Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 30.12.13  18:02

« Re: Vyhlášení výsledků

iudex: No vidíš, a zrovna moje žena si občas ráda "osladí" život pravým šampaňským. A podle toho, jak se při tom tváří, bych řekl, že jí to snad i chutná. >:D Pro mě to není, já coby slavnostní pití, které mi kromě chuťového požitku dodá i něco noblesy, užívám cognac. Stačí i levnější od osvědčených značek, nemusí to být rovnou láhev za 30.000. >:-[] Cognac (žádná brandy) mi opravdu chutná a vydržím bloumat s jednou skleničkou dlouho a dlouho, čímž se zpronevěřuju české tradici prolít toho chřtánem co nejvíc. >:D A naopak žena cognac zahrnuje do kategorie "hnědé pití", zahrnující stejně tak Tuzemský Um jako Glenfiddich Single Malt 30 y.o. >:-[] , a zprudka ho odmítá.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.12.13  17:41

iudex
    No jo, mlčeti zlato... ;-)
    U nás je nejfrekventovanějším sektem polosuchá Bohemka (Bohemia demi sec).
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.12.13  16:00

wl: bez ohľadu na to, či sa bavíme o šumivom víne/sekte všeobecne (ľudovo nazývané "šampanské") alebo o pravom šampanskom (teda z oblasti Champagne), veľa ľudí to nepije. A ak už, tak ľuďom viac chutí polosladké/sladké šumivé (u nás najobľúbenejší Hubert de luxe), ako brut sekty. Aj mne ako barbarovi sa stalo, že na jednej pomerne luxusnej oslave sme si pripíjali sektom a keď som si upil, pomyslel som si, že mohli dať aj niečo lepšie, ako Hubert club. Keď mi však o chvíľu čašník dolieval z fľaše Dom Pérignonu, tak som bol len rád, že som to nepovedal nahlas. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 30.12.13  14:18

Souhlasím s WL, co se týče Asti. Je to opravdu velice dobré (nemám rád suchá vína). Každopádně chutná je i alternativa značky Tesco za asi 150kč :).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.12.13  13:30

iudex
    Pravé šampaňské u nás/u vás pije opravdu jen "hrstka" lidí, a to nejen na Silvestra.
    Obliba šampaňského klesá obecně (zřejmě i díky krizi), začíná jej pomalu "válcovat" italské Prosecco:
    [odkaz]

P.S Pokud ještě někdo náhodou nevyzkoušel, doporučuji na Silvestra vyzkoušet naopak sladký (ale kvalitní) sekt ASTI CINZANO. Takové "tekuté hrozny" s bublinkami:
    [odkaz]

A z pokrmů doporučuji "neničit" pravou svíčkovou na profláklý tatarák, ale udělat z ní "karpáčo" na mexický způsob (vážným zájemcům mohu poslat recepturu přes SZ).
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.12.13  12:24

wl: Vidíš, toľko rokov v brandži a stále sa máš čo učiť. >:-[] Tak pekne vyhádž tie Moet&Chandony a šup na policu Tuzemský um! >:D
    P.S. Ja teda na alkohol nie som veľký odborník, mám ale pocit, že šampanské nepije nikto (resp. nikomu skutočne nechutí) a aj na Silvestra je to len taká zotrvačnosť. Paradoxne dostávame vždy pred Vianocami kopec drahých origo Champagne, ktoré vzápätí putujú ďalej (kamarát z farmako brandže to nazval "systém putujúcej fľaše").
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.12.13  11:31

pot
    Ani jsem netušil, že zrovna Tuzemák je typický český silvestrovský (alkoholický) nápoj...
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 29.12.13  22:22

WL: No vzhledem k předchozímu apo. tématu by to asi ani nevadilo :D. O to víc bychom měli práce a rachejtle se dají koupit celý rok...stejně jako šampus a česká náhražka rumu.

Mohli bychom najít sponzora, aby se účastnilo více lidí :-) :D.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.12.13  22:11

pot
    Bude to téma na leden, takže to těžko může být o Silvestru, nebo dokonce o Vánocích, to by bylo v podstatě proti pravidlům fotosoutěže.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.12.13  21:46

Trochu oneskorene ďakujem za hlasy, striebro si cením, Vranis zaslúžene vyhral, k čomu mu blahoželám. Priebeh som sledoval len cez mobil, kvalita wi-fi bola kolísavá, preto som tentokrát nestíhal bližšie zhodnotenie fotiek a teraz je už "po funuse". Okrem víťaznej fotky (kde oceňujem prácu na príprave, výbere "hercov" i rekvizít až po finálne farebné spracovanie) ma zaujala fotka Angeora, pri ktorej som na displeji mobilu (hoci 5") len tušil, o čo presne ide, ale atmosféru mala najsilnejšiu. A tiež woodyho obetavosť, zapojenie celej rodiny do fotosúťaže a riskovanie vlastného auta. Tiež poteší záujem a hlasovanie nových ľudí, tak sa zdá, že naša súťaž nie je až taká úplne neznáma a zapadnutá. Tak snáď sa to nabudúce prejaví vo vyššej účasti.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 29.12.13  17:35

vranis: Ano, nesmrtelný mnich Semir, spousta dopadů do popelnic, bolavokoulých ksichtů a samozřejmě - hromadné bouračky. I když ještě větší idol než Semir byl zrzavý technik Hartmut, co by u ojetiny dokázal vyvěštit závady na nejbližší milión kilometrů.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 29.12.13  17:09

Gratuluji vítězům. Mám radost, že se to hodně povedlo, co se týče fotek. Také doufám, že pánové vymyslí téma, které opět naštve spoustu lidí :D. Snad do nebude auto a silvestr/vánoce.
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 28.12.13  23:38

Vranis: >:D Tak to jsme dva ;-) >:D
  • « 10 Reagovat !

foto Vranis

Vranis 28.12.13  23:29

Semir z kobry 11 bol moj detsky idol >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Vranis

Vranis 28.12.13  23:26

Diky moc vsetkym za hlasy :-) o to viac ma to tesi lebo cely proces (fotenie, orezavanie, pridanie nejako podivneho efektu a aj vlozenie fotky do sutaze) prebehol vylucne prostrednicvom mojho telefonu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 28.12.13  23:07

Taktéž gratuluji vítězům.

woody: Jako téměř vždy souhlas. Těch hlasů, co se ru sešlo, no krása. Mohlo by jich být víc, ale to by to nebylo tak přehledné, pohodové a vůbec. Pěkné je i, že nikdo nezůstal naprázdno. A ten web dneska, no je to očistec... Obzvláště na mobilu.
  • « 00 Reagovat !

foto eliot

eliot 28.12.13  22:45

Taktéž gratuluji vítězům .

To se povedlo , první tři místa jsem určil stejně , jak to nakonec dopadlo >:D . (A čtvrté místo aspoň napůl...)
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 28.12.13  22:29

Gratuluji vítězům :-)

PS for Vranis: já si nemůžu pomoct, ale pokaždé když rozkliknu tvoji soutěžní fotku, tak hned mě napadne Kobra 11 :yes: A ten Baworák to ještě umocňuje >:D :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.12.13  22:16

« Vyhlášení výsledků

V prosincovém kole fotosoutěže bylo hlasováním určeno toto pořadí:

1.Vranis - 32 bodů
    2. iudex - 18 bodů
    3. woody-alien - 14 bodů

4. AnGeor - 13 bodů
    5. poterienko - 9 bodů
    6. Kysky - 8bodů
    7. Kubass - 2 body

Gratuluji vítězi a díky všem za účast. Nebylo to snadné téma. Zároveň mě těší počet hlasujících a děkuji tedy i jim. :yes:

A taky svojí rodině, Akademii, obyvatelům obce Mastířovice, že mě nechali na pokoji a v neposlední řadě i svému vozu, že napoprvé nastartoval a dokonce z místa odjel, což u této značky rozhodně nelze považovat za samozřejmost a o to víc to potěší. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.12.13  22:07

« Ukončení hlasování

Ukončuji hlasování, výsledky za chvíli. ;-)

PS: Dneska to tady jde "jak když s.ere a maluje". Nefunguje půlka věcí. A ta druhá půlka blbě. 8-s
  • 00 Reagovat !

foto kubass11111

kubass11111 28.12.13  21:35

« Hlasování:

1. Vranis
    2. AnGeor
    3. iudex
  • 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 28.12.13  20:44

« Šup tam s tím

1. Vranis
    2. poterienko
    3. woody

----

No, hlasů spousta, variant bedny také, milerád se přidám.

Vranis - výtečná atmosféra, v kombinaci s báwem to navozuje až Hal..., jak se tomu kurňa nadává...? Jinak překrásný barák, auto tě musí mít rádo... :-)

poterienko - teda, ta kombinace špinavé audiny, mapy a holky s fialovými vlasy a kalhoty do půl prdě se opravdu povedla.

woody - jaká to odvaha a objetavost vzít polospící dítě z rodinné oslavy, vydrápat se do jakýchsi podivných končin a zašít se tam s foťákem... ale je to jen o fous, nějaké barevné úpravy to holt chtělo.

iudex - ano ano, tomu říkám umět fotit. Tentokrát tě umístím na 4. místo, příště zase více přihlédnu k umělecké stránce místo emoční.

Kysky - co k tomu říct? Skvělý nápad!

AnGeor - tato fotka může v pozdních hodinách vyvolat neblahé vedlejší účinky.

Kubass - tvůj výtvor mě nijak nezaujal, ale za účast rozhodně pochvala.
  • « 00 Reagovat !

foto BMW330i2003

BMW330i2003 28.12.13  19:36

« Re: Poslední den hlasování

Ja davam hlasy:
    1.vranis
    2kysky
    3.angeor :-)
  • « 00 Reagovat !

foto AnGeor

AnGeor 28.12.13  19:20

muj nazor na fotky:

iudex - moc libi, nevim co vytknout, tak nejak si to taky predstavuji, jedina fotka co ma dle meho nazoru tu spravnou atmosferu
    Kysky - zajimave, ale verim ze apokalypsu zpusobi clovek ;) ale zase mozna ze te i s autem zachrani nejaci ET :-)
    poterienko - na to, ze to bylo tve tema, jsem cekal neco vice, tahle fotka mi pripada spis jako reklama na realitku ;)
    Vranis - moc pekne, trosku bych posunul WB do chladnych barev, ale jinak :yes:
    Kubass - pekny zapad slunce :-)
    woody-alien - pekne, trosku bych to zdramatizoval

1. iudex
    2. Vranis
    3. woody-alien
  • « 00 Reagovat !

foto Thomson93

Thomson93 28.12.13  18:56

Hlasování:

1) Iudex
    2) Vranis
    3) AnGeor
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.12.13  17:30

Takže hlasuji:

1. iudex
    2. AnGeor
    3. Vranis
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.12.13  15:14

Zásadní otázka je, jestli by se tu našel někdo, kdo by obětoval své auto do podoby, jakou má auto na třetím místě ve tvém odkazu. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Vranis

Vranis 28.12.13  08:02

To tretie miesto by kludne mohlo vyhrat toto kolo fotosutaze ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Vranis

Vranis 28.12.13  08:00

Zhodou okolnosi som prave narazil na tento list [odkaz]

Odporucam vsetkym pozriet, fotky su ozaj ako po konci sveta
  • « 00 Reagovat !

foto Vranis

Vranis 28.12.13  07:53

U mna je to

1. Kysky
    2. poterienko
    3. AnGeor

Na to aka vyzerala byt tema tazka sa tu zisli naozaj pekne kusky :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Fotosoutez-Moje-auto-cz

Fotosoutěž Moje auto.cz 28.12.13  06:55

« Poslední den hlasování

Ještě dnes 28.12.2013 až do 22.00 hod.můžete hlasovat ve fotosoutěži za Prosinec 2013. Téma je "Moje auto ve světě po konci světa". Hlasovat mohou všichni uživatelé, pro účastníky soutěže je hlasování povinné. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.12.13  22:24

« Re: Zahájení hlasování

1. woody-alien
    2. AnGeor
    3. iudex

4. Vranis
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 27.12.13  21:54

I já tedy hlasuji:

1)Vranis
    2) iudex
    3) an geor
  • « 00 Reagovat !

foto Mates81

Mates81 27.12.13  13:37

« Re: Moje hlasování

Přidávám mé hlasování :-)
    1) woody
    2) Vranis
    3) AnGeor

Těsně pod lajnou iudex ;-) u prvního místa mě celkem dostalo i zveřejnění průběhu focení a okolnosti kolem >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 27.12.13  09:58

1. Poterienko - moc pěkný, škoda jen že ten barák v horším stavu na této fotce není až tak vidět
    2. Woody - velmi pěkně vystižené téma, jen bych to trochu prohnal photoshopem ;-)
    3. iudex - sice to trochu zavání campingem, ale moc se mi líbí atmosféra na fotce
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.12.13  23:44

Moje hlasovanie :
    1. Vranis
    2. AnGeor
    3. Woody
    Pokec neskôr, keď budem pri compe.

• « 00 Reagovat !

foto eliot

eliot 26.12.13  22:08

« Moje hlasování

Hodnocení:

Ze začátku tu byly nějaké ohlasy ,jak je to téma náročné ,ale nakonec jste se s tím všichni poprali kvalitně . Hlavně mě zaujalo nakolik byly fotky rozdílné výsledným vyzněním a musím tímto soutěžící velmi pochválit .

iudex :
    Z Tvé fotky vidím velké úsilí dosáhnout toho správného efektu. Samozřejmě bych moc nevěřil tomu ,že by Ford bylo to poslední pojízdné auto. >:-[] Chápu ,že se ti v rámci účasti asi nechtělo udělat svému autu to ,co je na úvodní fotce fotosoutěže, tak si alespoň využil hodícího se detailu ve formě odpadlého disku. Celkově na mě Tvoje fotka působí tím dojmem ,že víš co a jak ,když nastane apokalypsa ..,ale to bys musel být opravdu profík , abys to přežil nejen ty ,ale hlavně ten Ford. >:-[] .

Kysky :
    Zajímavé zpracování tématu a to úplně jiným způsobem než u ostatních soutěžících , zrovna takovou interpretaci jsem moc nečekal a je fajn ,že se tu objevilo něco jiného než jiné více zažité způsoby na toto téma. Jenom některé detaily nejsou příliš ostré ,ale to není u tohoto tématu to nejpodstatnější.

poterienko:
    Tvoje fotka je takové světlo mezi ostatními soutěžními fotkami , které vyobrazují temno , napětí nebo smutek . Všude je to děsivé a zato z Tvé fotky vyzařuje celkem klid a velká naděje pro nový život. A zaujaly mě ty domy v pozadí , které podkreslují význam té fotky. Vlastně to ,že auto směřuje ke straně toho zanedbanějšího domu může značit to ,že se teprve poženete do oné apokalypsy >:-[] .

Vranis:
    Tohle zpracování tématu do zombie atmosféry se Ti (samozřejmě Vám -měl si celý tým :-) ) opravdu povedlo . Na fotce se mi líbí určitá akčnost , která je samozřejmě doplněná o mlhavou kulisu a také celkový odstín fotky , evokující staré doby . Proti tomu všemu působí to pěkné a moderní auto jako zjev -v dobrém smyslu , díky tomu má celkové vyznění fotky ještě víc něco do sebe.

AnGeor :Nemám k tomu co dodávat , atmosféra mluví za vše ;-) .

Kubass:
    Možná ti budou ostatní trochu vytýkat ,že je to foceno mobilem a nekvalitu fotky ,ale za mě tohle téma tou neostrostí a zrnitostí mělo možnost vyniknout . Proč by přece fotka měla být za každou cenu perfektní? Nikdo přeci přesně neví, jak by vypadal poslední západ slunce... ani to ,jak se za takových podmínek musí asi fotit >:D .

woody-alien:
    Opět svérázným způsobem vstupuješ do dalšího tématu fotosoutěže . A tentokrát se ti to opravdu povedlo , abys trochu jiným způsobem vyjádřil téma. Ze svých zkušeností dobře vím ,co taková fotka v podobných lokalitách obnáší ,takže za odvahu máš u mě plus. Bohužel jako já nemáš tu výhodu ,abys mohl skočit do kufru ,auto ti ho samo zavřelo/otevřelo a ty ses zachránil. >:D

Proč tentokrát nemůže být pomyslná bedna širší ;-\ ? ..Bylo náročné tentokrát určit pořadí , bylo to velmi těsné . U výsledného pořadí jsem tedy zohlednil náročnost na přípravu .

Pořadí:
    1.Vranis
    2.iudex
    3.woody-alien
    --------
    mezi ostatními to bylo ještě více natěsno
    4.-5.Kysky,AnGeor

• « 00 Reagovat !

foto JT760

JT760 26.12.13  21:17

Nie som si na 100% isty ci mozem hlasovat aj ja ale ako ano tak by som rad dal hlas
    1. Vranis 2. iudex 3.poterienko
  • « 00 Reagovat !

foto SkodakRS

SkodakRS 26.12.13  17:48

Ja hlasujem za

1.vranis lebo takto takto si to predstavujem aj ja
    2.Kubas lebo to ma atmosferu
    3.poterienko lebo neviem preco ale jednoducho sa mi paci
  • 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 26.12.13  11:02

« Hlasuji

Jako obvykle fotografie nejdříve okomentuji, dle mého oka. Vzhledem k tomu, že jsem ještě nevyhrál, neberte mé komentáře vážně >:D :-! .

iudex: Hezké, opravdu pěkné zpracování tématu, dobré "světlo" a hlavně suprově expozičně zvládnuté. Jen malý detail - škoda, že ta prkénka nehoří.
    Kysky: Tento měsíc vyjímečná fotka, která mne osobně dost překvapila a lidově řečeno jsem čuměl jak puk. Velice zajímavé zpracování tématu. Malý detailek, který se mohl schovat silnějším doostřením - vidím lehké rozmazání.
    Vranis: Moc hezké místo na focení, mlha je také super. Oproti minulému měsící je to hodně vysoko. V zásadě bych tomu asi nic nevytknul. Velké plus máš u mne za auto :).
    AnGeor: Toto je velice zajímavé zpracování "podtématu" Člověk a auto po konci světa. Chápu-li správně, to na skle je krvavý "plácanec" od ruky, ale možná je to taky vánoční sob :-D. Každopádně se mi líbí atmosféra fotky, takové já mám rád, ale moc tam nerozumím tomu příběhu.
    Kubass: Škoda, že je to mobilovka. Možná ještě více postapokaliptické nebe a bylo by to velice zajímavé.
    woody-alien. Jak jsem již psal, cítím z té fotky velký příběh a to se mi hodně líbí. Myslím si, že nějaký ten kontrast by tomu hodně pomohl, ale vzhledem k podmínkám..pěkné :).

Fujtajbl, toto kolo to bude hodně těžké. Takže:
    1) Kysky
    2) woody-alien
    3) Tady silně dumám zda Vranis nebo iudex...snad bych to nechal být, ale nemůžu a tak si hodím mincí... takže Vranis.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 26.12.13  08:02

Tak jsem se mrknul na google street view a je to tam docela pěkně vidět. Když si najdete Mastířovice a otočíte se o 180 stupňů proti výchozímu záběru, tak cca 100 m po směru vpravo je jeden z těch "lepších" baráků a hned za ním doprava průhled na pozemek, kde jsem fotil. Postup je stále stejnej - první jdou dřevěný podlahy, následujou dveře, okna a potom střecha, pokud jsou překlady nad okny a dveřmi železný, tak hurá do šrotu atd.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 26.12.13  07:25

iudex: Ale jo, máš pravdu (bez ohledu na stiahnutú flašu ;-) ). Kdybych si s tím pohrál, mohl jsem vytvořit ponuřejší atmosféru. Takhle je to dost světlé. Jenže jsme přijeli domů někdy v šest večer a sotva jsem měl čas vybrat z cca 30 fotek tu pravou. Děti dostali hodně zajímavých dárků a nějaká soutěž je nezajímá. Hrát, hrát, hrát....to je heslo dne.

Fotit v lepších (vlastně horších) světelných podmínkách jsem nemohl. I když by se mi to líbilo a trash-fire v záběru by jistě byl působivý. Tu lokalitu jsem měl vybranou dlouho dopředu a věděl jsem, že se tam dostanu až 25.prosince při cestě ke tchýni. Už takhle nedokázala pochopit, jak můžu najednou opustit sváteční stůl, vyrvat dítě z lůna rodiny na více než hodinu a odjet si neznámo kam. >:D

Samotné focení pak provázela značná nervozita. To místo má svůj příběh. [odkaz] Jakkoli se to zdá neuvěřitelné, tyhle trosky byly ještě před pár lety tři, sice ne výstavní, ale plně použitelné domy. Dokud se do malé obce Mastířovice na Roudnicku nenastěhovalo několik rodin našich spoluobčanů tmavší pleti. Dvě rodiny přišly v době Čunkova působení ve Vsetíně, zbytek byl místní. A tohle je výsledek jejich působení, dokončený už jen zásahem přírody.

Takže za prvé jsem byl nucen při vjezdu na pozemek překonat terén pro Mondeo ne zrovna vhodný a přední i zadní senzory pištěly jako pominuté, za druhé jsem byl na cizím pozemku a navíc jistá skupinka původních obyvatel v té obci přece jen ještě bydlí, čili jsem musel být připraven na urychlený odjezd. Proto nedošlo na stativ (vhodný pro HDR) a fotil jsem z ruky. No a v neposlední řadě jsme vzbudili nevítanou pozornost u projíždějících, protože nakládat malou holku do kufru velkého kombíku v takovém prostředí zřejmě nevypadá příliš důvěryhodně. Shrnuto - byl jsem docela rád, když jsme za bubnování nabaleného bahna do podběhů upalovali z té vesnice pryč. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.12.13  23:12

woody: good job. Ako píše poter, možno by to chcelo trochu farebne zdramatizovať; narýchlo som skúsil niečo takéto: [odkaz] Alebo druhé riešenie by bolo nefotiť cez deň, ale podvečer kvôli zaujímavejšiemu svetlu.
    P.S. Ale neber moje mudrovanie moc vážne, možno zo mňa hovorí tá fľaša Rulandského šedého (hrozienkový výber), ktorú som práve stiahol. >:D
  • « 01 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 25.12.13  22:10

« Zahájení hlasování

Ukončuji přihlašování a zahajuji hlasování. Do soutěže za Prosinec 2013 jsou přihlášeni:

iudex - [odkaz]
    Kysky - [odkaz]
    poterienko - [odkaz]
    Vranis - [odkaz]
    AnGeor - [odkaz]
    Kubass - [odkaz]
    woody-alien - [odkaz]

Můžete začít hlasovat. ;-)

poterienko: Máš pravdu, něco to chtělo, ale já si nebyl jistej co a časově jsem to měl na knop, tak jsem to raději nechal.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 25.12.13  21:37

« Re: Posledních 80 minut přihlašování

WA: Velice hezké ta soutěžní fotka. Nějak z ní asi nejvíce cítím tu samotu a smutek při cestování po postapokalictické krajině. Osobně bych jí ještě nějak upravil, dodat jí nějaký nádech, jako má třeba Vranis.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 25.12.13  20:39

« Posledních 80 minut přihlašování

Ještě do 22 hodin můžete přihlašovat fotky do soutěže za Prosinec 2013. Téma je "Moje auto ve světě po konci světa".
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 25.12.13  20:32

« Přihlašování

Různí soutěžící si také různě pro sebe představují apokalypsu. Někdo očekává přesun do vesmíru, jiný se připravuje na souboj se zombíky... ;-) Mně apokalypsu nejvíce přibližuje ztráta domova, bydlení...jako jedné podstatné jistoty.

Takže moje soutěžní fotka s podtitulem "Dobrá adresa" : [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.12.13  23:34

« Re: HH aktuality

šmoula
    Nikoli Frenštát, nýbrž Rožnov.

U twin-scroll turba právě nejde o sériově "zapojené" turba různých velikostí (typicky u současných biturbodieselů jako je třeba 35d/40d), ale o shodná paralelní turba (dá se to nazvat i "zdvojeným" turbem) stejné velikosti, z nichž každé má "na starosti" polovinu válců daného motoru. Viz i můj odkaz na fotku v diskusi, kdy jedna cesta/větev dopuje 1. a 4. válec a druhá 2. a 3. válec čtyřválce.
  • « 00 Reagovat !

foto eliot

eliot 24.12.13  21:04

« Re: Veselé Vánoce a shrnutí

Také Vám všem přeji krásné vánoční svátky :-) .

• 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 24.12.13  18:46

« Přání fotosoutěžníkům

Jak jsem slíbil, tak činím. Zdejší kolektiv si rozhodně zaslouží zvláštní přání. Ale jaké? Já už jsem úplně ublahopřejedený (blllé, já už kecám, z hladu a tak). No, je to tu fotosoutěž, takže spoustu kvalitních výtvorů. To je asi... uff, všechno.

To hlavní, tradicí jetu nějaká písnička.
    Sem s ní: [odkaz]

Hezký svátky vinšuju!
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 24.12.13  17:16

S tím Twin-Scrollem bych tipoval, že jsou to de facto dvě (větší a menší) turba v sobě, přičemž bude zřejmě mezi nimi nějaký obtok závislý na otáčkách. Nijak jsem to zatím nestudoval, ale asi bude ona komora někde u turbíny, nebo dmychadla, a zde najdeme dvě.

WL: Tohle je Frenštát, ne?

Kubass: Lepší než můj...

Kysky: Já to mám opačně. ;-)

woody: >:D :yes:

McPrius: Pěkný.

Bully: Nevím, jak je to s těmi výbavami, u vás vůbec, ale párkrát už jsem zahlédl něco o příplatku.
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 24.12.13  15:33

také všem šťastné a veselé :-) :-)

My už asi třetím rokem máme umělej, a nemůžu si ho vynachválit. Hlavně z něj nic nepadá >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.12.13  14:27

« Re: Prihlásenie do súťaže

Ještě když se tu natáčela tato poměrně nová pohádka:
    [odkaz]
    tak tu byla pořádná zima.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 24.12.13  14:25

« Pokojné Vianoce

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 24.12.13  14:14

Holt globálne otepľovanie; kde sú tie časy, keď sa u Vás nakrúcala Perinbaba a predstaviteľka Alžbetky (Petra Vančíková) musela behať po rožnovskom skanzene pri -30°C. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 24.12.13  13:52

Všem posílám vánoční pozdrav a doslova aktuální pohled, který je ale spíš jarní, než zimní:

[odkaz]

P.S. Dokonce tu dnes mělo sraz asi dvanáct motorkářů, což je tady v tuto dobu opravdu něco nevídaného (teplota 10 st. ve stínu, přičemž idylku kazí jen občasný nárazový vítr).
  • « 00 Reagovat !

foto kubass11111

kubass11111 24.12.13  13:17

Takže v prvé řadě veselé vánoce a spoustu dárků, klidny svátky atd..

Za druhé se hlásím, a přihlašuju totok, název fotky je: už znova nevýjde, aneb poslední sluneční paprsky před další dobou ledovou >:D
    [odkaz]

Ps: Je to foceny telefonem!
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 24.12.13  09:04

Smoula:
    nevedel jsem, ze by mela byt GT86 s Aeropacketem bez samosvoru, u nas (L) ho uvadi i u tehle verze. Mozna se vybava lisi podle zemi prodeje. Ale kdyby tomu tak vazne bylo, bez nej bych ji nechtel a resil bych to vyssi verzi s doplatkem za Aeropacket >:D , vzdyt mam LSD i na CTR. No, jeste ze to nemusim resit hned ted >:D
    Nevim, co je zac to "HC T-R". Zatim u vsech kompresorovych kitu pro GT86 S HOMOLOGACI, co jsem doted videl, je prave narust vykonu jenom zhruba jenom polovicni oproti tomu Vortech (285k u Stage 1), co jsem zminoval.
  • « 00 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 24.12.13  07:13

Všem krásné Vánoce, a ať je ten rok 2014 lepší. Vzpomeňme i na ty, co už tady s námi na MACZ nejsou...

Stromek, který máme doma má příběh. Před 35 lety jsem ho zasadil se svým tátou! Pár týdnů zpět jsem byl v Mariánkách přihlásit auto, když ho už jako takřka 10 metrovou borovici káceli. Už jsem nemohl zabránit. Vznikl tam menší konflikt. Poté jsem si jeho 2 metrovou špičku odvezl do Prahy. Má 15 cm jehličí a váží skoro 50 kg!
    Stromek, který jsem sázel, když mi bylo jako mému synovi.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 24.12.13  06:35

« Veselé Vánoce a shrnutí

Pánové, ať už v Čechách, na Moravě, ve Slezsku, na Slovači, v domovině ZZ Top nebo kdekoliv jinde - přeji Vám příjemné prožití Vánočních svátků. Mějte se krásně a nezapomeńte, že soutěž pokračuje. Zde malé shrnutí.

Přihlášeni jsou:

iudex - [odkaz]
    Kysky - [odkaz]
    poterienko - [odkaz]
    Vranis - [odkaz]
    AnGeor - [odkaz]

A jedna veselá příhoda z natáčení. Včera odpoledne jsem "instaloval" vánoční stromeček, abychom dnes s dětmi mohli zdobit. Podařilo se mi koupit opravdu výstavní cca 2 metrovou jedli. Při nákupu mi ji hezky svázali sítí a konec zabrousili "ořezávátkem". Takže jsem ji donesl na místo, usadil do stojanu a jal jsem se zbavovat sítě. Jedle se začínala rozprostírat do šířky a když byla plně osvobozena z pout, vypadala opravdu parádně. Trochu jsem porovnal větve, poodstoupil a pln dojetí vydechl: "Tý jo,to je krása, skoro jako umělej". >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto AnGeor

AnGeor 24.12.13  02:09

taky si dovolim jeden pokus, tentokrat CR a MB :yes:

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.12.13  20:04

Přiznám bez mučení, že ten volný překlad není můj překlad, ale "někde" jsem to vyčetl >:-[] Je mi skoro jedno jaké to je, důležité je, že to jelo jako kráva. Myslím v M135i. V lehčím, mírně širším, nižším a lehce výkonějším M235i (hlavně MNOHEM hezčím) to pojede ještě o chlup více ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.12.13  19:30

Dvoukomorové? Zajímavý (volný) překlad, ale už jsem někde četl i jako "dvojlůžkové". Pokud bych to musel nějak přeložit, použil bych asi nejspíš (paralelně) "dvoucestné". Tady je názorný obrázek aplikace (její část) u čtyřhrnku, jedna společná "cesta" pro 1. a 4., druhá pro 2. a 3. hrnek.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 23.12.13  18:33

Jojo, má to vycházet z tradičního N55, ale skoro vše je vyztužené. A ten mezichladič má mít vstřik vody - to bych chtěl vědět, jak se to doplňuje - ještě se hlavně u závodních a tuningových aut používal methanol, ale to už by ten motor dopadl asi jak ti zákazníci zfalšované likérky Drak...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.12.13  18:11

Tak nový M4 a M3 má taky šestiválec 3.0 a dvě turba :-) Základ je asi stejný, ale má to spoustu věcí vychytanějších ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 23.12.13  17:45

Tak u toho M235i je to jasné, proč by proti ostatním 35i včetně M135i takhle měnili přeplňování...

No, ale je fakt, že když to není na ACZ napsáno Sleeperem nebo panem Pavlůskem, jdu raději jinam - do diskuse a na Autoforum. Pokud chceš spoustu informací a fotek k novinkám nebo spy fotos, doporučuji paultan.org, holt rozvojová země...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.12.13  17:27

Tak máš recht, je to dvoukomorové turbo, viz. odkaz.

Sice to teda píší zde na ACZ a jak jsem se naučil, ne vždy jsou informace na 100%, ale asi to tak bude :-)

Tato verze M235i RACING by se mi už líbila více, ta je na okruh nachystaná "o trochu" více ;-) :yes:

[odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 23.12.13  17:23

No, ono to není výjimečné. Když se občas podívám na sportovnivozy.cz, mají tam podobné leony s miliónem koní na obyč. dif. úplně běžně. Od věhlasných úpravců.

M3 teď bude mít snad tři, nebo kolik, mrknu se.

Edit: Tak M3 má dvě bez Twin-scroll, zato pěkně nabušená a s lepším mezichladičem. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.12.13  17:13

viz. BMW 235i - čéče je celkem možné, že je to jen dvoukomorové, teď nevím. Jen vím, že to jede jako kráva !! >:D To zrychlení bylo až nebzepečně fenomenální >:-[]

GT86 bez samosvoru (levnější verze s aeropaketem) mi také nepřijde smysluplná. Když už takové auto, tak se samosvorem. Vůbec samosvor byl pro mě jeden z důležitých parametrů při rozhodování, ať už je u zadokolky nebo předokolky. Chvilku to vypadalo dle informací od prodejce, že M235i ho má již v základu, ale podle všeho je za příplatek až v Preformance doplňcích :-O

S těmi druhými koly to bude ještě těžké rozhodování, ale jsem rád, že nejsem jediný magor, který si ty červené k šedé barvě ve stylu R26.R dokáže představit :-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 23.12.13  16:53

... to je to psaní na sungu.

Pro ty, co jim tento fakt vadí, přitom přesně takový efekt chtějí, tu jsou ještě ony antracitní disky. Za mě skvělá věc. Jedno hjondé i30 v kombíku u nás na sídlišti je má a ze zmotaných tvarů se stal zboku moc pěkný auťák, připomínající spíše hatch. Tlustého zadku to auto samozřejmě nezbavilo, ale to je problém řady klínovitých aut. Pěkně se pojí hlavně s červenou a chromem, takže ani u veteránů to nemusí být tak prasácké. Jinak barevná kola, jak již zmínil WL, vypadají dobře v kontrastu s méně výraznými laky. Společně s jiným křiklavým je to dost zabijácké viz. nový MRS v žluté s červenými pravý a křídlem. Když bych chtěl mít kola výrazná, beztak si vystačím s docela praktickou osvědčenou volbou s leštěnými límci a vnější stranou loukotí + černá zevnitř.

Vranis: Perfektní. :yes:

Malé dotazy:

Thom: Myslím, že jsi psal na DW něco o dvou turbech v M235i. Není ve 35i od ED jedno dvoukomorové T-S?

Bully: A GT86 bez samosvoru? A s tím kompresorem - mám SPEED, kde psali i o HC T-R
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.12.13  16:31

Výrazné barvy na CupRu (žlutá, zelená) vůbec nevadí, ale na GGTI je to jiný příběh/případ, viz třeba žlutá (perleť) na G5GTI Pirelli Edition.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 23.12.13  16:19

Já mám asi divný vkus, křiklavé laky beru na hot-hatchích jako plus. Už se těším na Cupru(mu) R a její žlutou, měděnou a samozřejmě "limetone" zelenou, která by na GTI vypadala hustě. Tomašínova šedá ale zatím podle prvních fotek vypadá za mě skvěle. Má onen kovový nádech - cín, rtuť, olovo - a k červené lince, na přídi je pěkná, ale ta lišta na boku vypadá dost kolotočářsky, křídlo nevím no, na kolech ovšem pěkné. Jaký je můj názor na černá kola? Veskrze pozitivní. Na většině aut do třiceti let a mimo hnědého laku bych si je představit dokázal. U černých se mi líbí, že umí opticky zmenšovat délku auta a při kontrastním laku zdůrazňují jeho čistotu, jelikož splývají s pneumatikami. U tmavých laků zase způsobují celkovou jednolitost auta. To, že spouště lidí vadí, poněvadž připomínají plecháče, chápu, i když mi u nově natřených mnohdy připadá, že vozu sluší víc než laciné poklice nebo některá levná kola, která linie auta spíše rozbíjí.
  • « 00 Reagovat !

foto Vranis

Vranis 23.12.13  14:53

Tiez prihlasujem fotku do sutaze :-) Vo mne koniec sveta evokuje zombie apokalypsu a bolo to to prve, co ma pri zvoleni temy na tento mesiac napadlo. Dnes som teda vytiahol frajerku a brata aby mi s tym trosku pomohli. Pocasie bolo celkom apokalypticke tak sme spravili zopar fotiek.
    Tu je teda sutazna [odkaz]

a tu este jedna nesutazna [odkaz]

Viem ze efekt by bol lepsi keby z pistoli vylietavali prazdne nabojnice ale brat nebol zrovna moc nadseny ked som mu navrhol ze budem po nom strielat, tak sme radsej ostali bez efektov a s vytiahnutymi zasobnikmi >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.12.13  13:58

Když jsem kupoval G5GTI, tak dvoubarevné Detroity byly taky jen k běžné verzi GTI, GTI Edition 30 je měl celé v černém matném laku, což ty kola opticky úplně zabilo, takže podle toho bych to nebral.
    Navíc s těmi šedými disky vypadá ten šedý lak na autě relativně tmavší, než s černými, což mu evidentně prospívá. Celo černá kola sluší minimu vozů (viz třeba mojitova MX5 a jeho marný pokus), navíc když jsou v pohybu (nebo z dálky) působí jako plecháče bez poklic. A jako "bonus" "praktičnost" černé.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.12.13  13:49

Ty černá kola jsou při tom jen s příplatkovým podvozkem CUP a šedá kola jsou k "obyčejnému" Me RS. Tady mají být černá kola jako něco navíc >:-[]
    Ale blbě se ty černá kola fotí, chce to dostatek světla, jinak zanikají :-O

P.S.: Nebude to zase jednoduché dilema, které kola na běžné ježdění a které na okruh ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.12.13  13:44

Zrovna v téhle kombinaci odstínů šedé to není vůbec špatné, rozhodně to vypadá líp, než kdyby ta kola byla celá černá. Tady ty disky působí "kovově", což vypadá zajímavěji a hodnotněji, než černá, která evokuje spíš lakované "železo", nebo plast.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.12.13  12:35

mě jooo >:-[] A mimochodem, jedna testovačka GTI v ČR je právě modrá ;-)

Hele, co říkáš na kombinaci šedého auta a šedých kol ?? Moc nuda, co ? :-O

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.12.13  12:25

Th
    Najednou: "správně ty"..., ale komu se líbila červená linka na na GTI v modré metalíze, mně určitě ne... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.12.13  12:19

Správně , ty !! :yes: :-) Myslím tu druhou část, samozřejmě >:-[]
    Ale je pravda, že občas mám náladu na výrazné auto a občas zase nemám chuť a potřebu moc vyčuhovat. Asi to bude chtít jeden normální Me RS a druhý Me RS R26.R (nástupce se bude jmenovat ale jinak) v nějaké výrazné ulítlé barvě, zřejmě bude výrazná modrá ala Gordiny či Alpina ;-) Ono už teďka kdyby dál dělali tu modrou metalízu, tak jdu asi do ní.

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.12.13  12:11

iudex
    Že se tomu divíš zrovna u Thomasina, který tradičně neví, co vlastně (přesně) chce a pokud by to bylo možné, chtěl by vše v jednom a ještě k tomu každý druhý rok něco jiného... >:-[]

P.S. Na druhou stranu, pokud už takto barevně ulítlá kola (se sladěným minimalistickým polepem), pak jedině k neutrální barvám jako je třeba právě ta šedá.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…