Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 04.04.14 15:29
« Re: GTI a jazda do vrchu
w-a
To by člověk neřekl, jaká může být sranda s něčím takovým, jako je překladač Google:
"A po chvíli jsem zjistil, že dostat se do rytmu s tímto vozem. A test horké hatchbacku je to. Už jsem se rozjeďte to chtěl trochu konci zvon po chvíli? Ano, jsem to udělal. Zjistila jsem, že hnací trochu příliš rychle. To je to, co horké palubní jícny udělat pro vás. Když se dostanou pod kůži, si to neuvědomujete. Stačí začít tlačit trochu. Vždycky jsem to. Jezdím tyto věci rychleji než já žádnou super auto, protože to, že typ vozidla. Jsou šumivý. Mají dostat pod kůži. "
Chris Harris (se čtyřmi promilemi v krvi) na téma zažívací potíže = nutná návštěva toalety.
>:D -
šmoula nešika 04.04.14 15:17
« Re: Soumrak třídvířek v Čechách
WL:
Scéna z nemocnice
Ronault: Hele, vo*e, kde mám káru?!
Kolega: Tvoe ju pučila holkám na gyndu, tvl. Majú tam Den alternativních antikoncepcí. Prý to bude super pomůcka. Akorát estli bys netušil o autě, kam se dá zastrčit tělísko. >:D -
woody-alien 04.04.14 15:17
« Re: GTI a jazda do vrchu
iudex: :yes: Však ono tě dostane úplně. ;-)
"And after a while, I found myself getting into a rhytm with this car. And the test of a hot hatchback is this. Did I start driving it like a bit of a bell end after a while ? Yes, I did. I found myself driving a bit too quickly. That´s what hot-hatches do to you. When they get under your skin, you don´t realize it. You just start pushing a bit. I always do. I drive these things quicker than I do any super car, because they´re that type of vehicle. They´re effervescent. They get under your skin." C.Harris
A to "žehlení" chyb úplně miluju. Klidně si přiznám, že i ve svém věku mám před sebou ještě dlouhou cestu naučit se trochu jezdit. Jsem rád, že mi to výrobci umožní i bez křížku u silnice. ;-) -
woody-alien 04.04.14 15:03
wl: Spoře oděná sestřička.... >:-[] Takový present by byl od Rona jistě milý, ovšem obávám se, že by se s podobně vlídnou odezvou nesetkal u "nebožky". >:D A vzhledem k naší poloze nedaleko hranic by tak mohl nastat další exodus zdravotnického personálu do Německa. Tentokrát tempem vpravdě kvapíkovém. >:-[] -
iudex 04.04.14 14:24
« GTI a jazda do vrchu
Tak dnes som prvýkrát poriadnejšie prevetral GTIčko. Mal som cestu konečne trochu ďalej a zistil som, že nie ďaleko od mojej destinácie je známy Jankov vŕšok, kde sa konajú preteky do vrchu. V duchu petrolheadského hesla: jazdíme domov dlhšou, ale zaujímavejšou trasou som si tam spravil zachádzku a hoci som si opakoval, že GTI je stále v zábehu, krásna cesta do kopca bez jediného (!) auta okrem môjho ma vyhecovala a trochu som autu naložil. Prvýkrát od kúpy som tak mal z neho poriadnu radosť a hoci oceňujem jeho kultivovanú stránku, predsalen je to hotheč a najviac mu svedčí ostrá jazda. Najviac som ocenil, ako je auto blbuvzdorné a tolerovalo moje (viaceré) jazdecké chyby ako prepálený nájazd do zákruty, kedy som ocenil fantastické brzdy. Jediný problém bol, že kopec je vcelku malý a cesta krátka. Večer hodím nejaké foto. -
woody-alien 04.04.14 14:14
wl: No, možná jsi to nezaregistroval, ale mladý pan doktor (i s asistujícím zdravotnickým personálem ;-) ) nedávno poctil návštěvou náš kraj. :-) Viz.diskuse pod Swiftem "Clio v garáži". On mi totiž Ron přivezl i present. >:-[] [odkaz] -
woody-alien 04.04.14 12:48
wl: >:D Mladý doktor a usedlý naftový kombík = rodinný typ se zárukou stálého příjmu. Neodolatelná kombinace. ;-) Navíc ta možnost přímo v práci kontrolovat "konkurenci". No, neber to.
PS: Ovšem musím uznat, že přinejmenším co se týká vzhledu by Ron vedle nešlápl. :yes: :-) -
white label 03.04.14 14:06
iudex
Znám..., tak to dopadá, když konkurenci začínají docházet argumenty... ;-)
Ale líbí se mi na tom, jak tím BMW v podstatě přiznává respekt k Audi, to že na závěr namísto Audi neúčinkuje MB, je ta nejlepší reklama právě pro Audi, a že to celé platí BMW, je pro Audi další bonus.
P.S. Tohle byla pointa na úrovni:
[odkaz] -
-
Thomasino 02.04.14 22:17
Oficiální otevření okruhové sezony na brněnském okruhu, od 8.30 do 9 hod jízda veteránů a klasiků, od 9 hod první série volných jízd. Musím vyzkoušet Meggie na okruhu a otestovat nové brzdy. Taky tam asi bude (mimo 3x MRS) lehce poladěný zelený Focus RS (motor néé, ale podvozek a především brzdy). Chceme jít hned na devátou, než se dostaví úplní amatéři >:-[] Vem foťák, nějaké fotky v pohybu na okruhu by se hodily.
[odkaz]
P.S: Vyváděj si koho chceš, když tě to baví, v tomto jsem naprosto v klidu :-) Mě už tady nepřekvapí skoro nic >:-[] >:-[]
Leda že by si White Label koupil MX5 NB ;-) -
šmoula nešika 02.04.14 22:02
Ron: Jo, křídla tam u většiny verzí budou, to by byl podle mé logiky třídvířko i Ford B-Max. >:D :-! A favoriti někteří drží. Sám tomu nemohu uvěřit, asi u těch béžových pracovali dělníci lakýrníci a natěrači na 200 procent. >:D -
Ronault. 02.04.14 21:56
Šmoula: jsem detailista ;-) Navíc tohle co je na fotce, pokud bys chtěl být přesný, má pokud se nepletu 4 dveře, protože zadní jsou křílové ;-) Praktik měl pokud dobře vím jednodílné. Pokud vidíš stát před barákem pěkný kousek, dlouho jej tam neudvidíš, Favorit negarážovaný dlouho vlivům počasí neodolá.... 8-s -
-
Thomasino 02.04.14 21:50
WIKIPEDIA: "Škoda Favorit Pick-up (typ 787) je pick-up, který má motor, převodovku a většinu součástí z Favoritu. Vyráběl se od roku 1991 do roku 1995, kdy byl nahrazen druhou generací nazvanou Škoda Pickup (bez pomlčky) založené na modelu Felicia."
[odkaz]
- Pak babo raď :-) -
šmoula nešika 02.04.14 21:46
Ron: Já z okna koukám furt koukám na jednoho fanouše - první verze, nezrezlý, nevytuněný, jednobarevný, saharská béžová, jen palubka zdeformovaná od jugoslávského slunce - pak jedna podobná na stavbě paneláku a ještě rok 93/94 s malým nárazníkem (bez spojlerů), ale červená... ;-) Jinak vraky r. 93. -
Ronault. 02.04.14 21:45
Thomasino: Níže jsem tvůj a nešikův omyl uvedl na pravou míru, myslím, že se tady moc lidí, co by mě mohli školit o Favoritu nenajde ;-)
I když je pravda, že jsem si celou dobu myslel, že Favorit s karburátorem a neřízeným katalyzátorem měl stejný výkon 43 kW jako ten bez katalyzátoru, dnes jsem se dozvěděl opak. A pravda, katalyzátor tomu minimálně, ne-li více, 1 kW ubral. Ale možná byl jen špatně zajetý. -
-
Ronault. 02.04.14 21:40
Thomasino: Třídveřový Favorit existuje jen v jednom exempláři, je vystaven v depozitáři Muzea Škoda auto, které jsem mimochodem předminulý týden navštívil, takže pochybuji, že jsi v něm něco nalítal... asi bys měl přestat brát ty drogy ;-)
No nějaké novinky se dnes udály, až příjde čas, dozvíte se ;-) -
woody-alien 02.04.14 21:13
wl: Moc smutné. Smutné je i když se takovej boreczech vytrestá sám (znám minimálně dva případy od nás, samozřejmě staré BMW a zkoušení driftů, šílené předjížděcí manévry....svoje křížky mají u silnice Ústí-Děčín), ale když s sebou "vezmou" někoho dalšího - k tomu nemám slov. -
šmoula nešika 02.04.14 20:53
WL: ;-\ Rožnov, domov mnoha fandů motorismu, a prohánějí se vám tam takoví volnomyšlenkářští diesel-drifteři... Bóže, Bóže. :-(
A pětkové báwo, to tě musí s*át. Co si pak má člověk o vás, řidičích BMW myslet, když si je kupují tihle typani. U nás si zase podobní nakupují Passaty B5 2.5 TDI PD - obvykle jako pojízdný vrak. -
white label 02.04.14 20:33
šn
Tento 20letý "borec" jezdil bez ESP zřejmě stabilně, i přímo na náměstí jsem to auto viděl vjížděl driftemi (za sucha!), to jsem ještě nevěděl ke komu to auto patří.
V případě nehody jel na 50ce nějakých 130-140 km/h, přotpm se tam o žádnou rovinku nejedná. Ty fotky jsou dostatečně výmluvné, oni měli (bohužel, na rozdíl od ní) obrovské štěstí, že se ten náraz postupně "rozdělil", takže přežili bez tvrvalých (tělesných) následků. -
Bud 02.04.14 20:28
« Re: Zase ty hotheče
wl.: Tak to máš pravdu. Projet pořádnou zatáčku 60- to už je v některých případech o hubu. A když píšeš o přetížení, to ani nevím, jestli jsem to vůbec zažil, protože tak rychle se asi bojím. Ale ten krásný pocit, když se mi podaří těsně před zatočením přibrzdit, podřadit a krásně svižně vykroužit zatáčku, vyrazit jak střela a odjet svým pronásledovatelům ve velkém, silném, leč třeba možná i nemotorném autě, to někdy stojí za to. ;-) >:D -
šmoula nešika 02.04.14 19:53
WL: To je smutné. ;-\ O život takto přišel i jeden můj vzdálený později přiženěný příbuzný, shodou okolností taky z Rožnova... Třeba budeš vědět, nechci se v tom pitvat, a ani nebudu uvádět jméno, ale viděl jsem ho jednou, supr člověk na svůj věk, důchodce zapálený do počítačů. Chtěli jsme ho pozvat k nám na sever. Ale už se to nepodařilo. Pak už jsem viděl jen kondolenční dopis. :'-( A hlavně je mi líto jeho manželky. Už předtím byla očividně léty zmožená, a najednou vidí, jak jí umírá manžel... :-(
Promiň, neměl jsem s tím začínat, ale nešlo mi to nenapsat... -
white label 02.04.14 19:06
Leg
Souhlas. Copak my, staří mazáci (i když ostudy petrolheadů), my víme své a bereme texty testů s patřičnou rezervou, ale co takoví 18 - 20-iletí kluci, kteří si přečtou v testech, že pokud si (i za běžného/"otevřeného" provozu) úplně nevypnou ESP, nemohu být těmi správnými "cool drivery". Pak to bohužel může dopadnout jako nedávno u nás, kdy dvacetiletý kluk (s "divákem" na místě spolujezdce) "přišpendlil" (svou E61/535d) na plot 13 letou holku, která šla po chodníku a neměla tak šanci přežít. :no: :no:
[odkaz] -
woody-alien 02.04.14 14:26
« Re: Soumrak třídvířek v Čechách - spotřeba, nafta má také co říct
iudex : Já třeba s 2.2 TDCI ještě economy run nezkoušel, ale i kdyby - bylo by to zřejmě fiasko. Jedinkrát se mi podařilo na trase cca 70 km v rovinatém terénu bez dálnice, když jsme žvanili s "nebožkou" a jeli klidně (cca 100 tacho mimo obec) nějakým zázrakem dosáhnout asi 6.4. Ale jinak běžně jezdím za 7.5 skutečnost (PC 7.2) a když se trochu projedu po dálnici (160-180), tak to bere přes 8 litrů.
Když byl v našem kraji Ronault, psal mi SMS: Měl jsi pravdu, je to tady kopcovitý, nemůžu dostat spotřebu pod 4.6 litru. >:D >:D Pacholek. A vůbec: Ron by měl dnes, pokud se nepletu, přijít s VELKOU novinkou. Uvidíme. -
Leg 02.04.14 13:58
« Re: Soumrak třídvířek v Čechách - spotřeba, nafta má také co říct
poterienko: Áno, celé to bol len experiment za účelom zistenia, za koľko sa dá pri ideálnych podmienkach presunúť z miesta na miesto (minimum behom jazdy bolo dokonca 5,2, ale potom nasledoval vytrvalý mierny kopec). Normálne to žere tak o 3-4 litre viac, keď sa rozvášnim, kľudne trojnásobok. -
iudex 02.04.14 11:30
Leg: toto by si mal poslať do Bruselu, možno by si to presadzovanie pidimotorov a hon za čo najmenšou (papierovou) spotrebou zastavil. >:D
Btw. ja som počas víkendového výletu s rodinou (D1 s jej maximálkou 110 kmh) dal 6,5, čo je tiež pomerne pekné číslo na nezabehnutý 230 k turbobenzín. :-) -
Leg 02.04.14 10:55
No, k testom na autoforum a k otázke ohrozovania bezpečnosti zbesilou jazdou: každý má svoj limit niekde inde, ja si myslím, že sa dá relatívne bezpečne prejsť zákruta s pískajúcimi pneu, ale zmienky o jemnom driftíku v 160 na okreske, rýchlostnom priemere viac ako 170 na trase dlhšej ako 100km s minimom dialníc (viď test Golf R) alebo popisovanie činnosti diferenciálu pri prejazde tiahlimi zákrutami rýchlosťami nad 200 (minulý test Cupry) akosi nie sú v súlade s mojim vnímaním niečoho, čo voláme dynamická ale bezpečná jazda, lebo traktor, cyklista, pokazený kamión, padnutý strom, cestári, zajac, srnka, diviak, jeleň, los, slon... Jasne, do značnej miery sa dá toto eliminovať tým, že si v zahriavacom kole prejdem trasu na pol plynu, ale aj tak...
Každopádne ma zaujala zmienka o spotrebe 3,8 pri ecorune a to až tak, že som sa rozhodol vyskúšať, čo dá môj dinosaurus. Na 16 km trase s riedkou premávkou, obec 50 mimo obce 70-80, so zahriatym motorom, vypnutým vetraním, pootvoreným oknom a štartom z miesta sa mi podarilo dosiahnuť toto: [odkaz] . A to som ešte predbehol jednu vetriesku a takmer som musel brzdiť za odbočujúcim Favoritom. >:D -
woody-alien 02.04.14 09:03
« Soumrak třídvířek v Čechách
Jak jistě víte, 3dvířka jsou vymírající druh. Někteří výrobci je u konkrétních modelů rovnou škrtli (FoST, Clio RS), jiní je pro změnu na náš trh nebudou dodávat (Cupra).
Včerejší poznámka uživatele _MT_ v jiné diskusi mě přinutila zkontrolovat ceník a konfigurátor GTI. Za prvé - Golf zdražil. Konkrétně GTI o 10.000. Ovšem pozor. Příplatek za 5-dvéřové provedení radikálně klesl na 10.000. Což v konečném důsledku znamená, že zatímco zájemci o 3-dv GTI cena narostla oproti původní o 10.000, ten, kdo chce 5-dvířko, zaplatí i přes zdražení o 8.000 (+ 10.000 zdražení, - 18.000 zlevnění 5dveří) méně než dřív.
-
white label 01.04.14 21:30
Podle mých zkušeností to reálně až tak přísné není (rozhodně ne vždy), to bych nemohl osobně vědět o případech, kdy motorištičtí novináři dojíždějí na víkend s testovaným vozem několik set km domů a po víkendu zase zpět do redakce. A týká se to zrovna i tohoto konkrétního vozu. :-) -
NoSwear 01.04.14 21:19
Dobre, sorry, ja si to vzal po tech vsech reakci (ze jich tu je) jiz trosku obecne, nikde ani netvrdim, ze vsechna videa jsou vydarena.
Jinak vim moc dobre, jak na tom novinarska auta jsou a az na par vyjimek bych si novinarske auto nikdy v zivote neporidil (predevsim ne novinarske auto typu Golf R, A45....). Taky nikde netvrdim, ze jsou na tom jakkoli dobre >:D . Co jsem chtel ale take trochu rici je, ze maji novinari celkem prisne stanoveny stav (gumy, brzdy atd), v kterem by se to auto melo vracet a v mnoha pripadech i najezd km, takze moc prostoru na vybirani vhodnejsich mist, pokud nejsou "za rohem", neni. -
white label 01.04.14 20:42
NS
Vyjadřuji se (a myslím, že docela jasně) k tomuto konkrétnímu videu, nikoli obecně k možnému (řidičskému) umu p. Jandy (jeho další videa neznám/nesleduji).
Mezi tímto videem o videem primárně o kvílení gum je obrovský prostor a ne náhodou jsem psal o pouhém "decentním" kvílení gum.
O tom, jak se novináři (a nejen oni) obvykle chovají k podobným zapůjčeným vozům (čest vzácným výjimkám) si snad oba nemusíme dělat zbytečné iluze. Nebo ty by sis snad koupil nějakou tu novinářskou předváděčku, která absolvala obvyklé kolečko po českých médiích? Já bych na to teda odvahu neměl. ;-)
-
NoSwear 01.04.14 20:04
Já bych zase um p. Jandy moc nepodceňoval. když se člověk koukne na videa z Ringu, tak úplně mimo nebude a jeho videa a meziplynech atd také nejsou úplný amatérismus. ;-) Co se tratě/odvahy/provozu týká, tak s tím samozřejmě také nesouhlasím, ale zdejší požadavky na videa a kvílení gum... No nevím. :-) Vrátit nám pak někdo novinářské auto bez gum a brzd, tak nebudeme šťastni. >:D -
woody-alien 01.04.14 14:31
iudex: Samozřejmě souhlas. Mít respekt je důležité. Nejde jenom o zatáčky, do kterých nevidíš, ale třeba při průjezdech zalesněných oblastí i o zvířata, která ti mohou vběhnout do cesty. Pro sebe si dávám jako nepřekročitelné pravidlo - nikoho neohrozit. No a sám bych taky nechtěl skončit nalepenej na betonovým můstku přes škarpu. ;-) Naštěstí stále existujou hezký úseky okresek, kde je vidět daleko dopředu a kde případná jezdecká chyba hned neznamená katastrofu.
Vyzkoušet si chování auta na okruhu je pochopitelně super. Ale bohužel moc často tu možnost nemáš... -
white label 01.04.14 13:29
iudex
Tak to chápu, jen to přímo nekoresponduje s tvým:
"...ak by som takto jazdil, bol by som pomerne spokojný...", což mi zrovna k tomuto videu nesedí.
P.S. Sám nejsem svatý, ale přesto tento druh odvahy nepovažuji za příkladuhodný.
edit: Mimochodem tohle video by vypadalo stejně jak s aktivovaným, tak deaktivovaným, ESP. -
iudex 01.04.14 13:10
No, to s tým ESP je taká "myslivecká latina" a pozerám sa na to trochu cez prsty, takisto ako aj na niektoré Jandove kategorické vyhlásenia. Nehovorím, že som z Jandu a jeho videí odvarený, nie je to žiaden Chris Harris, ale stále lepšie nejaké videá z jazdy, než to nič tu na ACZ. Inak svoje výhrady k nekonzistentnosti názorov Jandu na koncernové hotheče som už prezentoval, ak je niekto úplne nadšený z Octavie RS a jedným dychom totálne skritizuje technicky príbuzné, ale výkonnejšie GTI so samosvorom, aby vzápätí vychválil Rko, tak má vážne trhliny v osobnej integrite. -
woody-alien 01.04.14 12:59
iudex: No já nevím, skoro bych si na uzavřenou trať nevsadil. Taky je to pěkně sestříhaný. Navíc ta Ronaultova zkušenost. Ale (raději) tomu věřme.
Jinak já celkem kritický jsem. Být vyježděnej ze stovek aut, které jsem dostal v rámci testování do ruky, a tvrdit, že bez vypnutého ESP je to o ničem, snažil bych se s takovou "monstr károu" udělat video výmluvnější.
Tohle tedy je na uzavřené trati, ale video je to, když ne lepší, tak přinejmenším právě zajímavější. Ujíždění zadku, kvílení gum...ostře na brzdy. [odkaz] -
iudex 01.04.14 12:42
Ad Janda a jeho videotest: ja som o rád menej kritický (čo bude zrejme dané mojimi nedostatočnými šoférskymi schopnosťami) a ak by som takto jazdil, bol by som pomerne spokojný ;-) . Je pravda, že to nie je nejak zaujímavá technická trasa (nie každý býva pod Radhošťom ;-) ), ale vždy lepšie, ako tu na ACZ, kde videá nie sú obvyklé a ak aj v teste sú, sú to len také flashe pozostávajúce hlavne zo statických záberov.
Inak k tej Jandovej trase: predpokladám, že to má uzavretú trasu, keďže počas pomerne dlhej jazdy nestretne jediné auto, naviac ísť tak bezhlavo do zákruty či horizontu v protismere znamená, že je buď človek samovrah, alebo má práve tú istotu uzavretej trate. -
boost. 31.03.14 23:56
Jest pravda. Zdá se, že ve videiích se objevuje tentýž úsek silnice poslední dobou, ale třeba ve starším videu honil, na BMW M5 docela úzkými a vracečkovitými cestami, pokud si dobře pamatuju. Škoda, no...
Vem si, že on ty auta prostě nějak otestovat musí, aby měl o čem psát a aby byly jakžtakž kvalitní (a to si myslím, že jsou; minimálně ne nudné a sterilní). Že zbytečně jezdí na veřejných komunikacích zleva doprava a nerespektuje plný čáry, o tom není pochyb. Ale textíky opsaný z brožur a press releases třeba tady na acz nebo v jiných webech/periodikách už mě nebaví, a tak jsem rád, že je tu člověk, který na to jde trošku jinak a ví, o čem píše.
Btw, zdravím vás. Asi jste mě tu nikdy neviděli... Mám divnej nick a slabost zejména pro německý plechy z Mnichova a okolí Stuttgartu. Nicméně miluji všechna auta, od US po JDM. Snad kromě Koreje. >:-[] Toliko mé bio a doufám, že sem jednou přispěju svou trochou do mlýna, jelikož focení je také mým (menším) koníčkem. :-) -
Ronault. 31.03.14 22:11
Šmoula: Já mám s Jandou osobní zkušenost. Když jsme byli loni testovat ty faceliftované Superby, viz můj blog, tak v technickém úseku, což byla taková zatáčkovitá silnici přes rakouské "pohoříčko" za Vídní, mi v plném provozu dveřma napřed vyjel ze zatáčky Superb v mém pruhu, vzhledem k tomu, že jsem tam měl něco kolem či přes stovku, ten protijedoucí určitě více... brzdil jsem i očima a myslím, že jsme si jak já, tak Rohypnol čí "Ja prvni 123" trochu i ucvrkli do textilu...
...a co to bylo za šílence, který proháněl dveřma napřed v nepřehledných zatáčkách v plném provozu manažérskou limuzínu?
Janda, jak jinak.... 8-s :no:
Neříkám, že jsem sám nešlapal Superbu po krku, dokonce jsem i i překračoval povolené rychlosti, na rozdíl od Rohypnola, který měl strach o pokuty >:-[] , ale tohle... 8-s -
Ronault. 31.03.14 22:06
Ad fotografie a testovaná auta.... raději Vám pánové ani nebudu psát, co někdy čtete v testu a co je na fotkách, jak jsem se nedávno dozvěděl... 8-s >:D
Nicméně téma se mi hodí, možná se po dlouhé době zúčastním :yes: Už zbývá jen 44 hodin do zhotovení soutěžní fotky :-! :yes: -
šmoula nešika 31.03.14 22:00
WL: Video s vracečkami a kvílením pneumatik bylo z testování Cupry. Nebo rapidu na NS. Ale, co si budeme povídat, Janda je ťáplý, přiznám se, že bych vedle něj sedět nechtěl. V telce jsou celí hotoví, když jede někdo na mašině 200 mezi Ústím a Děčínem a natáčí si to, a pak je tu Janda, který, jak jsem zjistil z videa, jel podle p. počítače rapidem 186 před sérií ostrých zatáček. Kolik jel s vrcholným golfem, raději nevědět...