tam jsou jen trochu rušivější elementy (ne, auto nemyslím...).

white label - rád bych si tvou audinu trochu víc prohlédl, ale jinak je práce se světlem velmi precizní, jak ke u tebe zvykem.

Vranis - tvoje fotka mi tolik nesedí, nápad a umístění moc pěkné - možná zkus ještě vložit původní foto a k tomu jen lehce upravené okolí s kontrastovaným autem - tak by se mi to velmi líbilo; byla to právě barva a přílišný kontrast, co tak... méně je někdy více.

Mates81 - jó, Lego mám rád, i když už jsem pokročili k Technicu.

anti99 - moc mě foto protentokrát nezaujalo, ale má to svoje, to jo.

Kubass - na bednu bych tě nedal, ale aspoň už vím, jak vypadá tvůj fiátek bez make-upu.

woody-alien - já ten vtip pochopil a skoro jsem ti moh' ten bod za třetí místo dát...

Toť moje asi hodinu a čtvrt dlouhé hartusení s mobilem. Gratulace všem.

P. S. Sním, či bdím: Je ten čas FXX v TG vůbec možný.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 28.11.13  23:10

Taktéž děkuji za hlasy, jsem poctěn, že jsem na bedně. AnGeor předvedl opravdu perfektní práci.
  • « 00 Reagovat !

foto Vranis

Vranis 28.11.13  22:38

Diky vsetkym za hlasy a gratulujem vitazom, respektive vsetkym zucastnenym :-) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.11.13  22:08

« Vyhlášení výsledků

Hlasováním ve fotosoutěži za měsíc Listopad 2013 - téma "Moje auto v ruchu (velko)města" bylo určeno toto pořadí.

1. AnGeor - 35 bodů
    2. poterienko - 13 bodů
    3. iudex - 11 bodů

a dále:

4.-5. white label, Vranis - 9 bodů
    6. Mates81 - 8 bodů
    7. anti99 - 3 body
    8. Kubass - 2 body
    9. woody-alien - 0 bodů

Gratulace zcela oprávněně směřuje za Velkou louži. :yes: Tak drtivé vítězství už tu nějakou dobu nebylo...Samozřejmě gratuluji i zbylým medailistům a všem díky za solidní účast. ;-)

První tři se jako obvykle dohodnou na novém tématu - tentokrát pro Prosinec 2013.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.11.13  22:01

« Konec hlasování

....vyhlášení výsledků za chvíli. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.11.13  21:56

« Poslední minuty hlasování....

Kdo chce ještě ovlivnit pořadí v soutězi za Listopad 2013, má poslední možnost. Chválím všechny soutěžící, kteří si hlasovací povinnost splnili na jedničku. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomson93

Thomson93 28.11.13  21:47

« Re: Hlasování pokračuje

1. AnGeor
    2. poterienko
    3. iudex
    --------------
    Dneska jenom stručně. Neměl jsem tento měsíc moc času sledovat diskuzi (ani fotit). Tímto se omlouvám za neúčast. Prohlédl jsem si fotky a vybral 3, které na mě nejlíp působily.
    AnGero - neskutečné zachycení atmosféry (i když máš výhodu, že to u vás, za velkou louží, ve městech pěkně svítí) >:D
    pot - pěkná kvalitní fotka (jenom bych asi nechal ty rozmazané světla barevně)
    iudex - dobře vybrané rušné místo, kvalitní foto, naleštěný focus a u mě třetí místo :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto kubass11111

kubass11111 28.11.13  21:18

1. AnGeor
    2. White
    3. Vranis
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.11.13  20:45

pot: Velké činy by měly být připomínány... ;-) A co s tím stolkem, kdo momentálně vyhrává ? Drž se... :yes: :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.11.13  19:44

w-a
    Vidíš, málem bych na to sebeumístění na bednu zapomněl! >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 28.11.13  18:47

WA: Do kdy mi to budeš připomínat.

WL: Původní fotku možná večer ukážu pro zajímavost, ale od pondělí se stěhujem a zrovna se peru s nočním stolkem :-D.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.11.13  18:36

wl: Tak já bych to (nedání AnGeora na bednu) chápal u AnGeora. Ačkoliv není to tak dávno, co nám poterienko dokázal, že to jde. Chce to jen chtít. >:D ;-)

ad PS: Cítím s tebou... 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.11.13  17:39

1. AnGeor

2. poterienko
    3. iudex

Bral jsem to hodně podle splnění tématu. AnGeor má i u mě zlato se suverénním odstupem a upřímně nerozumím těm (i když jich není moc), kteří ho nedali na bednu vůbec, respektivě by mě moc zajímalo proč...
    Mé komentáře by se tentokrát nejvíce shodovaly s woodym a iudexem.
    Co se týče fotky poterienka, byl bych také zvědavý na původní barevný originál s nevytaženým kontrastem...

P.S Jinak od pondělka doma konečně malujeme. Termín ukončení prací je naplánován na začátek příštího týdne. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 28.11.13  16:36

AnGeor - to mi pripomína, ako sme s kolegom skúšali nové Hero. Ja som hrdinsky (jasne, kamerka bola jeho :-) ) navrhoval rovno to pricucnúť na kapotu či blatník, čo sme učinili. Na poslednom semafore pred zjazdom na Highway ale kolega vymekol a ja som sťa James Bond na červenej vyskočil z auta, strhol GoPro z kapoty a s nastupujúcou zelenou nasadol späť. Potupne som nainštaloval kameru na vnútorné sklo a tá asi po troch minútach odpadla mne do náručia. Predsalen to chce trochu grif na uchytenie. >:D

Inak dávno tu nebola moja obľúbená téma - farby a hothatche. >:-[] Ja som dnes videl prvýkrát tmavomodré estéčko - Fiestu a prvé čo mi napadlo - švestky! Mali ste pravdu, tá farba je fakt jemne dofialkova, celkom zaujímavá a pútavá, akurát na takto drsňácky sa tváriace auto trochu dievčenská. Ale musím povedať, že k vonkajšiemu vzhľadu nemám v podstate výhrady, v kombinácii so "športovým" bodykitom, peknými kolesami a akurátnym výfukom jej to v tejto modrej viac ako pristane - a to hovorím ako človek, ktorého aktuálny dizajnový smer Fordu nijako nenadchýňa, a to sa týka aj Fiesty Obyčajnej. Skúšal som aj vnútrajšok, potešiteľným zistením je, že niekto si tajne zistil moje miery a Recará ušil presne na mňa - nemajú chybu. Volant, šaltrpáka - super, čierny strop - paráda, zbytok no comment, radšej. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto AnGeor

AnGeor 27.11.13  17:00

anti99 - blueridge mame projetou nekolikrat tam a zpet :-) je to dve hodiny od Charlotte a nase oblibena vikendova destinace ;) halvne v zime >:D
    leg - foceno to bylo opravdu hrdinou :-) Hero3 Black, zrcadlovku bych na okno nenalepil, to bych mel strach ze mi spadne >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.11.13  14:14

Ladies and gentlemen of the Jury, have you reached the verdict ? Yes, we have, woe, vlastně your Honour, ale byl jsem na to sám.... >:D

1. AnGeor
    2. poterienko
    3. white label

Vranis - pěkné místo a kompozičně dobře trefená fotka, ale ty úpravy mě taky ruší. A jak už psal poterienko, spíš to je únik z města než v ruchu města.
    AnGeor - co dodat, o míle před ostatními, téma + atmosféra= jednoznačné první místo. :yes:
    Mates81 - nápad jako vždy, tentokrát si u mě těsně prohrál v boji o poslední místo na bedně. Útěchu v podobě výborných laskonech si vyber v Rožnově. ;-)
    poterienko - škoda toho převodu do BW, ten ruch na "autostrádě" mohl být výraznější. I tak se mi ale tvoje fotka líbí.
    white label - auto je opravdu hodně v pozadí dění, ale ten ruch v podobě nákupního úlu (Žbirka už dávno zpíval "Obchodný dom to je vlastne novodobý chrám, v ňom tovaru sa klaniame a on sa klania nám >:-[] ) a nádherně vykreslenej oblouk světel plus všudypřítomná "olympiáda" má něco do sebe. Já to tedy beru, šéfe. :-)
    anti99 - snaha by byla ale kde nic není (jedno auto za uherák), ani anti99 nebere. Opravdu trochu ospalá atmosféra. To není kritika, jen můj pocit z fotky.
    Kubass - mně se tvá fotka líbí. Ten vtip tam přítomnej je, i když sis na to vybral příliš malá auta. ;-) Podobně s trochu výraznějším výsledkem to udělal uživatel Dave s novodobým pětikilem.[odkaz]
    iudex - dobrej pokus, možná je tam na mě toho ruchu už moc. Nevím jestli by sis pomohl otočením Focuse, jak píše Leg, ale každopádně mi v tomhle úhlu a nasvícení FoFo silně připomíná Outback.[odkaz] Snad jsem tě smrtelně neurazil. >:D Nebo AnGeora... :-O >:-[]

No a já. Obvykle se nehodnotím, ale udělám vyjímku. Souhlasím s poterienkem, na té fotce chybí něco zajímavého.Nebýt té popelnice, a teď nemyslím Mondeo >:D , tak je to úplně o ničem. Ale na druhou stranu si myslím, že se mi docela podařilo vystihnout jeden z mála úhlů, při kterém Mondeo nevypadá tak zavalitě, nemá tak malý kola a který dokázal docela zakrýt, jak neuvěřitelně je špinavý. Takže já jsem spokojen a vaše (ne)body na to nemají vliv. >:-[]
    Leg - téma vidím v tom, že se mi podařilo zaparkovat na jediném volném místě a to na první pokus, aniž bych musel kolem cílové oblasti několikrát kroužit jak sup nad mršinou. ;-) I když osobně se s Mondeem ve městě cítím nějak takhle [odkaz] Jako tygr v kleci. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto SkodakRS

SkodakRS 27.11.13  13:52

Ja by som dal hlas

1.Vranis
    2. Kubass
    3. White Label
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.11.13  13:33

« Hlasování pokračuje

Stále můžete hlasovat, až do zítra 28.11.2013 do 22.00 hod., ve fotosoutěži za Listopad 2013. Téma je Moje auto v ruchu (velko)města. Přihlášeni jsou:

Vranis - [odkaz]
    AnGeor - [odkaz]
    Mates81 - [odkaz]
    poterienko - [odkaz]
    white label - [odkaz]
    anti99 - [odkaz]
    Kubass - [odkaz]
    woody-alien - [odkaz]
    iudex - [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.11.13  11:58

« Re: Zahájení hlasování

Ja v podstate ako poterienko:

1) AdGeor
    2) iudex
    3) Mates81
    _________
    Vranis: Veľmi pekný spot, ktorý ako bonus umožňuje trojku zachytiť z uhla a vzdialenosti, ktorá jej sedí asi najviac - a aj to si trafil. Škoda, že si to zabalil do mraku šumu, umelej vinetácie a neviem akých efektov.
    AnGeor: jednoznačne najlepšia atmosféra. A navyše sa ti napriek foteniu z idúceho auta podarila super kompozícia s totemom v jednom rohu a "mrakodrapmi" v druhom. Čím si to foti, klasickým foťákom, alebo nejakým "hrdinom"?
    Mates: Jupí, mates je späť a vo forme
    Poterienko: nie je to zlé, naopak. Opäť ale škoda tej BW konverzie a ďalších úprav, ktoré mi moc nesedia
    wl: v podstate fajn, podobnú sem ale vhodil iudex a tá jeho je podľa môjho skromného názoru lepšia v každom ohľade
    anti: takisto pekné, len namiesto ruchu mesta mi to pripomína centrum ospalého emerického vidieka
    kubass: konečne si si odpustil svoje tradičné úpravy. Len nechápem, prečo s tým nákupným vozíkom blokuješ parkovacie miesto pre autá >:D :-!
    woody: nevidím tam síce moc tému, ale oceňujem schopnosť spraviť si srandu (opakovane) zo svojho auta. Len pozor na karmu, až ťa raz nechá niekde opusteného na ceste, budeš vedieť prečo.
    iudex: podobná kvalita je u teba štandardom, nemám čo vytknúť, snáď len, keby si otočil auto nosom k tescu, možno by fotka pôsobila prirodzenejšie. Ale ako píšeš, už aj tak si foteniu venoval to najcennejšie čo máš - vlastné zdravie. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 27.11.13  10:52

Letos je to docela složité. Máme tu vlastně tři vyjádření tématu a jednu naprosto ojedinělou.
    Takže moje názory postupně, dle přihlašování:
    Vranis: Závidím mu vyvýšené místo nad městem, to u nás není, ale připadá mi, že je to spíše únik z ruchu města.
    AnGeor: Ona ojedinělá a naprosto parádní a profi fotka.
    Mates81: Zajímavé zpracování tématu a trochu anarchistické :D. Ale líbí se mi nápad, škoda zpracování.
    WL: Fotka jako taková není špatná, hezky udělal hvězdičku clonou, ale připadá mi to docela ploché a škoda, že tam není (skoro) auto.
    Anti99: Hezká atmosféra, úplně bych si tam někam sednul na zahrádku ke kavárně a dal si dobré espresso. Udělal bych to širší a počkal na více aut, ale asi to nešlo.
    Kubass: To je prostě vtipná fotka :).
    WA: Něco mi tam chybí, nějaká zajímavost.
    iudex: Velice dobře ti vyšlo místo a podmínky, hezké.

Takže hodnotím:
    1) AdGeor
    2) iudex
    3) Mates81
  • « 00 Reagovat !

foto anti99

anti99 27.11.13  03:59

1. AnGeor
    2. poterienko
    3. Mates81

1. kvalitka :yes: / ked sme prespavali vo Waynesville/NC/, tak v hoteli vedla mna parkovalo WRX. Som premyslal na co ma pripevnene plastove terciky na streche hned nad celnym sklom, neskor mi doslo, ze to mal na GoPro kamery. Blueridge je ako stvorena pre WRX, ja som bol hotovy z tej cesty aj v mazde >:-[]
    2. takto som si predstavoval aj moju fotku ale lepsie :yes: a v lepsom prostredi
    3. skvely napad
  • « 00 Reagovat !

foto Vranis

Vranis 26.11.13  19:30

Z mojej strany to su

1. AnGeor (jednoznačne)
    2. Mates81
    3. anti99

;-)
  • « 00 Reagovat !

foto AnGeor

AnGeor 26.11.13  17:36

za me:
    1. iudex
    2. anti99
    3. white label

• « 00 Reagovat !

foto eliot

eliot 26.11.13  16:31

« X5

Tak tady jsou nějaké postřehy z jízdy v X5, nechytejte mě moc za slovo ,neumím zdaleka tak dobře psát jako místní testéři hothečů :-) .Vezmu to spíš jako porovnání X5 a mojí X3 ..
    Exteriér nové X5 se mi moc nelíbí ,ale asi si začínám zvykat ,protože nebylo tak ošklivé ,jak mi přišlo ve Frankfurtu :D. Interiér je oproti minulé generaci kvalitativně vyladěný ,nikde konečně nic nevrže a nevypadá lacině ,s vyjímkou nevzhledných tlačítek nastavování sedadel,jinak detaily jsou, zvlášť na poměry BMW, skvěle zpracované. Otázkou jen zatím zůstává , jestli po několika tisících km nezačne časem něco vrzat...Prostornost interiéru je podobná jako v X3 a kufr uspokojí i octávkáře .Konečně se dá považovat X5 zevnitř za luxusní.

X5 měla aktivní řízení, to by mohlo být mnohem tužší -je jako pro křehké paničky , s volantem se totiž točí ještě o něco snadněji než u X3 a to už mi i u X3 přijde řízení dost jemné... ,ale na druhou stranu adaptivní řízení X5 je opravdu velmi přesné , reaguje okamžitě a ve středové poloze reaguje hbitě , X3 má oproti tomu ve středové poloze o něco línější reakce a po přesednutí zpátky mi přišel volant X3 při zatáčení příjemně tuhý >:D .

V režimu Comfort se musí při sešlápnutí plynu na akceleraci X5 trochu počkat ,zrychlení se dostaví později než u X3, v režimu Sport není ,co vytknout ,reakce na zrychlení jsou takřka okamžité ,podobně jako u X3 , s tím rozdílem ,že X5 měla M50d a motor byl ještě dost syrový ,najeto jen přes 100km..a moje spotřeba se pohybovala kolem 9l... Brzdový pedál se výborně dávkuje a reaguje hned , u X3 musím trochu prošlápnout pedál než se dostanu do polohy ,kde brzdy reagují a to také velmi dobře ,ale o chloupek méně intuitivně než u X5. K výkonu brzd X5 není ,co dodávat. Jako celek mi přišlo řízení X5 takové ,že řídím auto o něco menší než X3 , hodně snadné ovládání ,hned si člověk na řízení zvykne, vlastně si ani skoro zvykat nemusí... V zatáčkách to sedí perfektně ,samozřejmě na běžných silnicích se všechny schopnosti zkouší těžko ,navíc jsem jel ve tmě tam, kde to neznám . Ale při prudším výjezdu ze zatáčky na křižovatce X5 působila o něco stabilnějším dojmem než X3 ,která je v zatáčkách dobrá , protože na to měl u X5 vliv příplatkový adaptivní podvozek Professional ,který třeba omezí zhoupnutí auta při zastavení na semaforu a v zatáčkách pochopitelně omezuje náklony, žádné jsem prakticky necítil. Komfort tlumení je na kvalitějším povrchu lepší než u X3, X5 jde víc do měkka ,ale na nerovnostech jsou rozdíly malé ,obě auta je tlumí obstojně.

Je to vůbec poprvé , co mne X5 oslovila víc než ML. Jen škoda ,že je X5 do terénu pochopitelně úplně na nic.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.11.13  13:34

Bully
    Myslel jsem si to (stejně jako většina ostatních), už vzhledem k tématu nemá tento měsíc konkurenci....
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.11.13  09:28

« Hlasujem

Takto to vidím ja:
    Vranis: predovšetkým chválim auto, keby som bol veľký, pekný a bohatý, kupujem práve novú trojku (328i alebo 335i). Preto je škoda, že si ho takto pochoval do zašumelej, prekontrastnenej černe, navyše s umelou strašnou vinetáciou. Tento štýl á la camera obscura mi je cudzí.
    AnGeor: presný opak predošlej fotky, dokonalé vystihnutie témy, úplný veľkomestský fíling, pekné farby, optimálny kompromis ostrosti a rozmazania pohybom, skrátka kvalitou svojej fotky si z nás ostatných urobil štatistov. Great job!
    Mates: Tvoje nápady a fantázia tu chýbali a opäť si nesklamal, za nápad palec hore.
    Poterienko: obdobne ako u Vranisa: prehnaný kontrast, naviac prevod do čb tu je vyslovene kontraproduktívny, lebo v čb zaniká pointa, teda rušná premávka na ceste.
    Btw. čo to je za sklo? Podľa deformácie bilboardu to vyzerá na nejaký širokáč.
    wl: prvý v druhom rade; z minima si vyťažil maximum. Ak by som chcel byť hnidopich, orezal by som nezaujímavý spodok; tiež sa mi javí fotka neostrá (buď zlé zaostrenie, alebo nestabilita foťáku na statíve), ale to sú len detaily, inak vydarená fotka.
    Anti99: slušná práca, len mi to úplne neevokuje veľkomesto, ale naopak nejaké malé mestečko.
    Kubass: hoci sám si k svojej fotke kritický, ja ju oceňujem viac, ako Tvoje typické prehnané farby, téma tam je, síce impakt nie je úplne silný, ale vcelku dobrá práca.
    woody: ocenenie za snahu a sebairóniu (smetiak ako smetiak).
    ja: rovnako z núdze cnosť ako u wl (resp. nákupné centrum ako u viacerých), ale ako tvorca témy som považoval za svoju povinnosť niečo dať. Keďže som nemal doma ntb, žiadne úpravy sa nekonali a je to priamo z foťáku. Nakoniec ma to aj tak stálo zdravie, na zime a vetre som tam dobre prechladol a ráno sa zobudil s teplotou, ale čo by sme pre fotosúťaž nespravili, že. ;-)
    3. Mates81.
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 26.11.13  06:48

wl: je to snimek od AnGeora.
  • « 00 Reagovat !

foto BMW330i2003

BMW330i2003 26.11.13  06:30

Tak za mna to je

1.Vranis
    2.AnGeor
    3.iudex

Musim povedat, ze v tomto kole su podarene vsetky fotky

;-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 25.11.13  23:41

« Re: 24 hodin do konce přihlašování

WL: >:D Yes, of course.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.11.13  23:29

Bully_
    Nedělej fóry, tady o nic nejde, tak třeba napíšeš, že ten první je u tebe první s obrovským odstupem... to už se mi taky někdy stalo a hlasoval jsem. Na druhé a třetí místo dáš ty "nejméně špatné". ;-)

P.S. Nebo to ani nenapíšeš, který ten snímek se ti líbí?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.11.13  23:25

šmoula
    Doufám, že tě ani na chvíli nenapadlo, že bych to nevěděl... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 25.11.13  23:24

Libi se mne jenom 1 snimek, takze se zdrzuju hlasovani.
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 25.11.13  23:18

1. poterienko
    2. vranis
    3. iudex
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 25.11.13  23:09

WL, Kubass: Taky že spolu ten film, klip a písnička navzájem souvisí... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.11.13  22:43

« Re: Hlasování

eliot
    Jasně, jak jsem už k tomu psal, ten ruch byl/je především uvnitř toho světelného "úlu". :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Mates81

Mates81 25.11.13  22:42

Nevím pro kolik se hlasuje, tak to dám univerzálně :-) musím teda říct, že kvalita tohoto kola je perfektní ;-)

1) AnGeor
    2) poterienko
    3) white label
    .......
    4) iudex
    5) Vranis

Nicméně palec pro všechny, kdo se zúčastnil :yes: >:-[] ;-)
  • 00 Reagovat !

foto eliot

eliot 25.11.13  22:32

« Hlasování

gero: Nejdřív si splním svoji nepovinnou hlasovací povinnost a až potom něco málo napíšu....

Moje hlasování:
    1.AnGeor
    2.Mates81
    3.wl

1.Tvá fotka mne zaujala hned na první pohled ,má v sobě správnou dávku určité akčnosti a taky si výborně vystihl téma . Pro mě jednoznačně 1.příčka
    2.Oceňuji originální nápad ,který pasuje do tématu .
    3.Líbí se mi jednoduchost fotky a atmosféra, i když tam tolik ruchu asi není..
  • 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.11.13  22:22

« re: prihlásenie

Sorry woody, cvakol som to pri večernom nákupe a uploadoval z manželkinho služobného notebooku, kde mi trochu trvalo zorientovať sa.
    wl: netuším, fotku som nemal nielenže čas upraviť, ale ani poriadne pozrieť, asi to bude len odlesk objektívu.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 25.11.13  22:16

« Zahájení hlasování

Zahajuji hlasování ve fotosoutěži za měsíc Listopad 2013 - téma Moje auto v ruchu (velko)města. Přihlášeni jsou:

Vranis - [odkaz]
    AnGeor - [odkaz]
    Mates81 - [odkaz]
    poterienko - [odkaz]
    white label - [odkaz]
    anti99 - [odkaz]
    Kubass - [odkaz]
    woody-alien - [odkaz]
    iudex - [odkaz]

Takže jak by nejspíš řekl Gandalf - Devítka už vyjela ;-) a můžete začít hlasovat.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 25.11.13  22:08

« Re: Ukončení přihlašování

iudex: Ještě ti to vezmu, ale sakra chlape, nemohls to přihlásit o chvilku dřív ? Jsem si tady nemusel dělat ostudu jenom proto, aby bylo víc účastníků. ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.11.13  22:08

iudex
    Co je to žluté "dvojité" úplně vlevo nahoře?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.11.13  22:05

Ešte by som skúsil pridať svoj príspevok: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 25.11.13  22:04

« Ukončení přihlašování

Ukončuji přihlašování a zahajuji hlasování. Prosím o chvilku strpení než vytvořím seznam.

Kubass - lidi čuměj pořád, já si ten kontajner musel přitlačit k autu a myslím, že mě mnozí kolemjdoucí podezřívali, že ho hodlám do Mondea naložit a odvézt domů. >:D >:D Aspoň se tak tvářili. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto kubass11111

kubass11111 25.11.13  22:03

šmoula: slyšim prvně, ani sem nedokoukal...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…