Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 10 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 04.03.14  18:32

« Re: Trapná titulka

Názor WL není objektivní, protože jezdí německým vozem.
  • « 01 Reagovat !

foto white-label

white label 04.03.14  18:21

« Re: Trapná titulka

Aby ses nepo... (ještě žes to upravil/zmírnil).
    Za 11 dní tu máme 75. výročí okupace tehdejším nacistickým Německem a začátek scénáře byl v mnohém "překvapivě" podobný, nemluvě o invazi v r. 1968. Taky se to snažili navléct na tzv. pomoc, nebo ochranu určitých skupin obyvatel. Buďme rádi, že dnes není postoj většiny států podobný, jako za Mnichovské "dohody" z r. 1938.
    [odkaz]
  • 22 Reagovat !

foto Dylan-McKay

Dylan McKay 04.03.14  17:46

« Trapná titulka

Je to takový poklesek, který na moje.auto.cz nemá co dělat. Mohli byste, prosím, respektovat, že každý má jiné názory?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.03.14  17:34

« Re: Auto roku

iudex
    Myslím, že nás ještě čeká spousta dalších rychlých hh, a to jak nekoncernovwých (včetně F3RS), tak koncernovwých (GR Evo, S3 plus/RS3, TTS plus/TTRS....)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.03.14  17:28

w-a
    Pokud byli 4%ní, tak si tu jejich "úzkou" spolupráci raději ani nechci představit... :-O >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.03.14  17:14

To je celkom egal, to by sme mohli polemizovať, či naladenie Octavie RS je zásluha Mladej Boleslavi, alebo Wolsfburgu. Skrátka dostali najlepšiu koncernovú techniku a využili to najlepšie, ako sa dalo. Som len teraz zvedavý, či to vyhecuje RS oddelenie Fordu a pustí na trh Focus RS.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.03.14  17:12

wl: A víš, že máš recht...na finálním ladění prý úzce spolupracoval Helmut Sánchez s Javierem Niedermayerem. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.03.14  16:57

iudex
    Docela by mě zajímalo, do jaké míry na tom mají zásluhu právě "chlapčiská španielski". Řekl bych, že to spíš jistil nějaký ten Helmut. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.03.14  15:40

Klobúk dole pred Cuprou, sám som mal pochybnosti, či porazí M RS, najmä keď to nedokázal ani silnejší Golf R. Ale chlapčiská španielski do dokázali, klobúk dole. A hlavne mi imponuje, že pre takúto dynamiku neobetovali všetok komfort a Cupra podľa testov zostáva hothečom v tom najlepšom zmysle, t.j. univerzálne použiteľným autom. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.03.14  15:03

wl: No, je to dlouhej okruh, ale co já vím, co v tobě dřímá... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.03.14  14:58

Myslíš, že bych jí dal jen jedno kolo??? :-O >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.03.14  14:36

wl: Ty woe, brzdi, abys nové CTR "nenadělil" kolo... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.03.14  14:30

Tak to já jdu naopak okamžitě do Cupry (Performance), dám si na ni 22" kola se slikama z F1 a to by bylo abych se nedostal aspoň na 7:30. >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.03.14  14:21

wl: >:D Ale ono to tak nebude. MRS bude i nadále (na základě dosavadních jízdních dojmů z Cupry) ultimativnější a dramatičtější. Čas na NS nehraje roli, i když uznávám, že je to marketingovej nástroj jako prase a podléhá mu hodně zákazníků. Já ovšem daleko víc smekám před Seatem (nebo VW Group, to je fuk), že dokázali i s tímhle výkonem a schopnostmi dát do placu ohromně rychlej ale precizně fungující, a když chceš, tak i kultivovanej stroj. :yes:

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.03.14  14:01

BW
    Ještě ty ho stresuj, jako by nestačil ten náhlý dramatický pokles cen MRS na evropské burze. >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 04.03.14  12:35

thomasino nieco pre teba ked ty tie casy na ringu tolko ospevujes
    [odkaz] >:D :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 04.03.14  05:57

Myslím, že najednou je třínásobný počet zhlédnutí za den >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.03.14  22:58

Jsem zvědavý jak dlouho tu s touto titulkou tahle "recenze" přežije:
    >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 03.03.14  20:50

woody: Tak jasně, jedině z fotek, zatím. :-) A jak říkáš, palubovka je opravdu pěkně uklizená :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.03.14  20:44

Bud: Asi takhle. Já třeba vítám změnu designového směru u nových Peugeotů (i když předchozí 308 se mi líbila, byla taková barokní, jasně identifikovatelná), ale nějak odvařenej z nich zase nejsem. A některé věci se mi vyloženě nelíbí, třeba nacpat ovládání všech možných funkcí jenom na dotykáč. A volanty taky ne, spíš než honosně na mě působěj, jako že u Peugeotů neuměj vyrobit kulatej volant... ;-) Plus ta vysunutá kaplička přístrojů, s tím jsem měl problém u 208 a nepředpokládám, že tady to bude jiný. Na druhou stranu je ta palubka teď taková hezky "uklizená". Ale co se týká nové 308, jsou to jen moje dojmy z fotek.
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 03.03.14  20:29

« Auto roku

Zevnějšek hezký, ale nemohu si pomoct, ten interiér mi vůbec nevoní. Jen když si vzpomenu, jak hezký interiér má Golf 7, to se nedá vůbec porovnat. :-O I ten volant mi připadá nějak pokrčený. ;-\ No možná to je jen na první pohled, třeba si zvyknu a bude se mi to líbit. 8-s A taky nějak divně vypadají v nárazníku ty důlky. Že by parkovací čidla? [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Bud

Bud 03.03.14  19:59

« Re: Vyhlášení výsledků a Cupra - český ceník

Kluci, právě říkali, že možná postaví repliku. Myslím, že betonovou kostku by tam nikdo nepostavil. Nemovitost a zároveň památka patří rožnovskému muzeu, takže to musí být hodno tohoto institutu.
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 03.03.14  18:33

« Re: Nové téma na měsíc Březen 2014

Tyjo, taková pěkná stavba to byla :-O

Jinak k tématu fotosoutěže, právě jsem si vzpomněl na tuto Švihákovu fotku :yes: >:D Doufám že jsem woodymu nezkazil záměr... >:D ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 03.03.14  14:52

WL: :-O :-| Nevěřím svým očím. Taková škoda. :'-( ;-\ Měl jsem to místo rád. Lanovkou nahoru na Pustevny, nechat se na konci vyfotit v sedačce, pak sem, Radegast, Radhošť, zpátky, klobúk na hlavu, dolů koloběžkou... Zm*di z Novinek nám místo této architektonické tragédie informují o dalším výzkumu o hubnutí... 8-s Ale památky dnes nikoho nezajímají, církev toho má dost, stát taky, města zadlužená, kraje nejsou schopny vyčerpat draze zaplacené dotace, soukromníku půjde jen o zisk. Je to pohroma a po vzoru podobných případů zde v brzké době možná vyroste leda tak hnusná betonová krychle někoho, komu se to hodilo do krámu. ;-\ Snad to nejsou jen další sliby a snad toho popelem lehlo jen málo. Budu držet palce. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.03.14  13:11

Neskutečná škoda..., mimochodem tu restauraci v Libušíně provozoval můj známý.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 03.03.14  11:50

wl: Nejprve ze mě vyhrklo, že si děláš srandu. Taková škoda... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.03.14  11:34

[odkaz]
    Tak tahle krása, u které jsem svého času fotil GTIčko, dnes mezi půlnocí a třetí hodinou ranní bohužel z velké části shořela:
    [odkaz]
    :-(
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 02.03.14  12:16

woody: No, proto je v té závorce nebrat doslova.

WL: Já v tom právě vidím nějakou daň od VW jako ostátně vždy. Ale to je v pořádku. Dál už jen onen citát Járy Cimrmana. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.03.14  12:05

Včera to šlo, dnes taky, ale ráno nevím, to jsem chrápal. V konfigurátoru Leona ta šedá technik je. Je taková kovová (jak moderní "stihačka"), ta Pirineos (i když je na první pohled poměrně podobná) jde na mě už lehce do modra, což nemusím. Řekl bych, že na tom tvém odkazu je spíš Pirineos.

Technik:
    [odkaz]
    [odkaz]
    Pirineos:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.03.14  11:58

šn Nemyslím si to. Podívej se na aktuální nabídku barev na Ibizu Cupra, kromë jednoho modrého odstínu je prakticky identická s nabídkou na Leon Cupra. Křiklavčjší barvy na hh zřejmě koncern považaju za out. Më chybët nebudou, ale nějaký dobře trefený odstín žluté by Cupře prospěl, žlutá Cupra, to už je skoro klasika.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.03.14  11:58

wl: Teď už jo, ale ráno mi českej i slovenskej konfigurátor vyjel úhlednou cedulku s německým nápisem, že je v údržbě. Mám tady před sebou novej katalog na Leona a ta Technik tam není. Mrknu se...

edit: A tak jo, v tom konfigurátoru je. Tak potom nevím, jestli ten okaz, co jsem posílal, je ta Pirineos nebo Technik. Myslel jsem podle katalogu, že je jen jedna šedá. A podle fotky těžko říct.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.03.14  11:55

šmoula: No počkej, barev na GTI je v konfigurátoru taky jen pár, ale můžeš si za dost nekřesťanské peníze zvolit nějakou speciální "arara" barvu. >:-[] Ale taky se divím, že na Cupru zatím nenabízej nějakou řvavou.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 02.03.14  11:49

AdUno: Klasická italská auta lezou poslední dobu hrozně nahoru. Třeba konkrétně na mobile.de stála někdy před dvěma lety zachovalá Alfa 75 TS nějaké tři čtyři tisíce € a 164 klidně od 1000 € i v třílitru, dnes už i to 164 stojí násobně víc, ač má již párkrát obtočenou Zemi.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 02.03.14  11:41

Já doufám, že s příchodem anatomických sedadel nebo LCST se do nabídky Cupry dostanou i pro ni dříve typické křiklavé barvy (pistáciová, banánová, měděná). Nebo snad zde znevýhodnění (nebrat doslova) proti GTI?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.03.14  11:31

w-a Právě, že ten český už překvapivě funguje, akorát zatím nezobrazuje, ale hlavně, že píše. Jak píšeš, barvy lze k názvům dohledat u běžných verzí, teda kromě té individualni šedé Dynamic, která se u nás a na Slovensku nenabízí k Ibize Cupra, ale na německém, nebo španělském konfiguratoru ji k Ibize Cupra najdeš. Je to ale zbytečné, protože i na českých stránkách Seatu je Leon Cupra presentován právě v té šedé Dynymaic. Je to takový ledový odstín, připomíná S-lineovský odstín Avus od Audi. Mně osobně se jasně nejvíc z Leonovskych barev libí šedá Technik, která u Leonu Cupra zrovna v nabídce chybí, klasický Murphyho zákon.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 02.03.14  10:13

Takže kdo sežene Nissana, má hotovo :D. Ps Arnold je rakušák že jo? To mám docela blízko :D.
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 02.03.14  09:39

woody: no právěže bohužel sám zatím nevím co a jak utvořím. Ale jako téma mi to přišlo atraktivní a o to těžší bude se s ním poprat.

PS: v týdnu jsem potkal Nissan Armáda... >:D
  • « 01 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.03.14  09:21

« Nové téma na měsíc Březen 2014

Kysky: Ty si nějakej nedočkavej, už máš připravený maskáče s větráním na těch správných místech ? >:D

Nové téma pro měsíc Březen 2014 tedy zní : MOJE AUTO A ARMÁDA.
  • 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 02.03.14  08:42

« Nové téma na měsíc Březen 2014

No woody, kde to vězí? >:D >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.03.14  08:15

wl: českej ani slovenskej konfigurátor nefunguje, v německým zas není Cupra nebo co, ale to je jedno. Kromě tý Dynamic jsou to všechno standardní barvy normálního Leona. Ano, i ta tmavší šedá je taková světlejší [odkaz] . Tady je pod mrakem, ale na jiných fotkách při slunci je to zřejmější. Tu červenou Emocion měl asi pája na FRku, ta se mi celkem líbila. No řeknu ti to asi takhle - je to úplná klasika, černá, bílá (aspoň že metalická), stříbrná, šedá a ještě jedna šedá a základní červená. Z toho si snadno vybere každej. >:D ;-) ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.03.14  23:42

w-a
    Viz konfigurátor. Bez příplatku je jen Emocion červéná. K tomu 4 metalické laky: Estrella stříbrná, Nevada bílá, Pirineos šedá a Universo černá (vše za příplatek 13 200,-) + jeden speciální lak: Dynamic šedá (za 21 tis).
    Ale, když jsem si k těm názvům dohledal barvy (podle Ibizy Cupra na německých, nebo španělských stránkách Seatu), tak ta tmavší šedá (Pirineos) je ta za těch 13.200,- a světlá/dražší je ta Dynamic. I ta tmavší bude ale spíš světlá, tak jako Thomasinův MRS a ne tak tmavá jako iudexova CSG.
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 01.03.14  10:02

Kubass:
    na mobile.de vidim okolo 3-4 tis.€ jenom kusy s 200 tkm, pocitej spis s dvojnasobkem. A to jsi je jeste nevidel.
    Dneska maji podobna auta spis uz sberatelskou hodnotu.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 01.03.14  10:00

Leg: Tak popořadě... >:D

S tou fotkou naprosto souhlas, jistě by mnozí tady potvrdili, že odhadnout úspěch vlastní fotky se pořádně nedá. Tahle tvoje mě ale přímo udeřila do očí (to je taky neodhadnutelná vlastnost) a proto jsem ji dal na 1.místo.

Tady se moc řeší, jestli je záznam kamery uznatelný důkaz. Ono na tom totiž moc nezáleží. Kamera je podstatná při tvrzení proti tvrzení a můžu tě ujistit, že pokud si na tebe bude někdo vymýšlet (fingovaná nehoda couváním, tvrzením žes jel na červenou atp.), tak zdrcující většina lhářů v konfrontaci s kamerovým záznamem okamžitě bere zpátečku. Na žádný řízení ani nedojde. Druhá věc je, že soud nemusí brát záznam jako důkaz, ale policie při vyšetřování nehody k němu klidně přihlédne. A je sakra rozdíl, jestli za viníka nehody označí tebe na základě lživého tvrzení, nebo jestli je přesvědčíš na místě záznamem o opaku. Mně kamera pomohla i vymoci zaplacení rozbitého čelního skla z pojistky viníka. Není to špatná věc.

Ad "woodyho Cupra", že se zajímám ještě nic neznamená. ;-) Zrovna tak se právě teď zajímám o jiné, naopak příliš nechválené auto. Protože jsem se celkem vzato přesvědčil, že jsou ty odsudky příliš jednostranné, a hodlám se v tom ujistit vlastní jízdou. Jinak Užovka 11... >:D >:D :yes: Jsem to ještě neslyšel...

S barvou máš pravdu, ta tmavší šedivá působí agresivněji, ale chce to vidět naživo.

• « 00 Reagovat !

foto kubass11111

kubass11111 01.03.14  09:34

Leg, nechají se, třeba v DE jich je hodně, ale za pěknej kousek zaplatíš klidně i 3-4 000E, ale zase, co je dneska zadarmo že >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 01.03.14  09:30

Tak porade:

Ďakujem za hlasy, druhé miesto viac ako potešilo. Je zaujímavé, ako ťažko sa odhaduje prípadný úspech vlastnej fotky: niekedy má človek pocit, že zožne úspech a nakoniec je rád, že nedostal kanára. A inokedy, napríklad tentoraz som predpokladal, že foto sa bude potácať niekde okolo piateho miesta a aha - druhé.

Gratulujem ostatným úspešným, konkurencia bola tentoraz tvrdá :yes:

Ku kamerám: aj ja by som niečo podobné chcel, ale tak, aby to nebolo vidieť na palubke. Takže to zatiaľ nemá riešenie. Na to, či sa dá kamera použiť ako dôkaz som počul viac názorov, mňa by napadlo nalepiť na bočné okno decentný nápis "objekt je chránený kamerovým systémom". >:D

K woodyho Cupre: áno, testy sú prevažne nadšené. Je zaujímavé, že na fotkách na tej svetlej metalíze pôsobí bodykit dosť konzervatívne, naopak tá stredná sivá čo je aj v Jandovom teste dodáva Cupre o kus agresívnejší výraz. Uvidíme naživo, minulú generáciu vídavam u nás pomerne často - pár ich má aj užovka 11 (tuším dokonca aj R ale nie som si istý)

K ronaultovmu Favoritu: ten vyzerá skutočne exkluzívne. Ak máš k nemu nejakú formu iracionálnej náklonnosti, choď do toho. Ale ako naznačil woody, jedine ak máš garáž a nebudeš na ňom moc jazdiť (čo asi nebudeš), inak uvidíš, ako sa ti tento skvost doslova rozpadne pred očami.

K iudexovmu GTI: a prečo nejazdíš? počasie je (bolo) krásne, teplota na február vysoká, vhodná aj na letné, ja by som nevydržal skladovať nové gtičko v garáži. ;-) >:D

Ku kubassovmu UNO Turbo: Jo, to je aj moja šálka kávy, bohužiaľ keďže drvivá väčšina prešla nejakou formou tuningu (pomocou nejakého nadšenca alebo stromu pri ceste), zohnať slušný kus je vraj takmer nemožné
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 01.03.14  09:12

wl: Jak zpívala Kylie (ovšem Minogue) : "Laky, laky, laky, chtěl bych vidět taky.." ;-) Kde je vidíš ?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.03.14  08:32

Zrovna ten jediný odstín laku, který bych si vybral, stoji přes 20 litrů. Škoda těch integrovaných opěrek hlavy, které nelze zvyšovat.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 01.03.14  08:13

« Vyhlášení výsledků a Cupra - český ceník

[odkaz] :-)

Tak je to tady, jediná verze v nabídce, možno pouze připlatit za DSG. Uváděné ceny jsou jako "akční". V sérii vše, o čem jsme mluvili, včetně DCC. 19" kola, VAQ, LED světlomety, zatmavená skla od B-sloupku, sklopná zrcátka, dvouzónová klima, sportovní sedadla z Alcantary !

Příplatky za lak, kůži na sedačkách, park.senzory, soundsystém, navi, adapt.tempomat, různý asistenty (světel, dešťovej a světelnej senzor), paket Winter nebo panoram.okno.

Takže za mě je těch 670.000 (v manuálu) kompletně vybaveno, jenom lak a pro denní užívání i park.senzory. Vlastně je to skvělá nabídka...
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 01.03.14  06:46

« Re: Vyhlášení výsledků

Ron: To vypadá jako pěkná "voňavka"... ;-) A někdy se tomu dá i věřit. Můj děda zemřel v roce 2003 a v dědictví byla i Škoda 120L, r.v. 1986, bledě modrá. Měla najeto 61.000 km, garážovaná, opticky jako nová, v zimě se jezdilo sporadicky. A hlavně úplně divnej motor, ten jel jak blázen...v jiný 120ce jsem takovej "soutěžák" >:D nezažil. No, vzal si jí strejda z Krkonoš a na totální likvidaci mu stačil necelej rok. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto kubass11111

kubass11111 01.03.14  00:46

Vlastně sem si teď tak vzpoměl že je tu jeden HH co bych bral (jak sem psal že je nemám rád), je to vlastně jeden z prvních turbopotvor, defakto ho všichni po skoro 30ti letech začli kopírovat >:-[] , takže ano, chtěl bych jeho, jednoržce >:-[] , Fiat UNO TURBO! [odkaz]
  • « 10 Reagovat !

foto eliot

eliot 01.03.14  00:32

>:-[] Takové tajné informace tu o mě šíříš... Když mám o víkendu čas a je zároveň pěkně ,tak si Turbo S občas půjčuji (ano, přesně tu na profilovce ) a ano mám to zdarma ani za ten benzín neplatím. ;-) No, s tou poslední větou souhlasím >:-[] , až na to, že bych si 911 představoval spíš na denní ježdění (bohužel má jen 2 plnohodnotná místa a já potřebuji 4) . Mít 911 jako auto pro zábavu, na to mi přijde Turbo S až moc komfortní a přecpaná zbytečnou výbavou , všechno je sice na první pohled perfektní a funguje naprosto přesně, ale při jízdě se cítím tak trochu odtažený od děje, všechno je moc samozřejmé a nemůžeš si nic zasloužit, prostě auto na každodenní ježdění nebo pro machýrky, co neumí pořádně řídit ;-) . Jako 2. auto si představuji něco "řidičtějšího" a odproštěného od zbytečných elektronických "pomůcek" .
  • « 00 Reagovat !

foto gero

gero 01.03.14  00:09

eliot: Ani se ti nedivím, vždyť ty máš vlastně možnost občas jezdit s tou bratránkovou/známého (...teď už přesně nevím, to je jedno) 911, jak máš na obrázku (pokud se nepletu) a asi zadarmo? (nebo jen za benzín?) Takže proč přeci zbytečně utrácet za vlastní 911, ne ? >:-[] ;-) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 01.03.14  00:06

WL: Vidím, že jsem lehce čitelný ;-)
    [odkaz]

Megane je parádní daily car, ale asi by to chtělo i něco více pro radost, když vy jste prd petrolheadi >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto eliot

eliot 28.02.14  23:56

Taktéž gratuluji vítězům!
    Já už jsem o weekendovém autě uvažoval, ale bohužel bych na něj neměl tolik času a kupovat si takové auto jen na ježdění 2x za rok by mi za to nestálo. ;-\

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.02.14  23:52

Že by FAVORIT... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 28.02.14  23:42

Gratluji vítězům!

Padlo tady v diskuzi téma weekednových aut, že nikdo z nás tady toto ještě neřešil.... až na mne... právě řeším... začal jsem ve středu, zítra budu s přemýšlením končit, pokud do toho půjdu, tak v pondělí se na něj pojedu podívat a půjdu do toho.

Zatím jsem tak na 51% rozhodnutý...

Je to hatch, v podstatě hot... puristický, něco jako caterham, lehká váha, řízení přímě bez posilovače, motor atmosférický... čistý požitek z jízdy...
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 28.02.14  23:21

« Re: Pro pobavení

poterienko:
    ja jenom opakuju samotny princip moznost pouziti onboard videa jako dukazu. Nejake sestrihavani a jina manipulace s videem bude spis predmetem konkretniho rozhodnuti soudu, jestli to uzna nebo ne + sikovnosti tveho pravnika a pravnika protistrany. Kazdopadne to nikdy jako hlavni dukaz nestacilo, maximalne pro dokresleni situace pri vypovedi okolnich svedku- ze se s vypovedmi svedku shoduje i ono video. Clovek nemuze moc verit internetovym diskuzim a spis znat zakony. Pripadne vychazet z praxe, z konkretnich pripadu.
    Ad bezpecnostni kamery- 1/ uvedom si, ze je pouzivaji instituce, co maji ponekud jina prava nez bezny obcan, stejne tak uz jejich samotne umisteni podleha spouste podminek a zakonnych omezeni 2/ zachazeni se zaznamy, jejich zverejneni nebo jejich pouziti jako ev. dukaz podleha spouste (bla bla, viz 1/), to neni jako ze si clovek neco natoci a hned to postne na net 3/ jejich dukazni hodnota je v praxi v drtive vetsine pripadu taky jenom podpurna, prave kvuli kvalite zaznamu a tim snadne zpochybnitelnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 28.02.14  22:50

Bully: Co jsem tak vyčetl z moudrých slov internetu, tak ve své podstatě můžeš video použít, pokud jsi úmyslně chtěl zaznamenat ten čin proti tobě. Pak už stačí video sestříhnout, aby to vypadalo, že jsi natáčel až při začátku ohrožování. Dále - co takle bezpečnostní kamery na budovách apod? A vlastně...na onboard videu většinou obličej vidět není.
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 28.02.14  22:47

iudex:
    onboard kamera je fajn tak pro upload na Youtube. Pri pripadne nehode ti poslouzi maximalne jako doplnek, ale nikdy jako dukaz. Zname video Trpisovskeho, jak v bilem Medvedovi vybrzduje videofanouska taky nemelo zadnou dukazni hodnotu. Ne kvuli samotnemu akterovi, ale z principu. Podle legislativy totiz nemuzes pouzit zadne video nebo fotografii konkretniho vozu/cloveka, pokud s natacenim nebo zverejnenim nahravky nebo snimku sam nesouhlasi.
    Sam mam jinak outdoorovou kamerku Drift HD, ale moc jsem si s ni jeste nehral. Napravim to :-)
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 28.02.14  22:42

Děkuji všem za hlasy :-)
    A dvoum lepším extrémistům gratulace ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto kubass11111

kubass11111 28.02.14  22:39

Gratulace :-), mimochodem, dnes je posledního, tak jaky je novy téma? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.02.14  22:27

Gratulácia medailistom, ich obetavosť a ochota zašpiniť si auto či riskovať odvoz na vyšetrenie >:D žala zaslúžené úspechy. A ja si z toho beriem ponaučenie a skúsim sa najbližšie vyzúriť na Focuse, kým ho ešte mám. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 28.02.14  22:23

Gratuluji spolunábytkářům a samozřejmě děkuji za hlasy. Nakonec jsem rád, že jsem to přefotil (pro zajímavost můžu nahodit původní fotku). Tentokrát už raději nechci vymýšlet a navrhovat téma, mohlo by to dopadnout šourkem na kapotě a to bych nerad :D. Proto prosím bedňáky o návrhy do SZ.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 28.02.14  22:23

Beďnáci mi vyšli, sice ne v konečném pořadí, ale aspoň nebyl nikdo vyloučen.

Gratulace vítězům, čest a hodně štěstí do dalších kol těm pod čárou.

A ještě jednou :yes: za kvalitu snímků.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.02.14  22:14

« Vyhlášení výsledků

Hlasováním jste rozhodli. Zdá se, že zprznit vlastní auto je cestou k úspěchu, zatímco zprznit sebe sama nestačí, zvlášť když se vám do cesty připlete chlapík, kterej si plete 1-er s Foresterem. >:D ;-)

1.poterienko - 28 bodů
    2.Leg - 21 bodů
    3.Kysky - 17 bodů
    ---------------------------------

4. white label - 8 bodů
    5.Kubass - 7 bodů
    6.woody-alien - 3 body
    7.-9. iudex, DawQa, Thomasino - 0 bodů

Gratuluji vítězi i dalším dvěma bedňákům, díky všem za účast a nasazení, díky i nesoutěžícím hlasujícím a někdy příště u televizních obrazovek na shledanou. >:-[] :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 28.02.14  22:04

« Re: HH novinky

woody: Test GTI perf. psal pan Šrámek, na videu byl pravděpodobně Janda. A ještě k tomu ty zimáky. Nějak to prostě zmotali...
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.02.14  22:04

« Konec hlasování

The Konec....začínám počítat. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 28.02.14  21:43

« Hlasování

1. Kysky
    2. Leg(acy)
    3. poterienko
    -------
    Chjo, zas to mastím na mobilu... mastím... úchylný výraz. Ale ono se to hodí. Ne, jen samá úchylárna to tento měsíc není, najdu zde řadu normálních fotek, ale jistí experti tu jsou. A zvykl jsem si. Celkově se mi nabídka soutěžících tuze líbí. Toš, 'dem na to:

Kysky - odvaha, Kysky, odvaha. Víc nevím, co bych dodal. :yes:

Leg - kdo říkal, že jsi největší leštěnkář? Předtím jízda po poli, teď hromada dříví v kufru; navíc se mi opět líbí celková atmosféra fotky, barvy a tak. Nebýt Kyskyho tang, bral bys zlato. :yes:

poterienko - i tobě body za odvahu. Vůbec by k mému hlasování sedělo spíš téma odvahy soutěžících. Vyfoceno pěkně, aby ještě ne... u tebe. A určitě by se dalo mluvit i o vícesečnosti čmáranice.

Kubass - zase jsem ten zlý, co tě nedal na bednu. Náhodou se mi stará italská červená auta líbí. Jen jsem si hned řekl, ha, něco podobného t
    u bylo. Každopádně perfektní sladění barev a u kecek i retrostyl s autem. Za to velký :yes:

woody-alien - skvělý humor, ale příště se pokus vytáhnout tu tatrovku... >:D :yes: >:-[]

white label - tady je ten expert na fekal humor. Že si uděláš srandu i z vlastního auta, jsem však kdovíjak nečekal. :yes:

DawQa - Jóžin z Bážin... >:D

iudex - těch kontrolek... kam ten benzinový svět spěje. ;-)

Thomasino - auto, které je extrémní už samo o sobě, a pékná silnice. A dál... A dál? Ale jo, hezká fotka, jenže nic moc víc. Nápad, odvahu ani tématičnost však nevidím tak, jak bych u "profesionální amatérské fotky" čekal. Tady souhlas s WL.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.02.14  21:39

iudex: A to už jsem ti chtěl psát SZ, protože jsem od tebe už dávno čekal nadšený elaborát plný prvních jízdních zážitků.

PS: Janda testuje asi jak se zrovna vyspí. Především to vychválení ORS vůči GTI bude přehnané, např. H.Koubek oproti tomu GTI označil za pravý H-H, zatímco ORS "jen" za rychlé rodinné auto. Ale hlavně, neřeš ORS a jezdi s GTI. Uvidíme co Cupra, ale GTI Perf. je podle mého výborné.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.02.14  21:34

Tak ja som práve na tento test Cupry od Jandu čakal. A som rád, že tam nie je žiadne ale a je to jeden z najlepších HH. Akurát ma prekvapuje to dramaticky odlišné hodnotenie koncernových HH s rovnakou, resp. obdobnou technikou: najskôr až nekritické nadšenie z Octavie RS, vzápätí úplné zvozenie GTI Performance pod čiernu zem a teraz triezve chválenie Cupry. Nejak sa mi nechce veriť, že jedinou čiernou ovcou je tam GTI Performance. Na druhej strane vlastnými dojmami to vyvrátiť neviem, GTI stojí už týždeň v garáži so 60 km. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.02.14  21:28

« Posledních 2000 vteřin

....zbývá do ukončení hĺasování. Kdo chce ještě udělit body, nechť tak učiní nyní nebo ať mlčí navždy. >:D ;-)
  • 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 28.02.14  20:00

« HH novinky

Ano, už se chystám na hlasování, ale naše milé hot-hatche mají přednost.

Předně musím zmínit, že se ukázala nová Giulietta QV. Co je nové? 5 koní navíc, epická kola (Speedline, samozřejmě), pár dalších detailů na kastli (na fotkách více karbonu a antracitu, méně chromu), palubní systém a celkově lepší zpracování interiéru, hliníkový blok, jak se u Alfy sluší a patří. Podle ACZ stálo pře fl. QV 716 000 Kč.
    [odkaz]

[odkaz]
    Ale alfinu zmiňuju jen tak, že jsem tu o ní psal, víc ovací tu totiž sklidí jiný nový heč. A nekončí to jen cenou...

P.S. 4 Iudex & 2 Thomasino: Nevím, asi to raději nečtěte.
  • « 00 Reagovat !

foto David-Silver

David Silver 28.02.14  19:22

Já natáčím jenom mobilem v car docku.. Není to ono, ale lepší než nic. Chtělo by to klasickou onboard kameru, ale dokud mám Nexus s dockem, tak za to nebudu vyhazovat peníze... Ale mobil jako nouzovka dobrý :-)
    Nějaký videa kdyby se chtěl někdo podívat.. [odkaz]
    Moc toho sice nemám daný věřejně, ale na ukázku... ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 28.02.14  17:52

No každopádně vím, že příště seženu kameru, co vydrží pár hodin natáčet a natočím si celé servisování :D.
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 28.02.14  16:59

to mi pripomenulo ked som bol s mojim pred zimou na geometrii, vychadzal mechanik s autom a druhy nanho krical vidis take si si mal kupit ty kkt, nie v tej skodovke jazdit >:D
  • « 00 Reagovat !

foto AnGeor

AnGeor 28.02.14  16:04

iudex: kouni tady: [odkaz]

zatim nejlepsi testy on board kamer co jsem nasel ;)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.02.14  15:49

iudex: Taky ti moc neporadím. Já mám tohle [odkaz] a to je taky pěkná kráva. Ale mně to nevadí. Zrovna nedávno mi jeden cápek hodil ve městě dost surovou myšku a ještě na mě na semaforech z okýnka něco vykřikoval. Tak jsem mu jenom rukou ukázal na kameru zakrývající půlku čelního skla >:D a hned zalezl. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 28.02.14  15:32

Já mám Truecam A5 viz. moje videa na YT, ale je to obří kráva. Pak je tam video test Mio 338, která je menší, ale pořád žádná sláva. Takže ve výsledku ti nic nedoporučím, protože s jinými nemám zkušenosti :D.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.02.14  15:29

Keď už sme pri onboard kamerách: čo by ste odporúčali? Niečo nie veľké ani nápadné, ale s obrazom, ktorý mi v prípade potreby (nehody) pomôže.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 28.02.14  15:25

Nový odkaz bez https: [odkaz]

Rád si hraju :D.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…