Thomasino 07.03.14 13:33
« Re: Fotka na každý deň
Tak to určitě. O tom žádná :-!
P.S.: Dnešní čerstvé zprávy z okruhu v Brně od kámoše, nové destičky PFC jsou boží, brzdí to teď ukrutně dobře, při tom se to nekouše. Takže skvělá volba, má pochvalu za dobrý výběr. Šli jsme do nich 3 majitelé MRSC >:-[] Ikdyž teda levné nebyly :-O Já je budu dávat až za týden, vč.výměny oleje.
Mám zatím najeto jen 2000 km, takže jsem se na okruh dnes ještě "necítil", vidím to nejdříve za týden na SK Ring, pokud do té doby najedu aspoň 800-1000 km -
white label 07.03.14 12:05
« Re: Fotka na každý deň
Já ti to neberu, ale já nepovažuji dnešní nový hh příliš vhodný na nějaké častější okruhové ježdění. Každý nový sériový hh je na "huntování" na okruhu zbytečně těžký a kultivovaný, takže na jednu stranu u něj zbytečně platíš za něco, co je na okruhu v podstatě kontraproduktivní a za své peníze nedostaneš to, co na takové ježdění naopak potřebuješ (nejen ty odolnější brzdy).
I bez spojkového pedálu si běžně můžu (v manuálním režimu) řadit jak chci a kdy chci, a že tam nemůžu dát ve 180ti dvojku (nebo že by mi při případném zásahu omezovače otáček, který mírní následky chyby! řidiče, nepřestal jít motor za plynem a přeřadilo by to o stupeň výš), mi tak nějak nechybí/nevadí. ;-) -
Thomasino 07.03.14 11:31
« Re: Fotka na každý deň
Až z Meggie časem udělám hardcore HH na okruhové řádění (jakože základ hodně slušně udělaný a dá se ještě ladit), pak se třeba nevyhnu druhému autu, které budu moci půjčit i drahé polovičce, a tam klidně může být i automat. Líbí se mi nyní celkem nové Clio GT, Captur (zatím slabé motory), Oktávka 5D (zvláště jestli udělají CC verzi), nebo jsem zvědavý na nové Scirocco s odvážnějším designem (prýýý) :-! >:-[] -
Thomasino 07.03.14 11:24
« Re: Fotka na každý deň
WL - ty woe přečti si znovu co jsem napsal, jooo? ;-) >:D Nejsem antipropagátor, prostě ať si každý koupí co se mu chce :-) Ale pokud s podobným autem chceš chodit občas na okruh, většina lidí volí stále manuál. Možná to jsou předsudky, ale já si rád prostě řadím jak chci a kdy chci >:-[] Ikdyž je to leckdy vykoupené "dřinou" v podobě šlapání na spojku v kolonách :-O A jako že pedály v MRS jdou výrazně více ztuha než v GTI, stejně jako řazení a řízení :-! -
white label 07.03.14 11:16
Th
Nejsem zdaleka takový propagátor dvojspojky, jako (třeba) ty jeho "antipropagátor", který opakovaně tvrdí, že manuál je pro hh obecně mnohem lepší/vhodnější.
Zásadně se nevyjadřuji proti manuálu v hh, pouze se ohrazuji proti případným jednostranným předsudkům a jednoduchým/černobílým tvrzením v tomto ohledu.
Je otázkou času (uvidí se, jak dlouhého), kdy se budou manuály z HH vytrácet, podobně jako je tomu už dnes u SS, ve třídě malých hh už tento trend částečně začal (kocernová trojčata, CRS), i když na příkladu faceliftovaného Pola GTI je vidět, že to zřejmě bylo příliš brzy. Nějaký čas ještě potřebují jak zákaznici, tak technika (viz třeba zatím poměrně pomalá a rozpačitá dvojspojka v A45 AMG). -
white label 07.03.14 11:01
w-a
Souhlas, těch faktorů při rozhodování je prostě mnohem víc, než to, že se někomu nechce "věčně skákat" po spojkovém pedálu. Např. kdyby byl každý manuál takový jako u CTR, nebo kdybych si kupoval hh ve dvaceti a ne ve čtyřiceti, kdy už jsem si manuálu užil poměrně dost a ta změna (můžeš řadit, ale taky nemusíš, řazení pod plynem, častější střílení do výfuku) mě v reálu zaujala/oslovila. -
white label 07.03.14 10:44
all
No, je toho najednou dost..., ve čtvrtek pohřeb u nás a hned v pátek další ve Zlíně, doufám, že si podobné "zdvojení" už nikdy nezopakuji.
Bud
Jo, ten starosta byl můj prapraděd z otcovy strany. O postavení té trati usiloval a mimo jiné k tomu nabídl zdarma poskytnout i jeho pozemky, ale dokončení stavby už se nedožil, zemřel už ve 45 letech. Do budoucna chtěl prosadit i prodloužení železnice až na Horní Bečvu, což se ovšem dodnes nezrealizovalo a velmi pravděpodobně už ani nikdy realizovat nebude.
Thomasino 07.03.14 10:29
« Re: Fotka na každý deň
woody - přečti si prosím pořádně co jsem psal a jak jsem to psal, bylo to hlavně rejpání a štengrování White Labela. A jak jsem psal dále nebo i dříve, je to samozřejmě o preferencích každého z nás, já bych ve druhém autě na denní ježdění taky automat snesl. Ale stejně jako Bully, já si ve sportovnějším autě raději budu řadit sám, už pro ten pocit propojení, mě to kvedlání tím fofrklackem prostě baví! Pokud je ten manuál trochu slušný :-!
Ale je určitě zajímavé, že Leon zajel rekordní kolo s manuálem a ne DSG. Trochu to i potvrzuje můj názor, že do podobných aut, pokud je chceš využívat i na okruhu, patří manuál ;-) >:-[] Pokud je na okruhu "trápit" nechceš (protože HotHatch je samozřejmě z velké části kompromis a spousta z nich na delší zátěž na okruh není stavěná - už u MRS vylepšuji brzdy ;-) ), tak klidně automat, proč ne. Ale opravdu takový, co si sám neodřazuje kdy chce. White Label si na něj zvykl a je jeho velký zastánce a propagátor, já mu to neberu, když mě vezl svižněji taky mu neodřadil, ale je to možná proto, že se spolu sžili a ví kdy řadit atd. Ve spoustě testů, i dlouhodobých, bylo za to předčasné přeřazování DSG kritizováno, takže těžko říct. mě to při pár testech DSG taky dělalo, asi jsem ho nechával točit zbytečně vysoko. Ale třeba M135i to nedělá, tam to v manuálním módu fakt čeká na pokyn řidiče. A takový skvělý automat jakým osmikvalt od ZF je, bych si už v autě dovedl představit. -
šmoula nešika 07.03.14 07:15
« Re: Fotka na každý deň
WL: Upřímnou soustrast. Babička vypadala na fotce stále velmi vitálně a přál jsem ji stovku. Ale i tak, dožili se opravdu moc hezkého věku a snad se jim splnily jejich sny a přání. To je nejhorší, když s někým něco naplánuješ a... -
Bud 07.03.14 07:03
« Re: Fotka na každý deň
wl.: Tak ta pěkná paní a dáma už není zde na Zemi? Tak snad se bude míti dobře..
A to máte v rodině i Dadáka? Tak kdo tam u vás ještě není? :-)
A ten rožnovský starosta co kdysi realizoval stavbu žel.tratě z ValMezu do Rožnova patřil taky k vám??
A pokud ano, tak potom nechápu, že takoví pracanti a zanechali tu chlapa, kterému je zatěžko v autě řadit. :-O Tak to jsem si o tebe nemyslel... >:D -
woody-alien 07.03.14 05:01
« Re: Fotka na každý deň
Bully: Když je to o osobních pocitech, pak proti tomu není žádný argument. A ani žádný není potřeba, prostě OK - takhle to máš rád, takhle ti to vyhovuje, ať každý má co rád. Z tohoto náhledu pak kritiku rozhodnutí Renaultu dávat třeba do CRS jenom dvojspojku plně chápu. Přestože řada kritiků nikdy dvojspojku ani nevyzkoušela a už dopředu přesně ví, že je to špatně. Jenže zatímco ty svůj postoj srozumitelně vysvětlíš (pro tebe je manuál zábavnější), Thomasino tady zobecňuje plakátovými hesly o automatu pro ty "co chtěj jezdit po dálnici a jsou líní řadit". A to mě, přiznávám, dosti dráždí. >:D Musel bych mu totiž připomenout, že pro jinou skupinu lidí (asi větších petrolheadů než je on sám) zase není co se týká zábavy přijatelný hot-hatch už z podstaty. Špatná karosérie, špatný náhon, splácanej kompromis. Dle jeho logiky je hot-hatch nejspíš auto pro lidi, co chtěj jezdit do Lidlu na nákup, neumějí řídit a nevědí, co je skutečná zábava. ;-) -
white label 07.03.14 00:01
Bully
Ale to co píšeš přece obecně nerozporuji, tím spíš u manuálu od Hondy. Nestavme to ale tak, že manuál v hh je obecně (automaticky, pro všechny a ve všech konkrétních případech) lepší, než dvojspojka. Kromě osobních preferencí totiž (jako u všeho) velmi záleží na konkrétní aplikaci. Případná představa, že jsem si připlatil nějakých 50 tis. primárně proto, že jsem byl v hh líný řadit je dětinsky směšná. Než jsem tuhle "tučnější" položku/částku zaškrtl v objednávce, důkladně jsem si projel jak G5GTI s manuálem, tak s dsg. A s dsg mě prostě GTI bavilo/"nadchlo" podstatně víc, než s manuálem... a je mi úplně jedno jestli jsem proto "ostuda petrolheadů". ;-)
P.S. Zrovna ta GT86 je více o pocitech z jízdy, než fwd hh a čeho se prodává nesrovnatelně více? Přitom diskuse jsou "petrolheadů" plné
Klasický/typický hh má kompromis/univerzálnost přímo v genech (což by nemělo být to úplně pravé ořechové pro ryzího petrolheada) a ten kompromis se logicky postupně vyvíjí tak, jak se vyvíjí celý automobilový svět, a k dnešnímu pojetí (jakémusi "stupni vývoje") hh se v mnoha ohledech velmi hodí i jistý kompromis/univerzálnost dvojspojky. V současnosti je proto ideální nabízet obojí a nechat výběr na zákazníkovi, poměrně jisté však je, že u manuálu (na rozdíl od automatů, včetně dvojspojky) už se výraznějšího/podstatného "vývoje" nedočkáme. Ale to, co se ještě dnes občas technicky vyčítá mainstreamové dvojspojce v hh, už u mnoha dnešních aplikací (dvojspojek) v podstatně dražších sportovních vozech, vyčítat prakticky nelze. -
white label 06.03.14 23:12
« Re: Fotka na každý deň
Jako by nestačil požár Libušína..., dnes přišly další dvě velmi špatné zprávy.
Dnes večer zemřela babička ( v září by měla 96 let) z otcovy strany, kterou znáte z nedávného kola fotosoutěže:
A ze včerejška na dnešek zemřel i dědečkův bratr (z matčiny strany), bronzový medailista z ME Bruselu a "bramborový medailista" z olympiády v Helsinkách. Zítra by se dožil 88 let.
Přesto, že oba odešli v poměrně požehnaném věku, budou (nejen) mně hodně chybět. -
Bully_ 06.03.14 22:40
wl:
asi tak. Mezi nami amatery neni nejaka dvojspojka/automat vs. manual o nejake desetince vteriny. Spis o te zabave. Ani "manualni" razeni volicem nebo padly pod volantem v tehle kategorii aut nenahradi klasickou koncepci se tremi pedaly a kvedlani fofrklackem :-) I kdyby byl automat rychlejsi, v aute pro zabavu bych ho nechtel. Na rozdil treba od rodinneho polykace kilometru, tak bych si ho mozna predstavit dokazal (nebo v supersportu >:D , kde to ani jinak nejde). To neni o nejakem nasilnem "petrolheadstvi", ale proste o pocitu z jizdy.
poterienko:
jestli bude opravdu to setkani v Roznove, dojed taky :-) -
woody-alien 06.03.14 21:27
« Re: Fotka na každý deň
wl: Tohle je vyjádření majitele CRS, kterej s ním navštěvuje okruhy častěji než by se zdálo: "Takže ano, za dvouspojku jsem nakonec rád, i když myslím, že kdyby nabízeli Clio s manuálem a bylo o 30 tisíc levnější, všichni by byli ve výsledku spokojenější (pro zajímavost - pokud by automat a manuál stály stejně, asi bych šel do automatu; takový zavržení hodný člověk já jsem" ;-)
Já tady nechci dvojspojku glorifikovat, a za (dobrý) manuál jsem rád. Ale zcela souhlasím, že kdyby byl automat za stejnou cenu jako manuál, hodně lidí by svoje "opovržení" přehodnotilo. Renault měl podle mě nabídnout do CRS i manuál a nacenit ho stejně jako EDC, pak by teprve nastalo oddělování petrolheadů od plev. >:D -
poterienko 06.03.14 21:03
« Re: Fotka na každý deň
"Šak to na našich cestách vôbec nevyužiješ!"
Tuhle větu opravdu miluji a to mám mnohem nudnější a asi i pomalejší auto než Leg. A taky mám moc rád zatvrzelé zastánce manuálů. Vždycky se mě ptají, jak si vůbec tu jízdu užiju. Tak s nimi zajedu za barák na krásnou kroucenou okresku, hodím tam Dynamic + S mód a jen poslouchám, jak dýchají :D. -
white label 06.03.14 19:44
iudex
"...a to najmä z dôvodu, že DSG ani v športovom režime S nedáva vodičovi úplnú kontrolu nad voľbou prevodu a kecá mu do radenia, "
Sportovní režim "S" je (nejen) u dsg v principu (na rozdíl od režimu manuálního) režim zcela automatický, proto logicky ani nemůže dávat řidiči úplnou kontrolu/volnost nad volbou převodu.
Co se týče samotné rychlosti na okruhu, tam bude vliv použité převodovky naprosto minimální ve srovnání s rozdílnými schopnostmi jednotlivých řidičů.
Moje zkušenost je taková, že čím velkohubější petrolhead v diskusích (to není na tebe), tím "menší" řidič na zakroucené okresce. :-) -
white label 06.03.14 19:17
« Re: Fotka na každý deň
Kdybych si vybíral hh podle času na ringu, asi bych si v prvé řadě nevybral klasický GGTI, kterému jsem ke všemu dal přednost před (o 30PS silnějším) verzí Edition 30.
Manuál i dvojspojka mají i v hh své pro i proti, ostatně jako všechno. Takže je to jako obvykle o prioritách. Už několikrát jsem napsal, že výhoda manuálu v hh je nižší hmotnost a možnost jít při podřazování více až "na krev", obojí se při jízdě na okruhu při stylu "nadoraz" logicky hodí. Výhodou dvojspojky (i na okruhu) je zase rychlost řazení, navíc pod plynem, což zase přijde vhod při zrychlení na výjezdech ze zatáček.
Pokud jsem někoho svezl s GTIčkem, vždy jsem předem dával důraz na to, ať ně upozorní na jakýkoli moment, kdy se mu bude zdát, že do toho dsg (při ostřejší/ostré jízdě) nevhodně zasahuje. Při jízdě se zatím nikdo neozval, tak se ptám proč, když v diskusích o tom mají nemajitelé dvojspojek tak jasno?
S woodym jsme měli smůlu na počasí, takže naše jízda byla (např. oproti jízdě s iudexem) více méně pouze "rekreakční", ale iudex se se mnou myslím svezl dostatečně ostře a hlavně dlouho na to, aby mohl potvrdit, že mě dvojspojka ani jednou nepřekvapila nějakým nepatřičný přeřazením při ostřejší/ostré jízdě.
Jsem přesvědčený, že by v případě, kdyby byla dvojspojka v hh bez příplatku, rapidně ubylo rádopypetrolheadů typu Thomasina, a mnohem častěji by to dopadlo jako jeho dilema mezi rwd cupé typu GT86 a fwd hh typu MRS.
I s dsg lze manuálně řadit, a to nejen tlačítky na volantu, ale i pákou na "podlaze" (i když bez spojkového pedálu), rozdíl je v tom, že omezovač otáček (v případě překročení dané meze) odřadí o stupeň výš, což může být pro některé petrolheady, kteří si např. bez problémů nalijí brzdovou kapalinu do chladící soustavy, spásou.
;-) -
Leg 06.03.14 19:03
« Re: "Sportování" s dehtem aneb Zlatá dvojspojka
woody: ja som sa s tým potýkal pomerne často:
"Aké máš pekné malé športové auto. To je diesel?"
"Benzín."
"A to sa ti oplatí?"
"Neoplatí."
"A čo to je, nejaký dvojliter?"
"Trojliter."
"Preboha, koľko to žere? Šak to na našich cestách vôbec nevyužiješ!"
"Hmm... "
Čiže základom toho, aby ste si kúpili športové auto je to, že musí športovo vyzerať a málo žrať. BTW skutočne mi pár ľudí povedalo, že mám pekné auto, napriek jeho údajnej škaredosti. Len neviem, či to mysleli úprimne, alebo mi chceli len polichotiť. Alebo som si tam to adjektívum primyslel sám. >:D
A najlepší bol jeden známy v dobách, keď som ešte mal na piatych dverách nápis 130i: "Nato, že to je jednatrojka to má celkom dobrý zvuk!" >:D >:D -
woody-alien 06.03.14 18:49
« "Sportování" s dehtem aneb Zlatá dvojspojka
No, a je to tady. [odkaz] Tak nakonec o stavu sportomilovnosti současných solventních zákazníků nejlépe vypovídá úspěch GTD, kdy jak třeba psal wl je tady doba dieselová a není problém vidět nové GTD, ale GTI abys pohledal. V tomto kontextu potom zástavbu dvojspojky nevidím jako až takové zlo, čtyřválcový nafťák likviduje sportovnost daleko spolehlivěji. ;-) -
woody-alien 06.03.14 17:19
« Re: Fotka na každý deň
iudex, Thomasino: No já tedy nevím, školy nemám, ale rozhodně jsem si nevšiml, že by white labelovi, když mě svezl pětkovým GTI, řadila DSG sama. Sám jsem GTIčkem s DSG nejel, tak to nemůžu přesně posoudit. Ale třeba dezinformací o řazení EDC v CRS je plnej internet, přitom v nejsportovnějším režimu Race prostě EDC sama neřadí. S jedinou vyjímkou, a to kdybys měl tak malé otáčky, že by hrozilo chcípnutí motoru. Je pravda, že v Race se zároveň zcela vypíná ESP, ale to by měl PRAVÝ PETROLHEAD snad jedině přivítat. Nebo ? ;-)
Thomasino 06.03.14 16:43
« Re: Fotka na každý deň
Jako taky si hravě dokáži představit do druhého auta na běžné ježdění nějaký rozumný automat, ale do sportovního auta podobného typu asi raději manuál. Ale záleží na kvalitě manuálu a automatu. Nicméně obírat se o ten pocit větší kontroly nad autem a většího propojení s autem stále moc nechci (zvláště na okruhu!). Ke všemu v MRS je to řazení překvapivě pevné, mechanické a přesné, ani jsem to nečekal (přece jenom je to žabožrout :-) ). GTI mělo takové gumovější a lehké řazení, nekladlo to žádný odpor, ale dráhy byly spíše delší, ale řazení bylo přesné. Ale třeba Mojito měl v Roccu R řazení více gumovější a horší, nevím jestli jiný kus, nebo jiný typ kvůli většímu krouťáku. Ono je to asi u těch převodovek taky kus od kusu >:-[] -
iudex 06.03.14 16:31
« Re: Fotka na každý deň
Hoci ja dokážem akceptovať výhody i nevýhody oboch riešení, tiež mám za to, že špeciálne pre účely rekordnej jazdy na čas je vhodnejší manuál, než DSG, a to najmä z dôvodu, že DSG ani v športovom režime S nedáva vodičovi úplnú kontrolu nad voľbou prevodu a kecá mu do radenia, skrátka si preradí, ak to uzná za vhodné automat a nie vodič. Potom sa môže stať, že pri dosiahnutí červeného poľa automat preradí o desatinku skôr, ako to spraví vodič a tak nechcene auto preradí o dva stupne vyššie, čo si vyžiada následné ručné podradenie, čo znamená stratu ťahu a cenné desatiny, o ktoré pri rekorde ide.
Každopádne uznávam, že samotný akt preradenia z jednej rýchlosti na druhú zvláda DSG oveľa rýchlejšie, ako človek s manuálom (povedzme že pri radení 3-4 to nie je také citeľné, ale napr. z 2 na 3 či naopak, kedy človek mení dráhu pohybu v kulise páky, je rozdiel výraznejší). -
Thomasino 06.03.14 16:14
extra pro White Labela:
Takže odpověď z českého Seatu je ta, že "rekordní kolo" (víme jak to bylo s těmi semislicky, že?) zajela Cupra s manuální převodovkou >:-[]
To asi White Label a další věhlasní zastánci DSG nebudou mít úplně radost! ;-)
Prostě do HotHatche pokud chceš sportovnější svezení a mít kontrolu nad autem (zvláště u VW koncernu), volíš manuál. Pokud se chceš jen vozit po městě a dálnici (občas po nějaké okresce) a jsi línej řadit, volíš automat >:-[] >:-[]
P.S.: ale vyjímky potvrzují pravidla, třeba do M135i a M235i bych klidně ten 8-mi kvalt od FZ určitě snesl ;-) -
Bud 06.03.14 12:05
« Re: Fotka na každý deň
Jinač i jak zpívá J. Nohavica, je to vskutku kraj rázovitý. A taky se tu najdou různí lidé, různá individua a různé příběhy. Všechny nás tu však pojí "naše" Třinecké železárny, na kterých je závislý celý region - od Čierného, Skalitého a Čadce na Slovensku, přes gorolské místa jako, Mosty, Lomnou, Jablunkov, Bystřicu, Třinec a Těšínsko. Ostatní je asi druhořadé. A jelikož se na horách nic moc neurodilo a zima trvala od Listopadu do konce Dubna, hlad a nouze byly běžná věc. Ale díky tomu, že městem Třinec teče řeka Olza, v horách se našla ruda a lesů bylo habaděj, postavila se pec a začalo tavit železo! Postupně si lidé uvědomili, že je to větší jistota než obdělávat skalnatou půdu a začali se z celé gorolie sjíždět do Werku. (železáren) Tak se postupně postavily vysoké pece, ocelárna, slévárna, několik válcoven. Jako jediní v republice vyrábíme kolejnice. A tak zmizela z našich hor chudoba a hlad ( po našemu bjyda a glud). A tak o tom vznikla balada o vzniku werku i s krátkými videonahrávkami za branami železáren :
A to už je opravdu poslední song, který zde uvádím, aby se to tu nezvrhlo v hodiny cizího jazyka.Ovšem, když si to člověk poslechne pozorně, myslím, že většině porozumí. ;-) -
Bud 06.03.14 11:26
« Re: Fotka na každý deň
woody: To určitě. Jedině ve srandě :-)
iudex: Je to opravdu hodně polsky i když trochu zkomoleně namícháno s německými a trochu českými výrazy. Ti co mají polské školy, mluví hodně polsky, ti co mají české školy, ale doma mluví hodně polsky nebo nářečím, ti pak mluví slezsky - to znamená po našymu. No a ta menšina, která neumí polsky ani po našymu, ti mluví zkomolenou češtinou. >:D -
iudex 06.03.14 08:20
« Re: Fotka na každý deň
Bud: človeče veď to je čistá polština, tam nie je ani slovo po česky. >:D 8-s Takto sa u vás rozpráva?
Leg: koncept tajpáru vo mne vyvoláva presne rovnaké pocity, ako v Tebe: je to tak prehnané, až sa mi to páči a viem si predstaviť, že pri príchode na Slovakiaring by sa všetky hlavy otáčali za mnou. Ale vystúpiť z toho na nejakom pracovnom stretnutí, asi by som si pripadal ako 18-ročný nevybúrený pubertiak a hanbil by som sa za ten cirkus. -
Bud 05.03.14 21:38
« Re: Fotka na každý deň
Jinač, když slyším tyto texty a hlavně to nářečí, tak to ve mně vyvolává zvláštní pocity. No a ty osnovy ty v robotě a hlavně ve werku neplatí vůbec. Dokonce ti, kteří tam jsou u kormidla mluví většinou takhle. Kdo ne, je podezřelý a většinou u kormidla není. :-) :-O -
woody-alien 05.03.14 21:23
« Re: Fotka na každý deň
Bud: Tomu prvnímu nemůže rozumět nikdo... >:D To by mě zajímalo, jestli u vás platěj osnovy pro jazyk český. Začínám o tom pochybovat. >:-[] ;-) Ale už jsem ti psal, že ještě na střední jsme hodně vandrovali a tak se "kucí pražský" dostali i kamsi do okolí Třince. Popili jsem, navázali družbu >:D , místní nás i nechali přespat, bylo to super, ale že bysme něčemu rozuměli, to říct nemůžu. >:-[] -
Bud 05.03.14 21:08
« Re: Fotka na každý deň
woody: Vy máte : Ku Praze uhání vlak, my zase : Cug do Werku. Což znamená Vlak do železáren v podání kapely Blaf, která ovšem zpívá naším nářečím: [odkaz]
V Praze s hudbou uspěli na 1, ale ničemu nerozuměli. >:D
Jinač Cug do Werku si s něma zazpíval i J.Nohavica, protože je to opravdu skvost. Ale musí se tomu rozumět >:D Navíc je trochu rychlá.
A tady jedna, které by mohli rozumět všichni: [odkaz]
Leg 05.03.14 15:04
« Re: Fotka na každý deň
iudex, áno, som romanticky založený, moje meno je Roman Tyčka. A ani môj hotheč nie je vôbec drsný, pod decentným kabátom sa ukrýva zamatový šesťvalec. Drsný HH si predstavujem nejak takto: [odkaz] . Musím však povedať, že toto sa mi nejakým zvláštnym zvrhlým spôsobom páči, hlavne riešenie toho krídla/svetiel. Napriek tomu by som sa na tom hanbil jazdiť inakam ako na Slovakiaring. :-)
woody: :yes: aj keď originál nepoznám, asi preto, že sa zatiaľ nepovažujem za moc starého a za pražáka už vôbec nie. :-) -
woody-alien 05.03.14 14:06
« Re: Fotka na každý deň
Leg: :-) :yes: A hned mě to inspirovalo k parodii na jednu známou staropražskou písničku.
"Cupra ze uhání vrak,
v něm sešlej mládenec tak
že spíš než by ho Smrtka skosila
tak mu radši Leon slíbila
že spíš než by ho Smrtka skosila
tak mu radši Leon slíbila."
"Kubíčku, těš se, Nebožko, načpak ?
Budem se v zatáčkách o dveře mačkat
Kubíčku, těš se, Nebožko, načpak ?
Budem se při 2g o dveře bít..." ;-) -
iudex 05.03.14 12:04
« Re: Fotka na každý deň
Leg: Koľká romantika, nečakané od majiteľa drsného hotheču. ;-)
Ja som dnes konečne (v posledný deň lehoty) prihlásil auto (a výrazne odľahčil peňaženke za registračný poplatok, ktorý - keďže sme na Slovensku - sa nedal zaplatiť ani kolkami, ani prevodom na účet, len cash). Takže sa môžem cítiť ako plnohodnotný majiteľ hotheču a tešiť sa na tú prichádzajúcu jar. :-)
P.S. Mám na predaj Focusa v dobrom stave, niekoľkonásobného víťaza fotosúťaže. >:D -
Bud 04.03.14 21:54
« Re: Trapná titulka
EU bude možná jednou od Anglie až po Rusko. Zda to bude hned, či trochu později..Nebo někdo teď a druzí až potom :-! Jinak někdy je těžké vést takzvaný spor, když obě strany tvrdí skutečná fakta. :-) Ale ono je to v těchto případech spíše takto: :-(
A jaké máte vlastně nové téma? -
Thomasino 04.03.14 20:50
« Re: Auto roku
Trochu vás musím ale uvést zase zpátky ze stromu na zem, protože Cupra zajela rekordní kolo na Ringu s drahými semislicky Michelin Pilot Cup 2 (ale jsou za příplatek v nabídce, takže zase tak moc nepodváděli, jen malinko), kdežto MRS zajelo s běžnými letními pneu Potenza RE050A. Takže marketinkově samozřejmě bezva, ale dobré semislicky prý na Ringu udělají 10-15 vteřin dolů.
Nicméně je fajn, že se konečně někdo po 3 letech dotáhl s časem na Megana RS Cup >:-[] >:-[] Trochu to trvalo, ale sláva!! :yes:
Nicméně si troufám tvrdit, že tento rekord Seatu dlouho nezůstane a do konce letošního roku bude překonán jak Renault Sportem s Meganem R.S.R., tak možná Astrou OPC Extreme či Civicem Type-R ;-)
Každopádně by některé "zastánce" a zdejší "propagátory" automatu DSG mohlo zaujmout, že to zajeli s manuálem a ne s "rádoby rychlejší DSG" >:D >:D >:-[]
https://www.youtube.com/watch?v=4HP-Cl… /> -
David Silver 04.03.14 19:18
« Re: Trapná titulka
>:D >:D >:D >:D >:D >:D Šviháku, šviháku! >:D >:D Mně stačí, že nad mojí prdýlkou na AutoRevue honí uživatel Lotus - esprit (kdysi dávno byl i tady >:D )
PS: 5802zobrazení, to tam je takových buzerantů, to by člověk ani neřekl. A přitom jenom kritizujou >:D -
Dylan McKay 04.03.14 19:06
« Re: Trapná titulka
woody, brzdi. Já mám rodinu v USA, k Rusku nemám žádný vztah, ale nesouhlasím s pučem na Ukrajině. Rozhodnout by měly volby, a teď také referendum:
Jinak děkuji za smířlivé řešení.
Souhlasíte se zákazem politiky? Alespoň jeden web bez té špíny! -
woody-alien 04.03.14 19:01
« Re: Trapná titulka
Dylan: Nevidíš si do pusy......ale je fakt, že tohle není MOJE soutěž a tak tu fotku stáhnu. O politickou debatu zájem nemám, obzvláště ne s tebou, a taky jsem tu "titulku" ani nijak nekomentoval a čekal, jestli někdo nebude mít námitky. Je zajímavé, že se tady měsíce neukážeš, ale jakmile ti někdo sáhne na "báťušku"...už jsi tu. -
Dylan McKay 04.03.14 18:44
« Re: Trapná titulka
Ale proč Putin jako Hitler? Naopak přirovnání k Hitlerovi se více hodí na novou ukrajinskou samovládu fašisty provedeným pučem.
Ten co tady dal tuhle fotku to tady akorát rozesere. Politiku v jakékoli podobě jsme tu snad jednou zavrhli. Ať si udělá blog a otravuje jinde.
white label 04.03.14 18:40
« Re: Trapná titulka
...zapomněl jsem hlavně dodat, že to všechno o čem jsem psal, bohužel nemělo nic společného s tím, respektovat odlišné názory, naopak.
Mimochodem co je na mém odkazu "antiruského"? Jde o princip, až budou Spojené státy podobně řešit situaci třeba v Mexiku, bude to v principu na podobnou kritiku. -
Dylan McKay 04.03.14 18:32
« Re: Trapná titulka
Jestli je v pořádku dělat krvavé převraty, mlátit, střílet a zapalovat policisty, lynčovat politiky, řezat odpůrcům hlavy, pálit na náměstích pneumatiky a auta, a rabovat obchody, tak nemám co dodat. Pamatujte si tohle všichni, až se zase někam vrhne mírotvorná americká armáda! Nelze být antirusem za každé situace.

Vzít na okruh něco jako je Caterham, tak se v prvé řadě "bavím" a je mi úplně jedno, jestli je někdo ve "splašeném fwd hb" rychlejší.