Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
michalpneu 15.08.14 16:08
« Re: OT: disky
Woody má pravdu.
černý bych určitě nedával, to v zimě je úplně k ničemu, na tom je vidět každá louže.
Já osobně bych na tu zimu dal ty stříbrný, ty nejdéle vydrží čisté.
Když tak zkus kvůli tomu odstínu tento odkaz [odkaz] tam jak je ten velký obrázek, tak napravo od něj je taková ikonka tmavě šedá s takovou zakulacenou šipkou to je 3D náhled, tam je ten odstín ve skutečnosti docela věrohodný...
Já kdybych bral na toho golfa zimu byly to 17" tak beru tyhle [odkaz] -
iudex 15.08.14 15:57
Michal: to by bolo fajn, keby si ich vedel cvaknúť (na nejakom aute by to bolo úplne dokonalé), predsalen lepšie, ako tie málohovoriace rendre, ktoré som horko-ťažko vydoloval z jedného konfigurátora, ktorý mal akotak podobnú farbu karosérie:
strieborné: [odkaz]
grafitové: [odkaz]
a čierne: [odkaz]
A kľudne raď či povedz, čo si myslíš, práve preto som tu tu dal, aby som počul názory. -
michalpneu 15.08.14 15:43
No ty dezenty jsou trochu jiné mají trochu jiný tvar, oni mají takový rovný zkos u límce disků, ale je takový pravidelný, ty brooklyny jsou takový brutálnější. Já bych příští týden měl jet k dovozci dezentů pro nějaká kola, tak kdyby je tam měli ty TD graphitové už vystavené, tak Ti je vyfotím, ať víš, jak to vypadá přesně a ne v tom digitálním obrázku. Zatím mi je ukazovali jen na školení jakožto novinku. Mě se to líbilo, ale jestli je to úplně tento stejný golf, tak to dle mého názoru bude trochu křiklavé.
Já tedy nechci nějak radit, je to věc vkusu, ale na takovéto autíčko by se hodil odstín jako dělá Sparco Gara Bronz nebo Brock RC 26 TM. ty by se k tomu odstínem tedy hodilo...pomineme li ty stříbrné, které by k tomu padli 100% -
iudex 15.08.14 15:34
michal: dík. Je mi jasné, že tmavá farba disky opticky zmenšuje (platí napr. aj pre Thomasinove čierne), len som dúfal, že tie grafitové nie sú tak tmavé, aby sa to prejavilo tak, ako na klasických čiernych. Tiež mám pocit, že na tmavej farbe skôr vyniknú klasické strieborné disky (tu je napr. GTI v CSG na základných Brooklynoch 17": [odkaz] čo sa mi vcelku ešte pozdáva a tie Dezenty TD sa mi na ne trošku podobajú), preto si nie som istý, či sa budú hodiť tie (inak zaujímavejšie a samé osebe krajšie) grafitové Dezenty. -
michalpneu 15.08.14 15:20
ono taky záleží na velikosti, ty kola vypadají větší ve stříbrné, ale v té grafitové bych řekl, že paradoxně opticky menší, takže si myslím, že by to nebyla vyloženě špatná kombinace, ale taky to auto vyloženě nepovznesou. Podle mě k tomu tmavému autu se nejvíce hodí klasicky stříbrné, nebo titanová metalíza. Koukni na můj profil, mám tam Brock RC 17 CS, ty mají pěkný odstín, protože jako by září, podle mě by titanový lesk byla lepší kombinace k tomu tmavému autíčku. -
michalpneu 15.08.14 14:59
Ty TD jsou takový obyčejnější, ale nejsou vyloženě o ničem, na zimu jsou ideální. Co se týče té grafitové verze, tak je to úplná novinka, já je na živo viděl zatím jen jednou a výroba se tam postupně rozbíhá. Nicméně, ta grafitová barva je velmi zajímavá, je totiž úplně odlišná od běžných grafitových verzí, jako má třeba Alutec grip graphit.
Mě se ta grafitová barva docela líbí. Ovšem bude mít trochu problém, aby se to hodilo k barvě auta, hodí se ke stříbrný a šedý, aby ladila, ale u bílé nebo černé to bude asi trochu křiklavý...ale to je na gustu každého. -
-
Ronault. 15.08.14 14:10
« Re: GTI a Megane R.S. již dobYlY svět!
Tak oba naprosto nemožní, vrátit maturitní vysvědčení... ach 8-s
[odkaz]
Pokud to GTi a Megane ten svět dobijí, tedy třeba jako dobijí baterku celému světu nebo ho pěstmi dobijí, tak měkké I, ale pokud ve smyslu dobyvatel, tak Y. Nebo snad bys napsal "dobIvatel".
A o "Y" v minulém čase není možná ani diskuze, měkké I se píše jen tehdy, pokud je alespoň jeden činitel mužského životného rodu! GTI je rod střední a ačkoliv je to Renault, tak je to ONA Megane, takže Y...
Ach... 8-s Chápu překlepy nebo psaní bez rozmyslu, ale takové hrubky z nevědomosti... :'-( -
Thomasino 15.08.14 13:37
« Re: Dobude Megane svět?
Jestli GTI nebo Kokta RS máš z pohledu ztráty ceny skoro stejné, ale každé je mírně jinak zaměřené. GTI je proti Koktě stále o něco málo lepší, teda pokud mluvíme o Performance se samosvorem. Ikdyž ta nová Kokta RS je povedná, to se musí nechat.
Jsem zvědavý za rok na tu ostřejší verzi s 280hp, jestli bude a jestli bude mít taky samosvor jako Cupra. To by mohlo být konečně zajímavé auto - univerzál, podobný GTI (kde někomu může vadit malý kufr nebo ten divný kolmý zadek). -
Thomasino 15.08.14 13:29
« Re: GTI a Megane R.S. již dobili svět!
S tím souhlasím, dnešní auta jsou mnohem háklivější a poruchovější než kdysi a mezi značkami se to vyrovnává. Viz. velké problémy VW koncernu s motory TSI a nebo menší s TDI. U mého bývalého GTI se také za ty roky již měnila vodní pumpa, palivové čerpadlo a čtyři vstřiky (ale ty asi jen proto, že troubelíni ve Znojmě vyměnili preventivně a mysleli že to delší startování to spraví, nakonec to bylo palivové čerpadlo). Povrzávající výplně jsou i v Golfu (v GTI mě to trochu štvalo při ceně auta). Také spojka po 90.000 km není v nejlepší kondici a v zimě povrzávající DCC tlumiče taky nic moc. U MRS s tím tak nějak počítám, že díky tvrdému podvozku to bude vrzat o něco rychleji >:-[] >:-[]
P.S. v novém Speedu bude test HotHatchů a v příštím srovnávačka GTI VII Perf. a Megane R.S. 265 Cup ;-) -
Thomasino 15.08.14 13:25
Tady částečný souhlas, vím o tom že MRS Cup si cenu udrží méně (ale sleva byla zajímavá), nicméně já do toho šel i s tímto a chtěl auto na zábavu a na okruh. Že mi nikdo nezaplatí další funkční úpravy je mi také jasné :-) Ty jsou jen pro radost a hlavně vylepšení vlastností pro okruh. Možná ty lehká kola OZ co stojí normálně 50 tisíc někdo trochu ocení a za polovinu pak koupí.
Ale Covenant psal o GTI a že Cupra je o dost levnější, tak jsem jen připoměl argumenty s poklesem ceny ;-) Ale pokud se mu líbí Leon více, tak je to jasné. Mě se zadek a boční profil u Cupry také líbí více, zvláště na 3-dvířku. -
Covenant 15.08.14 12:42
Thomasino
S cenou máš sice pravdu, ale kdybych se soustředil jen na cenu a co si jí drží..tak bych skončil u Octávky.....tzn když vyjde Cupra na začátku o 100-150 levněji, tak se ten rozdíl při dalším prodeji srovná (golf si udrží větší cenu), ale proto jsem taky psal, že z těch třech se mi i vzhledově Leon líbí nejvíc a je to pro mě taky důvod.
Jednoduše komu se líbí víc Golf jde do Golfu, kdo Cupra jde do ní a cenově se to časem vyrovná.
Co se týká bílé barvy tak tam za mě sluší výrazně víc Gti (nemám problém to přiznat), Leon se v ní ztrácí a proto jí taky nechci..
-
white label 15.08.14 12:26
Není nad to, odrazovat jiné od Cupry k vůli poklesu ceny při následném prodeji a přitom si koupit nový MRSC a nacpat do něj další balík za "okruhový" tuning. >:D
P.S.: GGTI se kupuje i proto, že se ti po deseti letech (bez "tuningu") "nerozpadne", proto taky ještě dnes (zejména v D) jezdí dvojkové i jedničkové GGTI staré až 38 let. :-O ;-) -
iudex 15.08.14 11:58
Tom: no uvažujem skôr prakticky ako esteticky, teda skôr menejlúčové a ľahšie udržiavateľné disky. V podstate podvedome hľadám niečo, čo sa najviac podobá originálnym Austinom. ;-) v podstate najviac by sa mi páčili Borbety CC, ale sú až od 8" šírky: [odkaz]
Som si tiež vedomý, že pri 17" ten dojem nebude taký, ako pri 18", teda nechcem opticky disk ešte zmenšovať prekombinovanými tvarmi a logicky ani čiernou farbou. Preto váham, tie Dezenty TD sa mi pozdávajú pre svoj jednoduchý tvar, plus ten zlom na lúčoch sa mi hodí k hranatému dizajnu Golfa, ale v striebornej farbe vyzerajú trochu fádne a pri tej tmavej si nie som istý, či nezaniknú na tmavom aute. -
Thomasino 15.08.14 11:40
Souhlas, jistý posun tady je, někteří (dva) si už koupili aspoň to GTI, takže začátek dobrý ;-) :yes:
iudex - za mě ty Dezenty v grafitové, pokud to musí být tyto Dezenty. Na zimu hodně otevřené, bude ti padat hodně bordelu dovnitř a může namrznout sníh na brzdách, ale vím že výběr je vždy malý a těžký. Já bych teda osobně šel klidně i do šířky 7,5" a pneu 225/45 R17 (měl jsem je na GTI a na MRS mám nyní 235/45 R18) a bral třeba MSW (značka pod OZ) typ 26 s ET50, nebo MSW 25 s ET48, ale to je už šířka 8" :
P.S.: nebo MSW 85 7x17" ET45, ikdyž jsou hodněpaprskové, na zimu trochu nepraktické, ikdyž pěkné ;-) Tak můžeš dát ty 205/50 R17.
[odkaz]%2FOZ&ra=c&po… /> -
iudex 15.08.14 11:26
« OT: disky
Tak sa ako je tu dobrým zvykom obraciam na plénum s otázkou, čo si myslíte o diskoch, ktoré uvažujem kúpiť na GTI na zimu. Nakoľko chcem gumy 205/50 R17, k tomu je vhodný rozmer 7Jx 17 a ET mi vychádza tak 49-50, kde je výber veľmi limitovaný (všetci ponúkajú tuningové širokánske a vystrčené disky, ale normálne úzke nie sú) a predbežne som z tej biedy vybral Dezenty TD: [odkaz] Tie sú v troch farbách: klasické strieborné, čierne a grafitové: [odkaz] Čierne sú mimo, ale zvažujem medzi striebornými a šedými: [odkaz] -
woody-alien 15.08.14 11:25
Thom: Když není GTI skutečně (fakt) zábavné auto, logicky mi z toho vychází, že je zábavné neskutečně. A to mi bude stačit. >:D ;-) Nesmíš brát všechno podle sebe. Nejde o žádnou víkendovku, ale auto pro běžný provoz. Navíc já tu s nikým nehodlám soutěžit v zábavnosti, důležité je to, co vyhovuje mně. ;-)
Ale vzpomeň na svá slova z doby zhruba před rokem, kdy jsi zpochybňoval, že si někdo z těch, kdo se zúčastňovali debat o HH, vůbec takové auto koupí. V tomhle směru tu jistý posun je, že ? ;-) Možná bych mohl citovat závěrečná slova ze svojí recenze na Grand Vitaru : And I think to myself, what a wonderful world. :-) :yes: -
Thomasino 15.08.14 10:48
Cupra vychází o dost levněji, to je pravda. Ale nezapoměň do toho počítat o kolik ti spadne cena dolů při prodeji za 3-5 let. Pokud teda neplánuješ si to nechat deset let než se to rozpadne >:-[] >:-[] Vím kolik jsem tratil po 3 letech na GTI a vím kolik tratil po 4 letech kamarád na Cupře :-( :no: Hodně velký rozdíl. Seat si prostě cenu nedrží, ani u Cupry a nemyslím, že by tato generace na tom byla najednou skokově o hodně lépe ;-)
A co se týká vzhledu, mě to oboje přijde hodně konzervativní, oboje mohli trochu více odlišit :'-( Včera jsem znovu potkal GTI VII v bílé perleti, na tom je aspoň z dálky vidět že jde o GTI a vypadá dobře, teda až na to že je to stále úzké a vysoké, zvláště z boku a zezadu. Ale to je hold GTI. Taky potkávám často nové GTD v Limestone metalíze (a nedávno jsem v této barvě viděl i GTI), taky vypadá hodně dobře a u této barvy jsou stále ty "žábra" dole na krajích u mlhovek znatelné, což mi vadí u CSG že to zaniká a z dálky vypadá jako běžný Golf. Znalec si všimne jen červené linky. Ale když je vidět oboje, vypadá to jako úplně jiné auto, než obyčejný tuctový Golf. -
Thomasino 15.08.14 10:41
« Re: Dôkaz namiesto sľubov
Tak to budeš muset tu garáž ještě trošku rozšířit nebo přistavět další, než se tímto tempem dopracuješ k něakému fakt zábavnému ;-) >:-[]
Ale vše má svůj vývoj. Taky jsem začal Fordem, pak GTI, nyní MRS, snad časem ten vysněný Cayman S nebo něco podobného ;-) -
šmoula nešika 15.08.14 10:28
woody: Na omáčky tu byl vždy největší odborník Vaverka. Ten dokázal stručnou zprávu zalít takovým množstvím UHO, že by byl v závodce označen za nehorázného plýtvala.
SC ne. Pak by ti tam chodil Ibizian a tvrdil, že petrolheadi nejsou in. -
woody-alien 15.08.14 10:08
Leg: Jj, Big Chris is Watching You. >:D Ale hodně se mi zalíbilo to označení "omáčka". Sám jsem si pro svůj náhled na jízdu s auty a veškeré dění kolem nich dal pracovní název (když už tedy nejsem petrolhead) "brain-in-head", ale "omáčka" je lepší. Takže od nynějška měním nick na woody "salsa" alien. >:-[] A možná založím klub s docela zmatečnou zkratkou SC. Kdepak, žádné Sport Coupé nýbrž Salsa Club. ;-)
A když už jsem v tom, dovolím si upozornit, že v mé "salsa garage" bude GTI jako třetí auto, přičemž stupeň zábavy se s jednotlivými kousky zvyšuje. Zatímco GTI 7 je pouze "best all-round hot hatch ever created", Swišť boduje především kombinací muší váhy a příkladné agility, kdy dokáže na kruháči nebo dosti členité trati překvapit nejednu Vespu >:D , no a vůbec nejzábavnějším kouskem je rychle se množící (nebude trvat dlouho a Octavia bude na českých silnicích až TA DRUHÁ ) model DD, který vás opravdu pobaví ještě dříve než vůbec nastartujete. Stačí si pečlivě obhlédnout exteriér a interiér. >:-[] -
Leg 15.08.14 08:00
« Dôkaz namiesto sľubov
Treba povedať, že naša (resp. Matheasova) fotosúťaž podlieha často kritike, že je to tu iba o úzkej komunite ľudí, čo sem chodia do súťaže len pokecať o hothatchoch a nie je záujem, aby sa platforma súťažiacich a hlasujúcich rozšírila. Kecy. Ja Vám prinášam dôkaz, že sem (aj keď inkognito) chodí aj samotný Chris Harris - keď som sa pred pár dňami labela v súvislosti s Golfom R opýtal na M135i, bohužiaľ s ním nemal osobnú skúsenosť. Toto ale Chris nemohol nechať len tak a rýchlo pre nás pripravil odpoveď: [odkaz] (M135i asi nebola na sklade, ale dvojka predpokladám dobre poslúži ako reprezentatívna vzorka) :-) -
šmoula nešika 15.08.14 00:07
WL: Ty jsi hrozný šťoural. >:-[] Th se asi pořád těší na to čtyřdveřové kupé.
Covenant: WL párkrát vytahoval, že s mladými štěrbinami Thomasino narozdíl od svých vrstevnic problém nemá. Léblik dával do fotosoutěže snímek s MRS jiného HaHa Valacha, kde použil loga pro přehlídku dámských intimních věciček. Tak si vždy vzpomenu...
Leg: Svody jsou podobně důležité jako sání. Jde dost i o délku a průměr. Navrhnout to dneska jde přesně, ale pak musíš svářet a ohýbat, aby to lícovalo. V sérii na ně není dnes moc místo a kvůli emisím se vše dělá naopak, ale aspoň že už se to nedělá z orezlého zrnitého litinového odlitku. Každopádně - pohled na svody starých závoďáků nebo i současných (na iDnes motor z F S2000) je mnohdy slastí pro oko. -
white label 15.08.14 00:00
Leg >:D
To víš, Thomasino už dlouho neměnil auto, jenže to co uletěl na G6GTI a i30 dohromady, bude proti jeho vytuněnému MRSC doslova pakatel.
I když, zatím o koupi dalšího/dalších vozů jen žvaní v diskusích..., neměl náhodou úlohu jeho druhého vozu (ještě nedávno) plnit překvapivě všestranně nadaný H i30 s atmo 1,6? >:-[] ;-) -
Leg 14.08.14 23:47
label: vidíš, to oddeľuje skutočných petrolheadov od omáčok ako si ty alebo woody alebo iudex: zatiaľ čo vy máte GTIčka ako druhé autá, kvázi na zábavu, skutočný nadšenec si kúpi GTI Preformance ako pohodlné auto do mesta, aby si odpočinul od tvrdého športového náradia hodného jeho nárokov. -
Covenant 14.08.14 22:50
Thomasino
No původně jsem hodně uvažoval o GTI dokud nepřišla Cupra...když nebudu brát v úvahu vyšší výkonu, zrychlení....tak se mi z téhle trojky líbí Leon nejvíc a Golf vyjde v podobné konfiguraci o 100-150 tisíc víc... proto aspoň pro mě dává Leon větší smysl..ale na druhou stranu chápu Woody a White Labela.....nebýt Seatu na 99% bych šel do ostatního koncernu (golfu)
-
šmoula nešika 14.08.14 22:29
Th: A spešl ručníček na tu pipinku bys nechtěl? ;-) Mně se to tedy moc nelíbí. Bylo to designované na kontrast mezi černou a chromem, tohle je prostě přeháňka.
Jo, svody jsou svody. Docela přehlížená věc. Přitom takové pěkně zakroucené dokážovou zlepšit vzhled, výkon, zvuk... Ale nedivím se tomu. Za starých časů je v sériové produkci kroutila Alfa Romeo či Amíci... a ostatní automobilky odlívaly obrácené násady od vysavače - viz. škodovky. A dnes to má většina napříč, vyvedené dopředu, s deseti katalyzátory a třiceti lambda sondami, takže v případě dnešního HH j*bat na to.
Covenant se nakazil VWirem zabaleným do po italsku stylizovaného hávu. -
Thomasino 14.08.14 22:19
Skoro u všech aut jsem nechával měnit repro za lepší, většinou i vzadu, občas i rádio :-)
Covenant - Cupru 280 ? Proč zrovna tu? Ale taky hodně slušný auto, podle všeho. Ten motor je prý fajn a samosvor taky. Megana R.S. Cup jsi zkusil doufám taky ;-)
Přiznám se, že pokud bych měl nějaké auto na zábavu, asi bych pak volil spíše GTI VII Perf. nebo Oktávku RS TSI 5dv ;-) -
Leg 14.08.14 22:06
Mne sa tiež ten čierny znak páči, ale to je hlavne tým, že to eliminuje najväčšiu dizajnovú vadu Meganu - veľké logo. Len to tak nechaj, len ešte treba upraviť aj zadné logo a ošklbať ostatné nápisy, nech to ladí. Ale to už zaváňa hustým wole tuningom.
Pekne ti tie repráky spravili, nič nie je vidieť. Možno by bolo fajn pod sedačku alebo dozadu šupnúť nejaký kompaktný zosík, ale to už by bolo treba rozobrať polku auta.
Kedysi som si aj ja sám s kamošmi menil repro - pravda, bolo to 16 za 16. Poctivo sme vytlmili (váha nehrala žiadnu rolu), repráky osadili do MDF medzikruží, naťahali novú kabeláž a vymenili aj rádio. A na záver som si kúpil ... iné auto s horším audiom, ale lepším soundtrackom.
No jo, Pezinská Baba. Jediná poriadna cesta v okruhu 50 km. :-( -
Covenant 14.08.14 22:03
Nene pořád je aktuální Cupra s pordejcem jsem defakto domluvený....jen známý povídal, že to audio by možná trochu sneslo upravit...tak uvidíme.....na druhou stranu tyhle auta se nekupuji kvůli poslechu hudby, tak pokud to nebude úplný propadák, nechám to v originálu ;-) -
Thomasino 14.08.14 21:42
Ti NEJ v Brně prý kámošovi řekli, že tam větší repro dát nejde a já se dozvěděl od známého z FB, který dělá audio velkoobchodně na SK, že v Pezinku zná šikovného maníka, co to už do MRS dělal a že tam umí dát větší. Tak jsem si udělal výlet přes známý a pěkný kopec Pezinská Baba >:-[]
Udělalo se samozřejmě trochu vytlumení dveří, aby ty basy trochu zněly. Ale zase ne moc, aby to nenabralo zbytečně moc váhy >:-[] >:-[] -
Thomasino 14.08.14 21:34
Mám nějaký Arkamis, ovládání má taky přes ten ovladač před ručkou. Nešlo si připlatit za Bose, protože se prý nevejde subwoofer pod přední sedadlo Recaro. Ale radio má prý MRS celkem slušný, jen bylo třeba vyměnit ty čtyři přední repro. Zadní jsem nechal, jen jsou utlumené.
V tom Slovinsku jsem ti schválně napsal tu trasu, která se blíží té tvé co jsi psal ;-) Je jich tam více. O kousek více na východ je další. -
Ronault. 14.08.14 20:59
Thomasino: Zajímavá trasa po tom Rakousku... To Slovinsko v podstatě vělkou část bych měl jet v tom září. Především ten Tolmin a Bovec by měly stát za to.
Díky za tipy na knihy, budu se po nich muset podívat.
No to logo se mě nelíbí, ale to asi nikde... nevím, prostě mi to příjde takové... garážový tuzing.
Ta repra jsou dobrý nápad. Já zatím chystám jen doplnit ty výškové pod sklem, já tam žádné nemám. Ale spíše než kvalita hudby, která by mi i postačovala, mi vadí trochu slabší tuner, Laguna podle mě ladila lépe. No a trochu mi vadí, že si radio prostě jednou za as neladí seznam stanic samo, že je nutné vléz do menu a v nastavení to tam zadat. přitom by se to mohlo ladit v podstatě pořád, na delších trasách to je otravné. Ale kdo ví jak to tam máš ty, máš asi jiné rádio s navigací, ne? -
Thomasino 14.08.14 20:46
A ta kniha se jmenuje "Nejkrásnější horské silnice k Jadranu", nebo "Nejkrásnější alpské silnice" a třetí "Nejkrásnější horské silnice Rakouska a Německa". Všechno od autora: Zdeněk Blahůšek a vydavatelství Kartografie Praha ;-)
Povinná výbava každého nadšence na auto-výlety do Alp :-)
P.S.: Jo a ta černá pi.činka je takový malý pokus ;-) Byl jsem v Pezinku na Slovensku nechat měnit původní papírové repro 13cm za kvalitnější Magnat 16cm - konečně to trochu hraje. No a při tom jsme tam během chvilky jebli černou folii, protože ten znak je moooc velký >:-[] Uvidíme, jestli to tam nechám nebo ne :-!
[odkaz] -
Thomasino 14.08.14 20:26
Pár fotek z 4-denního červnového výletu do Alp ;-)
[odkaz]
Rone - slovinský Alpy prý mají taky spoustu zajímavých silniček, nějaké mám popsané v jedné z trojice knížek o nejlepších silnicích v Alpách. Takže si to užij :yes:
např.: Kranjská Gora - Soča - Kobarit - Tolmin - Nová Gorica - Štanjel - Škocjanské jame -
Ronault. 14.08.14 18:13
Woody: >:-[] Pravda, že můj poměr celkem najetých km/cesty do servisu se značně posunul od doby, co mám Megane, ale zatím je to auto, se kterým mám nejmenší roční nájezd. Za 14 dní oslavíme první výročí a bude to nějakých 22t km. Nejvíce jsem najezdil se Zázrakem I, to jsem se blížil ke 30t km ročně, s Lagunou jen o něco méně. Ale pravda, že poslední rok do práce nejezím, nýbrž chodím... a změnil se poměr výletů, to asi i díky tomu, že pracuji a na výlety se nějaká koruna najde :-)
Thomasino: Po pondělním provětrání Favoritu rozhodně nikdy v nemocnici nemůže tvrdit "pane doktore, vy jste se zase kochal", naopak. A pojem "bavit se při jízdě" znamená spíše cokoliv se spolujezdkyní, od diskuze po hlavu pod volantem >:-[] Ale to ty se skořepinami neznáš... >:-[] >:D -
woody-alien 14.08.14 16:04
« Re: Dobude Rusko svět?
Ron: O tobě není pochyb. ;-) Od té doby, co máš auto, který nestojí věčně v servisu >:-[] , jezdíš jako pravej nadšenec. A navíc se plně ztotožňuji s tvým nedávným prohlášením na toto téma. Totiž že bavit se jízdou nemusí znamenat jenom krouhat zatáčky a rvát motor do omezovače, ale třeba jen plout krajinou po kupodivu prázdný silnici. Nejlepší je samozřejmě, když máš možnost obého. ;-) :yes: -
Ronault. 14.08.14 15:19
Woody: Tak to já jsem taky velky petrolhead v tomto smyslu. Dnes jsem to napočítal a v září bych měl o dovolené ujet nějakých 3200 km. Poslední den by to mělo být něco přes tisícovku:
Nejzajímavější by měl být průjezd přes Slovinsko přes Tolmin, Bovec a pak Predeslký průsmyk do Itálie, pokud by vyšel čas, rád bych ho vzal i zpátečním směrem a z Bovce do Villach a pak už rychle po dálnici zpět do ČR.... druhý den ráno musím do práce >:-[]
[odkaz] -
Thomasino 14.08.14 15:15
Viz. odkaz dříve, je to asi 18 bez daně, ale jak jsem psal, je to bez svodů. Uvidíme co bude stát ten Akrapovič, ale nehodlám do toho zase vrážet nesmyslný prachy, dá se poladit i na menší úrovni a rozumně a raději si toho auta užívám různými výlety na okruhy, do Alp a podobně :-) A nejsem majster sveta, ale některé zdejší diskuze jdou jaksi mimo mě, každej je tu děsně chytrej a zkušeností mají někteří při tom minimum ;-)
By mě zajímalo, kolik lidí na sobě opravdu pracuje, jde na nějaké kurzy sportovní jízdy, nebo si zaplatí kouče či trenéra apod. Jen samé plky, kecy a navážení se do všech kolem ;-) >:-[] -
Thomasino 14.08.14 14:40
No bohužel bez svodů :-( Taky jsem se jich na to už ptal, že bez svodů to přece není úplně ono, ale prý to mají spočítané a celkově ten výfuk je řešený trochu jinak s méně restrikcemi a proto menší změna výkonu jen výfukem... Neříkám hned, že do toho půjdu, ale už jsem měl možnost jedním MRS s Milltekem jet, ale měl i větší intercooler a asi 330-340 koní a jelo mu to jako blááázen >:-[]
To by možná nestíhal ani WL s DSG a jeho 180-ti postaršími koníky ;-) 8-s
[odkaz]
[odkaz]
-
woody-alien 14.08.14 10:37
iudex: Byl jsi se rekreovat ? ;-) Mám na tebe pár otázek do SZ. Když tak k večeru, teď mám fofr. Když už jsi zmínil ty zdravotní potíže, předpokládám záda, že ano. No je zajímavé, že se na ně vymlouváš, když tady jak vidím jsi evidentně žádné potíže neměl. >:D >:D >:D [odkaz]
No, já coby opravdu správný petrolhead (neboť není podle mého znakem petrolheadství snižovat podvozky a dolovat ztracené koníky z výfuku, nýbrž jedno jediné - jezdit rád autem) chystám takové malé dobrodružství se Swištěm. 1000 km to asi nebude, ale nějakých 850 až 900 za jeden den by to dát mohlo. Možná to pojednám ve stylu on-line reportáží auto.cz - "Jedeme se zbrusu novou i30 z Nošovic do Prahy, právě projíždíme Příbor a stále nic neupadlo. Kvalita korejských aut se opravdu výrazně zlepšila, Martin Winterkorn má "bobky" oprávněně." >:D ;-) -
Leg 14.08.14 10:25
Thom: aha, takže stačí vykuchať a poladiť starý Type-R a si rýchlejší ako R.S. na semislikoch? Tak potom to asi nebude také horúce s tou najrýchlejšou predokolkou na zemeguli. >:D
Ale vážne, celým výfukom si asi myslel cat-back, so zvodmi sa mi tá cena zdá nereálna (aj na cat-back mi pripadá celkom nízka, ale moc sa v týchto končinách neorientujem) -
iudex 14.08.14 09:55
Thomasino: no ak by som aj bol spôsobilý odjazdiť viac ako tisíckilometrovú trasu (čo zo zdravotných dôvodov nie som), uprednostnil by som nejakú dovolenkovú destináciu, z ktorej by niečo mala aj rodina. Ja skrátka nie som pravý petrolhead a na pobavenie mi stačí vybehnúť si na nejaké pekné okresky. Ale na ten Slovakiaring s GTI vybehnúť chcem, len tak pre ten zážitok a spoznanie správania auta na okruhu, drať tam auto pravidelne a vrážať prachy do gúm a bŕzd ma ale neláka. Ak mi to vyjde časovo, na tie celodenné jazdy na SK Ring by som prišiel. -
Brandon Walsh 14.08.14 07:28
20 000 za milltek, leda tak vyrobeny pod stanom
teda thomasino tie tvoje prispevky sa nedaju citat, tipoval by som, ze vlastnis minimalne aventador za 8 mega >:D stal sa z teba riadny majster sveta :yes: 8-s hlavne, ze donedavna si vlastnil gti v socka edition a teraz sa budes stale navazat do wl >:D

Když už, tak ty grafitové. A není zase tak problém to jednou týdně za 10 Kč ostříknout někde wapkou ;-)
K té vyšší zádi a větší ploše bych ale volil nějaký plnější design, aspoň za mě :-!
Ale každému se líbí něco jiného a pokud se to iudexi líbí tobě, tak je to důležitější :-)