Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 25.04.14 16:54
« Re: Přihlašuji se.
Tom: na Tvojom mieste by som dal oveľa skôr túto fotku: [odkaz]
Autá zoradené tesne pred vyštartovaním na trať; radosť, očakávanie i mierna nervozita, tá fotka má napätie a grády. Ten hotel-zámok je pekný, ale taký pokojný, chýba tam to spojenie s jazdou a radosťou z nej. -
Thomasino 25.04.14 10:50
Přilby jsem měl zapůjčené od známých ze závodního týmu RTR Projects, co jezdí i s Honzou Červenkou 24 hod Dubaj (4.místo ve skupině), 24 hod Barcelona (2.místo ve skupině), Carbonia Cup apod. s BMW E46 GTR. Někteří asi znáte z článků ze Speedu. Pak jsem se s nimi potkal na Ringu, dva piloti jezdí s Caterhamem (R500 a H.Č. pak CSR), jeden tam jezdil s černou 911 GT3 RS 4.0. (mimochodem tři nejrychlejší auta toho dne na Ringu) a jeden tam jezdil s 911 Turbo :-)
[odkaz]
-
woody-alien 25.04.14 10:33
Thom: V pravidlech to není a je tady celá řada fotek nefocená přímo soutěžícím. Je ale třeba citlivě posoudit, nakolik "cizí osoba" jen spolupracuje třeba na základě tvého nápadu a nakolik je sama autorem. Takže v tomhle konkrétním případě jsem s tebou zajedno a tvé rozhodnutí oceňuji. :yes:
Ad srázek v Rožnově: To víš, že bych chtěl toho tvýho "zázraka" vidět (míněn samozřejmě Megane - ypsi a wiii se tady už moc nevyskytují, ale pro jistotu to musím zdůraznit >:-[] ), ale bohužel jen tak na otočku je to pro mě moc narychlo (v neděli už něco mám) a daleko (celkem cca 850 km, 10 hodin jízdy). Takže já tentokrát bohužel ne. -
Thomasino 25.04.14 10:11
No dobře, tak já to teda zase jednou zkusím, ikdyž spíše do počtu.
Sice jsem v pravidlech nenašel, že fotka musí být focena samotným soutěžícím, ale přijde mi nefér použít fotku MRS přímo z okruhu od skoro profi fotografa Davida Rajdla co fotil ve SPA pro Auto.cz (ikdyž mám svolení tyto fotky použít), takže přihlašuji raději jednu ze svých fotek z mého výletu do SPA:
[odkaz]
- malý zámeček a hotel Manoir-Lebioles kousek od okruhu SPA-Francorchamps
A za ní najdete mimochodem další fotky ze SPA... -
woody-alien 25.04.14 09:51
iudex: Pokud jsou to ty fotky z tvojí akce s poršákem, není na tom nic nepravdivého. Na fotce máš MOJE AUTO a že si JARNÍ RADOST neužíváš přímo s ním, to na pravdivosti nic nemění. Aktuální titulka Fotosoutěže je to samé na jiný způsob. Taky si aktér neužívá jarní radost přímo se svým autem. >:D -
iudex 25.04.14 08:28
Tom: na Jankovom vŕšku som nebol, cez víkend som bol totiž o pár kilometrov južnejšie (v Ríme). ;-)
Inak si mi spravil škrt cez rozpočet svojimi fotkami z NB Ringu, ja mám už dlhšie nachystanú fotku podobného charakteru z SK Ringu, ale nakoľko som tam s GTI v skutočnosti nejazdil, zatiaľ čo Ty na NS áno, nevyznie fotka moc pravdivo; tak skúsim ešte dnes večer niečo iné (ak stihnem). -
Thomasino 24.04.14 18:44
Díky, byl to SUPER týden, pro mě splnění dětského snu s tím svezením na legendárním okruhu ve SPA. A když už jsem jel tím směrem a kamarádi jeli o pár dní později na Ring (jako že jsou tam snad každý měsíc), tak už nezbylo nic jiného, než si zařídit delší dovolenou (rozbít prasátko) a spojit to v jednu delší skvělou akci :-)
Na Ringu jsem se ale jen tak rozkoukával, takový zelenáč mezi ostřílenými mazáky 8-s
Bully, měl jsem pneu RE050 bez "A" v rozměru 225/45 R17 na GTI z výroby a taky to byl humus. Ty Azenisy jsou ale fakt tvrdý a spolu s CUPovým podvozkem je to mazec :-O Ale u těchto pneu to chápu, na okruh to musí být. Každopádně už se těším až dám zpátky ty Pilot Sporty 2 ;-)
iudex - ty jsi byl o víkendu na Jankově vršku? Na fotkách RoadLife jsem zahlédl nějaké tmavé GTI. A několik jich lítalo po Ringu. Taky tam byly asi dvě "eRka" a hlavně se mi tam líbily dve M235i
;-) -
šmoula nešika 24.04.14 16:04
« Prima kauf
Včera večer jsem navštívil Neoluxor. Byl Den bez daně, na vše tedy 15 procent sleva.
Když jsem byl na odchodu, zmerčil jsem pohledem 501 filmů, které musíte vidět, nebo tak nějak. Podíval jsem se pořádně, a co nevidím, hned vedle kniha 501 aut, která za to stojí. Čekal jsem další průměrnou encyklopedii, ale škrtnutá cena šest nebo sedm stovek a nová dvě stovky mě zaujala.
Otevřel jsem. A ta auta stála opravdu za to. Pravda, byl tam i Prius, ale o tom už se solidním nadšení píšou i na jednom z nejvíc petrolheadských webů o autech v ČR. [odkaz]
Rešeršní práce byla však provedena opravdu kvalitně a záživně (ne jen překlady a la dítě z třetí třídy si hraje s překladačem nebo 1000 a jedna větných řádků technických údajů). Našel jsem zde spoustu krásných veteránu (rozuměj vysněných aut), a tak nebylo jiného zbytí než tuto publikaci koupit.
S odpočtem daně za 169,-, tedy levněji než dneska na netu. Musel jsem zavtipkovat, že tato kniha má snad víc kilo na váhu než na cenu. [odkaz] No nekup to... ;-) -
šmoula nešika 24.04.14 15:46
Th: Tak jsem na to mrkl ve velkém a musím říct, že opravdu super. Moc pěkné fotky a skvělé zážitky takhle blízko po sobě. Při pohledu na ten krásný západ slunce s novým autem na moc hezky upravené zahradě vedle nádherného baráčku mi málem ukápla slina. To je idyla. Už jen nastartovat motor, vzít kafe do ruky a sednout si do houpacího křesla... :yes: :-) -
Thomasino 23.04.14 18:26
A což teprve CUPový podvozek s 18" koly a semislicky s hooodně tvrdými bočnicemi !! 8-s :-O Teď jsem na tom najel za týden asi 2500 km a moje záda potřebují dobrou masérku (může být i brunetka ;-) ). Ty semislicky to přitvrdily jako sviňa, ale na okruhu to auto fungovalo skvěle !! A dost jsem čuměl, jak na Ringu jiní maníci v MRS proháněly různé M3 apod (ale ti co to umí a ne já co by zelenáč) a s malými úpravami (pneu, snížení podvozku, možná někteří malé navýšení výkonu) je to extrémně rychlé a schopné auto pro Nordschleife.
Zde první malé video z úseku za Karuselem - ten se mi moc líbil. Mihne se tam kolem mě i jedno žluté MRS :-)
[odkaz]
-
poterienko 23.04.14 17:43
Leg: Dělám v autě i větší "mraky" a dopředu vždy vidím. Takový magor zase nejsem.
ŠM: Přítulka má Asus Zenbook (hliníkový) a ona to sice necítí, ale také probíjí. Stejně jako probíjí ona, když na něm píše >:D :D. Stejně mi probíjel hliníkový iPod Nano. -
woody-alien 23.04.14 17:37
wl: Jasně, myslel jsem Cupovou verzi. U MRS je to hodně zásadní rozdíl. U nového Clia RS (aspoň zatím dle dostupných informací, vlastní zkušenost s Cupovou verzí zatím nemám) není Cupový podvozek ani zdaleka tolik vzdálený verzi Sport (narozdíl od tvrzení ve zdejším testu) a tvrdost celého vozu ovlivňují hlavně 18" disky Cupové verze oproti základním 17". Takže pokud si u základního podvozku někdo připlatí za 18" kola, je téměř na tvrdosti Cupu. I tak prý je to zcela snesitelná kombinace. Uvidíme. -
white label 23.04.14 17:29
w-a
Souhlas. K tomu tvrzení, že denní nepoužitelnost MRS je jen pomluva, je zásadní fakt, jestli se tím myslí CUPová, či neCupová verze. Jel jsem nedávno v tom Milanovém neCupu na 19" a podvozkový "komfort" mi přišel zřetelně přijatelnější, než u Cupu na 18". -
woody-alien 23.04.14 17:23
iudex: Prostě nic nového. Souboj srdce a rozumu. Vnímám to tak, že Cupra podobně jako GTI dokáže přinést opravdu velké zážitky na silnici pro lidi, co rádi řídí. Vypilovaná technika, "chytrej" samosvor, hodně snadno dostupného výkonu - a jako bonus jak GTI, tak Cupra s DCC, se při běžném užívání změní na hodné beránky. Nemůžu na ně říct křivé slovo. Pro mě v podstatě ideál.
MegRS je z jiného těsta a chápu, že má po světě nebo alespoň v Evropě spoustu oddaných fandů. I moje srdce občas zatouží být o něco mladší, hezčí a zábavnější, všechno hodit za hlavu a jít do (v rámci kategorie) extrému. Užívat si ten pocit, že vlastním auto, které je v podstatě už dnes legendou, které je schopné obstát na okruhu, jehož výrobce pořádá pro vlastníky zajímavé akce a dál tak podporuje jeho image. Ano, image, protože jestli nějaký z Renaultů image má, tak je to nepochybně Megane RS.
Futurista na homepage při srovnání 4 HH tvrdí, že denní nepoužitelnost MRS je jen pomluva. No, zřejmě má práh bolesti posunutej úplně jinam. MRS Cup má moje sympatie a klidně bych si ho vybral jen jako víkendovku, i když jeho cena tě nutí hledat konkurenci i jinde než u předokolkových HH, ale na denní používání ne.
A o tom to celé je. Muži milují blondýnky, ale berou si brunety (nezevšeobecňovat ;-) ), a zrovna tak jako u tebe nad sympatiemi k Focusu ST zvítězilo GTI svým "uměním všeho", tak i Cupra bude mít podle mě násobně větší odbyt než Megane RS. Není se čemu divit. Nad pelestí žloutne plakát Subaru WRX STI a v garáži stojí GTI (Cupra, Clio RS). Přesto, není to vlastně "Dolce Vita" ? ;-) -
iudex 23.04.14 16:38
Ad autoexpress: síce veľmi stručné, ale povedali tojednoznačne: it’s the best front-wheel-drive hot hatchback you can buy today.
A tie rozdiely zrejme vystihli:
Cupra: "it can be civilised when you’re taking it easy."
M RS: "the focused driving experience will be too much for most people on a daily basis."
-
šmoula nešika 23.04.14 16:25
woody: Ach ta čeština... Ale aspoň je vidět, jak jsou tyto prémiové výrobky vlastně všestranné. >:D
Viděl jsi už Thomasinovu očekávanou srovnávačku? [odkaz] Ano, v Británii, kde se dost hledí i na emise, asi nic překvapivého, naopak bych řekl, že to Maggie v červené moc sekne. :-) Tedy, líbivý opravdu není. A na cliu by se mi asi ani nelíbil. Ale s tou černou má na tomto autě prostě ty pravé puristické grády. :-! -
Leg 23.04.14 13:38
Ja som neskúšal. Ale možno sa to bude hodiť majiteľom elektromobilov ako indukčné dobíjanie. Prípadne pre nás ostatných sa to dá použiť ak chcípne baterka, stačí odtlačiť pod drôty a tam ho po čase naštartovať.
poterienko: pekné, mal si šťastie, že zrovna nikto nešiel oproti, pre tú hmlu by si ho nemohol vidieť. -
David Silver 22.04.14 22:37
Zkoušeli jste už takhle zaparkovat na pár minut auto pod stožárem vysokého napětí? Jeden kamarád mi kdysi říkal, že pak když si sáhneš, tak to auto probíjí :yes: >:-[]
Jinak perfektní fotky :yes: Tentokrát budu jentak do počtu, jestli v pátek přijedu domů včas >:D -
white label 22.04.14 21:22
pot
To jsem moc nepochopil: "...dokonce i vypnout motor při P"? Já teda vypínám motor při poloze P pravidelně a jako blázen si přitom zrovna nepřipadám.
A při stání tam jde dát taky cokoli, stačí mít pouze nastartovaný motor (nebo aspoň zapnuté zapalování) a stát při změně polohy voliče automatu na brzdě. -
-
poterienko 22.04.14 16:46
« Přihlašuji se.
Tak či tak se ofikiálně přihlašuji se svou fotkou. Sice bylo původně v plánu něco jiné, něco drifterského, ale nebyly podmínky a snaha :D. Každopádně musím poděkovat své sličné asistentce za pomoc při tvorbě fotky. Muž zobrazený na mém díle je neznámý padlý hrdina.
[odkaz]
A jako bonus jedna západofka pro hezčí večer :).
[odkaz] -
woody-alien 17.04.14 10:26
« Re: Pozdrav ze SPA a z cest
Leg: Že jsi na nic nepřišel ? Vždyť jsi to celé perfektně vystihl. :yes: :yes: Slovo petrolhead se trochu zprofanovalo a hlavně se téměř bezvýhradně spojuje s ostrým ježděním, jízdou na hraně, hledáním limitů, kroužením na okruhu atd. Přitom pro mě je prostě synonymem nadšence do aut. Nedávno to tady psal Ronault, že si zrovna tak užíval ostrou jízdu ve spartánsky vybaveném hot-hatchi (míněn zřejmě jeho legendární Favorit >:-[] ) jako dnes poklidnou plavbu krajinou rodinným kombíkem se spotřebou 4.1 litru. A já tohle můžu potvrdit. Pro mě je cesta dost často cíl, proto je co nejvíce střídám a zajíždím si, objevuju nepoznané cesty a místa...a zrovna tak mě baví na to šlápnout, mlátit se o dveře v zatáčkách a zkoušet. A taky třeba jenom o autech žvanit, ať už na webu nebo v reálu s jejich vlastníky....zkrátka takové to rolling-stonovské "Jsou to jenom auta, ale mám je rád." ;-) -
woody-alien 17.04.14 10:07
Thomasino: Paráda, a i přes mraky na obloze Vám zdá se vyšlo počasí. :yes: Tohle je od Renaultu vážně fajn podporovat komunitu vlastníků svých ostřejších aut. Tak já jdu poslat objednávku... >:D
Těším se na případný další pozdrav. ;-) -
šmoula nešika 17.04.14 00:23
Ještě jednou velká gratulace. Musel to bejt zážitek jaxviňa. Ačkoli se mi trať zdála méně zakroucená než v těch nejreal hrách, i bez zvuku v posteli jsem měl husinu. Zvláště jak jsi vzal ostře Eau Rouge přes obrubníky, fakt maso. Prostě adrenalin. :yes: :-| ;-) -
Thomasino 16.04.14 23:59
« Pozdrav ze SPA a z cest
Ahojte, posílám pozdrav z Německa a podávám krátké hlášení :-) Akce Renault Sportu ve SPA v úterý byla SUPER, krásně jsem si zajezdil, celkem 6x 20 minut. Honza Mička z Auto.cz dá během pár dní reportáž s fotkama a videem, snad mohu prozdradit, že jezdil také s novým Meganem R.S. 265 Cup 2014 v té zářivé žluté s červenými doplňky a že se mu auto moc líbilo. Takže se máte na co těšit. Jinak Honza se s autem celkem rychle sžil a ke konci jsme jezdili podobně rychle (s ohledem na provoz). Tady je první rychlé video s minimem úprav:
[odkaz]
-
Leg 16.04.14 21:54
« Re: uz brzy
AnGeor: paráda, pod titulkom už brzy si môžem predstavovať skutočné UŽ BRZY? ;-)
...
Mimochodom, v poslednej dobe ma pár udalostí, ako niekoľko prvých jarných jázd pre radosť, miestne diskusie o tom, kto vlastne petrolhead je a kto nie je a nakoniec aj zbesilé preteky o kráľa Nurburgringu jak v áčku (P1 vs 918) tak v juniorke (Cupra vs R.S. vs Type-R) inšpirovali k ťažkým filozofickým úvahám o tom, kto vlastne predstavuje človeka označovaného tým totálne prefláknutým termínom petrolhead.
No a neprišiel som (podľa očakávania) na žiadnu definíciu okrem tej, že je to človek ktorý svojej vášni pre autá venuje určitú časť dňa. A je jedno, či ten čas trávi v garáži pod svojim youngtimerom, za volantom (a jej jedno, či zrovna pohodovo brázdi D1 pri Jihlave alebo zatína zvierače prechádzajúc Eau Rouge poprvýkrát bez ubratia plynu), testovaním novej verzie automatickej prevodovky u predajcu, nanášaním ďalšej vrstvy vosku na dokonale udržiavaný lak svojho miláčika, zdokonalovaním sa za volantom Playstation či len surfovaním a prípadným prispievaním do diskusií trebárz na auto.cz. Proste, nutnou a postačujúcou podmienkou je láska k autám v akejkoľvek forme, nič viac, nič menej.
A na youtube som našiel aj (okrem iných mnohých) aj dve pekné inšpiratívne videá:
[odkaz]
[odkaz]

Jj, přesně tak, bez toho, jako bys jen pasivně seděl na sedadle spolujezdce... >:D