poterienko 01.07.14  12:42

« Re: Od hothečov k rodinnej strednej triede

Nejlepší je, když to říkají majitelé slabších vozů ala HTP nebo 1.5VÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍTEC…

Covenant 01.07.14  12:28

White label

To víš... fofr klacek je fofr klacek...toho se nevzdáme >:-[]

white label 01.07.14  12:14

iudex
    Dík za "chlpatú" minirecenziu.
    Vy, ortodoxní "manuálisti" to nemáte v životě lehké, ještě, že se v podstatě trestáte sami. >:-[]
    Jen doufám, že nemáte potřebu dělat si sami úplně všechno... >:D

iudex 01.07.14  11:39

« Od hothečov k rodinnej strednej triede

V rámci debaty o autách sa pre osvieženie presuniem k slabším rodinným autám strednej triedy. Cez víkend som mal možnosť vyskúšať sestrin nový Mercedes C180 W204 7G-Tronic (nie funglovka, ale predvádzačka, teraz už minulá generácia) a keďže mal v podstate rovnakú motorizáciu, ako moje Mondeo, porovnanie sa priam ponúka.
    K vizuálu len stručne: klasický sedan bude vždy elegantnejší, ako prerastený liftback a tu strčí Céčko Mondeo do vrecka. Auto pôsobí elegantne a vyvážene, nič neprevyšuje ani neruší, možno len pofaceliftové predné svetlomety sa mi moc nepozdávajú. 17" kolesá sú tak akurát a zatiaľ čo na Mondeu sú stále len tak tak, Céčku väčšie opticky vôbec netreba.
    Interiér je taktiež pred Mondeom, čo nie je prekvapivé. Keďže výbava predvádzačky je pomerne slušná (veľká obrazovka s navi, nejaké tie lišty, polokoža atď.), nie sú tu žiadne diery či plastové záslepky a auto nekričí, že si majiteľ nepriplatil. Je to ešte tá ostrejšie rezaná palubka, ktorú už najnovšie Mercedesy opustili v prospech oblých tabletoidných interiérov a hoci najnovšie Céčko pôsobí modernejšie, interiér s integrovaným displejom pôsobí elegantnejšie, ako trčiaci tablet. Mercedesovská monopáčka je síce tradícia, ale podľa mňa je to blbosť a zbytočne komplikované. Teda interiérovo oproti Mondeu prémiovosť cítiť je, na druhej strane oproti GTIčku to už tak slávne nie je a tam človek rozdiel veľkostnej a kvalitatívnej triedy moc nepociťuje. Problémom Céčka je priestor, vpredu je to v pohode, ale vzadu sa vyšší človek jednoducho nevojde; miesto chýba na kolená, na výšku i na šírku. Tu Mondeo valcuje, keď aj so svojimi neštandardnými 193 cm si sadnem bez väčších obmedzení.
    Čo jazda? Tam by mali byť najväčšie zhody, keďže Céčko má skoro identický motor, ako moje Mondeo, konkrétne preplňovanú 1,6ku benzín; výkon je o chlp nižší (115 kW vs. 118 kW), zato krútiak o chlp vyšší (250 Nm vs. 240 Nm) a aj v reále celkový dojem z motora je skoro identický, ako v Mondeu. Céčko by možno bolo o chlp živšie, ak by malo manuál. Automat trošičku tlmí reakcie motora, takže sa to vyrovnáva a bez stopiek sa nedá povedať, ktoré auto je rýchlejšie. Inak je motor tichý a kultivovaný, ani pri vytočení nemá nijak vzrušujúci zvuk a chýba mu špička. Teraz si poštvem labela a iných zástancov automatu, ale opäť sa mi potvrdilo, že mi automat v aute tohto typu jednoducho vadí: v normálnom režime občas s preradením váha, v športovom režime naopak zbytočne drží rýchlosť a manuálny režim je už úplná blbosť: manuálne radenie je do boku, t.j. ťuknutím páčky doľava a doprava, čo je úplne neintuitívne (a napr. keď ťukne dvakrát do prava, tak na prvé ťuknutie preradí a na druhé vyjde z manuálneho režimu do automatického) a po chvíli človek rezignuje a nechá to tak. 8-stupňové ZF je určite lepšia prevodovka. Inak ale odstupňovanie 7G-Tronicu je bez výhrad, 1 až 6 naskladané tak aurát, aby mal motor vždy optimálne otáčky, so sedmičkou ako rýchlobehom. Čo sa týka podvozka, je to taký optimálny stred pre auto danej kategórie: komfortné a kultivované, nerovnosti filtruje (najmä zvukovo) o chlp lepšie, ako Mondeo, na druhej strane ani v agilite nijak nezaostáva; neviem posúdiť, do akej miery sa na tom podieľajú jednotlivé faktory (napr. pneu 225/45R17 vs. 215/55R16), ale rozdiely nie sú citeľné, cítiť však menšiu masu karosérie. Na druhej strane som auto moc nehnal, takže odlišný charakter ako zadokolky zohľadniť neviem. Celkovo však Céčko (aspoň v tejto motorizácii) nie je auto, ktoré by človeka lákalo k rýchlej jazde, naopak svojím charakterom (tichý, odspodu ťahajúci benzín bez špičky, komfortný podvozok, automat) zvádza k pohodovej, nijak dramatickej jazde. Teda ideálne pre majiteľku (ja mám ale iné preferencie).

Ronault. 30.06.14  22:34

« Re: Vyhlášení výsledků

White label: Vidím to sice velmi podobně, nicméně možná se v mé letmé poznámce trocnu moc pitváš :-) Nicméně ja Fanouše propůjčil mariachimu i bez dohledu, jsem si vědom, že i řidič je si vědom, že i drobné přecenění svých sil a podcenění situace nekončí prohnutými plechy nýbrž to trvalými následky, leckdy smrtí, neb jak s oblibou jsem říkával "Připoutejte se, je to jediný bezpečnostní prvek v tomto voze a deformační zóny jsou tam, kde máte nohy" >:D

Woody: Ano, vidím, že poslání býti věrozběstem Renault Sportu je ti souzeno, jen tak dál :yes: >:D

white label 30.06.14  21:56

Ron
    Třeba Dinarovi jsem GTIčko půjčil, iudexovi jsem to nabídl už dřív a woodymu myslím taky a pokud náhodou ne, může být příště. Tím samozřejmě neříkám, že bych auto půjčil každému (to ani omylem), třeba jazvu jsem osobně vůbec neznal, takže tam by to nepřipadalo v úvahu, no a "sebevrahům" (o tvém "respektu" k jednostopým účastníkům silničního provozu raději nemluvě) tvého typu pochopitelně taky ne! >:D
    Akorát na rozdíl od iudexe při půjčení naopak trvám na tom, že budu sedět na sedadle spolujezdce, stejně tak bych byl rád, kdyby se mnou případně mohl jet majitel vozu, jehož vůz zrovna řídím, ono když se pak náhodou něco stane, těžko se zpětně prokazuje, že třeba "já za to fakt nemohl".
    Ostatně pokud to majitel se svým vozem opravdu umí, může být někdy svezení na sedadle spolujezdce zajímavější, než za volantem. Osobně si totiž těžko hned troufnu hledat limity u auta které dostatečně neznám, navíc logicky beru ohled na fakt, že se nejedná o moje auto. Bohužel jsou naopak taky lidi, kteří se na to dívají spíš stylem: "z cizího krev neteče".

woody-alien 30.06.14  21:50

Ron: Díky za pozdrav... ;-) >:-[]

A víš proč bych případné svezení prověřeným zájemcům neodmítl ? Protože je potřeba šířit víru mezi nevěřícími ďaury... >:D

Ronault. 30.06.14  21:26

« Re: Vyhlášení výsledků

Woody: Jistě, tvé obavy jsou oprávněné, nicméně nic nebrání tomu říi těmto žadonilům NE. Půjčil někomu z nás (mimo Dinara) své 911? Ne. Učinil tak white label se svým GTI? Ne. Proč bys ty nemohl (mimo výjimky - má maličkost) učiniti i ty?
    A ano, máknul jsem si, mám Tě pozdravit. >:-[]

woody-alien 30.06.14  21:12

« Re: Vyhlášení výsledků

Ron: Jj, když jsem to viděl na Seznamu, hned jsem si vzpomněl na tebe, žes sis asi v noci máknul. >:D

Nemusíš se bát, wl je korektní a nechává rozhodnutí opravdu čistě na mě. Že se případně pak asi na Valašsku už nikde neubytuju, nikde nenajím, nikde nezaparkuju bez poškození Flamme Red a prořezaných SportMaxxů atp., to je věc druhá. >:-[] >:-[]

A nesmíš zapomenout, že při výběru musím vycházet i z neblahých iudexových zkušeností. Zatímco GTI už bylo podrobeno testům přilnavosti i výdrže motoru a momentálně tím pádem dále nikoho nezajímá, na Clio RS se pomalu tvoří pořadník. Ty jsi první v řadě (a uznej sám, že po tvé maniakální jízdě s "ježkometem" jsou jisté obavy na místě >:D ;-) ), mariachi se taky jistě ještě jednou rád pobaví a Jazva se na zajíždění C-RS přímo třese. >:-[]

šmoula nešika 30.06.14  19:30

« Re: Vyhlášení výsledků

Ron: No, to je moc, ty jo. >:D >:D ;-) Vidím, že už se blíží červenec, od toho je v diskusích až do ledna veselo. >:D Jinak noční alibi a umělečnost samotného výtvoru... ;-) :yes:

Ronault. 30.06.14  19:21

« Re: Vyhlášení výsledků

Woody: Řekl bych, že jsou v životě situace, kdy se člověk nemůže rozhodnout a musí tedy naslouchat signálům z vnějška. Dám Ti příklad. Když jsem loni vybíral auto já, byl jsem již rozhodnut pro Octavii, no a když jsem pro ní jel, tak jsem do Prahy nedojel, určitě si to pomatuješ. Vzal jsem to tehdy jako signál a vydal se do Renaultu, kde jsem koupil Megana ke své vlastní naprosté spokojenosti a ještě ušetřil peníze.
    A dnes přišel jasný signál i pro Tebe: [odkaz]
    Jaký že je to signál? Máš koupit Clio RS. Proč?
    1. ornament se nachází asi půl kilometru od mé aktuální polohy a, aby někdo neřekl, že jsem jej vytvořil, mám alibi, byl jsem o weekendu 200 km daleko a na včerejší noc mám alibi taky
    2. tvar připomíná terč, šipku či cíl a další směřování, tedy zde je cíl i pro Tebe
    3. v Boskovicích není ani jeden prodejce VW, ale Renault ano
    4. jedno z ramen oné hvězdice ukazuje na přilehlého prodejce
    5. po spojení vrcholů hvězdice vznikne kosočtverec, ano, Renault a uvnitř ještě kruhový obrazec, což je tvor v logu

Máš ještě další pochybnosti? :-!

Covenant 30.06.14  15:57

Šmoula...no ještě zbývá golf R >:-[]

šmoula nešika 30.06.14  15:47

« Re: Vyhlášení výsledků

Covenant: Radši ne... Ale kdyby se někdo s někým vsadit chtěl, tak nechat si jako avatar týden svoje selfie... to by byl dobrej trest. >:D

Covenant 30.06.14  15:39

« Re: Vyhlášení výsledků

Woody........Vsázím na Gti ;-)

woody-alien 30.06.14  14:46

« Re: Vyhlášení výsledků

Ron: Buď v klidu. Výběr a jeho vývoj poměrně intenzivně konzultuju přes SZ s white labelem, takže se nemusíš bát, že by snad došlo k nadržování některému z duelantů. ;-) To bude čistý jak výběrové řízení ve státní správě. >:D

woody-alien 30.06.14  14:42

« Re: No comment

Pallermo: Dovolil bych si tě upozornit, že soudit lidi podle značky auta, které vlastní, je takovým znakem idiocie, že mi nezbývá než tě mezi námi idioty přivítat. >:D A rovnou bych tě zvolil náčelníkem, protože tak velkýho idiota jsme tu skutečně zatím neměli. ;-) >:-[]

Leg 30.06.14  09:24

« Re: Vyhlášení výsledků

Ešte by som rád zablahoželal víťazovi aj porazeným a dodal aj malé slovné hodnotenie.

Kubass: mne sa veľmi páči atmosféra toho celého, výborne poňaté.
    Poterienko, kysky: dobrý nápad, snažiť sa z fotosúťaže spraviť tímový šport. Poterienko má o trochu lepšie prevedenie a tak je druhý.
    wl: taktiež pekné, bohužiaľ štvrtý je len jeden a tentoraz to nejak padlo na teba. Aj keď rozdiely boli také tenké, že keby som hlasoval v inú časť dňa (resp. vedel o akcii na zmrzlinu), tak by si bol možno prvý.

foto Pallermo

Pallermo 30.06.14  08:53

« No comment

Nektere fotky majitelu sem nejprve nechapal, ale kdyz sem uvidel znacku vozidla, ktere vlastni, tak sem to hned pochopil....proste idioti.

white label 29.06.14  23:10

pot
    Dyť tak je to přesně i v reálném životě, nebo snad ne? ;-)

šmoula nešika 29.06.14  20:08

« Re: Rejtynk

pot: Teď už můžeš špekulovat, když je po hlasování... >:-[] Vždyť to Vranis psal, že chtěl trojku i kvůli tomu Turkovi v džínový bundě. ;-)

poterienko 29.06.14  19:55

« Re: Rejtynk

ŠM: Pravda, všiml sis, že Audi měli vždy jen a pouze padouši?

šmoula nešika 29.06.14  19:50

« Re: Rejtynk

Něco málo k mému hodnocení...

white label - německé auto vyfoceno s německou precizností, německým fekálním humorem. A vloženo na poslední chvíli s "německým" za tři deset. Zkrátka typický WL. ;-)

poterienko - Audi sice v Kobře 11 nepreferovali, ale nakonec jsem tě preferoval já před Kyskym. Profi přibarvení. :yes:

Kubass - technicky fotka nezaujme, neurazí; smíchy z ní pod stůl nepadnu, ale asociace, jakou jsi k námětu dospěl, je více než trefná. Bednu zasloužíš. :-)

Kysky - esteticky asi nejpříjemnější fotka, ale na auto příště dej polep karabiněrů. ;-) Pod bednou jen o píď.

white label 29.06.14  19:15

Ron
    Za tu druhou část reakce (určenou woodymu) ti naopak napařím přirážku 200 %!
    ROZUMÍŠ TOMU!!! :-O :*) ;-)

white label 29.06.14  19:07

iudex
    Tak tady se mi ten odstín šedé moc nelíbí, taková šedá "základovka" v lesku. :-O

A zezadu je to docela hrůza, k rozteklým lampám přibyl hrozný zadní nárazník s vlepenou (tuzerskou) rohožkou a obřími odrazkami, třešničkou na dortu je pak výkus s jakousi stříškou pro koncovku výfuku:

Další fotky v šedé, kde ten odstín vypadá líp:

David Silver 29.06.14  18:59

« Eliot.??

Zdravím,
    koukám, Eliot již téměř 4měsíce na MACZ nic nenapsal.. Nepamatujete si, nepsal něco? Odletěl na exkurzi na Mars?

iudex 29.06.14  18:40

« Re: Vyhlášení výsledků

Gratulujem medailistom (teda 3/4 účastníkov). :-)
    wl: dal som Ťa na druhé miesto, teda mám nárok na dvojitú?
    Inak tu je reálne foto FoSTu v tej novej šedej; tu vyzerá pomerne svetlá: [odkaz]

Ronault. 29.06.14  14:56

« Re: Vyhlášení výsledků

WL: Díky, sice tentokrát jsem Ti hlas nedal, ale z minula ano, stavím se tedy dnes s plným autem cestujících >:-[] :yes:

Woody: Ano,woody, Limestone tvým favoritem nebude, ani žádnáá jiná barva na Golfu nebude tvým favoritem, priotože si koupíš Clio RS!
    Rozumíš tomu?
    Rozumí tomu?!
    RROZUMÍŠ TOMU!!! [odkaz] >:D >:-[]

Vranis 29.06.14  10:14

« Re: Vyhlášení výsledků

Taktiez gratulujem vitazom a dakujem šmoulovi za koment k fotke ;-)

Leg 29.06.14  09:39

« Re: Rejtynk

Wl: áno, R-ko vyzerá výborne, po dvoch generáciách opäť dokonca lepšie ako GTI. Teda z exteriéru, v interiéri mi sedí viac červený akcent na úkor modrého, aj keď sedačky sú zasa o kúsok lepšie v Rku. Príplatok 176000 na úkor GTIčka by som asi nedal, predsalen trakciu na suchej a mokrej ceste do značnej miery podľa dôveryhodných aj miestnych zdrojov rieši performance pack a v zime si poradím aj so zadokolkou, výkon v GTI je tiež pre mňa dostatočný. Každopádne, ak by som sa predsalen rozhodol pre R, konfiguroval by som ho asi podobne ako ty, kolesá sú jasné, pri karosérii by ale hodne zavážil praktický faktor a možno by som šiel do 5D a čo sa týka farby, tam by som sa asi nevedel rozhodnúť medzi tvojou sivou a rkovou modrou, asi by som to rozlúskol až pri podpisovaní objednávky podobne ako Clarkson pri kúpe svojho Ferrari [odkaz]

David Silver 29.06.14  02:08

« Re: Vyhlášení výsledků

WL: ty jsi dobře vyčůranej. Zrovna zítra když má být chladno a pršet. To je tak akorát o nachlazení...
    PS: mne si vyjímečně ( >:D ) můžeš škrtnout. Včera jsem si dal MTB maraton a sotva udělám krok jak jsou nohy KO. Dneska trochu vytočím nahy zlehka asi na silničce ale stejně, druhý den po závodě jet 250km, to si radši nechám ujít >:D

Jinak ti jako vítězi gratuluji a všem bedňákům taktéž.

white label 29.06.14  01:17

« Re: Vyhlášení výsledků

Díky moc všem za hlasy, je vidět, že máte úžasnou kombinaci vytříbeného vkusu s neovlivnitelným vlastním názorem. >:-[]
    Ovšem pro jistotu zvu zítra (jako obvykle 14 - 18 hod.) všechny (co mi dali body) na zmrzlinu grátis. >:D

white label 29.06.14  01:13

w-a
    Jo, z profilu je krásně vidět ta sportovnost dlouhých dveří ala kupé u 3dv. verze vs rodinný typ plný krátkých dveří u 5dv.
    Odlehčené kovově šedé Pretorie jsou právě ty, které jsem vybral a jsou jen v 19", kdežto černo-leštěné masivnější Cadis (o kterých zřejmě píšeš, že jsou v Teplicích) jsou jak v 18", tak v 19".
    Interiér se myslím ani konfigurovat nedá, jen do něj virtuálně nahlédnout v dané/jedné konfiguraci.
    Jo, a po zohlednění rozdílných sériových výbav u GGTI Perform. a GR (na českém trhu) se původní cenový rozdíl 245.000. Kč zmenší na 176.200,- Kč. Pořád to sice není žádný malý rozdíl, ale vypadá to přece jen o poznání přijatelněji, než původních čtvrt mega.

šmoula nešika 28.06.14  22:46

Tak jsem to trefil.
    Stejně jako blog o TG Live i komentář k hodnocení ještě očekávajte.

Geniální show, jen přídavek po těch intenzivních sedmdesáti minutách chyběl a profesionalita pořadatelů moc profesionální nebyla... Ale nebudu předbíhat. ;-)

Gratulace zúčastněným za hezké bodové skóre, ať už těm na bedně nebo tomu pod ní, a i nepřihlášenému Vranisi za skvěle vyvedený supr nápad. Těm, co se účastnit chtěli, ale nestíhali, přeju do příště menší pracovní vytížení. :-)

woody-alien 28.06.14  22:06

« Vyhlášení výsledků

Takže, v červnovém kole Fotosoutěže s tématem "Moje auto a ochrana" jste hlasováním určili toto pořadí:

1. white label - 21 bodů
    2. poterienko - 17 bodů
    3. Kubass - 13 bodů
    --------------------------------
    4. Kysky - 9 bodů

Gratulace vítězi a všem díky za účast. :-)

woody-alien 28.06.14  22:02

« Konec hlasování

Ukončuji hlasování, výsledky za chvilku.

woody-alien 28.06.14  21:38

« Hlasování končí ve 22.00

Tak ještě chvilku můžete hlasovat. ;-)

foto kubass11111

kubass11111 28.06.14  21:26

4. já :-!

woody-alien 28.06.14  20:50

« Re: Rejtynk

wl: Je to pěkná hračka, chvilku jsem si s tím teď taky hrál. Perfektně názorně jsou tam vidět dopady karoserie (3dv vs. 5dv) na vzhled, samozřejmě kola a líbí se mi, jak si můžeš rozsvítit světla. ;-) Povedlo se ti asi nejlepší kombinace barvy a kol. Třeba ty 19" Pretorie mi na R vůbec neseděj a zrovna v těch Teplicích měli eRko v bílé a na těch Pretoriích. A dojem byl asi takovej : "prostě Golf na velkejch kolech".

Ale interiér si asi nedělal, ne ? Já jen, že je tam zevnitř vidět panorama...zvenku ji nemáš. ;-)

foto Mojito-s-Feferonkou-RSKa-

Mojito (s Feferonkou)(RSKa) 28.06.14  20:44

White label
    kubbas
    Kysky

white label 28.06.14  18:12

w-a
    Jo, už jsem ten katalog viděl i u Hellera, ještě, že jsem jim ho neukazoval jako nějakou vzácnost a oni by řekli, jo, ten už teď máme taky. :*) >:D
    Jinak každé GTD vypadá vedle GTI tak nějak bez jiskry, a to i v inteiréu ta červená dost oživuje, i když jí není hodně. Jak si ty auta viděl nasvětlené, hodně/málo, denní/umělé světlo? Já zase viděl GTD v CSG, a to prostě nebylo ono, ta barva jako by se neměla od čeho odrazit a jako celek to působilo tak nějak všedně.
    A jak se ti líbí ta konkrétní (noční) vizualizace GéeRka?

woody-alien 28.06.14  16:10

« Re: Rejtynk

wl: Ty si po nocích hraješ a já v potu tváře v reálu vybírám auto. 8-s >:D ;-) Dnes mám za sebou cca 450 km...vím, že dlužím SZ. Tak tedy dnes.

PS: Mám ten katalog na GTI, co jsi viděl v Arábii. Jak si tam obracením částí stránek měníš kola atd. A viděl jsem na vlastní oči vedle sebe GTD v Lime a GTI v Carbon. Lime je pěkná barva ale můj favorit to nebude.

šmoula nešika 28.06.14  13:07

« Rejtynk

Nevím, jestli dneska stihnu napsat celý koment k hodnocení.

3. Kubass
    ----
    4. Kysky

Vranis: Bomba. Z toho by u mě bylo 1. místo.

white label 28.06.14  12:11

« Re: Hlasování zahájeno

Včera v noci jsem si chvilku hrál s "vizualizérem" na vw-r.de
    Zas a znova mě překvapilo, jak skvěle, a přitom současně, může vypadat auto, které vypadá 40 let "stejně" a nepotřebuje k tomu ani žádné extra okázalé prvky, nebo křiklavou barvu apod.:

white label 28.06.14  11:58

pot
    Určitě by se našel zajímavější exteriér na vyfocení, ale zase by se tím ztratila pointa (viz komentář při přihlášení fotky), ne náhodou je totiž částečně v záběru i druhé auto v garáži, přikryté (pro změnu) plachtou. :-)

white label 28.06.14  11:42

« Hlasování white label

1. Kubass

Kubass
    zlato především za "sólonápad", k absolutní dokonalosti chybí už jen značka stejného koncernu většího bráchy. Technicky to má ovšem rezervy, po této stránce umíš i líp.

poterienko/Kysky
    Téma splněno, i když třeba já mám silniční policii spojenou spíš s represí, ale "pomáhat a chránit" by měla. On i takový Semir často udělá na dálnici víc škody, než užitku. >:-[]
    Jinak mně se to úmyslné zdvojení nápadu i provedení moc nepozdává, máme tady jen čtyři fotky a ještě jsou z toho (plánovaně) dvě "na jedno brdo". Technicky je ovšem poterienkova fotka zmáklá hezky, má to "impakt", jak už napsal iudex.
    Kyskymu taky (viz. komentář woodyho) tu dálniční stíhačku v podobě Doblo moc nevěřím, navíc špatně čitelný nápis POLICIE, ale i přesto to tentokrát na bednu bohatě stačilo. ;-)

Covenant 28.06.14  11:35

Vranis...moc pěkný nápad :yes:

Covenant 28.06.14  11:33

« Re: Hlasování zahájeno

Díky Šmoula..... podívám se na naše v moto GP a pak si to rád přečtu ;-)

Vranis 28.06.14  11:28

Tiez si hovorim ;-\

white label 28.06.14  11:07

Vranis
    škoda, žes to nestihl, zrovna tento měsíc, by se moc hodil další soutěžící.

poterienko 28.06.14  11:06

« Re: Hlasování zahájeno

Tak konečně k hlasování, abych opět nebyl mimo. Tentokrát je toho hodně málo, takže budu hlasovat prvním dojmem.
    1) Kysky
    2) WL
    3) Kubass

Kysky: Nechci, aby to vypadalo jako plácání po zádech, ale líbí se mi celkový nádech fotky, líbí se mi natvrdlost ufobla. Vytkl bych méně čitelný nápis na první chvíli.
    WL: Líbí se mi nápad a odhodlání obmotat celé auto. Trochu mne opět mrzí ta lenost, kterou z fotky cítím, určitě by se našel zajímavější exteriér na vyfocení.
    Kubass: Sice nouzovka, ale příjemné na pohled. Opět super prcek ;).

Vranis 28.06.14  10:35

Zdravim vsetkych :-)

tento mesiac som mal v plane zucastnit sa aj ja (dokonca som este 25. stihol spravit na rychlo aj fotku), ale nejak sa mi to casovo nepodarilo, nedostal som sa uz v ten den k pc a popravde som na to aj zabudol. Tak teda aspon zahlasujem.

3.kysky

Len pre zaujimavost pripajam aj fotku, ktoru som planoval pouzit (keby som mal viac casu tak sa stym pohram viac aby ma na fotke nebolo vidiet :D) :-)

šmoula nešika 28.06.14  10:25

« Re: Hlasování zahájeno

Covenant: [odkaz] Teď to tam ale, jak koukám, moc aktivní není. Vynikající dojmy z výběru psal pár tisíc komentů naz5. Ne, blog, tahle diskuse, SZ; iudex, ať tobě, nebo nám všem, jistě nějakou rekapitulaci brzy udělá. :-)

PS: Hodnocení... no, už skoro pádím na to TG Live. ;-)

Covenant 28.06.14  07:33

iudex:

Tak to už začínáš určitě topit pod kotlem...

Budeš psát recenzi na moje auto, nebo příspěvek na blog jako třeba Woody o Cliu Rs?

woody-alien 27.06.14  23:27

Tak já taky hlasuji:

2. Kubass
    3. potysky
    -------------------
    4. Kyserienko >:-[] Nemohl jsem se rozhodnout. >:D

Ale abych nebyl obviněn z neplatného hlasování, noch einmal. ;-)

2. Kubass
    3. poterienko
    --------------------
    4. Kysky

white label - zasmál jsem se a oceňuju tu práci, ačkoliv věřím, že máš ten proces častým používáním natrénovanej. >:D
    Kubass - "protiklady se přitahují" v praxi. Líbí. ;-)
    poterienko - vaše jihočeská spolupráce mi připravila horkou chvilku a nakonec jsem zvolil Anakondu 12, kterou mi ta Audina evokuje víc. Jinak bych musel losovat. :-)
    Kysky - Doblá fotka ;-) :yes: , o místo na bedně tě připravil prokletý čas 21:57. :-)

poterienko 27.06.14  22:59

« Re: Hlasování zahájeno

WL: Minimálně na rovince nebude. V zatáčkách samozřejmě ano.

Covenant: Mě ne, jen to jen auto a zde je alespoň využito k tomu, k čemu bylo stvořeno - zábava.

Iudex: Chtěl jsem tu fotku hodně zprasit a..tak se stalo. Ale díky za názor :).

iudex 27.06.14  22:25

Covenant: 4700 km.

iudex 27.06.14  22:24

« Re: Hlasování zahájeno

A aby som nezabudol hlasovať:
    1. Poterienko: výborná fotka, páči sa mi kompozícia, farebnosť i kontrast, práca s hĺbkou ostrosti a oceňujem Tvoj tradičný vklad do fotenia (nálepky a pod-). Možno len s tou dorobenou vinetáciou by som to nepreháňal.
    2. wl: pre mňa najjednoznačnejšie naplnenie témy, sám som mienil tému interpretovať takto; na druhej strane jej chýba ten impakt, ktorý má poterienkova fotka.
    3. Kysky: obdobne ako Potera, ale predsalen tomu Audi tú rolu diaľničného policajta verím viac.
    4. Kubass: pekný kontrast prcka a obra, Tvoje auto u vyzerá ešte sympatickejšie, ako inokedy, škoda, že na bedni sú len tri miesta.

Covenant 27.06.14  22:18

« Re: Hlasování zahájeno

iudex: kolik už máš najeto na GTI ?

iudex 27.06.14  21:27

« Re: Hlasování zahájeno

Wl: sivá sa volá Stealth grey, okrem nej má byť ešte nová modrá Impact blue. Na tú som ešte zvedavý, inak by som jednoznačne bral túto novú šedú.
    A inak ak by som bol kúpil ST, teraz by som si búchal hlavu, lebo ten f/l sa celkom podaril.

Covenant 27.06.14  19:53

« Re: Hlasování zahájeno

Poterienko: Jen je mi líto těch elektronů...na těch panelech dostanou zabrat.....

woody-alien 27.06.14  18:52

« Re: Hlasování zahájeno

wl, iudex, Leg : Nj, facelift FoST celkem vylepšil a tahle barva je jednoznačně povedenější než ty dosavadní. Škoda těch zadních světel. Myslím, že _MT psal v diskusi na homepage, že cílem asi bylo rozbít masu plechu nad kolem. No, aniž bych si chtěl hrát na designéra, soudím, že tohle se dalo udělat i při zachování jisté elegance. Jinak ještě k ST D. Naftovou verzi Fordu nebudu vyčítat, ovšem parametry nejsou nijak vyjímečné, za GTD zaostávají o hodně a těžko budou (v přímce) stačit i na obyčejné Mondeo 2.2 TDCI.

Leg 27.06.14  17:58

1. Kubass
    2. Poterienko

Leg 27.06.14  17:57

« Re: Hlasování zahájeno

Čo hovorím na nové ST? Hurá, konečne jedna normálna farba (aspoň dúfam). Ináč fajn facelift, tie vo všeobecnosti Fordu idú (s výnimkou súčasného Mondea, ale tu je otázne, či jeho fl vôbec do Európy dorazí), ale to bude asi tým, že si preventívne vždy latku nastavia celkom nízko, aby sa im jednoducho preskakovala. Z tretieho okienka by som si nič nerobil, kompakt kompaktov (veď-viete-kto) má konieckoncov okienko navyše dokonca vpredu a myslím že nikomu to nevadí.

white label 27.06.14  15:46

pot
    Benzínový Focus ST nebude pomalejší, než tvoje A4.

white label 27.06.14  15:43

iudex
    Co je to za barvu, nějaká nová? Předek je o něco lepší, kola slušné, škoda, že zadní rozteklé lampy zůstaly. Chybí třídv. verze, 5dv. GGTI aspoň nemá další prosklení za druhým párem dveří, díky čemuž nevypadá jako MPV, nebo "polokombi", stejný problém má i 5 dv. Leon, ale ten už má naštěstí i 3dv. verzi.
    Kdyby sis ho koupil, asi by tě tak skorý facelift moc nepotěšil. ;-)

poterienko 27.06.14  14:53

« Re: Hlasování zahájeno

Iudex: Já HH nerozumím, takže nic :D. Na mě je to asi trochu pomalé, ačkoli mezi HH je to asi tak akorát.

Covenant: Hezké, auta ještě lepší. Nemohu hodnotit výkon a jíz. vl., protože jsem ani s jedním nejel, ale Jag se mi zepředu prostě nelíbí. Ještě je škoda, že video není ve FullHD a že je (promiňte) zprasené kompresí YT.

Covenant 27.06.14  12:47

« Re: Hlasování zahájeno

Jaguár F-Type + BRZ s driftujícím Rastou Chvalou a Jakubem Rejlkem :-)

iudex 27.06.14  09:06

Inak čo hovoríte na nový FocuST? [odkaz]

iudex 27.06.14  08:28

« Re: Hlasování zahájeno

No keď nemáte chuť staré mobily predávať, spravte to ako ja: hoďte svoj Nexus do studne. >:-[] (teda ja nie až tak dobrovoľne).
    Inak neviem, či ste čítali/videli reportáž, ako Rasťo Chvála a Kubo Rejlek išli do Chorvátska na starom Trabante a Škode 120, celkom vtipné, resp. pre nás starších aj nostalgické: [odkaz]

David Silver 26.06.14  22:25

« Re: Hlasování zahájeno

WA: Jo to máš recht. V tomto kole by to bylo 4:1 že se dostaneš na bednu :-)

WL: Souhlasím. Je na tom opravdu slušně. Akorát já jsem takovej aktualizační úchyl a tak jsem vždy byl natěšenej na update. Ale na ofiko, né žádný homemade :-) Aproto mne předčasný konec podpory zasáhl přímo do srdce.
    Jinak asi dva týdny zpátky jsem otestoval jeho tvrdost, kdy jsem frčel na kole, mobil v kapse na zádech a ve stínu pod stromem ve 40 za hodinu zkopce byl čerstvej olej a mně ujelo na něm přední kolo a jel jsem asi dva metry po zádech, resp. po mobilu po silnici >:D Nakonec není ani nijak extra odřenej.

Také jsem zrovna nepočítal s tím, že ho budu mít dýl jak rok, jako většinu telefonů. Ale už mne nebaví solit ročně x tisíc za mobil a za rok ho prodat za zlomek ceny...

PSalll: taky jsem pár dní zpět fůlgasil >:-[] [odkaz]

white label 26.06.14  22:13

w-a
    Přes "fůlplyn" je tady Ron, viz jeho pověstné plnění nádrže s plechovkou fazolí v ruce. >:D

white label 26.06.14  22:10

K
    Aha. Ale myslím, že vzhledem k morálnímu stáří telefonu je to pořád výborný kousek i bez KK. Cokoli jiného z té doby a za ty prachy by na tom dnes bylo hůř. ;-)
    Sám ho mám překvapivě dodnes, což jsem při jeho koupi vůbec neplánoval/neočekával. Od té doby je samozřejmě spousta různě lepších mobilů, ale nijak vyloženě zásadně, jinak bych ho už sám určitě neměl. Zrovna teď mám možnost vyměnit jej (s nevelkým doplatkem) za poslední Nexus, tak uvidíme.

woody-alien 26.06.14  22:07

« Re: Hlasování zahájeno

wl: Aspoň žes to přiznal. Ale zapomněl si dodat, že na déšť jsi to auto vytáhl jenom proto, že ta fólie už byla dosti zaprášená. >:-[]

Termín "na půl plynu" je zřejmě věcí názoru. Pokud to myslíš tak, že jsem coby tvůj spolujezdec zůstal na sedačce a neprocedil se dveřmi ven, pak ano. V tom případě bych ovšem asi nechtěl zažít tvůj "fůlplyn". >:D ;-)

woody-alien 26.06.14  22:02

« Re: Hlasování zahájeno

Kysky: Já myslel, že k pravidelnému umístění na bedně by mohlo stačit se přihlásit. Aspoň tentokrát to tak téměř bylo... ;-) ;-\

David Silver 26.06.14  21:38

« Re: Hlasování zahájeno

Woody: V pohodě. Spíš by ses měl zaměřit na to, čím se mi zavděčit, aby jsi od příště byl pravidelně na bedně ;-) >:D >:D

woody-alien 26.06.14  21:24

« Re: Hlasování zahájeno

Kysky: Tak to mě mrzí, že i já jsem nenaplnil tvůj tip, ale jak jsem již psal - tentokrát to opravdu nešlo. Zákon o obchodních korporacích, změny v zakládacích listinách....a termín 30.6.2014, víc není třeba dodávat. ;-)

šmoula nešika 26.06.14  21:18

« Re: Hlasování zahájeno

WL: Řekl bych tak aspoň potřetí ve 21:57 za poslední rok, ale přesně na to neodpovím - nejsem směsicí grafomana, lingvisty a havlovského pedanta. Snad...

David Silver 26.06.14  21:09

« Re: Hlasování zahájeno

WL: jakože to byla dobrá rada, ale ty ku*vy ho ofiko neaktualizovali ani na KitKat >:D Proto jenom druhé místo ;-)
    Hlavně že od doby kdy vydali prohlášení že se bude jmenovat 4.4 KitKat, jsem si kupoval sušenku s tímto názvem minimálně jednou týdně. A pak týden před ofiko vydáním prohlásej že nakonec pro GNex už podpora nebude... 8-s

white label 26.06.14  21:02

šn
    Takže už podruhé? ;-)

white label 26.06.14  21:01

K
    Jako, že za ten Nexus nejsem až 3., nebo že za něj naopak nejsem 1.?