šmoula nešika 09.08.14 19:43
« Re: G7R/G7R 400 Concept
Ron: Děda měl na starých škodovkách taky takové zabezpečení. Myslím, že tam ale měl spínač na startovací kabely tak, aby nastartoval na klíč vždy, ale bez nich až po zapojení. :-)
Leg: Souhlas. Možná lepší přirovnání Jandy než k Foktovi, tak Machalovi z SM. Originalita za každou cenu. O jeho nebezpečnosti, užvaněnosti a a nenávisti redakce vůči Tesle (už zas slyším kázání Gilgita) jsem se už párkrát rozepisoval... no jo no, každý je nějaký. Ale máš přehled. :yes:
WL: Přesně tak. Ten test GTI byl celý mizerný. Je pod ním podepsaný Šrámek, kterému předtím zrušili časopis, jelo se snad na zimácích, což bylo zdůrazněno jen mírně. Celkově na úplně jiné notě než u do nebes vynášené ORS.
Četl jsem testy na M135i. Briti byli z RWD nadšení, z AWD už méně. Rejlek tvrdil, že to má proti Legově generaci o dost (moc) měkčí silentbloky. V kombinaci s divným předkem, blbnoucím přeplňováním a pochybnou montáží to moc smysl nemá...
woody: Jo, chce to mít nadhled ze života... -
white label 09.08.14 19:28
w-a
To mi povídej, s tím rodinným ježděním... >:D
Moje žena má taky ráda NEsportovní, klidnou tichou jízdu, nejlépe při dodržování rychlostních limitů, takže mnohem raději se mnou jezdí allroadem, který podstatně lépe maskuje rychlost, V6 TDI točí méně otáček, vzduchové odpružení lépe filtruje nerovnosti, hdm pracuje komfortněji atd. atd. a ona má pocit, že jedeme (tak nějak) pomaleji/bezpečněji, než běžně s GTI, a to i když máme úplně stejnou průměrnou rychlost...
Takže, když někam jedeme GTIčkem a já se i třeba vážně snažím o klidnou jízdu (nudou si koušu nehty, které si jinak nikdy nekoušu >:-[] ) , tak si stejně na konci trasy často vyslechnu poznámku ve smyslu: "To zas byla jízda, mám žaludek až v krku."
Vůbec si nedokážu představit, že bych ji někde na prázdné okresce svezl tak, jako když jedu v autě úplně sám a chi se trochu pobavit. Představa, jak já se bavím a ona u toho "umírá" je vážně děsivá... 8-s ;-) -
woody-alien 09.08.14 17:53
« Re: G7R/G7R 400 Concept
wl: A vůbec nejzábavnější na Jandových opusech je, že přistupuje k testu střednětřídního naftového kombíku nebo třeba MPV prakticky stejně jako k hot-hatchi. Jako by případného zájemce o podobný druh vozu zajímalo úplně nejvíc, jak si vede na limitu, jak dobře se koriguje nedotáčivý smyk a jestli lze úplně vypnout elektronické systémy. ;-)
Jenomže realita je asi taková, že rodina vám na využívání dobrých jízdních vlastností (třeba v případě toho mého Mondea) někde na zakroucené okresce jaksi.....jak to jen říct slušně....zkrátka kašle. Manželka ani děti nevidí bůhvíjakou zábavu v tom křečovitě se držet čeho se dá, aby neskončily obličejem na bočním okénku, zapírat se všemi dostupnými končetinami při "sportovním" brzdění nebo si užívat pocit člověka zalisovaného do sedačky. >:D To je moje zábava a nechci s ní už svojí rodinu otravovat. A s rodinným přepravovadlem to takhle má řekl bych většina lidí. Čili u výběru takového auta reálným kupcem nebudou Jandou do nebes vynášené vlastnosti mít takovou váhu, jak si on nejspíš sám myslí. -
woody-alien 09.08.14 17:05
« Re: G7R/G7R 400 Concept
Ron: Leg tě tady pošťuchuje a sám si na 1-er taky raději dal bezpečnější nápis. [odkaz] >:D
Ale jinak na tom, že se tvůj model/značka netěší mezi zloději velké oblibě nevidím nic dehonestujícího, naopak. U mě například zlaté Suzuki, na černých listinách pojišťoven pravidelně obsazuje jedno z posledních míst. ;-) :yes: No, teď si s Golfem v tomhle ohledu asi moc nepolepším. >:-[] >:-[] -
Ronault. 09.08.14 16:53
« Re: G7R/G7R 400 Concept
Leg: Nejsi zlý, já to vím, že Renaulty se takto v podstatě nekradou. S tím jsem i počítal, když jsem auto vybíral. Kdybych nakonec skončil v Octavii 2,0 TDI, tak bych si tam nalepil pro jistotu nálepku MPI a totéž na Golfa >:D Tak mám docela klid i s nápisem dCi, ten je navíc stejně barevný bez ohledu na výkon, žádná červená písmenka se nekonají >:D
WL: Přesně stejné dojmy z těch videí mám i já. Jediná, která ještě dávají smysl jsou ta videa akcelerace, jinak to smysl nedává. Tak leda by si na něj došlápla policie. Jen během testu GR se minimálně 4x vybodoval >:D -
white label 09.08.14 16:03
Leg
K těm Jandovým videům mi doslova mluvíš z duše, nedávno jsem stejný názor prezentoval někde v diskusi a některým jeho příznivcům se to tam hooodně nelíbilo. 8-s ;-)
Opět cituji z jeho textu ke GR:
"Přesto je i s maximálním výkonem 300 koní tak rychlý, že si podle mě ani majitel 350-400koňového sporťáku s atmosférickým motorem nemůže být vedle eRka ničím jistý. A opravdu to není dynamika využitelná jen v přímce, eRko ji dokáže plně uplatnit prakticky kdekoli.
Podívejte se sami na přiložené video dokladující probírané."
Jenže to video nic z toho nedokladuje, tam vidím jen to, že jede (sice v rukavičkách, ale jak "prase") rychle po úzké neuzavřené, ale hlavně velmi málo zakroucené, okresce, prostě video "o ničem". -
white label 09.08.14 15:52
w-a
Souhlasím, jak s LEGem (viz 00:21), tak s tebou...
Chce být zajímavý za každou cenu, proto si rád vybere něco, co jako, že jen ON vidí jinak, než "zbytek světa" (viz O3RS vs G7GTI). Už jsem "pár" testů G7 GTI (zahraničních i domácích) viděl, ale jediný komu se zatím podařilo objevit Ameriku s neskutečně dlouhými převody dsg u GTI je ON. Že si toho u nás nevšiml třeba Honza Koubek v Meziplynu, nebo Steve Sutcliffe z Autocaru....
Najednou je u GR všechno v pořádku a předpokládám, že nejlíp poskládané převody bude mít podle něj stejně dsg v ORS. Z jeho testu GGTI mám pocit, že měl zrovna problémy/"krámy" on, nikoli auto. -
Leg 09.08.14 15:40
« Re: G7R/G7R 400 Concept
Ron- nechcem byť zlý, ale gangy čo berú BMW, Audi a Octávky o tvoj Renó ani nezavadia pohľadom. >:D
A ešte k jandawebu a jandavideám - na youtube je kopec krásnych videí (/Drive, autocar, EVO...) a hádam ani na jednom sa nejazdí podobným štýlom ako na videách autofóra. Tak neviem či ľudia majú radi, keď im niekto ukáže ako sa jazdí s autom štýlom čo to dá alebo je to len exhibícia vlastných kvázischopností. Mne ale jeho videá nič nedajú - ani nie sú žiadnym potešením pre oko a ani nedokážu sprostredkovať jazdné zážitky a charakter auta, akurát sa človek diví, čo si zasa niekto v bežnej premávke dovolí. -
Leg 09.08.14 15:38
« Re: G7R/G7R 400 Concept
Wl: súhlasím s tým čo píšeš - možno až na to miesto vzadu, za mnou ešte nejaké miesto ostáva (podnikli sme v ňom už aj výlet vo štvorici, asi 600 km a v pohode). Golf to ale samozrejme nie je. Tiež by som preferoval 3D, aj kvôli bezrámovým oknám. Kupoval som ale ojeté, čiže som bral čo sa nerozpadáva a nie to čo sa mi páči viac, a navyše som preferoval verziu pred fl, ktorý bol len 5D.
Skôr ma zaujímalo či si ho neskúšal a čo hovoríš na zvezenie... -
Ronault. 09.08.14 13:41
« Re: G7R/G7R 400 Concept
Woody: :yes: :yes: :yes: Vidím to naprosto stejně. Ať Janda tomu dává hodně, tak je to velký pozér - rukavičičky, košilečička... a keců kolem...
Covenat: Já na to narazil taky náhodou, ale pokud jsemdobře pochopil popis té rušičky, tak GPS lokátor ti v případě téhle rušičky bude na nic, protože ta rušička GPS a GSM signál odstíní v okolí 35 metrů. Takže pokud to opravdu funguje a zloděj s tím příjde k autu již zapnutý, tak řídící jednotka toho lokátoru nestačí odeslat SMS ani o tom, že auto někdo odemknul... 8-s Na nějaké ty amatéry to může fungovat, ale gangy, co kradou výběrově auta typu BMW, Audi, MB případně oktávky na díly, to beztak mít budou, když to jde volně koupit na webu.
Tak si říkám, že nejlépe jsem měl asi zabezpečeného svého Favorita, měl jsem skrytý bezpečnostní vypínač, který nebylo až tak snadné najít a ten zastavil přívod paliva, když jsem auto opouštěl, stačilo přepnout. Pravda, odtahu to nezabrání, ale samo to auto neodjede a najít jej není až tak snadné... a stálo mě to asi 30 korun a 2 hodiny práce >:D -
woody-alien 09.08.14 13:05
« Re: G7R/G7R 400 Concept
wl: Musím souhlasit s tím, co na adresu Janda-webu pod názvem Autoforum napsal Leg. Auta jsou tam hodnocena v intencích toho, co za správné považuje sám autor, a ta spousta "omáčky" kolem není nic jiného než snaha přesvědčit čtenáře, že právě autorův názor je jediný správný. Proto taky ten rozsah textu. Já neříkám, někdy to je i zajímavé, ale bohužel jsem autory už několikrát nachytal na švestkách v tom, že popisují věci přinejmenším bez dostatečného poznání, když ne rovnou nepravdivě. Třeba zvuk GTI ( R nemohu posoudit), ať už je doladěnej jakkoli, nemá mnoho společného s reprákovou show v Octavii RS 3 nebo v Cupře. Ale popisují ho fakticky stejně. V "testu" Clia RS (to ale nebyl Janda) zase zcela zřejmě nepronikli do opravdu "složitého" systému nastavení režimů, takže autor píše bláboly o něčem, co takto funguje třeba jenom v jediném režimu z pěti. S odkazem na to, že "mu bylo řečeno" že žádný další režim už není. >:D
A co se týká těch petrolheadských řečí, kdy bez zcela vypnutého ESP si podle autorů můžeš tak maximálně popojíždět po kolonádě ve Varech, to zavání pózerstvím na sto honů. Zajímavé je, že sám vlastník Clia RS při popisování jednotlivých režimů poznamenal, že by přivítal jeden navíc - s již plně ručním ovládáním převodovky ale ještě s činným ESP. Hezký příklad konce podobných teorií byl ten, když Stig zajel nejrychlejší čas na kolo s GTI v režimu Comfort. Jak je to možné ? Vždyť pokud ti podvozek nezpřeláme žebra, tak to snad ani není žádné svezení. >:-[] ;-) -
white label 09.08.14 12:36
LEG
Co se aktuálního M135i/M235i týče, tak tam je logicky problém s nastupováním dopředu hlavně u 5dvířka, které bych osobně (ze tří karosářských verzí) vyřadil jako první. Jak sám píšeš, za tebe už si stejně nikdo nesedne, tak k čemu pak další pár dveří vzadu, "díky" kterým, jsou ty přední výrazně zkráceny.
Samozřejmě jednoznačně největším lákadlem je R6 a RWD a člověk by čekal, že ve srovnávačkách jako jsou v EVO, TG apod., sfoukne tahle kombinace (nejen) koncernovwou konkurenci jako svíčku, jenže aktuálně tomu tak prostě není a celkově převládají spíš rozpaky, než celkové nadšení, přitom na samotný přeplňovaný R6 je velká chvála.
Celkovou prostorností (předek+zadek+kufr) 1er na Golf pochopitelně nemá, což je logická daň za RWD, navíc designově u mě vede dokonalá jednoduchost Golfu (zvlášť u 3dv.). Nehledě na cenu, kde má mainstreamový GR navrch, podobně jako proti už vzpomínané prémiové S3. -
šmoula nešika 09.08.14 11:39
« Re: G7R/G7R 400 Concept
Leg: Jojo, takové edice byly, Brandon tu psal o nějaké, co s ní majitel věčně bourá. Mně v paměti utkvěla Cupra R310, což byl výkonový balíček od ABT, oficiálně pro Švýcarsko (jako Black a White). Ale dá se domontovat na všechny L2CR. Švýcarsko je rájem Seatů, jak jsem se loni utvrdil cestou na autosalon v Ženevě. :-) -
white label 09.08.14 11:09
Covenant
"Co se týky času, to už nějak neprožívám....."
Této poznámce moc nerozumím, nikde jsem přece čas nevzpomínal, jde mi o charakter, ne o stopky. Jak psal i Leg, A3 je jako sedan v rámci své třídy designově velmi povedený, ale pořád je to malý sedan, které vůbec nemusím. S tou vyvážeností sedanu to může být i trochu dvousečné, krátký zadní převis má u hh taky něco do sebe, myslím nejen designově. -
Leg 09.08.14 10:23
« Re: G7R/G7R 400 Concept
Woody - áno aj to je možno cesta, automobilkou alebo dílerom nenápadne podporované relatívne mierne zvýšenie výkonu vykonané a odskúšané profi firmou a so zárukou uznávaniu aj výrobcom. Podobne u nás kedysi Seat predával Leon Cupra R v edícii 300, čo bola načipovaná Cupra R. Neviem či tam boli aj nejaké iné úpravy, viacej by vedel asi Brandon, ktorý sa tuším na nej vozil a aj sa mu ju ak ma pamäť neklame snažili predať. -
Leg 09.08.14 10:16
« Re: G7R/G7R 400 Concept
Pot: jojo, bol by to fičák. Chvíľu, potom si na to zvykneš a o mesiac máš pocit, že to auto tak jazdilo odjakživa. Akurát prevodovka, spojka a komponenty motoru trpia o kus viac, toto mi príde ako najväčšie úskalie klasického chiptuningu - na dobré si zvykneš a to zlé sa Ti s nejakou pravdepodobnosťou prejaví o x tisíc km neskôr.
Osobne vidím zmysel chiptuningu hlavne pri komplexnejších prestavbách, keď sa zmení viac komponentov a software sa potom doladí presne na novú situáciu. Ale to je už vyšší dívčí, žiadni chlapci s retázkou okolo krku a v teplákoch s notebookom, káblom z e-Bay a softwarom stiahnutým z uložto. >:D -
šmoula nešika 09.08.14 10:10
« Re: G7R/G7R 400 Concept
woody: Obávám se, že na té FieSTě bude většinu přírůstku dělat právě chip (turbomotor). Vzducháč obvykle moc nepřidá, ale zlepší se reakce, zvuk, spotřeba atd., ale vhodné spíš do Británie. Tady se ti všechna čidla, klapky nebo i válce, olej a sedla ventilů zanesou pískem. Navíc to není s většinou motorů moc kompatibilní. Úpravy přisunu vzduchu do airboxu a rezonační leštěné sání odvedou jistě lepší práci. -
woody-alien 09.08.14 10:00
« Re: G7R/G7R 400 Concept
Leg: No, já to úplně nezavrhuju. Když vezmu příklad z právě ukončeného výběru, tak třeba Fiesta ST,která normálně co se týká rychlostních soubojů za Cliem RS zaostává, po úpravě od Mountune (jinej airbox, jinej vzduchovej filtr, SW úprava) má o 30 koní a 30 Nm víc a Cliu v přímém souboji už kolem 80km/h začíná dost ujíždět. Tohle bych jako hypotetický majitel Fiesty ST určitě zvážil. A ani to tolik nestojí.
Nicméně tvůj příklad je jiný...to není turbo čtyřhrnek o objemu tří mírně nadměrečných piv. ;-) -
šmoula nešika 09.08.14 09:58
« Re: G7R/G7R 400 Concept
woody: U Buda bylo nějaké rádoby velké zvýšení maxima na reklamním hajzlpapíru, pokud si dobře pamatuji. Ale u atmosféry toho chipem nikdy moc nevytáhneš. Tam musíš jít po sání a výfuku už od svodů, popřípadě nějaké té kompresi a časování ventilů. -
poterienko 09.08.14 09:49
« Re: G7R/G7R 400 Concept
Leg: Ford Focus. Tahle zkratka se používá snad všude, tak jsem se odvážil ji použít :D. Je to náš známý Bud s FF s 1.6.
Pokud si dobře pamatuji, ty máš 130i, což je luxus, tam bych asi taky neměl nutkání čipovat. Já mít dostatek peněz, tak mohu jít teoreticky až na 350Hp, to by byl fičák :D. -
Leg 09.08.14 09:45
« Re: G7R/G7R 400 Concept
Myslíš Ferrari FF? To tu myslím nikto nemá a čipnuté už určite nie? A vôbec, prečo v benálu? Ono sa robí aj nafta?
A osobne ma určite chipovať moje auto nenapadlo, jednak je to atmobenzín, takže to nemá význam a jednak výkon môjho auta je aký je a nemám potrebu to meniť. Keby som sa chcel pustiť do ladenia, tak by som začal jednoznačne diferenciálom, to je v mojom prípade číslo jedna. -
poterienko 09.08.14 09:38
« Re: G7R/G7R 400 Concept
Everybody: Věřím, že mou zmínku o chipu (hlavně od ABC) berete s nadhledem. Na autě se dá za peníze nutné pro chip udělat spoustu jiných věcí, které jsou více potřeba (namátkou třeba zadní desky). Na druhou stranu - koho nelákalo zvýšení výkonu u svého auta, když se svezl něčím rychlejším?
Btw nemá náhodou někdo z místní auerosoutěžícodiskutéru chipnutého FF v benálu? -
Covenant 09.08.14 08:47
Ronault:
Tak s těmi GPS lokátory si mě moc nepotěšil...prodejce mi zrovna nabízí jako kompenzaci místo zamykaní zpátečky pravě GPS /GSM lokátor. Sice v trochu jiné ceně, kolem 6000Kč
ale mám obavy, že by na něj ta rušička za 13 litrů stačila....
Má s tím tady někdo zkušenosti?
Leg 09.08.14 08:26
« Re: G7R/G7R 400 Concept
Wl - aj som sa ťa chcel opýtať, či si neskúšal a nezvažoval M135i ale vzhľadom na to, že jednotka minulej generácie je kompakt s asi najblbším nastupovaním aký poznám, tak to asi nebude auto pre teba. Aj keď súčasná generácia na tom asi bude o kúsok lepšie, ale nie nejak zásadne. Pritom vnútri je miesta prekvapujúco dosť, sedačka sa dá posunúť dozadu tak, že nedočiahnem na pedále (to už ale nie je medzi prednou a zadnou sedačkou skoro žiadna medzera) a nad hlavou mám viac miesta ako v mnohých klasických hatchbackoch a aj na kolená a ramená je miesta myslím kopec. Len to nastupovanie - dozadu posunuté dvere nedávajú moc miesta na nohy a celé auto, jak sedačka tak strecha je o kus nižšie ako štandardný kompakt.
Inak súhlasím s tými sedanmi, ani ja malé sedany nemusím. Cítim z nich takú divnú filozofiu turkov a iných východných národov, kde autá iné ako sedany ani za autá nepovažujú. Proste je to zvnútra malé, bagážnik to má blbo prístupný, zvonka je to zase už dosť dlhé, ale nevadí, hlavne že je to sedan. Aj keď musím povedať, že zrovna A3 sedan sa celkom podaril, ten by som asi dokázal vziať na milosť, je keď prednosť pred jedným či druhým hatchbackom by som mu určite nedal. -
Covenant 09.08.14 08:12
white label:
Já to bral spíš podle designu, než jestli mám premii s kroužky a nebo golfa....S3 sedan není jen HB s na roubovaným zadkem a naproti Hb je líp vyváženy a z mého pohledu bych se díval po něm, ale jasně pokud ti víc vyhovuje golf jak vzhledem i pracovní pozicí, tak jak jsem psal už minule....není co řešit
Co se týky času, to už nějak neprožívám.....pokud postavíš na okresku za normálních podmínek ať už Mega RS, Cupru, Golf R, S3 a v určitých případech i GTI, tak si budete navzájem stejně dýchat na záda......a bude záležet pouze na tom mezikusu mezi volantem a sedačkou >:-[]
Jestli půjdeš do R nebo R400....jen dobře, aspoň se základna HH tady na Macz rozšíří o další zajímavý kousek a bude na co koukat. :yes: :-) -
woody-alien 09.08.14 07:31
« Re: G7R/G7R 400 Concept
wl: A vůbec nejlepší je, když se někdo chipem pokouší "zachránit" už vyřízenej motor. Investice do nutných výměn komponent se mu zdá příliš vysoká, ale chip za pár tisíc je v pohodě a zase to jede. >:D 8-s S tou kouřovou clonou je to typické, zrovna někdy předevčírem mě předjížděla taková "lokotka" od firmy Audi a je to opravdu zážitek. -
white label 09.08.14 01:06
Covenant
Aktuální S3 (hb) a GR už se potkaly v několika srovnávačkách a vždycky z toho celkově vyšel vítězně GR, navíc s tím, že charakter S3 je takový umírněnější...
Sedany (4dv.) moc nemusím, zvlášť v nižších třídách mi vůbec nedávají smysl a pro kompaktní hh je pro mě jediná správná karoserie 3dv!. hb (příp. sb).
Už když vezmu základní A3 vs Golf, tak Golf mi přijde víc pro chlapy a A3 naopak pro dámy s čímž tradičně koresponduje až překvapivě rozdílná prostornost ve prospěch Golfu, což při mé postavě (Dlouhý, široký a bystrozraký) hraje nemalou roli. Prémie menší, než vyšší střední třída, je pro mě (vnitřním prostorem) "dětským" autem. Naopak do třídveřového Golfu se mi např. nasedá (za volant) znatelně pohodlněji, než do A6, kde musím "zalomit" hlavu tak, abych ji dostal pod strop a stejně to mám i v SUV typu Q7, X5, ML, nebo i v LC. Navíc Golf obecně (včetně GTI) je proti "mladé" A3 legendou a má výhodu v určité nenápadnosti, která mi určitě nevadí, naopak.
Takže na mě s S3 nechoď, natož v sedanu, má sice prémiovější interiér a prémiovou image, ale za mě to celkově na GR prostě nestačí. ;-) -
white label 09.08.14 00:43
w-a
S chip tuningem jsem laboroval někdy v r. 1995, kdy jsem měl nový G3 TDI GT Special.
Tehdy to u nás ještě nebylo snad ani v plínkách, takže jsem to zkoušel v Německu, kam jsem častěji jezdil za tehdejším švagrem/švagrovou. Zkusil jsem několik verzí/stupňů, od ryzího placebo efektu až po brutální nárůst krouťáku se kterým se nedalo úplně plynule jezdit a při max. akceleraci vzniklo maskování kouřovou clonou vzadu, zřejmě proti případným nechtěným elementům měřícím rychlost. Nakonec jsem došel k závěru, že vše nechám v původním stavu a i díky tomu jsem na autě najezdil 270 tis. km (s původním turbem) a ještě ho pak (po skoro 12 letech) slušně prodal.
A díky tomu, že to bylo v Německu mi vrátili peníze za nakonec nechtěný chiptuning, což by mi u nás asi už nikdo nikdy nevrátil. Od té doby jsem definitivně vyléčený... >:-[] -
white label 09.08.14 00:18
w-a
Vystihl jsi to přesně, Jandova (místy až narcistická) užvaněnost a touha být svůj (rozuměj jiný/zajímavý) tzv. za každou cenu.
V čem se Janda naprosto rozchází s TG je zvuk v interiéru, zatímco TG konkrétně popisuje jak to celé funguje:
"V nízkých otáčkách pracují jen dva vnitřní výfuky. Zhruba ve 2500 otáčkách přidává vnější pár trochu basů. Do toho celou dobu klokotá zesilovač sání - žádný umělý syntezátor - a ve vyšších otáčkách dokáže překvapivě věrně napodobovat osmiválec. Na čtyřválec má charakteru na rozdávání."
Janda se pouze domnívá, že o zvuk:
"...se stará znovu hlavně symfonický orchestr města Wolfsburg, který v závislosti na zvoleném jízdním režimu hraje s odlišnou vervou skrze reproduktory."
A rozchází se i v pohledu na ESC v režimu sport, zatímco pro Jandu je jediná správná poloha ESC OFF (velmi výchovné v otevřeném provozu), TG píše:
"...nechá to na vás a dovolí vám jít do smyku - ovšem pokud to potom přeženete s úhlem, nebo začnete příliš vzrušeně pracovat s plynem, přibrzdí některé kolo a na jiné naopak pošle výkon tak, aby vás zase srovnal."
Chápu, že tuhle "potupu" by ortodoxní petrolhead nepřežil a raději by spáchal harakiri (samozřejmě stylově fofrklackem), nebo měl vlastní křížek u cesty, nic proti tomu, ale jen do doby kdy někoho (kdo k tomu přijde jak slepý k houslím) vezme sebou.
woody-alien 08.08.14 23:55
« Re: G7R/G7R 400 Concept
Ron: Říct že to udělali v továrně blbě není moc důvěryhodné. Mnohem úspěšnější je tvrdit, že motor je z továrny naladěnej s veeeeeeelkou rezervou (což je částečně pravda) a že oni jen část, ne všechnu, té rezervy prostě vypustěj z klece. Profesionálně (máme i notebook >:D ), bezpečně (nic nám nedokážou... ;-) ). -
šmoula nešika 08.08.14 23:38
« Re: G7R/G7R 400 Concept
Ron: Clarksonův avatar nezapřeš...
WL: ... a ty - hele nemáš druhý alter ego profil "GTI"? >:-[] Na blog to chodí/nechodí. Jo, G7R čiplá na 400 dolnosaských plnokrevníků musí být vskutku parádní sekačka. Mám tu srovnávačku šestky s Leg's vrtulí, Covenant's CupRa und S3 á... nevímčí M3MPS v ATS z roku '10. Janda je podobný blázen jako Fokt, jen se vyžívá v delších slozích a ingnoruje pud sebezáchovy i bodový systém. :-) -
Ronault. 08.08.14 23:18
« Re: G7R/G7R 400 Concept
Zkusím trochu změnit téma diskuze z white labelovy nové lásky...
Říkal jsem si už opakovaně, že sice Megan stojí v noci 95% času v garáži zamčený, ale přecejen jsou noci, třeba na výletech a tak, kdy stojí venku... no a přiznávám, že nějaké zabezpečovací zařízení by to chtělo. Zámek zpátečky ne, klíč navíc a a ještě to vypadá nehezky... tak co GPS/GSM lokátor...
třeba tohle: [odkaz] nebo [odkaz]
No a pak jsem našel toto, stojí to ani ne jako 3 lokátory s montáží, koupí si to zloděj a veškeré lokátory vyruší: [odkaz]
8-s 8-s Asi se budu dál uklidňovat, že Renaulty se nekradou a mám to pojištěné >:D >:D
Ale tohle se mi tedy ale líbí: [odkaz] při dražším kole, vypadá to nenápadně a kdo půjde s rušičkou krást kolo :-) -
Leg 08.08.14 22:39
« Re: G7R/G7R 400 Concept
Covenant: je to jednoduché, povoz sa na R, S3 a Cupre a vieš. Bojím sa ale, že tá S3 by bola vo finále ešte o dosť drahšia ako Golf R, nie že by si tie peniaze nezaslúžila, napr. interiér S3 je podľa mňa dizajnom aj spracovaním suverénne tým najlepším, čo ponúka kompaktná trieda.
Wl: mám pocit, že semienko je zasiate. ;-) a tá 400 koňová limitka...
Čo sa týka autofóra a Jandu, podľa mňa to nie je ani tak klasické motoristické médium ako skôr akýsi sofistikovanejší blog s prístupom k novinárskym autám, predsalen názory sú tam prezentované do značnej miery subjektívne a predstavujú skôr osobný pohľad na vec -
Ronault. 08.08.14 22:31
« Re: G7R/G7R 400 Concept
WL: Vidím to stejně, taky jsem spíše na ty chipsy >:-[]
Příjde mi zvláštní představa, že někde v továrně pracuje team profesionálně vybavenou měřící div ne laboratorní technikou při konstrukci motoru aby vytvořili co možná nejlepší poměr výkonu a trvanlivosti a pak příjde týpek v montérkách s notebookem v podpaží a řekne - udělali to blbě 8-s >:D
Woody: přiznám se, že jsem ten test nedočetl, po druhé kapitole jsem to vzdal, moc dlouhé a často vpisované obahjoby vlastních preferencí, například proč nemám rád automat a jestli je ten dobrý nebo špatný z tisíce různých pohledů na věc. 8-s >:D -
Covenant 08.08.14 21:59
« Re: G7R/G7R 400 Concept
Golf R je krásný, ale pokud bych se pohyboval v těchto cenových vodách kolem miliónu a toužil po koncernu .....asi bych zvažoval S3 sedan, který se mi líbí víc.
A oproti Seatu je golf R při rozumné konfiguraci tak o 270 - 300 tisíc jinde...otázkou je, potřebuju o něco kvalitnější interiér, 20 koní víc a 4x4....za tu cenu? ...sám jsem se po něm několikrát díval po všech těch chválících testech, ale ty počty mi prostě nějak nejdou...jedině pokud ho miluješ, není co řešit
:-) -
woody-alien 08.08.14 21:42
« Re: G7R/G7R 400 Concept
wl: To je ta Jandova užvaněnost, květnatej sloh. Přitom stačilo napsat "G7R je lepší než předchůdce". ;-) Jenže to by potom nebylo to jeho prohlášení jaksi tolik dramatické, že. >:D
Trochu mi to připomíná zprávy v TV o lokálních povodních. Jak dobře třeba zní "stoletá voda", no a když zrovna není kde brát, tak se neřekne, že Ploučnice se v Benešově vylila z břehů, ale moderátor rozechvělým hlasem prohlásí, že "Benešov nad Ploučnicí postihla dvouletá voda". >:D 8-s -
white label 08.08.14 21:18
Cituji z textu Jandova testu:
"...nejlepší Golf R, který kdy vznikl. Pro šťouraly dodám, že R32 není R..."
Takže vlastně nejlepší ze všech (bohužel zatím pouze celkem dvou) Golfů R, které spatřily světlo světa..., tak tomu říkám profesionální uznání, které má opravdu velkou váhu.... :*) >:-[] -
Ronault. 08.08.14 21:14
« Re: G7R/G7R 400 Concept
potěr: no jenže konkrétně tenhle motor nebude rozdílný jen v tom chiptuningu ;-) Jeho charakter jen tak nezískáš programováním ŘJ. Byl tady jeden, co měl Octavii I TDI, Matheas se jmenoval a taky po chiptuningu měl na brzdě přes 120 kW a jak se pak divil, že mu odešlo turbo a přemýšlel, čím že by to tak mohlo být... >:D -
Covenant 08.08.14 16:42
Thomasino:
no cesta ze Vsetína až nahoru na Dušnou a pak do Valašské Bystřice...je lepší si to dát z druhé strany....dřív se tam jezdily závody do vrchu. Cesta na Soláň (Rožnov p.R - Velké Karlovice) není špatná....od Karlovic mi přijde lepší svezení....
Rožnov- dolní Bečva, prostřední B., Horní.B a pak na Bumbálku je tady místníma oblíbená :-)
Thomasino 08.08.14 00:09
« Re: Aktuální číslo časopisu TopGear a 10 nejkrásnějších silnic v ČR
Tak zrovna tuto (a nějaké další, třeba ty Olomučany-Křtiny-Adamov) jsem tam dával já, včetně nějakých fotek a pár tipů na jiné zajímavé. Taky se mrkni kdo je tam spoluautor ;-) >:-[] Jinak souhlas, v Beskydech je jich taky spousta, dával jsem třeba tip na oblíbenou trasu Vsetín, Valašská Bystřice, Rožnov, ale ta se tam už asi nedostala.
Mimochodem to samé je v posledním čísle SPEEDu, nejen TOPGEARu. Na netu je jen první část toho..
Třeba hned ta první fotka by mohla být někomu povědomá ;-)
woody-alien 07.08.14 23:44
« Re: Aktuální číslo časopisu TopGear a 10 nejkrásnějších silnic v ČR
pot: Jednu máš přímo v tom seznamu (Volary-Černá v Pošumaví) a něco bys mohl najít třeba tady: [odkaz]
Jinak já mám projeto o něco severněji Písecko, tam jezdí taky spousty motorkářů a třeba v okolí Zvíkovského Podhradí jsou pěkné silničky. -
šmoula nešika 07.08.14 22:46
« Re: Aktuální číslo časopisu TopGear a 10 nejkrásnějších silnic v ČR
pot: Neříkej mi, že na jížním cípu kraje nic není, že ani na Šumavě (Kvilda, Kubova Huť atd. - snad NP neznamená no path) a u Třeboně nebo Lipna...
Ve vedlejším kraji u Klatov se jezdí rally. ;-) -
woody-alien 07.08.14 22:03
« Re: Aktuální číslo časopisu TopGear a 10 nejkrásnějších silnic v ČR
Ron: Díky za "horečnatě" rychlé hledání... ;-) Něco jsem jel (např. Chomutov-Jáchymov, Ještěd), od "nás" bych jak správně naznačuje šmoula ještě doporučil Liběchov-Jestřebí ale vybrat si dobrý čas...a dát si to tam a zase zpátky a tam a zase zpátky >:D . Tak jistě těch jízdně zajímavých silnic bude mnohem víc...třeba si vzpomínám, že když byla zkraje roku maminka na léčebném pobytu v Jiřetíně pod Jedlovou, cesta tam z České Kamenice byla pro Swiště jak dělaná. Tedy co se zatáček týká, na to převýšení už by to chtělo něco silnějšího, takhle byl čudlík blokování čtyřky zapnutej celou cestu. >:-[] -
Ronault. 07.08.14 22:00
« Re: Aktuální číslo časopisu TopGear a 10 nejkrásnějších silnic v ČR
šn: Zase takový eko jezdec nejsem, těch 4,4 jsem měl rekord, jinak jezdím něco kolem 5,2-3 ;-) Ale do Liberce jsem v březnu dojel a PP ukazoval 4,2, nahoře na Ještědu už 5,1 >:D A dole v Liberci zase 4,7 >:D -
šmoula nešika 07.08.14 21:54
« Re: Aktuální číslo časopisu TopGear a 10 nejkrásnějších silnic v ČR
Ron: To máš z té úsporné jízdy. Výstup na Ještěd je z neliberecké strany dost zalesněný a sestavený z vraceček, že by je kdekdo vzal bokem. Liberecká strana má pomalé i táhlé zatáčky a je holejší. Pak je tu samotná kamenná hrouda s vysílačem, což je točitá cesty s krutým výhledem. Ale lanovka je taky fajn. -
white label 07.08.14 21:53
w-a
Jasně, že na svezení by zatím bohatě stačilo "obyč." eRko (ideálně s dsg). Budu na tom pracovat, ale teď se až do konce srpna stejně nikam dál nedostanu, leda by to bylo někde na Moravě apod...
Další jsou:
ČERNÁ V POŠUMAVÍ - VOLARY (SILNICE 89)
JEŠTĚD (ULICE JEŠTĚDSKÁ)
CHOMUTOV - JÁCHYMOV (SILNICE 223)
ŠTĚCHOVICE - NOVÝ KNÍN - HOSTOMICE (SILNICE 102 A 114)
HOSTÝNSKÉ VRCHY (SILNICE 437 A 489)
TELČ - TŘEBÍČ (SILNICE 23)
MORAVSKÝ KRAS (Olomučany - Křtiny - otočka a kousek zpátky na Adamov)
Ronault. 07.08.14 21:49
A tady to je:
Tak Ještěď jsem trefil a jel, Hutisko Solanec taky jel
Olomoučany - Křtiny jsem už taky jednou jel, ale byla sněhová kalamita, že ani autobusy nejezdily, takže jsem si cestu "uži", ale budu muset zopakovat.
Přes Hostýnské vrchy jsem jel taky naposledy od white labela, jen teda mě ten asfalt až tak rovný nepřišel.
... no a zbytek neznám... :-) -
šmoula nešika 07.08.14 21:45
« Re: Aktuální číslo časopisu TopGear a 10 nejkrásnějších silnic v ČR
WL: To víš, takhle si v německém Auto Bildu nepočteš. ;-)
Co tam bylo dalšího? Určitě woodyho Liběchovka mezi Labem a Středohořím.
Moh' bych si zas něco britskoformátového koupit, když jsou odvolal to prodloužení předplatného SM. -
Ronault. 07.08.14 21:37
« Re: Aktuální číslo časopisu TopGear a 10 nejkrásnějších silnic v ČR
WL: Ačkoliv dokážu téměř vždy odpovědět na různá "dilemata", tak stále horečkuju kolem 38,5°C, takže jsem indisponován Ti dát jasnou radu >:D
Samozřejmě, že bychom Ti to nevěřili, spoustu lidí stále nevěřili, ale s tím se musíš naučit žít... mě taky někteří nevěří, že jsem Fanoušem předjel 911 >:D
Ad Silnice - to je přes Hutisko-Solanec, že? Tu jsem jel od Tebe a j parádní. Naháněl jsem tam Sharana TDI, v zatáčkách jem na něj dorážel, ale pak na rovinkách ujížděl... měl Z na SPZ, takže až tak to s těma mistníma hrdinama slavné nebude, když v technických pasážích je nahání Fanouš odjinud... pravda, má absence pudu sebezáchovy za volantem Favorita je již docela známá >:D
Neměl bys někde odkaz na ty TOP silnice v ČR? Docela by mě to zajímalo. Teď jsem jel po s.č. 11 z Králíku do Jablonného v Orl. horách a taky paráda, velmi kvalitní povrch a hodně vracešek. I když jsem zrovna měl eko režim abych dojel na jednu nádrž, neodpustil jsem si sešlápnout to. Mimochodem, pomaliču už Meganu začínám přicházet na kloub, ale nějaká giga sranda v zatáčkách to není.
A ony ty zajímavé slnice jsou i jinde. Takový výjezd na Ještěd nedaleko woodyho domoviny taky stojí za to.
Koupil jsem si skládací automapu ČR a do ní si označuju fixem silnice, které jsem už projel :-) -
woody-alien 07.08.14 21:36
« Re: Aktuální číslo časopisu TopGear a 10 nejkrásnějších silnic v ČR
wl: Koukám že je to vážné....už tě chytá svaté nadšení. ;-) >:D Chápu tvoje dilema s G7R 400, taková limitka je vážně něco, ale zatím bych se soustředil sehnat na jízdu "obyč" eR. Přece to nemůže být zas takovej problém. Budu se do toho muset asi vložit. Jakožto vážený zákazník koncernu >:-[] .
PS: Aspoň jedno máš vyřešené, projíždka s GTI 7 Perf. v tvé oblíbené konfiguraci se ti za pár měsíců přímo nabízí. ;-)
edit: Jen pro zajímavost, jaké silnice kromě té valašské se ještě do výběru dostaly ? -
white label 07.08.14 21:18
« Aktuální číslo časopisu TopGear a 10 nejkrásnějších silnic v ČR
Mezi 10 údajně nejkrásnějších silnic v ČR se podle TG dostala i jedna místní valašská silnice, shodou okolností se jedná o trasu kterou tu nedávno vzpomínal š.n. v souvislosti s mou údajnou spotřebou (66,6), tedy trasa Rožnov p.R. - Velké Karlovice. Jeli jsme ji svého času s iudexem s G5 GTI.
V textu k této trase mě zaujala především tato poznámka:
"Pokud uvidíte ve zpětném zrcátku místního Valacha v jakkoli staré, nebo divné plečce, jděte mu z cesty, domácí mají tuhle trať v malíku. Nevěříte? Viděli jste někdy dlouhou dodávku Sprinter, která se do každé druhé zatáčky rovná lehkým přetáčivým smykem po ťukanci do brzd? Já ano. Právě tady."
>:D
Nejdřív jsem se lekl, že tu narazili na mě s allroadem, ale s tím nejdelším Mercedesem je to mnohem lepší! >:-[]
P.S. for w-a: Už chápeš, proč je pomalu každý druhý "testér" z Valašska? >:D -
white label 07.08.14 21:02
« Re: Aktuální číslo časopisu TopGear a sportovní auto roku (2014)
Ron
Vážně?
Ale co avizovaný +400PS G7R, opravdu přijde, a jestli ano, tak kdy? Pokud ano, chtěl bych nejdřív zkusit oba a teprve pak se rozhodnout. ;-)
Ale představ si, že bych měl GR půjčeného třeba na víkend a po něm bych tu o něm začal psát v podobných superlativech, myslíš, že by mi to tu někdo věřil alespoň z poloviny? :-O >:-[] -
white label 07.08.14 20:42
« Aktuální číslo časopisu TopGear a sportovní auto roku (2014)
TG letos opět uspořádal akci Sportovní auto roku ve kterém (mimo jiné) zazářil Golf R, který nejprve vyhrál kategorii letošních HH (porazil M235i, Leona Cupru a nakonec i Audi S1) a rozhodně se neztratil ani mezi superauty z úplně jiných cenových kategorií a třeba M4ka (kategorie rychlých aut) nesklidila v závěru takové ovace, jako právě GR:
"Nikdo nečekal, že se skromným Golfem bude tolik zábavy. Pokud se chcete nahlas smát a nemít současně strach o život, R je ideální volba. Cokoli se na točité silnici dokáže držet superauta a současně stojí pod milion, je podle TopGearu OK. Je ohromný!"
Modrý GR byl v testu v optimální konfiguraci, 3dv. dsg a příplatkové odlehčené 19"ky.
Další citace ke GR:
"Jinak řečeno je stejně rychlý jako Cayman GTS, ale o 1,1 milionu levnější."
"...na kluzké okresce (se s G7R) budete držet za zadkem Porsche 911 Turbo,"
"...můžete kompletně vypnout kontrolu stabilizace...Nejspíš vás ale víc bude zajímat režim Superhrdina, jinak známý jako ESC Sport."
A teď něco k použité technice GR:
"...vyššího výkonu (i proti Cupře) nedosahuje jen pomocí zvýšení plnícího tlaku. Dostal zesílenou hlavu válců, ventily, ventilové pružiny, i písty, takže se vytáčí lehčeji i do vyšších otáček, než Leon a S1. Má taky zajímavý zvuk. V nízkých otáčkách pracují jen dva vnitřní výfuky. Zhruba ve 2500 otáčkách přidává vnější pár trochu basů. Do toho celou dobu klokotá zesilovač sání - žádný umělý syntezátor - a ve vyšších otáčkách dokáže překvapivě věrně napodobovat osmiválec. Na čtyřválec má charakteru na rozdávání."
"Spolehlivá rozhodnutí vykonává diferenciál Haldex, který dokáže poslat až 100% výkonu na libovolnou nápravu. Jiné diferenciály jsou občas agresivní, ale tento ne."
"Přijíždí Golf R, Sam Philip si rozepíná pás a vypadá zcela okouzleně. Říká, že je fantastický. Já v něm vidím jenom Golf. Ale není to jenom Golf, eRko sice v této společnosti vypadá až nepatřičně diskrétně, ale brzy ukazuje, jak hluboký má talent. Styl, jakým motor na těchto klikatých, zrádných malých silničkách chrlí dostatek síly na druhý i třetí stupeň, je opravdu až zarážející a způsob, jakým pohon všech kol dokáže maskovat svou vlastní přítomnost, je jedním z nejdůvtipnějších konstruktérských počinů, jaké jsem kdy poznal. Převodovka DSG řadí ostře a rozumně, na předek se dá skoro neuvěřitelně spolehnout."
P.S. Chci se s ním okamžitě! svézt, a to za "jakoukoli" cenu!!!
8-s >:D ;-)