šmoula nešika 30.05.14 12:53
« Re: Vyhlášení výsledků
Bully: Plně chápu, že jsi malinko suchar. Plně chápu, že jsi trochu puntičkář-hnidopich. Plně chápu, že máš svůj čas, svůj život... Ale že už se v této AMATÉRSKÉ fotosoutěži opět čílíš nad splněním tématu ostatními, a proto zcela otevřeně odmítáš hlasovat, nota bene jseš-li sám soutěžícím, to mi mírně řečeno připadá opravdu hloupé, v pozici soutěžího bych se nejspíš řádně urazil. 8-s :no:
Ron: Zapíral jsi dobře, ale tajit to nemusel. Ronaultův oblíbený zázrak za pár peněz, jenž tu osazenstvo nazývá nesportovním rádobyyoungtimerem, lze odhalit poměrně snadno. Není se zač stydět. ;-) -
white label 30.05.14 11:59
Bully
Jak už psal Leg, taky se divím, že do amatérské soutěže tak podřadné úrovně (dle tvých slov) vůbec přihlašuješ svou fotku. Je zcela logické, že pro regulérnost výsledků musí hlasovat všichni soutěžící, protože sám sobě si nikdo hlas dát nemůže (i když už i takové pokusy tu byly), takže kdo nehlasuje, připravuje o své hlasy/body svou "konkurenci" a tím v důsledku prokazatelně zvýhodňuje sám sebe. Nehledě na to, že nehlasování je vlastně i určitý projev "nerespektu" k fotkám ostatních soutěžících, pokud někdo není ani schopen označit tři fotky, byť by to bylo systémem tři nejméně špatné ze všech, nemá smysl, aby se takové soutěže sám účastnil. Pokud by měla tvůj přístup k hlasování většina soutěžících, je samozřejmě dávno po soutěži jako takové.
Nutnost hlasovat i zákaz hlasovat sám pro sebe už jsou tedy aktuálně v pravidlech, ale moc dobrý pocit z toho moc nemám, pro nesobeckého, alespoň průměrně empatického člověka, by to měla být naprostá samozřejmost. Pravidla se tak bohužel začínají místy nápadně podobat pověstným americkým návodům pro spotřebitele. :no: -
woody-alien 30.05.14 11:49
« Re: Vyhlášení výsledků
pot: Já měl za to, že to tam je...vždyť jsme to tady řešili. No ale po tom Bullyho příspěvku jsem text prohlédl, a opravdu to tam nebylo. Trochu zmatek, jakožto zastupující (tímto zdravím Mathease a jeho "třetí dítě" neboli Fotosoutěž) správce se tedy omlouvám. Taky je tu možnost, že jsem to při editaci (doplňování témat) omylem smazal.
PS: Pro "bedňáky" - galerii a "titulku" doplním dnes večer. -
woody-alien 30.05.14 11:37
« Re: Vyhlášení výsledků
iudex: Moje chyba, opravdu to tam nebylo. Doplnil jsem to před chvílí.
Bully: Máš pravdu v tom, že v pravidlech to přímo napsané nebylo, tohle jsem přehlédl. Tato situace se tady ovšem už řešila a já osobně jsem na možnost vyřazení nehlasujících soutěžících upozornil ještě před ukončením hlasování. K tomu tvému zdůvodnění bych jen podotkl, že tě snad nikdo nenutí lepit si vybrané tři fotky v obýváku na zeď, máš vybrat tři (podle tvého) nejlepší z přihlášených. Opravdu to tak bolí ? ;-) -
Leg 30.05.14 11:15
« Re: Vyhlášení výsledků
Bully: nuž tak nakoniec je dobre, že ťa diskvalifikovali, konieckoncov teba by víťazstvo nad takým odpadom, ktorý ani nestojí za to, aby si sa unúval hlasovať, vôbec nepotešilo. Takto sa môže z radosti z výhry, aj keď kontumačnej, tešiť label, ktorý to iste ocení oveľa viac. 8-s :no: A ja som druhýý. >:D
Ale nutnosť hlasovať by sa asi do pravidiel dať mala, to je pravda. -
Bully_ 30.05.14 10:57
« Re: Vyhlášení výsledků
Ze se nehlasovanim sam diskvalifikuji >:D jsem nevedel, ale nehlasoval jsem schvalne. Nutnost rozdat 3 hlasy v soutezi, kde pri dobre vuli casto vubec nemuzu najit tri fotky ani co by byly k tematu mne prijde ponekud pritazena za vlasy.
Gratuli timhle vitezum, uzijte si to, jako ja ted svuj pobyt v Britanii ;-)
Edit- v pravidlech neni o diskvalifikaci z duvodu vlastniho nehlasovani jedina zminka. -
woody-alien 30.05.14 10:42
« Re: Vyhlášení výsledků
Leg: Z podobných důvodů (kolem auta je docela rušno) jsem to já místo plachty vyřešil systémem posuvných laminovaných desek zavěšených na hliníkové kolejnici. I když se do nich silně drcne, vykloní se jen o pár centimetrů a auta se nemají šanci dotknout. Tady je to docela dobře vidět na "titulce" Mondea.[odkaz] No a kdyby přece jen někdo auto poškodil, je známo, co ho čeká. >:D [odkaz] -
Leg 30.05.14 10:20
« Re: Vyhlášení výsledků
Ja mám tú plachtu hlavne kvôli tomu, že okolo auta v garáži vedie pomerne intenzívne využívaná a úzka komunikácia medzi interiérom domu a záhradou a často sa teda tade chodí aj s rôznym "vercajkom", bicyklami atď. Plachta teda slúži primárne ako ochrana pred rôznymi šrámami, ktorým sa v týchto podmienkach bohužiaľ nevyhnem.
A preto sa tam aj práši, ak by do tej garáže nikto nepáchol, tak tam ani nie je moc prachu. ;-)
Ale priznávam, je to príjemný rituál, za úsvitu zložiť plachtu z auta, nasadnúť do čistého, naštartovať, započúvať sa či je všetko ok, zaradiť jednotku a ... vyraziť do sveta. Jasne, to čo sa dá zvládnuť za 5 sekúnd mne trvá tri minúty, ale občas sa treba trochu zastaviť a vychutnať si pár kľudných okamihov. -
Brandon Walsh 30.05.14 09:46
« Re: Vyhlášení výsledků
taktiez v tom nevidim zmysel a myslim si, ze prach tomu autu ublizi asi rovnako ako plachta, ak to nie je verejna garaz (parkovacie miesta pod bytovkou) tak sa v nej nema preco prasit, ked som mal zlomenu nohu bolo auto odstavene v garazi, tri mesiace tam nikto ani nenazrel a nebolo na nom zrnko prachu, v bytovkovej garazi mam zaprasene auto len zaparkujem, teda uz nemam nechce niekto do prenajmu parkovacie miesto ? >:D -
iudex 30.05.14 09:38
« Re: Vyhlášení výsledků
Ty vole vy ste jak dôchodcovia s tými plachtami. >:-[] Ja som myslel, že to je taký socialistický prežitok, ktorý prežíva len u staršej generácie (ako je napr. môj otec, ale ten je jednak dôchodca a jednak ich auto najazdilo tak 10000 km za tri roky od kúpy a teda väčšinu času naozaj zapadá prachom v garáži). -
Leg 30.05.14 09:29
« Re: Vyhlášení výsledků
Ronault - ja mám plachtu z cover-zone [odkaz] . Je to tailored a nie som si istý, či majú model zrovna na tvoju víkendovku (btw neviem čo sa rozčuluješ, asi každému tu bolo jasné čo to asi tak je ;-) >:D ). Mám model sahara a používam ju v garáži iba na čisté auto - jednak sa nešpiní plachta a jednak sa neničí lak brúsením nečistôt o lak behom nasadzovania/snímania plachty. -
woody-alien 29.05.14 11:15
« Re: Vyhlášení výsledků
Ron: To máš pravdu, Swift Sport je toho důkazem. Na druhou stranu jako "ostuda petrolheadů" se nestydím přiznat, že i výkon sám o sobě, to zastrčení do sedačky a zrychlení v přímce, má pro mě svoje kouzlo. Jinak by SSS v pětidvéřovém provedení a bílé perleti už dávno trůnil v mojí garáži. ;-) -
Ronault. 29.05.14 10:51
« Re: Vyhlášení výsledků
iudex: Tak teď jsi to... pos... zatím to bylo v tajnosti... právník a neudrží tajemství... 8-s
A proč by nemohl být on youngtimer? Věk na to má, stav na to má, zábavný je, pokud sis nevšiml, tak nejvíc vysmátí jsme vystupovali z auta my s tatrovákem... a mariachi byl vyloženě nadšený ;-) Zábava není jen o rychlosti ;-) -
iudex 29.05.14 10:25
« Re: Vyhlášení výsledků
Ron: neporozumel si. Myslel som to tak, že tie disky na aute vyzerajú lepšie, ako keď boli odfotené samotné (nie že disky vyzerajú lepšie, ako auto). ;-) Mne sa Megoš v kombíku vcelku páči a pred kúpou Focusa teoreticky prichádzal aj on do úvahy.
Ak už nad niečím krútim hlavou, je to Tvoj Favorit a snaha vydávať ho za zábavnú víkendovku či youngtimera. >:-[] -
Ronault. 29.05.14 10:00
« Re: Vyhlášení výsledků
Leg: Vidím to stejně i s tou garáží, vždycky jednou za týden příjdu do garáže ke svému weekendovému vozu, musím vzít hadru a sundat prach.
Ad to zakrývání - přemýšlel jsem o tom taky, ale mám trochu obavy, že když dám přes auto plachtu, tak se tam bude kumulovat vlhkost... nemáš s tím zkušenosti? Já sám když dojedu po dešti do garáže, tak nechám pootevřená okna ať se pěkně vysuší.
šmoulo: Co se týče cen Favoritů nemyslím, tam vím ;-)
Zino: díky :-)
iudex: No, nevím jestli za pochvalu poděkovat, protože jsi to zvoral hodnocením auta 8-s >:D Já o sexu se sestřičkami nejen sním, to se neboj :-! ;-)
Ad transparentní folie - taky o tom pořád přemýšlím, ale v tvém případě bych už vzhledem k laku tak udělal hned při koupi... určitě před zimou -
iudex 29.05.14 08:44
« Re: Vyhlášení výsledků
No to je prekvapivý výsledok, z piateho miesta som sa kontumačne dostal až na debnu. >:D >:-[] Neteší ma to tak, ako keby som sa tam dostal vo férovom súboji, ale na druhej strane história si pamätá iba víťazov. ;-)
Ron: tie disky na aute vyzerajú lepšie, ako samotné: tam sa mi zdali také fádne, ale na aute je to lepšie, takže myslím, že môžeš byť spokojný. A možno na to konečne zareaguje aj niektorá sestrička, o sexe s ktorými sa Ti stále sníva. >:-[]
Ad umývanie: tento fetišizmus som si neosvojil, ani odkedy mám nové tmavé (a umývanie vyžadujúce) auto. Jednak je umyté auto taká podenka, vydrží tak jednu cestu, kým sa zapráši, jednak pri umývaní zbytočne vidím tie oderky, ktoré prekvapivo rýchlo na predku pribúdajú (uvažujem preto o transparentnej fólii). -
Leg 28.05.14 23:44
« Re: Vyhlášení výsledků
Vidím, že tentoraz som svoje body rozdal mimoriadne efektívne - dvoch diskvalifikovali a tretí skončil predposledný. 8-s :-)
Ale druhé miesto, paráda! Síce som sa k nemu dopracoval ako slepé kura k zrnu, ale aj bez diskvalifikácie kolegov by som bol na stupni víťazov, už po štvrtý raz posebe.
Ďakujem teda všetkým čo mi dali hlas a gratulujem kolegom, hlavne teda labelovi. A škoda že mnohí nehlasovali, napísať sem tri nicky podľa mňa zas moc času nezaberie.
P.s. Pre ronaulta - tie disky sú výborné, dobre som ti poradil. :-! >:D Aj keď ani z druhými by si chybu nespravil, ale zasa ak boli odrané tak je voľba jasná. Nie je nad to odrať si disky sám podľa seba. :-)
A nechápem, ako môžte mať po daždi čisté auto, ja keď mám tri dni auto v garáži tak je zaprášené, ak ho nezakryjem. -
Ronault. 28.05.14 22:54
« Re: Vyhlášení výsledků
Gratuluji vítězou a těm, co se diskvalifikovali svým nehlasováním - kiš kiš >:D ;-)
WA: Na to máme lidi, říká se jim sestřičky... ty tam nejsou jen na to aby s nami ve službě měly sex >:D
šmoula: před cca 3 lety kamarád taky sháněl feldu a absolvoval podobnou pouť po bazarech... ale hledat v bazarech slušné auto je dosti obtížné, navíc takového stáří. Tyhle auta se shánějí spíše na inzeráty. Proč? Protože když s tímhle půjdeš do bazaru, tak ti dají ještě o 10-20 tisíc méne než je reálná cena aby na tom vydělali, takže to raději prodáš na soukromo. Taky jsem tak prodával obě předešlá auta.
Ad. Favorit - ano stran nějaké historické hodnoty je předfacelift zajímavější, ale mě neoslovuje, těch vylepšení,co přišlo, prostě bylo dostatek na to, aby člověk šel do faceliftu. No a za nějakých 25-30t se dá koupit třeba Silver či Black line s 50t km bez koroze se servisní knížkou. Takže tohle mě za nějakých 40t Kč vůbec neoslovuje.
... a je jich více... jen třeba trefit... sám to monitoruju a vím, že předfacelity do 20t se docela často ukazují v inzerci.
Je prostě období, kdy umírají (zní to krutě, ale je to tak) první majitelé nových aut, kteří si je kupovali k šedesátinám... ;-) -
woody-alien 28.05.14 22:24
« Vyhlášení výsledků
Z níže uvedených důvodů nejprve počet získaných bodů. Bully - 16, white label - 10, Leg - 7, poterienko - 6, iudex - 5, woody - 4, Kysky a jumper - 0.
Tři soutěžící se nezúčastnili hlasování a konečné pořadí tedy vypadá takto:
1. white label - 10 bodů
2. Leg - 7 bodů
3. iudex - 5 bodů
--------------------------
4. woody-alien - 4 body
5. Kysky - 0 bodů
Co dodat, snad jen, že je to škoda. Tři dny na hlasování jsou podle mého názoru více než dostatečné. A samozřejmě gratuluji vítězi a dalším dvěma na bedně. ;-) -
šmoula nešika 28.05.14 21:42
« Re: Hlasování white label
Ron: Po návštěvě třech **áček (před rokem), kdy tam měli skrz naskrz prorezlou feldu za 25 tisíc, údajně asi 100 tkm, ale fofrklacek jak po orálním omylu, beru 40 litrů jako celkem solidní cenu, obzvláště u takového krásného youngtimeru z D. Samozřejmě vím, že se jedná o druhou sérii. Tu knihu od Králíka a Kožíška znám pomalu nazpaměť, i když jsou poslední kapitoly dost komerční. Série 3 - 548 změn - už pro mne nemá takovou historickou hodnotu, první rezne před očima. Tenhle kousek byl vyroben lehce po převzetí VW, nové investice, možná respekt a strach dělníků... ale kdo by to u tak pěkného kousku řešil. To chce do obýváku. Ale kdo takový má...? -
Ronault. 28.05.14 21:31
« Re: Hlasování končí ve 22.00
woody: pfff... prý jestli jsem ho voskoval? To je jako by ses ptal, jestli jsem byl už dneska na malé... samozřejmě, že voskoval :-! >:D >:D Použil jsem letos Turtle wax plus PTFE, který by měl mít přídavek teflonu a zatím po asi 3 mytích (prostě pro mě je i te´d to auto zralé na mytí, takže zítra jedu mýt - ano jsem úchyl >:D ) jsou kapky vody stále dostatečně velké. Ale tak nějak v červenci zase převoskuju. :-) Ne proto, že by vosk už nebyl funkční, to asi ještě bude, ale asi bych měl moc křehké spaní. >:D -
woody-alien 28.05.14 21:14
« Re: Hlasování končí ve 22.00
Ron: A už jsi Megoše voskoval ? Já jsem nechal Mondeo po zimě pořádně umýt a navoskovat nějakým "půlročním" voskem. Jsem hodně mile překvapenej. Od tý doby jsem ho myl jednou (před naší Valašskou rallye ;-) ), a projel jsem několika dešti a co hůř, i po mokrých silnicích po dešti a teď, když jsem stál před AGH hotelem na přímém slunci, pořád vypadala ta relativně tmavá barva dost dobře. -
Ronault. 28.05.14 20:55
« Re: Hlasování white label
woody: V obojím máš pravdu. K té béžové by v končeném součtu šly i ty dvoubarevné. Dělal jsem průzkum fotek na netu a ty dvoubarevné vypadají pěkně jen na světlých odstínech, jak je auto tmavé, není to ono, ale jak jsem psal níže, už ten jeden škrábanec mě odpudil.
Ad barva - ano, když se člověk dívá z dálky nebo tady na fotkách s menším rozlišením, tak je to ideální odstín.
Jo a ad. 17" - nevím jestli je to gumama, zkusil jsem asi 5 km ujet po trase kterou znám, ale ten rozdíl v komfortu je znát, nicméně na tom úseku, co jsem jel, to nebylo nic co by šlo poznat bez upřeného sledování detailních rozdílů, takže jsem i v tomto směru spokojen.
Jo a nechce někdo 16" Michelin letní, najeto 9000 km:? :-O >:-[] -
woody-alien 28.05.14 20:41
« Re: Hlasování white label
Ron: Pěkný, ten rozdíl mezi 16" a 17" je markantní. Ale ty dvoubarevný by taky určitě nebyly marný. Na těch fotkách je hezky vidět, jak je ta tvoje barva praktická. Špínu vidíš v podstatě jen na zadním nárazníku a zadním okénku, kde ji zvýrazňuje kontrast se stěračem setřenou plochou. -
Ronault. 28.05.14 20:35
« Re: Hlasování white label
Tak pár foteček (omlouvám se, že je auto špinavé)
[odkaz] - nová kolečka
- z druhé strany, tady jde vidět, že ta větší kola na tu opticky těžkou záď sedí :-)
[odkaz] - přezouváme, 16" vz 17", pravda, není to fér, 16" jsou špinavé
[odkaz] - a tady jedna fotka z cesty, je to ještě v Polsku těsně před hranicemi u Javorníku, docela pěkná cesta až po Červenohorské sedlo :-) -
woody-alien 28.05.14 20:22
« Re: Hlasování white label
šmoula. Ahááá, tak ty šmíruješ kde zrovna jsem a v rychlosti mrskáš příspěvky jinde. >:D Zpocený dlaně, nervový tik ve tváři, sakra, snad to stihnu, ještě editovat a hotovo. Uf, mám to. Dneska mi to nezkazí. >:-[]
No,nedivím se, já jsem hroznej Kazisvět. ;-) -
šmoula nešika 28.05.14 16:21
« Hlasování
tramtadadá...
2. white label
3. Leg
(opět kvalitní výkony a složitý, čistě nahodile subjektivní výběr; jen tak mimo proud - bednu si za mě rozhodně zaslouží víceméně všichni účastníci)
----
Bully - teda, ty jsi to téma uchopil opravdu doslova... a ač obvykle dávám přednost poutavému fotografickému zpracování a především zapojení vlastní fantazie, pro dnešek nemohu jinak, než tě posadit na stupně vítězů, po chvilce rozjímání dokonce na stupínek nejvyšší. :yes:
white label - tak toto je drtivý útok ku stupních vítězů na všech frontách! :yes: Už tu (pochopitelně) chybí jen ten moment jedinečnosti. Mám ho tedy dát na první... :-|
Leg - v mých očích ten mýtus o sobě jako leštěnkáři docela solidně boříš. Výlet okolo rozmoklé vinice, Dříví v kufru a teď tu máme i Báwo nošovickým zázrakem. Co dodat. :yes:
poterienko - jak znám tátovo pochybně zajeté služební TDI PD, tak ta pointa... ale jo, parádně sis ze svého vozidla udělal srandu, i když bys byl podruhé zajisté schopen to vyfotit o malinko líp. Snad se ti teď nepomstí prasklou hlavou. >:-[]
iudex - zázemíčko má GTI moc hezké, jistě se má jako Volvo Amazon v žitě. A jistě k němu budeš i nadále opatrnější než děti k nebohému Brouku. Je fuk, že sis s tím nedal hodně práce, i tak na mě fotka od Tebe působí jako vždy velmi příjemně. :-)
woody-alien - jak už jsme řešili v SZ, ta poslední by byla rozhodně zajímavější. Ale téma si splnil, a co již zmínil iudex, máš (zvláště se Swištěm) velmi koukavé fotky. :-)
jumper - globální... co? Třetí třetina léta a v překrásné horské krajině, obnažované výfukovými plyny aut stále závěje sněhu. :-O Ta tematičnost malinko hapruje...
Kysky - zádnej vodvaz, však příběh k tomu sedí a fotku samotnou bys mohl prodat médiím... :yes:
P. S. Jistý korejský výrobce aut se nemohl smířit s tím, že jeden fanoušek do aut již sedlá vůz ze země, jež je známa konzumací žabích stehýnek. A proto pro jeho případné budoucí choutky vyrobila pravého ctitele zkratky SUV. Voila. [odkaz] -
iudex 28.05.14 15:26
« Re: Hlasujem
O tom probléme s ostrením na malé autíčko mi nemusíš hovoriť, ja som tiež mal problém mať ostré ako malé autíčka pár cm od foťáku, tak aj auto pár metrov ďalej a hoci som zaclonil tuším až na f20(!) a ostril hyperfokálne, nie je to extra ostré (a naopak ostrosť už negatívne ovplyvňuje difrakcia pri tak malom clonovom otvore).
Ad P.S: samozrejme to má cenu, aspoň je vidieť, že rovnaký nápad dvaja ľudia spracujú úplne odlišne. -
white label 28.05.14 14:43
iudex
Jo, s ostrostí/hloubkou ostrosti byl problém, viz i ten druhý odkaz, kde je zadní část modelů neostrá: [odkaz]
Se stativem bych musel trochu experimentovat, standardní stativ tak vysoko "nedosáhne". Na střechu položený foťák by byl zase příliš blízko k modelům, ke kterým jsem chtěl s odstupem zabrat i tu "anténu".
Zajímavé je, že střecha se v tom místě nesvažuje dozadu ani zdaleka tolik, jak to vypadá na fotce.
P.S. Hlavně po přihlášení tvé fotky jsem zvažoval, jestli má cenu zúčastnit se s obdobně uchopeným tématem. -
iudex 28.05.14 14:27
« Re: Hlasujem
wl: k technickej stránke nemám nejaké výhrady; niečo by sa našlo, len ak by som chcel byť hnidopich. Správne si napr. kompenzoval expozíciu do plusu. Napr. je ale škoda, že zadná polovica väčšieho modelu je už mimo zóny ostrosti (a čiastočne aj predok malého modelu), teda by to chcelo trochu pricloniť a nefotiť na plnú dieru f1,7 (chápem však, že tak je zase otázka udržania foťáku z ruky a potom by to chcelo statív, resp. položiť foťák na strechu). Tiež by možno vyzeralo lepšie, keby väčší model bol rovno, teda dať ho do rovného stredu strechy, príp. vyrovnať horizont ex post. Ale opakujem, to už hľadám chybky, ktoré fotke nijak neubližujú (a sám by som takéto našiel na svojej fotke). -
iudex 28.05.14 09:31
« Hlasujem
Pridávam môj pohľad na vec:
Poterienko: tak pointa Traktor ako traktor ma dostala, oceňujem humor do vlastných radov. Kompozične ma trošku ruší tesný orez okolo auta a dotyk kapoty s okrajom obrázka, ale to už som zbytočný hnidopich.
Leg: jednoduché, vtipné (opäť do vlastných radov), tematické, skrátka výborné.
Jumper: pôsobivý záber, takáto metelica na prvého mája, výlet na Grossglockner bol určite fajn, len mám asi nedostatočnú predstavivosť a moc tam tému nevidím.
Bully: tak toto bol jasný favorit na víťazstvo, odkedy som fotku prvýkrát videl. Do bodky splnená téma, je to natoľko "jedno z mnohých", že ani Tvoje auto neviem identifikovať, oceňujem tiež diagonálnu kompozíciu (možno stálo za zváženie krôčik poodstúpiť a autá neukrojiť). Mal si inak blbé svetlo na fotenie (ostré denné svetlo), ale zvládol si to so cťou, zlepšenie by sa dalo dosiahnuť zrejme len s prechodovým či polarizačným filtrom. Každopádne u mňa jasný víťaz.
Kysky: snaha sa cení, mňa to ale oslovilo menej.
woody: tiež vydarené, téma tam je, technicky tiež v poriadku (Tvoje fotky majú taký charakteristický look a dá sa poznať, že sú od Teba, resp. z Tvojho foťáku), Swišť je vo svojom živle.
white label: rovnaká myšlienka, ako ja, ale lepšie zrealizovaná, skrátka máš výhodu, že máš model vlastného auta a nie chrobáka a bus, ako ja. >:D
Poriadie:
2. Leg
3. white label
Zlato i striebro som mal jasné, pri bronze som rozmýšľal medzi wl a Poterienkom, ale z minula mal wl malé plus, takže je na bedni; Pot bude mať takéto plus do budúceho kola. -
Ronault. 27.05.14 22:49
« Re: Hlasování + kola + svezení 535i e39
1. White label
2. iudex
3. poterienko
--------------------------------
WL: technicistně dokonalé
iudex: taky tak, inu další dokonale nudný majitel nudného Golfu >:-[]
Potěr: připomnělo mi to našeho emer. primáře, který je zapřísáhlý odpůrce nafťáků, že kadlají... ale jak nastartoval Insignii 2,0 T, tak by šlověk i řekl, že je to taky nafťák >:D
.... což mě přivádí k dnešnímu dni...
Tak jsem dnes jel trasu okres Blansko-Svitavy-Ústí n. Orlicí- H.K- Kopidlo-Jičín-Trutnov-Náchod-Klodzko-Jav… sedlo-Šumperk-Mohelnice-Jevíčko-domů...T… 500 km a zabralo to více času než výlet na Grossglockner..., ale podstatné věci
1. Vyzvedl jsem kola, nakonec zvítězila stříbrná verze. Pravda, i ta černo/leštěná verze k mé béžové nevypadala špatně, ale na jednom disku byl škrábanec a hned mi došlo, že už teď to neopravím, což mě odradilo. Až nahodím, pošlu foto.
2. Vyzvedli jsme kolegovu BMW 535i E39 v automatu, r.v. 98, má tady recenzi na E39 525. Dojmy?
Monstrozní zvuk osmiválce - naprosto návykové, když jel předemnou, ježili se mi chlupy... :yes:
Bohužel kombinace klasického měničového automatu a váhy auta hodně ubere na celkové dynamice, takže spoustu krutého randálu, ale reálně rychlé to auto rozhodně není. Spoustu výkonu sežere automat, takže Megane s polovičním množstvím válců a méně jak polovičním objemem (96 kW vz 174 tuším) do takových cca 120 km/h neměl problém stíhat, dokonce jsem mu místy i ujížděl. Řekl bych, že předjížděcí manévry jsou jistější i v tom Meganu. Prostě 535i je výborný dálniční křižník, na okresky už to není ono. No a i když jsme se podstatnou část cesty nahněli, spotřeba kolem 5,1 l/100km :-)
3. Červenohorské sedlo hlavně od vrcholu směrem na Jeseník je fajn, halvně pochrch, na druhou stranu je asfalt bída...
Tolik dnešní report, foto dodám až bude síla :-) -
woody-alien 27.05.14 21:43
« Re: Hlasování
Jaksi jsem tentokrát nepřišel na to, jakým způsobem hodnotit, protože se mi nějakým způsobem líbí všechny fotky. Nicméně nějak to rozlousknout musím, takže takto:
2. white label
3. Leg
--------------------------------------… />
Bully - tahle fotka mi prostě k tématu sedla úplně nejvíc. Tohle je zkrátka kouzlo masových shromáždění, taková Spartakiáda Civiků. >:D
white label - krásně, čistě vyfoceno a černobílé provedení k tomu taky hezky sedí.
Leg - napadá mě citace z filmu Adéla ještě nevečeřela - "Jak primitivní !!! Ale jak účinné..!" >:-[] Za ten dokonalej nápad si bednu prostě zasloužíš. ;-)
Všem ostatním vyjadřuji uznání za povedená dílka... :yes: -
Bully_ 27.05.14 21:07
« Re: OT - nové brzdy
Pokud mas seriove brzdy nebo nejakou OEM-remplacement variantu (proste standard, zadne zavodni keramicke desticky apod.), pak neni teoreticky potreba brzdy zajizdet nijak. Prakticky >:D je lepsi brzdit nejakou dobu (1 delsi cesta, prip. par kratkych cest pro rohliky :-) ) spis lehce, nez na brzdy dupat, aby si navzajem kotouce a desticky sedly- ale proste normalne, zadna zvlastni opatrnost, ani brzdeni na krev. Pak uz muzes jezdit normalne, takze na to obcas i dupnout. Teprve po tehle "zvykaci" dobe a po par prohratich zacnou brzdy brzdit tak, jak maji.
Nekdo doporucuje zajizdet ve smyslu lehce "zapect" i OEM brzd. desticky, ale zadny vyrobce to u standardu nepredepisuje ani nedoporucuje. Rozebrani tehle techniky je na vic vet. -
Bud 27.05.14 20:37
« Re: OT - nové brzdy
po: určitě opatrně. Materiál kotoučů je třeba pomalu zahřívat, není třeba ti to vysvětlovat, určitě víš, jak různé materiály reagují, co různé kovy a slitiny které obsahují kovy dělají, když je popouštíš, nebo zakalíš atd. Každopádně opatrně a to že nebrzdí úplně ok je ze začátku přirozené, pokud je nespálíš, nebo nezvlníš, tak si pěkně časem sednou a budou brzdit o stošest! ;-) >:D -
Bud 27.05.14 20:28
« Hlasování
1. iudex - Po otevření fotky jsem v první chvíli nemohl rozpoznat, které auto tam nepatří. >:D :yes: Fakt super foto. :-)
2. w-a - Taky velmi povedené. Už jednou po noční jsem se snažil v Třinci vyfotit kruháč na příjezdu do města, ale nepovedlo se i když jsem měl ruce marnými pokusy zmrzlé na immer- weder. :-) No nic, ty to máš i s autama a plně to vystihlo téma. :yes:
3. Bully - jako jedno z mnoha...na první pohled mezi stejnými. :-)
4. Všichni ostatní - protože máte pěkně udělané fotky a jde vidět, že to prostě umíte. :yes: Jen ti nad vámi možná lépe vystihli téma. Podle mně >:D >:D . -
poterienko 27.05.14 20:28
« OT - nové brzdy
Chtěl bych se zeptat místních borců, jak zajížděli nové brzdy (desky+kotouče)? Bylo mi řečeno, že mám brzdit spíše stylem nic nic dup a ne plynule dobržďovat. Pro mě je to trochu nezvyk, protože rád jezdím plynule. Také mi připadá, že brzdy nebrzdí úplně tak, jak by mohly, je to ok a zlepší se to? -
iudex 27.05.14 10:09
« Re: Ukončení přihlašování
Dnes som bol vymeniť olej po zábehu. Počujúc katastrofické príbehy o autorizovanom servise VW a ich "výmenách" oleja, najmä po takom malom nájazde (3300 km), šiel som k jednému kamarátom odporučenému majstrovi (špecializujúcemu sa na koncernové autá) v susednej dedine. A celkom som otváral ústa, ako to tam vyzerá a aké autá tam servisujú: [odkaz] :-) Servisovali tam dokonca to Porsche, na ktorom som jazdil na SK Ringu a dva dni dozadu menili olej po zábehu aj novému Golfu R. -
Ronault. 26.05.14 22:55
« Re: Ukončení přihlašování
Tršku mimo téma zoofilie a fotosoutěže, ale týká se to fotografování.
Ano, je to o něčem jiném než naše v podstatě profi fotky na aparátech za statisíce, ale přesto kdyby měl někdo nějakou zkušenost....
Potřebuju vybrat dig. fotoaparát kolem 2000 Kč. Ano, ta částka je fakticky omezená, ale foťák má být určen pro pracovní potřeby oddělení, čili focení zajímavých nálezů, doklad k dokumentaci, čili spíše makrofotky, určitě ně krajinky, fotky v interiéru apod.
Kdyby měl někdo nějaký tip...? -
Brandon Walsh 26.05.14 17:19
« Re: Ukončení přihlašování
za styri roky mi iba raz vbehla do cesty liska, ale stihol som ubrzdit a nesiel som zrovna predpisovo, tomu hovorim nedbalost za volantom >:-[]
kysky momentalne to neviem a cakam co ma chyti za srdce, zatial si uzivam, ze nemusim tankovat a tesim sa na vratenie penazi z havarijnej a zakonnej poistky >:D -
David Silver 26.05.14 16:16
« Re: Ukončení přihlašování
woody: No, být tebou, tak bych se i sám sebe bál abych si nevynadal ;-) >:D
Mé hlasování:
1. Poterienko - perfektní, jen možná bych to nedával tolik na těsno
2. WL - velmi se mi líbí. Prakticky to samý jako iudex, ovšem na tý střeše to vypadá o dost lépe než s celým autem
3. Bully - mohlo tam být víc Type-R :yes: >:-[]

Spíše jsem chtěl překvapit rovnou recenzí :-) [odkaz]