Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Fotosoutěž Moje auto.cz 31.03.14 21:20
« Re: Zase ty hotheče
wl: No, na autofóru jsou na tohle zjevně "kadeti". Jiný pán, co "testoval" (uvozovky zcela záměrně) Clio RS taky tvrdil, že se mu líbí víc černé 17", ale i základní stříbrné 16" nejsou špatné. Přičemž základní jsou pro CRS 17" kola, k verzi Cup nebo za příplatek pak černé či ocelově šedé 18". A v tomto duchu to i pokračuje, název čudlíku (R.S. Drive) si autor plete s jízdím režimem a o tom, že stejným čudlíkem můžeš volit dokonce hned dva jízdní režimy zjevně nemá potuchy. Další zmatek do toho vnese název režimu Sport, který bohužel pro autora není tím nejsportovnějším v Cliu. ;-)
V tomhle ohledu je tenhle test na eRko mnohem lepší, ale zatím jsem ho jen tak přelétl. Musím si ho přečíst pořádně.
edit: Pardón, zapomněl jsem se odhlásit z dr. Jekylla. Ale já jsem Vy-víte-kdo. >:-[] -
white label 31.03.14 21:03
No, docela podrobný test, který mimochodem znovu potvrzuje mé celkové zklamání s A45AMG.
Akorát zase nějaký ten "detail", který člověka nutí přemýšlet nad úplnopu důvěryhodností testéra. Auto je jasně na (bohužel zimních) !18!"kách (viz i fotogalerie), přesto autor čitatele v klidu klame větou:
"Je to tvrdým podvozkem s !19!" koly?"
A vzhledem k tomu, že rozměr kol (testovasného vozu) už není ani v technických údajích, je to "překlep" hodně nešťastný. -
šmoula nešika 31.03.14 21:01
woody: To víš, jedna z mála věcí, co mi na mobilu (občas) funguje, je hlášení nového zajímavého videa (jako o víkendu Prasátko Slezina >:D ). Jinak tu tak leštím displej, jak by řekli mí rodiče. V normálním AT jsou testy holt bezpohlavní, Sportcars nic moc, ale sháněl jsem klasika a na Sudety asi prdí. Kauf hier!
Ach, vyděls, co zas předváděli na ČT? ;-\ -
woody-alien 31.03.14 20:54
šmoula: Ty snad číháš stále za bukem a "monitoruješ" éter... >:D Hmm, Janda chválí Golf, zřejmě mají odborníci s tou nevratnou změnou klimatu pravdu. >:-[] V tomhle je síla VW, předchozí eRko nesklízelo zrovna ovace. A oni to bez velkých keců o časech na NS předělají k výrazně lepšímu výsledku. To samé GTI. I když se v testu Janda často odkazuje na "obavy po předchozí zkušenosti s GTI" (osobně mi nikdo nevymluví, že je to hlavně autorovým odporem k DSG), pravda je, že s G7GTI Performance začal VW znovu hrát první ligu a třeba tradičního soka FoST celkem vzato smáznul z planety.
V příštím AutoTipu bude srovnávačka G7GTI vs. Cupra. ;-) -
David Silver 29.03.14 20:30
« Re: Vyhlášení výsledků
Děkuji moc všem za hlasy a chválu. Až jsem se tu chvilkama i červenal :yes: :*)
Dále gratuluji dalším dvoum bedňákům :-)
Nemůžu zapomenout zmínit, že tento měsíc se přepisují dějiny :yes: Je to poprvé v historii Fotosoutěže MACZ kdy jsem se umístil se svojí fotografií na stupínku nejvyšším. Respektive já sám :-) Kdysi dávno jsem se o první místo dělil s Dadánkem (takže 1.-2. místo) ;-)
PS Šmoula: Bohužel válka je smutná a proto ten pocit z fotky takový má být ;-) Ale něco pozitivního na válce taky je. Tedy alespoň pro mě letadlovýho maniaka. Díky boh... teda USA za boje v Afghánistánu a Libyi. Jelikož ten letecký provoz přes ČR je fantastický. KC135, KC10, C5, C17, E3, E8 a další bezvadný vojenský letadla. Nikdy se mi neomrzí pohled na ně :-) -
woody-alien 29.03.14 12:58
« Re: Zase tie hotheče
Thomasino: Hezká akcička... :yes: Tak sem potom hoď nějaký dojmy, jsme tady většinou sice takoví vlažní petrolheadi, ale ještě to nevzdávej. >:D ;-)
Btw. Renault Sport, tady je docela zajímavý video CRS na Ringu: [odkaz] Jenom tedy dost sprostej komentář, samá ku.rva. >:-[] Ovšem 8:34 a nějaký drobný za provozu je podle mě parádní čas. :yes: -
Leg 29.03.14 09:54
Aj ja gratulujem úspešným súťažiacim. Zaujímavé je rovnaké osadenstvo na stupňoch víťazov ako v predchádzajúcom kole, akurát Kysky šiel z tretieho miesta rovno na vrchol. Treba povedať, že ale absolútne zaslúžene. No a tiež je zaujímavé, že ja som hlasoval takmer zhodne s výsledným poradím, akurát seba som teda zo zrejmých dôvodov vynechal. >:D
Šmoula: je super, že sa aktívne zúčastňuješ diskusií i hlasovania, ale čo takto ísť s kožou na trh? ;-)
Wl: prekvapivé by skôr bolo, keby si sa do top 5 nevliezol. keby si bol mladší, tak by som ti vytkol, že s podobne nízkymi ambíciami toho v živote moc nedokážeš. :-! >:D -
Thomasino 28.03.14 23:27
iudex - cena je 280 EUR za akci s ježděním 6x 25 minut a dalších 30 EUR za spolujezdce - neřidiče. Helmy jsou povinné. Na začátku nějaké školeníčko, jak se chovat na okruhu, ideální stopa apod. Ještě se neví jestli je v tom oběd nebo ne (loni byl, ale letos možná není). Takže 320 EUR a platíš si samozřejmě ubytování (1 noc před tím a jedna potom), benzín na okruhu a nějak se tam musíš dostat - SPA není zrovna nejblíže. Loni to bylo pro východní část Evropy (ČR, SK, Polsko, Maďarsko, Slovinsko) v červenci na RedBull Ringu v Rakousku, což bylo o dost blíže. Ale nebyl moc velký zájem, tak není jisté, jestli to pro východnější část Evropy bude. Tohle je jedna z akcí pro západní Evropu, takže tam budou taky angláni, frantíci, němčouři apod. Z ČR jedou podle všeho jen 3 auta, vč. jednoho novinářského a jednoho z Renaultu ČR. Jo a pro velký zájem je to nejen 14.4., ale také 15.4.
Dnes výměna oleje po 3700 km, výměna brzdovky za lepší a výkonnější destičky PFC (drahé jako čert, Carbon-Metallic). Taky dorazily semislicky, ale nejsou ještě disky na okruh :-( ;-\
Co tvoje GTI? Jak to jezdí? Kolik najeto? Jaké jsou dojmy?? Občas sem nakouknu, ale zatím jsem neviděl žádné poznatky :-( Kdyžtak klidně SZ, jestli chceš..
P.S.: Gratulace bedňákům! -
poterienko 28.03.14 22:26
Chtěl bych pogratulovat nejen kolegům na bedně, ale hlavně všem, protože fotky v tomto kole bych všechny označil na povedené. Stejně tak děkuji za hlasy. Přijímám návrhy do SZ, možná bych volil jemnější téma, aby se zúčastnilo více lidí. -
woody-alien 28.03.14 22:11
« Vyhlášení výsledků
Takže, Vážení, tentokrát to bylo celkem jednoznačné. Hlasovalo 9 lidí a pouze ve dvou případech se Kysky nedostal na 1.místo, přičemž jeden z těch dvou případů bylo jeho vlastní hlasování. ;-)
1. Kysky - 23 bodů
2. poterienko - 11 bodů
3. Leg - 9 bodů
--------------------------------
4. woody-alien - 8 bodů
5. white label - 3 body
Gratuluji vítězi i ostatním na bedně a připomínám jejich výsadu a povinnost zároveň - dohodnout téma na další měsíc. Armáda už byla, takže co tahle Policie, Hasiči nebo URNA ? >:D -
šmoula nešika 28.03.14 21:55
« Hlasivky
Sice jen pět účastníků, ale každý na to šel jinak, každému bych asi něco vytkl, ale každý mě nějakých svým způsobem a svým typickým stylem zaujal. Asi si hodím kostkami...
1. Kysky
2. woody-alien
3. poterienko
4. Leg
5. white label
Kysky - dal bych tě tam na první místo s přehledem, ale tato velmi pěkná fotka na mě zároveň působí neskutečně smutně a ponuře. Ale ono to k tomu asi patří...
woody-alien - vytříbené pojetí tématu, zapojení živých i oživujících rekvizit... tvůj styl nezklame.
poterienko - je to malinko dofouklé, ale, jak jsem již řekl, vyfocené rukou solidního fotografa.
Leg - tenhle odkaz mě nezaujal tolik, ale od tebe typicky krásně vyfocené, holt je to vyrovnané, takže příště přihlédnu. :-)
white label - opět tvůj jasný rukopis, na rychlovku paráda, ale z dua na w jsem dál přednost woodymu.
--- Na závěr bych rád požádal bedňáky, aby při výběru nového tématu zohlednili zatím zdá se nevalnou radost iudexe z nového auta. Rád bych mu dal hezké hodnocení --- -
white label 28.03.14 21:00
« Hodnocení - white label
Leg - není to vůbec špatné, ale ten odraz (s "vrtulovým" logem) by byl jinačí pecka! ;-)
pot - fotka povedená, ale to téma bych tam taky nenašel, nemít k tomu další info, tak si myslím, že to je k tématu "Moje auto a polámaná hračka". :-)
Kysky - premiant kola, až na poněkud nepřirozeně rozostřené pozadí je to super.
w-a velký výběr perfémovaných kapalin do střikovačů mě oslovil! >:-[]
1. Kysky
2. woody-alien
3. Legacy -
iudex 28.03.14 08:21
Hoši, ešteže sem nechodieva GTI, ten by tu hneď všetkých označil za plejstejšnových jazdcov a nebol by ďaleko od pravdy. >:-[]
Thom: tak to je paráda, o takejto akcii musí snívať každý pretrolhead (dokonca aj my ostudy petrolheadov). Nepredpokladám, že to bolo len preto, že si si kúpil M RS, alebo? Čo z toho si platíš a čo máš zadara?
A ako správne hovoríš, na majiteľov GTI (aspoň slovenský) VW zvysoka kašle, žiadna výhoda, akcia, podpora, nič. 8-s -
David Silver 27.03.14 22:45
Šmoula: Já to bohužel odinstaloval po tom, co přišla ta supr čupr aktualizace na bezva novej design. Přestalo mě to bavit jelikož ten vzhled a omezení závodů určitou velikostí vytuněnosti auta, mě strašně odrazovalo. Takže 39 aut a skoro 800 zlatých jsem ztratil. Největší chyba v mém životě! >:D (bylo poctivě odježděných, žádný nákupy) Po dvou měsících přišel absťák, tak to hraju celý znova od začátku. Navíc nový auta jako Porsche a Ferrari mě motivují :yes: >:-[]
Ano, jezdil jsem dokolečka hodně dlouho :yes: >:D Musel jsem si udělat i screen. Ale z Indianapolis. To na Suzuce bylo se Z4. Ale teď mi příde že je to naprogramovaný tak, aby jsi prostě nešel přes 50km :-O Ale koho by to bavilo lítat jak blázen 2hodiny a snažit se auto co nejmíň zničit :*)
Poslední screen než jsem to odinstaloval [odkaz]
Personal record [odkaz]
Jinak 170h je taky hodně slušný :-) Já aktuálně mám 41h. Ale už to bohužel nehraju jako dřív půl dne denně >:D -
šmoula nešika 27.03.14 22:17
Kysky: Nechtěl jsi napsán 13.0? 130 km je asi tak minimálně hodina jízdy. Jinak, mrkni na centurion.blog.auto.cz, tam jsme to rozebírali podrobněji. A nějaký blog bych taky napsal, ale času moc není a potřeboval bych dotaci aspoň 1.500.000 R$ na další hraní... >:D Teď mám odkroucených 170 hodin, na moje poměry docela hustý... -
šmoula nešika 27.03.14 22:09
Th: No právě. V RR3 se mi párkrát stalo, že jsem si říkal, jak již tomu a tomu nastavení toho a toho auta a toho a toho nastavení rozumím, a pak jsem to v Eau Rouge nebo Blanchimontu přehnal a řádně si to sežral. Ale jak jsem psal, Pouhon je hnusně lámaný, zatáčky 13, 15, 16 probrzdíš jako nic, drifty jsou smrtelně nebezpečné... musí to bejt maso. -
David Silver 27.03.14 21:54
Šmoula: Ty kráso, v RR je úplně nejlepšejší trať SPA :yes: :yes: :yes: A úplně nejlepší je na ní endurance. Ta trať mě nikdy nepřestane bavit :-) Ale taky je hustá Suzuka (Y) kde jsem na endurance najel nějakých 130km, to se penízky jen sypaly :yes: :-) -
Thomasino 27.03.14 21:20
Okruh ve SPA je pro mě velký sen již od mládí, kdy jsem hrával u komplu F1 nebo jiné okruhové závody (Toca Driver, Grid apod). Toužím dlouhé roky si na vlastní kůži projet slavnou Eau Rouge
[odkaz]
Takže když se nyní ta možnost naskytla, neváhal jsem (ikdyž je to z Moravy 1000 km, ale cestou zpátky zrovna vyzkouším na dva dny také Ring). Mimochodem nějakou reportáž z této akce Renault Sportu ve SPA uvidíte i zde na ACZ od jednoho z novinářů (redaktorů), takže se máte na co těšit :-) :yes: Představí jim tam na živo faceliftovaného Megana R.S. :-) -
šmoula nešika 27.03.14 21:18
woody: Já vím, že těch pět písmen minimálně magicky zní, ale iudexe bych s nimi raději moc neprovokoval. Vždyť je z nich nadšený, zato z vlastního auta se zatím kdovíjak neradoval. Kdybys věděl, že tvůj kámoš je měsíc po svatbě malinko nevěrný, tlačil bys jeho nemanželskou přítelkyni na večeři k jeho manželce? -
šmoula nešika 27.03.14 21:10
Th: :-O Spa, hmm, to si užij, mě bolí ruce už po třech virtuálních kolech v Real Racing. Ale náročné to musí být i pro auto. Rovinka, pomalá zatáčka, rovinka podél boxů, dlouhá vlásenka na vyváženost, dlouho rovně na motor. Pak hravá šikana (no s dlouhým vlažným bržděním, jinak průjezd rovně), na obratnost, driftovačka, na plyn, na brzdy, další bobřík odvahy, trakce na výjezdu, obratnost, chování na limitu, dotáčivost, nedotáčivost, přetáčivost, bobřík, Monaco, plyn, cíl... uff.
Jestli tohle dáš s Maggie pod 3 minuty, jseš Pan Řidič. A tvoje auto lítající tank. -
-
woody-alien 27.03.14 10:37
« Re: Hlasujem
iudex: PC hry mě taky téměř úplně minuly a docela jsem za to rád. Když občas vidím nevyspalé teenagery po probdělé noci u konzole, říkám si, že moje "postižení" auty je ještě v naprostém normálu. ;-) Jednu hru jsem ale hrál docela rád. Dostal jsem kdysi dávno darem českou Mafii a ta mě bavila. -
iudex 27.03.14 09:12
Pot: no názov Call of Duty poznám, dokonca som aj niečo z nej videl (cez rameno svojho synovca drviaceho túto hru), ale splýva mi to v mase všelijakých PoV strieľačiek. Tieto veci ma už minuli, čo bude generačná záležitosť. Moje krátke obdobie hrania počítačových hier (mať PC v mojom pubertálnom období nebolo bežné) začalo i skončilo s Tomb Raiderom (Lara Croft mala svoje čaro aj s mierne kockatými prsiami) >:D -
Leg 27.03.14 08:57
« Re: Show must go on....aneb Hlasování pokračuje
1. Kysky
2. poterienko
3. woody
poterienko: u teba tradične výborne zvládnutá práca so svetlami a celkovo technicky zmáknuté. Téma sa hľadá ťažšie, ale ja ju tam nakoniec vidím aj bez ďalšieho vysvetlovania. Aj keď je pre mňa Call of duty španielska dedina.
Kysky: jednoznačne prvý. Relatívne triviálny ale napriek tomu obsahovo výrazný objekt v popredí, decentne zakomponované auto a zaujímavé pozadie, to celé vo farebnom ladení Band of brothers - má to atmosféru jaxviňa. >:D
woody: vykorčuloval si z toho po svojom, vtipne. Mne sa viac páči tá druhá, sociálnejšia verzia s mäsom na guláš. :-! >:-[] Figurant(ka) tam má výraz tváre lepšie vystihujúci situáciu, aspoň podľa mňa.
wl: tiež vtipné. Mal si to ale nafotiť na tom vašom BMW, so skratkou KdFaF (Kraft durch Freude am Fahren) -
white label 27.03.14 00:58
Šmoula měl zřejmě na mysli "DOPPELkupplungsgetriebe" (dvojspojková převodovka), což ale není přímo pojem ke zkratce DSG, tím je "DirektSchaltGetriebe".
K "DoppelKuplungsGetriebe" by se hodila zkratka DKG, kterou používá BMW, v angličtině DCT
(Dual-ClutchTransmission, nebo Double-Clutch Transmission)
U PDK (Porsche DoppelKupplungsgetriebe) už by to naopak prošlo. ;-) -
šmoula nešika 26.03.14 22:33
« Re: Hlasování
WL, tuzenář pot: Už jsem toho poterienkovi do SZ napsal o našich sídlištních tuzeninách mnoho. Ale dnes jsem byl opět zklamaný, že jsem si na to venčení psa mobil zapomněl. Potkal jsem totiž na první pohled normální feldu, která měla ovšem nový retrokladivní tuning style. Pravý blatník ťukla tak přesně, že se místy původní A prolis transformoval v křivku Tornádo z fáva... >:D Pro ty, co nevědí, oč jde, doporučuji fotky profilů + např AR 164 na to tornádo (mají ho i novější audiny). -
white label 26.03.14 21:47
« Re: Hlasování
w-a
Tak o tenhle typ křídel není nikde nouze, včetně parkovišť u Tesca. Zrovna nedávno mě "zaujaly" dva tuzingy, v jednom případě se jednalo o jedničkový černý Superb 1,9 TDI s doslova megakřídlem vzadu a "aeroradlicí" vpředu... a pak v Olomouci v Šantovce Žiguli 1200, který měl tak vytuzené pružiny, že se i prázdný skoro dotýkal zadkem země plus spousta dalších vylepšení, včetně výrazného barevného optického tuzingu. Skoro mě mrzí, že jsem to nevyfotil na mobil. 8-s -
David Silver 26.03.14 21:22
1. Leg - i já jsem si vzpomněl na své dětství :-) 8 složených modelů (7 z 2WW, jeden L-39) a pak splněný sen můj miláček Panavia Tornádo, tenkrát něco kolem 600,-. Trup jsem složil, dostal se až po kabinu a závaží do špičky čumáku. Nedařilo se, nedařilo a nedařilo až jsem jeden večer kdy jsem u něj seděl už několik hodin a furt ztloukal olívko aby se tam vešlo, jsem s ním flákl o zeď a od tý doby jsem už neskládat :'-(
2. Poterienko - myslel jsem že kecáš s tima výbušninama, ale fakt to je bombcar ty bombometčíku :-) Velmi se mi líbí vyfocení samotného auta
3. WL - německy neumím a dík, ani nechci. Ale ten hákáč prostě.. >:D
_________
Bohužel se nevešel WA. Sice pobavil, ale o něco málo míň jak WL, proto tentokrát jen brambory -
woody-alien 26.03.14 20:44
« Hlasování
1. Kysky
2. poterienko
3. white label
Kysky - do puntíku vystižené téma, výborná práce
poterienko - Call of Duty neznám, ale ta fotka se mi vážně líbí
white label - oceňuji snahu prodrat se do TOP 5 >:-[] a navíc mi "Doppelt Kanone" hodně připomněl slova Davyho Jonese, jimiž zahájil palbu na Černou Perlu : "Ať okusí naše trojče". Jistě, v tomto případě dvojče, ovšem Bludný Holanďan byla prémie, zatímco VW stále jenom super-mainstream. >:D -
white label 26.03.14 13:48
iudex
Díky za nečekaný bod. Vůbec jsem neměl v plánu zúčastnint se tohoto tématu (subjektivně si horší téma tady snad ani nevybavuji), o podobné garážové rychlovce (vzhledem k žalostnému počtu přihlášených) jsem začal uvažovat! až kolem deváté večer, tedy pouhou hodinu! před uzávěrkou. Sám jsem se divil, že jsem to stihl přihlásti ještě 4 minuty před uzávěrkou.
-
iudex 26.03.14 13:06
« Hlasujem
Tak idem na to. Tentokrát to nebude náročné ani zdĺhavé aj vzhľadom na nízku účasť.
Predovšetkým sorry za moju neúčasť, bolo to dané kombináciou pracovnej vyťaženosti, nedostatku nápadov a času zabezpečiť rekvizity.
Leg: Jednoduché a efektné; klasický prístup obídenia predpokladanej náročnosti pri súčasnom zachovaní témy (mimochodom Ty si jeden z dôvodov mojej neúčasti, keď jedinú rekvizitu, ktorú som mal k dispozícii, bol model lietadla a to si už spravil Ty). Ako už hovorili iní, lepšia voľba bola tá, kde bolo lietadlo celé v zóne ostrosti, stačilo mať rozostrené pozadie. Inak sa mi páči tá modrá "obloha" ako pozadie.
Pot: nie je to zlé, ale tú tému tam treba trošku hľadať, bez Tvojho vysvetlenia by som na to neprišiel.
Kysky: pre mňa najväčšie prekvapenie kola, tematicky stopercentné a páči sa mi i spracovanie (stiahnutie sýtosti, rozostrenie pozadia - i keď je zrejme robené v PC vzhľadom na rozmazané dolné okraje). Jasný víťaz.
Woody: hrá celá rodina, u Teba už typické. Oceňujem ochotu mamy ako figurantky; aj keď téma je trošku pritiahnutá za vlasy.
WL: opäť Tvoj typický rukopis s nálepkami, rovnako tá téma trošku pritlačená k múru, ale je, oceňujem tradične čistú kompozíciu a techniku.
Takže poradie:
1. Kysky -s veľkým náskokom
2. Leg
3. white label -
šmoula nešika 25.03.14 22:38
« Re: Přihlášení - white label (březen 2014)
WL: Neznalost, nechtěl jsem to narychlo hledat. Snad to splatím, když řeknu, že jeden (řekněme klobouk) z Valašska mi leží na skříni. Jó, prach z něj otírám...
woody: Toš já mám z doby před válkami geny z Moravy, z Prahy a tak.

Jo. A pak tu máme to video. Autor sice "odvážně" tvrdí, že pokud úplně nevypne stabilizaci, není to pro něj vůbec ono, ale pak dá k dobru tohle video, které mě přesvědčilo spíš právě o opaku (mysím se co se jeho osoby-řidiče týče).
Trať kterou vybral by se hodila spíš pro Rudolfa Hrušínského staršího a jeho proslulé kochání krajinou... Nemohu věřit ani tomu, že jej údajně nezajímá jak jede auto rovně, když většinu videa (téměř) rovně jede, navíc v podstatě zbytečně rychle, místy zbyttečně po levé části vozovky (až za dvojitou plnou čárou)... Opravdu mě nezajímají video, kde jede hh po okresce "dálniční" rychlostí, já chci vidět ostré i táhlé vracečky, sérii pořádných zatáček a na nich (aspoň občas) jemně kvílející pneumatiky, motor vytočený k omezovači..., chci vidět akci - ne kalup vyjádřený chladnou číslicí na tachometru, ale přetížením při projetí pořádné zatáčky, klidně "jen" 60kou. A to je něco, co mi kožené rukavičky v levém horním růžku videa nemohou nikdy nahradit.
To video je zkrátka 6 minut zbytečně promarněné šance něco opravdu vidět, slyšet, zažít..., byť zprostředkovaně videem.
Takhle by prostě nemělo nevypadat prezentační video od někoho, kdo si údajně nutně zcela vypíná ESP, aby dostal z hh, jako je G7R, to "nejlepší".