Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
šmoula nešika 09.04.14 05:46
« Re: Fotoreparát
To je zase bžunda to vaše pošťuchování. >:D >:-[] A Thomasino je z těch vašich intelektuálních narážek už vyditelně bezradný, když už machruje i se svou češtinou. >:-[] Inu, můj brácha, programátor, to říká furt - ti ajťáci a prodejci elektroniky jsou zvláštní sorta. ;-) Ale dobře, šťouchání přenechám jiným. :-) -
Thomasino 08.04.14 23:02
No pár nových zajímavých přírůstků tady v bandě máme, takže na některých srazech je na co koukat. Např. nedávno ta Corvetta Z06 (hodně slušně poladěná pro okruhy), čerstvě Focus II RS (poladěný a super zvuk), nové Clio R.S., bude Astra OPC apod. K tomu některé zajímavé stávající rychlé vozítka jako Z4 35si, R8 V10, Cayman R, 370Z Nismo atd. Prostě nějaká MRS (3x), Astra OPC, GTI či Clio R.S. jsou skoro nudná a nezajímavá auta :-) -
woody-alien 08.04.14 22:54
Thomasino: Měl jsem kdysi dva spolupracovníky. Ten jeden byl fakt bavič, samej fór, sranda kam přišel.....pokud přišel. Ten druhej byl taky zábavnej, ale neplýtval s tím. Když už ale udělal fór, stálo to za to. Všude byl vždycky včas, neexistovalo že by něco nedodržel. A v práci jsme si sedli, já vymýšlel a on byl nesmírně efektivní v tom, jak ty moje výmysly realizovat. S tím prvním se už nevídám, s tím druhým jsem neustále v kontaktu, pravidelně pořádáme dýchánky - teď už i s rodinkami. Je na něj absolutní spoleh a získal jsem v něm přítele na celej život. I když pořádnej fór udělá jen občas. ;-) -
-
-
white label 08.04.14 21:16
Th
Konečně nějaký odkaz k něčemu, čemu aspoň trochu rozumíš.
Nevíš o něčem podobném, ale s výkonnějším procesorem?
A neumíš zařídit nějakou dobrou cenu na Samsung Galaxy Note 3? Třeba přes ten Comfor, přesně před rokem tam měli skvělou cenovou akci na Note 2 (jen za 9 tis.)
P.S. Co kdyby ses místo tunění nového MRS Cup naučil raději pořádně řídit, bylo by to levnější a měl by si z toho lepší pocit. Nahrazovat tuningem řidičskou nedostatečnost není nejlepší cesta pro skutečné petrolheady, ke kterým tolik vzhlížíš. ;-) -
Thomasino 08.04.14 20:28
Tak jasně že až budu mít MRS v ruce, tak bych mu měl více ujíždět, to jsem psal :-) Zatím se jen učím, pauza rok a půl byla znát více, než jsem si předem připouštěl :-O
Na druhou stranu, jestli je poladěný a kuchnutý, tak až tak velké rozdíly nebudou, dokud nepřitvrdím podvozek. Možná časem něco jako stavitelný KW Clubsport >:-[]
V neděli odjíždím směr SPA, cestou muzeum Porsche ve Stuttgartu a přespání (přece jen je to 1000 km, takže si cestu rozdělíme), v úterý ježdění ve Spa, v pátek a sobotu v zeleném pekle >:-[] Ale budu si dávat hodně bacha, neznám ještě moc auto, natož trať, takže takové skoro-kochací bezpečné tempo ;-) Ale budu mít nějaké zkušené "kouče", tak se budu snažit hodně pochytit :-! -
Bully_ 08.04.14 20:01
Thomasino:
Brno je vazne okruh pro hodne silna auta. Lidi, co maji 300k auta rikaji, ze neni ani pro ne. Kdyz potom porovnavas auto s vykonem neco pres 200k (lehce poladene CTR) se svym 265k Meganem (a s podstatne vyssim krouticim momentem, co odpousti spoustu chyb i amaterum), kde jinde nez v Brne bys mu po par projetych kolech uz mel ujet. Vzdyt sam vidis, ze v kazdem vyjezdu ze zatacky davas podobnym vozum nekolik delek, zadarmo :-)
Na kdy planujes tu Nordschleife? :-) -
Thomasino 08.04.14 19:47
Ve zdejší "líhni petrolheadů" (nekteří navždy zakrnělých), mě to hecování a pošťuchování nepřekvapuje a kdyby jsi správně četl co píšu, tak by jsi to možná i chápal že to beru s nadhledem a občas si dělám srandu sám ze sebe ;-)
WOE, tak důležité je snad oboje, nééé :-)
A čeština koukám taky není vždy tvůj přítel ;-) -
-
Thomasino 08.04.14 18:32
To že si tady věčně někdo z někoho dělá pr.del jsem si dávno zvykl a s nadhledem to dávno přehlížím a neurážím se, nejsem malej jarda ;-) :-)
Rone - u i30 je rozptyl ve VTP asi 150 kg a začíná to na 1230 kg, vůbec netuším kolik to váží, ale zase tolik té výbavy tam nebylo a rozdíl ve váze bude min. 50-80 kg versus Megane 1.6dci v kombíku (ale je to jen můj odhad). U těch "našich" Meganů zase tolik využití vysokopevnostní oceli ještě nebylo, přece jen je to pár let starý model. Což v případě HotHatche (či HečKupé) může být i výhoda, ale taky jak v čem (každopádně v řízení určitě). U MRS jsou části náprav z hliníku kvůli odlehčení, ale to není v běžných Meganech. A v AutoCaru naměřili MRS Cup 1320 kg čisté váhy s velmi slušnou výbavou, takže aspoň u mého stávající vím na čem jsem a že nemám věřit nadnesenému údaji ve VTP či někde na netu >:-[]
[odkaz]
Ale více než nějaký rozdíl 50 kg ve váze může hrát zásadnější prvek - ten mezi volantem a opěradlem řidiče ;-) -
Ronault. 08.04.14 18:20
Thomasino:
Megane Grandtour Dynamique 1,6 dCi 1395 kg,
i30 1,6 CVVT 1295-1419 Kg
Vzhledem k tomu, že jsi rozhodně neměl základní výbavu, tak rozdíl ve hmotnosti je kolik? 50 kg? Ono totiž není vše jen délka, ale taky konstrukce, využití vysokopevnostní ocele atd. ;-)
Na okruh nedorazím, proč bych na něm jezdil s kombíkem v naftě? Ty jsi po něm taky kroužil s i30?
WL: B je správně >:-[] -
Ronault. 08.04.14 17:49
Thomasino: Já nemyslím, já vím ;-)
Najednou je to hnůjdaj, nedávno tady tenhle hnůjdaj bylo výborné auto ;-)
Vím, že paměť je u Tebe vrtkavá věc, ale na počátku jsi stál ty, který tvrdil, že i30 1,6 16V CVVT bude v pohodě stíhat ne-li neujede 1,6 dCi, ačkoliv má vyšší výkon a násobně vyšší točivý moment. Já naštěstí jel i silnější 1,6 GDI v i30 a ty chcíplé poníky pamatuji, takže jsem neměl a nemám i nadále chuť srovnávat , jelikož vím ;-)
Mě spíše teď láká srovnání s 1,2 tCe 94 kW, tam by to mohlo být zajímavější než s korejskými poníky.
Ale raději zůstaň u tvé nové Meggie, není to tak zoufalé jako závodění s i30. :yes: K závodníkovi patří závodní vůz, ne přibližovadlo. -
Thomasino 08.04.14 17:25
A proč myslíš že nepochopil? ;-) >:D
A slovo "podstatně" je silně přehnaný pojem, ale tak nechám tě u toho, když ti to udělá radost >:-[] Škoda, že jsi tehdá nechtěl vyzkoušet :-) A kdy vezmeš svůj "podstatně" silnější vůz na okruh, když je tak hrozně silný a rychlý? ;-)
V neděli tam byl i nějaký odvážlivec s HnůjDayem i30 >:D -
Ronault. 08.04.14 17:18
Thomasino: Vidím, že jsi opět nepochopil Woodyho komentář, ale to je u blonďáků typické >:-[]
Každopádně se přidávám k woodymu a jsem rád, že jsi začal zase jezdit něčím ušlechtilejším a rychlejším, vypadáš mnohem srovnanější než když jsi tady chtěl porážet korejskými poníky podstatně silnější a rychlejší auta ;-) -
Thomasino 08.04.14 15:28
No řekněme si to upřímně, je to TROŠKU zábavnější než některé zbytečné zdejší diskuze ;-) >:-[] >:-[] Každopádně až budu mít Meggie v ruce, měl bych takovému CTR trochu ujíždět.. Zatím vidím hlavní problém mezi volantem a sedačkou :-)
A na Ronaulta platí jen jedno: je to marné, je to marné, je to marné ;-) >:D
Už prozradil vůbec to překvapení? Nějak jsem to pak nesledoval.. -
woody-alien 08.04.14 15:25
Thomasino: Hezký, i z tvých průvodních textů je vidno, že z auta máš radost - a to je dobře. Co si budeme povídat, "dohadovat" se s poladěným Tajpárem na okruhu je přeci jen o dost zábavnější než se dohadovat s Ronaultem, jestli se ho udržíš s atmosférickou i30-kou. >:D ;-) -
Thomasino 08.04.14 12:33
Tak se mi podařilo pro informaci získat množství úprav na tom Civicu Type R co mě stíhal a už se tak nedivím že v zatáčkách stahoval :-)
Tak prý: Jiny vyfuk, sani a jednotka, cca 215 hp, lepsi podvozek a lepsi brzdy seriovych rozmeru. Brno jezdi pod 2.45 min >:-[] -
Thomasino 08.04.14 09:26
Jsou tam v Brně 3 delší rovinky, na kterých se to dá rozjet a je pak umění správně trefit brzdný bod a rychlost do zatáčky. Ale kolem stadionu je pěkná technická pasáž. A ikdyž se to zdá rovný a rychlý, i tady hodně záleží na správné stopě a správném brždění. Jak je dobře vidět, tak když jedeš se silnějším autem jako začátečník (já v MRS), tak i starší (ale poladěný) Civic Type R se dokáže držet za tebou (ikdyž ty zatáčky řezal podle mě až moc, nebylo to tak plynulé) >:-[] >:-[] A třeba v esíčku za Švoncovkou, když správně prodáš zatáčku 11, aby jsi měl co nejrychlejší výjezd na rovinku za 12-tkou, tak se tam dá hodně získat (nebo ztratit) :-) Viz. moje předjetí Accordu Type R na sestřihu, kdy on to najel špatně (ale měl tam auta), já dobře a získal jsem o dost vyšší rychlost.
[odkaz]
Každopádně SK Ring chci taky letos zkusit, možná v rámci Carbonia Cupu v půlce května na volném tréninku. Díky za video, určitě nastuduji :yes: -
iudex 08.04.14 08:27
Tom: fajn videá, takto z videí sa mi ten brnenský okruh zdá pomerne rýchly a rovný, je tam menej technických pasáží, ako na SK Ringu (plus žiadne horizonty). Tu je dobré inštruktážne video z SK Ringu, komplet celý okruh s komentárom, ako jazdiť: [odkaz] (akurát druhý horizont tam už nie je, zrovnali ho, lebo tam veľa ľudí vyletelo, resp. doslova vzlietlo). -
šmoula nešika 08.04.14 06:45
Th: Hezký. Supr by to bylo od toho tajpára, co se na tebe tak tlačil. A dobrý i videa s GTI. Došlo i na whitovo pískání gum; jak jsi v Brně netrefil stopu... uhh... s něčím extrémnějším a rychlejším na nájezdu bys zatáčku nejspíš projel rovně, ale GTI jen stačilo utáhnout, vzít za něj pořádně už před apexem a rázem vyseklo drift jak z černobílého filmu. >:D ;-) -
Thomasino 07.04.14 21:33
Jen tak informačně 3 videa z okruhu v Brně, ale bylo to z mé strany hodně seznamovací a opatrné, s autem se pomalu seznamuji. Brzdy a podvozek fungují o level lépe než před tím v GTI, ale tak to bylo jasné. Bude to chtít ještě hodně potrénovat ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=dDUaOU… />
https://www.youtube.com/watch?v=mWIosl… />
A video od kámoše z Corvety Z06 :-)
https://www.youtube.com/watch?v=T3S1oO… /> -
Thomasino 05.04.14 23:11
iudex - já nemyslel jezdit na dráze, ale přijet se podívat ;-) Budou tam i historická sportovní auta apod. Ale spíše si dáme sraz na další RoadLife akci na Janovom vršku :-)
Předpokládám, že sis jízdu v 911-tce pořádně užil !! Gratulace k zajímavému zážitku :yes: -
iudex 05.04.14 22:24
Tak ako z fotky vyplýva, bol som dnes na Slovakiaringu vybrať si darček v podobe jazdy na Porsche 911 GT3. Koho to zaujíma, hodil som to na blog: [odkaz]
A ako už povedal Thomasino, s GTIčkom som ešte okruh neskúšal, motor je ešte surový, 1800 km na okruh ešte nie je. Ale príde i na to.
Thom: Brno z vyššie uvedených dôvodov nehrozí, ak bude GTI pripravené, bude to bližší Slovakiaring. A i to len skúšobne, aby som vedel, aké sú limity bežného cestného hotheču, investovať do toho však nemienim a pravidelnosť z toho určite nebude.
Pot: správne, je to CPL. Ako majiteľ čierneho auta dobre vieš, že naleštené auto je jedno veľké zrkadlo, preto ten polarizák, ktorý eliminoval odlesky a spravil spomínaný matný efekt.
-
šmoula nešika 05.04.14 21:46
« ...
Lidi, všimli jste si příspěvku Klaudiuse pod článkem s nehodami rallyových aut? Tak už tam... jaksi není. Kritizoval titulek a byl vycenzurován. Ach, ach... Přitom nebyl vulgární, jen napsal, že má pocit, že na auto.cz občas pracují bez mozku. No, asi by mě to naštvalo. Ale hlavně že ti flameři a SPAMovací eko vůl jim nevadí. ;-\ -
Bud 05.04.14 20:35
iudex: nádhera. Když jsem viděl poprvé nového Golfa naživo, byl jsem z něho paf. Je to podle mně nejkrásnější Golf, jaký kdy byl. Zachoval si na jedné straně konzervativní tvar, na druhé straně jsou do něho zakomponovány prvky dynamického designu. To ho činí velice hezkým konzervativním autem na pohled. Až nebude v módě dynamický design, zůstane mu na rozdíl od jiných aut konzervativní tvar. Má tak dva v jednom. A v případě GTI má 3 v 1 :-! -
šmoula nešika 05.04.14 18:10
iudex: Stojím(i) v pozoru. Na téhle fotce vypadá geniálně. Odstíny, povrchy i sladění barev - uhh, jak psal WL včera před půlnocí, vybrali jsme to skvěle. Myslím, že v kompozici s otevřenými dveřmi nemá ve své třídě GTI konkurenci. >:D Respekt od profíka (poterienka) zcela zaslouženě. :yes: -
Thomasino 05.04.14 17:34
iudex - tak dojeď na výlet ještě zítra ráno na brněnský okruh ;-) Ať to postupně zajedeš. Však nemusíš jet stále po dálnici :-)
W-A - myslím že na dráhu s tím iudex ještě nešel, zatím nemá moc najeto pokud vím. Já to zítra už na okruhu decentně zkusím, už tam mám něco přes 4000 km. Dnes jsem dal semislicky Falken Azenis (RT615K - UTQG 200 A-A) a Meggie sedí až neskutečně, bude zajímavé hledat hranice přilnavosti >:-[] Ty bočnice jsou dost tuhé, auto ztvrdlo ještě o hodně více. Do teď to bylo "tvrdé", ale teď už je to "tvrdé jako kráva!!" >:D >:D
P.S.: Jo a tady jedna rychlá fotka z mobilu z malého jihomoravského srázku a dva nové přírůstky do partičky, upravená Corvetta Z06 a upravený Focus RS (oboje monstrózní zvuk). Ikdyž později dojela ještě žlutá R8 V10 a ta má taky moc pěknej zvuk, ikdyž je jen v sérii a nedělá takový kravál :-)
[odkaz]
-
Brandon Walsh 05.04.14 07:21
« Re: Jankov vŕšok
woody to ja som si o tom čase obul topánky a šiel pešo do práce, aby som skôr zarobil na novú cupru >:D
btw. vo štvrtok som konečne videl leona kombi v FR verzii, no teda nikdy by som nepovedal, že na svete bude existovať kombik, ktorý sa mi páči :yes: -
woody-alien 05.04.14 05:51
iudex: Pěkné. :yes: Je fakt, že na fotkách a ne zrovna vyleštěná vypadá CSG dost jaksi.....šedivě ;-) , ale jednak nechci zase omílat barvy, druhak reál je o něčem jiném a třeťak ta poslední fotka...hmmm, působí na mě hodně drsně, Darth Vaderovsky. GTI se mi v téhle sestavě hodně líbí, má agresivnější výraz než eRko.
No nic, já vstávám, protože silnice jsou suché a prázdné a jedu se trochu vyblbnout. Říkáte, že (zatím) nemám čím ? Ale kdež, Swišť je v zatáčkách prostě zábavné zlatíčko. ;-) Mimochodem, tak konají praví nadšenci, zatímco petrolhead Thomasino určitě chrápe v posteli. >:-[] -
poterienko 04.04.14 23:35
« Re: Děkuji adminovi za..
WA: Tak zase je jistota, že já to mít nebudu :D. Stejně to byl spíše záložní nápad, protože na ten hlavní bude potřeba vhodné počasí a...více se dozvíte po reklamě.
iudex: Jakože mne nový Golf vůbec neoslovil, kor když ho vídám s halogeny a nějaké základovce, tak ten tvůj vypadá naprosto bombasticky. Zvláště z poslední fotky mám respekt. -
Leg 04.04.14 22:54
iudex: šumné, šumné. Tie led blikačky vyzerajú celkom zaujímavo, to som ešte nevidel. Ja som zrovna nedávno po zime vyháňal pavúky z výfuku na Pezinskej Babe. Hurá, už tam nie je zóna 50. Je tam 70.
...a dnes som vyfotil fotku do súťaže. Nič moc, ale hádam ešte na niečo prídem. :-) -
Ronault. 04.04.14 20:19
« Re: GTI a jazda do vrchu
WL, WA: Pánové, pánové, nechám vás dále rozvíjet teorie ve stylu erotických povídek na téma "Lékař na noční službě" a nebudu se k tomu nikterak vyjadřovat, napořád. Diskrétnost především, kterou zachová především woody :-| ;-)
Reálně je teda větší problém odolat žákyňkám než sestřičkám >:-[] :-! >:D -
šmoula nešika 04.04.14 16:10
« Re: GTI a jazda do vrchu
woody: Já lidem, kteří by "translátor" již z hamby vícekrát nepoužili, říkám, že napsat do něj požadovaný text tak, aby vylezlo něco smysluplného, nevyžaduje při solidních znalostech daného jazyka obvykle o moc menší přemýšlení, než dojít k překladu se zažloutlým sešitem a slovníkem v ruce. ;-)

no vidis :-) Uzijte si to a hlavne opatrne.
Pokud myslis tim patkem a sobotou na Ringu 18.-19. 4., mozna bych se tam mohl taky otocit. V sobotu, takze abych si zajezdil, co nejdriv a nejlip hned od 8:00. Pozdeji je tam uz na muj vkus hrozne narvano :no: