Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 18.09.14 17:00
« Re: Přihlašování zahájeno
iudex: Z poterienkovy reakce mám dojem, žes ho svým příspěvkem (kde není o zimákách ani zmínka) spletl a myslí si, že chceš měnit kola po vzoru páně Thomasina. Hezký originály za ošklivý (ale o 125g na kus lehčí) aftermarkeťáky. >:D -
iudex 18.09.14 15:13
Pot: na zimu som chcel menšie disky než origo Austiny 18". A i ak by som nechal na zimu 18ky (čo považujem za nerozumné), neprehadzoval by som gumy na jedny disky (tým len zbytočne trpia), ale kúpil by som si samostatnú sadu. Inak mne sa tie disky nezdajú tuctové, naopak sa mi celkom páčia (a neboli ani lacné), ale Tvoj pohľad Ti neberiem. ;-)
Edit: zaujímavá novinka, VW predstavil faceliftované Polo GTI a prekvapivo nemá pôvodnú 1,4TSI, ale 1,8TSI so 140 kW a 320 Nm. To vyzerá zaujímavo, notabene spolu s faktom, že sa už nekombinuje len s DSG, ale i s manuálom. :yes: [odkaz] -
iudex 18.09.14 11:28
Rýchly cvak nových kolies: [odkaz]
Naživo vyzerajú lepšie, než som čakal a ako písal wl, vďaka svojmu tvaru vyzerajú väčšie tak o pol palca a na prvý pohľad ani nie je vidieť, že sú menšie, ako Austiny 18ky. Predajca tiež zdarma prihodil vhodné skrutky a vymedzovacie krúžky, čo poteší. Tak teraz ešte vyskúšať, či vojdú na brzdy. :-O -
woody-alien 18.09.14 10:45
« Brandon "Česílko" Walsh
Úsměvná historka od majitele nového Toleda. ;-)
"Spíše úsměvná událost z posledního týdne, kdy se začalo ozývat šplouchání ze zadu auta, jakoby od nádrže, tak jsem šel zeptat čím by to mohlo být a vysvětlení mě docela pobavilo - chybou v tvaru těsnící lišty se drží v pravých zadních dveřích zatečená voda (ono bylo poslední dny deštivo) a stačí odchlípnout těsnění a nechat vodu vytéct.
Škoda snad k tomu svolává Rapida do servisu, Seat to opraví na vyžádání - prozatím tedy budu po deštích vylévat ručně."
No Brandone, aspoň se nemusíš bát, že by ti v období bez dešťů vyschl šos. Zásobu vody budeš mít stále s sebou. >:D ;-) -
iudex 17.09.14 08:35
Áno, Beskydy, raj motorov TSI a miesto, ktoré prebúdza pretekára v človeku :-) Ale aby sme Brandona s jeho voňavkou moc nevyplašili, dávam jeden údaj o schopnostiach motorov TSI: cestou na SK Ring som si dal taký pokus o economy rallye (vediac, že na okruhu to vyvážim) a výsledok bola priemerka na tú cestu 5,9l/100 km :-) Na ringu som spotrebu samozrejme nesledoval, ale celkovo som spravil na tú nádrž priemerku 8,08 l, čo považujem za neskutočnú spotrebu.
Inak včera mi prišli kolesá, tak cez víkend ich skúsim skúšobne nahodiť, či sa vôbec vojdú. >:-[] 8-s -
Brandon Walsh 16.09.14 15:17
woody >:D :yes: obaja sme zo začiatku chodili okolo auta a "okopávali pneumatiky" no potom keď som sa opýtal ako funguje bluetooth a začalo auto rozprávať, vysmiali sme sa od ucha k uchu a nebolo návratu >:D
wl ďakujem za pozvanie, najskôr to treba dať na značky a poistiť ;-) -
woody-alien 16.09.14 15:02
BW: Jj, manželky vždycky remcaj a potom se pyšněj každýmu, kdo je ochotnej je poslouchat. "Vidíte, takové krásné auto jsem vybrala, manžel moc nechtěl ale zpracovala jsem ho jedna báseň, a pozor - tohle je Seat Toledo, žádnej blbej Rapid." ;-) >:-[]
Tak ještě jednou gratulace, na nové se snadno zvyká, což ? :-) -
Brandon Walsh 16.09.14 14:28
auto je doma, teda prvé dojmy sú dosť dobré, pokrok oproti leonu 1P neskutočný, zaviažte mi oči, posadťe ma do toleda, spustite ovládanie hlasom a myslím si, že sedím v aute za 20 000 ojro >:D dokonca aj manželka sa s ním začína chváliť a to ešte pred odovzdaním mi hovorí určite chceš kúpiť také hnusné auto ? pravdu píšuc taktiež som zaváhal a pýtal sa predajcu za koľko majú predvádzačky leonov, ale momentálne z mojej strany spokojnosť, spotreba za 250 km 5,3 litra, neviem či to pripisovať motoríku alebo tomu, že manželka pozerala na cestu a ja som sa hral s hlasovým ovládaním >:-[] -
white label 14.09.14 21:04
« Re: DSG
w-a
Jo, ten je jedlej. >:D
Ještě, že to není náš Zino s velkým, ale jen zino s malým. >:-[]
Dnes tam přidal další perlu, prý mu nešlo primárně o zrak, ale o hmat:
"So zrakom nie, proti výzoru nič nemám. Mne sa jedná skôr o hmat a celkový dojem. V tom a-čku to je do detailov prepracované, stačí ten pocit v ruke ked zatváraš dvere a rozdiel je patrný. Ten chlapci ale z fotiek nezískate... Smutné..." >:D
-
Covenant 14.09.14 20:54
white label
Ona možná brzo nastane doba (nové modelová řada za 5 let) kdy v HH už dostaneš jen DSG.....stačí se podívat na mobile.de ....ať je to S3, GTI,Leon atd 90% s DSG
woody-alien
No když jsem vás tu čet a i ty si neodolal dát si jí do nového auta, navíc se naskytla příležitost omrknout v Chlumci nejen výbavu co mě zajímala, ale se i svést s DSG využil jsem to ;-) -
woody-alien 14.09.14 20:49
wl: To je pravda, jenže já teď nemám čas objevovat kouzlo dvojspojky v HH, neb musím objevit kouzlo interiéru Áčkového Mercedesu, proti kterému je Golf i v té nejvyšší výbavě jen laciná parodie. >:D >:D >:D Ten mi rozhejbal bránici... >:-[]
Cov: Nj, je to tak.Pokud není někdo vyloženě proti dvojspojkám zaujatej, musí uznat, že maj v HH něco do sebe. Mě o tom přesvědčilo už Clio RS. ;-) -
white label 14.09.14 20:05
« Re: Moje auto v prekérní situaci
Ron
Průjezd FM je jen pár kilometrů, pak hned navazuje dálnice až do OV.
Průměr 140 se sanitkou s pacientem, na na trati kterou jsi popsal, mi prostě přijde spíš neuvěřitelný, než obdivuhodný. Mám pár známých saniťáků (pár řidičů a majitele menšího sanitního" parku") tady a v Ově, tak se jich na to musím zeptat. -
Covenant 14.09.14 10:35
« DSG
Tak jsem si včera vyzkoušel DSG a přiznávám že to má své kouzlo. Pokud je auto navíc dost silné a člověk ho ještě tak nezná, rychleji ho dostane do ruky a soustředí se jen na čistou stopu.. navíc muže řadit pádly pod plynem v zatáčce, když je hustý provoz je to taký fajn a jako bonus pěkné meziplyny :-) -
David Silver 14.09.14 10:05
Jó pánové, já už mám cca týden nafoceno, ale už 3týdny jsem bez nabíječky na ntb, takže mám k dispozici jen mobil a stoletý stolní PC na kterým se seká i Word. Takže to že by zmákl PS a v něm ještě RAW nepřipadá v úvahu. Tak snad se dočkáte >:D nabíječka už byla objednána ale poslali mi jinou a tu co potřebuju nemaj skladem, tak hold musím věřit! >:-[] -
Ronault. 14.09.14 00:34
WL: i mě ten průměr zní až neskutečně, ale jelikož to mám od více zdrojů... na těch 43 km je v podstatě jen jedna, resp. dvě po sobě obce, které jsou dobře přehledné, plus silnice až na jeden kruháč a jednu pasáž lesem docela přehledná a široká vybavená dvojtými pruhy do stoupání. Pravda, má přízvisko silnice smrti, protože stejnou rychlostí, ale bez majáků se tam valí i běžní řidiči...
Jenže taky musíš počítat, že tebe přibrzdí onen průjezd F-M a nepředpokládám, že jsi tak odvážný, že tam pojedeš více jak 70-80, ne po stránce bezpečnosti, ale po stránce měření ;-)
Neříkám, že je v normě, ale že jejich převozové časy jsou výborné a v poměru kolik mají nehod (minimum) na počet najetých km a zásahů je to až obdivuhodné.
Woody: Aha, já z toho usoudil, že to bylo v noci... Jo, někdy jsou vytížení hodně, někdy vůbec. Měl jsem službu, kdy mi vozili lidi celou noc, ani nestíhali... inu byla pouťová zábava 8-s >:D -
woody-alien 13.09.14 23:21
Ron: No právě, byl den a on byl za zatáčkou, čili maják absolutně nemohl nikdo vidět. V noci to šajnuje. Lepší když houkačkou nas.erou doktora ve službě než když sejmou woodyho, to nemám rád. >:-[]
S rukou jsem byl na dvou operacích, jenom naraženina to zase nebyla. Ale o život nešlo, to je fakt a ten argument, že mě rychle odvezou aby byli volní, ten beru. To mi nedošlo. ;-) -
white label 13.09.14 22:24
Otázkou je, kolik % těch rychlých převozů je takových, kde opravdu rozhodují vteřiny, jak píšeš.
Čas 35 minut byl tzv. od cedule k ceduli (50! km) a mám z toho dojem (viz tvoje "ještě klikatější silnice"), že jsi nikdy nejel (navíc podvečer) trasu RPR - OV přes Čeladnou/Frýdlant/FM. Od Čeladné (už před Frýdlantem) až po FM je celou dobu čtyřproudovka až do FM a z FM do OV je dokonce komplet dálnice! Takže jestli chceš tohle srovnávat s tvojí trasou, kde jsi psal jen o nějakých 8km čtyřproudovky, tak to si docela mimo. ;-)
A i na takové trase byla moje průměrná rychlost nekonečně (pod! 100! km/h) daleko do těch 140!, nehledě na to, že je rozdíl jet to s autem které má DNA na to, jet trvale (na dálnici) hrubě přes 200 tzv. s prstem v nose a vysokou sanitkou na podvozku "dodávky". S majákem bych určitě něco nahonil cestou do Čeladné, ale pak už to byla jen volná čtyřproudovka a dálnice (skoro celé dvě třetiny z celkové délky cesty), kde by mi maják tolik nepomohl, protože tam už mi nikdo (i díky poměrně slabému provozu) "nezavazel" a navíc tam (na rozdíl od nynějška) nebyly žádné omezení (opravy, uzavírky apod.).
V noci/nad ránem (s téměř nulovým provozem) se to dá jet (se zcela chladnou hlavou) za 30 min i se slabším vozem, teda pokud nejsou nějaká stálá aktuální omezení provozu, ale to by bylo i tak pořád na průměr 100 km/h.
Takže rozhodně si nenechám rozmluvit, že průměr sanitky 140! km/h je za provozu na běžné (ne více proudové) silnici ještě v "normě" jen proto, že má zapnuté výstražné zařízení. Bylo by to prostě nepřiměřeně "o držku", a to bohužel zdaleka nejen pro pacienta. Průměr sanitky 140 za provozu na okresce (včetně obcí) mi prostě zní neuvěřitelně. -
Ronault. 13.09.14 21:20
WL: Tak ono tohle jsou taky situace, kdy jde o vteřiny. Těch 18 minut bylo převoz na kardiolinku se srdeční zástavou, tam jde o vteřiny... nebo podobný čas ne-li lepší jezdí z porodnice na dětskou nemocnici, např. při převozu vrozených vad, kdy ta technika je jen v Brně... yamozřejmě asi ne vždy pojedou těch 18 minut, ale vím, že takového převozového času jsou opravdu schopní. A ti, co jezdí s RZP, třeba právě E39, tak si bydlení vybírají i s ohledem na dojezdnost RZP...
No a ta průměrná rychlost... vem si jakou ji měli a proč a vem si jakou průměrnou rychlost jsi měl ty, když jsme se sešli v Gongu na Jarkovi. Pokud si pamatuju , tak jsi říkal 35 minut... je to 60 km... a to jsi vezl rodinu v podstatě po ještě klikatějších silnicích ;-)
To houkání... no nevím, hodně jej vypínají... ony ty modré blikače jdou obzvlášť v noci docela pěkně vidět. Já jsem na houkačku alergický, když ji slyším ve sužbě, tak vím, že s velkou pravděpodobností jsou za chvíli zpátky a přivezou práci >:D
Woody: viz výše... no s tím převozem zbytečností velkou rychlostí... to máš pravda... občas se ale taky převáží rychle zbytečnosti proto, že může být hned nebo už je nahlášený další výjezd... a proto se snaží to mít odvezene rychleji... proč se loudat s naraženou rukou, když může být potřeba vyrážet třeba k resuscitaci. Těch sanit není nekonečné množství, u nás jsou dvě posádky. -
woody-alien 13.09.14 21:00
wl: No, musím říct, že já jel "rychlou" jenom jednou, po tý srážce mojeho Transita s kamionem. A příjemný to zrovna nebylo, brzda-plyn po městě, tak si to asi dovedeš představit. A nechci být nevděčný, ale přišlo mi to trochu absurdní vzhledem ke stavu, v kterým jsem byl. Proklepli mě dost důkladně v sanitce přímo na místě nehody, šok pominul a bolela mě ruka. Ale ohrožen na životě jsem evidentně nebyl. -
woody-alien 13.09.14 20:49
Ron: O tom nepochybuj....rozdejchával jsem to až domů, nějakých 10 kilometrů. >:-[] Ale nadával jsem hlavně kvůli tomu, že nehoukal. Tím by všechny upozornil, že se na ně něco ří.tí a uhýbali by už předem. Ten maják je na prd, když ho nevidíš. Jasně, před tou zatáčkou je dlouhá rovinka a houkání nepotřeboval, ale když jde na předjíždění v zatáčce přes plnou, tak to podle mě měl pustit. Nejsou všichni zkušení řidiči a věřil bych tomu, že třeba mou ženu by v takové situaci chytla panika a bůhvíco by provedla. -
white label 13.09.14 20:48
Ron
Průměrná! rychlost sanitky 140 km/h (na normální! cestě) mi přijde v podstatě nesmyslná/kontraproduktivní. I kdybych pominul riziko pro okolí + riziko pro obslužnou posádku sanitky, tak samotné riziko ohrožení pacienta v případě nehody v takové rychlosti je mnohem závažnější, než samotná úspora doslova několika minut při převozu. Minimálně ve výrazné většině případů určitě. -
Ronault. 13.09.14 19:01
woody: No jo, ZZS, to je jiná liga. Je až neuvěřitelné jakých výkonů při v podstatě minimu nehod na počet výjezdů jsou schopni dosahovat.
Dám příklad... z naší nemonice je to do Brněnské fakultky 43 km. Já s Lagunou mám rekordní čas zajetý v 11h večer do Brna (40 km) 25 minut. Převozový čas rychlé záchranné služby je 18 minut, což je průměrná rychlost 140 km/h. Když vemu v potaz, že čtyřproudové silnice je asi jen asi 8 km, tak je to opravdu k neuvěření.
Trochu tím pozbývá i smysl převozu vrtulníkem, už jsem párkrát viděl, jak sanita na heliportu čeká i 10 minut na přílet a to ještě musí naložit, což pět minut trvá.
Inu pryč jsou doby dýchavičných 1203. Naš ZZS JMK má Sprintery s nejsilnějším motorem 319 CDI, šestiválec se 140 kW. [odkaz]
No škoda, že kolega, všichni jej známe pod nickem E39BMW ([odkaz] s rychlou jezdí, ten by mohl povyprávět.
Nicméně věřím ti woody, že sis tak říkajíc "stříkl do textilu" >:D -
woody-alien 13.09.14 16:39
« Moje auto v prekérní situaci
Včerejší událost na silnici mezi DC a UL mě vrací k aktuálnímu tématu soutěže. Někdy kolem desáté dopoledně mě málem "sundala" sanitka. Došlo k tomu v táhlé, nepřehledné zatáčce. Sanitka sice měla zapnutej světelnej maják.....ale nehoukala !!! Takže upozornění veškeré žádné. Při nájezdu do zatáčky jsem viděl protijedoucí kamión a zpoza něj se přes plnou vyloupla ta sanitka a začla ho předjíždět. Byl to mžik a vůbec jsem nechápal co se děje, ale naštěstí je tam široká krajnice, takže jsem stihnul auto strhnout na stranu. Řidiči sanitky musím poděkovat za to, že jsem si oživil zásobu všemožných expresivních výrazů a svému srdci za to, že tak prudké zvýšení tepové frekvence zvládlo. 8-s ;-)
Jinak - já už nápady mám asi tři, pravda trochu pracné, ale myslím, že si trochu švandy při focení užiju já i kolemjdoucí. A protentokrát bych to chtěl zvládnou co nejdřív, ne jako obvykle předposlední nebo poslední den. :-) -
anti99 13.09.14 10:14
« Re: Disky
gratulacia k novemu autu. Tiez by sa hodilo nieco aby som nemusel kupovat zimne topanky >:-[] Priznam sa nad Seatom som neuvazoval, ponuka ma dost prekvapila asi niekedy doslapem az do predajne seatu, stoji to evidentne za to. Ale ked som tak ocumoval tie krasne reklamy tak som nasiel tento moment
[odkaz]
co mi pripomenulo moje casy s ESPACE a moj cervenooky pohlad do dialky cez zasrate celne sklo odtahovky. -
Brandon Walsh 12.09.14 14:43
wa >:D >:D písal som to na rýchlo popri práci, ani som si nevšimol, že chýba interpunkcia
iudex: st je určite krásne auto, ale z nového leona robí leon verzia FR, čo je na druhej strane smutné kedže niekedy to bol medzičlánok ku cupre, teraz je to lepšia výbava
keď som bol na predvádzacej jazde s toledom nepovedal by som, že raz mi bude hovoriť pane, teraz sa priznám, že kúpa prebiehala cez telefón žiadne dvoj hodinové olizovanie prístrojovky v salóne >:D koniec koncov tak som kupoval aj žltého, raz som v ňom sedel, nešoféroval som leona 1P pred tým nikdy a spokojný som pár rokov bol
minuly týždeň som bol s otcom kupovať toyotu auris, kým to riešil prechádzal som sa po salóne a pozeral cez okná do interiérov, predajca prišiel za mnou, všetky auta sú otvorené môžte si sadnúť na čo som mu odpovedal viete, ale mne sa nechce otvárať dvere a robiť drepy, tak sa smial, že som prvý ktorý tu nepreletel všetky autá >:D -
woody-alien 12.09.14 14:36
BW: Taky gratuluju....zimní procházky opravdu nejsou nic moc. ;-) Jen jak jsem si trochu nepozorně četl tu výbavu, na chvíli mě spletla chybějící interpunkce a to, jak tady kombinujeme češtinu se slovenštinou a přeložil jsem si "zadny stierac" jako žádný stěrač. No ty woe, to už s tím katováním kostů trochu přeháněj. 8-s >:D >:D -
iudex 12.09.14 13:40
Ad Leon ST: rešpektujem síce Tvoj názor, ale podľa mňa krajšie auto Seat snáď ešte nevyrobil, súčasný Leon ST vyzerá fantasticky, nedávno som ho očumoval a byť dnes v situácii, ako som bol pred 6 rokmi, kupujem práve Leon ST 1,2TSI alebo 1,4TSI. Aj keď na druhej strane uznávam, že časť čara spočíva práve v príplatkových full LED a veľkých kolesách.
[odkaz] -
Brandon Walsh 12.09.14 12:43
slabsi 1,2 tsi, reference plus priplatky metla a 16 ky hlíny >:D paket dizajn, seat sound system s bluetooth, zadny stierac, storage pack, tempomat, hmlovky, tmave zadne okna a asi vsetko, ani si to velmi nepamatam pri tych paketoch co zahrnaju, buduci tyzden bude v garazi
leona som ani nepozeral nejak s nim nie som stotozneny ked to nema full led, no urcite do garaze pribudne casom aj ten kedze som mal jednotku aj dvojku ;-) -
-
Brandon Walsh 12.09.14 11:20
tak páni dlhšiu dobu som tu nebol, hot hatch sa mi túto sezónu kúpiť nepodarilo, ale kedže sa blíži zima a ja rozhodne nemám rád zimné prechádzky kupuje sa seat toledo ročník 2014, približovadlo s 1,2 tsi a nejakou tou výbavou, aby vyzeralo. Tak som zvedavý či seat inovoval iba logo alebo aj technológiu >:-[] takto to bude vyzerať [odkaz] -
white label 11.09.14 14:14
Cov
Při dnešní úrovni utlumení kabiny jsou to dva různé světy, takže zvuk snímaný z vnějšku od výfuku ti nemusí říct o charakteru zvuku za volantem téměř nic. Typickým příkladem je třeba FoIIRS, který zní od výfuku úplně jinak (o vesmír lépe), než spoza volantu, kde je dominantní zvuk sání, který je tak výrazný, jako by někdo zapnul starý vysavač. Nejde tedy jen o rozdíl intenzity, ale především o rozdílný charakter zvuku. Bohužel, zvlášť dnes, bývá ten vnější zvuk mnohem "motorističtější", než ten vnitřní. A ono i origo G7GTI zní od výfuku mnohem atraktivněji, než zevnitř, zejména tedy v těch nízkých, nižších až středních otáčkách. -
Covenant 11.09.14 11:57
white label:
No ale to se přeci nevylučuje, za volantem bude přeci taky slyšet, jinak by ho nedělali i vypínatelný. Jedu delší cestu, zvuk vypnu aby mě po 400km neduněla hlava... jdu blbnou na okresky a chybí mi výraznějí kulisa, tak zvuk zapnu.
Bylo to jen pro info , že to lze pokud to někomu za volantem chybí a nestojí to zase takový balík.
Dokážu si to představit tak, že nechám v servisu přes diagnostiku vypnout nebo ztišit ten umělý sound generátor a naopak si dám tuhle úpravu, kde si sám určím, kdy bude projev výfuků hlasitější...a je jedno jestli je to GTI, Cupra, G7R a další. -
Covenant 11.09.14 11:38
Pokud jde jen o zvuj je na to dobrá tahle německá firma......zvuk naladí podle potřeby od dunivého po závodní ...záleží co si kdo přeje, je to na seriovém výfuku a umí ho udělat i vypínatelný: Cena od 398 Euro na cupru ...a na GTI jen 349 Euro
Všechny videa:
[odkaz]
Cupra naladěná na zvuk V2Plus
[odkaz]
Oficiální stránky:
[odkaz]
-
white label 11.09.14 11:24
iudex/woody
Souhlas (včetně dsg), taky bych u hh nechtěl akustický hardcore už do volnoběhu, což samozřejmě není ani případ G5GTI, ale jeho zvuk má v nižších a středních otáčkách takový nenápadně sportovní charakter, aniž by to nějak otravovalo/rušilo, tedy ani dlouhodobě, což mi u G7GTI docela chybělo, prostě zvyk je železná košile. ;-) -
woody-alien 11.09.14 10:38
wl: Přesně tak. Ovšem jak píšeš, ve vyšších otáčkách zní GTI7 hodně dobře, plus u DSG dělá svůj dojem i "prdění" do laufů. ;-) A když to vezmu z druhé stránky, klidnější zvukový projev motoru v nižších a středních otáčkách je pro takové univerzální auta dost důležitý z hlediska běžného užívání. Jedna věc je být nadšenej z dramatičnosti zvukového projevu při předváděčce a druhá zase poslouchat to neustále.
Nicméně připouštím, že zvuková stránka věci je pro dojmy hodně podstatná a přispěla (kromě jiných věcí) v mém případě k radikálně jiným dojmům z Clia RS a 208GTi. Ten Peugeot je zvukově totálně zabitej, zatímco u Clia to vychytali perfektně. Ale v tomhle ohledu já s GTI problém nemám, a když tak můžu dát nějakýho Abramoviče za pár šlupek. >:D >:-[] -
iudex 11.09.14 10:22
Presne. Niekedy si želám, aby malo GTI podobný zapínateľný/vypínateľný rezonátor vo výfuku, ako F-type: keď ho zapneš, zaručene upútaš pozornosť. Tiež Focus ST vyštekne podstatne dramatickejším spôsobom pri naštartovaní; GTI štartuje ako 1,2TSI. Na druhej strane ak by som to mal mať nastálo, asi by to otravovalo, tak to už radšej tak, ako to je: pri nízkych a stredných otáčkach zvukovo nenápadný a dramatický až od 4000. :-) -
white label 11.09.14 10:02
Ona je ta dramatičnost hodně i o zvukové kulise za volantem a tam osobně vidím (i když "pouze" v nižší a středních otáčkách) možná největší slabinu G7GTI, ten zvukový projev je místy až skoro turbodieselový (akusticky jsem chvílemi dokonce váhal jestli nejedu spíš v GTD), G5GTI je na tom v tomto ohledu mnohem líp a podobný problém má jen na volnoběh a těsně nad ním. G6GTI je někde mezi nimi. Naopak nahoře zní G7GTI na R4 opravdu moc dobře (MRS může závidět) a lépe, než G6GTI. Celkově má zvuk spoza volantu nejdramatičtější (ze tří posledních GGTI) G5GTI, ale to je logické vzhledem k vývoji, kdy se auta snaží být stále kultivovanější, méně hlučné a uživatelsky přívětivější, no a základ dané g. Golfu se samozřejmě promítá i do sportovněji orientovaných verzí, jako je GTI. -
white label 11.09.14 09:44
Ron
To co píšeš by určitě platilo v případě, že by na tom leštěném kovu nebyla (silnější) vrstva bezbarvého laku. Proto jsem psal, že pokud disk (výrazněji) neodřeš, neměl by s tím být problém a pokud odřeš je problém i u klasiky, akorát u klasiky se snadněji řeší případná oprava. -
iudex 11.09.14 09:06
Ono je to hlavne o očakávaniach: tiež som pred prevádzacou jazdou s GTI čakal trhanie asfaltu a ono sa to len tak pekne zbieralo do otáčok a až od 4000 to bolo dramatickejšie (na druhej strane ako si sám zistil, na dvojke, trojke a štvorke od 4000 je to paráda). Ten 2,0TSI je naladený menej dramaticky, ako napr. 2,0 Ecoboost, ide však skôr o vnem než reálny rozdiel. Ale je zrejme chyba čakať od štvorvalca s turbom, že vystrelí z fleku keď to pri 2000 otáčkach zadupem, to urobí až auto kategórie F-type s päťlitrovým V8. :-) A ako píše woody, ide o rovnaké motory s rovnakým krútiacim momentom, iba Cupra má tú krivku výkonu strmšie stúpajúcu, takže ten výkonový rozdiel sa prejaví až vyššie. Ostatne potvrdzujú to aj videá o zrýchlení na Autofore, GTIP a Cupra sa do nejakých 180 moc nelíšia, až vyššie ide Cupra suverénejšie a GTI tak rozvážnejšie. Na okruhu typu Slovakiaring, kde takú rýchlosť dosiahneš iba na cieľovej rovinke by tie rozdiely medzi 230k a 280k TSI boli zrejme ťažko postrehnuteľné. -
Covenant 11.09.14 07:39
Wooody:
spokojenost určitě....zajímala mě spíš pružnost toho motoru, jak se o něm všude píše a i když je tam 280 koní není to všelék, motor se sbírá pěkně na běžné předjetí je to fakt jinde a pecka, ale pokud chceš raketu v nějaké krizovce, kvalty musí taky dolů......což je opak toho co se psalo v některých článcích.....např auto vystřelí na jakýkoli rychlostní stupeň.
V GTI jsem nejel, ale co jsem na to ptal kluků co jezdili současně gti a cupru tak na okreskách záleží na článku mezi volantem a sedačkou...cupra získává až na rovinkách od nějakých 150-160 výš.....jako příklad uváděli sosnovou kde díky úzkým zatáčkám spíš získává GTI (kola mají míň práce přenést 230 koni na asfalt) a naopak Most nebo Brno má navrch Leon....každopádně papír snese všechno a chce to vyzkoušet...už se moc těším :-)
Hodina jezdění není na poznání auta skor nic... ale o víkendu bych měl jet ještě s DSG a příplatkové sedačky, tak budu mít aspoň malé srovnání....
-
woody-alien 11.09.14 07:04
Cov: Takže spokojenost ? ;-) Jinak, ty koně tam jsou, to ne že ne, já spíš zjistil, že se nekoná žádnej dramatickej rozdíl (jak by napovídaly technické parametry + 50 koní a lepší zrychlení) vůči GTI-P. Částečně to může být tím, že krouťák se nezměnil. Dřív bych si myslel, že 280 koní musí auto přetrhnout vejpůl a ono nic. >:D
Cupra je výborná, obzvlášť za tu cenu, ale při srovnání s GTI obzvlášť vynikne ta nesmyslnost hodnocení páně Jandy. Totiž že Cupra je Bůh a GTI šunt. -
Ronault. 10.09.14 23:22
WL: Tak nějak, v zimě toho moc nenajedeš a máš kde auto omýt, to u mě je i přes v podstatě "zateplenou" garáž problém... a rozpuštěná sůl na leštěném kole, trochu jsem se toho bál, obzvlášť, když mi auto po třeba 1000 km za weekend 14 dní od soli stojí na místě. Ale máš pravdu, že dřívější strašáky, jak ALU kola nejsou na zimu, jsou dneska k smíchu... naopak plech v zimě koroduje hodně rychle a po pár zimách je to samý puchýřek... -
Covenant 10.09.14 21:56
šmoula: na blog né...na to jsou tu mnohem lepší.
Tak kde bych začal....předokolku s 280k jsem ještě neřídil, tak jsem byl sám zvědavý. Sedáme s prodejcem do auta a jako první volíme režim confort. Překvapilo mě, jak mi hned padlo vše tak nějak do ruky..spojka šla příjemně a řazení taky, v prvním momentu člověku ani nepřijde co je pod kapotou, což považuju za plus, hlavně pokud se musí člověk ploužit v provozu městem. Nejdříve jsme zamířili na ulici s dlažebními kostkami...a jen se potvrdilo, to co bylo psáno už mnohokrát..auto je zvládá i na 19 v pohodě a nic nepříjemného se nepřenáší do volantu, jediné co vás na to upozorní je větší hluk od kol, což je na kostkách normální.
Vyjíždíme z města zkouším přidávat..prodejce mi tam hned pohotově lupnul režim cupra.... zrychluje to pěkně, ale nějak se mi nezdá že bych krotil 280 šemíku...snad nebude mít poterienko až tak moc pravdu...žádný vaou efekt? .....jak se později ukázalo problém byl spíš v tom, že jezdím už delší dobu převážně na dieselech a zbytečně motor šetřím....něž však stačím podkvaltovat jsme už zase u křižovatky. Prodejce mě navádí na dálnici...tak tady snad dám konečně cupře napít...smůla...silničáři začali s opravou a dálnice je svedená do dvou pruhů, ploužíme se tedy 90 k nebližšímu sjezdu na nějakou okresku....najít o půl třetí volnější silnici je trochu problém, projedeme pár vesnic a konečně volnější cesta, která se klikatí, ale je to na rovině a do zatáček je vidět.
Asfalt sice není ideální ( do kvality Jandovy jihočeské testovačky má fakt hodně daleko), ale už na nic nečekám...řadím za tři, mírná zatáčka a pak plný. Auto vystřeli a v půlce cesty k červenému poli chytnou v motoru druhé saze, houknu na spolujezdce jestli ok, protože okreska je pravdu hrbolatá auto začne trochu poskakovat, ale napřeřazuju a motor držím pořád pod krkem a i když ho ženu blízko červenému, výkon pořad graduje....mrknu na tachometr...15*....pěkný a pak že tam ty koně nejsou :-) mírním tempo, řadím za 4 , 5 a nechám cupru jen tak pobrukovat.
Jezdíme asi hodinu, pokud to situace dovolí ještě párkrát vyzkouším svižnější tempo :-), kdy mi spolujezdec radí, která zatáčka jak kope, nebo je moc utáhlá, ale pak už se soustředím spíš na posez v sedačkách, zda něco už po 14 tiscích nevrže, nerezonuje a do toho předpisové přesuny přes vesnice a na závěr znovu dálniční jízda..
Z těch věcí co tu ještě nepadly a co jsem si všimnul, pokud dám plný až na podlahu ....ženu otáčky opravdu hodně vysoko tak plyn pak ještě povolí a jde víc sešlápnout a auto ještě přidá...je to jako malý power boost, nejdřív jsem myslel, že se mi to zdá, ale opakovalo se to několikrát. Možná to někdo v autě máte, ale já se s tím zatím nesetkal.
-
white label 10.09.14 20:58
Ron
Tuto povrchovou úpravu v zimě používám bez větších problémů (vím, nejezdím tolik a častěji myju, ale i tak) [odkaz] a dobře si pamatuju dobu, kdy jsem si v r. 95 pořídil své první zimní elektrony vůbec, tenkrát se všude psalo, že elektrony na zimu nejsou obecně vhodné a že mnohem vhodnější je ocelový disk (plecháč). A zkus to někde vážně napsat dneska, >:-[]
Samozřejmě, že při hlubším poškrábání/poškození je to s opravou leštěného kovu mnohem horší, než u klasiky, ale pokud ho hlouběji nepoškrábeš nic se neděje, stejně jako u klasiky. Vzhledem ke značce Dezent asi nebude takový finanční problém dokoupit případně poškozený disk, jako by tomu bylo u origo kola.
P.S. A v nejhorším případě mám havarijko se spoluúčastí 1000Kč/1%. -
Ronault. 10.09.14 20:37
Iudex: Volba je to výborná, pěknější a vhodnější Dezent snad ani nemáš. Přemýšlel jsem o podobném designu loni v případě Oktávky, na kombík by asi moc neseděly.
Jen teda nevím, jestli je to dobrý nápad co se týče praktičnosti. Když odmyslím to, že poškrábaný leštěbý disk se v podstatě nedá opravit, tak všude na všech stránkách na zimu leštěné disky nedoporučují, jen lakované... přecejen ta sůl asi nebude ideál... aby ten lesk neztratily. -
šmoula nešika 10.09.14 17:02
WL: Jasan, kombinace mat černá/lesk stříbrná funguje možná u obleku a spony pásku nebo krabičce se šperkem, kde černá přebývá a chceme docílit buď kontrast, nebo ppř. splynutí. A dát tyhle dvě barvy do matu snad žádného designéra kol v roce 2014 ani nenapadne.
Ta středně leskle stříbrná a velmi lesklá černá se zdají býti velmi pohlednou a moderní kombinací...
... pořád je to ale (byť fajnovější) daily car, btw připravovaný na zimu, takže tímto tématem už zase plevelíme veřejnou diskusi. Proto kdybys chtěl ještě něco dodat, frkni mi to klidně do SZ a výsledek debaty shrneme do pár slov. >:-[] Já vím, přiznávám, teď jsem to rozvedl já... >:D -
šmoula nešika 10.09.14 16:14
« Re: HH
WL: Kdybys nekecal... Do kopce ji vytáhneš vždycky a z kopce musíš opravdu řídit. Mimo město - na techničtějších úsecích je to jiná. Před lety, jak jsem sjížděl z Pusteven dolů, došlo na kapitulaci a mnou zapůjčeného prcka dostal méně remcavý jezdec. Ono to totiž na štěrku docela vlaje a vibruje. Nejen tam. Jednou jsem celý rozjařilý vlétl do největšího sjezdu široko daleko - tak s tím městem beru zpět... - , jenže je to celé v husté aleji a byl podzim... No, aspoň jsem nemusel řešit, zda to ubrzdím. Po předním kolečku vzalo brzy za vlast i zadní a džíny byly vytapetovány lehce nahnilým listím. >:D >:-[] -
šmoula nešika 10.09.14 16:01
Vyřešil jsi to skvěle. :yes: Moderní ráfek s potřebnou hloubkou - kvůli liniím GTI. Nepochybuji, že se k té tmavě šedé budou kola hodit, a i coby špinavá je tahle barevná kombinace moc fajn. ;-) Když na středy napasuješ logo VW, budou tě benga co týden kontrolovat, zdali máš opravdu zimáky. >:-[] -
white label 10.09.14 14:11
To , že má Golf R sériově 18", ještě neznamená, že tam nemůžou vlézt i 17", a když si vlezeš do německého konfigurátoru, tak tam nabízejí origo zimní sadu Dijon 205/50/17" za 1.300,- euro, jak na GTI Perf., tak na GR. Takže podle mě mají brzdy stejné, jen barevně jinak lakované.

Vidím to úplně stejně jako ty... a reakce pota to jen potvrzuje. >:-[] ;-)