woody-alien 06.05.14 15:22
« Re: Třeba mě utlučte....
iudex: Nechme prémii prémií. Ta "tvoje" 120i je ukázkový příklad toho, co napsal wl - bez peněz do prémie nelez. ;-)
Abych se ale vrátil k věci - už tradičně to Leg vystihl asi nejpřesněji. Interiér Focusu II není celkově tak špatnej, ale to "vyzdobování" postříbřeným plastem a ty "dekorativní" ručičky - to je prostě masakr. A všimni si, čím jsem vůbec tenhle žalozpěv začal. Řeč byla o přístrojovém štítu, nikoliv o interiéru celkově. A navíc u auta, které (odhadem) stojí nejmíň dvojnásobek tvého bývalého kombi. To je dosti zásadní rozdíl a já si troufám tvrdit, že v rámci té miliónové ceny s tím mohli u Fordu něco udělat. Často stačí málo, místo stříbřenky použít třeba matnou čerň, nějakou lištu a vyměnit budíky za nějaké solidnějšího vzhledu. Přitom Focus II co se týká exteriéru po faceliftu doslova prokoukl a vyloupl se v pěkné auto...a to nedalo Fordu spát a vymyslel Focus III. >:D >:-[] -
Brandon Walsh 06.05.14 15:06
« Re: Třeba mě utlučte....
napadlo ma ze niekde bude leon >:D do tejto temy sa nezapajam kedze mne na interieri nezalezi, potrebujem kozeny volant, klimu, radio (dizlove verzie) a to je tak vsetko >:D
ked som prvy krat videl focus rs cely nadseny som sa donho hodil, tie skrupiny su take tvrde, ze ma trdel bolela este dva dni >:D z radia si pamatam akurat napis sony pocas mojho zastonania -
Leg 06.05.14 14:22
« Re: Třeba mě utlučte....
iudex: áno, interiér Focusu II ako takého nie je úplne najhorší, problém je, že ho totálne zabili masívnym použitím strieborných dekoračných prvkov.
Jednotka predchádzajúcej generácie nutne vyžaduje v interiéri M-paket alebo aspoň M-volant a nejaké slušné lišty. Naopak Tá 116i na fotkách mi príde úplne v pohode, voči nej by som (skoro) nič nenamietal. Ani malý jednofarebný displej by mi nevadil tak, ako ten v poterienkovom odkaze, aspoň tak nekričí. -
iudex 06.05.14 13:35
« Re: Třeba mě utlučte....
A ja budem naďalej hrať rolu diablovho advokáta ;-) a tvrdím, že v porovnaní s dobovou konkurenciou interiér Focusu nebol úplne najhorší. Akceptujem, že patril do tej slabšej polovice, ale rozhodne nebol najhorší a aj mnohé drahšie a prémiovejšie modely si moc svoju cenovku s ohľadom na interiér neobhájili: [odkaz] (minulá 120i, cena 900t. Kč!, sorry Leg). A ako píše wl, holá prémia je niekedy horšia, ako stredne vybavený mainstream: [odkaz] (aktuálna 116i, 700t Kč). Tiež napr. toto: [odkaz] pre mňa tiež nie je interiér auta za 1,15M Kč. A z bežného mainstreamu boli na tom niektorí ešte oveľa horšie, ako Focus: [odkaz] (sorry Brandon >:-[] ) -
poterienko 06.05.14 13:24
« Re: Třeba mě utlučte....
Leg: Osobně by mi také nevadila třeba ta forma, jakou má Superb displej PP - bílá na černém pozadí, ale ta červená mi bije do očí.
WL: To je jasné, ale pokud vím, že třeba BMW žádný displej v nižší výbavě nemá (když nepočítám malý přímo na radiu). Redukcí myslíš ten stříbrný plast? Jestli ano, tak ten je taky síla. Něco podobného jsem viděl u nové A6, jen ten plast byl černý. -
white label 06.05.14 12:49
pot
U prémie obecně (víc, než kde jinde) platí:
Bez peněz (na příplatky) do prémie nelez!
P.S. Osobně mi (podobně jako u Lega) nevadí ani tak použití monochromatického displeje, jako ta (plastová) "redukce" displeje k vůli velikost "normálního" (příplatkového) displeje. -
Leg 06.05.14 12:40
« Re: Třeba mě utlučte....
pot: ja osobne nemám nič proti oldschool jednofarebným displejom a z estetického hľadiska necítim potrebu mať na stredovej konzole "televizu", ale namiesto hentoho tam kľudne mohli dať nápis "Toto je pomsta automobilky Audi za to, že ste si nepriplatili XXX€ za lepšie audio/navi." -
Leg 06.05.14 12:29
« Re: Třeba mě utlučte....
Aj ja sa hlásin do teamu woody! >:D Asi som málo puristický, ale mám rád, keď auto dotiahnuté od pohonného ústrojenstva cez šasi a to celé zabalené do atraktívneho obalu nielen vonku ale hlavne vnútri. Pritom ten obal by mal tak nejak zodpovedať potenciálu vovnútri a rovnako aj cene, a to tak, že ani moc ani málo. Napr. 318d v M pakete je rovnako zle ako 335i v základnej línii bez xenónov. A ak sa bavíme o kategórii hothatchov, Golf GTI je pre mňa dokonalým mixom decentného zovňajšku a k tomu doladeného interiéru z hľadiska potenciálu pod kapotou a ceny.
Ja viem, že môj názor bude pre mnohých degradovaný tým, že ho píšem spoza volantu e87, ale čo už, myslím, že aj 130i v tomto funguje celkom dobre, aspoň v mojich očiach. :-! -
white label 06.05.14 11:46
« Re: Třeba mě utlučte....
Ohledně konfrontace názorů (woodyho a iudexe) na interiér FoIIRS, stojím jednoznačně za názorem woodyho. Přístrojovku/palubku rychlých kompaktních/malých Fordů si dá k svačině i SSS za téměř třetinu ceny FoIIRS. Navíc FoIIRS (na rozdíl od FoIRS) osobně za legendu nepovažuji. Ze svezení s FoIIRS jsem měl smíšené pocity a vzhledem k očekávání převažovaly spíš negativní dojmy. Přímé srovnání s povedenými generacemi STi/EVO pokulhává, proti nim je FoIIRS "přemotorovanou předokolkou"... a jestli existuje nějaká 911ka v rámci kategorie fwd hh, tak to dle mě bude spíš GGTI, než FoRS. -
iudex 06.05.14 11:14
« Re: Třeba mě utlučte....
Ja som v tom interiéri jazdil 4 roky a nijaké stopy to na mne nezanchaldettzooppp.... uu, ee, grrrrrr >:-[]
Mylsím, že tieto interiéry: [odkaz] a [odkaz] si môžu ruky podať, dokonca Impreza podľa mňa pôsobí lacnejšie a plastovejšie.
Na druhej strane pri "supermainstreamovom" Golfe, etalóne, ktorý sa dáva za vzor niekedy aj prémii (viď tabletoidné Áčko) to vytvára veľké očakávania a keď mi začalo v interiéri Golfu niečo vŕzgať, hneď sa mi zdvihol adrenalín; našťastie to len šúchala pracka pásu o bok sedadla a stačilo ju dať do iného uhla. ;-) -
woody-alien 06.05.14 10:25
« Re: Třeba mě utlučte....
wl: Ále, měl jsem chvilku, tak jsem jen tak nazdařbůh brouzdal internetem a narazil na docela slušně vypadající FoRS. Hezký fotky a........jedna z nich byl mimořádně vydařenej detail na ten štít a ty doplňkový budíčky....a výsledkem je tenhle amok. >:-[] Jedno se tedy musí Focusu RS přiznat. Emoce vzbuzuje ještě dřív, než si do něj sedneš. Žádná nuda. >:D -
woody-alien 06.05.14 10:21
« Re: Třeba mě utlučte....
šmoula: To se divím, že se divíš. Padni komu padni a Ford je v tomhle případě velmi snadnej cíl. Kdyby to moje Mondeo bylo před faceliftové a v legendární výbavě Ghia (pro připomenutí - opravdu "věrnej" dřevěnej dekor), tak bych prchal co by mi síly stačily. >:D Podvozek, nepodvozek, řízení, neřízení....styděl bych se před sebou, že za něco takovýho vypláznu 30 průměrných (no asi jak kde, v Sudetech spíš nadprůměrných) platů. -
woody-alien 06.05.14 10:14
« Re: Třeba mě utlučte....
iudex: Promiň, ale i s lacinějšími materiály se dá vytvořit přijatelně koukatelnej interiér. To si nemusím hned brát za vzor Audi, stačí,když vidím, jak se s tím vyrovnává téměř low-cost Suzuki - třeba v Kizashi. Není to nic oslňujícího, ale zároveň působí solidně a ne jak u kolotočářů. Ford to dělá (a dělal) jak nejhůř dokáže. A u auta za milión ? To se můžou jít bodnout, denně na tohle koukat. Tohle [odkaz] je proti FoRS dokonalá nádhera, už jenom koukat na ty ručičky přístrojů ve Focusu by mě zničilo. >:D A kolíčky sem netahej, dospěl jsem k přesvědčení, že je to zřejmě stará japonská tradice, když to rvou i do nejnovějších modelů. Třeba je to nějaká tradiční zábava vplétání rukou do volantu.... >:-[] Všechno se dá sice přežít, ale neexistuje legenda, která by mě k tomu donutila. A to si vem, že nejsem ani ze čtvrtiny takovej interiérovej gurmán jako třeba wl. ;-) -
Brandon Walsh 06.05.14 08:44
« Re: Třeba mě utlučte....
smoula tak teraz si ma vratil o 20 rokov spat, ked bordova cortina deluxe parkovala v dedovej garazi :yes: doteraz som otcovi neodpustil, ze ju predal. Stale mam v pamati ako sme s bratrancom pomenili napisy ford, vpredu DORD a vzadu ROFF, boli to iba nasúvacie chromované písmenka , potom ako ju videl buduci majitel hovori, ale ved to nie je original ford >:D a hlavne ta vona kozeneho interieru, clovek si vtedy ani neuvedomil, ze taky pocit luxusu a radosti uz nikdy v aute nezazije, SPZ mam stale na stene v garazi -
iudex 06.05.14 08:28
« Re: Třeba mě utlučte....
woody: dabljútíef?!! Focus RS je legenda, do tej sa neobúva, o tej len pekne. ;-) Ani Imprezu STi predsa nezdrbeš za predpotopné rádio á la 90. roky a nastavovanie palubného PC kolíkom. Btw. ak by mal F RS takúto palubovku a materiály: [odkaz] tak by aj stál ako Audi.
A ako správne poznamenal Ron, to bol ešte Fordovský vrchol, potom to už išlo len k horšiemu. >:-[] A ako tiež ukazuje LukasRS z DW, F RS je len prestupnou stanicou k Porsche 911. ;-)
[odkaz] :yes: -
Ronault. 05.05.14 22:18
« Re: Třeba mě utlučte....
Woody: Ford dělal vždy hravá auta, proto ta podobnost s čínskými hračkami >:-[] Koukám, že bych měl psát pomaleji, začíná se na mě projevovat, že píšu v práci více než hodně a začínám degenerovat, překlepy a záměny písmen neřeším, natož kontrolu toho, co jsem napsal. 8-s -
Ronault. 05.05.14 21:51
« Re: Třeba mě utlučte....
woody: No jo, to je pár let zpátky, od té doby to Ford ještě zhoršil >:D Ale pravda je taková, že ani Megane RS (pravda, do milionu mu chbý 200t) nemá nijak promakaný přístrojový štít, třeba barevný a krásný display Golfu GTI prostě nemá... Pravda, R-link je výborný, ale palubní počítač je spíše slabší.
Thomasino: Asi sis nevšiml, možná ti to nechodí mailem, ale na youtube pod jedno video ze Stelvia jsem ti napsal otázku, tak kdyby ses mrknul ;-) -
woody-alien 05.05.14 21:45
« Třeba mě utlučte....
...postavte na pranýř a odsuďte pro rouhání. Ale....jasně, zábavné auto nejezdí na barvu, nejezdí na vzhled, nejezdí na pěkné detaily....chápu, ani já nejsem příliš cimprlich, ale tohle mě teda vždycky dostane do kolen. TOTO je přístrojový štít hot-hatche za 1 milión korun. [odkaz] >:D >:D :-O 8-s To přece není o šetření na materiálech, vždyť taková Dacia to "dává" u svých low-costů líp. Tohle je prostě zvrácená představa o líbivosti, nebo co. -
Thomasino 05.05.14 17:09
« Re: NeoRenaultoví zákazníci
Byla zima jako prase (kolem 10 st. a studený vítr z Beskyd), k vidění ze zajímavých aut jen: Veyron, McLaren-Mercedes SLR 722, žlutý Aventador, nějaký FF, Italie, 599 apod. A klasika spousta Porsche, Ferrari, Lamba atd. Nic moc. Na Ringu je toho k vidění více >:-[]
Kamarádi jezdili, já odmítl dávat 8-9 tisíc Kč za 2x 3 hod, nebo 12-13 tisíc pro nečleny za celý den 8-s :-O Svezu se snad 15.5. na volných jízdách a až bude něco na celý den (nebo aspoň odpoledne) na SK Ringu, tak si zajedeme tam. -
šmoula nešika 03.05.14 19:21
« Re: titulka
woody: Zajímavé by ještě bylo srovnání zanášení filtrů podle zajíždění, jak jsme řešili ve vedlejší diskusi. Ofenzivní, defenzivní, zlatá střední cesta. Předpokládám, že největší špindíra by byl ten baworský důchodce. A závodník hned za ním... Pokud bude ve vývoji motorů pokračovat současný trend, bude se to nejspíš profilovat víc a víc. ;-\ -
woody-alien 03.05.14 19:01
« Re: titulka
pot: Když pořád někam jezdíš, tak se zas nemusíš dalšího zanášení tak obávat. To když jsem měl Vitaru s 1.9 dCi + DPF dost daleko od motoru, tak o tom motoru šly strašlivý zvěsti. A pravda je, že nějaká panička si to pořídila do města, kde je stálý AWD s možností uzamknutí a redukcí nejvíce potřeba >:-[] , a soustavnými studenými starty a krátkými jízdami ten filtr zas.rala snad do roka a do dne. Cena za výměnu v autorizáku byla tehdy skoro 60.000. 8-s No a já s tím jezdil zhruba 3 a půl roku normálně většinou meziměsto, ale i městský pojížďky, občas jsem zaregistroval regeneraci ale jinak naprosto v klidu. A seznámil jsem se s několika dalšími majiteli a taky nikdo neměl problém. Mondeo má u mě ještě příhodnější režim, protože na to místní poskakování ho prakticky nepoužívám, jezdím s ním střední a delší vzdálenosti a většinou docela svižně. No a H1 naštěstí ještě DPF nemá.... ;-) -
šmoula nešika 03.05.14 18:51
« Re: titulka
pot: Tak zkus častěji regenerovat, ale asi kratší dobu, ať ho neupečeš celý, i když keramika by něco vydržet měla. Zatím si ještě sežeň nějaký odborný info (třeba z SM Dieselu), a když autu poklesne výkon a zasvítí kontrolka, co nejdříve ho odvez na tu renovaci. -
poterienko 03.05.14 18:38
« Re: titulka
ŠM: Ten PP článek jsem myslím viděl. Auto už na mne před pár týdny rozsvítilo kontrolku DPF a dle manuálu jsme měl jet ustálenou rychlostí s ot nad 2000 alespoň 15 minut. Tak jsem vzal auto, zajel do města natankovat a po cestě zpět jsem stál v koloně kvůli nehodě. V té koloně jsem využil inteligentního P Start Stop (rozumněj prstidlový SS) a po nastartování už se nic neukázalo (jízda probíhala po městě). Tak jsem to raději protáhl do omezovače na jedné odlehlé okresce (městapo by mne asi na místě pověsilo za koule na stožár a pak zastřelilo) a od té doby klid. -
poterienko 03.05.14 18:09
« Re: titulka
Najeto lehce přes 170 tisíc, holt pořád někam jezdím. Je jasné, že řešení dnes jsou, včetně nejlevnějšího vykuchání, které má výhodu v tom, že v budoucnu nepřinese další problémy (ala další zanesení apod.).
To je jasný, ale tak u tebe by to vyřešil nějaký vesnicetuzing výfuk, který by tu R4 zaručeně přeřval :D. Ona už moje obyčejná 3.0Tdi má poměrně příjemný zvuk s pouze lehkým náznakem dieselu...a navíc si nahoře umí krásně zařvat. -
Thomasino 03.05.14 10:27
« Re: Nové téma - a zase ty hot-hatche
Mám Drift Ghost a k tomu předchozí model Drift HD, který jsem měl vzadu a kterým jsem měl před dvěma lety půjčený v Dolomitech. Nicméně jsem došel k tomu, že stačí nahrávat v režimu 720p a 30 sn./sec, nebo pokud chci lepší obraz, tak 720p a 60 s./sec. Pokud to dám na youtube, tak to obraz stejně výrazně zmrví >:-[] >:-[] -
woody-alien 03.05.14 09:30
« Re: titulka
pot: A kolik tam teď máš najeto ? Dneska už by FPČ snad neměl být takovej strašák. Teď nemluvím o nějakým vykuchání, ale už existuje řada firem na odbornou repasi, a i nový filtry jsou levnější, takže nemusíš na výměnu filtru v autorizáku obětovat dovolenou v Karibiku. ;-)
Ten zázračnej výfuk může být fajn, ale nesmíš mít pod kapotou čtyřhrnek jako já. Tam je snad jedinej způsob jak přehlušit naftový kadlání. Vzít kladivo a udělat do výfuku pár děr. Sportovní zvuk zaručen. >:-[] -
Thomasino 03.05.14 00:11
« Re: Nové téma - a zase ty hot-hatche
iudex, a taky Bully - tady je kdyžtak konečně trochu slušnější video ze SPA, kde jsem dal dohromady taky pohled zadní kamery (a také zvuk zadní kamery, takže už v tom neškrčí), takže je to nyní výrazně koukatelnější ;-) :-) To aby tě to pěkně motivovalo pak vytáhnout tvůj nový HH na okruh >:-[] Snad se pak spolu potkáme na SK Ringu :-)
Jinak zítra budu na KSA v Brně, ostatně jako spousta jiných nadšenců...
www.youtube.com/watch?v=hhhkjpYPmiM -
Dylan McKay 02.05.14 23:33
Hele, šmoulo, jakej Sbírka priusů? Labele, jakej odborovej předák? >:D
Možná lepší než vyjádření neteře, která asi dávala ve škole pozor: „Strejdo, ty kdybys byl papež, tak by jsi se jmenoval papež Prius!" Asi tam zaslechla papež Pius... >:D :-( -
šmoula nešika 02.05.14 23:19
« Re: titulka
pot: Doufám, že neodj*beš filtr. Jináč tě bude na objednávku Sbírky priusů pravidelně kontrolovat špión Kysky, agent Bond v dresu ACZ. Ale s tím membránovým výfukem či co, jak je to u dnešních 3.0 TDI za příplatek, by to byla uhh... paráda.
Jinak musím doporučit, smažič Kovy_ odhalil na svém kanálu Gameballcz novou parodii na "kuchaře národů" Láďu Hrušku. Myslím, že 1500 like vs. 1 dislike za tu chvilku mluví za vše... >:D >:D >:D
A dnes jsem taky zjistil, že můj pes má rád hudbu, konkrétně se zaujetím poslouchá Kde domov můj. Při zkoušce ostatních hudebních stylů zabral už jen trochu Karel Kryl (nebo to bylo jen tou večeří?), například Lose Yourself od Eminema po chvilkovém rapování hlavou unudilo k spánku. Vlastenec. :yes: -
white label 02.05.14 21:44
« Re: titulka
Já tam jel určitě někde blízko kolem tebe.
Jel jsem tam přímo s českými RZ, které mám do dneška, Tam mi je na počkání odborně (modrá krytka do modrého pole EU, bílá do bílého) připevnili a předávali mi ho už na českých značkách. Můžeš si dát svoje podložky pod RZ, nebo dát RZ úplně bez nich (jako já). Na památku dostaneš (mimo jiné) vytištěnou velkou fotku z předávání vozidla. -
white label 02.05.14 21:02
w-a
Pokud by ses nakonec rozhodl pro GTI Perform., tak bys to neměl k té věži (relativně) moc daleko, já to měl podstatně dál, ale stálo to za to i tak. Klidně bych si tam udělal výlet znovu, vzal bych třeba i syna a ty bys nemusel řešit dopravu do Vlkohradu. :-)
P.S. Předpokládám, že určitě víš, že si ho tam můžeš vyzvednout, i když si ho objednáš tady. -
woody-alien 02.05.14 20:46
« Re: titulka
wl: Musí to být krásný pocit dostat takhle "naservírované" auto.... ;-) Teď přemýšlím, kolik jsem vlastně zatím přebíral nových aut. Už to mám, během posledních 10 let to bylo 5 osobáků a 3 dodávky + 1 speciální ojetina (Jimny). Tý vado, nezdá se to, ale je to tak. No ale ani u jednoho z nich neproběhla při předávání nějaká zvláštní ceremónie. -
woody-alien 01.05.14 17:18
« Re: Nové téma
pot: Před "obchoďákem" asi nejsnáze získáš přátele, když si stoupneš přes dvě tři místa a svojí RZ překryješ nějakou jinou, hezkou typu 1C1 1111. Nápis na Audině "Kdo z vás to má ?" by efekt nejspíš ještě vylepšil a zároveň zapůsobil jako jakýsi katalyzátor celé foto-performance. Tak hodně štěstí... >:-[] -
white label 01.05.14 11:20
« Re: Nové téma
Pojem "mafie fotosoutěže" jsem si vypůjčil od místního odborového předáka šviháka (s krycím jménem Dylan) a zřejmě by nebylo úplně od věci, kdyby se tento výraz objevil přímo ve služebním nicku správce fotosoutěže. ;-)
P.S. Jinak (pro nezasvěcené) je samozřejmě celá tahle diskuse jedna velká nadsázka, ale s jakýmkoli tématem na další měsíc opět souhlasím už předem. >:D >:-[] -
woody-alien 01.05.14 09:41
« Re: Nové téma
wl: >:D Ale neříká se mafie fotosoutěže nýbrž šedá eminence. Já vlastně žádný nátlak na nikoho nikdy nevyvíjím. Věřím, že po jistých zkušenostech (nebudu specifikovat) nakonec sám každý rád uzná, že mám pravdu, můj nápad není vlastně vůbec špatný a že někdy je lepší si život prostě nekomplikovat. >:-[] ;-)
pot: S lidma, kteří mají právě nové auto anebo si svoje auto pečlivě udržují a mají ho rádi, s těma se jedná dobře. Jó, kdyby jezdili v odrbaným 15-letým pojízdným vraku, to by moje vyjednávací pozice byla o dost horší. :-! >:D ;-) -
white label 01.05.14 00:46
pot
Je vidět, že ještě nemáš dostatek životních zkušeností. Minulý týden se mu to sice nepodařilo, ale taky proto si tento měsíc skončil druhý (bohužel od konce).
"Kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti."
To my s iudexem jsme naopak tohle téma mafii fotosoutěže v klidu (předem) slíbili, a proto jsme taky dopadli, tak jak jsme dopadli. Tak to v životě chodí, nemusí se ti to líbit, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeš dělat... :-O :*) >:D -
poterienko 01.05.14 00:17
« Re: Nové téma
Tak koukám, že admin protlačil to své, když se mu to minulý týden nepodařilo >:-[] >:D .
ŠM: Chodím sem převážně přes mobil, na ACZ kouknu na článku, nebo spíše ty flamy pod nimi a občas na MA na nové recenze, ačkoli poslední dobou to stojí za prd hlavně kvalitou. -
white label 30.04.14 21:58
Th
Tyhle stavy máš ještě z té nedělní zmrzliny?
Já věřím, že to vzpomínané předjíždění musela být "zábava" vyloženě pro tvrďáky tvého kalibru..., třeba já bych na podobnou "zábavu" neměl koule... a strýček Jedlička taky není můj favorit ohledně zábavy... >:-[] >:D

Ďábla klidně obhajuj, ale (pokud možno) srovnávejme srovnatelné (k holé prémii už jsem se vyjádřil), tedy bavíme se o absolutně vrcholném modelu značky v rámci kompaktního mainstreamu (FoIIRS). Takže dávat sem (pro srovnání) odkazy na základní modely v základní výbavě mi přijde naprosto irelevantní, a to dokonce i v případě, že se jedná o prémiové značky za které se logicky připlácí obecně.