Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 05.10.14 13:20
« Re: Mně to téma bylo nějaké povědomé...
Ten marichiho blog jsem přehlédl, inu byl jsem na dovolené. No v podstatě by se dalo souhlasit, jen se s ním neshodnu s hodnocením motoru a náklonů karoserie. Možná nejsem takový dravec jako on, ale mě motor přišl postačující. Z prvu jsem si taky říkal, že nějak moc nejede, ale pohled na docela hbitě a nenápadně se zvedající ručičku tachometru mě vrátil do reality města - postačující. Ano, závodník to není, ale vzhledem k určení auta bych si za 0,9 TCe nepřiplatil. Naopak mě nadchl podvozek, který i při dost velkých kolech příjemně žehlí nerovnosti, až neskujtečně dobře na tak malé auto... náklony ano, ale pravda, nejel jsem ž tak rychle abych měl strach, spíše po městě a městsky... a tam si auto poradí an výbronou, hlavně ta obratnost je úžasná -
woody-alien 04.10.14 10:56
« Re: Nové téma
Cov: No dyť říkám, že bych to uvážil... >:D Jinak samozřejmě se tady všichni tak nějak pohybujeme v těch mantinelech, kdy cena, příplatky i náklady hrají svou roli. Někdo si může dovolit víc, někdo míň....ale že by pro někoho z nás pořizovací cena byla bezvýznamná, to si nemyslím. ;-) -
Covenant 04.10.14 10:25
Woody, iudex
No u F-Type vs GTI bych teda neváhal.....viz ceny předváděček
[odkaz] ;-)
PS: bral jsem Leona nejen že se mi líbí, ale i rozumově cena vs příplatky a náklady...atd i když teď to například tou novou navigací zabili....platit za Nav 46 tisíc když tu samou nabízí škodovka za 35t a ještě k tomu v 8 palcích (leon jen 6,5) tak to je hodně sebevědomá cena.
-
iudex 04.10.14 10:22
wa: jasné, myslel som XF sedan. :*) Ale ako hovorím, prémiu v holobyte a s najslabším motorom, ďakujem, neprosím, aj keď je to Jag; notabene to nie je alternatíva k hotheču. Inak pre zaujímavosť slovenský importér Fordu má ako predvádzačku už aj Focus ST kombi. A na ňom už je konečne predná kapota nevyzerá ako omylom nedovretá: [odkaz]
;-) -
iudex 04.10.14 09:52
wl: no a možno práve preto sa mi páči. ;-)
wa: moja reč, buď na to mám a kúpim nové, alebo kúpim menšie/lacnejšie; naše babky hovorievali múdro: prikrývaj sa len takou perinou, na akú máš. Ja by som chcel tiež Caymana GTS, ale... musí stačiť Golf. Inak práve dnes som zistil, že už som mal ísť s Mondeom do servisu a manželka konštatovala, že už má dosť najazdené. Tak som pre srandu nadhodil Jaguara a ona prekvapivo odmietla, že nechce nejaké fajnové auto, pri ktorom bude tŕpnuť, že ak ho náhodou oškrie, ako budem vyvádzať. >:-[] Skrátka že chce "otloukánka" ako Ford. No nie je radosť mať takú skromnú manželku? :-)
Cov: no ten F-type by bol teoreticky šiel, webpaja má dobré vzťahy s dílerom a ponúkal mi, že za cenu GTI mi vybaví predvádzačku F-type. Možno niekto by si zaťukal na čelo, že aký blbec môže pred prémiovou vyššou strednou dať prednosť mainstreamovému kompaktu, ja som ale pri voľbe najslabší dízel vs. najsilnejší benzín mal jasno. ;-) -
woody-alien 04.10.14 07:50
Cov: Za sebe říkám, že tyhle cuky koupit 2-3 leté auto s hezky spadlou cenou mě opustily už dávno. Když nemám na nový, tak to nechci. Jo, nejspíš tedy nikdy nebudu mít Jaguára, Porsche ani Výrona >:D , ale to je mi celkem vzato šumafuk. ;-) Pořád je na výběr dost zajímavých aut, na který "dosáhnu". -
woody-alien 04.10.14 07:26
Zato mě jako příznivce značky vůbec nepotěšila Vitara. Celkově na fotkách vypadá roztodivně a nekecám, ale množství prostoru mezi koly a blatníky ve mě vyvolalo vzpomínky na dávný šok, který mi způsobilo provedení AWD u docela jiného auta. >:D [odkaz] -
-
white label 03.10.14 17:14
« Re: Aktuální číslo časopisu TG
Cov
Zatím to nemám nijak, čekám (v Paříži zatím nic) na případné info o silnějším (údajně výhradně třídveřovém) GR.
Teď Audi představilo kocept TT SpB s dvoulitrem naladěným na 400 koní v 6400 otáčkách a krouťákem 450 N.m mezi 2400 a 6000. K tomu mokré 7 st. dsg.
[odkaz]
To by mi úplně "stačilo". >:-[]
Shodou okolností bych si tak přesně zachoval výkon (100 koní) na jedno (hnané) kolo.
Teď mám v podstatě 2x100PS a po ugradu bych se dostal na 4x100 PS, takže relativně vlastně beze změny, akorát 4x4. >:D -
white label 03.10.14 16:50
Th
GR teď začíná (po zdražení k vůli dlouhodobějšímu posunu kursu koruny) na 915.900,- , MRSC začíná na 780.900,- (rozdíl 135.000,-), což je o cca 14% méně. A verze Trophy, která má ke GR výkonově nejblíž je naopak o 4000,- Kč dražší, než GR.
Tak kde je ten tvůj údajný třetinový rozdíl?
A slevy jsou snad možné všude, osobně jsem u VW se slevou nikdy větší problém neměl a naopak, zeptej se třeba woodyho na aktuální "pohotové" jednání "česko-polského" Renaultu ohledně CRS.
Ale hlavně, tady přece primárně nejde o srovnání MRS a GR. Jde samozřejmě o princip, tedy zejména o poslední dvě věty z citace. A MRS není jediný příklad, který je tam jmenovaný.
Ohledně tvého tradičního zaklínání "lepší zábavou", cituji dále z TG:
"Letos jsme s ním (GR) jezdili po zamrzlém jezeře, na zimních silnicích i na rozpáleném okruhu. A pokaždé předvedl něco trochu jiného. Za prvé schopnost udržet obrovské drifty a přenášet točivý moment bez zaváhání na to kolo, kde je ho nejvíc zapotřebí. Za druhé působivý grip a dynamicu - podle oficiálních údajů R zrychluje z klidu na stovku za 4,9 sekundy, ale my jsme naměřili, že je ještě o pár desetin rychlejší. Za třetí takový charakter jaký od rozvážně vyhlížejícího VW asi nečekáte. Díky syntezátoru, který zesiluje zvuk sání čtyřválcového dvoulitru, evokuje v režimu Race iluzi tlumeného osmiválce. Působivý repertoár, ne?"
Takže jaká "lepší zábava" bude na zamrzlém jezeře, nebo zimní silnici s MRS, nebo o kolik větší bude jeho schopnost držet obrovské drifty?
V srovnávačce SPEEDu jsi úplně "zapomněl" (už minule) na důraznou kritiku (je to i v závěrečných mínusech) ohledně řazení manuálu u MRSC. A z celého testu nemám pocit, že by tam byl nějaký jasný vítěz. Prostě GTIP jako dokonalý kvalitně postavený univerzální hh se schopností na přání polykat s přehledem i spoustu km vs mnohem vyhraněnější a více úzce ("petrolheadsky") zaměřený MRSC.
A případné rozhodováni mezi GR a MRS Trophy je podle mě velmi vzácný jev, jsou to sice oba hh, ale z podstatně odlišných světů.
edit - líbí se mi jak argumentačně přeskakuješ z GR na GGTI, jak se ti to zrovna hodí. Cenu srovnáváš s GR, ale "zábavu" s GGTI apod. -
Thomasino 03.10.14 15:36
Většina testů se shoduje v tom, že aktuálně nejlepší a nejvyrovnanější je Golf R, ale co se zábavy týká, tak je na tom MRS Cup lépe a za cenu o třetinu nižší (reálně po započtení výše běžně poskytovaných slev) ;-) Takže už je na každém, co z toho zrovna preferuje a co je ochoten pro zábavu za volantem obětovat (nebo co mu doma projde).
Pěkně to vytistuhuje závěr dvojtestu Honzy Červenky v posledním SPEEDu, kde hodnotí Golf VII Perf. velmi pozitivně, vezme si ho na dlouho cestu na Slovensko, ale protože má odpoledne volné, raději si na projetí ještě půjčí Megana R.S. Cup >:-[]
...tímto zdravím Valašsko ;-)
P.S.: Znám teď jednoho, co zrovna vybírá mezi Golfem R a Meganem R.S. 275 Trophy a protože nejezdí na okruhy jako třeba já, jeho dilema celkem chápu. -
white label 03.10.14 15:32
« Aktuální číslo časopisu TG
Citace z aktuálního čísla TG (dle mě minimálně citace roku, co se hh týče):
"...z něj (G7R) dělá nejlepší hh současnosti na trhu a jeden z nejlepších vůbec.
Co Focus RS, Astra OPC a Mégane RS, říkáte? Jistě jsou dobré, ale ze světa hh udělaly jen hloupé závody o to, kdo na přední kola pošle větší výkon. A s těmi křídly, nebo průduchy zašly v intencích superhrdinovských kostýmů až moc daleko. "
Tesat do kamene!
Tímto zdravím Thomasina, nebo případné čekatele na nový (již předem rekordní) okřídlený CT-R. -
Covenant 02.10.14 17:46
Video z Paříže V HD:
[odkaz]
Nový x-perience a na konci Cupra v šedé metalíze a s oranžovými doplňky, které viděl iudex na Slovensku...Jinak seat dnes rozšířel ceníky...nová barva alur modra, navigace, nurburgring paket za 60 tis nebo 73 s Gumama....atd
V ceníku je už i x-perience ve verzi 4x4 a vychází draž než Cupra, které sice není zatím combi, ale má o dost bohatší výbavu....pokud člověk nevyžaduje 4x4 bude Cupra combi výhodnější...
-
white label 02.10.14 14:56
iudex
Na fotkách je ten rozdíl o poznání menší, než v reálu, a někteří by ho možná zbrkle ke G7GTI přiřadili.
Jinak se od VW jedná především o čistý pragmatismus, nikoli o nějaký úmyslný upsizing apod.
VW prostě postupně (Ibiza Cupra bude určitě následovat) opouští techniku twinchargeru (nákladnější/poruchovější) a nahrazuje ji samotným přeplňováním a protože u Pola GTI nemohl jít s výkonem dolů, sáhl logicky po 1.8 TSI.
Manuál tam dali jednak jako rozšíření nabídky, ale taky díky němu mohou prezentovat těch 1.8TSI s 320 Nm, na což by jim pouhé (suché 7st). dsg nestačilo. Marketing dobře ví, že těch lidí, co bude zkoumat rozdíl krouťáku (manuál vs dsg )nbude v reálu ještě méně, než těch, které krouťák motoru zajímá.
Mně příliš nesedí celkový (i jízdně!) charakter Pola, který se zřejmě faceliftem nějak zásadně nezmění, proto bych jej osobně jako alternativu ke Golfu ani nezvažoval. -
iudex 02.10.14 13:56
wl: samozrejme hodnotím len vizuálne, ale od pohľadu je ten interiér hodne na úrovni a myslím, že by sa tu na ACZ našli viacerí, ktorí by tento obrázok priradili ku Golfu: [odkaz]
porov. GGTI: [odkaz]
Inak celkovo pri Pole VW razí netradičný prístup: upsizing namiesto downsizingu, manuál v základe a naviac okresanie motora pri kombinácii s DSG (pričom doteraz DSG silne presadzoval). Ale mne sa tento prístup páči a vyberať dnes HH, iste by som sa šiel na Polo GTI pozrieť.
woody: viem, že Ťa to neuteší, ale u nás i u vás je to v trestnom konaní obdobné, v 90% prípadov odkážu poškodeného s nárokom na náhradu škody na občianskoprávne konanie. Otázka je, či tú žalobu môžeš podať u vás, alebo by to malo byť v Maďarsku, každopádne ten spor nevidím jednoducho. Čo na to poisťovňa? -
woody-alien 02.10.14 13:45
« Re: Boží mlýny
wl: Zatím ne, ale určitě budu. Nějak mi celkově nedochází, proč vlastně o trestném činu spáchaném na našem území rozhoduje maďarský soud, ale budiž. Nicméně celým rozsudkem se jako pověstná červená nit vinou odkazy na špatnou finanční situaci viníka (minimální mzda, dvě nezletilé děti, manželka nezaměstnaná), což se projevilo mimo jiné i na výši pokuty a způsobu její úhrady, a nastává tak otázka, jestli má další snažení vůbec smysl. Ale poradím se o tom, to určitě. -
Leg 02.10.14 13:44
wl: to má woody nejakého bezkrkého (tzv. hlavohruď) právnika, že za neho dáva ľuďom "přeshubu"? >:D ;-)
wa: je neuveriteľné, že v civilizovanej krajine jazdia kamióny takýmto štýlom na červenú. Nehovorím, keď sa v južnom Taliansku na nezmyselnej červenej preplíži činquečento pomaly cez križovatku, ale takto je len otázkou času keď niekoho sejme a pravdepodobne aj zabije.
Pripomenula mi nedávnu príhodu, keď som vo svojom aute viedol kolónu ťažkých kamiónov s kamením (v obci 50 km/h, evidentne som ich brzdil). V mojom pruhu prekážka, oproti šla Octavia, tak som vyradil rýchlosť a začal pomaly spomaľovať, nech zastavím pred prekážkou a plynule sa s Octaviou obídeme. Nato ma tri kamióny predbehli a vodič octavie bol rád, že stihol tiež pribrzdiť pred prekážkou, aby ich mohol pustiť. Nič iné mu ani neostávalo, veď Tatra nezná bratra. -
white label 02.10.14 12:42
iudex
Copak můj oldtimer, ale ono to má taky o 40Nm více, než Thomasinovo (bývalé) G6GTI.
S tou dsg mě naopak zklamali, byla naděje, že tam k vůli krouťáku dají konečně mokré! 6st. dsg z GGTI (asi by se tam nevešlo), ale oni to nechali podladěné na o 70Nm nižší max. krouťák (a nechali tam suché 7st. dsg), je sice ve větším rozsahu (1300-5400 vs 1400-4200), ale max. výkon přichází až od 5.400 otáček, kdežto u 320 Nm verze už od 4.200.
Takže, když dsg, tak určitě v GGTI.
P.S. U věty: "Interiér má klasicky vymakaný, vyzerá takmer ako GGTI", bych slovo "takmer" napsal hodně výrazně, a to i přesto, že se po face zase o poznání zlepšil. -
woody-alien 02.10.14 11:34
Borek, Leg: Mimochodem, na té inkriminované křižovatce nadále jezdí kamióny na červenou. Je to přivaděč k dálnici, dva pruhy v každým směru a povolená 70-ka. Takže když už to jednou rozjel,komu by stálo za to takovou těžkou krávu zastavit a potom zase pracně rozjíždět. Rozhlídne se a vidí, ne...anebo taky ne, ale ubrzdit to už nejde. 8-s -
Leg 02.10.14 10:32
woody: predpokladám, že to v tebe vyvolalo hlboký pocit zadosťučinenia, tie štyri roky za to proste stáli. 8-s
Borek: Na Slovensku to pomerne dlhú dobu bolo podobne aj s veľkým šestkovým GTI. Ale vyšli mi v ústrety s tým, že ak si ho niekto objedná a budú ho mať na predajni, tak sa mi ozvú a ja si ho budem môcť staticky omakať. Neozvali sa.
Nové Polo GTI ale vyzerá fakt slušne, 1.8 + manuál mi k tomu autíčku takto spoza klávesnice celkom sedí. Technológia turbo + mechanický kompresor sa evidentne pomaly odoberá do večných (alebo aspoň dočasných) lovíšť - s faceliftom Pola a odchodom Fabie II už ostane tuším len v Ibize Cupra, či ponúkajú ho ešte niekde? Dizajnovo sa mi páči, ako aj relatívne staré Polo dokázali omladiť a pekne vybrúsiť, na GTI mi trochu vadia kolesá, dvojfarebná strieška nad zadným oknom a červený lem na koberčekoch si tiež mohli odpustiť. -
woody-alien 02.10.14 09:29
« Boží mlýny
Právě jsem dočetl snad 20-ti stránkový dopis od soudu z Maďarska. Po téměř čtyřech letech bylo ukončeno řízení ve věci nerovného souboje kamión vs. dodávka. Obviněný je shledán vinným ze zavinění nehody tím, že nerespektoval světelné znamení na semaforu.
Občas si na to dodnes vzpomenu. Měl jsem obrovskou kliku, že to dopadlo docela dobře. Polibek zleva od rozjetýho kamiónu přímo na kabinu řidiče bývá dost často polibkem smrti.
Řidič kamiónu byl osouzen k pokutě a úhradě nákladů řízení. No a mě s mými nároky odkázali na "jinou právní cestu" s tím, že by stanovení výše oprávněných nároků neúměrně zdrželo ukončení řízení. Po 4 letech. >:D 8-s -
iudex 02.10.14 08:41
Tom: veru, nové Polo GTI prekvapilo a zaujalo aj mňa. Z 1,4ky, ktorá nemohla úplne konkurovať ostatným malým hothečom je zrazu najväčší motor v triede so solídnymi parametrami. Ani tak nie výkon (aj keď 141 kW je slušná porcia), ale hlavne krútiak 320 Nm, čo je o 40 Nm viac, ako napr. Labelov Golf. Predpokladám teda, že dynamikou bude vážne ohrozovať aj výkonnejšie CRS.
Interiér má klasicky vymakaný, vyzerá takmer ako GGTI: [odkaz] , rovnako aj zvonku je to trochu ako malý Golf, má napr. tiež červenú linku pretiahnutú až do svetiel: [odkaz] Fakt som zvedavý, ako sa jazdne/dynamicky zlepšil.
P.S. PGTI s DSG má obmedzený krútiak na 250 Nm, teda ďalšie plus pre manuál. ;-) -
white label 01.10.14 23:20
Já nemyslel ani tak rozdíl mezi A4 3.0TDI a hh typu GGTI/LCupra, jako spíš rozdíl mezi G7GTIP a LCuprou. A ona ani ta A4ka nějak neohrabaná není, nečekal bych nějaký propastný rozdíl co se samotného podvozku týká. Sám mám podstatně větší/vyšší A6 allroad a vím jak dokáže být (velmi překvapivě) schopný i na okresce, podmínkou je samozřejmě podvozek v poloze dynamic a volič tiptronicu v pozici S, pak je to hoooodně jiné auto, než by člověk logicky očekával -
Thomasino 01.10.14 22:39
Faceliftované Polo GTI s novým motorem 1.8T a 192 koní je pro mě milé překvapení :yes:
Asi už pochopili, že ne vždy je downisizing správná volba ;-) Navíc svými rozměry a váhou je výrazně blíže původnímu Golfu GTI I a II , než nynější Golf GTI :-)
Jako malý prdítko do města a okresky proč ne...
[odkaz]
-
poterienko 01.10.14 22:07
WL: HC - hot car, to aby mi nějaký rejpal nenapsal, že ORS není HH ;-)
Typický buran - GGTI rok po smrti na neonech, 20" hlínách a ego na oblacích, nikoli muž vyzrálého věku, co si koupil pro únik od manželky HH.
PS: Nedělám si iluze, že bych na klikaté okresce stíhal i základnímu GGTI, nebo i tvému GGTI, bez ohledu na to, jaký jsme já nebo ty řidič. A4 je zkrátka rychlá v přímce, na 225 gumách s stock podvozkem to v zatáčkách (proti HH) moc parády neudělá. -
white label 01.10.14 21:11
pot
Doufám, že (spolu s woodym) nejsme typičtí burani, akorát nevím jak rychle bys to poznal, kdybys nás někde na silnici jen tak potkal v GGTI... >:-[] ;-)
P.S. Jinak na okresce to určitě nebude tak, že G7 GTI Perf. bys v pohodě stíhal, zatímco Cupra už by ti naopak natrhla kšilt, tam by víc, než na těch +50 PS (někde "nahoře") hodně záleželo na elementu mezi sedačkou a volantem. -
Brandon Walsh 01.10.14 16:18
iudex presne tak, ja som len chcel trochu odkúšať čo auto dokáže a mohlo skončiť v priekope, takže kupoval som ho ako mestské auto a v tomto teritóriu aj pre istotu prevažne ostane
len som z toho smutný, nemyslím motor mohol som si priplatiť za 1,4, pripadám si v ňom ako dôchodca, aj auto si už neobzerajú násť ročný ale 50 + ročný >:D a už teraz viem, že dlho si ho určite nenechám
ponaučenie z príbehu: takto to dopadne keď cena zaslepí emócie >:D -
iudex 01.10.14 16:16
Brandon: no to by som až tak dramaticky nevidel, skrátka je to 1,2ka a nehrá sa to na nejaký športiak. Horšie je to pri iných značkách, napr. nedávno som na našej ulici okukoval pekne spravené 3er kupé. Malo krásne mnoholúčové 19" disky, ktoré pekne dotvárali športový image kupéčka, avšak pri bližšom pohľade udrela do očí veľká medzera medzi kotúčami a diskom (motorizácia bola 2,0d) a nepôsobilo to dobre. -
Brandon Walsh 01.10.14 15:46
už som to mohol zrealizovať, trošku som ho skúšal ako to na ceste sedí atď, no a do jednej zákruty, kde som s leonom nemusel ani povoliť nohu z plynu som zistil, že toledo to nezvláda a dokonca ani nebrzdí, už som sa videl ako prídem domov a hovorím manželke, že som rozflákal celé auto o strom, ale nejak som to urepoval, následne zistil, že vpredu má toledo kotúče veľké ako mal leon vzadu, vzadu sú kotúčiky ktoré pomaly cez stred elektrónov nevidno >:-[] -
woody-alien 01.10.14 10:58
« Re: OT: ale vlastně ani ne
Nj, hot-kombi. Chápu, ale to není nic pro mě. Pořád to beru, jako že mi někdo na "sporťák" schválně nasadil batoh. ;-) To mi spíš přijde lepší nechat vrcholnou verzi samostatně a když chci rychlé kombi, udělat ho zvlášť bez označení. Jako má Renault GT220. Motor z M-RS, ale není to M-RS. -
woody-alien 01.10.14 10:51
iudex: To dělala švagrová, ona to má jako hobby. Zadání znělo "vizuálně podobnej foťák", takže si švagrová našla na netu nějaký vhodný fotky. Kromě samotného přístroje jí vyčítám, že objektiv nejde vysouvat a chybí na něm údaj o světelnosti.... >:D >:D Zato "sáňky" na blesk jsou perfektní a kolečko režimů taky. ;-) -
David Silver 01.10.14 10:06
iudex: náhodou já když jsem vybíral DSLR a vyzkoušel jsem si dotyk na Canonu 100D, tak jsem div nebrečel že mi příde líto dát za dotykovou obrazovku o 5000,- Kč víc >:D
!!!!!!!!!!!!!! POTERIENKO !!!!!!!!!!!! Já jsem ti říkal, že bych jí klidně odkoupil. Ale tys nechtěl... :-O

wl: Díky za tip. :yes: Jak občas na moderní dobu nadávám, protože jsou věci, které bych raději dělal "postaru", tak tohle konkrétně byl ukázkový příklad využití výdobytků současnosti.
7:45 zapínám počítač, prolétnu zprávy a mrknu na auto.cz
8:00 vyjíždím recenze na film, mrknu na stránky Cinema City v ÚL, film tam běží čtyřikrát denně, čas 21:20 naprosto ideální, objednávám lístky
8:30 zajímá mě i knižní předloha, koukám na stránky Kanzelsbergeru v DC. Vedoucí tam dělá moje známá, skorosousedka. Na e-shopu Gone Girl mají, volám ale do prodejny zda je k okamžitému odběru. Je, brožovaná i tvrdá vazba. Odpoledne se stavím. Vedoucí se vrací na desátou domů, nechtěl bych tedy knihu přivést ? Chtěl bych.
9:55 knihu svírám v ruce a mám radost, nejraději dávám svojí ženě dárky jen tak, bez datumového důvodu. ;-)