Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
šmoula nešika 11.05.14 21:26
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
woody: To chápu, k té šedé je perfektní, ale dokud Borek nevložil tu fotku ze Spa, byl jsem v omyl uveden, že je tam podobně divná jako u MRS...
Ta červená doplňková se mi zdá do oranžova, což opravdu evokuje cirkus, no zde byl před face asi lepší. Ale jinak hodnotím tu žlutou velmi kladně. Rozhodně lepší než to, co používal Koncern na přelomu tisíciletí, to byl takový uschlý vanilkový květ. >:-[]
Silnice v Královehradeckém a Pardubickém kraji jsou koncipovány tak, že v půlce cesty potkáš kombajn, načež dochází k souboji kdo z koho v druhém pruhu. Vzpomínám, jak tatík cestou z Hradce začal spěchat domů a vytuněnými baworáky bojoval o předjíždění. To byla teprve nedotáčivost... A Hydru máš z Captaina Americy? Prý bude speciální seriál o Peggy Carterové, to bude oblízaných monitorů. >:D
Češi, do toho! -
Ronault. 11.05.14 21:20
woody: No jo, to jsem zase vytvořil legendu, bestie jenž si dává ke svačině "devětset jedenáctky" s krycími efekty J. Bonda.... >:D Jen jsem ho na volnoběh poslouchal a zní vzadu mírně nakřáple, až se dovolím říct "sportovně", takže možná ten rezavý dým, co z toho šel, byl vnitřek zrezlého výfuku >:D
Zpátky jsem to vzal přes Soláň a taky docela pěkné svezení :yes: -
woody-alien 11.05.14 21:06
iude: Hmm, ty si teda užíváš. Co kontrolka motoru ? Dobrý ? Zaslechl jsem, že s tím má koncern nějaký potíže... :-| >:D
Představ si, co se zase stalo mě. Frčím si kolem Svitav směr na Litomyšl a najednou ve zpětným zrcátku červená RX-8. Majitel byl zřejmě fanoušek Fordů, protože mě pozdravil a společně jsme pak až do Hradce sváděli vpravdě donkichotský souboj s lernskou Hydrou zvanou kolona. >:-[] Zářezy na pažbě ani nespočítám, ale zajímavé bylo, že když mě RX-8 na čas předjela (později jsem jí to vrátil, nějaká Magda mě nebude vyučovat ;-) ), z výfuků jí tak prásklo, že bych přísahal, že jsem viděl u laufů zážeh a v kabině jsem měl takové klima, jako kdybych jel za Ronaultovým víkenďákem. >:D ;-) -
woody-alien 11.05.14 20:51
šmoula: Jak píše Thomasino, ta červená na Cliu je metalíza a je to úplně jiná barva než nemetalická červená na M-RS. Je moc hezká, možná jak tvrdí wl není zrovna hot-hatchová (a ještě ke všemu je tak povedená, že jí vidíš na každým druhým běžným Cliu), ale mně se líbí, obzvlášť ve spojení s 18" ocelově šedými Radicaly.[odkaz] -
Thomasino 11.05.14 15:15
iudex - díky :-) >:-[] :yes:
Přes Makov je to fajn, jen tam rádi měří :-)
Jsem zvědavý na ty červené doplňky na černém MRS, to jediné by snad mohlo fungovat. Takové jsou nějaké předváděčky také, možná je všechny pohromadě pak uvidím začátkem června, tak jsem zvědavý.
Ale je zajímavé, že na živo se ta žluto-červená kombinace spoustě lidem líbí. Na mě je to už moc. -
Thomasino 11.05.14 15:12
Kdybych tu žlutou měl možnost vidět znovu po dlouhé době na živo, bylo by to rozhodnování před objednáním asi těžší.
Jinak červená na MRS (ke všemu je nemetalická) je jiná než ta pěkná Flame na Cliu, stejně tak červené doplňky na MRS jsou jiný odstín než Flame na Cliu ;-) -
iudex 11.05.14 15:12
Tom: tie červené doplnky od Renaultu sú vulgárne bez ohľadu na to, na akej farbe sú, no na tej žltej je to extra zlé. Ty si to vyriešil skutočne najlepšie, jemná červená linka šedé auto oživila, nie je však tak hrubá, aby kričala. Vkusné (až sa čudujem >:-[] ).
P.S. Dnes som si pekne užil trasu cez Beskydy do Makova, paráda. -
šmoula nešika 11.05.14 15:05
Omluvte mou zmatenost, ale nemluvilo se tu před koupí Thomasinova vozu o žluté jako mizerné barvě? A ta červená na CRS je moc fajn, líbí se mi, ale také to tu bylo, že červená na MRS je divná, tak bude divná i na CRS... Já myslel, že na barvičky je to tu renomované fórum, leč teď tedy nevím... -
Thomasino 11.05.14 14:41
Já bych tam ty červené doplňky nemusel, možná přední křídlo (ale ne celé červené, spíše menší pruh), ale na boku a vzadu určitě ne >:-[]
[odkaz]
WL: Ani jsi nekomentoval na živo ten můj decentní červený proužek >:-[] Líbí, nebo ne? -
Thomasino 10.05.14 23:49
Woody - to jsem rád, že se ti Clio RS líbilo ;-) :yes: Podle toho co říká kámoš, který má doma MRS 265 Cup a taky nové Clio RS (ne-Cup), je to taky hodně fajn poježdění :-) Není samozřejmě tak ostré jak MRS, ale na běžné ježdění mnohem příjemnější.
My dnes byli na fajn projížďce kolem Pálavy s 3x MRS (z toho jeden nový žlutý, nový můj šedý a předfaceliftový bílý). Všichni samozřejmě koukali po zářivé žluté s výraznými červenými doplńky >:-[] >:-[]
[odkaz]
P.S.: A jestli mohu radit ohledně objednání Clia R.S., tak nejhezčí je v té vínové metalíze Flame. Ta barva je moooc pěkná!!
[odkaz]
-
Brandon Walsh 10.05.14 06:14
« Re: OT: Ukrajina jinak
wl rozmyslal som o tom aute celu noc, no zrejme sa za tu noc aj predalo, rano som si nasiel mail sledovany inzerat bol odstraneny z ponuky ;-\ ani sa necudujem za tu cenu, bol to manual
gticka samozrejme sledujem, po zime ich bolo na predaj, ze sa dali prehadzovat vidlami, teraz ked zacala sezona ostalo zopar (2005 ky so 150 000 + km neratam), cupra ziadna, zo scirocca som nemal velmi dobry pocit, citil som sa vo vnutri stiesnene, s3 ky maju audi cenu a vsetci maju potrebu to chipovat na 330 koní >:-[] ;-\ -
white label 10.05.14 00:23
Zino
Nárazník nemusí být měněný, ale i kdyby byl, byl to nejmenší problém.
Tempomat vem čert (navíc se dá poměrně snadno dodělat), ale těch xenonů je škoda, stejně jako dvoubarevných origo 18" Detroitů. První majitel je velká výhoda, je to o rok mladší, než moje a má to (údajně) najeto jen o cca 30 tis. víc, než moje GTI.
Je to v manuálu? Na předsudky se vykašli a svez se v tom pořádně. Mně to olej žere zanedbatelně, to spíš benzín, když na to šlapu.
Mě osobně je samozřejmě sympatické, že jde o třídvířko.
Když tak mi pošli odkaz na celý inzerát (do SZ). -
woody-alien 09.05.14 17:55
šmoula: Uvidíme... ;-) Ještě jedna momentka z Mělníka, to už se udělalo hezky. Ráno sice nepršelo, ale silnice byly mokré nebo alespoň vlhké, takový to namočený mejdlíčko z prachu. 208GTi se tady sice může chlubit, že je před Cliem, ale ve skutečnosti je tomu právě naopak. :-) [odkaz] -
woody-alien 09.05.14 16:49
« Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
;-) Právě jsem se vrátil, musím říct docela zmoženej. Dojmů je plná hlava a silně převládaj ty pozitivní, ale najdou se i chyby. Později bude "referát" - zatím jen v bodech.
To podstatné - v přímém srovnání nemá GTi (zdůrazňuji s malým "i") u mě proti C-RS nejmenší naději.
C-RS plusy: motor, zvuk, zapojení do hry, automat v režimu Sport manual a Race, pádla (ještě jsem za ně byl rád), výborné brzdy a uspokojivá spotřeba. Přiměřený komfort jízdy. Plus celkový dojem z interiéru.
C-RS mínusy: automat v běžném režimu (relativně, později podrobnosti), zpracování některých detailů, než si zvyknete dokáže při ostrém brzdění na zvlněném povrchu docela vyděsit (aspoň na vlhké silnici) a stejně tak si musíte zvyknout na chuť odsazovat zadek a celkově jiné chování při ostrých průjezdech v zatáčkách.
Celkově vzato ovšem Cliu RS skládám poklonu za propojení běžného denního přepravovadla s okreskovým čertíkem. :yes:
PS: Přísně tajné - Renault potají "upekl" na C-RS úpravy a málem mi kvůli tomu chtěli vymazat kartu, když jsem si začal jedno čerstvě dodané Clio fotit na firemním place. To všechno se ještě dozvíte, ale až příští týden.
Tady alespoň pár fotek v galerii : [odkaz]
Těžký život Press Car - úplně odrbanej disk : [odkaz] -
Brandon Walsh 09.05.14 15:29
wl: vdaka za info, tym padom je aj dost mozne, ze naraznik meneny musel byt >:-[]
inak ako si spokojny s motorom 2,0 tfsi, pyta si olej ? aj ked tvoje je vystavny kus a tieto problemy zrejme nepoznas ;-)
iudex: corsu manzelka zatrhla, tak som si dnes prezeral auta na predaj, celkom ma zaujal 6/2008, 86000 km, prvy majitel, okrem xenonov a tempomatu (dorobil by sa) hadam vsetko, cena rozumna s moznostou dohody, no na druhu stranu pri slove gti mi srdce az tak nebusi -
white label 09.05.14 15:14
BW
To je garážový optický tuning, nedodával se takto origo nikdy. Mě osobně na tom hlavně vadí to, že se tak ztratí návaznost plastového krytu prahu (včetně zvednuté plastové patky před zadním blatníkem) a spodní částí zadního nárazníku. Připomíná to částečně řešení G5R32, ale ten má prahy lakované, takže za mě nebrat. -
iudex 09.05.14 12:35
« Zmrzlinový offtopic
Tak začala zmrzlinová sezóna a ja hľadám perfektnú zmrzlinu. Bohužiaľ v mojom okolí som mal zatiaľ až na jednu výnimku samé podpriemerné až vyslovené zlé zmrzliny (všetko kopčekové). Tou svetlou výnimkou je točená zmrzlina kúsok od mojej práce, ale aj to je len jednooká medzi slepými. Aj v Ríme som mal pomerne jedlé gelato, ale krémovosti známej rožnovskej točenej sa nevyrovnala. Takže sa teším, ako si napravím chuť dobrou rožnovskou vanilkovou. :-) -
šmoula nešika 09.05.14 09:49
« Re: Třeba mě utlučte....Clio RS vs. 208GTi
iudex: No já ti s tím srovnáním se starými "charakterními" hot-hatchi moc nevím. Jako že P 205 GTi není kdovíco, protože si ho 208 GTi namaže na okruhu na zrcátka? Doba se mění, ale řekl bych, že obdobně jako u jiných aut je hh dobrý tak, jak moc ho milují jeho majitelé. Ať už je to případ tatíka od rodiny nebo mladého anarchisty. Dokonce by se pak ve snaze o větší prodeje dalo mluvit o propadu, jelikož si dnes hh nekoupí jen milovník aut. Jiné objektivnější měřítko mezi podkategoriemi hh mě nenapadá. I když započítáme-li faktor většího komfortu a bezpečnosti u novějších hh pro širší klientelu, vyjde to tak nějak na stejno. Kategorie vícebodých pásů a dvoumístného interiéru je samozřejmě zase někde jinde. -
iudex 09.05.14 08:28
No v tom rozlišovaní súhlasím s labelom a nevidím principiálne veľký rozdiel medzi C TR a GTI. Samozrejme sú tu jemné rozdiely v charaktere, komforte a spôsobe podania výkonu, ale stále sú to rýchle, dostatočne zábavné, avšak stále civilné a praktické hatchbacky a len pre tie nuansy ich radiť proti sebe v štýle: toto je len rýchlejší hatch a toto je nekompromisný športiak, je podľa môjho názoru mimo reality. A k prípadným výhradám Bullyho podotýkam, že som jazdil s jeho generáciou C TR na okruhu, takže viem, ako sa motor správa pri 8000 ot. ;-) , je to super, ale len vysokootáčková atmosféra z auta nerobí niečo úplne iné. A ten subjektívny, objektívne však nedôvodný pocit, že v minulosti sa robili tie pravé hotheče a teraz sa už nerobia, sa ľahko vyvráti bezprostredným porovnaním, keď som presvedčený, že súčasný "vymäklý" HH typu GTI Perf. si dá starší "charakterný a pravý" hotheč z minulosti typu C TR k obedu na akejkoľvek trati. ;-)
A ak chceš vymedzovať silou mocou kategóriu nekompromisne ostrých hatchov, ktoré uprednostňujú ostrú jazdu pred podružnou dennou použiteľnosťou, tak by som tam zaradil z minulosti už spomínaný Megane R26.R alebo avizovanú Astru OPC Extreme, t.j. autá s klietkou, vyhádzanými zadnými sedadlami a plexi sklami. Tam naozaj o stále praktickom rodinnom hatchi už nemožno hovoriť. Všetko ostatné (vrátane M RS Cup) ale patrí do tej prvej kategórie. -
Bully_ 08.05.14 23:31
w-l:
prihoriva. Zatimco oturbena (vetsinou) petidvirka s maximem vykonu i kroutaku v rozmezi nekolika tisic ot/min jsou ta prvni kategorie, pak je ta druha spousta starsich klasickych atmosferickych hatchu- daleko zabavnejsich a ostrejsich i bez toho, ze by lamaly rekordy BTG na Ringu. Bohuzel uz i ten seriovy CTR 7 nebo 8G uz se musi trosku cpat vic smerem k tomu sportu, ke kteremu ale maji (spolecne s jinymi, vubec je nechci vyzdvihovat nad ostatni, na to maji i tyhle vozy dost nedostatku) porad bliz, nez to, co se dela dneska. Ale takova uz je doba, samozrejme diky poptavce a ekoterorismu ;-\ I novy CTR 9G na tom bude zrejme podobne, i kdyz porad asi min kompromisni.
Stejne jsem za sebe zjistil, ze asi krome klimatizace >:D muzu dneska na aute ozelet z tech "potrebnych" veci snad vsechno a divam se po necem z uplne jineho soudku. -
Ronault. 08.05.14 22:26
To já se dneska proletěl, skoro doslava.
Šel jsem do garáže a zrovna na našem heliportu (nečekejte nic extra, je to kousek vyasfaltované plochy s křížem na zemi, něco jako v MASH) přistával vrtulník. Otevřel jsem vrata a koukám kohopak to nakládají a pak sledoval jak vrtulník odlétá. Od garáže to je asi 30 metrů (mé auto slouží jako záložní rychlý vůz kdyby nedoletěl vrtulník :-! >:D ) . Jakmile se vrtulůník zvedal a otáčel, tak mě jedno křídlo vrat hodilo do garáže až jsem málem skončil na kapotě auta, (a že teda mám skoro metrák živé váhy) a druhé tak mocně praštily, že se utrhl jeden pant... Že to bude mít takovou sílu, jsem nečekal 8-s Málem jsem byl hned druhý na řadě na cestě do traumacentra 8-s
když si vzpomenu na díl Top Gearu, jak Jeremimu na Yetim přistával vrtulník, tak to teda asi nebyla žádná legrace... :-| -
woody-alien 08.05.14 22:08
A já ještě raději právě mrkám, co všechno se dá zítra stihnout. No, uvidíme, páteční provoz velí okamžitě vypadnout z Prahy (centrála je příhodně na severo-západním okraji) směr Mělník a následně zřejmě směr Doksy, pak krátké intermezzo s Pažoutem a poté zřejmě vezmu Horáčka (C-RS :-) ) na okružní jízdu přes Štětí a Litoměřice na Slaný a zbytek strávíme na středočeských "lahodných" okreskách. To by Thomasino s MRS Cup možná nerozdýchal. >:D Ačkoliv, četl jsem rozhovor s Danou Batulkovou, majitelkou SX-4, a ta si libovala, že se jí v pravém pruhu D1 cestou do Brna úplně spravila uskřípnutá záda. >:-[] -
white label 08.05.14 21:06
Asi jsem ti měl napsat spíš: "...např. Golf GTI, nebo CTR...", abys to lépe pochopil.
Snad tím nechceš říct (nevím kam jinam tím můžeš mířit), že zatímco Golf GTI (v základu tradičně třídvířko) je to "rychlejsi petidvirko schopne fungovat i jako typicke rodinne auto vc. nizke spotreby", tak dosavadní CTR byly z naprosto jiného těsta, tedy hhh ("hypersportovní" hh) s uživatelskou přívětivostí téměř na hraně únosnosti. To bych pak musel napsat, že si možná pleteš CTR s FoIIRS, nebo s Meganem R26.R., kde by se skutečně dalo mluvit o něčem (na poměry klasického hh) na úkor přijatelné uživatelské přívětivosti klasického (jedno jestli tří, nebo pěti dveřového) hb. Rozhodně to ale není případ/problém dosavadních sériových CTR, stejně jako GGTI, nebo FoST a dalších klasických hh. -
white label 08.05.14 20:14
Bully
Tak, jak to píšeš, je první variantou právě to typické rodinné auto včetně nízké spotřeby, tedy např. běžný (v Evropě často dieselový) Golf. Druhá varianta je univerzárlní a zároveň sportovní hh, tedy např. GGTI. Pro mě je taky správnější ta druhá varianta, takže tady nejsme "vepři".
>:-[] -
Bully_ 08.05.14 19:59
w-l:
a proc by melo jit nutne o univerzalniho kockopsa? Nekdo chce rychlejsi petidvirko schopne fungovat i jako typicke rodinne auto. vc. nizke spotreby, jiny zase muze chtit predevsim ten sport pri relativnim zachovani uzitnych vlastnosti hatchbacku. Proc by mela byt spravna jenom ta prvni varianta? ;-) -
white label 08.05.14 19:44
Bully
Viděl bych to částečně na zlepšení (dříve podprůměrných) manuálů z Dieppe a částečně na to, že ani ta testovaná konkurence nebude v manuálech dokonalá. BMW v testu mělo automat a od Hondy tam pořád není co dát (myslím hh), takže pak může být králem i jednooký. ;-)
U klasického hh by právě mělo jít o určitou vyváženost obou pólů, tedy jak sport, tak bezproblémová denní použitelnost. Nevyváženost/jednostrannost je pochopitelně špatně, a to oběma směry, takže udělat sériový hh jako pravověrný sporťák, s pouhým rozdílem použití karosérie hb, je tedy taky špatně.
Podívej se třeba na první g. GGTI, to auto bylo (i na svou dobu!) mnohem víc normálním hb, než vyloženě sportovně zaměřené auto, viz motor, rozměr kol, sedačky atd. atd.
-
white label 08.05.14 19:32
w-a
Jasně, všechno je relativní a v podstatě rámci těch čtyř ryze FWD hh skončil MRS celkově druhý, což špatné rozhodně není, navíc Cupra je podstatně novější, než MRS po dalším z faceliftů Meganu III, tentokrát bohužel bez možnosti xenonů.
-
Bully_ 08.05.14 19:20
Nejvyssi hodnoceni manualniho razeni u Megane RS me, popravde, ponekud prekvapuje. Spousta lidi povazuje(me) tenhle vuz proste jako za vyborne fungujici HH pouzitelny i na okruh, ale par lidi ho vylozene nechtelo prave kvuli tomu razeni. Neco se mezitim ve vyrobe zmenilo, nebo je na tom soucasna konkurence vazne tak spatne?
Jinak tu nekdo definuje HH docela moc vyhranene. Ja ho treba nemam jenom za normalni auto, schopne i sportovnejsi jizdy. Vsechny moje vyhrady k dnesnim HH prameni prave z pohledu z druhe strany- ze uz se nedelaji zadne SPORTOVNI hatche, co soucasne nabizi i rozumne uzitne vlastnosti. Jenom o jizdni dynamice to neni, to dneska nabidne i kdejake TDI. -
woody-alien 08.05.14 19:09
wl: Tak to se Thomasinovi líbit nebude.... ;-) Ale myslím, že test AZ odzívne nějakým odkazem ve stylu fousatého nápisu na kancelářích státních úředníků : "Pořádek je pro blbce, inteligent zvládne chaos". >:-[] Následovat bude referát o "pravém petrolheadství" a o páprdech, co si nechají kvůli troše natřásání všemožnými systémy kazit zábavu. :-)
Ale jo, hlavně se to nesmí brát moc vážně. Objektivní fakta (výsledky měření) se stejně dost často tlučou s pocity z auta, které se měřit nedají. A nejspíš se shodneme, že i kdyby MRS Cup skončil až za Astrou, pořád je to o dost lepší než jezdit s i30. ;-) >:D -
white label 08.05.14 18:07
w-a
Byly mi podezřelé ty shodné body za trakci u MRS a Cupry s aktivním diferákem, tak jsem začal hledat zmínku o tom, že by se mohlo jednat o MRS Cup, ale nic jsem tam o tom nenašel, ani v technické specifikaci není zmínka o "samosvoru". Pak mě napadlo mrknout do příplatků, protože ten MRS má skořepiny jako mají Cupy. No a místo ceny příplatku za sedačky je tam odkaz k poznámce číslo 4, kde je drobným písmenem napsáno, že sedačky jsou za příplatek, který se týká celého paketu Cup, včetně samosvorného difu. Takže se omlouvám za dezinformaci, je to opravdu CUP. Ovšem i přesto to MRS překvapivě právě v blocích Fahrdynamik a Motor/Gertriebe stačilo pouze na 5. místo, zejména srovnatelná Cupra mu to docela natřela. (Tady by bylo zajímavé případné srovnání se slabším GTI Perform.) Přitom třeba manuál MRS je hodnocen nejlépe ze všech testovaných manuálů (koncernová trojka je těsně o jediný bod za ním), nejhůř je na tom (v tomto ohledu) opět OPC, předposlední je ST.
-
white label 08.05.14 16:47
Bully
Chtěl jsem (ohledně woodyho) reagovat šířeji, ale v mnohém bych zbytečně opakoval woodyho reakci.
Vydělování (ve smyslu glorifikování) MRS (tedy zejména verzi CUP) ze třídy kompaktních hh není nic výjimečného, ale zrovna woody určitě není ten případ, od toho tu máme jiné adepty. Jakmile MRS někde nevyhraje nějakou srovnávačku, najde se hned dost divících se nicků, a že jako jak je to vůbec možné, když dlouhodobě dává "zázračné" časy na NS atd.. Pohotově přitom vytahují konspirační teorie apod.
A s tím, co se srovnávat ještě dá a co už naopak ne, to taky není úplně jednoduché.
Píšeš třeba, že bys nemíchal klasické hh se sedany/coupé, ale co třeba zrovna s takovým MRS, který má sice v názvu coupé, ale přesto má podstatně blíž k 3dv. hb (příp. k sb)? Jasně, pokud se dělá 135i je divné strkat tam 235i (viz i poznámka Legacyho). Osobně mi třeba mix FWD, RWD, AWD až tolik nevadí, přímé srovnání je sice logicky problematické, ale pro porovnání důsledků různých pohonů mi to přijde zajímavé. Dovedu si klidně představit, že bych se rozhodoval třeba mezi GTI Perf. a GR, takže podobně "nesourodé" srovnání (svým způsobem) spíš vítám.
Např., čekal bys, že nejmenší spotřebu v testu (9,4 l) bude mít právě 300 koňová čtyřkolka (S3), přičemž stejnou spotřebu měla i o 20 koní slabší Cupra s FWD. Nebýt srovnání zástupců různých pohonů, tak se to zřejmě nikdy nedozvím a budu mít zbytečně přehnaný strach ze spotřeby GR (druhá nejlepší spotřeba v testu - 9,7 l, přičemž takové OPC baštilo 11,5 l).
A zajímavé jsou i bodové rozdíly za trakci vzhledem k různým pohonům, tady bych čekal větší rozdíl zadokolky (M235i 48 bodů) a dvou nejlepších předokolek (Cupra i MRS 46 bodů). Čtyřkolky mají za trakci 82 bodů (S3) a 84 bodů (GR), STéčko 41 bodů a OPC 40 bodů.
OPC je vůbec "králem" testu, nejtěžší a nejžravější auto s nejhorší trakcí a dynamikou..., OPC je beznadějně poslední jak v bloku Motor/Getriebe, tak v bloku Fahrdynamik a v dalších třech je předposlední, čemuž odpovídá celkový konečný "náskok" 303! bodů na prvního, přičemž i na předposledního ztrácí celých 103 bodů.
GR 3070 b.
S3 3054 b.
Cupra 3039 b.
M235i 2968 b.
FocST 2892 b.
MRS 2870 b.
OPC 2767 b. -
woody-alien 08.05.14 11:21
Bully: Možná ta moje reakce špatně vyzněla. Rozhodně Megane RS nijak nevyděluji ze skupiny ostatních "klasických" předokolkových H-H. Orgastické výkřiky na adresu jeho schopností u mě nenajdeš. ;-) Přesně jak píšeš, stačí si nastavit jinak preference a pořadí se mění. Jen mě z toho wl výčtu některých kategorií zaujalo, že Focus ST v těch "jízdních" disciplínách zaostává a přesto nakonec skončí před Meganem. Ale tady právě narážíme na to balancování mezi různými pohledy na to, jak vůbec H-H hodnotit. Důležitost jízdních disciplín bude zde zřejmě větší než třeba u rodinných kombíků a zároveň má H-H už z principu stále plnit úlohu univerzálního auta - není to přece žádný sporťák. A tady už je věcí každého "soudruha", aby si sám pro sebe určil, jak které vlastnosti jsou pro něj důležité. Čili neustálé určování "nejlepšího z nejlepších" může sloužit jen jako jakési vodítko, nikoliv jako absolutní pravda. Což někdy Meganistům úplně nevoní a neustále nám otloukají o hlavu čas na NS. No, teď byl chvíli klid, aleu ž zase začínaj....viz.Thomasino a Under8. >:-[] -
Bully_ 08.05.14 00:04
w-a:
vubec nechapu, proc z toho vyctu dnesnich HH porad nejak vydelovat Megane RS. Ani ve verzi Cup nijak zvlast nevybocuje, vzdyt jde porad o silne podobna auta- stejna koncepce, motorizace na stejnem principu, lisi se vicemene jenom detaily- na charakter uz se v tehle kategorii par let nehraje vubec. Zalezi jenom na tom, jak nastavis preference testu a jednou vyhraje ten, jindy druhy.
Jinak michat dohromady "klasicke" HH se ctyrkolkami, sedany/coupe a to vsechno v tak obrovskem cenovem rozpeti mne osobne prijde jako nesmysl uz z principu. -
šmoula nešika 07.05.14 22:14
AZ: Jojo, říkal jsem, že za účelem druhého či třetího auta pro tatíka od rodiny je to hodnocení docela trefné. Německý tisk těmto zákazníkům sedne líp než britský, který je spíše pro mládence a staré mládence. Přesto na mne AZ před tím rokem a půl nějaký nóbl dojem neudělalo. -
white label 07.05.14 22:11
Ron
Tak samozřejmě, že jsem myslel, že sis naběhl právě tím, že si vypíchl ten Mnichov, v kontextu celé druhé světové války je to logicky něco úplně jiného (to nemá nic společného s případným "hnidopišstvím").
Samotný Mnichov ("dohoda") bývá považován spíš za symbol "zrady" a tzv. politiky ústupků, než za (obecný) symbol druhé SV.
A Hitlerovcům (nikoli absolutně všem Němcům) nebyl důvod věřit už dlouho před Mnichovskou dohodou.
P.S. V mé reakci nebylo nic ve smyslu, že by k nám po Mnichovu (ve zlém úmyslu) vkročila francouzská, nebo anglická armáda. -
šmoula nešika 07.05.14 22:09
Řekl bych, že válka nebyla na spadnutí až po Mnichovu, ale už roku 36, kdy nedokázalo Společenství národů jakkoli zabránit masivnímu krveprolití a nástupu fašismu ve Španělsku. Tím se předhodila Hitlerovi rukavice a ukázala neschopnost politiky Velké Británie a Francie. Ta ještě měla změny ve vládě, které se mezi sv. válkami opravdu moc nepovedly, takže na tom země moc dobře nebyla. Občanská válka zatím bujela a ustupovalo se dál. Zvolání britského premiéra po návratu domů bylo naprosto výmluvné. Zločinci kolem Henleina (vy, pane z Vratislavic, nezviditelňujte se na Porschem, ale zaměřte se na pivovar Konrad hned vedle) se zaradovali a zabrali nám naše slavné bunkry francouzského střihu. A pak se to samozřejmě celý rychle pos*alo. Jinak k tomu whitovu mírovému paktu - to by dopadlo asi podobně jako pak Ribbentrop-Molotov, akorát z toho opevnění měli Němci docela respekt; než jsme byli nuceni se vzdát... ;-\ -
Ronault. 07.05.14 20:51
WL: Jsem si stoprocentně jistý, že jsem si nenaběhl, v konečném a faktickém důsledku II. sv války si z hodin dějepisu nepamatuji, že by k nám po Mnichovu vkročila francouzská nebo anglická armáda, stejně jako že by za II. sv. byli zodpovědni francouzi či angličané. Chce to podle mě hodně slušnou dávku odvahy jakýmkoliv způsobem přehrávat zodpovědnost na někoho jiného.
Ad konkrétně Mnichov... v pozici Francie, která v podstatě byla německem zabrána velmi velmi rychle, se není co divit, že nás nehájila... o zbrojní převaze německa v té době moc pochyb nemohlo být... a náš obranný systém? Ještě stále nedostavěný, armáda menší, především letectvo... za jak dlouho němci obsadili pooodstatně větší Polsko? Dny? ;-)
Samozřejmě chceš-li být hnidopich, můžu to přeformulovat, od dob "II. sv. války..."... ;-) -
woody-alien 07.05.14 19:22
wl: K tomu Mnichovu - to už opravdu dneska těžko do důsledků posoudíme. Četl jsem nejrůznější zajímavě propracované scénáře "coby kdyby", týkající se dvou zřejmě největších traumat našich dějin 20.století - Mnichova a "bratrské" pomoci 1968. I kdybys v obou případech bral jako hotovou věc, že se budeme vojensky bránit, je tam příliš mnoho neznámých na to, abys mohl předpovědět nějaký výsledek. A myslím, že v případě toho Mnichova ještě víc než v případě roku 1968.
K Zeitungu - za prvé jsem přehlédl ten No Cup, čímž Megane pozbyl pár důležitých věcí (třeba samosvor) a tahle jeho soft verze se dostává do mlýnského soukolí povedených a přitom uživatelsky přívětivých HH typu GTI Perf. nebo Cupry. V tom případě mi už porážka od Focusu ST, který se také pokusil změnit charakter směrem ke GTI, tak divná nepřipadá.
Metodika hodnocení AZ mi je jasná, koneckonců už to tu párkrát bylo, a to, že si můžeš z celkového přehledu snadno "vyďobávat" údaje, které jsou pro tebe důležité, je určitě velmi přínosné.
-
white label 07.05.14 18:22
w-a
Jasně, přitom jsme byli poměrně slušně připraveni na útok od západu, takže s podmínkou podpory velmocí jako je Francie, Anglie, Rusko (případně i Polsko a další) to úplně bez šance být nemuselo. Nehledě na to, že podle některých zdrojů byli němečtí generálové (Ludwig Beck a spol.) připraveni (v případě napadení Československa a vypuknutí války s Anglií a Francií) zatknout Hitlera.
Na druhou stranu by se naše území (minimálně dočasně) mohlo stát centrálním bojištěm začínající II. SV se všemi důsledky, a nejen Praha by po válce vypadala podstatně méně zachovale... -
white label 07.05.14 18:17
all
Proč může být v komplexních srovnávačkách, jaké dělá AUTO ZEITUNG (nebo AMuS), celkově lepší FocuST, než MRS (NoCup)?
Právě pro komlexnost těchto srovnáveček, tedy nikoli pouze pohled petrolheada, ale pohled mnohem širší a přísně pragmatický.
Celé hodnocení je rozděleno do 5 základních bloků, přičemž každý blok se skládá z 8 - 10 jednotlivých hodnocených "disciplín".
Pokud je FoST úspěšnější ve třech (Karosserie, Fahrkomfort, Kosten/Umwelt) "nonpetrolheadských" blocích a MRS pouze ve dvou (Motor/Getriebe, Fahrdynamik) naopak spíše petrolheadských blocích, bude mít logicky větší šanci na celkově lepší skóre FoST a stejně logicky se tomu budou petrolheadi (včetně ostud petrolheadů) divit.
Navíc blok Kosten/Umwelt lze vztahovat pouze na podmínky německého trhu, protože jinde jsou obvykle podmínky odlišné.
Na konečné pořadí těchto srovnávaček nelze nahlížet stylem/systémem srovnáveček ala EVO apod. Tady se zdaleka tolik nehraje na subjektivní pocity/dojmy, tady má hlavní slovo exaktní měření, které nebývá zrovna levnou záležitostí.
Výhodou je, že jsou jednak k dispozici jednotlivé naměřené hodnoty a pak bodové hodnocení je rozepsáno pro všech 45 jednotlivých hledisek a součty bodů jsou po celých blocích. Můžete tak vynechat hodnocení celého bloku, nebo pouze hodnocení jednotlivých disciplín a udělat si svůj součet a své pořadí podle hledisek které vás opravdu zajímají, a ty pro vás nedůležité naopak vynechat.
Celkové pořadí je tak vlastně pouze orientační a nic nemění na nesporné objektivitě těchto "měřených" srovnávaček. -
woody-alien 07.05.14 16:17
wl: Jj, Daladier to pokálel, tím spíš, že Francie s námi měla přímou smlouvu a pomoc Anglie a Ruska se odvozovala právě od zapojení Francie do konfliktu. Na druhou stranu, byly tam spory mezi Francií, která tvrdila, že Němcům nejde jen o Sudety ale o zničení Československa, a Anglií, která razila názor, že by ČSR měla Němcům ustoupit. A nikomu se do konfliktu s Německem nechtělo. Takže si to "užili" jen o pár měsíců později. Na co pak ovšem jsou takové smlouvy malého státečku s velmocemi, kterým se do konfliktu s jinými velmocemi kvůli tomu státečku nechce - to je příhodná otázka. -
white label 07.05.14 14:56
Ron
S tím Mnichovem sis naběhl, já zase od Mnichovské dohody (zrady) nevěřím především Francii, se kterou mělo Československo (od roku 1924) podepsanou spojeneckou smlouvu, která garantovala územní nedotknutelnost republiky především proti případnému útoku ze strany Německa nebo Maďarska.
Mimochodem Hitler od roku 1933 pravidelně navrhoval Československu smlouvu o neútočení (ne, že bych jí případně věřil), ale Beneš to opakovaně odmítl a Československo nakonec uzavřelo (16. května 1935) pakt o vzájemné pomoci se Sovětským svazem. A jak to nakonec všechno dopadlo víme... ;-) -
-
iudex 07.05.14 13:43
wl: dá sa toto vydanie AZ nájsť niekde na webe (na ich stránke je len teaser)? To sú hodne zaujímavé výsledky, napr. umiestnenie M235i (zadokolka s najvyšším výkonom) až štvrté, Cupra lepšia než BMW, legendárny RS Cup predposledný... A i ten Focus je zaujímavý: čo si dal čiastkové výsledky, ST je skoro všade najhoršie a vo výsledku predbehol ešte aj M RS (v podstate s ohľadom na najnižší výkon je jeho 5. miesto solídne). Príp. ak máš tlačenú verziu, odlož mi ju. -
Ronault. 06.05.14 23:29
woody - tak tak, složení aut je různé v jednotlivých městech. Takže já nakonec jedu jak jsem psal a ukecal jsem i společnost sebou a ta pojede 2008, 308 5D 1,6 HDI 68 kW a 308 CC 1,6 THP. :-)
WL - od dob Mnichova němcům nevěřím vůbec nic, takže pro mne Autocajtung nemá žádnou hodnotu, MRS je prostě nejlepší a tečka >:-[] -
šmoula nešika 06.05.14 21:28
BW: Hezký příběh. :-)
Leg, woody, iudex: Vesměs plný souhlas. :yes:
pot: Nejhorší se mi zdají ty zelené a červené displeje (ale klidně i jiné), kde je světlý vyblitý odstín písma na tmavším podkladu. To už je opravdu za zenitem. Ale samozřejmě platí, jak trefně poznamenal WL, bez peněz do prémie nelez. ;-) -
šmoula nešika 06.05.14 21:22
WL: Ne, z původní (profláklou) verzí „našeho“ derivátního AT jsem si to opravdu nespletl. Jedná se o číslo 26/12 z 5.12 a zdálo se mi to místy malinko přitažené za vlasy. Ale auta měli pěkná, to ano, jestli člověk není fanouškem specializovaně sportovního (a zvláště pak britského) vydání, pak je to paráda. [odkaz] -
woody-alien 06.05.14 18:40
wl: Tak nějak mi z těch dílčích výsledků vychází, že FoST bude mít velkej problém s přenosem výkonu na silnici a Astra zase se svojí váhou. Btw, zaregistroval jsi moji poslední reakci v debatě o názvech hot.hatchů ? (RS - rychlost světla, ST - snížená trvanlivost atd.). Já jen, že na Astře se ta Opravdu Příšerná Celulitida nejspíš podepisuje. >:-[] Škoda, že tam místo GR nebylo GTI Perf., ale jako jeho ekvivalent byla nejspíš brána Cupra. Bohužel němčinu dost paradoxně vzhledem ke svému bydlišti neovládám, co takhle nějaké stručné shrnutí. Například čím při vyjmenovaných propadácích (slalom, handling, zrychlení) předčil FoST "nejlepšího z nejlepších, pane" >:D - Megane RS. -
šmoula nešika 06.05.14 18:33
WL: No, AZ zrovna nečtu, poté, co označili výběhovou fabii a roomster za špičková auta s prémiovým zpracováním interiéru, jsem v něj ztratil důvěru. Ale toto jasně s ohledem na cenu a design hraje v denní použitelnosti do karet Seatu. :yes: -
white label 06.05.14 17:57
Srovnávačka sedmi kompaktních hh v aktuálním (10./23. 4.) AUTO ZEITUNGu s celkovým konečný pořadím:
1. GR, 2. S3, 3. LCupra 280, 4. M235i,
5. FoST, 6. MRS TCe 265, 7. AOPC
Kromě GR (a samozřejmě FoST) jsou to všechno třídveřáky a kromě M235i (s 8st. AT) mají všechny vozy manuální převodovku. MRS a OPC jsou žluté, GR a FoST tmavě modré, Cupra tmavě šedá, S3 bílé a M235i červené.
Nejnižší spotřebu (9,4) v testu měla počtem hnaných náprav nesourodá dvojice - Cupra a S3!
Naopak nejvyšší spotřebu trojice - OPC (11,5), MRS (10,4) a ST ((10,3).
Nejprostornější (vpředu i vzadu) je GR, naopak nejstísněnější (opět vpředu i vzadu) je MRS, největší objem kufru má třídveřová Cupra a nejmenší shodně S3 a M235i.
Slalom - nejlepší M235i, nejhorší FoST.
Handling - nejlepší GR a Cupra, nejhorší FoST.
0 -100 - nejlepší (4,8) M235i s výhodou AT, nejhorší (7,0!) FoST.
Nejlepší studené brzdy (33,7 m) Cupra, nejhorší (36,1m) OPC.
Nejlepší zahřáté brzdy (32,8 m) S3, nejhorší (36,0 m) OPC.
Komfort sezení vpředu - nejlepší GR, nejhorší FoST.
Komfort sezení vzadu - nejlepší GR, nejhorší OPC
-
woody-alien 06.05.14 17:26
Ron: Můžeš být v klidu....ať se koukám, jak se koukám, 308 SW s dieselovým dvoulitrem tam není, pouze 1.6 HDI. S dvoulitrem tam mají 3008, 5008 a 508. A co se mě týká, konkurenci tam nevidím. 508 SW GT jsem si už projel a ani na moment mě nenapadlo, že by jízdně byla lepší než MOF(*). Naopak.
(*) Můj Ošklivej Ford >:D
edit: Sorry, beru zpět, 308 SW 2.0 HDI není uvedena mezi testovacími vozy, ale jak koukám, tak třeba v Brně je v nabídce. U nás leckde není ani SW 1.6 HDI, jenom hatchbacky s 1.2 THP. Pročež si sypu polétavý prach na hlavu. ;-) -
woody-alien 06.05.14 17:20
iudex: ad edit - to právě bohužel nemůžu. Ten víkend 23.-25.května trávíme s rodinou v Beskydech a okolí. Ale ještě to zkusím nějak vymyslet - chtěl bych si vyzkoušet to RCZ-R. I přesto, že jako kandidát nepadá v úvahu. ;-) -
iudex 06.05.14 17:05
woody: tak to je parádička, RS na celý deň a v rámci toho bezprostredné porovnanie s priamym konkurentom, to sa podarí raz za uhorský rok. Už sa teším na Tvoj report. :yes:
Btw. na Slovensku som sa s niečím takým, ako je požičanie auta na celý deň, ešte nestretol, v tomto ste zase ďalej, ako my.
Edit: a ako pozerám, ešte si to môžeš zopakovať (príp. s inými Peugeotmi) v Ústí o dva týždne. Aj ja som chvíľu uvažoval, že by som vybehol do Hodonína vyskúšať RCZ R, ale zrovna som mimo. -
Ronault. 06.05.14 17:02
woody - díky za připomenutí... málem bych zapomněl. 8-s Letos to vidím na 208 GTi, RCZ R a 308 SW 2,0 HDI. :-) RCZ jsem už jel 2x, ale R ještě ne :-) GTi určitě za vyzkoušení stojí... no a 308 SW 2,0 HDI... to bude trochu kruté srovnání pro Megane... možná jsem měl zvolit 1,6 HDI ať se mi vrací zpátky Meganem domů lépe >:D -
woody-alien 06.05.14 15:34
Před chvilkou mi volal pan prodejce a sdělil, že Clio RS bude připravené, přesně podle dohody, 9.května v 8.00 v centrále Renaultu v Praze. Vrátit se musí přibližně do 16.00, aby ho stihli připravit pro dalšího zájemce.
No a protože zrovna probíhaj Peugeot Emotion Days, řekl jsem si, že možná přímé srovnání s 208GTi by nebylo úplně od věci a mrknul se, kde ten den tahle show probíhá. Představte si, že 9.5. je to v Mělníce. To je naprosto skvělá návaznost, z Prahy na Mělník a v okolí směrem na Doksy jsou hezké silničky. Takže jsem si zarezervoval půl hodinky s 208GTi. Btw. součástí auto parku PED je kromě jiných také RCZ-R !!!! Ale smůla, to už bylo zabukovaný na celej den. A snad by těch dojmů a vjemů bylo až příliš. Každopádně z toho dne s malými H-H chystám obsáhlý popis včetně fotek. ;-)