Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.06.14  14:50

« Re: Diamant je opět největší

Na "pana Jandu" se moc nedívejte, to je tak trochu pacient (hodně slušně napsáno) >:-[] Někdy se ho zeptejte, kolik novinářských aut rozstřelil za poslední 3 roky >:-[] >:-[] >:D
    Někdo tu nedávno psal, jak se mu líbila jeho videa, jak bezvadně řídí. Tak úplně bez vad to prý není, občas nějaké hodí do škarpy !! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 17.06.14  14:49

Ron: Ani nemluv. Včera kousek od nás sestřelil "manažer" v Supu kluka a holku na motorce, prostě jim to tam frknul z vedlejší jako prase. Holka je v kritickým stavu, kluka nejdřív vůbec nemohli najít, pak ho našli až daleko za svodidlama na svahu směrem k Labi. Pochopitelně mrtvýho. 8-s :no: Pevně doufám, že moje děti motorky vynechaj...to je opravdu poukázka do kremace.

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.06.14  14:46

Ron
    Obecně vidím problém především v neexistujících pravidlech, bez kterých nejsou časy absolutně srovnatelné. Pokud je tedy možný komplexnější externí tuning, pak pro každého a neomezeně a pokud je možné kuchat, pak stejnou možnou měrou pro každého.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 17.06.14  14:34

No swear: Článek pana Jandy je perfektní v tom, že každé tři věty musí čtenáře přesvědčovat, že opravdu zhola nic proti Renaultu nemá, teda krom toho, že jeho produkce stojí za nic, ale jako že fakt není neobjektivní, ať si nikdo nemyslí, že ne >:D Je zajímavé, že glorifikuje Cupru, která prosím při tom rekordním kole vypadala přesně takto: [odkaz] Jestli tohle je produkční auto, tak já jsem papa Noel. V podstatě z fotek ani nejde poznat, jestli má zadní okna nebo jen třeba plasty... Budu rád, když pak s tou produkční verzí, až bude, za stejný čas obkrouží Nurburgring.

WL: Přemýšlím, jestli někdy ve spojitosti s Leonem vyšlo najevo, jestli to je "šaškárna" nebo jsi to jen diplomaticky přešel mlčením. O pejorativním vyznění toho slova můžeš diskutovat, nic to ale na tom nezmění. O tom, že jej může kdokoliv jakkoliv překonat není pochyb, fandím otevřeně všem. A kde tedy vidíš principálně potíž? Že se na tom podílelo více dodavatelů a ti si tím udělali reklamu? To je snad běžné, ne?

Legacy: Vidím to stejně :yes: Jen teda musím upřesnit data. Já z Fanouše vystupoval vysmátý, Mariachi, který byl jediný, kdo se odvážil krotit tuhle bestii, vystupoval taky vysmátý, dokonce, když jsem ho míjel za volantem jeho auta, tak z okna na mne mával zvednutým palcem, jak byl nadšem. No a Tatrovák se celou cestu smál, takže žádný děs se nekonal, teda krom těch, kteří mi nestíhali >:-[] >:D A to jsem prosím jel na zimních gumách :-!

Woody: Pro mne čas taky nic neznamená a jak jsem psal už v hlavní diskuzi ve Shrnovačce, všem by nám ujela Sabina v Tranzitu >:-[]

iudex: Nikdo strach o život neměl, teda krom těch motorkářů, že ano... ale ti už s tím osudem mrtvoly na motorku sedají... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.06.14  14:26

iudex
    Čuměl jsem po autech a hraniční ceduli úplně přehlédl, to už jste mohli protáhnou až do Rožnova. ;-)
    Takže sraz v Bytči, nejdřív protrpět očistec v podobě Kolárovic a pak hurá do akce. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.06.14  14:12

NS
    Díky moc za odkaz, viz diskuse tady na webu pod článkem o rekordu. :yes:

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.06.14  14:03

wl: myslel som, že si to z fotiek poznal: išli sme z Bytče smerom na Rožnov, ale len po hranice a z hraníc naspäť. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto NoSwear

NoSwear 17.06.14  13:55

Něco k tématu a podpoře názoru WL od pJandy: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.06.14  13:53

iudex
    A kde to vaše setkání vlastně proběhlo?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.06.14  13:31

Ron: to si trochu pletieš, ja som zo svojho auta nevystupoval vyľakaný, lebo ja som v ňom nešiel a povedal som, že radšej kvôli pokojnému spánku nechcem vidieť, ako na ňom niekto jazdí. >:-[] Plus ako správne poznamenal Leg obava o auto je niečo iné, ako strach o život pri jazde vo Favorite. >:-[]
    A napr. teraz cez víkend som bol úplne kľudný, lebo som vedel, že GTI je v rukách skúsených šoférov (dinar i webpaja) a skôr som bol zľaknutý z toho môjho tancovania s F-typom. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.06.14  13:27

w-a
    Naprostý souhlas! :yes:

P.S.: S podobnými nepravidly je velmi pravděpodobné, že to zase někdo brzy překoná (jedno jestli Cupra R, Type-R...) a dokud to nedostane kontrolovatelné "mantinely" hrozí, že z toho stane ještě větší fraška, kdy to "kdejaká" nová předokolka s výkonem kolem 300 PS nějakým způsobem překoná (ať už to přeskočí, nebo podleze), za nedlouho to bude třeba Cupra R, potom Type-R, FoIIIRS, příští rocco R atd. atd.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.06.14  13:22

Leg
    Ale to o čem píšeš přece nepopírám..., z každé "šaškárny" by bez publika byla "tragédie". ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 17.06.14  13:16

Ron - čo som počul (čítal) tak iudex vystupoval z auta síce polekaný, že mu vytáčali motor v zábehu, ale z Favorita vystupovali ľudia polekaní, že takmer prišli o život. Tak neviem čo je väčšia zábava. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 17.06.14  13:07

Ron: Pro mě třeba časy na NS nic neznamenaj, a tak se tím nezabývám, ale chápu, že dokud nebudou pro všechna auta rovné podmínky, tak nemá ten čas žádnou vypovídací hodnotu. Je to jen o tlučení se do prsou - My jsem ti nejrychlejší. A platí to samozřejmě jak pro Cupru, tak pro Megane.... v budoucnu třeba pro CTR. Motorsport do toho netahej. Pokud vím, všechny soutěže motorsportu mají určitá omezující pravidla, aby byly základní podmínky víceméně vyrovnané.

Pochybuju, že ty nebo já bychom si kdy koupili auto jen proto, že je nejrychlejší na Ringu. Ono totiž rychlejší neznamená lepší, určitě ne pro každého. A v tom to je. Samozřejmě je nesmysl tvrdit, že s vyhozením sedaček a nasazením Abramoviče >:D by smyčku dala s prstem v nose Under8 i taková Kia se splašeným apostrofem, což je zas opačný extrém zmíněných diskusí. Takže nakonec se patří Renaultu pogratulovat k dosažení cíle, zřejmě je to pro image jeho divize RS důležitější než pro jiné. Jen se trochu bavím tím, jak odlesk té slávy na sebe nechá diskusně dopadat kdejaký majitel Scénica. Když to shrnu - Renault má momentálně nejrychlejší předokolku na Ringu, kterou si můžeš objednat a (krutě) zaplatit. Slušnej výsledek. :yes: Ale daleko zajímavější pro mě je třeba Clio RS, který to tam dává (tuším) za 8:43 nebo tak nějak. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 17.06.14  12:58

Áno, ide o porovnávanie si pinďoura a kto najďalej dočurá. Ale keďže človek, a chlap obzvlášť, je tvor ješitný, v týchto takzvaných závodoch o hrabajúceho kráľa ringu žiadnu šaškáreň nevidím a celkom ma baví sledovať, kto s čím príde a ako na to zareaguje konkurencia + neodmysliteľné dohady od použitia závodných gúm cez tajné načipovanie motora a zalepenie špár až po totálne vykuchanie interiéru.

Jasne, môžte namietať že sú to len internetové žvásty majiteľa obstarožného BMW a iných kecálkov a že v skutočnosti je výsledný produkt úplne useless, lebo nemá zadné sedačky, klímu a aby človek dostal rovnaké rekordné auto, treba k už tak nemalej cene zaplatiť pomaly toľko ako za ďalší megoš v holobyte. V skutočnosti ale profitujú všetci - je to rekordná limitka, takže za tými 500 kusmi sa len zapráši, v Renaulte majú neskutočnú propagáciu takmer zadarmo a podobne si prídu na svoje dodávatelia komponentov, o ktorých dnes hovorí celý autosvet.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.06.14  12:45

Th
    GR u nás začíná na 900 tis. se slušnou výbavou.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.06.14  12:37

Já psal o šaškárně "u Renaultu", nebo je to spíš vztahovačnost příznivců erotického démantu? Šaškárna je to samozřejmě bez ohledu na značku, jestli máš důkaz (aspoň nějaké oficiálnější prohlášení) o tom, že ty sedačky neměla ani Cupra (drby neberu), a že to, na rozdíl od Renaultu, nezveřejnili, je to taky "šáškárna", padni komu padni.
    Proč v tom za každou cenu hledáte (značkovou) knoflíkovou válku, když jde především o princip?
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 17.06.14  12:23

Tak a máme tady klasickou diskuzi, chlapci neuražte se - "Kdo má většího pinďoura." >:D
    Většinou tyto diskuze chápu a mají zde smysl, ale tady mi to nikterak nepříjde zajímavé, proč?

WL: Co Tobě příjde jako šaškárka u Renaultu, že udělali poctivě auto, které se dá koupit, tak jak ti pak příjde Seat, když auto oblepili lepící páskou a vymontovali sedačky? Jestli ti to příjde jako šaškárna dělat rychlostní časové rekordy produkčních či neprodukčních verzí, tak to nesleduj, ale v tom případě nemá smysl v podstatě žádný motoristický sport. Jestli je čtyřkolka rychlejší, ať je, nikdo to Golfu R nebere, stejně tak nikdo nebere možnost celému koncernu, hondě, Kii i té Ladě vytvořit nejrychlejší produkční předokolku na Nurburgringu.

iudex: Samozřejmě že GTI je zábavné auto, ale ono v podstatě i ten můj Favorit je zábavné auto, alespoň já jsem si tu jízdu v onu inkriminovanou sobotu užil možná ještě více než ty, tedy vysmátý jsem z auta vystupoval vysmátější, ty spíše polekaný, že ti někdo vytáčel nezajeté auto... ;-) jestli je nebo ještě není Megane HH je bezpředmětné.

Toliko můj příspěvek do téhle vtipné diskuze oslavujících (Thomasino), pochybovačů (iudex) a nepřejích (WL) ;-)

Fanouš is best, howgh :yes: >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.06.14  11:56

Tom: univerzálnosť je jedna vec, tam samozrejme trojdverový Megane hečkupé nemôže GTIčku konkurovať, ja som ale myslel aj tú jazdu samotnú. Ono na bežnej ceste nebude ten M RS nijak dramaticky rýchlejší (ak vôbec), pretože tam je viac ako výkon samotný dôležitá schopnosť preniesť ho efektívne na cestu a toto GTI zvláda prekvapivo dobre.
  • « 10 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 17.06.14  11:32

iudex: Souhlas. S GTI se dá pobavit až až. A na co by ti (nám) bylo auto, které díky svým řidičským schopnostem nevyužijeme třeba ani z 30 procent...a tím nemyslím zrovna MegRS, zas takovej zázrak to není. Tak mě napadá. Třeba je potřeba k řádnému ocenění zábavnosti HH, k takovým těm úplným detailům, jemným nuancím v řízení a v naladění podvozku nejprve vlastnit nějakou tu "mr.dku". To jsme asi podcenili tuhle nutnou průpravu. >:D ;-)

No, teď už to asi nenapravíme a zůstaneme nedovzděláni. ;-\ >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.06.14  11:13

To je právě už věcí pohledu a priorit. Pro tebe je důlěžitější univerzálnost, já třeba spíše upřednostním zábavu a dost mě zajímá využitelnost a rychlost na okruhu (jiné auto do 900T není tak rychlé ;-) ). Každý to má jinak a je fajn, že si můžeme vybrat. Golf R v testu EVA vyhrál (taky stojí přes mega), ale zároveň dodávají, že s MRS je větší zábava :-) Nicméně Cupra i GTI skončily až za MRS ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.06.14  10:33

Thom: áno, súc si vedomý svojich vodičských schopností, GTI mi bohate stačí a na dlhú dobu stačiť bude. A keď som videl, kde sú možnosti GTI, ak ho do parády zoberie pán vodič ako je dinar, tak si myslím, že moje jazdenie možnosťami auta nebude limitované asi nikdy. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.06.14  10:33

Th
    Buď chci univerzálního hh, nebo opravdu sportovní auto ("náhražky" nevyhledávám) a MRSC není vyloženě ani jedno z toho.
    Test v EVO nevyhrál MRSC (ani Cupra), ale GR, proč asi?

P.S.: Z mého pohledu MRSC (proti plnohodnotným hh) nepřidává tolik zábavy, aby to zcela kompenzovalo ztrátu jeho univerzálnosti pro hh typickou/určující.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.06.14  10:26

Zino
    Bohužel přesně k takové "šaškárně" to spěje, honbě za časem na NS ustupuje zdravý rozum. U verze MRS 275 T předvedli (jinak velmi schopní) hoši z Renaultsportu více ješitnosti, než umu.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.06.14  10:23

iudex - chápu tě :-) Ale přišel ti třeba ten F-TYPE méně zábavný než GTI ?? ;-) Ale pokud ti stačí GTI, tak buď rád !! >:-[]
    Nikdo netvrdí, že s GTI také nemůže být zábava, ale s MRS je prostě o kousek větší, to je celé...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.06.14  10:12

Thom: no opýtaj sa dinara a webpaju, či im moje GTI prišlo málo zábavné. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 17.06.14  10:09

BW: A sikovky na řízení budou u té Cupry RRRRRRR v ceně nebo jako extras ? >:D :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.06.14  09:32

Jde o to, že Cupry bez zadních sedaček se neprodá tolik, jako Meganů bez zadních sedaček. Ten má přece jen už nějakou reputaci ;-) Hlavně ve většině testů, ikdyž je někde Cupra nebo Golf R rychlejší, zároveň vždy dodávají, že Megane RS je mnohem zábavnější na řízení !! :-) Viz. poslední velký test v časopise EVO, ale i jinde. V neděli jsem viděl Cupru 5D v bílé na Legendách v Praze, málem jsem ji přehlédl, takový obyčejný nicneříkající HATCH :-( Škoda, mohla být odvázanější.

P.S.: Dodatek pro White Labela a IUDEXe: ANO, GTI je mnohem univerzálnější na každodenní ježdění a z podstaty kategorie HotHatch to může být pro většinu lidí významnější aspekt (taky se GTI prodává několikanásobně více než MRS - a to je dobře), ne však pro ty co hledají především zábavu a ke všemu čas od času vyrazí na okruh ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 17.06.14  06:26

vyberme z cupry zadne sedacky, dajme jej akrapovic .... a bude rychlejsia ako megane v limitovanej edicii, nasledne renault vyberie predne sedacky, na co seat odpovie odmontovanim volantu >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.06.14  19:36

Thomasino šel zrušit objednávku na Cupru a jel se domlouvat na Astru OPC Extreme >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 16.06.14  18:12

« Diamant je opět největší

Thomasino umřel?......štěstím? >:D
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 15.06.14  15:12

« Zahájení přihlašování

Je 15.června 2014 a zahajuji přihlašování do Fotosutěže za Červen 2014 - téma je "Moje auto a ochrana". ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 15.06.14  08:47

« Re: 495 koní v akcii

teda iudex klobuk dole pred tvojou odvahou, ja by som s tym isiel 50 a nechal sa radsej zviest >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 15.06.14  07:44

Leg: A ještě něco, líbí se mi jak na té společné fotce zezadu vypadá GTI jak hodnej klučina z dobrý rodiny, co maximálně trochu zazlobí v mateřské školce, ve srovnání s ulicí otřískaným sígrem ze Žižkova. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 15.06.14  00:03

Leg: Pro mě by asi podobná "ponuka" znamenala dost třaskavý koktejl nadšení a zděšení. Bungee-jumping s naříznutým lanem je proti tomu slabý odvar. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 14.06.14  23:35

Woody: ja neviem či by som preventívne podobnú ponuku neodmietol. Predsalen, po zvezení v niečom podobnom by som si po presadnutí do svojho auta pripadal jak v rozhrkanej chcípline a moje dlhodobé sebapresvedčovanie, že jazdím v najlepšom a najrýchlejšom aute široko-ďaleko by sa rozpadlo ako domček z karát. A to rozhodne nechcem. Ale nakoniec by som aj tak neodolal, nakoniec, na odmietnutie podobnej ponuky sa ťažko hľadajú výhovorky, aby človek nevypadal ako úplny ignorant.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 14.06.14  23:27

Fú, tak to je paráda, určite zážitok jaxviňa. Normálne mám chuť naskočiť do jedničky a vyraziť zátačkám vústrety. Teda nechcem tým povedať, že by sa moje auto mohlo akokoľvek zrovnávať s osemvalcovým f-typom, ale skôr to, že si to fantasticky napísal.

A gratulujem, že si to auto nerozflákal!

P.S. Fotky sú parádne, hlavne na tá teaserová. Jasne, krása F-typu je dokonale zatienená neskutočne dobre trafeným odtieňom šedej na nejakom hatchbacku, ktorý sa náhodou priplietol do záberu, ale pozornému oku určite neunikne elegantná silueta roadsteru.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 14.06.14  22:38

iudex: Fíha, chlupy se mi na zádech zježily, ruce zpotily a na čele vyrazila krůpěj. Tohle je jiná liga....... :yes: :yes: S tímhle bych na obyčejný silnici jezdil jak připo...ranej, to opravdu nejdřív někde nacvičit. Smekám před odvahou tvojí, i tvých spolujezdců. Mně by možná úplně stačilo, kdyby mě v tom Dinar svezl. Každopádně ještě jednou. :yes:

PS: Dinarova slova mají pro mě velkou váhu a je to dobrá zpráva hned ze dvou důvodů. 1.GTI je opravdu pro mě dost dobré. >:D 2. Teď už se i Dinar svezl, čili případné zajíždění by možná mohlo proběhnout klidněji než v tvém případě. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.06.14  22:21

Moje rande s kočkou alebo sedliak v meste.
    Dnešok sa zapíše do mojej skromnej automobilovej histórie veľkými písmenami: mal som tú česť šliapať na pedál 495 aristokratickým britským koňom.
    Kolega webpaja netrocháril a zabezpečil rovno to najlepšie, čo najnovší športiak od Jaguaru F-type ponúka: 5,0 V8 kompresor. Žiadne zbytočné reči, nasadáme a vyrážame do kopcov; kolega Dinar v mojom GTI za nami.Nie je čas na zoznamovanie sa s nastaveniami, paja priebežne informuje, čo vlastne mám nastavené (štandardný režim, ale aktivovaný orchester vo výfuku). A práve zvuk auta je to, čo robí najväčší dojem: ono konfigurácia V8 sama osebe znie parádne, ale štvorica výfukov s nejakým rezonátorom vovnútri robí také peklo, že sa obzerajú aj vodiči okoloidúcich áut. To je doslova rev, plus pri ubratí strieľanie a prskanie do výfuku, no návykový koncert. Výkon takmer 500 koní znamená prebytok výkonu vždy a v každej situácii a tým naozaj myslím vždy. Neexistuje predbiehací manéver, ktorý by motor nezmenil na brnkačku, žiadne auto oproti nie je tak blízko, aby to nevyriešilo len intenzívnejšie zatlačenie plynu. Ale nebol to výkon samotný, o čo mi išlo, ale hlavne o skúsenosť so silnou zadokolkou. Skutočnosť, že dinar v GTI sa mi lepí na zadok znamená, že idem ako v autoškole, takže pomaly zrýchľujem a keď si myslím, že už nejdem úplne pomaly, keď idem na krátkej rovinke medzi zákrutami asi 150, tak ma paja odrovná vetou, že tadiaľ Dinar išiel 220. ;-) Pomaly sa mi v zákrutách darí zadnými kolesami občas uhnúť do strany a ja sa začínam usmievať, presne toto som chcel zažiť: zadokolku s veselým zadkom. Výkonu je tu toľko, že ani brutálne široké zadné gumy nezabránia preklzovaniu zadných kolies, keď sa dá silnejší plyn uprostred zákruty. Paja ma tiež upozorňuje na to, že jazdím typicky predokolkovo: prirýchle nájazdy do zákrut a naopak málo plynu na výjazde, tak sa to snažím zmeniť, ale zvyk je železná košeľa. Viem, že so silnou zadokolkou sa brzdí nie v zákrute, ale pred ňou a od apexu môžem zatlačiť, ale občas ten nájazde preženiem a musím brzdiť aj v zákrute a tu mi už auto trochu poskakuje. Ale keďže mám stále dinara za zadkom, je mi jasné, že jazdím ako škôlkar, ono na rovinke mu samozrejme utečiem, tam nemá nárok, ale v zákrute je zase za mnou. Skrátka som amatér, ani 500 koňové auto mi nestačí na to, aby som striasol Pána vodiča v oveľa slabšej predokolke. Na vrchole kopca mením spolujazdca, paja berie Golf a dinar mi robí navigátora. Ja si dovoľujem čoraz viac, paja mizne niekde vzadu, aj dinar ma upozorňuje na moje zlé nájazdy do zatáčok. Ja čoraz väčšmi tlačím vo výjazdoch na pedál, zadok vždy trošku ubehne, až kým prišla osudná chvíľa: zákruta, za ktorou bola cesta dosť široká a s širokými krajnicami, tak si hovorím, je čas na poriadny powerslide: väčší plyn, a zadok mi zrazu odskočí nekontrolovane, hop, toto som nechcel, dávam kontra, zadok sa prudko prehupne na druhú stranu, zase kontra a takto som tancoval po ceste pár krát, kým sa mi to podarilo ustáť; chvalabohu práve nešlo nič v pritismere. Keby som mal čas, aj sa spotím a modlím, ale nemal som, ruky mi pracovali a až keď som roztancované 500 koňové monštrum skrotil, vyrazil na mňa pot. Auto za 100t eur a skoro som ho poslal do priekopy :-/ A čo na to môj spolujazdec? Iba lakonicky skonštatoval: Vidíš, já vždycky říkám, že tohle je nejlepší nacvičit si někde na letišti. Ďalších pár zákrut som zrejme viditeľne zvolnil, lebo paja ma zase dobehol. Ďalej už moc powerslidy neprovokujem a snažím sa ísť čistú stopu. Dôjde aj na cruising, ktorý tiež Jag zvláda s prehľadom, napriek obrovským 20“ kolesám. Ale malé pridanie plynu, 8-stupňová ZF briskne podradí, výfuk zaprská a amazonský predátor je späť. Keď prídeme do cieľa, dobehne vysmiaty Paja a smeje sa, ako mi lietal zadok. Debatujeme, hodnotíme. Malé prihriatie si polievočky: Dinar na adresu GTI vyhlásil, že je to najlepšia predokolka, akú kedy jazdil a keď to povie on, tak to má naozaj váhu. Hlavne ocenil prácu samosvoru a jeho výraznú pomoc pri výjazde zo zákrut. Jediné, čo sa mu nepozdávalo, bol manuál, ale tento omyl človeku, ktorý má automat aj vo svojej víkendovke pre zábavu, odpustím. ;-)
    Na parkovisku, kde stojíme, prídu nejakí mladíci s vytunenou Almerou, ktorej sa odkvapovej rúry namiesto výfuku rinú drsné zvuky, tak paja skonštatuje, že je čas ukázať im skutočný zvuk. Dinar pri odchode zadupe plyn do podlahy a F-type predvedie zrazu motorkárov, čo za peklo dokáže spraviť poriadny motor a štvorica výfukov.
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.06.14  12:55

w-a
    Samozřejmě souhlas (viz reakce na SZ), navíc třídvířko je třídvířko! >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 14.06.14  12:32

wl: Jj, ale jak jsem ti psal, tohle taky nevypadá vůbec špatně. ;-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 14.06.14  12:31

iudex: Už dopředu bledá závist.... >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 14.06.14  11:47

iudex
    Na tom odkazu vypadá CSG dost dobře (kromě toho Jagu samozřejmě).
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.06.14  11:19

« 495 koní v akcii

Malá ukážka (viac večer): [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.06.14  11:10

« Re: Již tento víkend v Praze super akce LEGENDY !!

Thom: no snáď ma okrem horúčky ospravedlňuje aj to, že som mal dnes na programe niečo pomerne petrolheadovské, muscle-carové: malo to 5 litrov, 8 valcov a kompresor a v znaku veľkú mačku. >:D
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.06.14  23:08

« Již tento víkend v Praze super akce LEGENDY !!

Pánové, co zdejší "líheň petrolheadů" ;-) , doufám že jen málokdo si nechá o víkendu ujít skvělou akci s názvem LEGENDY v parku psychiatrické léčebny v Bohnicích v Praze !! Omlouvá jen horečka nad 38 st. a úmrtní v rodině >:-[] >:-[] Takový malý Goodwood po česku. No malý, podle toho co jsem viděl za fotky aut co už tam jsou zaparkované, tak to bude velká paráda! :yes:

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 13.06.14  16:15

« Re: Na prodej pěkný Megane R.S. 265, rok starý :-)

to som taktiez vravel to auto netreba ani zamykat, raz sme mali ist s manzelkou na veceru, pri aute nas cakal zvysok osadenstva a my sme samozrejme meskali >:-[] zideme dole: ja som uz kopala do kolesa nech sa spusti alarm, aby ste tu boli skor, tak som sa smial no to by tam nejaky alarm najskor musel byt >:D
    na druhu stranu, ked je novy leon v plnke je to lakadlo pre okoloiducich no pochybujem, ze pre zlodejov
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.06.14  16:11

Vlastně by mohli ušetřit za centrální zamykání a vůbec by se to nemuselo zamykat...
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 13.06.14  16:07

leona ti urcite nikto neukradne o tie auta nie je ziaden zaujem
    z mojho leona mal taktiez stale vacsie nervy svokor, ked som ho nechal cez noc u nich pred bytovkou ako ja, chod zamknut defend lock, ale nejdem kto by to chcel, raz dokonca siel on sam potom som sa ho opytal a zamkol si vobec dvere ? tak bol nervozny pretoze si nepamatal >:D prve dva roky bolo pre istotu poistene proti kradezi, potom som nechal iba havariu a potrebne veci
    vcera som bol na nakup a stalo (pred krcmou) krasne cervene FR, 18 ky disky, full led, panorama strecha, nemohol som z neho spustit oci, oproti isiel dedko cca 70 rokov a hovori mi to je novy leon od seatu >:D kedze vzadu je napisane iba leon tak mi to vysvetlil
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 13.06.14  15:35

iudex: U Clia je takové nebezpečí minimální, však si to Borek B. se svým CRS taky pochvaluje, Leon na tom (zatím) taky bude lépe.....Golf je prostě terč zlodějů. Ale zase když nikde PRAVIDELNĚ nepostáváš (můj případ), tak je to riziko o hodně menší. Jinak jsem si ale pojistku zjistil, včetně GAPu, a při mém bonusu to nejsou nijak závratné peníze.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.06.14  14:31

To je pravda, musíš to mít dobře pojištěné, abys byl v klidu. Ideálně GAP pojištění jak mám na MRS, které ti při krádeži kryje vše, vč.poklesu ceny v čase, takže když ti ho někdo ukradne, pořídíš si to samé >:-[] Ale kdo by kradl auto se štěrbinou na kapotě, že? >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.06.14  14:29

« Re: Na prodej pěkný Megane R.S. 265, rok starý

Mně se LSG líbí, zvlášť naživo mě příjemně překvapila, akorát ta červená linka vypadá líp u tmavší/kontrastnější CSG. Na GR je pro mě LSG nejlepší z nabízených barev.
    Z běžně dostupných barev se na GTI nehodí hlavně ta modrá metla, ke které vypadá ta červená linka poněkud "kýčovitě".
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 13.06.14  14:21

Ad GTI: včera mi jeden známy pripomenul jednu menej príjemnú stránku Golfa, keď sa ma spýtal, či ho mám dobre poisteného, keď ho tak ostentatívne parkujem v meste (a že keď mi ho ukradnú, mám sa ho opýtať, kde je). 8-s Predpokladám, že takéto riziko u Leona, notabene u Clia nehrozí.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.06.14  13:45

Já bych ho bral (jako druhé auto) takto i včetně těch sedadel ;-)
    [odkaz]

Ale i ta Limestone nevypadá na GTI špatně. Ikdyž tu kdysi WL prohlašoval, že se k tomu nehodí >:-[] Ale když hold mají mizerný výběr barev, musíš vybírat z toho co je, pokud nechceš dávat za speciální barvu nějakých 45 tisíc navíc.
    [odkaz]
    Tady na "eRku" na denním světle vypadá fakt výborně!
    [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.06.14  13:35

Pokud se na to koukám z tvého pohledu, kdy nebudeš honit časy na okruhu, tak bych asi taky spíše šel do GTI. Jednak to má nějakou kvalitu, image, je podle všeho hodně dobrý (to co mi chybělo u GGTI VI byl krouťák a samosvor a to už poladili, vč.zvuku, ikdyž prý řízení se lehce pokazilo), pro někoho může hrát roli že nemá špatnou spotřebu (proti MRS bude papkat tak o 1,5 až 2,0 litry méně) a to že to pojede o málo pomaleji než Cupra či MRS tě asi nebude trápit. Maximálně ty pokuty za rychlost budou o něco menší, nebo přijdeš o papíry o trochu později >:-[] >:-[] A pokud by ses na to koukal i s ekonomického hlediska, tak ikdyž je GTI nyní za vyšší cenu, pokles hodnoty auta bude mnohem pomalejší, než u Clia RS a Cupry ;-) Což je mimochodem výborný argument pro manželku, až jí budeš vysvětlovat, proč nyní NUTNĚ musíš zaplatit více, když si můžeš koupit o 100-150 levněji CRS >:D
    Sice u GTI říkají, že funguje do té doby, pokud ho využíváš tak do 80-85% jeho schopností, pak už začne trochu ztrácet půdu pod nohama, ale málokdo dokáže ty auta ždímat v běžném provozu až na samostné hranici ;-)
    Jako kdyby ses chtěl hodně pobavit, vyzkoušej tu GT86, pokud jsi nezkusil, možná budeš jeden z těch "šťastnějších", kteří si ji budou moci užívat na prázdnějších okreskách a držet ji pod krkem, to je pak s ní super zábava. Ale běda jak ti tam bude zavazet nějaké středně rychlé auto a nebudeš mít dostatek protoru na předjetí, pak ti začne připadat, že by toho výkonu přece jen mohlo být více :-)
    Hele, a nebo si počkej na GTI 40 Edition za 2 roky, to bude určitě zajímavý kousek :-! Stejně tak si myslím, že za pár měsíců představí limitavanou edici Oktávky RS s vyšším výkonem a samosvorem, to by mohlo být pro tebe třeba také zajímavé!
    Osobně doufám, že časem udělám z MRS okruhovou hračku a něco takového normálního na denní ježdění si pořídím, ale klidně to bude i nějaká Kokta 1,8T, BMW 228i, nebo doufám v Golf CC apod ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 13.06.14  13:05

Thom: Díky za upozornění, každej detail hraje roli. Cupru zkusit chci, nedá mi to, ale popravdě vůči ní má jak GTI, tak Clio RS jistou výhodu v tom, že ta auta mají moje sympatie, zatímco k Seatu necítím nic. Jo, je to trochu dětinské, ale je to tak. I sympatie jsou důležité. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.06.14  12:51

škoda, chtěl jsem tě právě zlanařit do vyššího levelu ;-) Zvláště když máš doma několik aut a nejsi takový blázen na okruhy, tak tady by GT86 pro mě byla jasná volba!
    Každopádně pak ber klidně Golf GTI VII Performance v perleťové bílé s DCC a klidně i DSG, pokud nejsi až tak náročný petrolhead ;-) >:-[] A nebo jestli chceš být šedá nevýrazná myška jako my s IUDEXem, tak vezmi nějakou z těch univerzálních šedých jako CSG či Limestone :-)

P.S.: U toho Leona si dej bacha, jestli tě taky nebude tlačit do pravého lýtka ten divně tvarovaný středový tunel. Ten mi tam vadí dost a z toho důvodu bych si asi třeba já Cupru nekoupil.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 13.06.14  12:46

« Re: Na prodej pěkný Megane R.S. 265, rok starý

WL: To je ovšem překvapení... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.06.14  12:04

To EVO už mám, ale nemám teď čas to číst, zatím jsem se jen na obálce dozvěděl, že G7R je nejlepší hh se znakem VW.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 13.06.14  10:44

Thom: No tak tos mi fakt poradil... 8-s Co myslíš, že asi tak v bezesných nocích řeším ? GTI, Cupru nebo CRS ? >:D >:D Cupru jsem zatím tedy nejel, ale předváděčka už je domluvená na příští týden. Pro každé z těch tří mám dost důvodů pro i proti. ;-) MegRS a GT-86 jsem vážně neuvažoval, holt i kategorie petrolheadů má svoje úrovně a já s klidem zůstanu v té nižší, nepravověrné. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.06.14  10:22

Já ti to srhrnu: Kup si s klidem Clio RS, nebo Golf GTI, Cupru či MRS :-) Ani s jedním neuděláš chybu a všechny tě budou hodně bavit a uspokojovat. Některé jsou zábavnějším, některé místo toho zase univerzálnější >:-[] Ale stejně tak tě bude určitě hodně bavit GT86, ta z těchto asi nejvíce, ale zase je nejméně univrzálnější. Ale pokud máš další auta, kup si GT86 (y)

Ale jestli nyní vybíráš, tak bych těch 99 Kč za to EVO rozhodně investoval ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 13.06.14  10:08

Thomasino: Tak sem hoď "svodku", já ty testy nečetl... ;-) A nemůžu navíc ještě nikoho hájit, když nevím co mi bude (už jen) za pár měsíců stát v garáži. To bych si mohl taky pěkně naběhnout... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.06.14  09:54

Tak já tady nahodím oblíbené téma o testu HotHatchů v časáku EVO, čekám zdejší diskuzi a případnou "obranu" GTI VII Perf. (či OPC ;-) ) , nebo vychvalování třetí Cupry a ono nic!! Raději se tu řeší píí..viny >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.06.14  21:32

« Re: vliv hmotnosti kol

wl: Jasně, a přitom se to dá dělat i řekněme s určitou elegancí a nadhledem. Třeba já jsem se taky nikdy úplně nesmířil s tím, že jsem místo Kizashi koupil Mondeo. Ale dělám co můžu, aby to na mě nebylo znát. >:D >:D Zřejmě si to zklamání nakonec budu muset nějak kompenzovat, já nevím....že by třeba nákupem u koncernu ? :-O >:-[] ;-)

PS: Btw do diskuse na homepage o Kizashi jsem se úmyslně nezapojil. Nebyl bych úplně objektivní, protože Kizashi v manuálu jezdí opravdu výborně. Hned napoprvé takhle trefit jízdní vlastnosti, jakousi lehkost a agilitu v době monstrózních těžkopádných střednětřídních mainstreamů, to smekám. Vzhledově se mi líbí a ani interiér není žádná ostuda. Na druhou stranu existuje spousta objektivních důvodů, proč je Kizashi v Evropě neúspěšné. Což pochopitelně uznávám. A tak bych těžko snášel na jedné straně nechápavé nářky proč to nikdo nekupuje a na straně druhé kecy o autě z 90-let minulého století, o motoru, kterej do 4.000 nejede a žere 12 litrů (úplná blbost, ten motor má v Kizashi pohodovej charakter a už odspoda táhne slušně, nad 4.000 ještě o hodně lépe ale zase to není žádná vysokootáčková pila a při mém "testu" zaměřeném na běžné užívání - žádné courání - mi v kombinaci ukázal něco nad 8.5 litru) atd. Toho auta je docela škoda, ale svým zaměřením vyhoví jen úzké skupině kupců...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.06.14  19:42

šn
    Problém "Kata i kaktuse" není v tom, že si koupil produkt značky KIA, ale v tom, že se s tím nedokázal smířit (těžko říct, proč přesně)...., no a v diskusích opravdu bojuje především sám se sebou, i když on sám je přesvědčený, že bojuje proti nespravedlivě úspěšnému koncernu a jeho "stoupencům".
    Samozřejmě, že podobných týpků je na webu víc, ale např. wolffa určitě jmenovat nechci. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 12.06.14  19:07

woody: To jo, white taky občas provokuje a koleduje si a o jeho debatách s nejmenovanou bývalou uživatelkou se dodnes vedou pověsti, ale je to řekněme důvěryhodná osoba, která má jisté zkušenosti jak z teorie (především auta z D), tak i z praxe - kdo zná Fotosoutěž, tak ví, že white zrovna label není. Od tohoto typana čtu jen jakési záblesky a provokace. Mrzí mě, že to častokrát chytne třeba i jossalita, GTIho, Gilgita... A aspoň malinko snad každého. Ale tak už to je. Jinak včera, nebo kdy byl v telce chlap, koreolog či co, a já málem vykřikl Gilgit! >:D Ne opravdu, nej chytrolín, každýho hned zpéruje, a pak začne mluvit o VAGinálcích. 8-s >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.06.14  18:50

šmoula: To co v předmětné diskusi předvedli Kat i kaktus (nebo jak teda ? :-O >:D ) si nic jiného nezasloužilo.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.06.14  18:06

Tak, pokud se nebudeš nevhodně cukat... :-O >:D
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 12.06.14  17:27

Jo, v tom se ty vyžíváš... A kdyby se znepřátelený dotčený nevhodně cukal, máš v krajním případě v záloze "zloděj křičí, chyťte zloděje" a "je to tvůj boj". Čímž nechci říct, abys na mně těchto praktik začal uplatňovat. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.06.14  16:53

Jj, to bylo jenom takové chytání za slovo. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 12.06.14  16:50

WL: Samozřejmě jsem měl na mysli ty údaje o hmotnosti plné a poloviční nádrže. Nebo hustotu či objem, když to odvodíš...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.06.14  16:43

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.06.14  16:42

šn
    Nebude lepší násobit třemi čtvrtinami objem! (paliva), nikoli hmotnost (paliva), kterou případně chceme výpočtem zjistit? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.06.14  16:35

w-a, iudex
    Jestli vám spíš z těch Fordů tak trochu "nešplouchá na maják"... >:D
    Jinak by to byka další věc o kterou jsme my, majitelé nudných koncernových produktů, ochuzeni. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 12.06.14  16:33

woody: Vidím, že máš dobrou náladu. :-) :yes: Jestli ti u Volkswagenu nepřibalili trochu LSD. Jako Čtvrtníček tenhle týden. [odkaz] >:D :yes:
    A když jsme u těch zkratek, Bully včera efektivně bez poznámek kolem odvedl diskusi od barviček. >:-[] Kde se WL trochu opakoval... Všichni už přeci vědí, že CSG [Babiččina stará modrá zahradní lopatka] je namodralá šedá a LMS (Limestone) [Shnilý tone of lime] je temperová matlanice na šutru/hornině. >:D >:-[] Teď se přidala i jakási "středně šedá", která už z názvu nepotřebuje další koment. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.06.14  16:14

šmoula: Dobrá poznámka, ale zase ber v potaz, že se to liší pumpu od pumpy. Na některé je váha litru benzínu opravdu téměř rovna litru vody. >:D >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.06.14  16:12

iudex: >:D Tak to máme stejný. I u mého nafťáku plná nádrž slyšitelně šplouchá. Zřejmě se Ford sichruje kvůli případnému selhání palivoměru. Přestane šplouchat - natankuj. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 12.06.14  16:00

Zajímavé téma, chlapi, ale osobně bych (i vzhledem k příčnému rozložení hmot) dal více na ty spolujezdce. A tu hmotnost benzinu v nádrži si vynásobte třemi čtvrtinami. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.06.14  15:35

Sorry, ale pol nádrže nemôžeš cítiť. Ak by sme spravili pokus, že Ti dám Tvoje auto raz s plnou nádržou a raz z polovičnou, som presvedčený, že to nerozoznáš. Samozrejme si mohol cítiť spolujazdca v i30ke s atmo 1,6kou, ale tvrdiť, že pri 195 kW aute rozoznáš pol nádrže, prepáč, to Ti neverím. ;-)
    P.S. Ja rozoznám, či mám plnú nádrž v Mondeu, ale tam to nie je kvôli poklesu dynamiky či ovládateľnosti, ale kvôli špecifiku Mondea, že benzín v plnej nádrži počuteľne špliecha pod zadnými sedadlami. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.06.14  15:21

No právě že cítíš, jestli jedeš na okruhu s plnou nádrží, nebo poloprázdnou a rozdíl máš 30 kg. Takže další rozdíl 30-60 kg na kolech se může projevit. Samozřejmě pokud to ale kazí řidič (jako minulé pondělí), tak jsou tyto "pokusy" s odlehčováním k ničemu >:-[] >:-[] >:D

P.S.: stejně jako poznáš, jestli jedeš v autě sám, nebo ti tam sedí spolujezdkyně co má 60-65 kg ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…