Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 05.06.14 22:27
« Re: OT: Hotheče na okruhu
Th
Že nevíš, už tu víme dávno. Kdybys věděl, nemohl bys, mimo jiné, napsat. že Ondrův článek je skoro tak dobrý, jako ten Honzův (je to přesně naopak).
Kluci jsou sice moravští, ale především z pod Radhošťa, tedy žádní Ostravaci, či Brňáci tvého kalibru... >:-[] ;-) -
poterienko 05.06.14 22:15
W-A: Já to tu moc nečtu, když se bavíte o HH, protože Vám pak závidím :D.
Každopádně je fakt, že něco, co má vypadat ostře bych si s halogeny nekoupil. Docela jsi mne překvapil, že LED proužek dostane člověk až s vyšším příplatkem, než jen za xenony, zde se mi zdá Audi férovější. Ale podobně to má BMW, kde je haloge’xenon ze žlutými angel eyes’xenon s led angel eyes (a nakonec samozřejmě led světla, ale bavím se o DRL. -
woody-alien 05.06.14 21:27
« Re: OT: GTI voe nonxenon
pot: Tohle jsme tady hodně řešili před časem. Ale chápu, že prokousat se těmi našemi debatami je někdy nad lidské síly. >:-[] Ano, GTI má v základu halogeny, bi-xenony jsou za příplatek a k tomu dvoje, ty dražší s tím LED účkem pro denní svícení a dynamickým přisvěcováním do zatáček. A musím říct, že i když to na ně nejezdí ;-) , teprve ty dražší dávají GTI ten správnej look. Speciálně ty LEDkový účka auto opticky rozšiřují. -
woody-alien 05.06.14 17:59
iudex: Výbornej report ! Pro sebe si z toho beru už známé, že CRS IV není žádné okruhové nářadí, ale na zábavnosti mu to neubírá. Okruh už ostatně zničil jinačejší kadety a např. Fiesta ST v testu H.Koubka za jízdu na okruhu rozhodně nedostala výtečnou. V okreskové "rallye" oceníš skvělé brzdy Clia a na poněkud rozevlátější styl si brzy zvykneš, ten zase přináší snahu auta pomáhat zadkem do zatáček. Že by převodovka nezareagovala na pádla, to se mi nestalo, ale takovou "sodu" jako na okruhu jsem Cliu určitě nedal. No a na okruhu samozřejmě ani ten motor nebude tak přesvědčivej. -
Provocateur 04.06.14 12:41
« Re: Nové téma na červen/jún 2014 - oficiálně
To by těžko šlo :-)
Pořád v tom ale nevidím žádný problém. Pokud prodáš tříleté auto, tak si dáš v roce prodeje do nákladů zůstatkovou cenu auta - tím si právě kompenzuješ jeho prodej . Dle způsobu odpisování je to u auta za 700 000 cca 310 000 nebo 170 000 Kč. A pokud podnikáš "šul - nul" tak ti celý výnos z prodeje auta (nebo alespoň drtivou část) po odečtení zůstatkové ceny pokryje sleva na dani, takže stejně většinou nezaplatíš nic... -
Thomasino 04.06.14 11:27
Odepisování nového na 5 let je logické, ale pak teda prodej toho starého ať se rozprostře také na 5 dalších let, nebo se o to poníží odpisy nového ;-) :-) Tohle je dohromady prostě na hov.. 8-s 8-s Mělo by to být na sebe navázáno a úzce spjato. -
Provocateur 04.06.14 11:04
Thomasino: Odepisování je logické. Si vem, kdyby sis koupil Veyrona, tak by ses ten rok dostal do velké ztráty a tu ztrátu bys pak mohl ještě dalších 5 let odečítat :-)
Jinak to je problém lidí, kteří často mění auta. Ideální z pohledu daně z příjmů je koupit auto, po odepsání po pěti letech vyřadit a pak za:
a) používat měsíční paušál 4 000, pokud budeš odvážnej tak 5 000. Tady je ale nevýhoda u hodně poruchových aut od značek jako Renault - opravy atd. už nedáš do nákladů >:D. Po dalších 5-ti letech jeho prodej nedáváš do výnosů.
b) koupit nové auto, zase odepisovat a staré si nechat ještě 5 let (třeba pro manželku) a pak jeho prodej zase nedaníš. -
Thomasino 04.06.14 10:46
viz. SK Ring: Taky jsem na to koukal, moc nadšený jsem z toho nebyl :-( Ale tady v Brně je to podobné, jen 2x do měsíce volné jízdy v rozsahu 2x 25min. Ale to máme alespoň blízko. Na druhou stranu, pokud je to v neděli na 2 hodiny, tak bych se tam mohl možná "otočit", nejlépe pokud bych zlanařil ještě někoho dalšího. Možná popřemýšlím o akci KSA, až tam bude mít na SK Ringu celodenní ježdění, ale to stojí pro nečleny 12 nebo 13 tisíc Kč >:-[] Ikdyž je tu ve hře varianta se stát členem za poplatek (tuším 14T), který se ti po 5-ti takových akcí vrátí na tom rozdílu a jsi na nule (jen s nimi musíš na takové akce 1x za rok, což nevidím jako problém). Spíše jestli auto vydrží jezdit třeba 6x 30 minut. No teda vlastně vydrží, když vydrželo 6x 20 minut ve SPA :-) Akorát řidič toho měl nějak dost, ale taky tehdy vstával ráno v nekřesťanskou dobu 8-s :-O -
woody-alien 04.06.14 09:14
iudex: Auta a daně spolu velmi úzce souvisí. Dokonce bych řekl, že nové auto je pro berňák něco jako zamávat býkovi v Pamploně rudý hadrem před očima. >:D >:D Ze čtyř nákupů nových aut na firmu u mě třikrát následovala "běžná" daňová kontrola....Náhoda ? ;-) A to ani nešlo o Cayenne...Při poslední daňové kontrole, která trvala od června 2013 (začátek milostivě odložen o 1 měsíc kvůli povodním) do února 2014 !!!!!! se řešil i ten můj nešťastnej Transit. 1 rok stáří, totálka, vyšetřování, obvinění řidiče kamionu, plnění od pojišťovny, prodej vraku. Všechno čisté, papírově perfektně zdokumentované vč. policejních spisů a fotodokumentace, daňově v pořádku (daň z příjmů, DPH). A přesto na mě ta úřednice při projednávání čučela jak kdybych to sehrál a Transit už se prohání na značkách na Ukrajině. >:-[] -
iudex 04.06.14 08:08
Thom: neviem, prečo mi hneď zrána kazíš náladu vyťahovaním daniarov a kontroly, až ma striasa. 8-s V poslednej dobe ma už dvakrát volali kvôli môjmu daňovému priznaniu, naposledy na to, aby mi oznámili, že som daňový dlžník, lebo účtovníčka zle zaokrúhlila daň a ja som zaplatil daň o 2 centy (!) nižšiu, ako som mal. Tiež by som mal zaplatiť daň z príjmu z predaja Focusu, do čoho sa mi teda vôbec nechce (daň z predaja použitej hnuteľnej veci považujem za úplnú absurditu). Radšej daj nejakú zábavnú príhodu z nakrúcania, teda z jazdy na okruhu. ;-) Btw. okruh: pozeral som Slovakiaring a až do konca sezóny budú jazdy pre verejnosť len v minimálnom rozsahu, vždy v nedeľu od 18:00 do 20:00, aj to nie stále (príp. niekedy aj v stredu v rovnakom čase). To je dosť blbý čas a neviem, či sa tam vôbec dostanem. Ty tam ešte stále plánuješ ísť? -
David Silver 04.06.14 00:23
Thomasino: Přesně jak říkáš, je to na pytel. To samý když máš platit nějaký odvody, tak na tebe chvátají jak diví ale když ti mají vracet nebo po nich nedejbože chceš aby něco změnili, třeba sazbu na SP v závislosti na aktuální výnosnosti podniku, tak se s tím se*ou několik měsíců. -
Thomasino 03.06.14 23:52
Když už jste u těch cifršpionů, před nedávnem jsem byl na FU kvůli odpočtu DPH na MRS >:-[] Hlavně je zajímalo, jestli jsem "odvedl" také dph z prodaného auta :-)
Co mě ale točí je, že při prodeji auta to dáš do zisku celé v ten účetní rok, ale nové auto odepisuješ 4 nebo 5 let !! Takže když pořídíš nové a prodáš po pár letech staré a normálně podnikáš "šul-nul", jsi v zisku a platíš jako de-bil :-( Kuwa to je bordel !!! :-O :'-( Tomu říkám podpora "drobných živnostníků" :-! -
David Silver 03.06.14 23:11
Woody: >:D >:D Bezva trefa :-! >:D Hlavně to DPH, ať má Babiš něco od cesty. A možná by to chtělo i začít odepisovat majetek kvůli tomu ťukání do firemní klávesnice na MACZ. Jen bych nevěděl jestli u klávesnice použít rovnoměrné nebo degresivní odpisy >:D ;-) -
woody-alien 03.06.14 22:16
Kysky: Nejsi ty u cifršpiónů - no dobře, klávesnice je firemní, vystavím si doklad o použití, uvedu ve svém daňovém přiznání, odvedu DPH....sakra, člověk nemá chvilku klidu. Jdu si teda spravit chuť házením šipek na terč s podobiznou šéfa Generálního finančního ředitelství. >:D >:D -
poterienko 03.06.14 21:13
« Re: Téma na červen/jún 2014
TH: Na jednu stranu ano, na druhou je ta V6 velice klidná a tichá. Žádné kadlání ani na volnoběh (samozřejmě V8 benál to není a nikdy nebude), takže bych viděl ten výfuk spíše jako doplněk. Jenže to bude cenově okolo 20-30 a tyto sumy jsou potřeba jinde. -
Thomasino 02.06.14 15:05
WL - tak ty už máš odfoceno, ne?? ;-) >:-[]
[odkaz]
Pokud to nebudou teda zase 4 prezervativy ve stylu znaku Audi (čtyři kroužky pro teploušky). Já vím, s tím mým znakem nemám moc co povídat, je to prostě auto na pi..
Jinak po dlouhé době zdravím zdejší osazenstvo "líhně petrolheadů" ;-)
IUDEX - kdy dojedeš s GTI na brněnský okruh? Dnes od 18 hod zase volné jízdy, naši jihomoravskou partičku tam opět najdeš :-) To stihneš :-! -
šmoula nešika 02.06.14 14:52
WL: U nás na sídlišti parkuje jedna polorozpadlá fabie s podkladem značky AAA Auto. Pot, lovec tuzingu, dosvědčí. No a teď majitel dodělal visací zámek mezi přední a zadní dveře. >:D Až tam s hafanem budu procházet, mrknu, jestli tam stojí, a zaznamenám. ;-) -
white label 02.06.14 14:39
« Téma na červen/jún 2014
Aby tu z toho někomu náhodou nepraskly koule, tak si dovoluji (zatím neoficiáně) vyhlásit téma na červen/jún, téma zní:
"Moje auto a ochrana"
Což se samozřejmě netýká jen té narážky na kondom apod., ale hlavně zabezpečení (včetně netradičních forem) vozu proti krádeži/poškození, nebo proti pokutám za rychlou jízdu/špatné parkování..., ale taky ochrana povrchu vozu pomocí auto kosmetických přípravků atd. atd., takže fantazii se tradičně meze nekladou.
-
white label 02.06.14 14:20
« Re: Nové téma, kde ho máme?
Leg
Ještě, že jsme s iudexem každý zástupcem jednoho státu (Česko a Slovensko), v opačném případě by to mohlo vyústit v mezinárodní konflikt a skončilo by to možná až ve Štrasburku. >:-[]
P.S. Hlavně buď rád, že si nepřipadáš jak Adolf ve čtyřicátém pátém... 8-s >:D -
poterienko 31.05.14 22:47
« Re: Opäť k hothečom alebo cesta je cieľ
Iudex: Mohu napsat jen jediné slovo - závist. Ačkoli je moje kombi papírově rychlejší, tak to platí logicky jen na rovince a dálnici a jinak je to auto s hmotností skoro dvě tuny (nádrž, můj pupek...) a těžkým motorem na čumáku. Občas lituji, že jsem nevzal tu s s-line sport podvozkem. Ale musím říct, že auto vždy vše vybralo, stačilo jen odhodit strach a více otočit volantem. -
woody-alien 31.05.14 21:06
Jen pro připomenutí aneb Nekecal jsem: ;-)
"Zrychlení vnímám celým tělem, je opravdu působivé. Ani se mi nezdá, že by GTI nějak tu rychlost maskovalo, jen prostě zachovává klid a rychlostní smršť je provázena decentní, ale příjemnou zvukovou kulisou. Pravda, GTI 5 o sobě dávalo vědět víc, a s Focusem ST zatím nemohu srovnávat, ale třeba FieSTa nějak moc výraznější nebyla. Dokonce bych řekl, že zvuk GTI se mi líbil víc.
Je sucho a tak přitápím pod kotlem. "Co-pilot", který trať dobře zná, štěká ze sedačky pokyny a já nejen že kroutím volantem ale i hlavou nad přilepeností podvozku. V momentě, kdy (podle mě) šílenou rychlostí projíždím jednu pravotočivou zatáčku a po očku mrkám, kdy mi problikne ESP, se GTI zdá už už být na utržení a najednou se něco stane a Golfík jen stoicky vykrouží oblouk a už zase rvu pedál do podlahy. Mám sucho v krku, když se prodejce směje a řve na mě: s normálním Golfem už byste byl venku. To už se chechtám taky a na vršku kopce se otáčím , sjíždím dolů a dávám si to ještě jednou.
GTI Performance skvěle vypadá a stejně tak jezdí. Někomu může připadat málo neotesaný. Mně naopak úplně uchvátila preciznost, s jakou funguje. To, co je z iudexova pohledu spíše nedostatek, tedy nesnesitelná lehkost jízdy, samozřejmost a strojová přesnost - to je pro mě přesně mix vlastností, které mě nejen zaujaly ale hlavně pobavily. Samozřejmě, částečně to může být i mými jezdeckými nedostatky, za které by mě jiné auto přinejmenším kleplo přes prsty, v horším případě i vytrestalo nějakým pangejtem. Ale mám se snad proto na GTI zlobit ? Právě naopak - když i v neznámém prostředí a trochu nervózní jsem se s ním takhle bavil, jaký to asi bude tam, kde to dokonale znám ? Jsem přesvědčen, že ještě daleko lepší."
edit: K předchozímu příspěvku. "Sklánět poklonu"je pochopitelně blbost, myslel jsem skládat poklonu, ale už jsem si zareagoval na svůj vlastní příspěvek a vytrestal se tak sám. Aspoň vidíte, že Vám to nedělám schválně, že jsem prostě Pošuk M(W)oody. >:-[] -
woody-alien 31.05.14 20:52
iudex: Přeju ti ty zážitky. :yes: Já jsem si GTI znovu osvěžil v Rožnově, a to jsem přitom ani neřídil. Možná naštěstí pro tebe. >:D Ale to, co ty teď objevuješ, já jsem velmi intenzivně cítil už při zkušební jízdě. Proto byl můj report o GTI takovej jakej byl - tedy v podstatě velmi nadšenej. Když si to dnes pročteš znovu, zjistíš, že už tehdy jsem skláněl poklonu efektivnosti fungování GTI, té nesnesitelné lehkosti jízdy. Ale myslím, že nebýt tehdy tak sympatického prodejce, kterej se mi opravdu snažil GTI předvést, mohl jsem tady dnes mudrovat o dobrém, ale nijak zvláštním Golfu. Se základním GTI jsem taky nejel, ale vsadil bych boty, že ten samosvor v Performance docela kouzlí. I teď jsme to s webpajou hodně při jízdě řešili. A zvuk ? Ten jsem už tehdy označil za lepší než má FieSTa. FoST nemohu posoudit, ale z toho, co jsem projel, je lepší zvukově jedině Clio RS - to je uvnitř asi nejvíc dramatický. Ale je to úplně jinej styl jízdy než s GTI, Clio RS je takovej sympatickej splašenej janek, co hází rád prdelkou. -
iudex 31.05.14 18:22
« Opäť k hothečom alebo cesta je cieľ
Dnes som si len tak bezcieľne vybehol na svoj obľúbený blízky horský prechod (či skôr prechodík, nie je to žiadne Stelvio) Biela hora. Ak tadiaľ idem pracovne cez týždeň, je to vždy o zaťatých zuboch pri vlečení sa za kamiónmi, tak som skúsil, či to cez víkend bude voľnejšie. A bolo. Auto stále iba spoznávam a stále zisťujem nové poznatky o ňom a o svojich vodičkých (ne)schopnostiach. Dnešný poznatok je, že GTI je neskutočne, možno až nebezpečne rýchle a začínam súhlasiť s tým, že zábava s dnešnými kompaktnými hothečmi začína až v nelegálnych rýchlostiach, človek sa ani nenazdá a na krátkej rovinke ide 180 a to už mám obavy takto valiť cez les (srnky a pod.). Preto najlepšia zábava bola na tých najzakrútenejších a najpomalších úsekoch, kde sa dá ísť len na dvojke (tiež sú zábavné mikrosúboje s motorkármi, ktorí by ma síce na rovinke preskočili, ale v zákrutách nemajú nárok). Druhý poznatok je, že GTI svoj výkon prenáša neskutočne efektívne a to zrejme práve vďaka samosvoru (chcel by som mať možnosť porovnať ho so základným GTI bez samosvoru, aby som to vedel s určitosťou), žiadne preklzovanie a boj a volantom á la FoST. Jediný problém nastane, ak je cesta zvlnená, resp. sú výrazné koľaje, to je samozrejme s adhéziou problém. Tiež beriem späť svoju počiatočnú kritiku slabého zvuku; pod plným plynom a nad 4000 otáčok je zvuk veeeeeeľmi uspokojivý. Skrátka na rozdiel od STčka, ktoré človeka hneď ohúri, GTI nedáva hneď najavo, čo v ňom je, ale každou jazdou s ním ho človek má radšej a zisťuje, že to nie je vôbec to dôchodcovské približovadlo na rovné diaľnice, ale plnohodnotný hotheč. :-) -
white label 31.05.14 01:05
« Re: Vyhlášení výsledků
Bully
Jak už jsem psal, kdyby měl k hlasování podobný přístup každý soutěžící, je tu dávno po fotosoutěži, "externě" hlasujících je tady běžně naprostá menšina, takže možnost, že by vůbec nehlasovali samotní soutěžící je pasé. Z logiky stavu tedy musí každý soutěžící (ucházející se o co nejlepší umístění) rozdat konkurenci "svých" 6 bodů, jinak soutěžení o pořadí ztrácí smysl, byť soutěžíme jen o "zlaté trenky".
-
šmoula nešika 31.05.14 00:17
Ron: To je ten z pohraničí? Osobně ve mně nevzbuzuje v tomto vyvedení ty pravé rysy youngtimeru s hladkými spartánskými liniemi. Sto lidí, sto chutí. S ohledem na předešlého zeleného Zázraka nikterak nepřekvapivá volba.
Tak ať si bez hnědomorky vesele pobrukuje. :-) -
šmoula nešika 31.05.14 00:08
Bully: Kdyby tu několikanásobně převyšovaly počty pouze hlasujících počty soutěžících, bylo by to asi fuk. Ale takto je to znát. I když - a trochu si to s tímto rozporuje - téma samotné bych opravdu bral s rezervou. Toto je taková kavárna, drbárna, hlavním účelem je poučit a pobavit, prudit jen tak ze srandy a ironie. Těžko vysvětlit logiku náhodnému zabloudilému kolemsurfujícímu, ale to ty vskutku nejsi. Proto se mi ty soudy zdají dost přitažené. ;-\ Rozhodně bych si nedovolil tě odstrkávat, fotky a technické poznámky máš na špičkové úrovni, ale myslím, že rovnost a tolerance zde fugují dobře. Nechci ti brát to svobodné slovo, leč shodli jsme se, že úplně cajk to od Tebe nebylo... -
Bully_ 30.05.14 22:47
Nechapu, co tady moralizujete. Shazujete jenom sebe, nesnazte se myslet za me ;-) . Na to mam svou hlavu. Pokud by mne soutez prisla (vasimi slovy) podradna, vubec bych se ji neucastnil. Par kol ji uz sleduji, libi se mne, ze se foti prave k nejakemu tematu a ted mne proste zase vyslo se ji zucastnit, kdyz jsem mel na sklade zrovna fotku, co odpovidala tematu i pravidlum. Tedy krome pravidla, ktere v pravidlech nebylo. Pri poctu prispevku a drtive vetsine OT tady proste neni v mych silach ani zkouset si vsechno precist, jestli se nahodou nekdy neco resilo nebo ne.
Ad nutnost hlasovani- nic logickeho mne na tom neprijde a nikde se to ani normalne nevyzaduje. Sam jsem dlouho moderoval fotosoutez(e) a bezne muze dat clovek treba jenom jediny hlas, nebo klidne zadny. To neni zadna neucta, ale svobodne hlasovani, panove.

Je to za denní LED svícení (levnější bixáky mají denní svícení taky), ale taky za dynamické natáčení, kdy směr paprsku výbojky kopíruje natočení volantu, takže žádné šidítko v podobě rozsvěcujících se jednotlivých mlhovek. Tenhle systém byl už u G6 GTI.