white label 13.05.14 19:15
« Re: Tlak v pneu
pot
Je to příplatkový systém, takže pokud s za to první majitel nepřiplatil, máš smůlu. Navíc na každém disku (mám to i u zimních kol) musí být zevnitř senzor tlaku/teploty. Lze to poznat zvenku podle ventilku, který je u tohoto systému jiný, než běžné ventilky. Nemáš nějakou fotku detailu ventilku origo kola? -
white label 13.05.14 19:06
« Re: Tlak v pneu
w-a
Ano, zahřátím tlak stoupne, s čímž se počítá, každopádně by se měla předepsaná hodnota tlaku kontrolovat za studena a pokud je nízká bude nižší (než je žádoucí) i jeho hodnota po zahřátí.
Jako německý důchodce možná ne, ale na jednu nejmenovanou nizozemskou babičku by to asi stejně nestačilo. >:-[]
Myslel jsem, že po těch jízdách s maníkem s FieSTou už ti tlak jen tak něco nezvedne.
Jako německý důchodce pojedu až při předváděcí jízdě před prodejem auta druhému majiteli.
Už teď vidím jak kolem té mojí "leštěnky" chodí a říká si, ten to musel šetřit jaksviňa. >:D -
white label 13.05.14 18:35
« Tlak v pneu
Při našem sobotním ježdění do vrchu jsem měl pocit, že to není úplně jako obvykle, protože autu po zimě chybí tak 2 desetiny tlaku v pneumatikách. Dneska se ukázalo, že to nebyla úplně pravda, protože tam chyběly dokonce celé 4 desetiny, což už je (zvlášť při způsobu jízdy jakým jsme jezdili) poměrně dost.
Chtěl jsem to ještě před akcí zkontrolovat, ale už jsem to nestihl. Jsem zřejmě příliš zhýčkaný z alllroadu, kde to hlásí i menší pokles tlaku a indikuje jak tlak, tak teplotu u každého kola. -
woody-alien 13.05.14 17:14
« Re: Nafotené
Leg: Nj, "vrtulkáři" jsou vzorní... ;-) :yes: Já jsem ještě dnes ráno pracoval, pak jsem odvezl bagáž dětem z naší Mateřské školy na jejich třídenní výlet do Máchova kraje (cca 140 km celkem) a pak.......jsem ulehl s akutním nachlazením. Nevím, jestli mě tak sebrala ta Ronaultova pekelná jízda >:D nebo na mě vychrlila nějaký jedy ta RX-8 u Litomyšle, ale jsem grogy. Fotit (snad) budu o víkendu, ideu mám... ;-)
PS: Jsem vážně zvědavej, jak jsi v přírodě fotil téma Moje auto jako jedno z mnoha. :-) -
woody-alien 13.05.14 17:10
« Re: HH
BW: Třeba někdo spěchá, protože si chce koupit směšnou Cupru. ;-) >:D K tomu ještě dodám - mohlo tě zklamat jen mírné odlišení Cupry od běžných verzí (což celkem vzato mě naopak vyhovuje), ale oproti předchozí generaci Leona je ten aktuální (sorry) úplný Ferrari. >:-[] A to jsem ještě nechal být interiér. A ten inzerát - tak to prozkoumej. -
Brandon Walsh 13.05.14 15:26
« Re: HH
kupa ma vobec netlaci, dokonca som vravel, ze kludne pockam aj rok co som daval do nafty, na servis, poistiek vsetko sa odlozi na ucet k druhemu autu, hlavne ja som k tym jazdenkam velmi podozrievavy >:D
mini presne ako pises zvonku krasne, z vnutra ako pre dochodcu -
Leg 13.05.14 15:20
« Re: HH
Pekné, len ten športovo ladený exteriér sa dosť bije s béžovou kožou a drevom (fúú aj na volante).
Dúfam, že to že si teraz bez auta ťa netlačí do nejakého rýchleho nákupu. Chce to hlavne rozvahu a vydržať s nervami. Dobrá ponuka sa nájde, aj keď sezóna nákupov športovejších áut pomaly skončila. A ako radí wl, nepočúvať krčmové kecy. Ak by tieto reči k niečomu boli, vedľa každej krčmy by už stála odpalovacia rampa pre raketu letiacu minimálne na mesiac. -
Brandon Walsh 13.05.14 15:10
« Re: HH
som rad ze nemas 2006 ku manzelku >:D uvidime chce to chladnu hlavu, skoda, ze sa leon nepredal o tyzden skor, to boli same smiesne ponuky a zrazu boj, no za ten tyzden mi uslo biele gti ;-\
toto vyzera celkom zaujimavo [odkaz] skoda ze to nie je jcw, ale chiptuning -
Leg 13.05.14 15:07
« Re: HH
Aj ja som ženatý, aj ja mám 2006ku (auto), údajne síce do 100 000, ale ruku do ohňa by som za to nedal. >:D
Podľa mňa by si sa mal s chlapom stretnúť, povoziť sa, tváriť sa spokojne a na konci s kamennou tvárou vyhlásiť: "Dám 12 000." (viď inzerát)
Ale možno sa objaví nejaký lepší deal, škoda, že dovoz takéhoto auta zo zahraničia sa už u nás ťažko predražuje. -
Leg 13.05.14 15:03
« Re: HH
Brandon: počkaj, predchádzajúca Cupra je srdcovka a súčasná sa ti nepáči? Tak to ja to mám úplne, ale úplne naopak. Minulá generácia bola u nás hlavne v porovnaní s GTI za smiešne peniaze, ale ten exteriér a hlavne interér som jednoducho nedokázal rozdýchať na rozdiel od novej Cupry, ktorej jednoduchý styling sa mi presne trafil do vkusu. Teda až na tú dvojitú koncovku, jedna by úplne stačila. -
Brandon Walsh 13.05.14 15:02
« Re: HH
leg inzerat som par krat pozeral , cena by sa podla mna dala zrazit ale ako pises je to 2006 ka a cez 100 000 km, mne je to totalne jedno, ale som zenaty to hovori za vsetko >:D ja by som si kludne kupil aj staru poctivu cupru r celu poskladanu v seat sporte [odkaz] -
Leg 13.05.14 14:57
« Re: HH
Brandon: a čo niečo takéto?
Ja viem, nie je to turbo, ale myslím že chcíple to tiež nie je.
Ja viem, má to najazdené cez 100000, ale v dnešných časoch je tento údaj aj tak veľmi orientačný.
Ja viem, je to ročník 2006, ale výhoda je, že je to verzia pred FL ešte s hydraulickým posilňovačom, čo je podľa veľa ľudí a aj mojej skúsenosti veľká výhoda.
Ja viem, podľa internetu si zvyknú tieto motory cucnúť olej (a to aj keď sú v poriadku), ale ja som zatiaľ dolieval iba raz pár deci tesne pred servisom.
Ja viem, má to celkom výrazne cez 200 koní, ale to hádam nie je problém. :-!
Ja viem, je to cez budget a s tým ti moc nepomôžem.
Takže môj návrh akosi nespĺňa ani jednu kolónku, ale aj tak by to mohla byť zaujímavá voľba (samozrejme nemyslím konkrétne tento voz, ale niečo podobné). Turbá už budeš jazdiť do konca života, resp. kým neprejdeme na elektriku, tak využi jednu z posledných možností kúpiť si poriadnu atmosféru na každý deň.
Koniec reklamného hlásenia. >:D -
šmoula nešika 13.05.14 14:50
« Re: HH
BW: Tvůj bublinový design... Ale ne moc, aby to bylo manželce sympatické. Já dnes viděl Giuliettu, ta by se ti do vkusu strefit mohla, navíc se dělá v gétéčkové verzi QV, což už se za hot-hatch označit dá. [odkaz] utm_medium=obsah&utm_campaign=presmerova… Jen je to auto staré max 3 roky, takže ne úplně levné. Ale mohlo by být fajn. A ta čtrnáctistovka kdyžtak taky šla natunit... -
Brandon Walsh 13.05.14 14:38
« Re: HH
wl velkost nie je podstatna, vozime sa dvaja, v leone kufor ani neotvaram, jej ide o image znacky >:-[]
cupra mi je maximalne nesympaticka, zvonku vyzera smiesne, to radsej mohli nechat vyfuk ala fr ako tento tuzing, dizajn kolies ma taktiez vobec neoslovil, vyber farieb ziaden, tomu autu pomoze jedine faceliftovana eR verzia -
Brandon Walsh 13.05.14 14:32
« Re: HH
je pravda, ze nie je den co by som nemyslel na type r, ale na druhu stranu myslim aj na rodinne vylety, a s type r ist po dialnici tak by som len pozeral na rucicku ako ide dole benzin a nepridalo by mi to na pohode
ano leon bol rychly, taktiez sa dal chipovat na pekne udaje, ale nie je to ono, ked som si daval faktury dokopy kvoli predaju, nasiel som medzi tym cennik a doteraz nepochopim preco som nezobral 2,0 tsi >:-[] vtedy som zo vsadial len pocuval aky je diesel dobry a ako budem jazdit za 4 litre ..., minule mi rozpraval svagrinej priatel ako isiel z bratislavy za 3 hodiny a spotreba 5 litrov tak som mu na to len povedal, ze rozprava ako zahradkar >:D -
Ronault. 13.05.14 14:26
« Re: HH
Zino: Mě tohle říct manželka, tak jí řeknu, že se v práci budu stydět za ní já ;-) Pokud Ti jde jen o rychlost v přímce, chápu tu potřebu turba, pokud o řízení, tak bych zvážil i atmosféru. Rychlost jsi měl ale v podstatě i doteď, pořád natolik dostatečnou aby ses v tom autě mohl zabít >:D -
Brandon Walsh 13.05.14 14:06
« Re: HH
manzelke je to viac menej jedno, okrem opc a clia rs nech si kupim co chcem, asi sa hanbi povedat v praci ze pride pre mna manzel na opli pripadne renaulte >:-[]
mne by sa najviac pacil 2,0 tsi 211 koni, no uvidime necham tomu volny priebeh nesuri mi to, co ma dost prekvapuje je, ze manzelka bola priam stastna ked som do telefonu povedal za kolko sa predal leon, dufam ze nema s tymi peniazmi nejake plany >:D -
white label 13.05.14 13:50
Zino
Proto jsem dal to "shodný" do uvozovek, ovšem základ shodný je, takže "pouhé" odladění na vyšší výkon nemůže být unisono (samo o sobě) důvodem ke snížení případné vyšší spotřeby oleje.
Hloupost koupit nesmíš, zatím to vidím tak ,že tvoje žena má (v tomto ohledu) více rozumu, než ty sám, takže s tebou asi do té hospody nechodí. >:D -
Brandon Walsh 13.05.14 13:16
« Re: HH
samozrejme ze mam strach z kazdeho turbo motora ;-)
wl momentalne mi to pracovne nevyhovuje a taktiez sa bojim, ked ma povozis, ze dostanem surny chtíč a kupim nejaku hlupost
265 konovy tfsi by mal byt upraveny nie len softwarovo, aspon v cupre nie je motor z gti
ronault ku cliu len tolko s tou spotrebou budem mat radsej 300 konovy turbo benal >:-[] nenadchlo ma to auto, jedno je na predaj aj v pp takze som to nemal daleko a taktiez najst s recaro sedackami kusok je umenie, na svk ponuka nulova, -
white label 13.05.14 13:07
Zino
Je zajímavé, že nemáš podobný strach (ne li větší) třeba z S3, která má "shodný" motor navíc naladěný na větší výkon? Jakákoli ojetina (včetně těch Opelů) ti může žrát více oleje, ale nějaké drama bych zrovna z toho moc nedělal. Přijeď třeba busem/vlakem třeba jen do Makova, nebo aspoň do Bytče, nebo Žiliny. A často bývám přes víkend v Rajeckých Teplicích. -
Brandon Walsh 13.05.14 12:57
« Re: HH
ako tak prezeram inzeraty, do 13 000 E idu pekne kusky, viac za jazdene mi je luto dat, ked viem, ze co chvila zacne kelly tlacit o dieta a potom zacne tlacit, ze dieta sa nebude vozit v ojazdenom aute >:-[]
taktiez ma stve ta registracna dan, uz hladam auta iba na svk, jedine co som bol ochotny doviezt bola corsa
taktiez neviem co si mam mysliet o sciroccu 1,4 ke 160 koni, rozpraval som sa s jednym co ho mal, tak vravel, ze ten motor bola najvacsia hlupost v jeho zivote a je rad ze sa toho zbavil -
Brandon Walsh 13.05.14 12:50
« Re: HH
iudex ano focus st a civic type r ma na zaciatku lakali najviac, ale neviem ci by som s tymi dvoma autami bol stastny >:-[] ibizu cupru nechcem , pozeral som po com idu aj nove ale 1,4 ka so 179 konami, vydrzi to pre boha ? >:D
taktiez ma mrzi ze nie je ziaden leon fr po facelifte na predaj, cena by bola urcite inde ako za golf 6 gti
wl presiel som si zopar fór >:D taktiez aj majitel opc vravel, ze jeho otec ma leona fr pred faceliftom, 2,0 tfsi 200 koni a "nestiha" dolievat olej, samozrejme ide o to ako sa k autu majitel sprava, preto nechcem stare olietane gti, no vdaka vykonu je to silny favorit, 200 ps je pre mna akurat a v testoch nanho clovek cita iba chvalu
dakujem za pozvanie no od buduceho tyzdna som po x rokoch bez auta a uz mi je trochu blbe ist na navstevu so slovami oci ? mozem sa povozit ? >:D -
woody-alien 13.05.14 12:50
« Re: HH
BW aka Zino: Nesedej white labelovi na lep, jak se necháš od něho svézt, tak už na jiný auto nebudeš mít pomyšlení. >:D Ale vážně, jestli to nemáš daleko, tak se s wl domluv. Svézt se s ním je vážně působivé a o servisování a případných problémech GTI ti tahle chodící "encyklopedie" (nejen) VW řekne víc než vědí sami ve Wolfsburgu. ;-) :yes: -
iudex 13.05.14 12:35
« Re: HH
Brandon: to je príjemná dilema, tak si uži ten výber. Btw. ja by som sa nejak spotreby oleja nebál, do žiadneho auta som zatiaľ nemusel doliať ani deci oleja a ak by si nejaký litrík medzi serviskami dolial, to je pár eur a v porovnaní s inými hrozbami investícií, ktoré u jazdeného hotheča hrozia, je to najmenší problém.
Inak hoc majiteľ turba, u jazdenky by som nevylučoval tú atmosféru, napr. minulogeneračnú Fiestu ST s dvojlitrom. A ak turbo, opomenul si legendárny Focus ST :-) , ktorý je rozhodne lacnejší, ako jeho konkurent GTI. A ako Seaťák by si mohol pozrieť aj na súčasnú Ibizu Cupra. -
white label 13.05.14 12:35
Zino
Proboha, kde si přišel na tu blbost, že zrovna do G5GTI budeš lít olej častěji, než benzín?
Že ty už si ten výběr auta párkrát probíral u vás v hospodě? >:D
Dojeď za mnou (nemáš to daleko) a udělám ti live předváděčku se sedmiletým G5GTI (nemá sice moc najeto, ale jízdně ho rozhodně nijak extra nešetřím). Není nad osobní zkušenost, naopak hospodské řeči jsou ti k ničemu. ;-) -
Brandon Walsh 13.05.14 12:07
« HH
zdravím páni,
keďže sa po mesiaci čo bol zverejnený inzerát o môjho leona strhla doslova dražba, dnes som ho predal najvyššej ponuke. Poprosím Vás o rady čo kúpiť, chcem sa hýbať niekde okolo 200 turbo koní, najlepšie do 100 000 km, minimálne 2008 ročník
V hre boli a sú
clio rs - zavrhla manželka spolu so všetkými kamarátmi >:D nakoniec aj ja atmosféru už nechcem
corsa opc - moj najvacsi favorit, stroskotalo to na manzelke, uz by som sa na nej vozil
golf 5 gti - odradza ma ten motor, bojim sa, ze budem liat olej castejsie ako benzin, taktiez na predaj su vacsinou olietane 2005 ky
cupra - srdcovka, na predaj ziadna
s3 - taktiez velky favorit, no vacsinou vela najazdene, vela chipovane
cooper s, pripadne jcw - paci sa aj manzelke >:D o aute ako takom neviem absolutne nic
audi tt - motor z golfu 5 gti ? alebo je iný ?
teraz poprosim o nejake ine postrehy, ktore mi usli -
Ronault. 13.05.14 11:30
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
NoSwear: Tak jak se to veme. Já teď řešil jednu weekendovku - pojistka na půl roku 1289 Kč a to prosím nemám moc bonusů, na více není třeba, na zimu depozit za 200 kč, díly ano, to stát může a bude, ale za těch 2000 km za rok... pokud by člověk volil HH na každý den, ujede těch 2000 km taky, plus i v běžném provozu si HH řekne o více. Takže pokud bych najel 30t km ročně běžně, tak by to byl už i velký náhlad na palivo s HH.
Samozřejmě auta nejsou levným koníčkem ;-) -
Ronault. 13.05.14 08:59
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
iudex: Myslím, že by byl D. polichocen, kdybys mu tipoval věk v okolí puberty ;-) :-) Tak přece není problém mít klidně 3-5 aut, ne? ;-) Za pěkného počasí youngtimer, nad ránem do vlásenek zadokolka a dieselový dálniční křižník... ;-) -
Ronault. 12.05.14 22:19
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
Šmoula: Nad CR-X jsme přemýšleli a tak nějak jsme to smetli, že na to abychom vypadali jako v pubertě jsme už staří >:D I ta Miata je dle tvrzení kolegy příliš "přiteplená" >:D Zatím bych to až tolik nerozebíral do detailů, je to jen takový výhledový plán řekněme na přespříští jaro. -
Ronault. 12.05.14 22:17
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
woody: Jak sis ale všiml, tak Tebe ani nikoho jiného o svém nápadu a myšlence nepřemlouvám ;-) Tohle auto by bylo jen pro zábavu, řekněme 2t km ročně? Více ne, takže by i ta případná nespolehlivost ojetiny nebyla až takovou překážkou. -
šmoula nešika 12.05.14 22:05
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
Ron: Ještě mě napadlo CR-X a S2000 od Hondy. Spider je nesmírně zajímavý, ale stojí a padá na konstrukci ze 60. let, takže tuhá náprava, tuhost kastle jak prasklý silentblok, aby to nebouchalo měkký podvozek... Tak to spíš ty starší generace jako youngtimer. Zbytek dopíšu později... -
woody-alien 12.05.14 21:06
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
Ron: Jasně, chápu, i když teda třeba v tom C-RS jde vyvolat přetáčivý smyk překvapivě snadno. I se zapnutou stabilizací. Poprvé se mi to povedlo, aniž bych nějak chtěl, ještě na vlhku v Mělníce v rychlosti cca 50-60 km/h, když jsem si prudce střihl zatáčku. Taky jsem se potom odvážil stabilizaci vypnout až když bylo úplně sucho. >:-[]
Ale jak píšu, zcela chápu tvé pocity. Jenže vem si můj problém. Poslední moje ojetý auto jaksi jen tak pro srandu byl Jimny. A to je osvědčenej držák dimenzovanej na skutečnej terén. Jinak už ojetinu nechci. Obzvláště ne u "sportovního" auta, které si nikdo nekupuje na projížďky ve stylu doktora z Vesničky střediskové. A když vezmeš pořizovací ceny nových zadokolek, už to tak veselé není. A dát řekněme 700 tisíc za auto jen pro víkendové výukové jízdy, to se mi tedy příliš nechce, vlastně se mi to nechce vůbec. To auto musí fungovat i jinak než pro nedělní blbnutí. A tak za poměrně dlouhé peníze dostaneš jednostranně zaměřené auto a navíc v podstatě slabé. Jakkoliv třeba 200 koní u GT-86 nezní špatně, v reálu to prostě žádná sláva nebude. Čili pro mě tahle cesta nebude ta pravá. -
Ronault. 12.05.14 20:55
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
šmoula: MX-5 ano, ale už bez mrkaček a spíše 1,8, Spider je zajímavý, ale jak je na tom jízdně... netuším...
Saab 9000 ... moc o něm nevím, ale spíše to taky bude na pohodlnou jízdu a ne pro naučení... Opel, zajímavé, ale chtělo by to vyzkoušet. 924 a 944 jsme diskutovali... Cortina... to ne... Capri... to už je takový oldtimer až veterán, k tomu bych měl moc velkou úctu... to chce prostě něco ve věku a cenovce, s čím by se dalo jezdit tak, že by toho nebyla škoda. Alfa 75 taky padla, dokonce si ji jeden nejmenovaný redaktor exredaktor právě koupil...
3-er by šlo, ale silnější motor, taky trochu problém s image...atd...
No možnosti jsou, teď to chce jen pevné rozhodnutí, peníze, dobrý výběr a nějak to vysvětlit manželce kolegy. Já ten problém naštěstí zatím nemám >:D -
Ronault. 12.05.14 19:32
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
woody: Samozřejmě, svezení by bylo důležité, třeba mojita ukecám.
Dobře chápu smysl DSG a turbomotorů a to především v HH, prostě pro daily car, které umí být "pekelně" rychlé i docela zábavné v hranicích, které dává jeho základ. Ale pak mě docela mrzí to, co tady zmínil legacy, že prostě neumím vystřihnout pěkný meziplyn (mohl bych to trénovat na svém aktuálním weekendovém autě, ale příjde mi to krapet směšné a nepatřičné >:D - ano umím z něj vyždímat i koně, které tam nejsou, ale je to tím, že mám malý pud sebezáchovy >:D ), řízený smyk atd. a to prostě v autě typu GTI či Clio RS je v takových rychlostech, které jsou o hubu. Takže tak nějak jsme se s kolegou (má tady nic BMWE39) shodli, že začneme šetřit na Miatu nebo něco podobného... :-) Prostě prvně se to chce naučit řídit a pak něco rychlého ;-) 325 od D . by mi nevadila, ale bez toho automatu. Celkově najít nějakou zadokolku je problém, jak jsme tak pátrali v paměti... -
Leg 12.05.14 12:24
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
Áno, GTI som bol skoro rozhodnutý si kúpiť. S DSG. ;-)
Všetko má svoje čaro a už viackrát som vyhlásil, že jednotka je moje posledné auto s manuálom. Každopádne, ako to nakoniec celé dopadne je aj tak vo hviezdach. Ale v tom je krása života.
Čo mi pripomína, že ako tak čítam tvoje vyjadrenia a komenty na stranu Clia R.S., mám pocit, že sa pomaly dostalo do čela pelotónu v súťaži o budúcu WW (woodyho weekendovka) - napriek tomu, že keď som ti ho tu pár mesiacov dozadu podsúval, nedával si mu veľké nádeje.
Základ je otvorená hlava a nedať sa zblbnúť stereotypmi, lebo potom sa človeku zbytočne zužujú možnosti. Toť škola života od múdreho lega vševeda. >:D :-! -
woody-alien 12.05.14 12:10
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
Leg: Jasně, já ta nemyslel ani tak jako nějakou oslavu automatů, sám mám rád povedenej manuál, je to zas prostě jinej pocit - jen se musím usmívat nad těmi (často ryze teoretickými, viz. topper) nářky že s dvojspojkou už je to nuda a nemáš co na práci a jezdíš s tím jak s tramvají. >:-[] >:-[]
U tebe je jistota, že prostě nejsi ortodoxní zastánce nějakého přístupu, nakonec sám si uvažoval (nebo snil) o GTI. A žes nakonec objevil kouzlo "staré školy", kde krůček po krůčku piluješ svoje dovednosti, ti nebrání uznat i výhody jinak stavěných aut. -
Leg 12.05.14 11:31
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
iudex: Je mi jasné že zrovna ty nie si z tých, čo by sa prezentovali šatndartnými internetovými šplechmi, len som chcel rozvinúť tvrdenie, že by som ukázal výfuk tvojmu či labelovmu GTIčku.
Súhlasím ale s tým, že bežne dostupnými úpravami asi auto (hlavne atmosférické) výrazne nezrýchliš, ale myslím, že naopak by sa dal zásadne zmeniť jeho jazdný prejav, a z tohto hľadiska asi úpravy zmysel majú. Ale to iba odtušujem, s podobnými kárami nemám skúsenosti, nezažil som, nejazdil som. Asi by bolo fajn porovnať hlavne pred-po úprave.
woody: áno, dvojspojky majú hlavne pre nás čoby neostrieľaných hothatchistov nesporné čaro v tom, že to celé odmakajú za nás a podávajú relatívne špičkové výkony "out of the box". Na druhej strane, naučiť sa poriadne jazdiť v zmysle slušnej "športovej" jazdy je výzva, kde je pre mňa cesta dôležitejšia než cieľ a práve to neustále zdokonaľovanie sa má svoje čaro. Ja mám svoje BMW už skoro tri roky a stále som na začiatku. Čo tým chcem povedať je, že napríklad mať auto, ktoré stlačením gombíka vykoná dokonalé podradenie s medziplynom je síce fajn, ale konečne sa to naučiť s manuálom stopercentne tak, aby to bolo súčasťou bežnej jazdy bez akéhokoľvek rozhodenia auta či vodiča mi prináša väčšie uspokojenie, aj keď je to beh na dlhú trať. -
woody-alien 12.05.14 11:29
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
Ron: Jj, neřídil jsem, jen se vezl...a taky neříkám, že bych snad jel líp. A to ani s tvým víkenďákem, z kterýho si snad vyždímal i koně, který tam nejsou. >:-[] Snad se nebudeš čertit, já to uvedl jako příklad toho, že puristicky "petrolheadské" auto prostě nemusí být dobrou volbou. Tady nejde o rychlost samu o sobě, o nějaký rovinky, ale je pro mě prostě příjemnější, když mám na výjezdu ze zatáčky pod plynem víc síly než míň. Tomu bys mohl rozumět. ;-) GT-86 (nebo tu Miatu) především nejdřív vyzkoušej než o ní začneš snít. Třeba ti to sedne, a třeba taky ne. Vždycky to uvádím na příkladu toho SSS, že mě hrozně baví ta jeho lehkost v zatáčkách, ale prostě mi vadí, že na výjezdu drtíš pedál podlahou a ono ne a ne a ne. -
Ronault. 12.05.14 11:08
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
iudex, woody: Chlapci, naučte se číst: "Nějak mě včera nahlodal D. s tou diskuzí ohledně zadokolek... " Nikde jsem se nezmínil o jeho weekendovce, ta mě naopak nepřesvědčila. Vy jste byli u druhého stolu, ale řešili jsme tam GT86 a zadakolku jako weekendovku a o té diskuzi mluvím.
Ad brzo na brzdy atd. Pokud vím, tak jako jediný z vás jsem s tím autem jel jen já, takže to můžu posoudit jen... já? Auto mi vůbec nesedlo, ne podvozkem, ne brzdama, ale převodovkou, v podstatě celou dobu jsem bojoval s ní a hledal způsob odřazování a podřazování, jak mi doporučoval Dinar, na nějaké přesné brzdy a ideální stopu v zatáčce jsem opravdu neměl v tu chvíli myšlenky. A do konce dost dlouhé jízdy jsem na ideální způsob řazení při udržení ideálních otáček tohodle Vanosu prostě neudržel.
A jaksi tady zaměňujete rychlost a zábavu, ta mohla být i v pomalejší rychlosti větší.
Trochu mi připomínáte s tím Thomasinův problém, který celou dobu řešil GT86, ale když si uvědomil, že by mu na rovince ujela Octavka TDI, tak raději zůstal u předekolky... A já jsem natolik vyrovnaný bez nutnosti kompenzace (viz můj weekendový vůz), že si mohu dovolit i pomalejší vůz :-! >:D Viděl bych to tak na Miatu a podobně... ;-) -
woody-alien 12.05.14 10:42
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
Leg: ad DSG a jiní - od páteční zkušenosti s CRS už neřeknu na tohle řešení křivého slova. Za prvé jsem byl při krocení (ano, CRS vyžaduje krocení - je rozevláté s přetáčivým charakterem a oproti různým testům se ti třeba při prudké akceleraci snaží vodit volant) opravdu rád, že můžu řadit pádly , za druhé ve sportovním režimu řadí bleskově a pod plynem, myslím že násobně rychleji než bych kdy zvládnul s manuálem, a za třetí je pro mě jako ostudu petrolheadů prostě okouzlující, jak si tam sází meziplyny a jen tak pro efekt chrchlá a prská do výfuků. Navíc ten motor v Cliu je naladěnej do ostra, jak tam ve správných otáčkách vrazíš trojku, letí tak zběsile, že po upozorňovacím pípnutí v 6.000 otáčkách máš jen zlomek vteřiny na přeřazení, to bych nestihl ani dát ruku z volantu na řadičku. Prostě nádhera. ;-) -
iudex 12.05.14 10:23
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
Leg: to nebolo tvrdenie v štýle pubertálneho "auto X zadupe auto Y do prachu" ani relativizovanie niekoho schopností. Naopak. Len som skonštatoval, že ani pri všetkých jazdeckých schopnostiach a puristických úpravách neprekročíš tieň auta, teda ani "vykuchaná" zadokolka nestačí na silnejšie auto, ak mu citeľne chýba výkon. Preto som povedal, že radšej by som volil Tvoju cestu, t.j. úplne bežný a civilne použiteľný 5-dverák s vyšším výkonom, ako extrémne úpravy niečoho slabšieho, ktoré síce o dosť posunú prejav auta, ale výkon bude stále chýbať a ani skúsený jazdec ako D. (na ktorého schopnosti väčšina z nás pozerá z úctivej diaľky) tomu nepomôže (btw. tým nechcem povedať, že label v mikrosúboji víťazil len pre silnejšie auto, naopak, je to tiež Pán vodič, ktorý z auta vyťaží maximum).
Inak veľká škoda, že si sa nemohol zúčastniť, Tvoje auto by bolo vo svojom živle. Tak to musíme niekedy napraviť a dáme si mikrozraz a vymeníme autá, nech konečne môžem okúsiť legendárnu horčíkovú R6 a Ty na oplátku vocpodahustoťahajúce turbokone. >:D
wl: máš úplnú pravdu, pri puristickej zadokolke si amatér ako ja dovolí oveľa menej, lebo tá jazdecké chyby trestá prísnejšie. Preto som len rád za čitateľný predohrab a silný motor, ktoré vyžehlia viaceré moje chyby. A i tak som sa zatiaľ nedostal na limity auta a GTI ma úprimne prekvapuje viac a viac, čo všetko znesie; rozhodne to nie je taký dôchodcovský hotheč, ako tvrdia niektorí (aj tunajší) puristi. :-) -
Leg 12.05.14 09:43
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
woody: presne tak, môžme si tu rozprávať o charaktere, točivosti japonských wankelov, dokonalom zvuku nemeckých radových atmošestiek a o tom, že už ani tá nostalgia nie je to čo bývala. Ale potom príde podradný francúzky štvorvalec obdarený diablom dnešnej autodoby (začína na t a končí na o) a spaľujúci palivo čo patrí do kachiel a motorovú šľachtu nechá v oblaku čierneho dymu. Vlastne nenechá, on už má filter pevných častíc, teda aspoň do doby, kým ho niekto nevykuchá. -
Leg 12.05.14 09:33
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
iudex: to komu by som ukázal či neukázal výfuk (mám len jeden :-) ) by som moc neriešil a to z viacerých dôvodov:
1. Je mi to jedno. Ak je niekto rýchlejší, prosím, nech je. Ja si idem podľa seba. Proste nie som moc súťaživý typ.
2. Ako tu už naznaččil woody, nebol by som si moc istý, či nie je 230 turbokoní v najlepšej kondícii ťahajúcich voz pomocou clever difu viac ako 265 rokmi už trochu unavených koní (aj keď vraj tých najušľachtilejších a ustajnených podľa najlepších tradícií v šiestich stajniach vedľa seba s prirodzeným vetraním >:D ), ktorý musia voz navyše tlačiť, čo je najmä pre pohoniča - amatéra (ktorým ja bez výhrady som) v zmysle efektivity trošku komplikácia.
3. To už nehovorím o vymoženostiach typu labelova DSG, ktorá míľovými krokmi prekonáva moje koordinačné schopnosti a moje pokusy o medziplyny pri súčasnom tvrdom brzdení vyznievajú dokonca smiešne.
4. Ono je to ale aj tak hlavne o vodičovi a okrem zrýchlenia v priamke závisí hlavne na jeho schopnostiach, akúsenostiach a tom, čo ešte v reálnej premávke považuje za bezpečné. -
woody-alien 12.05.14 09:02
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
Ron: Popravdě, fakt je, že když jsem jel s D., tak nám wl úplně normálně ujížděl. A D. to v každé prudké zatáčce na výjezdu komentoval slovy " No tak čau a je pryč". >:D A když jsme jeli za tebou s "mexickým brnkalem", bylo vidět, že ani neumíš (při vší úctě) využít potenciál toho auta. Na brzdy moc brzo (má tam na předku brutální speciály) atd. Já bych to taky neuměl a v tom to je. Je pravda co se říká - je daleko větší rozdíl mezi výborným řidičem a řekněme amatérem na atmosférickém motoru a ještě ke všemu v puristické zadokolce, než u našlapanýho turba s předním náhonem a (v případě iudexe) chytrým samosvorem. S tím jsem se smířil už dávno, že takhle dobrej nikdy nebudu, abych třeba se Swiftem Sport trhal nějaký rekordy. V něm budu vždycky pomalej. I když je s ním zábava. -
woody-alien 12.05.14 08:53
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
iudex: To se asi musíš zeptat jeho... ;-) , ale pokud jsem mohl pozorovat, když jsem jel za ním, připravené Mondeo (krátký prudký poklep na plyn pro podřazení převodovky) mu docela v pohodě stačilo. A myslím, že při předjíždění v tom provozu na to šlapal, co to dalo. A to moje předjetí ? Buď neodhadl dobře situaci a nebo zaváhal a já jsem předjel nejen jeho ale ještě dvě auta před ním. Ale jasně, byly to rovinky, nicméně se to dá vztáhnout na reálný provoz. Když nebudeš jezdit někde v zatáčkách pro radost, tak ti takovej nafťák může tu "raketu" suplovat. Takové Clio RS s přímo explozivním zrychlením na trojce, by tu RX-8 nejspíš smázlo jak malinu. ;-) -
iudex 12.05.14 08:16
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
Ron: no mňa naopak tá D. víkendovka nepresvedčila (nejazdil som, len z pozorovania, ako jazdila). Darmo to má semislicky, vyhádzané zadné sedačky a čojaviemčo ešte, keď po každej zákrute sa pozeral na vzďaľujúci sa labelov Golf (čo sám D. priznal), holt je to "len" 140 kW atmosféra. Takže radšej, ako len jednoúčelovú, víkendovo použiteľnú 325Ci by som volil dennodenne použiteľnú zadokolku ako Leg, na ktorého výfuky by sa pozeral nielen label, ale i ja a v podstate hociktorý z účastníkov zrazu okrem J. v 911ke ;-)
woody: a to sa M. nad Tebou zľutoval, že ťa nechal predbehnúť ho, alebo to zatiahol hustokrutý krútiak Tvojho diaľničného kráľa, na ktorý nemal Wankel šancu? ;-)
A nie, kontrolka mi nezapla, to vieš, originálu sa to nestane, to len španielskej low-cost kópii. >:-[] -
Leg 11.05.14 23:26
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
No vidím, že ste všetci plní motoristických zážitkov, vy hadi. >:-[] To ja som si okrem iného dnes užil pekne rýchlik Praha-Bratislava, to bolo žúžo. Tých koní by som sa nedopočítal. Ale potom som si vychutnal aspoň jazdu domov s mojou zadokolkou na celý rock, do blata aj do snehu. :-) -
šmoula nešika 11.05.14 23:04
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
woody: Říkal jsem si podle toho přídavného jména, že to bude něco takového, jen se mi to nechtělo hledat. Ono to bylo i v tom filmu - logo a "když zlikvidujete jednu hlavu, na její místo přijde jiná; tenhle boj nelze vyhrát" - toto je samozřejmě studnicí různých zlidovělých významových sousloví, mám ještě na čem zapracovat. :-) -
Ronault. 11.05.14 21:44
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
woody: Dva kola jsou prostě málo na to aby si to zasloužilo můj respekt >:D Nějak mě včera nahlodal D. s tou diskuzí ohledně zadokolek... Asi si na svém spořícím účtu založím novou obálku "zadohrab na weekend" >:D Jen teda kolik by tam mohla báýt cílová částka? :-O -
woody-alien 11.05.14 21:38
« Re: Když je 208 méně než 1 křupavý C-RoiSant
šmoula: Staré řecké báje a pověsti. Zabít Lernskou Hydru, sestřičku např. trojhlavého psa Kerbera - strážce podsvětí, byl druhý úkol Hérakla a byl to trochu problém, neb měla devět hlav a když si jednu usekl, na jejím místě vyrostly dvě nové. Navíc jedna z těch devíti byla nesmrtelná. ;-) Z těch bájí pochází mnoho přirovnání a rčení - jedním z úkolů Hérakla bylo například vyčistit Augiášův chlív. Což se dodnes používá. ;-)

4 desetiny nejsou vubec nic uz ze 2 duvodu:
1/ cim vubec meris tlak vzduchu v pneu? Odchylky na benzinkach jsou bezne 3 i vic desetin baru smerem nahoru i dolu oproti skutecne hodnote. Kup si poradny a predevsim osvedceny manometr a presvedcis se sam.
2/ tlak v UHP pneu predepsany vyrobcem je napr. u meho auta doporuceny 2,4/2,1 (predni/zadni) a v semislickach je optimum 1,8/1,9. Dokonce jsem zaslechl udaj o predni naprave az 1,6 (coz je 0,8 baru min!), ale to uz je asi pro vazne extremni jizdu >:D On je opravdu rozdil mezi beznym popojizdenim a tim, kdyz s autem opravdu jedes. Neni nutne mit plaste "politicky a ekoteroristicky korektne" napraskane kvuli nizsi spotrebe, spravny tlak pro sportovni jezdeni je jinde.